élelmezés - 2003 - 32 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2023
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Jézusom, már 0 óra :O Szinte még most keltem…

©   Haszprus   |   élelmezés fáradtság life
Jézusom, már 0 óra Szinte még most keltem fel

Voltam anyámmal a belvárosban, kicsit körülnézegettünk, fotózgattam, ilyesmi, majd esetleg feltolom a képeket.

Az oktogoni McDonald's-ba ne menjetek, mert iszonyat kicsi, kb. 10 asztal van szerintem, és ezek közül csak 1-2 van ablak környékén. Ráadásul ha nem tudják rögtön elkészíteni a kaját akkor nem hozzák ki az asztalhoz hanem csak kikurjantanak hogy elkészült…
Haszprus

Hogy rohadna el. Valami gáz van valamelyik…

©   Haszprus   |   élelmezés film hwsw
Hogy rohadna el. Valami gáz van valamelyik szerverrel, és kiesett egy bejegyzésem, mikor elküldtem. Az Internet Explorer nem tudom miért nem jegyzi meg, hogy miként töltöttem ki a formokat, ha nyomok egy back gombot. Kurva nagy memóriafoglalás lenne megjegyezni max párezer karaktert? Ehh…

Mindegy. Szóval éhes voltam. De már nem vagyok az, mert felvettem a küzdelmet az éhség ellen egy Mc Remete pizzával. Összetevők: pizzaparadicsom, mozzarella, kalapos gomba, sampinyongomba. A csuszamlós gomba nem volt a legtutibb, nyálkás hatásával kissé undorító volt. Azonban szerencsére nem sok volt belőle a pizzán. Ezt az akadályt leküzdve egyébként baromi finom volt.

Pizzaevészet közben megnéztem az Anatomie 2-t. Kis német nem túl mainstream film, nyilván filmkölcsöznők számára készült. Akárcsak az első rész. Azt egy videopartin láttam, és bejött, nemcsak nekem. Az Anatomie 2 sem rossz, sőt, egész jó kis hátborzongató cucc. Merthogy horror. Kórházban anti-Hippokratész csoportról szól, akik a 'tudomány érdekében' minden őrültségre hajlamosak, pl. gyilkosság, önmagukon való tesztelés, stb. Nézzétek meg, mert az nektek jó lesz.
Haszprus

Nemtom hogy oldjam meg a vacsorát. Két lehetősó…

©   Haszprus   |   élelmezés
Nemtom hogy oldjam meg a vacsorát. Két lehetőség van:
  • vagy hidegkaját eszek, ami boltban úgy alapból van
  • vagy pedig eredetileg meleg, de az idő során kihűlt kaját eszek, amit vagy egy helyi McDonald'sban szerzek be, vagy pedig pizzafutárral szállíttatom házhoz.
Mikró most nincs, ez a probléma forrása.

Ez a blogbejegyzés a BME HSZK-ban készlült Haszprus megbízásából.
Haszprus

Mai étrendem: 9 óra körül…

©   Haszprus   |   bme élelmezés történelem
Mai étrendem:

9 óra körül toltam egy Danone joghurtot és egy tojást.

11 órakor az I épület méregdrága büféjében toltam egy 'bécsis szendvics'-et.

13 óra környékén ettem egy jó mennyiséget a tegnap esti vásárlásból maradt chilis ízesítésű Tortilla Chipsből. Aki ezt nem ismeri, az rosszul teszi ezt. Az kihagy valamit. Lányok & srácok, a tortilla chips jó dolog, és drágasága csak attól függ, hogy mihez képest. Maga a chips az háromféle ízben kapható – chilis, sajtos, és feltételezem, hogy normál, de erre nem emléxem. 519 forint. Huh, most mindenki a szívéhez kap, de nem kell, mert hiába kurva drága a normál chipsekhez képest, ha egyszer 240 grammos! A normál chipsek viszont 60 és 75 gramm körül szoktak lenni asszem. Szal tképpen a Totilla Chips olcsó is lehetne, ha nem lenne ajánlatos venni hozzá valami trutymót, amibe mártogatni lehet. Az pedig 6-900 Ft attól függően hogy milyen ízesítésű, viszont 300 gramm, ergo most saccra az alapján amennyit betoltam belőle az egész chipshez, szerintem elég lehet 5-10 alkalomra. Szóval olcsó és jó is Komolyan próbáljátok ki, ízorgia.

Jah, a mai Digitális technikáról annyit, hogy a 460 fős évfolyamból kb. 100-an lehettek ott, Mainframe becslése szerint

Tegnap se működött már az IB028-ban a táblamechanika, ergo a három nagytábla nem volt hajlandó fel-le utazni a falon, helyette csak gyanús zörejeket adott. Ezt a tegnap helyettesítő Fehér Béla úgy gondolta megoldani, hogy kicsinyíti a betűméretet. Persze csak viccből, mert inkább a táblatörlést választotta az olvashatóság érdekében.

Ma Selényi Endre tartotta az órát, és szintén meglepetéssel fogadta, hogy rossz a tábla. Mit lehet tenni, törölni kell a táblát, saját kezűleg, nem lehet megvárni a szünetet hogy bejöjjenek a takarítók és speciális eszközeikkel letöröljék mindhárom táblát gyönyörűen. Selényi mondása ezzel kapcsolatban:

Ha a tábla nem megy Selényihez, Selényi megy a táblához.

Ja egyébként mikor ott blogoltam a katedrálon, közben Selényi már benn volt a teremben, és kérdőre vont, hogy mikor engedem megkezdeni az előadást Meg ilyen szöveg a hallgatóság felé, miközben blogolok:
Ez valami internet kávézó? De hol a kávé?
Selényi amúgy olvasta, hogy mit blogolok, szóval hogy mit írok. Ezzel kapcsolatban Mainframe megjegyzése: mire hazaérek, lesz egy 'selenyi' nevű regisztrált olvasóm is ÍÍ

Ez a blogbejegyzés a BME HSZK-ban készlült Haszprus megbízásából.

Haszprus

Elismerte a katonaság hogy tévedett, és ezért…

©   Haszprus   |   élelmezés life
Elismerte a katonaság hogy tévedett, és ezért nem hívnak be külön sorozásra, és nem kell bírságot se fizessek. Végre jó hírek.

Ja és tegnap egy McRoyal menü volt a vacsora. Tegnap előtt meg Don Pepe-féle Georgina pizza. Annak a második fele pedig a tegnapi reggelire maradt A jó nem árt meg.

