hwsw - 2003 - 67 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Na, szimpla Windows Paintben megnéztem amit…

©   Haszprus   |   hwsw
Na, szimpla Windows Paintben megnéztem amit Photoshopban nem tudtam, mert a Paint nem torzítja a színeket screenshotoláskor (letesztelve).

A blog logóban a három piros pötty színe Internet Explorer féle megjelenítésben: RGB(255,68,0). Míg az eredeti png fájlban ez RGB(255,80,0). Hmm. Ez gáz. Hogy lehet má másképpen lerenderelni egy képet, mint ahogy kéne?!
Haszprus

Tegnap este óta szar a blogom háttérszíne és…

©   Haszprus   |   hwsw
Tegnap este óta szar a blogom háttérszíne és nem szól senki? Irgumburgum.

Ez egyébként abból fakadt, hogy kísérleteztem egy picit a Mozillával. (Emlékeztető gyanánt meg a kevésbé informatikus beállítottságúaknak: ez egy alternatív* böngésző - * alternatív = nem Microsoft Internet Explorer, de úgy is mondhatnánk hogy nem a piacuraló böngésző

Megállapítottam több dolgot. Először is azt, hogy a Mozilla színhelyesen jeleníti meg a Haszprus blog logóját, míg az Internet Explorer nem. Azután azt, hogy ez lehet hogy mégsem így van, mert a Photoshop valami okból kifolyólag átszínezi a Windowsban készült screenshotot. Ítszínezi, mégpedig saját kedve szerint. Ezt bárki kipróbálhatja aki rendelkezik Photoshoppal:
  1. Photoshop elindít
  2. Printscreen gomb lenyom
  3. Ctrl + N [file - new - ok]
  4. Printscreen gomb lenyom
  5. Ctrl + V [edit - paste]
  6. while (kedved tartja) { goto #4; }
  7. Ellenőrizd a kép belső és a külső része közötti színeltérést az Eyedropper Toollal (I betű lenyomásával érjük el, pl.)
  8. Én megállapítottam hogy egy screenshot screenshotján egy RGB(128,128,128)-as színből RGB(138,138,138) lett. Ami – valljuk be – atomdurva eltérés.
Ezek után nem tudom eldönteni, hogy a Mozilla jelenítette-e meg helyesen a képet, vagy az Internet Explorer.
Haszprus

Eladtam három Compact Flash kártyámat. Egy 16-o…

©   Haszprus   |   hwsw
Eladtam három Compact Flash kártyámat. Egy 16-os, egy 128-as és egy 256 MB-ost. Maradt egy 256-os. Terveim szerint majd a nyári nyaralásra veszek újra egy 256-ost, vagy kölcsönkunyerálok, vagy akármi. Aztán megint eladom. Nekem 256-nál több memória kizárólag nagyobb túrákra vagy nyaralásokra szükséges, ezt direkt meg is néztem Total Commanderben.

Ergo ha ennyi memória ára nagyjából június környékén már olcsóbb lesz, mint amennyiért most eladtam ezeket használtan, akkor jól jártam. A memóriák közismert áresését tekintve ez nem lehetetlen. 256 MB CF ára 2003 januárjában: 22e Ft, bruttó. Igaz, arról nincs feljegyzésem, hogy ez nagyker vagy kisker ár. Minden esetre a jelenlegi nagyker ár bruttó 13275 Ft. A fenti 3 kártyát 17200 Ft-ért adtam el. Hogy ez most kinek volt jó üzlet, attól tekintsünk el, nem ez a lényeg, hanem hogy ebből a léből vajon mennyi CF lesz kihozható nyáron, vagy hogy mennyit kell hozzátenni [hozzá kell-e tenni egyáltalán] hogy egy 512-es CF-et vehessek. Kiváncsian várom.
Haszprus

Tettem Axelerónál 10 napja bejelentést, mérés…

©   Haszprus   |   hwsw
Tettem Axelerónál 10 napja bejelentést, méréssel alátámasztva, hogy 10KBps-sel lassabb a netem (ADSL 512) mint szokott. A válaszból idéznék egy olyat, amit rajtam kívül már más is megtapasztalt:
Az általunk garantált sebesség 128/64 kbit/s. Az Ön által tapasztalt érték jóval meghaladja a minimális sebességet, és nem tér el nagy mértékben a maximális sebességtõl.
Rulz. Elég röhely lenne ha az axelero 128/64kbps-en szolgáltatna, csupán mert a szerződés alapján megteheti, nem?
Haszprus

Visszatérek ahhoz, hogy a Photosigen pakolgassak…

©   Haszprus   |   fotózás hwsw
Visszatérek ahhoz, hogy a Photosigen pakolgassak fel képeket. Utoljára x hónapja [fél éve? nemtom] tettem ilyet, és azóta bizony gyűlt egy csomó cucc amit fel lehet pakolni. Akit érdekelnek, itt megleli a Photosigre eddig felrakott képeimet. Sajnos Photosig account hiányában csak kisméretben tudja megtekinteni őket, account-szerzéshez pedig ma már perkálni kell, vagy ismerni kell valakit aki Premium Member a 'SIG-en. El is készítettem pár képet előre, hogy ne kelljen velük majd bajlódni. 3 naponta 1 képet tehetek fel, mivel csak Basic Member vagyok, még abból az időből, amikor nem volt fizetős a 'SIG.

Különben meg… Az új SIG egy rakat szar… A régi rendszer tetszett nekem, amikor ömlöttek a képekre a jelentéktelen, ám mégis jelentést magukban hordozó 'nice picture', 'very nice', stb. színvonalú 'kritikák'. Igazából ezek a 'kritikák' értékelésként funkcionáltak csupán, s ha egy képre sok érkezett belőlük (pozitív visszajelzésből), akkor legalább annyit leszűrhetett az alkotó, hogy egy jó képet készített. Az új SIG új szabályokat hozott, és meggátolta, hogy ilyen értékelések szülessenek. Minden kritika legyen komoly - ez volt az irányelv. Hosszú kritikákat kellett tehát írni, és a kritikák nagyrésze (lsd. 'nice pic') így kihalt. Ha választani lehet, akkor én inkább olvasom a képeimnél 70x különféleképpen megfogalmazva, hogy 'nice pic', minthogy nézzem az üres, kritikáknak fenntartott helyet, vagy a max 1-2 kritikát. Mert nem sok van belőlük az új lapon. Elcseszték.
Haszprus

Lehet hogy a Winamp 5 szép, de ha a Winamp 2.71…

©   Haszprus   |   hwsw
Lehet hogy a Winamp 5 szép, de ha a Winamp 2.71 feleannyi helyet foglal a képernyőmből amellett hogy _jobb_ funkcionalitást nyújt, akkor én a Winamp 2.71-et választom. Vagy legalábbis classic skint a Winamp 5-re. Mert kisebb, gyorsabb, és jobban olvasható az aktuálisan játszott szám címe. Egyébként a Nucleo nevű Winamp skint használom, kicsit feljavítva saját magam által (olvashatóbbá tettem a betűket azáltal hogy sötétítettem rajtuk). Ilyen.
Haszprus

