» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


29 megfelelő bejegyzés.

Ezúttal is a HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. Előbb elengedtek angolról kb. 20 perccel. Zsírkirály, mert nagyon untam az órát, és már majdnem én jöttem az óra alatt írandó fogalmazás felolvasásában, amit nem igazán úgy kiviteleztem, ahogy az mondjuk elvárható lett volna. Kicsit poénra vettem a figurát, persze felolvasni már nem olyan rulz, ha a tanár nem bírja az ilyesmit

Hamarosan Digitális technikára indulok, az óra 10.15-kor van az I épületben. Ha találkozni akarsz Haszprus mesterrel, gyere Digi techre, én ott leszek és autogrammot is osztok ha igény merül fel rá.

Ma 5-kor keltem ugye mert úszással kezdődött a nap. Kurvajót úsztam.

5.45-kor keltem, mint említettem, egész jól kipihenve. Teljesen furcsa számomra kipihenten ébredni. Máskor úgy ébredek hogy még félálomban vagyok egy csomó ideig. A kipihent ébredés ismertetője ezzel szemben olyan, mintha már órák óta ébren lennék, és fel lennék ébredve rendesen.

7.15-ös buszom kb. 7.45-re ért be, nem volt dugó. A fizika ZH 8.15-kor kezdődött és 9.55-ig tartott. Jövő héten derül ki az eredménye. Nem sok jót sejtek, de reménykedek. Nem teljesen értem, hogy miért írunk olyan anyagból dolgozatot, aminek egy része középiskolás anyag, és itt egyetemen nem ismételtük át. Ergo aki nem vágja, beszopja.

ZH után Bevezetés a számításelméletbe. Esküszöm ennek a tárgynak minden órája megér néhány fotót, a tábla valami őrület, ahogy kinéz, és amennyi/amilyen írás van rajta. A tanár óra közben megjegyezte, hogy most nem akar annyit írni, mint általában, mert észrevette, hogy akkor nem figyelünk, csak próbáljuk írni amit ő eszetlen tempóban vés fel. De aztán elfeledkezett erről a céljáról és szokása szerint követhetetlen tempóba váltott. Óra végére elment a kedvem az egésztől. BSZ után elugrottam a V2 épület jegyzetboltjába, megvenni a Mikroökonómia könyvet azon célból, hogy a jövő keddi ZH-ra készülhessek belőle. Íra 4200 HUF, nokomment kategória, főleg ha belelapoz az ember és azt a siralmas tényt látja, hogy a betűméret a szokásosnak kb. a kétszerese, hatalmas margók, stb, szóval igazából ez egy 1000 HUF-ból kihozható könyv lenne, ha nem ilyen minőségben adják ki. Ahogy Imo mondta: gyengénlátóknak készült.

Előre eltervelten elmentem a budai Skálába is, ahol beszereztem egy új Arena úszószemüveget a pénteki úszás óráimra. A kontakt lencsének nem jó ugyanis, ha uszodai víz éri. Meg amúgy gyanítom hogy idő előtt elhagynám a vízben / kikotornám véletlenül a szememből Emellett én se szeretem a vizet a szememben, az előző szemüvegem meg már beeresztette. (Vagy a napszemüveg nem erre van?)

A Skála aljában ott van egy Burger King, én meg éhes voltam, egyúttal ezer éve nem voltam Burger Kingben (életemben össz. talán 3x voltam), mert nem igazán jön be a kajájuk. Ettem most egy Whopper menüt (799 HUF). Kellemesen csalódtam, egészen tűrhető volt. A Whopper pedig jó nagy. Jóval nagyobb szerintem mint egy McDonald's átlagszendvics. Ízre talán nem annyira rulz, mint egy McRoyal, de azért eléggé finom, lehet h majd megyek máskor is Burger Kingbe, mert mint azt valaki már megmondta, a változatosság gyönyörködtet. Burger King igazából nem nagyon esik nekem útba, úgyhogy azért nem kell túl nagy gyakoriságra számítani. Már csak azért is mert hasonló mennyiséget eszek a mekiben 500-ból mostanság

Az elmúlt több mint három órában egy reklamációs prezentációt készítettem a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség részére, melyben elmondom hogy nem frankó a Columbia cipőm és nyalják meg a makkom amiért kétszer visszadobták a reklamációmat.


Napi blog. 2 elmúlt már, mikor aludni mentem. 6-kor csörgött az órám. 6-kor? 6-tól! 9-ig! Elég frankó volt. Én aludtam, tőlem 2 centire a telóm, és x percenként [még nem figyeltem meg h mennyi időnként] automatikusan újra és újra csipogott. Eredmény: 9-re a világ legkómásabb szeme, olyan durva táskákkal hogy az elképesztő. De felkeltem, zuhany, kontaktlencse be a szemembe, és apám bevitt suliba, mert útbaesett neki. 10.15-ös Digitális technikára értem be [analízist kihagytam]. Ez volt a mai egyetlen órám. Egy bizonyos Fehér Béla tartotta, és egy olyan poént sütött el előadás közben, hogy kénytelenek voltunk megtapsolni. A tapsra a vezényszót Imo adta, én kezdtem, a többiek folytatták. A csávó jól nyomta egyébként, yól magyarázott mindent, stb, óra végén megtapsoltuk ismét, ő pedig próbált lefelé nézni és tevékenykedni de látszott hogy örült a dolognak azé mer vigyorgott jól

Digi tech után elnéztem egy számtech boltba, hogy mégis milyen nyomtatóik vannak. 18e Ft-osat nem merek venni mert zabálja a tintát ezerrel [még tegnap megnéztem a hp honlapján], 28e meg pont nem volt nálam [reggel direkt megtömtem a pénztárcámat hogy nyomtatót megyek venni, de nem vót elég lém úgy tűnik].

