» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


121 megfelelő bejegyzés.

Az elmúlt 2 órában az órarendemmel szöszmötölgettem. Elég nagy dilemmában vagyok, hogy hogy kéne alakítsam, hogy ne vegyek fel fölöslegesen több tárgyat mint amit teljesíteni van időm [lsd. nem célszerű heti 3x 20-ra hazaérjek mert 8 óra alváshoz – még ha ezt soha nem is teljesítem – 22-kor kéne feküdjek], ugyanakkor legalább annyit vegyek fel amennyiből összejön a 20 kredit.

Rájöttem az előbb, hogy két tévedéssel szerkesztettem össze az órarendemet, ugyanis csütörtökön nem lesz BSZ 2 gyakorlatom, hisz nem veszek fel BSZ2-t, hétfőn pedig nincs 14.15-től 16.00-ig Számítógép-labor 2, csak 12.15-től 14.00-ig. Viszont ez ütközne az Analízis 1 előadással, amit szeretnék látogatni ismétlés (?) gyanánt, annak ellenére hogy ezt a tárgyat már nem kell felvennem. Ami ebből a lényeg, hogy hétfőn így rámszakad egy 3 óra 15 perces szünet, csütörtökön pedig egy 4 óra 15 perces. Ez utóbbin nyilvánvaló, hogy haza fogok utazni. Tökjó nap lesz ez, 4 órányit fogok buszozni. A hétfő pedig veszélyes, mert volt már ilyen szitu, hogy nem vártam egyetlen tárgy kedvéért 3 órát a semmi közepén. Hazamenni se sok értelme van, mert 3 óra 15 perces szünetbe belefér egy hazamenés, visszajövés, meg még 1 óra otthonlét. Az kevés, és még le is fáraszt. Ugyanakkor az szglab, ami ugye a hétfői napom végén van, egy jelenlét-ellenőrzött óra� És ha már a lefárasztásnál járunk, a keddi napom 8.15-kor fog kezdődni és 19.00-kor ér véget. Aaaa bahh, ilyenkor jó lehet azér 10 percre lakni a sulitól.

Mekkora zsír már! A hajnalban megírt emailemre máris válaszolt a dékánhelyettes. A válasza az, hogy sajna nem számít bele az akkreditált 8 kreditem a minimálisan teljesítendő 30 kreditbe.


Mindegy, én is így gondoltam.

Mikor eme postot postolom (hmm), már kőkeményen fáj a lábam. Érdekes módon ez elég jellemző következménye annak, ha nem alszom, nemtom mér. Lehet hogy a gép előtt üléstől van? (Akkor nem alszom ha gépezekÂ…)

És most kurvanagy fájó éhség tört rám.


2. félévi órarend

©   Haszprus   |   bme
A következő elképzelésem van a jövő félévi órarendemet illetően:

Némi jelmagyarázat. Zöld alapra tettem azokat a tárgyakat, melyeket felveszek a neptunban, ergo amelyeket teljesítenem erősen ajánlott lesz majdan.

Fehér alapon látható négy bejegyzés. Az Analízis 1 tárgyat akkreditálták nekem fősuliról, ámde nem érzem oly biztosnak a tudásom belőle, hogy bátran nekivágjak az Anal 2-nek. Márpedig muszáj. Ergo lehet hogy jót fog tenni, ha néha bejárok Anal 1 előadásra, ismétlés gyanánt. A tesi-b tárgy is fehér alapon van. Mert azt lehet hogy nem veszem fel, mert 0 kredit, és most nekem elsősorban krediteket kell gyűjtenem. Meg amúgy se biztos hogy amit felvennék (úszás), az pont abban az időpontban lenne. Csütörtökön a ZH is fehér alapon van. ZH nincs minden héten, jobban mondva az első néhány héten nincs. Fizika C2 előadás is látható fehér alapon. Fizika C2-t nem veszem fel, mert bőven elég lesz nekem a Fizika C1-et bepótolni erről a félévről, viszont lehet hogy előkészítő jelleggel néha meglátogatom majd a C2 előadást. Mert amúgy ott egy 2 órás szünetem lenne, amivel nem sok értelmeset tudok kezdeni.

Kicsit aggaszt, hogy ennyi órám van, mert ez sok. Hétfőn megint nem sok időm fog itthoni tanulásra maradni, és kedden + csütörtökön is kellően későn érek haza ahhoz, hogy hasonló veszély fenyegessen.

Első félévben 22 kreditből max 10 kreditet fogok teljesíteni. 8 kredit akkreditált (így jön össze a 30). Második félév végére kell legyen 30 kreditem, ergo legjobb esetben is 20 kreditet mindenképpen teljesítenem kell második félévben. A fenti tárgyak 32 kreditet tesznek ki. Nem tudom mi lenne az optimális:

 1. csökkentsem a felvett kreditek (tantárgyak) számát, így több időt hagyva magamnak az itthoni tanulásra, és nem utolsó sorban a több időt kevesebb tárgy felé kéne elosszam
 2. maradjon ennyi kredit, mert minél több felvett tárgy, annál valószínűbb hogy valamiből csak átmegyek Hisz megtehetném az 1. verzió elve alapján, hogy mindössze 20 kreditnyi tárgyat vegyek fel, ám akkor az összes tárgyat tutifix hogy teljesítenem kell és nem csúszhatok el semmiből.
Még egy eshetőség van, de ezzel nem számolok. Hogy az Analízis 1 akkreditált 8 kreditje is beleszámít az elvárt 30 kreditbe. Ha ez így volna, az zsír. Most írtam egy levelet a dékánhelyettesnek, remélem megválaszolja. PlíííízÂ…C-tanulás

©   Haszprus   |   fejlesztés, bme
1-2 napja C-t tanulok. Kurvayó. D segít benne. Tutirulez! Még láma vagyok. De fejlődőképes. Talán. Bár nem olyan mértékben, ahogy szeretném. De majd biztosan belejövök. Minden szar nyelvbe bele kell jöjjek/jönni.

Visual Studio.NET-et szintén az ő javallatára elvetettem, helyette Borland C++ -ban nyomom. Az se rossz, igaz, ma már megevett 6 órányi processzoridőt egyszerűen azzal, hogy fut. Röhely, de 100%-on járatja a procit. Fos.

Igazából újra és újra meglep, hogy PHP-hez képest mennyire nehezen emésztem a C-t, dehát ez van, a C nehezebb, és hosszú sorokon át semmi kézzelfogható eredménye nincs a kódoknak, míg mivel a PHP magasszintű, ezért bármi rövid cuccot is írok, annak rögtön látható eredménye van. Így könnyebb maga a tesztelés, ezáltal a megismerés és a megértés.
Nem mentem át Programozás alapjaiból, Közgazdaságtan elővizsgára pedig nem mentem be, mert megvárattak másfél órával, és mert amúgy sem sikerült rá felkészülnöm rendesen, napközben is elaludtam ugyanis, és a 180 helyett csak 50 oldalt tudtam egyáltalán elolvasni. Előre jelentkezni kellett, hogy ki akar elővizsgázni, ergo tudták hogy hányan leszünk, erre kiválasztottak bazmeg egy olyan termet, hogy a fele társaság fért be. Vérlázító. A másfél órás várakozás alatt viszont összetalálkoztam rég nem látott volt osztálytársammal (5-8. osztály), Norbival, méghozzá a BME területén. Dumáltunk egy jót, és akkor még valaki futott belénk – István, aki pedig 9-12. osztályban volt osztálytársam. Ítkísértem őt a pesti oldalra, oszt dumáltam vele is egy jót, BME-ről, tanulmányokról, meg ilyesmik. Tökre örültem, hogy összefutottam velük. Ez a BME kicsit belterjes, minden régi arccal össze lehet itt futni

Utána kell nézzek, hogy van-e még lehetőség vizsgán aláírást szerezni Programozás alapjaiból, mert úgy érzem, ráéreztem a dologra, csak nem volt elég időm most így ZH előtt felkészülni, többek közt azért, mert bealudtam, és el se jutottam már addig az anyagrészig, amiről pl. a 20 pontos feladat szólt volna (a teljes ZH 55 pontos volt).

A következő félévem elég kemény lesz, ha lesz.
A feladat lájtos, reggel 8:15-kor ZH, ennek megfelelően 7-kor indulok itthonról. Na addig el kell olvassak kb. 600 slide-nyi prezentációt, egy 280 oldalas könyvet, és mellékesen eközben meg kell tanulnom programozni. Ha ezzel, és a ZH-val végeztem, akkor jöhet egy 4,5 órás tanulás Közgazdaságtanra, mely 180 oldal megtanulását jelenti. Úgy tervezem, extra mennyiségű koffeint fogok fogyasztani, és ezzel beláthatatlan dolgokat művelek, fogalmam sincs, mi lesz.


De Morgan azonosságok

©   Haszprus   |   bme
Ilyen kérdés volt a mai Digit ZH-ban hogy írjam le a De Morgan azonosságokat. Faszom. Miért nem kérdezik valahogy máshogy, vagy ha megkérdezem a bent levő 'teremőrt' akkor miért nem válaszol hogy mely azonosságokra gondolnak? Használni akkor is tudom ha a nevét nem jegyzem meg, hogy a 20 azonosság közül melyik a De Morgan. Így hát találomra leírtam egy azonosságot a 20-ból. Itthon megnéztem. Persze hogy nem a megfelelőt írtam le.

 1. Depis bloggerek, ne legyetek depisek, mer a vidám dolgok jobbak, mint a depisek.
 2. Rendet raktam mindkét asztalomon, mert nem bírtam már ami rajtuk uralkodott. Rendben könnyebb tanulni, legalábbis én így vagyok vele. Igaz mostanság nem is az asztalomnál tanulok hanem beülök (ülve maradok) a székemben, felrakom a lábam az ágyamra, takarót húzok rá (mert kurva hideg van itt nálunk), és ölömbe veszem az olvasnivalót.
 3. Reggel Digitális technika pótZH-t írok és fogalmam sincs hogy milyen lesz. Amilyen jól indultam Digitből, fene gondolta volna, hogy itt lyukadok kiÂ…
 4. Digit pótZH után pedig jövök haza és tanulok csütörtöki Programozás alapjai pótZH-ra, valamint Közgazdaságtan elővizsgára. Pedig lehet, hogy jobban tenném, ha azt inkább későbbre hagynám, és a Progra koncentrálnék. Még nincs késő, lehet hogy így lesz.


Ja tényleg, el is felejtettem blogolni, de akiről múltkor azt feltételeztem, hogy általános 1-4-ig az osztálytársam volt és most a BME-n láttam, nos az tényleg ő Bár picit nehezen jutottam eszébe, de azért nem volt vészes, végülis 5 mp alatt emlékezett hogy ki vagyok. Találkoztam abból az osztályból olyan emberrel is, aki engem megismert, köszönt, kérdezte megismerem-e, aztán kurvára nem voltam képben hogy ki ő, csak amikor mondta a nevét Ez utóbbi eset nem a BME-n volt, hanem Csepelen, még úgy 3 éve.


Mai étrendem:

9 óra körül toltam egy Danone joghurtot és egy tojást.

11 órakor az I épület méregdrága büféjében toltam egy 'bécsis szendvics'-et.

13 óra környékén ettem egy jó mennyiséget a tegnap esti vásárlásból maradt chilis ízesítésű Tortilla Chipsből. Aki ezt nem ismeri, az rosszul teszi ezt. Az kihagy valamit. Lányok & srácok, a tortilla chips jó dolog, és drágasága csak attól függ, hogy mihez képest. Maga a chips az háromféle ízben kapható – chilis, sajtos, és feltételezem, hogy normál, de erre nem emléxem. 519 forint. Huh, most mindenki a szívéhez kap, de nem kell, mert hiába kurva drága a normál chipsekhez képest, ha egyszer 240 grammos! A normál chipsek viszont 60 és 75 gramm körül szoktak lenni asszem. Szal tképpen a Totilla Chips olcsó is lehetne, ha nem lenne ajánlatos venni hozzá valami trutymót, amibe mártogatni lehet. Az pedig 6-900 Ft attól függően hogy milyen ízesítésű, viszont 300 gramm, ergo most saccra az alapján amennyit betoltam belőle az egész chipshez, szerintem elég lehet 5-10 alkalomra. Szóval olcsó és jó is Komolyan próbáljátok ki, ízorgia.

Jah, a mai Digitális technikáról annyit, hogy a 460 fős évfolyamból kb. 100-an lehettek ott, Mainframe becslése szerint

Tegnap se működött már az IB028-ban a táblamechanika, ergo a három nagytábla nem volt hajlandó fel-le utazni a falon, helyette csak gyanús zörejeket adott. Ezt a tegnap helyettesítő Fehér Béla úgy gondolta megoldani, hogy kicsinyíti a betűméretet. Persze csak viccből, mert inkább a táblatörlést választotta az olvashatóság érdekében.

Ma Selényi Endre tartotta az órát, és szintén meglepetéssel fogadta, hogy rossz a tábla. Mit lehet tenni, törölni kell a táblát, saját kezűleg, nem lehet megvárni a szünetet hogy bejöjjenek a takarítók és speciális eszközeikkel letöröljék mindhárom táblát gyönyörűen. Selényi mondása ezzel kapcsolatban:

Ha a tábla nem megy Selényihez, Selényi megy a táblához.

Ja egyébként mikor ott blogoltam a katedrálon, közben Selényi már benn volt a teremben, és kérdőre vont, hogy mikor engedem megkezdeni az előadást Meg ilyen szöveg a hallgatóság felé, miközben blogolok:
Ez valami internet kávézó? De hol a kávé?
Selényi amúgy olvasta, hogy mit blogolok, szóval hogy mit írok. Ezzel kapcsolatban Mainframe megjegyzése: mire hazaérek, lesz egy 'selenyi' nevű regisztrált olvasóm is ÍÍ

Ez a blogbejegyzés a BME HSZK-ban készlült Haszprus megbízásából.Megint HSZK-ból blogolok mert megtehetem.

Ma meglett tesiből az aláírásom, amihez felvettem az indexemet, mégpedig dec 15. előtt. Noha elvileg csak akkor lehetne az elsősöknek. Dehát ez van, felvettem, zsír vagyok, így nem kell januárban mennem aláíratni a tesit a tanszéken, ahol ki tudja vajon éppen bent lett volna-e az illetékes (ráadásul két illetékes is van és mindkettőnek bele kell macerálnia az indexembe).

10:15-től órám van az I épületben, hiszen ma szombat van, de pénteki tanítási rend szerinti. Szóval digitális technika lesz. Ami azért érdekes, mert nemtom vajon hányan leszünk benn. Azt láttam tegnap a Schönherzben, meg másutt is, hogy a vidéken lakók tömegével vándorolnak el, hisz péntek van, és ilyenkor szoktak hazautazni. A szombati órákra bejárni nem dívik?