Az új Winamp nem vágja a Natural Pro billentyűz…

©   Haszprus   |   hwsw
Az új Winamp nem vágja a Natural Pro billentyűzetem multimédia parancsait. Nemtom vajon belerakják-e előbb-utóbb. Ha nem, akkor visszatérek Winamp 2.71-re. Maybe. De lehet hogy nem. Egyelőre nem nagyon használom a Winamp 5 újításait, a némileg megváltozott playlistkezelés kivételével… Hmm most nézem van ilyen finomság, hogy Most played, meg ilyenek, a saját zenehallgatási szokásaim alapján. Asszem vannak jó dolgok a világon.
Haszprus

Ma meg kéne játszani azt hogy nem fekszem le egó…

©   Haszprus   |   fáradtság hwsw
Ma meg kéne játszani azt hogy nem fekszem le egészen késő estig (tegnap 16 óra óta vagyok ébren), mert akkor nagyjából visszafordulnék egy normális ember bioritmusához. Mondjuk nekem egyelőre nem gáz hogy éjjel vagyok fenn és nappal alszom, de ha majd eljön a vizsgák ideje, akkor tudom, hogy kurva nehezen állok vissza a normál napirendhez. Vizsgák pedig éjjel nincsenek. De ez elég nehéz projekt lesz, mert már most is küzd a szemem az álmossághoz tartozó tünetekkel (váladéktermelés, ilyesmi). Kurvanagy itt a légáramlás a gépem körül - ezt régebben is tudtam és a lufi-projektben látványosan megfigyeltem -, szerintem ez fárasztja ezerrel a szememet.

Az éjjeli wellness érdekében bekötöttem a hifimbe egy fülhallgatómat, hogy azon pumpáljam a ritmust a pajeszom mögé. Kissé zavar a gépelésben, merthogy a fülhallgató zsinórja itt tekereg a kezem ügyében. Konkrétan van legalul egy réteg asztal, azon egy billentyűzet, azon a kezem, és a kezemen jön át a kábel Ha a monitoromba most be lenne kötve az audio-bemenet akkor biza abból jönne a fülhallgató és akkor jobb lenne. De az integrált alaplapi cuccosra nem tudok egyszerre két kimenetet kötni, az SB Live! value-mat meg nem tettem be ebbe a gépbe, valahol porosodik.
Haszprus

Felraktam a VS.NET-et. Nem hajlandó elindulni

©   Haszprus   |   fáradtság hwsw
Felraktam a VS.NET-et. Nem hajlandó elindulni. Most mi legyen. Ez + a víruskeresős szopás = win reinstall? Ehh… Na azért ennyire nem adom fel könnyen, megnéztem a dolgot a Google-ön és találtam egy Microsoft Knowledge Base cikket is, ami alapján éppen intézkedek.

Intézkedtem. És nem oldotta meg a helyzetet. Úgyhogy most nemtom mi legyen. Ultragáz, semmi sem garantálja, hogy a rendszerújratelepítés megoldaná a problémát. A dolog furcsasága, hogy az előző rendszeremen ment a VS.NET, és azóta nemtom mi változhatott.

"Fáradt vagyok, hullafáradt
Tesztel az élet, tesztel a század"
Haszprus

Hogy rohadna el. Valami gáz van valamelyik…

©   Haszprus   |   élelmezés film hwsw
Hogy rohadna el. Valami gáz van valamelyik szerverrel, és kiesett egy bejegyzésem, mikor elküldtem. Az Internet Explorer nem tudom miért nem jegyzi meg, hogy miként töltöttem ki a formokat, ha nyomok egy back gombot. Kurva nagy memóriafoglalás lenne megjegyezni max párezer karaktert? Ehh…

Mindegy. Szóval éhes voltam. De már nem vagyok az, mert felvettem a küzdelmet az éhség ellen egy Mc Remete pizzával. Összetevők: pizzaparadicsom, mozzarella, kalapos gomba, sampinyongomba. A csuszamlós gomba nem volt a legtutibb, nyálkás hatásával kissé undorító volt. Azonban szerencsére nem sok volt belőle a pizzán. Ezt az akadályt leküzdve egyébként baromi finom volt.

Pizzaevészet közben megnéztem az Anatomie 2-t. Kis német nem túl mainstream film, nyilván filmkölcsöznők számára készült. Akárcsak az első rész. Azt egy videopartin láttam, és bejött, nemcsak nekem. Az Anatomie 2 sem rossz, sőt, egész jó kis hátborzongató cucc. Merthogy horror. Kórházban anti-Hippokratész csoportról szól, akik a 'tudomány érdekében' minden őrültségre hajlamosak, pl. gyilkosság, önmagukon való tesztelés, stb. Nézzétek meg, mert az nektek jó lesz.
Haszprus

Lehet, hogy lesz még egy rendszerújra-installál…

©   Haszprus   |   hwsw
Lehet, hogy lesz még egy rendszerújra-installálásom (tök hülyén néz ez a szó így ki, de szerintem jó helyre raktam a kötőjelet… írjatok ha mégsem rendszerújrainstallálásom mostanság, mert elbaszódott a vírusírtási képessége a gépemnek. Nevezetesen, felraktam egy F-Protot asszem, az nem jól ment fel, hibás volt, nem lehetett uninstallálni se, most pedig a Norton Antivirus sem akar feltelepedni, sem a 2003, sem a 2004. Suxx. Nem mintha különösebben ki lennék téve vírusveszélynek (adaware + firewall + blokkolt mellékletek Outlookban + 99%-ban megbízható forrásból töltök), de azért a vírusírtó az olyan dolog, hogy kell.

Ilyet hallottam a Fix.TV-ben egyik nap – mikor lehetőségem nyílt tv adókat nézni az rtlk klubon kívül –, hogy bizony etikai kérdés is az, hogy felrak-e valaki vírusírtót. Nevezetesen hogy jön ahhoz valaki hogy olyan tapló legyen hogy nem rak fel írtót és cserébe nekem vírusokat küld. Egyetértek, bár engem nem idegesít különösebben, ha valaki kretén és vírusos
Haszprus

A szobámban immáron 5 elosztó szolgálja ki a…

©   Haszprus   |   hwsw life
A szobámban immáron 5 elosztó szolgálja ki a technikát (az ötödikre a szkenner miatt volt szükség), azok közül is az egyikbe bele van dugva még egy T elosztó is. Überdurva. Meg ronda is [hogy mindenhol egy elosztó figyel, meg kábelek tömkelege].

Egyébként elkezdtem Digitális technikát tanulni holnapra, mert reményeket fűzök ehhez a tárgyhoz

Haszprus

Újabb MP3 lejátszó került a látókörömbe, ó…

©   Haszprus   |   hwsw life
Újabb MP3 lejátszó került a látókörömbe, éspedig a Creative MuVo 2. A cuccról a Prohardveren olvastam egy tesztet (leírást?), mely ugyan hagy némi kívánnivalót részletesség tekintetében, de azért alapvetően elég jól ismerteti a cumót. Nem rossz lejátszó ez, de a fő irányító gombja állítólag elég ratyin működik, és hát ezt én is így gondolom, utálom az olyan többfelé nyomható gombokat amik nyomhatók 4 irányba és plusz még a közepükön van egy ötödik funkció. Könnyen mást nyomsz meg mint amit akarnál.

Minden esetre alapvetően letettem róla, hogy idén karácsonyra ilyesmit kapjak.

Tulajdonképpen egyszerűen nincs semmi igényem, hogy mi a rákot kapjak. Sokmindenem nincs, de nem érzem hiányukat. Pl. dvd olvasóm sincs. Pedig alap. De nem érdekel, nem olvasok offline digitális tartalmakat, kizárólag netről szerzem be ami kell, legyen az bármi. Bármi, és bármekkora.