Extreme Engineering [Mérnöki csodák] rulez.
Haszprus

Egy isteni fincsi capuccinoval indítottam a…

©   Haszprus   |   bme élelmezés
Egy isteni fincsi capuccinoval indítottam a napot, mert éreztem hogy szükségem lesz rá, majd szép lájtosan bementem Analízis előadás közepe felé. Alapvetően dögunalom volt.

Bevezetés a számításelméletbe. Kihagytam ebből is egy csomó órát, az utolsó jegyzetemen november 13-i dátum szerepel. Mintha kínaiul beszélt volna a gyakvezér. Ezzel nem egyedül vagyok így. A diákok 3/4-e megbukik ebből a tárgyból. Vajh miért? Mindenki segghülye?… Minden esetre átaludtam ennek is a 2/3-át, egyszerűen nem bírtam.

Programozás alapjai. 12:00-re megbeszéltem egy találkozót XTR-rel, aki halálosan fáradt volt, ezért értesítés nélkül nem jött el a megbeszélt időpontra. Negyed órán át hívogattam a mobilját, de nem vette fel. Gondoltam biztos a táskájában van elnémítva, és nem rezeg, ergo nem tud róla hogy hívom, viszont ott van a környéken valahol, és ezért baszogatott az ideg, körbe-körbe járkáltam az E épületben, hogy megleljem, de nem sikerült. Tehát megüzentem neki SMS-ben, hogy
"Faszom..."
13:00 körül kiderült, hogy miért. Felhívott telefonon és elmondta, hogy 8 órára bejött a BME-re leadni a háziját aztán ment is haza aludni 14:00-re viszont visszajött, úgyhogy taliztunk oszt jót dumáltunk – imho

Nagyszünetem következett, ezért elugrottam a körtéri McDonald'sba, ahol betoltam egy BigMac szendvicset. Különlegessége, hogy utoljára szerintem akkor ettem BigMacet, amikor két hétig egyedül voltam itthon nyáron, és naponta 1x a helyi mekiben kajáltam, részben BigMacet, részben pedig McChickent Ja ez úgy 3 éve lehetett. A BigMac finom, csak sajna kissé szétcsúszós kaja, ezért nekem nem annyira szimpi. A szünetemből még fél óra hátra volt, úgyhogy rögtön megbeszéltem egy találkozót B-vel is, aki viszont egyre jobban szét van szerintem csúszva, teljesen magán kívül van, legalábbis nekem úgy tűnt

15:15-től Közgazdaságtan, ahol az egykoron teli teremnek most már csak nagyjából hatodát töltik fel a diákok. Ide jutott ez a tárgy. Nem igazán kap megbecsülést a mérnökök között, általános nézet, hogy fölösleges, hüjeség, stb. Nekem speciál semmi bajom nincs a Közgazdaságtannal, szerintem a tanult tárgyak közül ez az egyik leghasznosabb Ráadásul ez tanulható könyvből, már amennyire. Bár lehet hogy a többi is, nemtom, azokat még nem próbáltam

Közgazdaságtan alatt is jót hülyültünk, az egyik mai akciókép ott született egyébként.

A nap érdemi részét egy FishMac-kel és egy Tölcséres McFreeze-zel zártam. Ezen eledelekről azt kell tudni, hogy először is a FishMac baromi finom. Nagyon féltem tőle, nem mertem kipróbálni hosszú évekig, hiszen hal, és én utálom a halat. A mirelit halrudacskák nem rosszak, legalábbis régebben ízlettek, mára már azt se nagyon szeretem. De a FishMac határozottan elbűvölt, nagyon fincsi. A McFreeze-ben meg az a jó, hogy egyrészt kurvafinom, másrészt azt se ettem már időtlen idők óta. Nyáron se nagyon fagyizok (jobban mondva egyáltalán nem).
Hah, ma a HSZK-ból megnézte Mainframe a blogomat. Mainframe néven nem ismertem őt eddig, minden esetre Mainframe az évfolyamtársam, ill. tankörtársam a BME-n. Aszondja Imo - aki Mainframe mellett ült a HSZK-ban -, hogy Mf. végig röhögte az egész blogomat Na örülök hogy ilyen élvezeteseket bírok írni Jah és most már Mf. is blogolni akar, mert megihlettem, csak éppen nem nagyon van otthon állandó netje, meg nem nagyon ül gép előtt, szal halva született ötlet… Ja a srác ezekre a szavakra keresett rá a blogomon: winamp, megtehetem. LOL!

Ma normál időben keltem, 6:00-kor, egy volt a gond, hogy úgy gondoltam, nem nagyon kéne most már bemenni Számítógép-laborra, mert elég cinkes, hogy baromira nem vágok már semmit. Persze ez nem megfelelő hozzáállás, bejárni mindenképpen be kell. Valóban? Nem tudom. Szglab sajnálatos módon egy olyan óra, hogy ott ha nem érted az egészet, akkor tényleg rohadtul semmi értelme bemenni, egy centivel se kerülsz közelebb ahhoz, hogy megértsd, tekintettel arra, hogy az óra menete a következő: tanár kiadja hogy milyen feladatot oldjunk meg, utána nagy kuss, mindenki csinálja a feladatot. Tanár odamegy ahhoz aki segítséget kér tőle. Viszont most tegyem fel a kezemet hogy elnézést tessék mán idejönni és megírni helyettem az egész programot elejétől végéig mer fingom sincs hogy mit kéne csinálni? Ha viszont ezt nem teszem meg, akkor tök fölöslegesen ülök ott, ráadásul ciki is hogy nem bírok produkálni semmit. Na mindegy.

Szóval ehelyett elmentem inkább optikushoz, ahol kértem egy néhány kontakt lencsét, de kiderült hogy az nem úgy megy hogy odamegyek és akkó leveszik a polcról, hanem meg kell rendelni. Viszont full jófej csaj az optikus, és rám fog telefonálni - ígérete szerint - 3-4 nap múlva, ha elkészültek a lencsék.

Bementem analízis gyakorlatra, lájtos 40 perces késéssel, többek közt köszönhetően annak hogy az optikus csajra kellett várnom 20 percet - mer állandóan elhagyja az üzletet -, valamint annak, hogy reggel kimaradt egy tétény-busz. Ehhez hozzátenném, hogy hazafelé szintén kimaradt egy piros hármas, így kb. 20 percet vártam a végállomáson. Zsír.

B közölte, hogy ma sem tudja átvenni tőlem a CD-ket, merthogy nem jön be BME-re. Kicsit ellazult a srác, az utóbbi időben nem bír rendesen felkelni, délig alszik, meg ilyenek. (Én beszélek?…)

Fizika óra, hát az a legszarabb, esküszöm eszetlen szívás. Az I épületet kicsit túlfűtik - imho - így télen, nem túl kellemes a levegője. Ennek megfelelően az I épületben tartott amúgy is pokoli unalmas fizika órát közel teljes egészében átaludtam, szó szerint, aludtam, nem bírtam ébren maradni.