Egyébként elfelejtettem elhozni magammal otthonról a mobiltöltőmet, és a hétvégén valszeg le fog merülni. Mindegy majd bemegyek a Sch-be, és tervem szerint Billtől elkobzom az övét. Ja, Sch, jut eszembe, tegnap jártam ott, mint említettem, és csináltam képeket a 15. emeleti kilátásról. Majd remélem jól össze tom rakni panorámaképpé. Sajna állvány nélküliek, úgyhogy nem tuti.

Na hamarosan távozom Digitre, és lehetséges hogy megint blogolok az IB028 nagyelőadó katedrálján elhelyezett tanári gépről 300 ember előtt projektorral kivetítve, de még nem tuti.

Jah tegnap találkoztam Toboval is, érdeklődött az I épületben levő wlan felől. Merthogy notebookkal nyomja órán. Tobo, te amúgy olvasod a blogot? Jelezz, ha igen
A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És nincs nálam táska, csak egy mappa meg egy pénztárca, mert azt is megtehetem. Persze nem lesz ez mindig így, ez a mai egy különleges nap ilyen szempontból.

Tegnap voltam a Schönherzes kis összejövetelen, gólyakocsmán, ami egybe volt kötve valami tanulmányi tájékoztatóval. Nem volt rossz, bár alapvetően én sokkal nagyobb tömegre számítottam, lényegében alig voltunk néhányan. Most voltam először a Schönherzben úgy, hogy nem a 10., 15., vagy földszintre mentem, hanem az elsőre. Az első szint tök érdekesen van kialakítva, ott van az Új Vár klub, nem tudtam hogy ott van. Ha tudtam volna, akkor persze másra számítok. De így arra számítottam, hogy az első emeleti nagyterem az biztos valami előadóhoz hasonlító helyiség. De nem, mindenféle kényelmes fotelek voltak benne. Na persze nem annyira kényelmes, de azért vágjátok, egyetemhez képest nem fapadok voltak

Az összejövetelen elkönyveltem azt, hogy vannak jó arc felsősök, akik tök szívesen segítenek, meg van Teaház vagy mi a rák, ami teát és rumos kakaót szolgál fel, többek közt Rumos kakaó nem volt rossz, főleg a tetején a fahéj. Ja és megtehettem, hogy kipróbálom.

Schönherzes dolog előtt-alatt-után találkoztam Billel, alias Bélával, a helyiek így hívják. Mert így mutatkozik be. De nemtom mér jó az neki, hogy nem a saját nevén hívják. Mindegy ő tudhassa.

15. emeletről megint megtapasztaltam a remek kilátást, tényleg elég kewl. Akartam is csinálni a hétvégén panorámaképet onnan, de rájöttem, hogy nem hoztam el a nagy állványomat, márpedig panorámaképhez az kéne.

Schönherzes látogatásom után még 0 óra körül sétálgattam egyet a Skála környékén, tiszta király ilyenkor az a hely, relatíve kihalt, hatalmas út, alig néhány autó, nincs a nappali dübörgés. Viszont a helyi Burger King és McDonald's kajáldák zárva voltak, ergo kénytelen voltam mindenféle hozott szendvicset enni. Nem gond, nem voltak rosszak. Vettem hozzájuk még egy Nestea Ice Tea-t is éjjelnappaliban.

A mai napom egy 5:45-ös ébresztéssel kezdődött, mert tutira akartam menni. Máskor 5:00-kor kelnék pénteken, de ma nem. Ettől függetlenül beértem 7:00-re úszni. A tesitanár közölte, hogy öt hiányzásom van. Mondom: micsodaaa? Csak kettő kéne legyen, mert múlt héten nem voltam benn, az előtt pedig aszonta, hogy egy van beírva. Végülis tisztázni tudtam egy hiányzásomat, mert szerencsére emlékezett arra, hogy múltkor félreértette a nevemet.

A hétvégére azt tervezem, hogy végig tanulni fogok. Ez nem tudom mennyire fog összejönni, de nem lesz a közelemben számítógép, hacsak nem a HSZK-ban, de az azt hiszem hétvégén zárva is van. Majd megnézem kifelé menet.

Szükségem is van a tanulásra, mert jövő héten vár rám egy pótZH fizikából, programozás alapjaiból, digitális technikából, valamint egy elővizsgát bevállaltam közgazdaságtanból. Egyébként a vizsgáimat még nem terveztem el, hogy is terveztem volna, alig van tárgy amiből tudom hogy vajon meglesz-e az aláírásom. Gép nélkül egyébként jól tudok tanulni, úgyhogy bizakodva tekintek a hétvége elé. Hacsak nem jön közbe valami, ami a nyugalmamat elronthatná. Remélem nem fog.Ilyen levelet kaptam a levlistán:
Csutortokon egy rendhagyo golyakocsmat tartunk. A helyszin Schonherz kollegium elso emeleti nagyterem.

Este 20:00 - kor lesz nyitas, aztan 21:00 tol lesz egy eloadas a vizsgaidoszakkal kapcsolatos alapveto szabalyokrol, elmondjuk mire erdemes figyelni.

Meselunk nehany trukkot - tippet, hogy hogyan lehet konnyebben atveszelni a vizsgaidoszakot.

Utana lehet beszelgetni a seniorokkal, akik elmeselik vizsgatapasztalataikat mindenfele targyal kapcsolatban, es persze valaszolnak a kerdesitekre is.

Gyertek el, a teahaz is ott lesz, ugyhogy nemcsak sor es bor lesz kaphato.

Ez ma este van. Menjek? Ti jöttök? [utóbbi kérdés a BME elsős informatikus olvasóimra vonatkozik értelemszerűen, meg azokra akiket ismerek még személyesen de nem esnek az előző halmazba


05:45-kor keltem, megírtam egy fizika ZH-t, elég parás volt, majd meglátjuk mi lesz az eredmény. Sajna azt hiszem a két fizika ZH-m minden esetre nem fogja elérni átlagban a 40%-ot, ezért kénytelen leszek a kettő közül valamelyiket megismételni.

Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat ma egy idősebb prof tartotta, nem S#monyi. A szokásos órákhoz képest ez egy felüdülés volt, nem másolásoktatással telt az óra, hanem azzal, hogy BSZ-t tanultunk. S#monyi óráin végig kaparunk ezerrel, hogy meglegyen amit leír a táblára. Közben csak kevesen fogják fel, hogy miről is van szó. Most, hogy nem kellett az írással foglalkozni, hanem egyszerűen csak figyelni kellett, az utolsó 1-2 percen kívül mindent értettem.

Fizika óra dögunalomnak indult. Valószínűleg épp ezért Füst#sst – a fizika tanárt – soha nem tapsoljuk meg. Szemléltetésként ide teszem ezt a képet:

Viszont átvette az óra második felét az a tanár, aki mindenféle kísérleteket szokott mutatni, melyek rendszerint minimum érdeklődésre tartanak számot, általában nevetni is szoktunk rajtuk, baromi jó kísérletei vannak tényleg. Nem részletezném hogy ma pontosan mik voltak, tényleg elképesztő dolgok, a hangtan világából.

Azt hiszem, az óra ezen részének hangulatát talán jellemzik a fenti képek, valamint az hogy a tanár fizikatanár létének ellenére kapott tőlünk egy tapsot Jah, és hogy 14:00-kor lett volna vége az órának, de 14:06-ig mindenki csöndben és érdeklődéssel figyelte az előadást egészen addig míg be nem jelentette a tanár, hogy vége mára.Főiskolai ösztöndíj-news. Megleltem a tanárt telefonon, akivel beszélnem kell. Mégpedig a BME-n. Ezen kívül tanít még két másik helyen. Mondtam beviszem neki a bevinni valót a BME-re. Mondta, hogy ne, hanem vigyem a főiskolába, ami tőlem 2 órára van busszal (tehát 4 órára oda-vissza), és hogy ő szombaton fog ott tartani egy előadást, majd akkor átveszi. Mérnem jó neki az ha a BME-re beviszem, az csak max fél óra kitérő nekem, attól függően hogy melyik épületben vagyok. Mindegy. Azér meg fogom próbálni a BME-n felkeresni véletlenszerűen. Főleg mert roppant sürgős volna a dolog, a főiskolai oktatási főigazgató-helyettes übercsávó szerint csak december első néhány napjaiban van esély arra, hogy kifizessék, utána lezárják a pénzügyeiket. Vagy mi.


Haladok mindenféle ügyintézéssel.

Először is lehetséges, hogy a Columbia cipőmről mégis el fogják ismerni, hogy hibás. Triviálisan hibás, hiszen a két cipő (jobb és bal pár) másképpen van varrva. Ezzel is negyed (több?) évet kellett szarakodni. Faszom a bürokráciába, magukról sokat képzelő hivatalnokokba, egyéb kreténekbe.

Másodszor a több mint fél éves huzavona a főiskolai [nem BME] ösztöndíjamról jelenleg úgy áll, hogy a suli übercsávója – oktatási főigazgató-helyettes – szerint jár nekem az ösztöndíj (40e Ft) (ő a hatodik alkalmazott a suliban, aki szerint jár). Erről az ügyletről annyit érdemes tudni, hogy 4,03-as átlagom volt, de a tanulmányi osztály vezetője szerint nem jár nekem az ösztöndíj, mivel volt egy pótvizsgám. Ez oké is volna, ha a Műszaki alapismeretek c. tantárgyból direkt le nem fixálták volna jó előre, hogy 5 db vizsga tehető, és a többi tárgyaktól eltérően ezek eredménye csak akkor számít, ha sikerül. Én a második vizsgán átmentem, ílymódon jár az ösztöndíj, jól, immáron 6 többé-kevésbé illetékes, de a témára mindenképpen rálátással bíró személy szerint. Faszom a hüje tanulmányi osztály vezetőjébe is, rengeteg időm ment rá erre a szarakodásra, a vele és másokkal való levelezgetésre. Már csak fel kéne keresnem a tantárgyat leadó tanárt telefonon, hogy írjon egy levelet az érdekemben. Ez egy problémás dolog, mert nehéz lesz kideríteni a telefonszámát, ráadásul otthon zargatni egy tanárt elég necces szerintem. A suliban nem elérhető merthogy külsős tanár.

Egy isteni fincsi capuccinoval indítottam a napot, mert éreztem hogy szükségem lesz rá, majd szép lájtosan bementem Analízis előadás közepe felé. Alapvetően dögunalom volt.

Bevezetés a számításelméletbe. Kihagytam ebből is egy csomó órát, az utolsó jegyzetemen november 13-i dátum szerepel. Mintha kínaiul beszélt volna a gyakvezér. Ezzel nem egyedül vagyok így. A diákok 3/4-e megbukik ebből a tárgyból. Vajh miért? Mindenki segghülye?Â… Minden esetre átaludtam ennek is a 2/3-át, egyszerűen nem bírtam.

Programozás alapjai. 12:00-re megbeszéltem egy találkozót XTR-rel, aki halálosan fáradt volt, ezért értesítés nélkül nem jött el a megbeszélt időpontra. Negyed órán át hívogattam a mobilját, de nem vette fel. Gondoltam biztos a táskájában van elnémítva, és nem rezeg, ergo nem tud róla hogy hívom, viszont ott van a környéken valahol, és ezért baszogatott az ideg, körbe-körbe járkáltam az E épületben, hogy megleljem, de nem sikerült. Tehát megüzentem neki SMS-ben, hogy
"Faszom..."
13:00 körül kiderült, hogy miért. Felhívott telefonon és elmondta, hogy 8 órára bejött a BME-re leadni a háziját aztán ment is haza aludni 14:00-re viszont visszajött, úgyhogy taliztunk oszt jót dumáltunk – imho

Nagyszünetem következett, ezért elugrottam a körtéri McDonald'sba, ahol betoltam egy BigMac szendvicset. Különlegessége, hogy utoljára szerintem akkor ettem BigMacet, amikor két hétig egyedül voltam itthon nyáron, és naponta 1x a helyi mekiben kajáltam, részben BigMacet, részben pedig McChickent Ja ez úgy 3 éve lehetett. A BigMac finom, csak sajna kissé szétcsúszós kaja, ezért nekem nem annyira szimpi. A szünetemből még fél óra hátra volt, úgyhogy rögtön megbeszéltem egy találkozót B-vel is, aki viszont egyre jobban szét van szerintem csúszva, teljesen magán kívül van, legalábbis nekem úgy tűnt

15:15-től Közgazdaságtan, ahol az egykoron teli teremnek most már csak nagyjából hatodát töltik fel a diákok. Ide jutott ez a tárgy. Nem igazán kap megbecsülést a mérnökök között, általános nézet, hogy fölösleges, hüjeség, stb. Nekem speciál semmi bajom nincs a Közgazdaságtannal, szerintem a tanult tárgyak közül ez az egyik leghasznosabb Ráadásul ez tanulható könyvből, már amennyire. Bár lehet hogy a többi is, nemtom, azokat még nem próbáltam

Közgazdaságtan alatt is jót hülyültünk, az egyik mai akciókép ott született egyébként.

A nap érdemi részét egy FishMac-kel és egy Tölcséres McFreeze-zel zártam. Ezen eledelekről azt kell tudni, hogy először is a FishMac baromi finom. Nagyon féltem tőle, nem mertem kipróbálni hosszú évekig, hiszen hal, és én utálom a halat. A mirelit halrudacskák nem rosszak, legalábbis régebben ízlettek, mára már azt se nagyon szeretem. De a FishMac határozottan elbűvölt, nagyon fincsi. A McFreeze-ben meg az a jó, hogy egyrészt kurvafinom, másrészt azt se ettem már időtlen idők óta. Nyáron se nagyon fagyizok (jobban mondva egyáltalán nem).Hah, ma a HSZK-ból megnézte Mainframe a blogomat. Mainframe néven nem ismertem őt eddig, minden esetre Mainframe az évfolyamtársam, ill. tankörtársam a BME-n. Aszondja Imo - aki Mainframe mellett ült a HSZK-ban -, hogy Mf. végig röhögte az egész blogomat Na örülök hogy ilyen élvezeteseket bírok írni Jah és most már Mf. is blogolni akar, mert megihlettem, csak éppen nem nagyon van otthon állandó netje, meg nem nagyon ül gép előtt, szal halva született ötlet… Ja a srác ezekre a szavakra keresett rá a blogomon: winamp, megtehetem. LOL!

Ma normál időben keltem, 6:00-kor, egy volt a gond, hogy úgy gondoltam, nem nagyon kéne most már bemenni Számítógép-laborra, mert elég cinkes, hogy baromira nem vágok már semmit. Persze ez nem megfelelő hozzáállás, bejárni mindenképpen be kell. Valóban? Nem tudom. Szglab sajnálatos módon egy olyan óra, hogy ott ha nem érted az egészet, akkor tényleg rohadtul semmi értelme bemenni, egy centivel se kerülsz közelebb ahhoz, hogy megértsd, tekintettel arra, hogy az óra menete a következő: tanár kiadja hogy milyen feladatot oldjunk meg, utána nagy kuss, mindenki csinálja a feladatot. Tanár odamegy ahhoz aki segítséget kér tőle. Viszont most tegyem fel a kezemet hogy elnézést tessék mán idejönni és megírni helyettem az egész programot elejétől végéig mer fingom sincs hogy mit kéne csinálni? Ha viszont ezt nem teszem meg, akkor tök fölöslegesen ülök ott, ráadásul ciki is hogy nem bírok produkálni semmit. Na mindegy.