Viszont anyámnak igénye támadt újra egy saját gépre. Volt neki eddig is, csak nem nagyon használta. Az utóbbi fél évben pedig megint nem volt, mert a p133-as gép elromlott valami módon, és baromira nem volt kedvem rájönni hogy miként lehetne helyrepofozni. Õ szereti azt, ha a saját gépén munkálkodhat, és nem kell az enyémet bizerálnia, mert nincs túlzottan otthon a gépen, és akkor enyhén fogalmaztam. Fél, hogy valamit eltol a gépemen. Ez valamennyire érthető, talán. Van is itthon gép, ami az övé lehetne, egy elfekvő Celeron 600 alapú cucc, meg egy 17"-es CRT, amiket az év folyamán cseréltem le újabb dolgokra. Jelenleg ezek az előszobában/konyhában porosodnak. Be kéne üzemelni őket, de pokolian semmi kedvem hozzá, még az se motivál hogy anyám ezt kéri, mert szerintem ez egy kreált kérés, igazából az egy szarabb gép mint az enyém, ergo miért is akarna bárki azon dolgozni az enyém helyett? Ez az én megközelítésem. És anyám oly' ritkán használja (használná) a cuccot, hogy teljesen értelmetlen emiatt egy külön gépnek helyet szentelni, illetve nem is a hely a fő gáz (nekem), hanem az, hogy szoftvert kell rá telepíteni, ki kell építeni egy helyi hálózatot, ahhoz kábelt kell venni – mert egykori haverom az előző sulimból lenyelte 20 méter utp kábelemet –, a gépet időről időre karban kell tartani, vírusirtó-frissítéseket elvégezni, állandóan segíteni hogy mit hogy kell csinálni, stb. És ez kurvasok meló. Tudom, mert apám gépével ugyanez a helyzet, noha karbantartani nem annyira kell, mert nem szokott gáz lenni, de apám állandóan kérdésekkel bombáz hogy mit hogy kell megcsinálni, "eltűntek" az eszköztárai Wordben, stb. Szóval fárasztó. Ráadásul anyám olyan szinten használná a gépet hogy értelmét se látom. Már rég rájöttem arra, hogy sosem fogja megtanulni kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, amik megkülönböztetik a Wordöt egy írógéptől.

Update 2003.12.16. 18:16 Hé, miféle Celeron 600-ról beszélek? AMD Duron 650 proci van abban a gépben… Illetve volna, ha nem itt feküdne a proci az asztalomon hónapok óta
Haszprus

Nem bántam meg, hogy vettem fényképezőmhöz pó…

©   Haszprus   |   hwsw
Nem bántam meg, hogy vettem fényképezőmhöz pótakksit. Főleg 3500-ér. Így mindig lehet nálam egy, ami tutira fel van töltve, és ennek ellenére nem kell minden egyes használat után parázva töltögetni, megvárhatom amíg lemerül, kicserélem a feltöltöttre, és otthon feltöltöm a lemerültet. Számos alkalommal jól jött már, hogy ki tudtam cserélni.
Haszprus

Vettünk Sulinet Expresszben egy HP ScanJet 3970-et

©   Haszprus   |   hwsw történelem
Vettünk Sulinet Expresszben egy HP ScanJet 3970-es A4-es lapszkennert. Nagyon tuti kis cucc, 2400 dpi-s, állati jól szkennel, meg gyors is, persze nem 2400 dpi esetén A 2400 dpi-ről annyit hogy lazán behal tőle a gépem egy fél órára (gy.k. használhatatlan sebességre zuhan) A cuccra elsődlegesen azért volt szükség, hogy beszkennelhessük a régi analóg fényképeinket, amiből ugye jó sok év alatt jó sok felgyülemlett.

Ezen felül a hajnalban említett állványt is megvettem. Hama 4024 típusú. Apám mérlegén lemértem, mindössze 50 grammot nyom, asszem elég ideális hordozásra És minden terep viszony közt jó társ, lsd. kép. Bruttó végfelhasználói ára 1500 magyar forint.

Istencsászár ez az egér!

Úgy került egyébként a tulajdonomba, hogy vótam az EMKE irodaházban, mint azt már említettem, és ott adtam írásmintát egy szoftvercégnek, amely a Microsoft számára fejleszt Tablet PC-hez magyar nyelvű kézírás-felismerő szoftvert. Na két írásmintát adtam, és ilymódon fizettségem egy három egér közül választható egér volt. Én a Wireless Intellimouse Explorer 2.0-t választottam, hiszen ez volt a legdrágább. MediaMarktban 20k, Rufuszban 13k, úgy nézem, igaz ez utóbbi helyen OEM verzióban, előbbinél meg csomagolva. (Én csomagolva kaptam.)

De az előző egerem se rossz. Lehet hogy váltogatva fogom nyomni, egyszer egyikkel, egyszer a másikkal. De várjunk csak! Két kezem van!

Vagy lehet ezt másként is, kicsit célszerűbben:

Szal lesz ennek helye Egyébként a két egér közül egyik valszeg megy anyámnak. Szerintem a Logitech, nem igazán szerettem meg azt az egeret. Microsoft a tuti.

Update 23:19 Még mielőtt egyébként valaki beszólna, hogy túl sokat költök ergonómikus hardverekre, el kell mondjam, hogy a Microsoft Natural Pro billentyűzetem ingyér volt (melóért cserébe, riszpektből, a gimimtől), a Microsoft Intellimouse Explorer 1.0-m ingyér volt (melóért cserébe, riszpektből, a Microsofttól), a Logitech MX 700-am ugyan nem ingyé volt, ellenben külföldi ismerős vette ajándékba, egy elég jó átlagfizetéses országban , és most a Wireless Intellimouse Explorer 2.0-m szintén ingyen volt, jobban mondva megdolgoztam érte, igaz, elég lájtosan

Haszprus

Na felbontottam az egeret. Kúúúrvajó! Nagyon…

©   Haszprus   |   hwsw
Na felbontottam az egeret. Kúúúrvajó! Nagyon bírom. Tök könnyű a Logitech MX 700-hoz képest (nyár óta azt használtam, előtte Microsoft Intellimouse Explorer 1.0, előtte Microsoft Intellimouse, az előtt pedig valami Genius gagyiság volt, meg még egy egér, de passzolom a márkáját), és jó halk a kattintás vele.
Haszprus

Végre van nyomtatóm, mer vettünk, Sulinet…

©   Haszprus   |   hwsw
Végre van nyomtatóm, mer vettünk, Sulinet Expresszben. Forrás: Westend, Media Markt. Ilyen:

Főbb tulajdonságai: nyomtat. Halkan. Meg esztétikus is. Meg óccsó bele a tinta oszt sok oldalt tud belőle nyomtatni. Meg gyors is. HP DeskJet 5150.

Majdnem multifunkciós gépet vettünk, de az nem fér el normálisan a polcaimon. Úgyhogy ez lett. Kedden még veszünk talán szkennert, mert vmit venni kő a 60k-ból, ne vesszen oda, a szkenner meg jól jön, mást meg nem lehet kapni sehol, ki vannak fogyva az üzletek.