Itt megemlíteném, hogy 12:00-től 14:00-ig elvileg Bevezetés a számításelméletbe tárgyból volna konzultáció a holnaputáni pót-ZH végett, viszont a konzit tartó tanár honlapján még reggel is az volt kihirdetve, hogy amint megtudja, hogy melyik teremben lesz, kiírja a honlapjára. Na lol, szóval hogyan értesül erről végülis szerencsétlen diák, hogy hol lesz a konzi? Két módon teheti ezt meg: a) sehogy, b) másképp se.

15:00-re a Blahára kellett mennem az EMKE irodaházba a pénteki muri folytatásaként. Sokkal előbb odaértem, ezért bementem a mekibe, ahol most volt egy csomó üres asztal szerencsére, még ablak mellett is. Viszont a McRoyal szendvicsre vártam vagy öt percet. Már mondtam volna a pultosnak, hogy jó lesz egy BigMac is, mert úgyse ettem olyat már ezer éve, de addigra pont lecsúszott a kajacsúszdán a McRoyal. Miután azt betoltam, elmentem mosdóba. Itt felhívnám a figyelmet, hogy a Blaha Lújza téri McDonald's-ról van szó, tehát feltehetően valami megjegyzés kell érje a mosdó háza táját.

Bemegyek a mosdóba, ha jól néztem, ezúttal négyen őrizték. Négyen. 4-en. Négyen. NÉGYEN. Mi a #?!#!#??? Jónapot! - mondom, s leadom a számlát a kajáról, bemegyek. Ott öntötte el agyamat a szar, mikor 30 másodperc múlva kijővén ilyen kurjantást hall fülem magam mögül: Heló, heló, fiatalember, ötven forint lesz!! Tettem még egy lépést de leesett, hogy nekem szól. Közöltem a kasszással, hogy befelé már odaadtam a számlát. Gondolkozik, hosszas másodpercekig, maga elé meredve. Ott van a három társa. Ítfutott az agyamon, hogy vajon most belém fognak-e kötni a kidobó alkatú legények és leányok, hogy fizessek nekik ötven forintot de izibe, és hogy ne packázzak velük. De nem tették, mert a kasszás végülis azt mondta: Ja igen, akkor az a másik gyerek lehetett... [aki nem fizetett befelémenet] Megúsztam a balhét.

Sajna az EMKE irodaházban a csávó most számonkérte, hogy 75 percen át üljünk ott és tegyük a dolgunkat, pedig múltkor elengedett 55 perc után, és volt akit előbb is. Mindegy. Bár már kurvára fájt az írástól a kezem a végére.

16:10-kor elindultam hazafelé, és 17:30-ra haza is értem. Zsír. Csúcsforgalom, járatkimaradás, ajtóhoz préselődés, lábon alig állás, stb, ilyen az élet ha az ember kinn lakik a halál redvás pudvás túrós rétes méteres kékeres véreres cuccosában.

Haszprus

Vécé-őrség

©   Haszprus   |   élelmezés
Szóval azt mondtam előző bejegyzésemben, hogy
[�] Jujj és itt még durva dolgok jutnak eszembe [�]
A durva dolog az, hogy a McDonald's-ba vécé őrséget telepítettek, és ez szerintem rossz. Az jó, hogy ne járjon be mindenki a McDonald'sba klozetra, mert ne és kész, így is elég nagy ott a forgalom. Az viszont kevésbé jó, hogy ezt úgy oldják meg � másképp nem lehet, nyilván �, hogy fel kell mutatni a számlát a mosdó/klozet használata előtt, vagy le kell perkálni 50 Ft-ot a vécé őrségnek például a Blaha Lujza téri Mekiben. A vécé őrség kemény elit kommandó, három tagból áll, valamint egy pénztárgépből. Tegnap és ma is használtam a Blaha Lújza téri McDonald's mosdóját, mivel szeretek kezet mosni étkezés után (meg néha előtt), főleg hogy ezen a helyen nem késsel-villával eszik az ember fia/lánya.

Most azt nem részletezném, hogy pontosan milyen emberekből áll a vécé őrség, mert ezt helyettem majd talán megteszi más a kommentek közt, én nem szeretnék ilyesmibe belefolyni�

Viszont azt elmondhatom, hogy a kommandósok testalkata olyan, hogy jobb nem kikezdeni velük, de vajon azért ilyen a testalkatuk, mert direkt ilyen testalkatúakat válogattak őröknek, hogy nehogy valaki meg merje őket támadni annak érdekében hogy ne kelljen 50 Ft-ot leperkálnia, vagy más okból?

Na nem részletezem tovább ezt a témát. Kommentre fel!
Haszprus

Ma megkérdeztem a McDonald'sban rendelés előtt…

©   Haszprus   |   élelmezés
Ma megkérdeztem a McDonald'sban rendelés előtt, hogy milyen az a Sajtos McSupreme. A pultos csaj aszonta, hogy az olyan, mint a McRoyal, csak ketchup helyett majonéz van benne, meg van benne paradicsom. Na, mondom oké, kipróbálom, bár a McDonald's időszakos ajánlatai általában nem szoktak bejönni, de most úgy gondoltam, hogy fő a változatosság

A tapasztalatok. Jó nagy darab cucc. Lehet, hogy a hús olyan benne, mint a McRoyalban, de amúgy egészen más. A McRoyal szerintem egy ízben gazdag csodálatos szendvics (komolyan, legnagyobb tisztelője vagyok a McRoyalnak , a többi McDonald's kaja sokkal íztelenebb. Nincs ez másként sajnos a Sajtos McSupreme-mel sem, szerintem annak sem sok íz jutott, arról nem is beszélve, hogy valahogy szerintem rosszul tervezték meg a kenőanyagok mennyiségét a két kenyérszelet között (valami speckó négyzet alakú kenyér közé rakják), merthogy mire eljutottam az alsó kenyérszelet végéhez, és a szendvics belsejét is befaltam, addigra még maradt egy csomó a felső kenyérszeletből, szóval elcsúszott.

Gasztronómia rovatunk végkövetkeztetése: McRoyal rulez, all other thingz are not so kewl.