Szóval ehelyett elmentem inkább optikushoz, ahol kértem egy néhány kontakt lencsét, de kiderült hogy az nem úgy megy hogy odamegyek és akkó leveszik a polcról, hanem meg kell rendelni. Viszont full jófej csaj az optikus, és rám fog telefonálni - ígérete szerint - 3-4 nap múlva, ha elkészültek a lencsék.

Bementem analízis gyakorlatra, lájtos 40 perces késéssel, többek közt köszönhetően annak hogy az optikus csajra kellett várnom 20 percet - mer állandóan elhagyja az üzletet -, valamint annak, hogy reggel kimaradt egy tétény-busz. Ehhez hozzátenném, hogy hazafelé szintén kimaradt egy piros hármas, így kb. 20 percet vártam a végállomáson. Zsír.

B közölte, hogy ma sem tudja átvenni tőlem a CD-ket, merthogy nem jön be BME-re. Kicsit ellazult a srác, az utóbbi időben nem bír rendesen felkelni, délig alszik, meg ilyenek. (Én beszélek?…)

Fizika óra, hát az a legszarabb, esküszöm eszetlen szívás. Az I épületet kicsit túlfűtik - imho - így télen, nem túl kellemes a levegője. Ennek megfelelően az I épületben tartott amúgy is pokoli unalmas fizika órát közel teljes egészében átaludtam, szó szerint, aludtam, nem bírtam ébren maradni.

Itt megemlíteném, hogy 12:00-től 14:00-ig elvileg Bevezetés a számításelméletbe tárgyból volna konzultáció a holnaputáni pót-ZH végett, viszont a konzit tartó tanár honlapján még reggel is az volt kihirdetve, hogy amint megtudja, hogy melyik teremben lesz, kiírja a honlapjára. Na lol, szóval hogyan értesül erről végülis szerencsétlen diák, hogy hol lesz a konzi? Két módon teheti ezt meg: a) sehogy, b) másképp se.

15:00-re a Blahára kellett mennem az EMKE irodaházba a pénteki muri folytatásaként. Sokkal előbb odaértem, ezért bementem a mekibe, ahol most volt egy csomó üres asztal szerencsére, még ablak mellett is. Viszont a McRoyal szendvicsre vártam vagy öt percet. Már mondtam volna a pultosnak, hogy jó lesz egy BigMac is, mert úgyse ettem olyat már ezer éve, de addigra pont lecsúszott a kajacsúszdán a McRoyal. Miután azt betoltam, elmentem mosdóba. Itt felhívnám a figyelmet, hogy a Blaha Lújza téri McDonald's-ról van szó, tehát feltehetően valami megjegyzés kell érje a mosdó háza táját.

Bemegyek a mosdóba, ha jól néztem, ezúttal négyen őrizték. Négyen. 4-en. Négyen. NÉGYEN. Mi a #?!#!#??? Jónapot! - mondom, s leadom a számlát a kajáról, bemegyek. Ott öntötte el agyamat a szar, mikor 30 másodperc múlva kijővén ilyen kurjantást hall fülem magam mögül: Heló, heló, fiatalember, ötven forint lesz!! Tettem még egy lépést de leesett, hogy nekem szól. Közöltem a kasszással, hogy befelé már odaadtam a számlát. Gondolkozik, hosszas másodpercekig, maga elé meredve. Ott van a három társa. Ítfutott az agyamon, hogy vajon most belém fognak-e kötni a kidobó alkatú legények és leányok, hogy fizessek nekik ötven forintot de izibe, és hogy ne packázzak velük. De nem tették, mert a kasszás végülis azt mondta: Ja igen, akkor az a másik gyerek lehetett... [aki nem fizetett befelémenet] Megúsztam a balhét.

Sajna az EMKE irodaházban a csávó most számonkérte, hogy 75 percen át üljünk ott és tegyük a dolgunkat, pedig múltkor elengedett 55 perc után, és volt akit előbb is. Mindegy. Bár már kurvára fájt az írástól a kezem a végére.

16:10-kor elindultam hazafelé, és 17:30-ra haza is értem. Zsír. Csúcsforgalom, járatkimaradás, ajtóhoz préselődés, lábon alig állás, stb, ilyen az élet ha az ember kinn lakik a halál redvás pudvás túrós rétes méteres kékeres véreres cuccosában.Minekután ilyen jól bemutatkoztam, megérdeklődtem a többiektől, hogy mikor cserélték le a tanárnőt, mivel az utóbbi 2 vagy 3 úszáson nem voltam jelen, ennek ellenére egyébként csak egyre vagyok beírva hiányzónak. A srác azt mondta, hogy két hete. Minden esetre nem vágja a tanár, hogy ki kicsoda, úgyhogy úgy döntöttem, megjátszom ami már régóta az agyamban jár. Egyszerűen eljövök úszás helyett. Úgyhogy ma kb. 10 percet töltöttem fürdőruhában, de még vízes se lettem. Ebből nem kívánok egyébként rendszert csinálni, mert végülis úszni nem rossz dolog, csak fárasztó, és ma még sokminden áll előttem. Talán. Maybe találkozom WiZARD-dal & more things to come.

Miként is volt a mai napom eddig. Először is 3 órája vagyok talpon, de még bírom. 7:00-re beértem a BME uszodájába, ahol ugye órám van ilyenkor. Felfedeztem, bent észleltem, hogy új oktatót kaptunk, aki még nem vágja a neveket.

Nem voltam ott, mikor a nevemet olvasta (kicsit késtem), ezért odamentem hozzá:
- Haszpra Olivér. H-val. Haszpra.
- Asztmás?
- Nem, H-val. Haszpra.
Betűzzem? Az email címemet betűzni szoktam.

7:45, Haszprus megérkezik a HSZK elé.
7:51-kor már információra éhes kocka horda ácsorog a HSZK előtt, az ujjaikat tördelik, a HSZK bejárati üvegajtaján leskelődnek befelé, kémlelik az Kulcsembert, aki az ajtót nyitja.
8:00-kor megérkezik a kulcsember, a kockák habzó szájjal teperik le és vágtatnak át összetaposott testén, hogy megszerezzék a napi adag informatikai betevőjüket, vagy éppen blogoljanak egy jót.


Ma frankó nap volt, mert:
 1. Reggel fel bírtam kelni, igaz, három órával később a kelleténél, de ez lényegtelen.
 2. Kényelmesen elindultam suliba, bár a buszon nem jutott ülőhely, de ez a minimum
 3. Újra láttam a haverokat.
 4. 12-től 14-ig Programozás alapjait hallgattam, közben egy háromnegyed órás alvás beiktatásával.
 5. 15.15-től 16.45-ig Közgazdaságtan volt, ahol jót dumálgattam.
 6. Hazafelé volt egy jó kis séta.
 7. Meg még a fodrászhoz is beugrottam, és belőtték a sérómat
 8. Haza pedig úgy érkeztem hogy egész nap nem ettem semmit, és iszonyat fincsi vacsora készült nékem (Ugyanaz ami lenni szokott, de valahogy mostanság jobban ízlik
Negatívumok:
 1. Suli szaksz
 2. Fodrásznál időpontot beszéltem meg, de várattak negyed órát, miközben az egyik munkaerő ráadásul szabad volt, csak ő meg várt egy másik megbeszélt időpontra. Ahelyett hogy engem odahívott volna...
Mindjár elmegyek kitisztítani a hajamból a hajamat. Mármint a levágott részét

Ha pedig holnap reggel fel bírok kelni, akkor megin megyek suliba, és ezt így egy darabig még próbálom folytatni


Asszem láttam a BME-n egy srácot, akivel egy osztályba jártam általános 1-4. között. Rákerestem interneten, és bizony, ezek alapján már tény, hogy jár a BME-re egy srác, aki úgy néz ki mint ő, és legalább egy, akinek az a neve mint neki És ha szerencsém van akkor ez a két tulajdonság metszi is egymást. Ha legközelebb látom, rákérdezek, hogy ő-e az. Vagy megkérdezem a levelezőlistán. Ez utóbbi asszem gyorsabban eredményre vezetne. Na meg is tettem.


Daily blog. Reggeli dugóban állt a Tétény-busz, mikor egy útfelújításról jövő markológép a szembejövő sávban elviharzott tőlünk 5-10 méterre. Nade hogy? Láttatok már gettós filmet, amiben a gettós kocsi orra fel-le pattog? Bizonyára igen, de hogy mindenki tutira képben legyen:Na szóval valami ehhez hasonló módon hasított el mellettünk a markológép, bár szerintem simán rugózott annyira, hogy volt olyan időpont amikor egyik kereke se ért földhöz, hanem a levegőben suhant A látványon jót röhögtem, körbenéztem, és konstatáltam, hogy nem én voltam az egyetlen aki látta a látnivalót, mert páran szintén csodálkozva bambultak, alig hittek a szemüknek

Sajna a buszon állni voltam kénytelen, úgyhogy nem maradt már időm hogy átnézzem még egyszer a C programozási jegyzeteket. Ez azt hiszem hiba volt. És az is hiba volt, hogy a kis-ZH-n nem láttam meg, hogy az A4-es lap legaljára oda van biggyesztve egy harmadik feladat is, mert azt letakartam a karommal. Ehh. Utolsó két percben vettem észre. Gáz. Mindegy.

A tanár valami 20 perccel tovább tartotta az órát, mint ameddig kellett volna, ezért XTR-rel csak néhány percet tudtam dumálni. Tegnap megbeszéltük hogy találkozunk és cserélünk filmeket meg ilyesmi. Megmutogatta hogy milyen überkool PDA-t vételezett. Engem igazából annyira nem nyűgözött le a dolog, mert tudom hogy milyen a PDA, WiZARD-ét már láttam a Microsoft-előadáson.

Húha, XTR el fogja olvasni ezt a bejegyzést, és nemtom mi lesz. Megsértődik és nem adja vissza a compact flash kártyámat amin adtam neki zenéket (saját alkotások ofkorsz). Kell ez nekem?

Analízis után úgy döntöttem, hogy most aztán már elmegyek a BME saját szemészetére (gizda hogy van nekik ez is, nem?). Ott mindig váratják az embert egy jó ideig (igaz csak most voltam másodszor , annak ellenére, hogy nincs bent a rendelőben senki (mármint páciens). Minden esetre két hét gyógykenőcs vár a szememre, mert összeszedtem némi árpát. Szerencsére igazából olyan szinten nem látszik, hogy kb. semennyire se De addig no kontakt lencse.

Hazafelé pedig szerencsére pont akkor jöttem, amikor apám is, így kaptam egy fuvart.

Viszont most itthon vagyok és éhes vagyok ezerrel. Megnézem van-e még a tegnapi pizzából.Baze, hétfőre el kell készíteni a C nagyházi specifikációját, meg még a csütörtöki digit ZH-ra is kellene készülni, utóbbihoz nagyon kéne má egy nyomtató mert most senki se mondja nekem hogy ~70 oldalnyi PDF-et élvezet monitorról bevágni. Ráadásul a házi feladat is neten van kihirdetve, etc, etc. Az a gáz hogy mire megjön a Rufusznak a nyomtató, addigra már nem marad annyi lém hogy meg is bírjam venni

Update 01:40 Sőt hétfő reggel kis-ZH is lesz számítógéplaborból. :'(


Haszprus uratok mai napi kalandjairól olvashattok eme blogbejegyzésben.

Uratok éjjeli fekvés után reggel kissé nehezen tért magához, a Tétény buszt így lekéste, de nem volt reggel dugó ezért beért analízisre órakezdés előtt. Analízist félig átaludta a reggeli capuccino ellenére, de a Digitális technikát nem, bár az egyre unalmasabbá válik, és a főelőadó azt hiszem teljesen elvesztette a kezdeti tiszteletünket, erre az órán tapasztalható igen magas zajszintből következtetek. A tanárt már alig hallani néha tőle...

Ez a két órám volt ma. Lett volna még 15.00-kor egy analízis fakultáció, de a franc se marad ott, nekem semmi dolgom 12.00-től 15.00-ig, hacsak nem az hogy megebédelek. Bizony megebédeltem, a Burger Kingre esett a mai választásom, immáron harmadszor. Eltökélt szándékom hogy végigegyem a Burger King étlapját Rendeltem egy New York Burger menüt, 639 Ft-ért, kérdezték hogy akarok-e nagy kólát meg krumplit, mondtam hogy ja, erre kiderült hogy ingyé van ha van diákigazolványom. Rulez.

Vettem aztán egy Parker tollbetétet meg egy másik tollat, mert megtehetem hogy két tollam legyen egy helyett. Eltökélt szándékom hogy veszek mostanság egy tolltartót is, mert egynél [ill. 1 főtoll + 2 backup tollnál] több tollal járok e hét hétfő óta.

Beugrottam a budai Skála mellett nemrég megnyílt felújított vásárcsarnokba, hogy lecsekkoljam milyen. Nos.. Kissé büdös van bent, ahogy az egy piachoz illik, és a legfelső szinten cigányasszonyok kínálják portékájukat miniatűr standokba rendeződve, azok előtt üldögélve, néhol egymással szemben, így aztán köztük átpaszírozni magamat már némileg kellemetlenné is válhat, merthogy helyben szerintem igen erős hiány van. Elég fura egyébként egy lowend, de mégiscsak pláza jellegű épületben ilyen alsó kategóriás eladónépséget találni a máshol megszokott plázacicák helyett. Persze aki inkább a piachoz van szokva annak lehet hogy bejön ez.Hétfő. Kb. 2,5 órát aludtam, de nem volt végülis gáz. Reggel dobtam egy jó adag kávét. Számítógép laboron jeleztem a tanárnak, hogy lényegében ott tartok hogy már kérdezni se tudok, annyira nem vágom Analízis jó volt, kapizsgálom a dolgokat. Utána rohantunk Digitális technika házit beadni, és elfilozofálgattunk, hogy mi lenne ha egyszerűen lenyúlnánk a folyosóra kirakott ~400 darab házi feladatot... Fizika kevésbé volt jó, aztán lett volna még egy angolom meg egy fakultatív analízis gyakorló a csütörtöki zh-ra, de ezeket inkább kihagytam és jöttem haza. Azt tapasztaltam ugyanis, hogy minél több tárgyat hagyok el - ofkorsz a fakultatívak közül - annál nagyobb valószínűséggel veszek elő itthon valamilyen tanulmányi anyagot, és tanulok.