Haszprus

Változatosság kedvéért faszkivan :) Most pl

©   Haszprus   |   hwsw
Változatosság kedvéért faszkivan Most pl. azért mert kb. 5 órám ment ma rá arra hogy Sulinet Expresszben megpróbáljak nekem tetsző nyomtatót (HP 5xxx, és 7xxx-es sorozat) vásárolni. Először a helyi Tescót látogattuk meg, amiben nem csalódtunk, eszetlen mennyiségű idő ment rá arra, hogy kerítsünk egy eladót aki illetékes a témában, aztán az elvonult negyed órára a raktárba, majd visszatért azzal, hogy nincs nekik ilyen nyomtatójuk, csak az az egy kirakott darab ami a polcon van, 5 kiló por rakódott le rá, és gondolom a vevők már kilopták belőle az alkatrészek felét. Szóval azt inkább nem kértük. Mentünk a Hertába is, ott fél óra tökölés, eladó telefonálgatása mindenfelé, nem sok információ nyerés. Cucc csak megrendelésre. Hazajöttünk. Itthon felcsaptam a hardverbolt.lap.hu-t, és onnan megnyitottam kb. 6 üzlet boltját, azokat végigcsörgettem, rengeteg idő ment el arra hogy néhány helyen fel se veszik, vagy foglaltat adnak be (legfőképpen a Miklandnál amit csak szívós kitartó próbálkozással tudtam felhívni). HP nyomtató? Jah, az kéremszépen sehol sincs, és nem is lesz, vagy ha igen akkor csak rendelésre, de a Miklandnál meg se várják hogy rábólintsak a Canonra, már teszi is az asztalra a kagylót és nekikezd az árlistában keresgélésnek. Thx de Canon nem kell, úgyhogy néhány hallózás után bontottam a hívást. Megpróbáltam az ElectroWorldöt is felhívni de hiába, meg a MediaMarktot is. Õket elsőre sikerült, egy hölgy vette fel, aki aszonta hogy kapcsolja a sulinetben illetékes osztályt, majd 5 perc zene után valaki felvette, aszonta hogy "yoyo", és lecsapta… Legutolsó próbálkozásként a hpshop telefonos rendelését hívtam fel, hogy lehet-e sulinetes cuccot házhozszállítással kérni, de már túl késő volt, csak 18-ig állnak rendelkezésemre.

Eléggé meg kell szenvedni egy sulinetes hp nyomtatóért, azt kell mondjam.
08:42-es ugyebár az utolsó bejegyzésem. Hozzávetőlegesen 09:00-kor elhagytam a HSZK-t és elindultam egy sétára a BME környékén, amolyan felfedező túrára, hogy hogy is néz ki a környék, meg ilyenek. Vannak egészen kellemes és kevésbé kellemes részek. Amúgy láttátok már pl. este a Bartók Béla utat? Én tegnap láttam. Az is szép, kivilágítva legalábbis. Minden esetre ma kicsit túltúráztam magam, mert 09:50 körül már fájt a hátam meg a lábam. 10:05 környékére beértem a BME I épületébe, ami előtt véletlenségből összefutottam R-rel, tudjátok, akinek 5.03 az átlaga, és régi osztálytársam volt R jó arc, még mindig. Először, mikor összefutottam vele a BME első tanulmányi hetében (2003. szeptember 15-ével kezdődő héten), azt hittem kevésbé jóarc már, de aztán megszoktam a változásait, pedig azóta olyan egetverően sokat nem találkoztam vele, bár összefutottunk párszor.

Találkoztam Egonnal is. Õ is jó arc, mert szorgalmasa olvassa a blogomat, igaz Egon?

10:15-től 12:00-ig Digitális technika volt, azaz lett volna, ám�

11:45-re az EMKE székházba mentem, megörökítem itt egy blog-bejegyzésben is, hogy mit is írtam ott az üzenőfalra:

Haszprus ® Ma 11:34
Haszprus blogolna az EMKE szekhazbol, ha megtehetne, de nem teheti meg, mert a blogba kulonfele vedelmi scripteket irt, amelyek egyike megtiltja ezt neki igy nem tud az admin felulethez hozzaferni Tok fura ez a Macintosh, egy gombos eger meg ilyenek... A billentyuzet is fura Majd otthon beszamolok...

Haszprus ® Ma 11:37
Termeszetesen itt sem ment problema nelkul a nevem leirasa, de azt hiszem ezt mar megszoktam Egyebkent nem muxik a Visitor Statistic innen, de nem tudom miert, ugye nem nagyon van fogalmam arrol hogy ez most valami firewall miatt van, vagz a macintosh miatt...

De mit kerestem én ott? Történt, hogy netes haver, D, megemlítette, hogy van valami Microsoft biznic, ahol kevés munkával jól lehet keresni. Asszem ez elég tipikus kamu szöveg, úgyhogy én első nap el se mentem erre a dologra, meg D sem. Viszont WiZARD igen, merthogy neki szóltam, hogy van egy ilyen, sőt beajánlottam őt. Eddig őt se érdekelte � ő már régebb óta tudott róla amúgy �, de most felkeltettük az érdeklődését. Szóval részt vett egy ilyenen, majd szólt nekem, hogy úgy tűnik, nem kamu a dolog, bár eddig még őt sem "fizették ki". Aztán beajánlott engem � ehhh �, s ezért kap még kreditpontokat az akcióban � ehh.

Egyelőre nem mondom el, hogy pontosan mit kellett csinálni, majd később beszámolok róla. Egyelőre annyit, hogy az EMKE irodaház egy tök modern épület kívülről, belülről pedig egyenesen gyönyörű, mondhatni. Belső "udvara" van, mely udvarban lent étkezők vannak, hasonló módon, mint a Westendben. Szépen meg van designolva az az épület.

Ha minden jól megy, akkor hétfőn még megyek erre a biznicre, és aztán majd kapok valamit. Hogy mit, azt majd később részletezem Amíg nincs a kezemben a cucc, addig igazából még simán lehet átverés a dolog

Ja és még megemlítendő esetleg, hogy 13:30-kor magával WiZARD-dal is találkoztam. Jujj és itt még durva dolgok jutnak eszembe, de ezt majd a következő blog-bejegyzésben, most a lényeg annyi, hogy WiZARD-tól vettem egy EN-EL1 típusú utángyártott akksit a fényképezőmhöz. Remélem yó lesz, mert ellenkező esetben WiZARD-ra kénytelen leszek ráküldeni a kigyúrt kopasz fizetett "barátaimat".

"Ne szóljatok be, mert 20 pitbullt küldök rátok.
Ujjam a ravaszon, szóval veszélyes vagyok.
Ellenszenves emberekbe késhegyet rakok,
aztán nyomulok a kocsiba, de nem hagyok nyomot,
a szirénazajtól meg már kicsit se szarok."

Belga - Hello

Haszprus

A CRC ellenőrzés 11 ezer hibás fájlt jelzett…

©   Haszprus   |   hwsw
A CRC ellenőrzés 11 ezer hibás fájlt jelzett a C meghajtón mielőtt még teljesen végigfutott volna a 80 ezer fájlon. Minden esetre szúrópróba szerűen leellenőriztem 30 fájlt, és szerintem nem CRC-sek. Most két dolog lehet – vagy szar a QuickSFV nevű progi, vagy megin hibázik a gépem…
Haszprus

CRC error

©   Haszprus   |   hwsw
Íprilisban frissítettem a gépemet. Új alaplap, proci, memória, pluszban egy új vinyó. Azóta már 1x újratelepítettem a rendszert, és most vasárnap megint. Minden esetre most vasárnapig általában CRC erroros cuccaim keletkeztek a gépen. Most vasárnap óta viszont még nem volt CRC error, ezért arra gondoltam, hogy szerzek egy olyan szoftvert ami készít SFV (CRC ellenőrző) fájlokat az egész vinyó tartalmáról, majd ráeresztek egy defragmentálást, persze óvatosan, először a kevésbé lényeges anyagaimra. Ebből eddig 80 gigát végeztem el, defragmentálás nem eredményezett egy darab crc errort sem, ezért folytatom. Eléggé királyos lenne, ha netán megszűnt volna a CRC-m. Majd beszámolok, hogy sikerült-e a maradék adatmennyiséget is CRC-mentesen defragmentálni.