Megéheztem.
Haszprus

Az elmúlt időkben nem blogoltam hogy merrefelé kajáltam

©   Haszprus   |   élelmezés
Az elmúlt időkben nem blogoltam hogy merrefelé kajáltam, ez részben annak tudható be, hogy november utóbbi felében nem igazán kajáltam sehol se (házikosztot leszámítva), ami pedig annak tudható be, hogy asszem megint megszorító intézkedéseket hozok költekezés terén, és talán visszaállok a régi-módira, miszerint nem kajálok étkezdében. Ma viszont voltam Burger Kingben és megint ettem egy Whopper menüt. A Whopper jó, érteeeem? A Whopper tényleg baromi fincsi cucc, feltéve hogy éppen nem esik szét. 3 Whopperből 2 Whopper nem esik szét.
Haszprus

"Osztálytali" @ Pizza-Pazza

©   Haszprus   |   12e barátok buli coolpix fotózás pizza pazza történelem
Na, megjöttem az osztálytalálkozóról. Egy Pizza Pazza nevű étterembe (+ szórakozóhely) mentünk, nem foglaltunk helyet úgyhogy kissé nyomorogtunk de azért nem volt rossz mert így legalább közel volt egymáshoz mindenki. 17:15 körül érkeztem oda, ekkor már ott volt P, R, Í, M, K, G, E, beültem az asztalhoz én is. Később érkezett még N, I, D, S, jó eséllyel senkit sem hagytam ki, és mindenkinek egyedi betűjelzést használtam.

Némi beszélgetés után kettévált ideiglenesen a csoport mivel étkezni óhajtottunk, nevezetesen betoltak ketten [M, K] egy családi pizzát, és hárman [G, R és én] egy nagy pizzát. Ezután visszatömörültünk egy csoportba, N és K távollétében beszélgetést kezdeményeztünk a BME témákról S, I és az én körömben, igaz nem először, mert ez visszatérő téma volt, S is idén kezdett a BME-n, úgyhogy vannak közös témák e téren. N és K visszatértével fényképnézegetés következett, előkerültek a közös kirándulásokról, táborokról, szerenádról az analóg képek. Rábukkantam egy adag fotóra, amit én még nem is láttam egyáltalán, úgyhogy azokat elkértem és majd beszkennelem őket.

A partit még zárás előtt elhagyta E, K, N, de azért nem állt meg az élet, mi akik ott maradtunk, ittunk még valamit, itt bejutott a szervezetembe 0,33 dl-nyi sör is. Ez azért megemlítendő mert utoljára 2003 augusztus 28 körül látott alkoholt a szervezetem

Nagyjából 21:30-kor elindultunk a Csepel Plaza felé, ahol billiárdozni akartunk volna, de nem volt terem. Mivel nekem 40 percenként jár a buszom, ezért úgy döntöttem, hogy nem tökölök sokáig, mert még a végén 5 perc múlva mindenki megy haza, én meg állhatok több mint fél órát a buszmegállóban, úgyhogy leléptem.

A képeken én vagyok a piros inges úriember.

Ja és egy durva dolog. Ezt sehol nem éreztem hazatértem előtt, de mikor itthon levettem a kabátot, eszetlen cigiszagot éreztem. Durva, hogy hogy beszívta a cuccom a környezet szagát. (Közűlünk senki se dohányzott egyébként.)

Haszprus

Kívánságom valóra vált, kicsit sütött a…

©   Haszprus   |   élelmezés life
Kívánságom valóra vált, kicsit sütött a nap, és hordhattam napszemüveget reggel suliba menet, és hazafelé is. Rulez.

Viszont reggel is és ebben a percben is bömbölteti a fölöttünk lakó a zenét. De olyan szinten bazzeg hogy érteni lehet hogy mit mond a rádióban a DJ. Ha nem gondolnék arra hogy nem kéne házon belüli kapcsolatokat rongálni akkor simán felmennék jelezni neki, persze udvariasan, hiszen miért udvariatlankodnék, lehet hogy azt gondolja nem hallatszik át (áh, azt nem gondolhatja...

A mai nap reggeléig hozzávetőlegesen 8 órát aludtam. Így ma friss és üde voltam. Egészen furcsa érzés

Hazafelé elugrottam a Rufusz nevű számtech boltba, ami a BME-hez elég közel helyezkedik el, meg amúgy hozzánk is relatíve az van legközelebb, noha egy órára van Akartam venni egy nyomtatót, és mivel a HP honlapján nem írták hogy a 3550-es nyomtatóhoz milyen patron megy, ezért jól körbekérdezősködtem a témát, és végül az 5150-est vettem volna meg, mire kiderült hogy azt a példányt ami van nekik, azt valamiért csak sulinetben adhatják. Érdekes. Suxx0r.

A Campona melletti McDonald'sban pedig megszűnt a 60 másodperces kedvezmény, a rdevás pduvás trúós rtées métrees kékrees véreers mindenségit, így 500 helyett 799 Ft volt a kaja. Gyengébbek kedvéért: ha x időmennyiség alatt 10e Ft-ot hagyok a mekiben, akkor ez annyit jelent, hogy 500 Ft-os áron 20-szor mehetek x idő alatt a mekibe, míg 799 Ft-os áron csupán 12,5-szer.
Haszprus

Haszprus uratok mai napi kalandjairól…

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság life
Haszprus uratok mai napi kalandjairól olvashattok eme blogbejegyzésben.

Uratok éjjeli fekvés után reggel kissé nehezen tért magához, a Tétény buszt így lekéste, de nem volt reggel dugó ezért beért analízisre órakezdés előtt. Analízist félig átaludta a reggeli capuccino ellenére, de a Digitális technikát nem, bár az egyre unalmasabbá válik, és a főelőadó azt hiszem teljesen elvesztette a kezdeti tiszteletünket, erre az órán tapasztalható igen magas zajszintből következtetek. A tanárt már alig hallani néha tőle...

Ez a két órám volt ma. Lett volna még 15.00-kor egy analízis fakultáció, de a franc se marad ott, nekem semmi dolgom 12.00-től 15.00-ig, hacsak nem az hogy megebédelek. Bizony megebédeltem, a Burger Kingre esett a mai választásom, immáron harmadszor. Eltökélt szándékom hogy végigegyem a Burger King étlapját Rendeltem egy New York Burger menüt, 639 Ft-ért, kérdezték hogy akarok-e nagy kólát meg krumplit, mondtam hogy ja, erre kiderült hogy ingyé van ha van diákigazolványom. Rulez.

Vettem aztán egy Parker tollbetétet meg egy másik tollat, mert megtehetem hogy két tollam legyen egy helyett. Eltökélt szándékom hogy veszek mostanság egy tolltartót is, mert egynél [ill. 1 főtoll + 2 backup tollnál] több tollal járok e hét hétfő óta.