Holnap tanítási szünet, ezt még nem tudom mire kellene kihasználnom. Több variáció is van, ezek közül a leghasznosabb lenne, ha tanulnék.Picit későre jár, ezért elmegyek szunyókálni. Hihetetlen, de ma sem lesz meg a 8 órás alvás. Minden esetre nagyjából kész lettem a digit házi megoldásával, már csak le kell tisztázni. Igaz, az is lesz még legalább egy újabb óra

Ezen a héten analízis ZH lesz. Nemtom megírjam-e, mivel nem vagyok köteles, ti. akkreditálták nekem ezt a tárgyat. Viszont azért érdekelne, hogy mennyire vágom, meg hát nem is ártana megtanulni majd az analízis 2 miatt. Egy a gáz. Ha most erre készülök, akkor nem tudok annyit készülni a digit zh-ra és a bsz pótzh-ra, mint úgy egyébként. Meg persze a többi ZH-ra se. Dilemma.Aahh bazz mekkora állatok vannak... LOL!!!

Flashmob jelentésével mindenki tisztában van? Flashmob = valami tök értelmetlen dolgot egyszerre több ember véghezvisz előre, titokban megbeszélten, más emberek meghökkentésének céljából. Első magyar flashmob pl az volt hogy a Deák Ferenc téren meg kellett jelenni 18.00-kor (asszem) és a harangszóra esernyőket ki kellett nyitni. Mindezt full napsütésben, kb. 200 ember

Naszóval mekkora állatok is vannak? Ilyen levél a BME elsős informatikusok levelezőlistáján BSZ ZH előtt:
-----Original Message-----
Subject: BSZ ZH

Csinaljunk flashmobot a bsz zh-n.Nem kell semmi durvára gondolni, csak ha valaki valamilyen feladatot nem tud megoldani, akkor ahoz leirja a dimenzio-tételt.
LOL! Mekkorát néznek már a javító tanárok amikor mindenkinek ott vannak az oda totál nem kapcsolódó dimenziótételek bizonyos feladatok megoldásai helyett?!

Yo a kedvem, mert...

Úgy döntöttem ma reggel, hogy végülis egyértelműen bemegyek BSZ (bevezetés a számításelméletbe) ZH-ra. Mit veszthetek, max 3 órányi utazást és készülődést. Eredménye tulajdonképpen nem sok lett, csak annyi, hogy megtudtam, hogy nagyjából mikből kell majd készüljek a pótzh-ra A termet fél órával a beadási időpont előtt elhagytam és ellátogattam a BME környékén levő Burger Kingbe, ahol úgy döntöttem, hogy ezúttal a dupla sajtburger örömeit próbálom ki. Nos, a dupla sajtburger egészen fincsi, bár a cucc sajátosan száraz, ahogy azt a BK-ban szokták. A McDonald's kajái valahogy szaftosabbak és sokkal puhábbak. Egyéni preferencia kérdése, hogy ki szerint melyik a jobb, nekem a meki jobban bejön, ellenben a BK sokkal különlegesebb hisz oda nem szoktam járni. A változatosság gyönyörködtet.

BK után visszamentem BME-re, ahol egy BSZ előadás izgalmai vártak rám. Sajnos az új témakört semmivel sem vési lassabban a táblára Simonyi, mint az eddigieket, úgyhogy a tempó továbbra is észveszejtő, óra közben bármi megértése teljesen kizárt. Mondjuk lehet, hogy másként lenne, ha tanulnék az előadások közötti napokon.

BSZ után Fizika, ahova gondolkodtam hogy bemenjek-e, de végülis bementem. Imónak megígértem hogy jegyzetelni fogok, ez tulajdonképpen erősen hasznomra vált, mivel hosszú idő óta ez most az első fizika óra, ahol nem alukáltam, hanem figyeltem. Egyébként a fizika második felében bejött az a tanár, aki mindenféle kisérleteket szokott nyomatni az F229-ben időnként, és ezúttal sem okozott csalódást, tökjó dolgokat láthattunk, közben volt sok röhögés. Tényleg baromi érdekes [meglepő és mulatságos] dolgokat tud a fizika mutatni. Noha olyan tárgy, amit rühellek mióta világ a világ.

Fizika után elvontattam magam az F épület III lépcsőház felső emeletére, ahol többedmagammal betekintést nyertünk a múlt hét csütörtökön írt fizika ZH-kra. Erről azt érdemes tudni, hogy fél ponttal lemaradtam arról, hogy átmenjek, így most feltétlen meg akartam nézni a dogát, nincs-e valami amire kaphatnék pontokat. És volt. Hál' az égnek. Innentől aztán igazán happy day volt. Kaptam fél pontot egy részszámolásra, és kaptam egy pontot egy olyan feladatra, amit egyszerűen átugrott a javító tanár szeme. Rulz. Zsír. Emeletes csúcskirály.

Az ezt követő órát azzal töltöttem, hogy ábrándoztam arról, hogy a BME környékén lakhassak és ne kelljen tömegközlekednem. Naponta 2 órát igazán értelmesebben is el lehetne tölteni, nem? Az heti szinten 14 óra. Ha teszemazt heti 14 órát tanulnék, mekkora zsírkirály lennék má..? Minden esetre ma megúsztam a tömegközlekedés nyomorát azáltal hogy apám hazatranszportált személygépjárművével.


Kurva gecibe a faszom ki van az egész rohadt szaros tanulással meg a tömegközeledéssel. Először is nem akarok holnap ZH-t írni, úgy döntöttem tök fölösleges volna, mert minimum és egyúttal maximum 10 pontot érhetek el, mivel egy feladattípust tudok megoldani, a többiről meg gőzöm nincs. Padtárs kihasználásához nincs elég pofám. Így a minimális pontszám nem megszerezhető. Viszont utána volna még két órám, amire be kéne menni, mert ezekből az egyik bizony BSZ, a másik eh... hát a másik az fizika, az az óra amin rendszerint aludni szoktam mert egyszerűen nem bírom elviselni, olyannyira távol áll tőlem az egész. Ergo most menjek be egyetlen óra miatt? Aaaaaa, bazze, sokkal kevesebbet hezitálnék ha nem itt laknék a halál f#szán.

Kurvára elegem van már a közlekedésből, 10 éve napi 2-4 órát utazok és ez rohadtul ingerlő. Egyszerűen nem bírom.


Ha lenne a háznak uszodája

©   Haszprus   |   bme, úszás
Komolyan mondom hogy ha lenne a háznak uszodája mint a mai divatos lakóparkoknak, akkor lejárnék úszni. Totál rá vagyok gerjedve. Viszont mivel nincs a közelben uszoda, ezért nem járok, csak a normál BME-s órákra. Azok viszont péntekenként vannak, és mostanság csomó pénteki nap helyett szünet volt ilyen-olyan okokból. Most pénteken is szünet lesz, ezé nem lesz úszás, suxx. Persze elmehetnék úszni külön, de lusta vagyok. Majd meglátom mi lesz. Jövő héten nincs ZH-m, ezért időm mint a tenger. Igaz, utána azért lesz még csomó ZH. Bazzeg és ez legalább 5 éven át. Suxxor.

Ez a mai nap igen kellemes volt. 6-kor kelés, 7.15-kor időben indulás, 8.15-től analízis, és kivételesen ott voltam kb. negyed órával előbb, mert nem nagyon volt reggel dugó. Meg mert elértem a Tétény-buszt. Ebből következően kivételesen le bírtam ülni a haverok mellé, aminek eredménye az lett, hogy nagyjából egész analízis alatt a Digitális technika házival kapcsolatos problémákról konzultáltunk. De szerintem hasznos volt, nekem biztosan. A Digitális technika órát ma Selényi Endre tartotta, azaz a tárgy hivatalos előadója. Mintha romlott volna egy cseppet az óra érdekessége, de mindegy. 12-kor indultam haza, közben beugrottam a helyi mekibe. A kiszolgálásról: nem volt sorbanállás, ellenben szendvicsek sem voltak, úgyhogy McRoyal + ajándék befigyelt. Az eset érdekessége, hogy a rendelésem felvétele után közvetlenül a srác már kérdezte is hogy milyen kólát kérek, semmi szarakodás az órával meg ilyesmi. Grat. ez a helyes hozzáállás, legalábbis a vevő szempontjából 13.00-ra már itthon is voltam. Közben lemértem, hogy a buszmegállóból kb. 8-9 percet kell lábfájdító tempóban felfelé gyalogolni hozzánk

Mai napi BME-s ismerősökkel összefutások: R. R-ről azt kell tudni, hogy gimnáziumban 5-7. osztályt együtt végeztük, majd ő átment a Fazekasba, mivel túl gyérnek találták a sulink elit osztályának a matematika oktatását. Jelenleg a BME-n 5,03-as átlaggal rendelkezik. Szal nem gyenge a srác.

Holnap BSZ [Bevezetés a számításelméletbe] ZH, csupa móka kacagás. Úgy hallottam, van akinek ez a tárgy semmi újat nem mondott, mert gimiben 3-4 évig tanulta, és van olyan, aki köpni nyelni nem tud ha kap egy BSZ-feladatot, én az utóbbiak csoportjába tartozom egyelőre, bár ezen állapotomat nem szándéxom hosszú távon is fenntartani.

Napi blogolás. Kelés 6.00. Indulás 7.15, nem késve. Ebből következően Tétény-busz elérése, ami általában nem szokott sikerülni. Analízisre (8.15) időben beérés. Bevezetés a számításelméletbe, 8 feladatból 1-et meg tudok csinálni, többihez nem sok közöm van. Csütörtök reggel ZH belőle. Programozás alapjai. Ílommanó. 13:53 Programozás alapjainak idő előtti befejezése (tanár által), Boráros térre átmenetel, McRoyal szendvics rendelése, McRoyal szendvics eszetlen tempóban elkészítése, üvöltözés hátra a pénztáros által, hogy "siess már, siess már!!", 59. másodpercben az óra leállítása, McRoyal a 61. mp körül a tálcámra kerül, McRoyal árának közlése, fizetés, további fél perc szarakodás ebből kifolyólag, másodperc-számláló nem pörgés. Haszprus az egészen mosolygás, magában a pénztáros elismerése, ez igen, így kell csinálni. Egyetemre visszamenés, régi osztálytárs hölggyel találkozás, megtudás hogy ő is a BME-re jár, csodálkozás, örülés, röpke beszélgetés. Rohanás F épületbe, múlt csütörtöki fizika ZH eredményének megtekintése, mormogás, fél ponttal az elégségesről lecsúszás. Rohanás F épület másik lépcsőházába, kiizzadás, Közgazdaságtan ZH-írás, eredményt még nem tudás, de reménykedés. Hazaindulás alternatív útvonalon, közben megéhezés, közvetlen hazamenés előtt McDonald'sba betérés, újabb McRoyal evés, ajándék kapás. Hazaérkezés, blogolás.

Holnap Közgazdaságtan ZH. Elolvastam a Mikroökonómia könyvet a 130. oldalig [ameddig kellett]. Hogy mi maradt meg belőle, az egy másik kérdés. Igazából nem túl sok A feladatokat pedig nem nagyon vágom egyelőre, talán azokra vetek még néhány pillantást, minden esetre majd holnap remélem kisütünk valamit ZH közben...

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ma reggel elsőre sikerült betenni a kontakt lencsét. Igaz ez már előfordult a múlt héten is párszor Mindegy úgy tűnik kellett pár alkalom mire rájöttem a helyes technikára

Ugyanakkor 8.30-kor kezdődik a Számítógép laborom, szóval.. most 7.58 van.. asszem inkább elmegyek az optikushoz és veszek még kontakt lencsét. Csak előtte felülbíráltatom a dokival hogy vajon -0,75 tuti elég-e. Pedig ma van a nagyházi-specifikációnak a napja. Mindegy.


Egy, az utóbbi időben hanyagolt ismerősöm kedvéért egy idézet Kerékgyártó György Mikroökonómia mérnököknek és műszaki menedzsereknek című könyvéből:
A költséghatékonyság azt jelenti, hogy adott nagyságú outputot a lehető legkisebb költségráfordítással állítsuk elő. Vagy ami ugyanazt jelenti, hogy adott költségráfordítással a lehető legnagyobb outputot állítsuk elő.

"Elmondom, a múltkor ilyen volt..."

© Belga - Ovi
Szóval tegnap Digitális technikán egy Fehér Béla úr helyettesített, ismét. A MicroSim Designer nevű windowsos programot kívánta bemutatni. Hozott egy laptopot e célból, és rányomta a kivetítőre. De az picit elcsúszva adta be a képet. Szóval a teszemazt 800x600-as felbontásból 50 pixel a bal oldalon lemaradt, 50 pixel alul lemaradt, a jobb oldalon és fent pedig volt fölösleges 50-50 pixelnyi kivetítésre feketén maradt hely. A kivetítő vásznát ugyan lejjebb lehetett volna engedni, de vmiért az se jutott eszébe. Gondolkodott rajta percekig, aztán közölte sajnálkozva, hogy hát sajna nem fogjuk látni így a kép egy részét és hogy ez elég kellemetlenül fog érinteni minket. Aztán valaki benyögte, hogy mivel úgyis Windowsban dolgozik a csávó, esetleg megtehetné, hogy jobbra és fel húzza az aktuális ablakot némileg. Hát igen... Ehhez azér már szakérteni kell

Aludtam kb. 16 órát. Ezt döntsétek meg! Igaz, elég nagy szaggatásokkal, mert kb. 16.30 körül elaludtam, 24.00-kor felébredtem de megpróbáltam visszaaludni, aztán onnantól reggel 8-ig aludtam de sokszor felébredtem közben. Viszont tökjó volt

Jövő héten két zh úgyhogy tanulnom kéne most hétvégén. Mikroökonómia + Bevezetés a számításelméletbe.


Ezúttal is a HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. Előbb elengedtek angolról kb. 20 perccel. Zsírkirály, mert nagyon untam az órát, és már majdnem én jöttem az óra alatt írandó fogalmazás felolvasásában, amit nem igazán úgy kiviteleztem, ahogy az mondjuk elvárható lett volna. Kicsit poénra vettem a figurát, persze felolvasni már nem olyan rulz, ha a tanár nem bírja az ilyesmit

Hamarosan Digitális technikára indulok, az óra 10.15-kor van az I épületben. Ha találkozni akarsz Haszprus mesterrel, gyere Digi techre, én ott leszek és autogrammot is osztok ha igény merül fel rá.

Ma 5-kor keltem ugye mert úszással kezdődött a nap. Kurvajót úsztam.

5.45-kor keltem, mint említettem, egész jól kipihenve. Teljesen furcsa számomra kipihenten ébredni. Máskor úgy ébredek hogy még félálomban vagyok egy csomó ideig. A kipihent ébredés ismertetője ezzel szemben olyan, mintha már órák óta ébren lennék, és fel lennék ébredve rendesen.

7.15-ös buszom kb. 7.45-re ért be, nem volt dugó. A fizika ZH 8.15-kor kezdődött és 9.55-ig tartott. Jövő héten derül ki az eredménye. Nem sok jót sejtek, de reménykedek. Nem teljesen értem, hogy miért írunk olyan anyagból dolgozatot, aminek egy része középiskolás anyag, és itt egyetemen nem ismételtük át. Ergo aki nem vágja, beszopja.