Mindebben a lényeg annyi, hogy lehet, hogy nem hardverhibám volt, hanem szarul települt a Win?

Haszprus

HP PSC 2110 [másoló/nyomtató/scanner]

©   Haszprus   |   hwsw
HP PSC 2110-nek [másoló/nyomtató/scanner] ennél idiótább telepítési metódusa már nem is lehetne. Mindig megszívom. Miért kell kikapcsolva tartani, és USB-t véletlenül sem bedugni addig, amíg el nem érünk a setup azon pontjára, amikor ennek külön eljön az ideje? Miért nem lehet csatlakoztatott USB-vel telepíteni? Micsoda fasság ez?

Update 00:10 és mi a jó büdös #########ért kell neki egy olyan fájl ami nincs se a vinyómon, se a neten, se a telepítő cd-n???? Kezdek kibukni.

Update 00:16 Hát ez igazán nagyszerű, a hp.com szerint töltsek le magyar nyelvű drivert merthogy magyarra van állítva a régióm az angol nyelvű oprendszeremben. És mi lett volna ha ezt azelőtt közlik, mielőtt letöltök egy 170 megás szoftvercsomagot?

Update 00:33 Yepp, nem töltöttem le a magyar drivert, csak átraktam united states régióra a rendszert. A telepítés most már sikerülni fog, bár hozzávetőlegesen egy órám ment rá. HP, király vagy.

Update 00:35 Teljes siker. Már csak a regionális beállításokat rakom vissza magyarra. Remélem HP nem szól be érte.
Haszprus

Asszem újratelepítem a rendszert. Meg kell…

©   Haszprus   |   hwsw
Asszem újratelepítem a rendszert. Meg kell mondjam ez elég utálatos meló amióta mindenféle szerverszoftvert is be kell konfigolni utána. Nem szeretem. Pedig egyre több és több beállításom van mindenféle programban, a progik egyre jobban testreszabhatóak, már a WinXP-ben is annyi féle dolgot kell beállítani hogy rámegy több nap mire minden olyan lesz mint rendszerújratelepítés előtt. Ha minden igaz, ezúttal 14 hétig bírta a rencer.
Haszprus

LOL mekkora lamer mailer daemon már

©   Haszprus   |   hwsw
LOL mekkora lamer mailer daemon már az amelyik ilyet csinál... Elküldődik egy levél az adott mail szerverre, erre az visszadob egy hibajelzést hogy a címzett nem létezik. A fogadó, amely történetesen egy levelezési lista, természetesen elküldi az összes listatagnak - így a hibás címre is! - a visszapattant hibajelzést. Erre a mail szerverben nincs annyi intelligencia, hogy lássa, hogy visszapattannak hozzá valami módon a levelek, és végtelen ciklusba kerül a dolog, mert újabb hibajelzést küld a levlistának, hogy a címzett nem létezik... No comment. A dolog folyománya helyben térítésmentesen megtekinthető [35 KB].
Napi blog. 2 elmúlt már, mikor aludni mentem. 6-kor csörgött az órám. 6-kor? 6-tól! 9-ig! Elég frankó volt. Én aludtam, tőlem 2 centire a telóm, és x percenként [még nem figyeltem meg h mennyi időnként] automatikusan újra és újra csipogott. Eredmény: 9-re a világ legkómásabb szeme, olyan durva táskákkal hogy az elképesztő. De felkeltem, zuhany, kontaktlencse be a szemembe, és apám bevitt suliba, mert útbaesett neki. 10.15-ös Digitális technikára értem be [analízist kihagytam]. Ez volt a mai egyetlen órám. Egy bizonyos Fehér Béla tartotta, és egy olyan poént sütött el előadás közben, hogy kénytelenek voltunk megtapsolni. A tapsra a vezényszót Imo adta, én kezdtem, a többiek folytatták. A csávó jól nyomta egyébként, yól magyarázott mindent, stb, óra végén megtapsoltuk ismét, ő pedig próbált lefelé nézni és tevékenykedni de látszott hogy örült a dolognak azé mer vigyorgott jól

Digi tech után elnéztem egy számtech boltba, hogy mégis milyen nyomtatóik vannak. 18e Ft-osat nem merek venni mert zabálja a tintát ezerrel [még tegnap megnéztem a hp honlapján], 28e meg pont nem volt nálam [reggel direkt megtömtem a pénztárcámat hogy nyomtatót megyek venni, de nem vót elég lém úgy tűnik].

Nyomtatónézés után hazafelé McDonald's. Az órát még mindig nem indítják korrektül, de tökmindegy, mert öt percbe (!) telt mire kiszolgáltak, úgyhogy akármennyire nem akkor indítják az órát amikor korrekt lenne, 5 percet azért elég nehéz kivédeni Mellettem másik kasszánál levő csávó is várt öt percet, közben lehordta az egész Mekit, hogy ez itt Budapest leglassabb McDonald's-a, itt mindig 5 percet kell várnia, akármit rendel. És tényleg, van valami fura a dologban, mert nincsenek kígyózó sorok (abban a pillanatban az 5 db kasszánál összesen ő meg én álltunk), a konyhában pedig egy csomó ember sertepertél, és mégis, lassú ezerrel.

Ma, ha minden a terv szerint megy, fizikát kezdek (!) tanulni. Holnap reggel ZH. Nem fűzök hozzá túl sok reményt, de majd meglássuk.

Költői kérdés: miért raknak télen a mekiben a 2,5 deci kólába 1 deci jeget?
Haszprus

Van a HP-nek nyomtatója sulinetes keretben 17…

©   Haszprus   |   hwsw
Van a HP-nek nyomtatója sulinetes keretben 17, 25, és 30 ezer Ft-ért, már csak azt nemtom hogy nekem vajon melyik felelne meg, van-e a legolcsóbbal valami gáz, stb. Tekintve hogy apám a notebook vásárlást aligha oldja meg néhány napon (esetleg hónapon) belül, ezért én nyomtató nélkül bizony meghalok. Egyébként nem tudok róla hogy a sulinetes támogatást a későbbi években is igénybe lehetne venni egy idén vett cuccra, úgyhogy tökmindegy hogy sulinetes keretben vesszük-e, hiszen az idei adóleírást már eljátszottuk TFT-re.
Haszprus

Arra értem haza, hogy apám visszavette…

©   Haszprus   |   bme hwsw life úszás
Arra értem haza, hogy apám visszavette a nyomtatóját, amit október 4-én nyúltam le. Így most frankón nemtok má megin nyomtatni netes segédleteket, pedig rengeteg van belőlük a BME-s tanárok honlapjain. Azér kell neki az a nyomtató, mert bár van egy másik, az nagyobb hardvert igényelne mint ami neki van (p300 64mb ram notebook). Mondtam neki, hogy kéne új gépet vennie, ami vagy notebook akksival, vagy akksi nélkül, vagy asztali gép. Mivel neki hordozhatóság kell, és akksi (téves igény, több éve rossz a gépe akksija és semmi baja sincs ettől), ezért marad a notebook akksival. Suxx0r (pénzügyileg).