Beugrottam a budai Skála mellett nemrég megnyílt felújított vásárcsarnokba, hogy lecsekkoljam milyen. Nos.. Kissé büdös van bent, ahogy az egy piachoz illik, és a legfelső szinten cigányasszonyok kínálják portékájukat miniatűr standokba rendeződve, azok előtt üldögélve, néhol egymással szemben, így aztán köztük átpaszírozni magamat már némileg kellemetlenné is válhat, merthogy helyben szerintem igen erős hiány van. Elég fura egyébként egy lowend, de mégiscsak pláza jellegű épületben ilyen alsó kategóriás eladónépséget találni a máshol megszokott plázacicák helyett. Persze aki inkább a piachoz van szokva annak lehet hogy bejön ez.
Haszprus

Yo a kedvem, mert... Úgy döntöttem ma reggel…

©   Haszprus   |   bme élelmezés life történelem
Yo a kedvem, mert...

Úgy döntöttem ma reggel, hogy végülis egyértelműen bemegyek BSZ (bevezetés a számításelméletbe) ZH-ra. Mit veszthetek, max 3 órányi utazást és készülődést. Eredménye tulajdonképpen nem sok lett, csak annyi, hogy megtudtam, hogy nagyjából mikből kell majd készüljek a pótzh-ra A termet fél órával a beadási időpont előtt elhagytam és ellátogattam a BME környékén levő Burger Kingbe, ahol úgy döntöttem, hogy ezúttal a dupla sajtburger örömeit próbálom ki. Nos, a dupla sajtburger egészen fincsi, bár a cucc sajátosan száraz, ahogy azt a BK-ban szokták. A McDonald's kajái valahogy szaftosabbak és sokkal puhábbak. Egyéni preferencia kérdése, hogy ki szerint melyik a jobb, nekem a meki jobban bejön, ellenben a BK sokkal különlegesebb hisz oda nem szoktam járni. A változatosság gyönyörködtet.

BK után visszamentem BME-re, ahol egy BSZ előadás izgalmai vártak rám. Sajnos az új témakört semmivel sem vési lassabban a táblára Simonyi, mint az eddigieket, úgyhogy a tempó továbbra is észveszejtő, óra közben bármi megértése teljesen kizárt. Mondjuk lehet, hogy másként lenne, ha tanulnék az előadások közötti napokon.

BSZ után Fizika, ahova gondolkodtam hogy bemenjek-e, de végülis bementem. Imónak megígértem hogy jegyzetelni fogok, ez tulajdonképpen erősen hasznomra vált, mivel hosszú idő óta ez most az első fizika óra, ahol nem alukáltam, hanem figyeltem. Egyébként a fizika második felében bejött az a tanár, aki mindenféle kisérleteket szokott nyomatni az F229-ben időnként, és ezúttal sem okozott csalódást, tökjó dolgokat láthattunk, közben volt sok röhögés. Tényleg baromi érdekes [meglepő és mulatságos] dolgokat tud a fizika mutatni. Noha olyan tárgy, amit rühellek mióta világ a világ.

Fizika után elvontattam magam az F épület III lépcsőház felső emeletére, ahol többedmagammal betekintést nyertünk a múlt hét csütörtökön írt fizika ZH-kra. Erről azt érdemes tudni, hogy fél ponttal lemaradtam arról, hogy átmenjek, így most feltétlen meg akartam nézni a dogát, nincs-e valami amire kaphatnék pontokat. És volt. Hál' az égnek. Innentől aztán igazán happy day volt. Kaptam fél pontot egy részszámolásra, és kaptam egy pontot egy olyan feladatra, amit egyszerűen átugrott a javító tanár szeme. Rulz. Zsír. Emeletes csúcskirály.

Az ezt követő órát azzal töltöttem, hogy ábrándoztam arról, hogy a BME környékén lakhassak és ne kelljen tömegközlekednem. Naponta 2 órát igazán értelmesebben is el lehetne tölteni, nem? Az heti szinten 14 óra. Ha teszemazt heti 14 órát tanulnék, mekkora zsírkirály lennék má..? Minden esetre ma megúsztam a tömegközlekedés nyomorát azáltal hogy apám hazatranszportált személygépjárművével.

Haszprus

Napi blogolás. Kelés 6.00. Indulás 7.15, nem kó…

©   Haszprus   |   bme élelmezés life
Napi blogolás. Kelés 6.00. Indulás 7.15, nem késve. Ebből következően Tétény-busz elérése, ami általában nem szokott sikerülni. Analízisre (8.15) időben beérés. Bevezetés a számításelméletbe, 8 feladatból 1-et meg tudok csinálni, többihez nem sok közöm van. Csütörtök reggel ZH belőle. Programozás alapjai. Ílommanó. 13:53 Programozás alapjainak idő előtti befejezése (tanár által), Boráros térre átmenetel, McRoyal szendvics rendelése, McRoyal szendvics eszetlen tempóban elkészítése, üvöltözés hátra a pénztáros által, hogy "siess már, siess már!!", 59. másodpercben az óra leállítása, McRoyal a 61. mp körül a tálcámra kerül, McRoyal árának közlése, fizetés, további fél perc szarakodás ebből kifolyólag, másodperc-számláló nem pörgés. Haszprus az egészen mosolygás, magában a pénztáros elismerése, ez igen, így kell csinálni. Egyetemre visszamenés, régi osztálytárs hölggyel találkozás, megtudás hogy ő is a BME-re jár, csodálkozás, örülés, röpke beszélgetés. Rohanás F épületbe, múlt csütörtöki fizika ZH eredményének megtekintése, mormogás, fél ponttal az elégségesről lecsúszás. Rohanás F épület másik lépcsőházába, kiizzadás, Közgazdaságtan ZH-írás, eredményt még nem tudás, de reménykedés. Hazaindulás alternatív útvonalon, közben megéhezés, közvetlen hazamenés előtt McDonald'sba betérés, újabb McRoyal evés, ajándék kapás. Hazaérkezés, blogolás.
Napi blog. 2 elmúlt már, mikor aludni mentem. 6-kor csörgött az órám. 6-kor? 6-tól! 9-ig! Elég frankó volt. Én aludtam, tőlem 2 centire a telóm, és x percenként [még nem figyeltem meg h mennyi időnként] automatikusan újra és újra csipogott. Eredmény: 9-re a világ legkómásabb szeme, olyan durva táskákkal hogy az elképesztő. De felkeltem, zuhany, kontaktlencse be a szemembe, és apám bevitt suliba, mert útbaesett neki. 10.15-ös Digitális technikára értem be [analízist kihagytam]. Ez volt a mai egyetlen órám. Egy bizonyos Fehér Béla tartotta, és egy olyan poént sütött el előadás közben, hogy kénytelenek voltunk megtapsolni. A tapsra a vezényszót Imo adta, én kezdtem, a többiek folytatták. A csávó jól nyomta egyébként, yól magyarázott mindent, stb, óra végén megtapsoltuk ismét, ő pedig próbált lefelé nézni és tevékenykedni de látszott hogy örült a dolognak azé mer vigyorgott jól

Digi tech után elnéztem egy számtech boltba, hogy mégis milyen nyomtatóik vannak. 18e Ft-osat nem merek venni mert zabálja a tintát ezerrel [még tegnap megnéztem a hp honlapján], 28e meg pont nem volt nálam [reggel direkt megtömtem a pénztárcámat hogy nyomtatót megyek venni, de nem vót elég lém úgy tűnik].