ZH után Bevezetés a számításelméletbe. Esküszöm ennek a tárgynak minden órája megér néhány fotót, a tábla valami őrület, ahogy kinéz, és amennyi/amilyen írás van rajta. A tanár óra közben megjegyezte, hogy most nem akar annyit írni, mint általában, mert észrevette, hogy akkor nem figyelünk, csak próbáljuk írni amit ő eszetlen tempóban vés fel. De aztán elfeledkezett erről a céljáról és szokása szerint követhetetlen tempóba váltott. Óra végére elment a kedvem az egésztől. BSZ után elugrottam a V2 épület jegyzetboltjába, megvenni a Mikroökonómia könyvet azon célból, hogy a jövő keddi ZH-ra készülhessek belőle. Íra 4200 HUF, nokomment kategória, főleg ha belelapoz az ember és azt a siralmas tényt látja, hogy a betűméret a szokásosnak kb. a kétszerese, hatalmas margók, stb, szóval igazából ez egy 1000 HUF-ból kihozható könyv lenne, ha nem ilyen minőségben adják ki. Ahogy Imo mondta: gyengénlátóknak készült.

Előre eltervelten elmentem a budai Skálába is, ahol beszereztem egy új Arena úszószemüveget a pénteki úszás óráimra. A kontakt lencsének nem jó ugyanis, ha uszodai víz éri. Meg amúgy gyanítom hogy idő előtt elhagynám a vízben / kikotornám véletlenül a szememből Emellett én se szeretem a vizet a szememben, az előző szemüvegem meg már beeresztette. (Vagy a napszemüveg nem erre van?)

A Skála aljában ott van egy Burger King, én meg éhes voltam, egyúttal ezer éve nem voltam Burger Kingben (életemben össz. talán 3x voltam), mert nem igazán jön be a kajájuk. Ettem most egy Whopper menüt (799 HUF). Kellemesen csalódtam, egészen tűrhető volt. A Whopper pedig jó nagy. Jóval nagyobb szerintem mint egy McDonald's átlagszendvics. Ízre talán nem annyira rulz, mint egy McRoyal, de azért eléggé finom, lehet h majd megyek máskor is Burger Kingbe, mert mint azt valaki már megmondta, a változatosság gyönyörködtet. Burger King igazából nem nagyon esik nekem útba, úgyhogy azért nem kell túl nagy gyakoriságra számítani. Már csak azért is mert hasonló mennyiséget eszek a mekiben 500-ból mostanság

Az elmúlt több mint három órában egy reklamációs prezentációt készítettem a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség részére, melyben elmondom hogy nem frankó a Columbia cipőm és nyalják meg a makkom amiért kétszer visszadobták a reklamációmat.


Napi blog. 2 elmúlt már, mikor aludni mentem. 6-kor csörgött az órám. 6-kor? 6-tól! 9-ig! Elég frankó volt. Én aludtam, tőlem 2 centire a telóm, és x percenként [még nem figyeltem meg h mennyi időnként] automatikusan újra és újra csipogott. Eredmény: 9-re a világ legkómásabb szeme, olyan durva táskákkal hogy az elképesztő. De felkeltem, zuhany, kontaktlencse be a szemembe, és apám bevitt suliba, mert útbaesett neki. 10.15-ös Digitális technikára értem be [analízist kihagytam]. Ez volt a mai egyetlen órám. Egy bizonyos Fehér Béla tartotta, és egy olyan poént sütött el előadás közben, hogy kénytelenek voltunk megtapsolni. A tapsra a vezényszót Imo adta, én kezdtem, a többiek folytatták. A csávó jól nyomta egyébként, yól magyarázott mindent, stb, óra végén megtapsoltuk ismét, ő pedig próbált lefelé nézni és tevékenykedni de látszott hogy örült a dolognak azé mer vigyorgott jól

Digi tech után elnéztem egy számtech boltba, hogy mégis milyen nyomtatóik vannak. 18e Ft-osat nem merek venni mert zabálja a tintát ezerrel [még tegnap megnéztem a hp honlapján], 28e meg pont nem volt nálam [reggel direkt megtömtem a pénztárcámat hogy nyomtatót megyek venni, de nem vót elég lém úgy tűnik].

Nyomtatónézés után hazafelé McDonald's. Az órát még mindig nem indítják korrektül, de tökmindegy, mert öt percbe (!) telt mire kiszolgáltak, úgyhogy akármennyire nem akkor indítják az órát amikor korrekt lenne, 5 percet azért elég nehéz kivédeni Mellettem másik kasszánál levő csávó is várt öt percet, közben lehordta az egész Mekit, hogy ez itt Budapest leglassabb McDonald's-a, itt mindig 5 percet kell várnia, akármit rendel. És tényleg, van valami fura a dologban, mert nincsenek kígyózó sorok (abban a pillanatban az 5 db kasszánál összesen ő meg én álltunk), a konyhában pedig egy csomó ember sertepertél, és mégis, lassú ezerrel.

Ma, ha minden a terv szerint megy, fizikát kezdek (!) tanulni. Holnap reggel ZH. Nem fűzök hozzá túl sok reményt, de majd meglássuk.

Költői kérdés: miért raknak télen a mekiben a 2,5 deci kólába 1 deci jeget?

Napok óta akarom már benyomni a kontakt lencsét a szemembe, úgy, hogy a BME-n is hordjam, mert eddig mióta megvan összesen egyszer volt rajtam mikor BME-n voltam. Illetve kétszer. Egyszer amikor megkaptam, egyszer meg talán másnap v ilyesmi [visszakereshető a blogban ha valakit nagyon érdekel . Reggel sikerült időt szorítanom erre, igaz, ofkorsz elkéstem első óráról (analízis), de analízisről egy kezemen számolható hogy hányszor nem késtem el...

Analízist követte a Bevezetés a számításelméletbe gyakorlat, ahol is óra elején kiesett a jobb szememből a kontakt lencse. Bizonyára kidörzsöltem, bár én nem vettem észre, hogy így tettem volna. De ami talán még valószínűbb, hogy eleve fordítva tehettem be, mert reggel elég szarul láttam a jobb szememmel a balhoz képest (amikor már rajtam voltak a lencsék). Egyáltalán gőzöm sincs hogy a lencsének melyik oldalát kéne betenni a szemembe, totál hasonlóak, alig van különbség köztük. Miért nem csinálják azt, hogy valami kis jelet raknak a lencsére, ami látszódhat ugyan mindkét oldalról, de megállapítható, hogy melyik a helyes oldala a lencsének? Pl. ha ráraknának egy R betűt [csak mondtam egy példát], rögtön látszódna hogy azt mikor nézem elölről és mikor hátulról.

Ami a kellemetlen a szituban, hogy pont reggel elfogyott a folyadékom, amelyben a kontakt lencse aludni szokott, így kénytelen voltam a lencsét száraz tokba tenni. Két óra múlva elmentem az optikushoz, aki szerint jó eséllyel eltörhetett időközben a lencse. Ja és közben még a másik lencsém is kiesett a mosdóban Király. Na kiváncsian várom, miként fogadnak. Aszondja az optikus, hogy ha megtörtek, akkor tönkretehetik a lencsék a szaruhártyámat. Meg amúgy is egyébként frankó gyógyíthatatlan betegségeket lehet kapni a kontakt lencse nem szakszerű használatától, úgyhogy így hordjatok kontakt lencsét...

Ha már ott voltam az orvosi részen, ellátogattam hasi ultrahangra, hogy van-e valami bajom. Az ultrahang szerint ép vagyok

Majd jött a Programozás alapjai és az Ílommanó, akivel ma sikeresen küzdöttem meg. 75 perces szünet közgazdaságtan előtt, ezért irány a Boráros téri McDonald's Imoval és Petivel. Mondtam, hogy én most itten balhézni megyek De nem kellett balhézzak, mert bár a csávó 1 percen keresztül intézte a smart kártyámat és csak utána indította el az órát, így is letelt a 60 mp, mielőtt kiért volna a McRoyalom. Rulz. Úgyhogy alapból adott üdítőt meg krumplit. Ja és amikor a csávó nem volt ott, szólt egy csaj is (mekis), hogy valószínűleg járni fog nekem egy krumpli és egy kóla. Mi a fene van, rájuk szólt a vezetés, vagy mi ez a nagy kedvesség?

McDonald's után úgy döntöttem, nem várom meg a Közgazdaságtan izgalmait, inkább hazajövök. Itthon aztán azt tapasztaltam, hogy se szülők nincsenek itthon, se a kulcsomat nem vittem magammal, úgyhogy frankó kis várakozás. Egyébként ma ilyen szétszórt reggelem volt, mert körmöt is vágtam, de csak a buszon vettem észre, hogy a jobb kezem valahogy kimaradt a műveletből

Ma egy olyan napom volt, hogy felkeltem reggel 6.00-kor, 7.15-kor kellett volna elinduljak, de szokás szerint késtem és 7.23-kor indultam el. 7.33 körül a buszmegállóban voltam, és hamarosan jött a piros hármas. Mert a tétény buszt értelemszerűen lekéstem. Reggel kibaszott dugó volt, rühellem, elegem van belőle, faszomkivan, stb. 8.23-ra beértem a BME-re, az órám 8.30-kor kezdődött. Számítógép-laboratórium. C-ben programozunk. Azaz programoznánk. Valahogy hihetetlenül nem voltam magamnál, nem bírtam gondolkodni, nem ment a dolog, alig fogtam fel hogy mit is kéne írni. Végülis egész órán nem bírtam összerakni a C programot, amit kellett volna. Mindegy. Megkaptuk a házit. Jó bonyolultan hangzik, fingom nincs hogy fogok hozzákezdeni. Bár meg lehetne csinálni php/mysql-ben. Már ma kész lenne

Utána matek gyakorlat, matek gyakorlat után belebotlottam XTR-be, akit oly' lassan ismertem fel, hogy nem kapcsoltam időben, elhaladtunk egymás mellett mire 100%-ig tudtam, hogy ő az. De felhívtam, hogy közöljem vele, felismertem, és megkérdezzem ő felismert-e Merthogy nem látszott rajta. XTR után még belebotlottam Billbe is, bár vele hasonlóan rövid volt a találkozásom, szerintem nem is látott engem Bill után Rudkóba botlottam, két mondatnyi beszélgetést lebonyolítottunk.

Matek után fizika, megint olyan dolgokról volt szó, hogy nemtom, hol a manóban fogjuk ezeket hasznosítani mi informatikusok. Relativitáselmélet? Mi köze van annak az informatikához? Egyébként Füst#ss jó arc tanár, olyan szempontból, hogy néha megereszt egy-két poént, de ezt már írtam, amit most újdonságként írok, hogy azt vettem észre, hogy simán sétálgat a diákok között a folyosón. Nem gubbaszt végig az asztala mögött szünetben, stb., hanem a folyosón kóborol a hallgatóság közt.

Fizika után belebotlottam Bandiba. BME-s rövid találkozásokból hogy időnként mennyi van, hihetetlen. Mintha a fél BME-t ismerném

Fizika után angol. Onnan származik a mai kultúridézetem is. Ja tényleg, angol előtt még belebotlottam Egonba is, akivel lefixáltunk egy talit angol utánra. Aztán elhúztunk Schönherz felé, dumáltunk kb. egy órát. Schönherzben megnéztem milyen egy tanulószoba. Hát másként képzeltem el, aszittem padok vannak meg tábla meg ilyesmi, ehelyett egy lepukkant kamra színvonalú 5 négyzetméteres valami van, középen egy asztal, a szoba szélein mindenféle limlom, ócska kacat, szemét, lényegében. Schönherz egyik folyosóján bevásárló kocsi. LOL. Érdekes ez a SchönherzBeértem digitális technikára, az egyetlen mai előadásomra. Utána hazaindultam, majd a Campona melletti McDonald'sba betértem, azzal a szándékkal hogy én itten most mindenféle ajándékot fogok bezsebelni. Kiemelném hogy olyan ajándékokat, melyekre jogosult vagyok.

Naszóval odaálltam a pulthoz és kinéztem hogy milyen szendójuk nincs. Nem volt McChickenjük, úgyhogy kértem egy McChicken szendvicset. 460 Ft, óra indít. A 40. mp-nél a nő fogta magát és lenullázta az órát, mindenféle komment nélkül. Eközben egyébként már a mögöttem levő vevőt szolgálta ki. Megérkezett a McChicken, kiadta a tálcát mint aki jól végezte dolgát. Imígyen szóltam:

- Ne haragudj, ez a 60 mp-es dolog ez nem él?
- Ja, de, igen. Jár egy kis krumpli és kis üdítő.

Aztán közölte az utánam következő hölggyel, hogy neki is járni fog a kis krumpli és kis üdítő, mivel nem tudják 60 mp-en belül kiszolgálni. Megkérdezte tőle:

- Milyen kis krumplit és kis üdítőt kér?
- Hát, valamilyen kis krumplit...

Az egyikőjük hülyeséget kérdezett (nyelvtanilag), a másik meg nem vágta az akciót és a McDonald"s-os kínálatot, így hülyeséget felelt [el nem ítélhető módon]. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ha nem kérdezek rá az akcióra, se az én, se a következő hölgy jogait nem teljesítik. Mint ahogy Tiffany rávilágított, így megy ez.

Ha valakinek van McDonald's-os ismerőse, vagy netán ő maga ott dolgozik, legyen szíves írja már meg kommentbe vagy mailben {haszprus[kukac]freemail[pont]hu}, hogy kapnak-e valami prémiumot a McDonald's-os eladók, ha nem adják oda a 60 mp-es ajándékot, illetve esetleg levonást kapnak-e ha odaadják...

Update 13:51 Még egy dolog, itt a Campona melletti mekiben ki volt függesztve az ajándék-akció szabályzata, így hát megnéztem, mit is írnak. Azt írják, hogy az akció nem vonatkozik speciális és akciós rendelésekre, mivel azok elkészítése több időbe kerül. Vajon mi a manót érthetnek speciális rendelések alatt? Ebbe azt magyaráznak be, amit akarnak, nem szeressük az ilyet.A BME HSZK-ból blogolok mert megtehetem. Sőt átállítottam magyar nyelvűre a billentyűzetet is mert megtehetem. De nem emiatt vagyok itt, hogy ezt leírjam. Az imént voltam a Boráros téri McDonald'sban, s a következő vérlázító dolgot tapasztaltam... Van ugye ez a "60 mp-en belül kiszolgálunk" dolog. Oké. Kérek egy McRoyal szendvicset. A pultos csaj vigyorog ezerrel, megpróbál rábeszélni üdítőre meg kólára, közben leadja a rendelést, és megjegyzi magában, hogy 120 másodperc. Az órát nem indítja be, elkezd beszélni nekem arról, hogy milyen fantasztikus McDonaldsos plusz kaják vannak, mint pl. saláták és egyéb finomságok. Mondom nem kérek semmit. Erre a Smart kártya előnyeiről tart előadást és ad egy lapot amit elvihetek valakinek, hogy neki is lehessen Smart kártyája ha kitölti.