A mai napról. 5-kor keltem, 5.45-ig szarakodtam a gép előtt, aztán nagy hajrá mert 6.00-kor indulnom kellett. Fürdés stb negyed óra alatt, picit problémás, kaja megin kimaradt, szinte egyik reggel sem érek rá a kajára, mert mindig elszarakodom az időt.

Hú. Most veszem észre. Fel van húzva a redőnyöm. És ez különleges. Ezidáig sötétben éltem, mert a CRT elég gázosan nézett ki ha besütött a nap. Oké, hogy a nap most nem süt be, de azér elég világos van, TFT rulz mert tökjól látható. Asszem kezdem teljesen megszokni. Még picit gázosak a filmek, de már nem mondom meg kapásból ha egy frame gázosan néz ki, le kell pause-olnom hozzá a filmet. 16 milla szín helyett nemtom mennyit jelenít meg, de jelentősen kevesebbet. Cserébe élvezhetem az 1280*1024-es felbontást, amit CRT-vel nem tudnék megtenni, mert ahhoz egy 17-es CRT kicsi (kicsik rajta a betűk), egy 19-es CRT meg már akkora, hogy nem fér el az asztalomon. Az asztalomat pedig nem lehet bővíteni, így is meg van toldva hátrafelé kb. 20 centivel.

Nah, reggeli kelés után bementem úszni a BME uszodájába, 7-re. Mondjuk kb. 6.35-re beértem, mert nem volt semmi forgalom, tök fölöslegesen, de nem lényeg. Az úszást ezúttal már egész jól bírtam, asszem kezdek belejönni, bár a tanár szerint teljesen rossz ütemben nyomom a dolgot. Mindegy. Holnap szombat, de a BME-n pénteki nap van, úgyhogy úszás megin, meg az összes többi óra ismétlése, ami ma volt... (angol felsőfok előkészítő, digitális technika)

Na, úszás után irány az angol óra, kivételesen időre ott voltam és leraktam magam az első padba, ahol szoktam ülni, mindez 10 perccel órakezdés előtt (whow!). A tanár később ért be mint én (whow!). Olvassa a névsort, hogy kik vannak jelen, az én nevemet felolvassa, majd hozzáteszi, hogy ő késni szokott, és megy tovább, erre szólok neki hogy hé tanító néni, itt ülök az orrod előtt 1 méterre, itten vagyok he. Okez. Utána lezavartunk egy lájtos angol felmérő tesztet, kiváncsi vagyok hogy hogy sikerül, a teszt 25 kérdésből állt, az első felének nem vágtam a szókincsét, úgyhogy tipp-mix befigyelt

Angol óra kellős közepén csörög a telóm. Persze nem csörög, csak vibrál. Leteszem, nem veszem fel. Pár perc múlva csörög megin. Magántelefonszám.

Csörög a játéktelefon.
Felkapom: Ki az?
- Julcsi vagyok...
- Szevasz, na mi az?
- A játéksarokban vagyok.
- Oké Juli. Rögtön ott vagyok. Négy évesen is lehet egy jó napom.
Fenti idézet a Belga - Majd megszokod albumról, Ovi c. számból való [Ide vág a Winamp-ikon: ]. Szerezzétek be. Az egész albumot. [Ezt fölöslegesen emelem ki hisz csak úgy tudjátok beszerezni ha az egészet megveszitek, nem árulnak még számokat a hanglemez-boltokban, nem igaz?] Baromi jó.

Szal felkaptam másodikra, és nagyon halkan diskurzusba kezdtem. A dékáni hivatalból hívtak. Hát igen, ki##szott fontos ember vagyok, hogy csak így lazán a dékáni hivataltól hívogatnak, nem? Közölték hogy alá kell írjak valami nyilatkozatot. Mondom oksa, lerendezem hamarosan, no para. Úgyhogy angol óra vége felé elkezdtem kicsusszanni észrevétlenül a teremből, mindezt egy méterre a tanár orra hegyétől, aki sajnos sasszemével kiszúrt és nekem szegezte a kérdést, hogy Olivér, Önnek vége van az órának?, mire azt feleltem Igen, a dékáni hivatalba kell mennem[, lerendezem őket.]

A dékáni hivatal. Sorbanállás. A sor rövid, sorbanállás 15 perc saccperkábé. Elém rak a nő egy papírt, hogy ezt töltsem ki. Oki-doki, no problemo. A papír arról szól, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem hogy a BME-n állami finanszírozást veszek igénybe. Namost ez szép, csak nem igaz, mert költségtérítésen vagyok. Megoldás? A megoldás fél órát váratott magára, de végül az lett, hogy a veszek igénybe részt áthúztam, és a helyére nem veszek igénybe került. LOL. Erről minek papírt írni? De mindegy.

Aztán digitális technika, azzal a tanárral, aki már egyszer helyettesítette Selényit, több-kevesebb sikerrel. A mai előadás nem fulladt botrányba annyira, mint múltkor, bár a tanár érezte, hogy bizony múltkor pórul járt a táblánál, mert ma megeresztett egy poént arról, hogy nem tud figyelni a táblára felírt feladatra, ha ekkora zaj van.

Szünetben dobtam egy kávét, mert éreztem hogy az álom manó a nyomomban van. (Abból következtettem erre, hogy ülve elszundikáltam picit óra közben.)

Digitális technika után úgy döntöttem, követem terveimet, miszerint lecsekkolom azt a fodrászatot ami-t a BME körül láttam. Panelház ajtajára ki van írva, hogy fodrászat, és a nyitvatartás. Hm. 12.30-tól 17.00-ig. Érdekes, gondoltam magamban, bizti valami privátfodrász ezerrel, bizti a saját lakásában nyomja, etc. Hát a tévedés az csak a helyre vonatkozott, mert nem a lakásában, hanem a panelház pincéjében volt az üzlet. Belépek, hárman trécselnek, kérdezem, bocsi nyitva vagytok már? (merthogy 12.27 volt, és 12.30-kor nyitnak) Mondták, hogy ja, jöjjek be, foglaljak helyet. Gyorsan felmértem a terepet, már ez előtt, és tudtam, hogy hibáztam amikor idejöttem. Kb. full üres helyiség, némi fodrászszalonra utaló nyom, de ennyi. Volt egy vagy két várakozó szék, semmi üléssor vagy ilyesmi. A nő elkezdte vágni a hajamat ahogy kértem, de alig vágott belőle, sztem kb. úgy maradt az egész ahogy volt. Nem kívántam véleményemet számára kifejezni úgyhogy eljöttem szépen rendesen fizetve, pedig gondolkodtam, hogy rákérdezek: mióta üzemel ez a bolt? van fodrász képesítésed? a fiad haját te vágod és úgy gondolod hogy akkor már fodrász üzletet nyithatsz? és hasonló kérdések merültek fel bennem a totális amatőrizmusuk miatt. Az amatőrizmusnak az is része volt, hogy fél kiló hajat otthagyott a képemen a művelet végén. Mondom, 'ezt le tudnánk valahogy szedni innen'? Elkezdi az ecsettel (vagy mivel) tisztogatni megin az arcomat, de az orrom tájékát szinte teljesen kihagyta, aztán közölte hogy ha gondolom tisztogassam le az ecsettel én magam, mert én biztos jobban érzem. Hmm. Amatőrizmus rulez.