Nyomtatónézés után hazafelé McDonald's. Az órát még mindig nem indítják korrektül, de tökmindegy, mert öt percbe (!) telt mire kiszolgáltak, úgyhogy akármennyire nem akkor indítják az órát amikor korrekt lenne, 5 percet azért elég nehéz kivédeni Mellettem másik kasszánál levő csávó is várt öt percet, közben lehordta az egész Mekit, hogy ez itt Budapest leglassabb McDonald's-a, itt mindig 5 percet kell várnia, akármit rendel. És tényleg, van valami fura a dologban, mert nincsenek kígyózó sorok (abban a pillanatban az 5 db kasszánál összesen ő meg én álltunk), a konyhában pedig egy csomó ember sertepertél, és mégis, lassú ezerrel.

Ma, ha minden a terv szerint megy, fizikát kezdek (!) tanulni. Holnap reggel ZH. Nem fűzök hozzá túl sok reményt, de majd meglássuk.

Költői kérdés: miért raknak télen a mekiben a 2,5 deci kólába 1 deci jeget?
Napok óta akarom már benyomni a kontakt lencsét a szemembe, úgy, hogy a BME-n is hordjam, mert eddig mióta megvan összesen egyszer volt rajtam mikor BME-n voltam. Illetve kétszer. Egyszer amikor megkaptam, egyszer meg talán másnap v ilyesmi [visszakereshető a blogban ha valakit nagyon érdekel . Reggel sikerült időt szorítanom erre, igaz, ofkorsz elkéstem első óráról (analízis), de analízisről egy kezemen számolható hogy hányszor nem késtem el...

Analízist követte a Bevezetés a számításelméletbe gyakorlat, ahol is óra elején kiesett a jobb szememből a kontakt lencse. Bizonyára kidörzsöltem, bár én nem vettem észre, hogy így tettem volna. De ami talán még valószínűbb, hogy eleve fordítva tehettem be, mert reggel elég szarul láttam a jobb szememmel a balhoz képest (amikor már rajtam voltak a lencsék). Egyáltalán gőzöm sincs hogy a lencsének melyik oldalát kéne betenni a szemembe, totál hasonlóak, alig van különbség köztük. Miért nem csinálják azt, hogy valami kis jelet raknak a lencsére, ami látszódhat ugyan mindkét oldalról, de megállapítható, hogy melyik a helyes oldala a lencsének? Pl. ha ráraknának egy R betűt [csak mondtam egy példát], rögtön látszódna hogy azt mikor nézem elölről és mikor hátulról.

Ami a kellemetlen a szituban, hogy pont reggel elfogyott a folyadékom, amelyben a kontakt lencse aludni szokott, így kénytelen voltam a lencsét száraz tokba tenni. Két óra múlva elmentem az optikushoz, aki szerint jó eséllyel eltörhetett időközben a lencse. Ja és közben még a másik lencsém is kiesett a mosdóban Király. Na kiváncsian várom, miként fogadnak. Aszondja az optikus, hogy ha megtörtek, akkor tönkretehetik a lencsék a szaruhártyámat. Meg amúgy is egyébként frankó gyógyíthatatlan betegségeket lehet kapni a kontakt lencse nem szakszerű használatától, úgyhogy így hordjatok kontakt lencsét...

Ha már ott voltam az orvosi részen, ellátogattam hasi ultrahangra, hogy van-e valami bajom. Az ultrahang szerint ép vagyok

Majd jött a Programozás alapjai és az Ílommanó, akivel ma sikeresen küzdöttem meg. 75 perces szünet közgazdaságtan előtt, ezért irány a Boráros téri McDonald's Imoval és Petivel. Mondtam, hogy én most itten balhézni megyek De nem kellett balhézzak, mert bár a csávó 1 percen keresztül intézte a smart kártyámat és csak utána indította el az órát, így is letelt a 60 mp, mielőtt kiért volna a McRoyalom. Rulz. Úgyhogy alapból adott üdítőt meg krumplit. Ja és amikor a csávó nem volt ott, szólt egy csaj is (mekis), hogy valószínűleg járni fog nekem egy krumpli és egy kóla. Mi a fene van, rájuk szólt a vezetés, vagy mi ez a nagy kedvesség?

McDonald's után úgy döntöttem, nem várom meg a Közgazdaságtan izgalmait, inkább hazajövök. Itthon aztán azt tapasztaltam, hogy se szülők nincsenek itthon, se a kulcsomat nem vittem magammal, úgyhogy frankó kis várakozás. Egyébként ma ilyen szétszórt reggelem volt, mert körmöt is vágtam, de csak a buszon vettem észre, hogy a jobb kezem valahogy kimaradt a műveletből
Haszprus

Beértem digitális technikára, az egyetlen mai…

©   Haszprus   |   bme élelmezés
Beértem digitális technikára, az egyetlen mai előadásomra. Utána hazaindultam, majd a Campona melletti McDonald'sba betértem, azzal a szándékkal hogy én itten most mindenféle ajándékot fogok bezsebelni. Kiemelném hogy olyan ajándékokat, melyekre jogosult vagyok.

Naszóval odaálltam a pulthoz és kinéztem hogy milyen szendójuk nincs. Nem volt McChickenjük, úgyhogy kértem egy McChicken szendvicset. 460 Ft, óra indít. A 40. mp-nél a nő fogta magát és lenullázta az órát, mindenféle komment nélkül. Eközben egyébként már a mögöttem levő vevőt szolgálta ki. Megérkezett a McChicken, kiadta a tálcát mint aki jól végezte dolgát. Imígyen szóltam:

- Ne haragudj, ez a 60 mp-es dolog ez nem él?
- Ja, de, igen. Jár egy kis krumpli és kis üdítő.

Aztán közölte az utánam következő hölggyel, hogy neki is járni fog a kis krumpli és kis üdítő, mivel nem tudják 60 mp-en belül kiszolgálni. Megkérdezte tőle:

- Milyen kis krumplit és kis üdítőt kér?
- Hát, valamilyen kis krumplit...