A szöveg közepén elindítja az órát. Mikor 40 mp-nél tart, hátraszól, hogy siessenek a McRoyallal, és pont időre elkészülnek vele. Hm. Érdekes. Vajon ez központi utasítás, hogy minél kevesebb ingyen cuccot kelljen szétosztaniuk? Megkérdeztem, hogy mikor kell elindítani az órát. "Háát nem minden szendvicsnél kell, pl. a tiédnél nem kell." Röhögtem egyet és eljöttem, hadd ne balhézzak ezen. Bár legközelebb biztos, hogy fogok, ha így gecóznak. Hát kapják be a f#szomat, mi az hogy nem kell a McRoyalnál időt mérni? Akkor múltkor miért adtak hozzá ingyé krumplit meg üdítőt? Vajon az eladó saját pénzéből megvendégelt engem? És a csaj miért indította be az órát 1 percnyi szövegelés után, ha nem kell beindítani?

Vannak érdekes dolgok, de a franc gondolta hogy a McDonaldsban fognak átverni. Hihetetlen.

Update azt elfelejtettem leírni, de roppant érdekesnek tartom megjegyezni, hogy ki van plakátolva a 60 mp-es akció, s a plakát alján az, hogy a pontos részleteket keresd a McDonaldsokban található plakátokon. Node ilyen plakát már nincs kirakva, szal a pontos részleteket egyszerűen nem lehet megtudni. Megkérdeztem egy McDonalds-alkalmazottat, hogy merre van ez a szabályzat, mire ő azt hebegte, hogy sajna ő új alkalmazott itt és nem tud semmi ilyesmit. Überkool.

Éhes vótam ezér csináltam magamnak kaját. Ez 3 db virsli meg 1 db erőleveskocka (natúr) volt. Ez utóbbit nem kellett elkészíteni, egy kés segítségével apró darabokban fogyasztható

A C könyv nagyon király, egész ügyes dolgokat ír. Mivel én nem nagyon tanultam programozni tulajdonképpen sosem (na jó tanultam de később, mint ahogy programozni tudtam, és elég ratyigagyi szinten), ezért csomó szintaktikai újdonsággal találkoztam. Bámulatba ejtően jó dolgok ezek. Ilyenre gondolok, mint pl.
c = getchar(); while (c != EOF) { putchar(c); c = getchar(); }
Fenti kód helyett írható ez is:
while ((c = getchar()) != EOF) putchar(c);
Amazing.

Szombati tanítás

©   Haszprus   |   bme, zene, úszás
Nah, mint említettem, ma (szombaton) megin volt egy pénteki órarendű napunk az egyetemen. Ez annyit tesz, mint 05.00-kor kelés, 07.00-kor úszás, 08.25-kor angol, 10.15-kor digitális technika, 12.00-kor sulinak vége.

Úszás ma egész jó volt. Egyre zsírkirályabb vagyok. A tanár pedig rájött hogy mégis milyen technikával lehetne korrektül összehangolni a különféle végtagjaimat és a levegővételemet. Asszem mostantól sokkal jobb lesz az úszás, a vége felé már alig volt fárasztó úszni. Mert összehangolatlanul k#rvára sz#r volt.

/me ezt hallgatja:
Delerium - Terra Firma Featuring Aude (ez asszem egy Tomb Raider 1 OST-n volt már, ha esetleg nem is ez a mix)
Delerium - Silence Airscape Remix Edit Feat Sarah Mclachlan
Delerium - Innocente Lost Witness Remix Edit Feat Leigh Nash

I. azt mondja, hogy a koleszban a haverokkal azóta frekventáltabban olvassák a blogomat, mióta megpillantotta rajta az egyik kultúridézetemet. Olvasson Haszprus blogot Ön is.


Arra értem haza, hogy apám visszavette a nyomtatóját, amit október 4-én nyúltam le. Így most frankón nemtok má megin nyomtatni netes segédleteket, pedig rengeteg van belőlük a BME-s tanárok honlapjain. Azér kell neki az a nyomtató, mert bár van egy másik, az nagyobb hardvert igényelne mint ami neki van (p300 64mb ram notebook). Mondtam neki, hogy kéne új gépet vennie, ami vagy notebook akksival, vagy akksi nélkül, vagy asztali gép. Mivel neki hordozhatóság kell, és akksi (téves igény, több éve rossz a gépe akksija és semmi baja sincs ettől), ezért marad a notebook akksival. Suxx0r (pénzügyileg).

A mai napról. 5-kor keltem, 5.45-ig szarakodtam a gép előtt, aztán nagy hajrá mert 6.00-kor indulnom kellett. Fürdés stb negyed óra alatt, picit problémás, kaja megin kimaradt, szinte egyik reggel sem érek rá a kajára, mert mindig elszarakodom az időt.

Hú. Most veszem észre. Fel van húzva a redőnyöm. És ez különleges. Ezidáig sötétben éltem, mert a CRT elég gázosan nézett ki ha besütött a nap. Oké, hogy a nap most nem süt be, de azér elég világos van, TFT rulz mert tökjól látható. Asszem kezdem teljesen megszokni. Még picit gázosak a filmek, de már nem mondom meg kapásból ha egy frame gázosan néz ki, le kell pause-olnom hozzá a filmet. 16 milla szín helyett nemtom mennyit jelenít meg, de jelentősen kevesebbet. Cserébe élvezhetem az 1280*1024-es felbontást, amit CRT-vel nem tudnék megtenni, mert ahhoz egy 17-es CRT kicsi (kicsik rajta a betűk), egy 19-es CRT meg már akkora, hogy nem fér el az asztalomon. Az asztalomat pedig nem lehet bővíteni, így is meg van toldva hátrafelé kb. 20 centivel.

Nah, reggeli kelés után bementem úszni a BME uszodájába, 7-re. Mondjuk kb. 6.35-re beértem, mert nem volt semmi forgalom, tök fölöslegesen, de nem lényeg. Az úszást ezúttal már egész jól bírtam, asszem kezdek belejönni, bár a tanár szerint teljesen rossz ütemben nyomom a dolgot. Mindegy. Holnap szombat, de a BME-n pénteki nap van, úgyhogy úszás megin, meg az összes többi óra ismétlése, ami ma volt... (angol felsőfok előkészítő, digitális technika)

Na, úszás után irány az angol óra, kivételesen időre ott voltam és leraktam magam az első padba, ahol szoktam ülni, mindez 10 perccel órakezdés előtt (whow!). A tanár később ért be mint én (whow!). Olvassa a névsort, hogy kik vannak jelen, az én nevemet felolvassa, majd hozzáteszi, hogy ő késni szokott, és megy tovább, erre szólok neki hogy hé tanító néni, itt ülök az orrod előtt 1 méterre, itten vagyok he. Okez. Utána lezavartunk egy lájtos angol felmérő tesztet, kiváncsi vagyok hogy hogy sikerül, a teszt 25 kérdésből állt, az első felének nem vágtam a szókincsét, úgyhogy tipp-mix befigyelt

Angol óra kellős közepén csörög a telóm. Persze nem csörög, csak vibrál. Leteszem, nem veszem fel. Pár perc múlva csörög megin. Magántelefonszám.

Csörög a játéktelefon.
Felkapom: Ki az?
- Julcsi vagyok...
- Szevasz, na mi az?
- A játéksarokban vagyok.
- Oké Juli. Rögtön ott vagyok. Négy évesen is lehet egy jó napom.
Fenti idézet a Belga - Majd megszokod albumról, Ovi c. számból való [Ide vág a Winamp-ikon: ]. Szerezzétek be. Az egész albumot. [Ezt fölöslegesen emelem ki hisz csak úgy tudjátok beszerezni ha az egészet megveszitek, nem árulnak még számokat a hanglemez-boltokban, nem igaz?] Baromi jó.

Szal felkaptam másodikra, és nagyon halkan diskurzusba kezdtem. A dékáni hivatalból hívtak. Hát igen, ki##szott fontos ember vagyok, hogy csak így lazán a dékáni hivataltól hívogatnak, nem? Közölték hogy alá kell írjak valami nyilatkozatot. Mondom oksa, lerendezem hamarosan, no para. Úgyhogy angol óra vége felé elkezdtem kicsusszanni észrevétlenül a teremből, mindezt egy méterre a tanár orra hegyétől, aki sajnos sasszemével kiszúrt és nekem szegezte a kérdést, hogy Olivér, Önnek vége van az órának?, mire azt feleltem Igen, a dékáni hivatalba kell mennem[, lerendezem őket.]

A dékáni hivatal. Sorbanállás. A sor rövid, sorbanállás 15 perc saccperkábé. Elém rak a nő egy papírt, hogy ezt töltsem ki. Oki-doki, no problemo. A papír arról szól, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem hogy a BME-n állami finanszírozást veszek igénybe. Namost ez szép, csak nem igaz, mert költségtérítésen vagyok. Megoldás? A megoldás fél órát váratott magára, de végül az lett, hogy a veszek igénybe részt áthúztam, és a helyére nem veszek igénybe került. LOL. Erről minek papírt írni? De mindegy.

Aztán digitális technika, azzal a tanárral, aki már egyszer helyettesítette Selényit, több-kevesebb sikerrel. A mai előadás nem fulladt botrányba annyira, mint múltkor, bár a tanár érezte, hogy bizony múltkor pórul járt a táblánál, mert ma megeresztett egy poént arról, hogy nem tud figyelni a táblára felírt feladatra, ha ekkora zaj van.

Szünetben dobtam egy kávét, mert éreztem hogy az álom manó a nyomomban van. (Abból következtettem erre, hogy ülve elszundikáltam picit óra közben.)

Digitális technika után úgy döntöttem, követem terveimet, miszerint lecsekkolom azt a fodrászatot ami-t a BME körül láttam. Panelház ajtajára ki van írva, hogy fodrászat, és a nyitvatartás. Hm. 12.30-tól 17.00-ig. Érdekes, gondoltam magamban, bizti valami privátfodrász ezerrel, bizti a saját lakásában nyomja, etc. Hát a tévedés az csak a helyre vonatkozott, mert nem a lakásában, hanem a panelház pincéjében volt az üzlet. Belépek, hárman trécselnek, kérdezem, bocsi nyitva vagytok már? (merthogy 12.27 volt, és 12.30-kor nyitnak) Mondták, hogy ja, jöjjek be, foglaljak helyet. Gyorsan felmértem a terepet, már ez előtt, és tudtam, hogy hibáztam amikor idejöttem. Kb. full üres helyiség, némi fodrászszalonra utaló nyom, de ennyi. Volt egy vagy két várakozó szék, semmi üléssor vagy ilyesmi. A nő elkezdte vágni a hajamat ahogy kértem, de alig vágott belőle, sztem kb. úgy maradt az egész ahogy volt. Nem kívántam véleményemet számára kifejezni úgyhogy eljöttem szépen rendesen fizetve, pedig gondolkodtam, hogy rákérdezek: mióta üzemel ez a bolt? van fodrász képesítésed? a fiad haját te vágod és úgy gondolod hogy akkor már fodrász üzletet nyithatsz? és hasonló kérdések merültek fel bennem a totális amatőrizmusuk miatt. Az amatőrizmusnak az is része volt, hogy fél kiló hajat otthagyott a képemen a művelet végén. Mondom, 'ezt le tudnánk valahogy szedni innen'? Elkezdi az ecsettel (vagy mivel) tisztogatni megin az arcomat, de az orrom tájékát szinte teljesen kihagyta, aztán közölte hogy ha gondolom tisztogassam le az ecsettel én magam, mert én biztos jobban érzem. Hmm. Amatőrizmus rulez.

Na hazavágtattam a BKV istencsászár járatával, de útbaejtettem egy mekit a Campona mellett. Egy McRoyal szendvics rendel. Szerencsére beköszöntött ide is a 60 mp-es időhatár, ami - ha valaki nem tudná - annyit tesz, hogy 60 mp-en belül ha nem tudnak kiszolgálni, akkor adnak ajándékba egy kis üdítőt meg kis krumplit. Zsír, 500 hufból megvolt egy McRoyal menühoz konvergáló dolog. A 4 deci kóla sztem úgyis sok egyszerre. Rulez. Bár most nem ilyen szándékkal kértem McRoyal szendót, de ajánlom mindenki figyelmébe, hogy kérjetek olyan szendót, ami épp nincs nekik készen, több mint nulla esélyetek lesz rá hogy nem fognak tudni 60 mp-en belül kiszolgálni

Huh ez volt eddig a leghosszabb bejegyzés itt a blogon, asszem.


Ma valami rémálomból ébredhettem fel fizikaórán mert rándultam egy jó nagyot. Röhögtünk yól. Brutálisan kialvatlan vagyok. Voltam ma egy helyen ahol volt tv, több mint egy csatornával, és volt Spektrum is. Ottan aszonta egy okos bácsi, hogy az alvásnál az 1-2. és a 7-8. órában történik a hosszútávú memóriába való raktározás, így aki nem alszik 8 órát, az félmunkát végez e téren. Én azt hittem, hogy ez folytonosan megy alvás alatt. Na mostantól megpróbálok 8 órát aludni Kb. mission impossible a dolog, ha belegondolunk hogy éjjel 1-2 körül szoktam feküdni általában, és 6-kor kelek. 22 előtt mikor fogok én lefeküdni? Hmm...
Úgy volt hogy vezetgetek kicsit, de ebből most csak 1 perc lett. Nembaj, majd 5-10 perc múlva repesztek megin.

Valaki a dinoszauruszok kihalására keresett rá a blogomon. Hát ez nem gyenge. Srácok-lányok, tisztázzuk, a blog azt jelenti hogy weblog, azaz webnapló, amelynek a tulajdonosa leírkálja napról napra - vagy ahogy neki jól esik -, hogy milyen dolgok foglalkoztatják.

Most pl. az foglalkoztat, hogy ma 2 órám volt BME-n ( 4 * 45 perc), melyből a Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat már-már kilátástalan megérteni. Amikor az előadó azt mondja, hogy de hisz ez könnyű, akkor harsány röhögés tör elő a teremben ülő 200 főből. Mert valójában krrrrrva nehéz. A jobb oldali képre kattintva lecsekkolhatjátok, hogy úgy nagyjából miket tanulunk.


Izgi volt. Ma felvettem angol felsőfok előkészítő gyakorlaton a telefont (első sorban ülök, tanártól 1,5 méterre), nem nagyon szóltam bele, csak halkan, nehogy túl feltűnő legyek. A vonal (vezetékes mobilom van ) túlvégén elkezd bemutatkozni valaki, aztán megkérdezi, "haló, itt vagy?"... Nem sokat szóltam vissza Bizti nem nézhettek hüjének Amúgy a szerdai Májkroszoft Inglish Előadás ügyében hívtak. Aszonták nemkő öltöny, jó az utcai cucc. Nemtom punkcucchoz mit szólnának (Nekem nincs olyanom, de majd szerzek Tobotól


Szerencsére az akkreditációs kérdésemre relatíve gyorsan válaszoltak emailben, igaz csak annyit, hogy ezzel már jól elkéstem, de azért itt és itt próbálkozhatok. Dékániban nagyon a fejemre olvasott az egyik nő, de azért ő is kiderítette, hogy hova kell menjek, szerencsére tudtam hivatkozni név szerint valakire aki emailben válaszolt nekem Hétfőn már mehetek is kitöltött kérvénnyel a dékán-helyetteshez (akit megin nem tudok név szerint grrr, és az ajtókon nincs dékán-helyettes feltüntetve, csak "tanulmányi ügyek dékán-helyettese" van, meg valami tök más cím (osztályvezető vagy nemtommi), amire az egyik nő azt mondta, hogy az a dékán-helyettes, hmm).