Na hazavágtattam a BKV istencsászár járatával, de útbaejtettem egy mekit a Campona mellett. Egy McRoyal szendvics rendel. Szerencsére beköszöntött ide is a 60 mp-es időhatár, ami - ha valaki nem tudná - annyit tesz, hogy 60 mp-en belül ha nem tudnak kiszolgálni, akkor adnak ajándékba egy kis üdítőt meg kis krumplit. Zsír, 500 hufból megvolt egy McRoyal menühoz konvergáló dolog. A 4 deci kóla sztem úgyis sok egyszerre. Rulez. Bár most nem ilyen szándékkal kértem McRoyal szendót, de ajánlom mindenki figyelmébe, hogy kérjetek olyan szendót, ami épp nincs nekik készen, több mint nulla esélyetek lesz rá hogy nem fognak tudni 60 mp-en belül kiszolgálni

Huh ez volt eddig a leghosszabb bejegyzés itt a blogon, asszem.

Haszprus

Kermi leszophat. Bevittem a cipőmet a Columbia…

©   Haszprus   |   hwsw life
Kermi leszophat. Bevittem a cipőmet a Columbia boltnak ahol vettük, mondván, hogy 27k-s cipőn nehogymár ekkora batár nagy púp legyen, tök igénytelenül néz ki, hibás a varrása. Visszadobták hogy jó az (1 hónapba telt). Elvittem kermihez, ott ugyanez, csak hamarabb. Visszavittem megin, azok meg visszadobták ilyen indoklással (!), hogy nem vizsgálják újra, mert elsőre is visszadobták már! Hihetetlen! Két vizsgálati lehetőség van a kerminél, utána jön a bíróság. De vajon mire van a két vizsgálati lehetőség? Azoknak, akiknek jó a cipőjük, és nem dobták vissza elsőre? Nemtom érthető-e a probléma, remélem igen. Minek van két vizsgálati lehetőség, ha a másodikat azzal elhárítják, hogy az első vizsgálatot már elvégezték?

Kurva idegesítő. Ráadásul a TFT is több szempontból szar, egyrészt a vibrálás, de csak DVI-n (analógon nem, és DVI-n is csak egy bizonyos szürke háttér előtt vibrál, egy meghatározott háttérvilágítás-erősség mellett). Másrészt pedig olyan mintha 256 színben nyomná a dolgot. Nagyon gázos színátmeneteket produkál. Pl. itt a Haszprus blog logó felül, totál szét van töredezve, tipikus 256 szín effekt... Holnap visszaviszem. Nemtom mi legyen. Pénzt ntom visszaadnak-e, valószínűtlen. Ugyanilyen modellre nincs értelme cserélni, mert valszeg azoknak ugyanilyen gáz a színmélysége.
Haszprus

Egész nap blogokat olvastam. Vannak egész jó…

©   Haszprus   |   hwsw
Egész nap blogokat olvastam. Vannak egész jó blogok. Nem listázok. De mindenki olyan ritkán frissít. Asszem én is kevesebbet fogok frissíteni, mint eddig, de majd meglássuk. Update 01:40: Na a kevesebb frissítés nem fog oly könnyen menni, magamat ismerve, grafomán vagyok Nem kell minden áron minden szart leírni (Némileg ellentmondásos vagyok ezzel a bejegyzéssel is

Egyébként thx hogy ennyien olvassátok a blogot. Megérte asszem kicsit bereklámozni az elején, mert noha 2 napja nincs automata átirányítás ide az internewsról, mégis 38-40 egyedi látogatóm volt a StatCenter szerint tegnap-tegnapelőtt. Erről annyit kell tudni, hogy blog-kategóriában ez elég jó.
Haszprus

Jelentés: nem próbálkoztam meg a kontakt lencsó…

©   Haszprus   |   hwsw life
Jelentés: nem próbálkoztam meg a kontakt lencsék beillesztésével, mert az elmúlt 1 órában azon szenvedtem, hogy apám gépén belőjem a nyomtatást normálisan. Egyszerűen nem nyomtat. Hogy miért, az rejtély. Szerintem azért, mert az új nyomtatójának nagyobb a hardverigénye, mint az előzőnek, és egyszerűen nem bír belátható idő alatt nyomtatáshoz kezdeni. A telepítő ki is írta, hogy nem lesz elég a processzor a dologhoz. Amit egyébként a gépről tudni kell, hogy 300 MHz, 64 MB RAM, és notebook, ergo lassú a vinyója. Plusz, WinMe, ami annyit tesz, hogy nem tudom megnézni, hogy milyen process mennyit eszik a memóriából, prociból, stb., vagyis hogy mit is kéne kilőni ahhoz, hogy ne járjon a proci folyamatosan 90-100% környékén. Ha tudtok olyan progit ami kiír ilyen adatokat, akkor írjátok kommentbe, vagy mailemre: haszprus[qkac]freemail[pont]hu.

Igazság szerint azt a gépet kőkeményen le kéne már cserélni, csak ezt nem akarom apámnak javasolni, merhát mégiscsak krrrva drága egy új notebook. Asztali gépet javasolhatnék neki, de akkó azt meg nem tudja a telekre vonszolni ha akarja [szokta]. De még csak a rendszert se tudom újratelepíteni, hogy hátha vmi bug folytán van ez a 90%-os alap prociterhelés, mert egyszerűen nincs hova backupolni a cuccait (2,5G vinyó, no cd író, no lan, csak 56k dialup meg 1,44MB floppy köti össze a gépet a külvilággal, meg persze cd olvasó, de azzal nemtok mit kezdeni ilyen helyzetben).

Mikor szerdán a Microsoft székházban jártam, és néhány fotót készítettem, többek közt magáról a Microsoft székház belsejéről, a recepciós hölgyemény felpattant helyéről mikor belekerült a fényképezőm látószögébe, s hangosan rikácsolni kezdett a tőle 10 méterre levő munkatársainak: Hogy gondolja hogy engedély nélkül lefotózhat?! [...] Hmm. Vajon szégyeli a munkáját, szégyeli önmagát, vagy mi a manó? Nem tudom megérteni az ilyen embereket. Majd pont engedélyt kell kérjek ahhoz, hogy fotózhassak olyan helyen, ahol csomóan tolonganak a képben. Ennek jeléül ide teszek egy képet ahonnan még nem sikerült elszaladnia. Muahahhaha.
Haszprus

Microsoft székház

©   Haszprus   |   fotózás hwsw life történelem coolpix öltöny barátok
A Microsoft Magyarország székháza a Graphisoft Parkban. Kellemes. Asszem tudnék itt dolgozni.
A bal kép: valami oda nem illő a parkolóban... Skoda 120 is befigyelt, de azt elfelejtettem lefotózni.

A jobb kép: Haszprus és Egon előadást tart a Hello World programok változatairól.

Haszprus előadást tart a Microsoftnál.
Bal kép: Haszprus megadja blogjának elérhetőségét.

Jobb kép: Tablet PC

Az összes kép klikkolható, klikkoljon Ön, ha érdekli valamelyik.