Az egyikőjük hülyeséget kérdezett (nyelvtanilag), a másik meg nem vágta az akciót és a McDonald"s-os kínálatot, így hülyeséget felelt [el nem ítélhető módon]. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ha nem kérdezek rá az akcióra, se az én, se a következő hölgy jogait nem teljesítik. Mint ahogy Tiffany rávilágított, így megy ez.

Ha valakinek van McDonald's-os ismerőse, vagy netán ő maga ott dolgozik, legyen szíves írja már meg kommentbe vagy mailben {haszprus[kukac]freemail[pont]hu}, hogy kapnak-e valami prémiumot a McDonald's-os eladók, ha nem adják oda a 60 mp-es ajándékot, illetve esetleg levonást kapnak-e ha odaadják...

Update 13:51 Még egy dolog, itt a Campona melletti mekiben ki volt függesztve az ajándék-akció szabályzata, így hát megnéztem, mit is írnak. Azt írják, hogy az akció nem vonatkozik speciális és akciós rendelésekre, mivel azok elkészítése több időbe kerül. Vajon mi a manót érthetnek speciális rendelések alatt? Ebbe azt magyaráznak be, amit akarnak, nem szeressük az ilyet.
Haszprus

A BME HSZK-ból blogolok mert megtehetem. Sőt át…

©   Haszprus   |   bme élelmezés
A BME HSZK-ból blogolok mert megtehetem. Sőt átállítottam magyar nyelvűre a billentyűzetet is mert megtehetem. De nem emiatt vagyok itt, hogy ezt leírjam. Az imént voltam a Boráros téri McDonald'sban, s a következő vérlázító dolgot tapasztaltam... Van ugye ez a "60 mp-en belül kiszolgálunk" dolog. Oké. Kérek egy McRoyal szendvicset. A pultos csaj vigyorog ezerrel, megpróbál rábeszélni üdítőre meg kólára, közben leadja a rendelést, és megjegyzi magában, hogy 120 másodperc. Az órát nem indítja be, elkezd beszélni nekem arról, hogy milyen fantasztikus McDonaldsos plusz kaják vannak, mint pl. saláták és egyéb finomságok. Mondom nem kérek semmit. Erre a Smart kártya előnyeiről tart előadást és ad egy lapot amit elvihetek valakinek, hogy neki is lehessen Smart kártyája ha kitölti.

A szöveg közepén elindítja az órát. Mikor 40 mp-nél tart, hátraszól, hogy siessenek a McRoyallal, és pont időre elkészülnek vele. Hm. Érdekes. Vajon ez központi utasítás, hogy minél kevesebb ingyen cuccot kelljen szétosztaniuk? Megkérdeztem, hogy mikor kell elindítani az órát. "Háát nem minden szendvicsnél kell, pl. a tiédnél nem kell." Röhögtem egyet és eljöttem, hadd ne balhézzak ezen. Bár legközelebb biztos, hogy fogok, ha így gecóznak. Hát kapják be a f#szomat, mi az hogy nem kell a McRoyalnál időt mérni? Akkor múltkor miért adtak hozzá ingyé krumplit meg üdítőt? Vajon az eladó saját pénzéből megvendégelt engem? És a csaj miért indította be az órát 1 percnyi szövegelés után, ha nem kell beindítani?

Vannak érdekes dolgok, de a franc gondolta hogy a McDonaldsban fognak átverni. Hihetetlen.

Update azt elfelejtettem leírni, de roppant érdekesnek tartom megjegyezni, hogy ki van plakátolva a 60 mp-es akció, s a plakát alján az, hogy a pontos részleteket keresd a McDonaldsokban található plakátokon. Node ilyen plakát már nincs kirakva, szal a pontos részleteket egyszerűen nem lehet megtudni. Megkérdeztem egy McDonalds-alkalmazottat, hogy merre van ez a szabályzat, mire ő azt hebegte, hogy sajna ő új alkalmazott itt és nem tud semmi ilyesmit. Überkool.
Haszprus

Éhségtől fájó gyomromat egy Georgina pizzáva…

©   Haszprus   |   bme élelmezés hwsw
Éhségtől fájó gyomromat egy Georgina pizzával nyugtattam meg [served by donpepe.hu], majd emeltem egyet a blog php kódjának fejlettségi szintjén. Most már tudok kommenteket törölni mindenféle bűvészkedés nélkül.

A pizzafutár megjegyezte, hogy elírták a nevemet a számlán. Mondtam, igen, tudom. Többet nem mondtam, de megtoldhattam volna annyival, hogy már hozzászoktam. De nem ez a lényeg, hanem hogy egy netes rendelésnél, ahol a nevemet írásban, számítógépen küldöm el nekik, és helyesen szerepel is a weblapjukon a nevem (a regisztrációmnál), vajon hogy van az, hogy a számlára már elírva kerül?
  • nem tudnak olvasni
  • nem tudnak írni
  • de a legszomorúbb hogy nem tudják a számítógépes adatbázisukból emberi közreműködés nélkül rányomni a számlára az adataimat. informatikai kőkorszak.
Holnap 7.00-re kell mennem rehabilitációs úszásra. Most megyek először, megkérdezem, hogy egyáltalán járhatok-e, merthogy nem jelentkeztem rá akkor amikor kellett volna. (Nem saját hanyagságomból, hanem mert kondizni nem mehettem gerincferdülés miatt, de ez csak később derült ki mint ahogy választani kellett testnevelési "szakirányt" Az, hogy 7.00-re kell ott lennem, azt jelenti hogy minimum 5.00-kor kell keljek. Durva. Inkább le se fexem... [szinte]
Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem tudom megjegyeztetni a böngészővel kilépés után is, hogy valaki bejelentkezett a blogra. Magyarán ha bejelentkezek jobb oldalon, miért nem maradok bejelentkezve a böngésző újraindítása után is? Elvileg el van rakva cookie-ba... Ha valaki vágja a témát, keressen fel, vagy itt a kommentekben vagy mailben...