Mindig hivatkozzatok név szerint emberekre. Telefonban egyeztettek valamit egy céggel [pl. internet-szolgáltató ügyfélszolgálata]? Kérjétek el az illető nevét, akivel beszéltetek. Hasznos. Én általában elfelejtem.

Van egy sztorim ezzel kapcsolatban. GDF-en 5-ből 5 oktató szerint járna nekem ösztöndíj (a tavalyi első félévemre), a tanulmányi osztályról pedig állandóan visszadobják a kérelmemet, mondván hogy nem jár. Ilyenkor nem ártana ha azt az öt nevet meg tudnám mondani, de csak egyet tudok. Persze lehet hogy nem érdekelné őket a névlistám, de hátha mégis.

Egyébként tegnap 18.10 körül kidőltem és ma reggel 9-ig aludtam. Közel 15 órányi alvás. Zsír. Szükségem is van rá.


Botrányba fulladt a mai Digitális Technika előadás Nem tudom pontosan, hogy ki tartotta az órát, de kezdődik ott, hogy nem a megszokott tanár, aztán a csávó nem tudott a mikrofonba rendesen beszélni, hol közelebb tartotta, hol távolabb, és emiatt csomó mindent nem lehetett hallani. Na jó ez mondjuk csak az eleje felé volt. Aztán elkezdett felírogatni mindenféle képletet, nem részletezem, a lényeg, hogy az eleje felé már rögtön észrevettünk valami ellentmondást, ill. azt, hogy vmit egyszer axiomaként, máskor meg tételként írt fel. No, itt még képben volt nagyjából, átjavított pár dolgot a táblán. Aztán elkezdett feladatokat megoldani, ott már majdnem minden sorban hibát vétett, az óra utolsó fél órájában pedig szinte mindent elhibázott már. A vicces dolog az volt, hogy a közönség kb. negyed percenként jelezte neki, hogy ez itt nem jó, az ott nem jó Aztán az emberek megunták és elkezdtek kimenni a teremből, a hangzavar pedig durva méreteket öltött. A csávó felírt még egy utolsó feladatot és megoldotta, de hiába mondták neki kb. 20-an hogy mi a hiba, nem igazán sikerült megértenie 10 percen belül Full röhely volt. Beégett kőkeményen. De legalább megtapsoltuk amikor kijavította a 10 percig "keresett" hibát... Kiváncsi vagyok, hogy vajon alapból a következő órát is ő tartaná-e, és hogy ha igen, akkor vajon ő fogja-e tartani. Helyében elgondolkodnék azon hogy vajon mekkora presztízse maradt még nálunk (460 fő gondol most róla érdekeseket).

Jövő szerdán megyek Microsoft Hungaryhez angol nyelvű előadást hallgatni a .Net-ről meg a vezetéknélküli eszközökről. 11-től 17-ig tart két részletben, 13-tól 15-ig szünet van. Megkérdeztem őket hogy mégis hogy fog ez kinézni, röviden annyit mondtak, hogy interaktív lesz, kérdések lehetnek (de ez mit jelent, ők kérdeznek engem, vagy én őket? , és kb. 35-en leszünk. Kiváncsi vagyok milyen arcok lesznek ott "Talán" viszek fényképezőgépet

Remélem kapunk a Microsoft legújabb billentyűzetéből/egeréből egy-egy példányt, vagy ilyesmi. De ami valószínűbbnek tűnik, hogy tollat, papírt, pólót, egérpadot, meg zacsit fogunk kapni

Ami a gáz, hogy emiatt ki kell hagyjak BME-n 10*45 percnyi órát, amiből 4*45 perc pont ZH előtti analízis

Éhségtől fájó gyomromat egy Georgina pizzával nyugtattam meg [served by donpepe.hu], majd emeltem egyet a blog php kódjának fejlettségi szintjén. Most már tudok kommenteket törölni mindenféle bűvészkedés nélkül.

A pizzafutár megjegyezte, hogy elírták a nevemet a számlán. Mondtam, igen, tudom. Többet nem mondtam, de megtoldhattam volna annyival, hogy már hozzászoktam. De nem ez a lényeg, hanem hogy egy netes rendelésnél, ahol a nevemet írásban, számítógépen küldöm el nekik, és helyesen szerepel is a weblapjukon a nevem (a regisztrációmnál), vajon hogy van az, hogy a számlára már elírva kerül?
 • nem tudnak olvasni
 • nem tudnak írni
 • de a legszomorúbb hogy nem tudják a számítógépes adatbázisukból emberi közreműködés nélkül rányomni a számlára az adataimat. informatikai kőkorszak.
Holnap 7.00-re kell mennem rehabilitációs úszásra. Most megyek először, megkérdezem, hogy egyáltalán járhatok-e, merthogy nem jelentkeztem rá akkor amikor kellett volna. (Nem saját hanyagságomból, hanem mert kondizni nem mehettem gerincferdülés miatt, de ez csak később derült ki mint ahogy választani kellett testnevelési "szakirányt" Az, hogy 7.00-re kell ott lennem, azt jelenti hogy minimum 5.00-kor kell keljek. Durva. Inkább le se fexem... [szinte]

BME-s képszekció következik...

Az ember sokmindent mondhat a BSZ-ről (Bevezetés a számításelméletbe), de azt nem, hogy az előadáson a tanár túl lassan adná le az anyagot. Mindenki folyamatos lemaradásban van a táblához képest, így arra már senki se tud figyelni, hogy közben a tanár mit magyaráz. A táblába olvashatatlul és ipari sebességgel vési az anyagot, majd utána elmagyarázza, hogy ne írjuk le szórul szóra, mert minek, hisz ez triviális anyag. A hallgatóság majdnem minden mondata után kellemeset röhög Itt az egyetemen minden triviális
Ki takarít itt és ki takarít ott?
A takarítónő mindenhol kitakarított
Mert ő egy szuper vumen egy szuper nő
Szupernek teremtette a Teremtő
Dr. Füst#ss László, fizika tanárunk. Él-hal a kozmológiáért, és inkább délutáni pluszórában adja le a tananyag egy részét, csak hogy az alap óráinkba mindig belevihesse a csillagászatot. Az egyik képen valami fizikussal beszél, de nemtom hogy ő ki is pontosan. Előző órán azt hittük, hogy a gondnok, mert a videót igazgatta Füstöss órájához.
Füstöss óráját azonban vannak akik nem tartják elég érdekesnek.
Róla mindjárt bővebben...
Éles szememmel és Csodálatos elmémmel rögtön felismertem, hogy fizika óránkat nem más látogatta meg, mint Russel Crowe [gyengébbeknek: Gladiátor, ill. Csodálatos elme főszereplője].
Fizika végén pedig nitrós kísérleteket csekkolhattunk, zsír volt. Klikkoljon a képre Ön, ha nagyobban is érdekli Önt a kép.

Asszem rájöttem, hogy az albérletnek az én esetemben semmi előnye nincs. Előnye volna, hogy benn laknék a városban, ami önmagában az élet számos területén jelent előnyt, elsődlegesen azonban időben előny, ugyanis nem kell utazgatni. Azonban ezt rögtön semlegesíti az, hogy kell viszont mosogatni és főzni. Az, hogy nem főzök, az nem kivitelezhető, mert anyagilag nem megengedhető hogy a hónap minden napján éttermi kaját egyek, legyen az akár gyorséttermi, akár házhozszállított.


Ma bementem átvenni a KDO [külsős diákotthon] belépőt a Schönherzbe, erre miután mondom a nevemet, megkérdezte tőlem a srác aki intézi a dógokat [Egon, mint utólag kiderült], hogy "te csinálod a blogot?"... Gizda ilyen ismertnek lenni A srác egyébként picit dumcsizni akart de mivel ezren toporogtak még mögöttem KDO-ért ezért eljöttem. Hmm, lehet nem kellett volna, lehet dumcsiznom kellett volna, de ez csak utólag merült fel bennem, hogy egyszerűen akár le is szarhattam volna a mögöttem toporgó tömeget. Hisz az irodában csak azok voltak akiknek ott volt a helyük, a tömeg kint állt.

Egyébként aszonta, blog helyett tanuljak, mert még a végén megbukom. Bölcs gondolatok zúdulnak rám a napokban10 órányi BME nem jó. Napi 4 óra alvás nem jó. Ez utóbbit bepótlom a BME-n, pl. analízist úgy ahogy van átaludtam. Mint ahogy az előző néhány analízist is. A többi órán is nehezen megy az ébren maradás, de az analízis az első óra, és olyankor még nincs bennem kávé. Egyébként BME-n kezdtem kávézni, előtte max 10 csészével ittam életemben. Nem jó.

Jelentkeztem BME-s keretek között valami angol előadásokra, amit a Westel, Nokia meg Microsoft tart. 15-en mehetnek, az első 15 jelentkező. Kiváncsi vagyok, benne leszek-e. Mondjuk nem baj ha nem, mert az előadások miatt 10+10+4 órát kéne kihagynom, ami azért elég durva. Viszont kircsi lenne a Microsoft székházába menni, meg ilyenek. Talán adnának ingyen szoftvert. Nokiánál ingyen telót. Westelnél ingyen előfizut. Valaki ébresszen fel

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem tudom megjegyeztetni a böngészővel kilépés után is, hogy valaki bejelentkezett a blogra. Magyarán ha bejelentkezek jobb oldalon, miért nem maradok bejelentkezve a böngésző újraindítása után is? Elvileg el van rakva cookie-ba... Ha valaki vágja a témát, keressen fel, vagy itt a kommentekben vagy mailben...

Más. Táplálkozás rulz. Ma már majdnem lecsekkoltam a Goldmann menzán a kaját, de mégse. Mert álltak vagy 30-an előttünk. Meg mert a meki jóó, a Goldmann meg nemtommilyen. Elugrottam mekibe, toltam mcroyal menüt meg epres shake-et, mert megtehetem. Egyébként ez egy új pénzügyi konstrukcióm eredménye, hogy most így járom a kajáldákat, szemben eddigi életemmel

Meki után azzal kísérleteztem Közgazdaságtanon, hogy vajon vicces-e ha óra közben valaki hangosan szürcsöli az epres shake-et. Felmérésem szerint igen. Ja, ma megint kiesett valaki a padból Közgazdaságtanon, hatalmas jajgatással. Muahahahha

Ma megkérdeztem az angoltanárt hogy át lehet-e jelentkezni másik csoportba. Remélem nem vette magára mert engem csak azért érdekel a dolog mert a másikban 17-en vannak, nálunk meg 25-en. Ahogy a tanár is mondja, így nem igazán tuti az angol óra

A mai napról talán annyit, hogy 10 órám volt BME-n, ebből 9-et kibírtam, az utolsó 2 meg úgyis teljesen fakultatív volt, az az előtti 2 meg félig-meddig fakultatív, konkrétan választható, aztán kötelező a bejárás.

Ma felállítottam teóriámat miszerint bizonyos fizikaelőadó személy esetleg üzleti kapcsolatban állhat a kávéautomata üzemeltető céggel. Merthogy aki nem akar bealudni, az vegyen kávét. Ma egyébként kifüleltem egy beszélgetést, melyből idéznék egy mondatot: "fizikára nem megyek be mert teljesen fölösleges". Hogy ebből mennyi az igazságtartalom, azt itt most nem részletezném, szerintem jelenleg semmilyen tárgyra nem fölösleges bejárni. Visszakanyarodva a kávéhoz, fizika órán a leghátsó padsorban arra lettem figyelmes hogy valaki egy literes kávés bödönnel nyomja. Hm, hát az nem gyenge, valaki nagyon felkészült órára

Kipróbáltam ma az automatás holland capuccinót [70 huf] de nem volt semmi holland feelingje a benne úszkáló virágokat leszámítva

Most hogy BME-s lettem, elhatároztam hogy kicsit többet fordítok táplálkozásra, vagy úgy is mondhatnám hogy elkezdek táplálkozni. Ma meglátogattam a Móricz Zs krt-en levő Pizza Hutot. Én részemről szeretem az étterem feelinget, de az étterem nem arra jó, hogy az ember egyedül beüljön és ott ücsörögjön 20 percet mire kihozzák a kaját. Ilyen szitura a McDonald's és egyéb gyorskajáldák a jók. Na mindegy, nem voltam még Pizza Hutban soha, és kicsit meglepetésként ért, hogy pincér van, meg ilyenek, mert aszittem olyan lesz mint egy plázában a DonPepe vagy egyéb gyorskajálda, azaz: pult, előmelegített kaja, elveszed/odaadják, fizetsz, megeszed, körülötted meg millióan. Ez itt nem ilyen volt, úgyhogy szétuntam az agyam. És ez már tényleg egyéni ízlés kérdése, de szerintem ratyigagyi volt a pizza amit adtak (ízre).Kondorosi task completed, 1 órát lubickoltam, aztán nem is voltam annyira fáradt mint szerdán. Utána a kondorosi mellett levő nyugis kis lakó-pihenő övezetben toltam a veszélyt, ovkóz csak 30kmph alatt. Hogy minek csinálok ilyeneket, arra igen egyszerű a válasz: azért mert még nincs jogsim, ellenben hamarosan jön a rutinvizsga, aztán a forgalmi, oszt gyakorlok. Meg mert jó.

Hazaérvén relatíve keveset tanultam sajna, de legalább megcsináltam a Számítógép-laboratórium* házit, kész csoda. Bár beadandó, így nem annyira. Akit érdekel, hogy mi volt a házi, az lecsekkolhatja itt.

* SZG-labról annyit kell tudni, hogy ez a Digitális technika mellett a második (és egyben utolsó értelmes tárgyunk. Na jó, nem rossz még a Programozás alapjai I sem, azonban az lényegében ugyanaz mint az SZG-lab, csak éppen labor helyett előadás formátumban.BME képdömping

©   Haszprus   |   bme, történelem
XTR aszonta hogy elmaradtam a neki beharangozott képdömpinggel. Na jó, nézzünk képeket.
Digitális technika előadója, garantáltan a legjobb arc az egész egyetemen, még a tantárgy is jó amit tart Amúgy egyetemről itt a blogon vagy jót vagy semmit Bár ezt nem a digit techhez mondom, mert az tényleg a legkirályabb tárgyunk ami van.
A hipermodern I épületünk, belülről. Légkondi, ergonómia, elektromosan mozgatható táblák (ovkóz), középen kettévágott padsor, frankó világítás, kihangosítás, vetítőgép, etc. Luxusvécé.
I épület kívülről. A legkirályabb. Majd megnézem van-e lehetőség róla panorámaképet csinálni. Szerintem sajna nem fogok tudni a parkoló autók és a betelepített fák miatt (Túl alacsony az állványom)

Csütörtökön azt írtam, túl sok dolog történt ahhoz, hogy kifejtsem. Úgyhogy most mesélek a csütörtökről...