Update 1 De hogy valami tényleges szöveget is írjak. Alapvetően a Microsoft Magyarország székháza vonzott az egész előadásban, nem a .net. Bár az is érdekelt picit. A wireless cuccok már kevésbé (erről a két témáról volt az előadás). Mégis azonban úgy alakult, hogy a wireless cuccokról szóló előadás sokkal érdekesebb lett. Mindkét előadó elég jól nyomta mind a témát mind az angolt, azonban a wireless cuccok olyan szinten felkeltették az érdeklődésemet hogy egész komolyan el tudnék magamnak képzelni egy Tablet PC-t. Kár hogy fél milka egy olyan.

WiZARD megmutizta az ipaqját, hát az sem egy uccsó szerkezet. Valahogy nem igazán éreztem át az ipaq feelinget, amíg csak beszéltek nekem róla, azonban mégis jó kis szerkezet így kézben tartva, és téleg egész sokoldalú. Pl. meg lehetett rajta nézegetni jó nagy felbontásban a digi fényképezőmmel készített képeket rögtön. Bár más kérdés hogy azért lehetne jobb is a kijelzője. Meg a képátméretező szoftvere, mert szerintem túl életlenre simítja a leméretezett képet. De amúgy jól néz ki, szép csili vili felület, határozottan tetszik.

Update 2 Jah, amúgy egy sárga msdn-es [microsoft developer network] tollat kaptunk ajándék gyanánt. Inkább Tablet PC-t adtak vóna...

Update 3 Jah, és én voltam egyedül öltönyben. Sebaj, elég jól éreztem magam benne. Szeretem ezt az öltönyt. Igaz amiben egyébként mentem volna, azt a cuccomat is szerettem volna

Haszprus

Lesz ez a holnapi Microsoft-előadás. Eddig…

©   Haszprus   |   hwsw life
Lesz ez a holnapi Microsoft-előadás. Eddig valami jóra gondoltam. De ma volt egy westeles, amin ugyan én nem voltam, de WiZARD ott volt. Lássuk...

(Haszprus) én azt gondoltam h ez vmi jó presztízses cucc lesz... nem az?
(WiZARD) hát énis arra számítottam
(WiZARD) néző: ~15 BME-s arc, és ~15 külföldi (román, olasz meg nem tudom milyen) diák
(WiZARD) westel előadás: elmesélték gsm történelmet, meg G3ig eljutottunk, nem túl mélyen....
(WiZARD) volt pár teló amit lehettt nyomkodni....
(WiZARD) utána 2 óra szünet, gagyi szendvicsek, kóla, almalé.
(WiZARD) délután meg 2 BME-s diák tartotta az előadást..
(WiZARD) első arc elmonta ugyanazt amit az egyik westeles... kurvajól beszélt angoulul....
(WiZARD) második arc meg symbian fejlesztést, programozást monta el, angolul kurvaszarul beszélt
(WiZARD) és dög unalom volt
(WiZARD) ez az arc szétszórt 6 3650es telót hogy nyomkodjuk
(Haszprus) ja és volt vmi ajándék?
(WiZARD) nem volt ajándék
(Haszprus) hallgatóság hogy fogadta a dolgot?
(WiZARD) délelőttöt jól.
(WiZARD) első BME-s arcot jól, csak kár hogy már elmonták délelőtt
(WiZARD) másodikon mindenki pofázott, és le se szartuk
(WiZARD) szerencsétlen full kocka, öltöny+adidas edzőcipő, szósászifon szemüveg, és a mintaprogi, amit ott írt nyomtatott forráskódból nem működött

Azért még mindig reménykedem hogy ez nem lesz ennyire ratyigagyi, az MS azért mégis "csöppet" nagyobb cég mint a Westel. Fényképezőt viszek, hátha lesz mit fotózni Vagy legalább eltöltsem vmivel az időt Egyébként morcos leszek ha gagyi lesz, mert 2 analízis előadást (4*45 perc) hagyok ki, meg egy Digitális Technikát (2*45) és egy Bevezetés a számításelméletbe gyógygyakorlatot (2*45 perc, fakt). Viszont ha minden jól megy, MS után elmegyek WiZARD-ékhoz oszt megszemlélem a TFT-jét. Bár nem várok túl sokat, ezek a mai TFT-k még mindig ratyik szerintem.
Haszprus

Lenyúltam apám egyik nyomtatóját, mer kényelm…

©   Haszprus   |   hwsw life
Lenyúltam apám egyik nyomtatóját, mer kényelmetlen volt állandóan hozzá rohangálni nyomtatni, főleg most h a gépén hibás az usb port fizikailag, és állandóan tartani kell a gép hátában kézzel a kábelt (lolka , hogy nyomtasson, meg nincs floppy meghajtó a gépemben, cdrw-m sincs itthon, az ő gépén nincs adobe acrobat, etc, szóval sok volt a probléma
Haszprus

Jövő szerdán megyek Microsoft Hungaryhez angol…

©   Haszprus   |   bme hwsw life
Jövő szerdán megyek Microsoft Hungaryhez angol nyelvű előadást hallgatni a .Net-ről meg a vezetéknélküli eszközökről. 11-től 17-ig tart két részletben, 13-tól 15-ig szünet van. Megkérdeztem őket hogy mégis hogy fog ez kinézni, röviden annyit mondtak, hogy interaktív lesz, kérdések lehetnek (de ez mit jelent, ők kérdeznek engem, vagy én őket? , és kb. 35-en leszünk. Kiváncsi vagyok milyen arcok lesznek ott "Talán" viszek fényképezőgépet

Remélem kapunk a Microsoft legújabb billentyűzetéből/egeréből egy-egy példányt, vagy ilyesmi. De ami valószínűbbnek tűnik, hogy tollat, papírt, pólót, egérpadot, meg zacsit fogunk kapni

Ami a gáz, hogy emiatt ki kell hagyjak BME-n 10*45 percnyi órát, amiből 4*45 perc pont ZH előtti analízis
Haszprus

Éhségtől fájó gyomromat egy Georgina pizzáva…

©   Haszprus   |   bme élelmezés hwsw
Éhségtől fájó gyomromat egy Georgina pizzával nyugtattam meg [served by donpepe.hu], majd emeltem egyet a blog php kódjának fejlettségi szintjén. Most már tudok kommenteket törölni mindenféle bűvészkedés nélkül.

A pizzafutár megjegyezte, hogy elírták a nevemet a számlán. Mondtam, igen, tudom. Többet nem mondtam, de megtoldhattam volna annyival, hogy már hozzászoktam. De nem ez a lényeg, hanem hogy egy netes rendelésnél, ahol a nevemet írásban, számítógépen küldöm el nekik, és helyesen szerepel is a weblapjukon a nevem (a regisztrációmnál), vajon hogy van az, hogy a számlára már elírva kerül?
  • nem tudnak olvasni
  • nem tudnak írni
  • de a legszomorúbb hogy nem tudják a számítógépes adatbázisukból emberi közreműködés nélkül rányomni a számlára az adataimat. informatikai kőkorszak.
Holnap 7.00-re kell mennem rehabilitációs úszásra. Most megyek először, megkérdezem, hogy egyáltalán járhatok-e, merthogy nem jelentkeztem rá akkor amikor kellett volna. (Nem saját hanyagságomból, hanem mert kondizni nem mehettem gerincferdülés miatt, de ez csak később derült ki mint ahogy választani kellett testnevelési "szakirányt" Az, hogy 7.00-re kell ott lennem, azt jelenti hogy minimum 5.00-kor kell keljek. Durva. Inkább le se fexem... [szinte]