Más. Táplálkozás rulz. Ma már majdnem lecsekkoltam a Goldmann menzán a kaját, de mégse. Mert álltak vagy 30-an előttünk. Meg mert a meki jóó, a Goldmann meg nemtommilyen. Elugrottam mekibe, toltam mcroyal menüt meg epres shake-et, mert megtehetem. Egyébként ez egy új pénzügyi konstrukcióm eredménye, hogy most így járom a kajáldákat, szemben eddigi életemmel

Meki után azzal kísérleteztem Közgazdaságtanon, hogy vajon vicces-e ha óra közben valaki hangosan szürcsöli az epres shake-et. Felmérésem szerint igen. Ja, ma megint kiesett valaki a padból Közgazdaságtanon, hatalmas jajgatással. Muahahahha
Ma megkérdeztem az angoltanárt hogy át lehet-e jelentkezni másik csoportba. Remélem nem vette magára mert engem csak azért érdekel a dolog mert a másikban 17-en vannak, nálunk meg 25-en. Ahogy a tanár is mondja, így nem igazán tuti az angol óra

A mai napról talán annyit, hogy 10 órám volt BME-n, ebből 9-et kibírtam, az utolsó 2 meg úgyis teljesen fakultatív volt, az az előtti 2 meg félig-meddig fakultatív, konkrétan választható, aztán kötelező a bejárás.

Ma felállítottam teóriámat miszerint bizonyos fizikaelőadó személy esetleg üzleti kapcsolatban állhat a kávéautomata üzemeltető céggel. Merthogy aki nem akar bealudni, az vegyen kávét. Ma egyébként kifüleltem egy beszélgetést, melyből idéznék egy mondatot: "fizikára nem megyek be mert teljesen fölösleges". Hogy ebből mennyi az igazságtartalom, azt itt most nem részletezném, szerintem jelenleg semmilyen tárgyra nem fölösleges bejárni. Visszakanyarodva a kávéhoz, fizika órán a leghátsó padsorban arra lettem figyelmes hogy valaki egy literes kávés bödönnel nyomja. Hm, hát az nem gyenge, valaki nagyon felkészült órára

Kipróbáltam ma az automatás holland capuccinót [70 huf] de nem volt semmi holland feelingje a benne úszkáló virágokat leszámítva

Most hogy BME-s lettem, elhatároztam hogy kicsit többet fordítok táplálkozásra, vagy úgy is mondhatnám hogy elkezdek táplálkozni. Ma meglátogattam a Móricz Zs krt-en levő Pizza Hutot. Én részemről szeretem az étterem feelinget, de az étterem nem arra jó, hogy az ember egyedül beüljön és ott ücsörögjön 20 percet mire kihozzák a kaját. Ilyen szitura a McDonald's és egyéb gyorskajáldák a jók. Na mindegy, nem voltam még Pizza Hutban soha, és kicsit meglepetésként ért, hogy pincér van, meg ilyenek, mert aszittem olyan lesz mint egy plázában a DonPepe vagy egyéb gyorskajálda, azaz: pult, előmelegített kaja, elveszed/odaadják, fizetsz, megeszed, körülötted meg millióan. Ez itt nem ilyen volt, úgyhogy szétuntam az agyam. És ez már tényleg egyéni ízlés kérdése, de szerintem ratyigagyi volt a pizza amit adtak (ízre).

Haszprus

Mint tegnap

©   Haszprus   |   bme élelmezés úszás
Mint tegnap említettem, ma 10 órám lett volna. Ezzel látszólag összhangban van hogy most 21 óra tájékán írom az első bejegyzést, azonban ez félrevezető. Bementem reggel, úton hatalmas torlódás. Akárcsak tegnap. Szerencsére ma már foglalt egyik haver helyet (neveket egyelőre szándékosan nem írok, lehet hogy majd megkérdezem őket, hogy írhatok-e) az első sorban, így csak átpattantam a padon és mán ültem is a késés ellenére. Első óra [Analízis I] közben bevágtam egy kávét, második óra [Digitális Technika] közben bevágtam egy capuccinót, aztán jött a tesi, amire haladó úszást választottam, mivel erőfejlesztés nem jöhetett szóba gerincferdülés miatt. 20 perc úszással kezdtünk de teljesen kikészültem tőle, valamikor gyerekkoromban jártam úszni, úgy 12+ éve, azóta csak strand. Úgyhogy inkább meglátogatom majd a pénteki úszás órát ami direkt jót tesz a gerincnek meg ilyesmi, és az a király még benne, hogy 7.00-kor kezdődik, tehát 4.30-kor kelhetek aznap hogy beérjek. Bár jobban átgondolva, ha úszással kezdek, akkor aznap nem is kell reggel se fürödjek, se hajat belőjek, mert majd az uszoda előtt-után úgyis zuhany... Ergo kelhetek 5.15-kor is

Na mindegy, szal úszás kikészített, olyan szinten hogy utána totál belassultam meg minden, szívem vert ezerrel, elhagyott minden erőm. Pihegtem egyet az I épület előtt - az relatíve közel van -, aztán átmentem K-ba az úszás ügyleteket intézni, bementem sch-ba hogy átvegyem a KDO-t (ezt senki nem tudja minek a rövidítése, annyi biztos h vmi külsős kolibelépő), de negyed órával nyitás előtt egy 20 fős sor toporgott a bejárat előtt, úgyhogy nem volt kedvem ott min. fél órát várni mire bebocsátást nyerek, eljöttem. Utálok sorban állni. Persze beállhattam volna az elejére mert mindenki muja és senki se szólna be, de azért nem akarom magam ellen kihívni a sorsot

Utána bementem mekibe mert az jó. Végre nem siettem sehova és életembe' egyszer teljesen nyugisan megkajálhattam. Ettem egy Chicken Premiere-t. Olyan fűszeres hogy a taknyom elered tőle, de azért fincsi volt. És tökjó volt hogy nem siettem. Próbáljátok ki néha.

Hazaértem aztán be is aludtam, de nem is emléxem rá hogy lefeküdtem. Pedig hát igen. Aludtam kb. 200 percet. Király volt, ez már kellett, mert a kávék is alig tartották már bennem a lelket.

Holnap lájtos napom lesz, 10.15-től Bevezetés a számításelméletbe az E1B-ben, amiről azt kell tudni hogy eddig 3x volt ott óránk, első alkalommal egy szauna volt a terem hőmérsékletileg, második alkalommal pedig pöcegödör, szagilag, komolyan mondom, hogy csípte az orromat a bűz, ami azért nem gyenge. Annak a teremnek nincs semmi szellőzése, ellenben befér kb. 400 fő, ami így kellemes kombináció. Ja még azt mondja meg nekem valaki, hogy ezeket a termeket vajon komplett hüjék tervezték? Má elnézést de hogy lehet olyan termet csinálni amiben egy padsor saccra legalább 30 ülésből áll és csak a két szélén lehet kimenni? Ágy tök hiába tartanak szünetet, senki se szeret felállítgatni legalább 10 embert hogy kijusson, így a terem közepén a szünetnek nem sok értelme van, mindenki ugyanúgy ül a padban... Legalábbis akik kevésbé élelmesek. Élelmesebbek ugyanis a padok tetején járkálva jutnak ki, ergo jó koszos lesz mindenki ettől a módszertől.