Először is már egy hónapja nem vagyok túl jó állapotban, sokat idegeskedek és egyéb problémák is vannak, de nem mentem vele eddig dokihoz. Csütörtökön megin kissé szarul éreztem magam, úgyhogy úgy döntöttem hazajövök. Megvettem az Analízis jegyzetet, aztán visszafordultam és bementem a K épületbe, ahol az orvosi rendelő van. Nem sok kedvem volt kivizsgálásra menni, ezért inkább a szemészetet vettem célba. Előttem egy lélek se várt, úgyhogy gondoltam leülök és ha bejutok, körüljárom a kontakt lencsék témakörét. Kb. 3 éve szemüveget hordok, -0,75-ös szóval nem túl erős, nélküle simán megyek az utcán meg ilyesmi. Nem is szoktam hordani, mert zavar a kerete, koszolódik, stb, szóval szemüveg suxx. Kontakt lencsével eddig nem nagyon számoltam, mert egyrészt drága - ezt majd kifejtem -, másrészt nem voltam vele tisztában, hogy vajon milyen veszélyekkel jár, pl. történhet-e valami, ha a szememet dörzsölöm, amikor benn van a lencse, stb.

Na felvilágosodtam mindezen témákban, nem részletezném, akit esetleg érdekelne pár alapinfó, az kérdezzen a kommentekben

Ítmentem az optikushoz, ott felpróbáltuk a -0,75-ös lencséket. Ez nem volt egyszerű, szerintem negyed órát próbálkoztam a jobb szememmel, aztán amikor azt feladtuk, akkor áttértem a balra, azzal is negyed óra elment mire sikerült. Utána a második lencsét be akartam tenni a jobb szemembe, az második próbálkozásra sikerült

Optikus után találkoztam a K-ban Billel, aki éppen a Sch-be ment, utána meg más elfoglaltsága volt, lényeg hogy dumcsiztunk 3/4 órát. Bill régi netes arc, nem budapesti, viszont már kb. 6 éve ismerem, ő a legrégebbi akivel azóta is kontaktban vagyok. És most felvették a BME-VIK-re villamosmérnöknek, úgyhogy kicsit gyakrabban fogunk összefutni Naszal felugrottam a Sch-be picit, megnéztem milyen egy koliszoba (egész tűrhető), a kilátás überfrankó a 15. emeletről, egészen apró kis vityillóknak tűnnek a 10 emeletes panelmonstrumok, elképesztő.

Bill után találkoztam apámmal Az Egyetem körül, hazahozott kocsival, királyság, bkv meg suxság. Elmentem házidokihoz, megkérdezni hogy vajon mi bajom lehet az elmúlt egy hónapban. Lehetséges hogy pajzsmirigy túlműködés, erre többféle tünetet is produkálok, most ahogy így neten utánanéztem, 8-ból 6-ot

Nah, házidoki után ugrás a Camponába, ahol az egyik üzletben kiárusítás volt, és 8k körüli cuccokat vesztegettek 1,5k-ért meg ilyenek. Be is szereztem 2 gatyát, 2 inget, 1 pulóvert, mindezt 10499 hufból. Királyság. Utána beugrottam camponai mekibe és betoltam 2 sajtburgert meg 2 2,5-es fantát, mindezt 500 hufból. Miután fizettem, elgondolkodtam, hogy vajon tényleg jól jártam-e, és nem éri-e meg jobban egy menü 800 hufból. A megfejtéseket a komment rovatba tessék írni.

Campona után hazaszaggattam kocsival. Egyelőre kanyarodásnál rendszerint átmegyek a másik sávba, szembejövők paráztatása rulz. Na jó ez kamu, mert bár átmegyek, az utakon errefelé 20-kor már nem igazán van forgalom Igaz, napközben sincs

Ez volt a csütörtök. Illetve nem egészen, mert a kontakt lencséről semmit se mondtam lényegében. Na hát a kontakt lencse egy feeling. Tulajdonképpen nemcsak azért, mert mindenféle olyan dolgot látok, amit eddig nem. Ez nem annyira lényeges. A lényeg inkább az, hogy tükörben meg tom nézni magam szemüveg nélkül, hogy nem kell közel menjek valami felirathoz, ha el akarom olvasni, és hogy a szemüveggel szemben nem korlátozza be a látóteremet. Viszont pénteken a BME I épületében a légkondi ezerrel szárította a szememet, vettem is műkönnyet utána, remélem ez megoldja a problémát, mert így elég gázos volt az I-ben az a két óra, többet vót a szemem pislogó állapotban mint nézőben...

Ja és pénteken láttam az egyetem területén XTR-t, de mindketten ellentétes irányba vágtattunk ezerrel, úgyhogy nem iramodtam vissza érte, hogy beköszönjek


Király, hogy az internewson behirdettem a blogomat, olyan komoly domének jelentek meg a látogatóim listájában, mint ericsson.co.hu, radio.hu, gatesgroup.hu

További érdekesség, hogy a BME-nek van egy kollégiuma, Schönherz néven fut, 1000 férőhelyes, namost onnan az utóbbi 2 évben legalább 370 különböző gépről [fix ip-k] nézték meg az internewst, van pár olyan gép ahonnan több mint ezerszer Ha bemennék a koliba, csomóan tudnák mi az az internews Amire egyébként volt is már példa, mert Bill haverom a Sch-ben lakik és az ő szobatársa pl. tudja mi az az internews, sőt, idézem Billt:

De egesz lazba jott, mikor mondtam, h te voltal az (intercoolrol kerdezett, onnan kerultel szoba ma.)
Loller

Az internewsos behirdetéssel kapcsolatban kénytelen vagyok megjegyezni, hogy aki esetleg itt valami öltönyös blogot várna, az téved, ez nem olyan lesz


Mint tegnap

©   Haszprus   |   bme, élelmezés, úszás
Mint tegnap említettem, ma 10 órám lett volna. Ezzel látszólag összhangban van hogy most 21 óra tájékán írom az első bejegyzést, azonban ez félrevezető. Bementem reggel, úton hatalmas torlódás. Akárcsak tegnap. Szerencsére ma már foglalt egyik haver helyet (neveket egyelőre szándékosan nem írok, lehet hogy majd megkérdezem őket, hogy írhatok-e) az első sorban, így csak átpattantam a padon és mán ültem is a késés ellenére. Első óra [Analízis I] közben bevágtam egy kávét, második óra [Digitális Technika] közben bevágtam egy capuccinót, aztán jött a tesi, amire haladó úszást választottam, mivel erőfejlesztés nem jöhetett szóba gerincferdülés miatt. 20 perc úszással kezdtünk de teljesen kikészültem tőle, valamikor gyerekkoromban jártam úszni, úgy 12+ éve, azóta csak strand. Úgyhogy inkább meglátogatom majd a pénteki úszás órát ami direkt jót tesz a gerincnek meg ilyesmi, és az a király még benne, hogy 7.00-kor kezdődik, tehát 4.30-kor kelhetek aznap hogy beérjek. Bár jobban átgondolva, ha úszással kezdek, akkor aznap nem is kell reggel se fürödjek, se hajat belőjek, mert majd az uszoda előtt-után úgyis zuhany... Ergo kelhetek 5.15-kor is

Na mindegy, szal úszás kikészített, olyan szinten hogy utána totál belassultam meg minden, szívem vert ezerrel, elhagyott minden erőm. Pihegtem egyet az I épület előtt - az relatíve közel van -, aztán átmentem K-ba az úszás ügyleteket intézni, bementem sch-ba hogy átvegyem a KDO-t (ezt senki nem tudja minek a rövidítése, annyi biztos h vmi külsős kolibelépő), de negyed órával nyitás előtt egy 20 fős sor toporgott a bejárat előtt, úgyhogy nem volt kedvem ott min. fél órát várni mire bebocsátást nyerek, eljöttem. Utálok sorban állni. Persze beállhattam volna az elejére mert mindenki muja és senki se szólna be, de azért nem akarom magam ellen kihívni a sorsot

Utána bementem mekibe mert az jó. Végre nem siettem sehova és életembe' egyszer teljesen nyugisan megkajálhattam. Ettem egy Chicken Premiere-t. Olyan fűszeres hogy a taknyom elered tőle, de azért fincsi volt. És tökjó volt hogy nem siettem. Próbáljátok ki néha.

Hazaértem aztán be is aludtam, de nem is emléxem rá hogy lefeküdtem. Pedig hát igen. Aludtam kb. 200 percet. Király volt, ez már kellett, mert a kávék is alig tartották már bennem a lelket.

Holnap lájtos napom lesz, 10.15-től Bevezetés a számításelméletbe az E1B-ben, amiről azt kell tudni hogy eddig 3x volt ott óránk, első alkalommal egy szauna volt a terem hőmérsékletileg, második alkalommal pedig pöcegödör, szagilag, komolyan mondom, hogy csípte az orromat a bűz, ami azért nem gyenge. Annak a teremnek nincs semmi szellőzése, ellenben befér kb. 400 fő, ami így kellemes kombináció. Ja még azt mondja meg nekem valaki, hogy ezeket a termeket vajon komplett hüjék tervezték? Má elnézést de hogy lehet olyan termet csinálni amiben egy padsor saccra legalább 30 ülésből áll és csak a két szélén lehet kimenni? Ágy tök hiába tartanak szünetet, senki se szeret felállítgatni legalább 10 embert hogy kijusson, így a terem közepén a szünetnek nem sok értelme van, mindenki ugyanúgy ül a padban... Legalábbis akik kevésbé élelmesek. Élelmesebbek ugyanis a padok tetején járkálva jutnak ki, ergo jó koszos lesz mindenki ettől a módszertől.


Ma 10 * 45 percnyi órám

©   Haszprus   |   barátok, bme
Ma 10 * 45 percnyi órám volt BME-n. 8.15-től 18:30-ig, bár 18:45-kor fejezték be az utolsó órát. Tegnap ugyanez volt, bár az utolsó 2 órára nem mentem be. Holnap megint ugyanez lesz. Csütörtökön szerencsére "csak" 4 órám van, pénteken is csak 4. Ez heti 38 óra. Ha azt vesszük, hogy mennyit vagyok benn a BME-n tiszta órában (60 perc) mérve, akkor az szintén heti 38-39 óra. Elég kemény. 6 óra után az ember már unja az agyát eléggé, 8 óra után a mai tapasztalatom szerint én már teljesen képtelen vagyok a koncentrációra. Teljesen gyökér, gimnáziumi fizikafeladatokat oldottunk meg fizika problémamegoldáson, oszt nem bírtam figyelni a feladatokra. Ezzel szemben a csütörtök-péntek meg totál nulla nap. Nemtom mér nem lehetett volna normálisabban elosztani az órákat Jó, a péntek tegyükfel érthető, mert sok kollégista hazautazik vidékre, és az azért jó ha nem éjjel történik... (Mondjuk nekem ilyen gondom nem lenne.)

A Közgazdaságtan című órából nemtom mi lesz. Első előadáson még tele volt a terem. Remek kis hangzavar is volt. A mai, második előadáson már csak félig volt a terem, a hangzavar lejjebb volt, de azért voltak akik hüjültek, volt aki kiesett a padból alvás közben, hatalmas röhögés, stb
Valakinek kicsöngött a telefonja, erre beszóltam hangosan: "Hallo!!" Utána haverral 5 perc röhögés vérvörös fejjel
Hátranéztünk, középső padok közt valaki már a harmadik telefonon játszott
Nem túl tekintélyt parancsoló a Közgazdaságtan tanárunk, egy hölgyemény, sokszor mosolyog meg riheg-röhög Nemtom hova fognak fajulni így az órák Az első padsorban valaki így is befeküdt a székekre és az egész előadást átaludta Í Ez kész. Előttem ülő csávó meg állítólag a múlt órát végig fülhallgatóval a fülében ülte végig, és most is zenét hallgatott

Van nekünk olyanunk, hogy Programozás alapjai I. Na az nem gyenge dolog, múlt órán 5 perc alatt leadta a tanár, amit gimiben több hónapig tanultunk (net felépítése, stb), mondván hogy ezt nyilván mindenki tudja már C-ben fogunk programozni tanulni egyébként. Elég jó ütemben haladnak ezek az órák, én nem érzem túl gyorsnak a tempót, bár kapkodni kell ha le akarom írni amit kivetít a tanár.A minap éjjel 2-kor feküdtem, mert a blogot hegesztettem, és 5.45-kor keltem, mert kint lakom a világ végén és a suliba be kell jutni valahogy 8.15-re. Mondjuk most nem is rossz a helyzet, a bme-re járok, szerencsére ajtótól ajtóig kb. 1 óra az út. Bizonyos órákra hamarabb be tudnék jutni, mert közelebb van a buszhoz az adott épület, azonban ezzel nem tudok élni, mivel egyelőre tele van a terem. Lsd. analízis előadás. Kétszer lenne reggel az I épületben (amit XTR-rel együtt istenítünk) órám, 8.15-ös kezdettel. Oda bejutnék percre pontosan a 7.45-ös busszal. Bár talán a csúcsforgalom miatt esetleg késnék 1-2 percet. De az még beleférne. Viszont csak állóhely jutna, így negyed órával előbb vagyok kénytelen ott lenni. Nagyon problémás dolgok ezek, szeretnék már végre 5 percre levő suliba járni.

Tavaly a GDF-et látogattam eleinte szorgosan, majd kevésbé szorgosan (amikor már nagyon úgy nézett ki, hogy a BMF összejön, akkor nem igazán izgatott már a GDF - az más kérdés hogy BMF helyett BME lett, de ez csak duplapluszjó*). Namost annak az egyik intézményébe 2 óra volt az út oda, 2 óra vissza, 20-30 perc egy olyan buszon amire jobb esetben fel lehet férni az ajtóhoz tapadva, rosszabb esetben nem. Igazán fincsi volt, örültem is rendesen. Többször is tiszta olaj meg egyéb folt lettem a BKV-s buszok tisztasága miatt. BKV rulez, több szempontból is, de ezt majd máskor fejtem ki. Célom, hogy ne írjak egyszerre túl sokat, de ezt nehéz megvalósítani

* A duplapluszjó dologról annyit, hogy van akinek ez mond vmit, van akinek nem. Ez egy 1984 c. filmben hangzott el, XTR blogjában bővebben olvashattok róla némi kommentet. Szerintem ratyigagyi film volt, baromi unalmas, meaningless, stb., bár lehet, hogy csak azért, mert már ismertem valami hasonló tartalmú dolgot irodalom óráról. Ezen felül a 'duplapluszjó' szó szerintem röhelyes, akárcsak a film.

Most egyelőre nem merek többet írni.


» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.