Nyomtatónézés után hazafelé McDonald's. Az órát még mindig nem indítják korrektül, de tökmindegy, mert öt percbe (!) telt mire kiszolgáltak, úgyhogy akármennyire nem akkor indítják az órát amikor korrekt lenne, 5 percet azért elég nehéz kivédeni Mellettem másik kasszánál levő csávó is várt öt percet, közben lehordta az egész Mekit, hogy ez itt Budapest leglassabb McDonald's-a, itt mindig 5 percet kell várnia, akármit rendel. És tényleg, van valami fura a dologban, mert nincsenek kígyózó sorok (abban a pillanatban az 5 db kasszánál összesen ő meg én álltunk), a konyhában pedig egy csomó ember sertepertél, és mégis, lassú ezerrel.

Ma, ha minden a terv szerint megy, fizikát kezdek (!) tanulni. Holnap reggel ZH. Nem fűzök hozzá túl sok reményt, de majd meglássuk.

Költői kérdés: miért raknak télen a mekiben a 2,5 deci kólába 1 deci jeget?

Napok óta akarom már benyomni a kontakt lencsét a szemembe, úgy, hogy a BME-n is hordjam, mert eddig mióta megvan összesen egyszer volt rajtam mikor BME-n voltam. Illetve kétszer. Egyszer amikor megkaptam, egyszer meg talán másnap v ilyesmi [visszakereshető a blogban ha valakit nagyon érdekel . Reggel sikerült időt szorítanom erre, igaz, ofkorsz elkéstem első óráról (analízis), de analízisről egy kezemen számolható hogy hányszor nem késtem el...

Analízist követte a Bevezetés a számításelméletbe gyakorlat, ahol is óra elején kiesett a jobb szememből a kontakt lencse. Bizonyára kidörzsöltem, bár én nem vettem észre, hogy így tettem volna. De ami talán még valószínűbb, hogy eleve fordítva tehettem be, mert reggel elég szarul láttam a jobb szememmel a balhoz képest (amikor már rajtam voltak a lencsék). Egyáltalán gőzöm sincs hogy a lencsének melyik oldalát kéne betenni a szemembe, totál hasonlóak, alig van különbség köztük. Miért nem csinálják azt, hogy valami kis jelet raknak a lencsére, ami látszódhat ugyan mindkét oldalról, de megállapítható, hogy melyik a helyes oldala a lencsének? Pl. ha ráraknának egy R betűt [csak mondtam egy példát], rögtön látszódna hogy azt mikor nézem elölről és mikor hátulról.

Ami a kellemetlen a szituban, hogy pont reggel elfogyott a folyadékom, amelyben a kontakt lencse aludni szokott, így kénytelen voltam a lencsét száraz tokba tenni. Két óra múlva elmentem az optikushoz, aki szerint jó eséllyel eltörhetett időközben a lencse. Ja és közben még a másik lencsém is kiesett a mosdóban Király. Na kiváncsian várom, miként fogadnak. Aszondja az optikus, hogy ha megtörtek, akkor tönkretehetik a lencsék a szaruhártyámat. Meg amúgy is egyébként frankó gyógyíthatatlan betegségeket lehet kapni a kontakt lencse nem szakszerű használatától, úgyhogy így hordjatok kontakt lencsét...

Ha már ott voltam az orvosi részen, ellátogattam hasi ultrahangra, hogy van-e valami bajom. Az ultrahang szerint ép vagyok

Majd jött a Programozás alapjai és az Ílommanó, akivel ma sikeresen küzdöttem meg. 75 perces szünet közgazdaságtan előtt, ezért irány a Boráros téri McDonald's Imoval és Petivel. Mondtam, hogy én most itten balhézni megyek De nem kellett balhézzak, mert bár a csávó 1 percen keresztül intézte a smart kártyámat és csak utána indította el az órát, így is letelt a 60 mp, mielőtt kiért volna a McRoyalom. Rulz. Úgyhogy alapból adott üdítőt meg krumplit. Ja és amikor a csávó nem volt ott, szólt egy csaj is (mekis), hogy valószínűleg járni fog nekem egy krumpli és egy kóla. Mi a fene van, rájuk szólt a vezetés, vagy mi ez a nagy kedvesség?

McDonald's után úgy döntöttem, nem várom meg a Közgazdaságtan izgalmait, inkább hazajövök. Itthon aztán azt tapasztaltam, hogy se szülők nincsenek itthon, se a kulcsomat nem vittem magammal, úgyhogy frankó kis várakozás. Egyébként ma ilyen szétszórt reggelem volt, mert körmöt is vágtam, de csak a buszon vettem észre, hogy a jobb kezem valahogy kimaradt a műveletből

Ma egy olyan napom volt, hogy felkeltem reggel 6.00-kor, 7.15-kor kellett volna elinduljak, de szokás szerint késtem és 7.23-kor indultam el. 7.33 körül a buszmegállóban voltam, és hamarosan jött a piros hármas. Mert a tétény buszt értelemszerűen lekéstem. Reggel kibaszott dugó volt, rühellem, elegem van belőle, faszomkivan, stb. 8.23-ra beértem a BME-re, az órám 8.30-kor kezdődött. Számítógép-laboratórium. C-ben programozunk. Azaz programoznánk. Valahogy hihetetlenül nem voltam magamnál, nem bírtam gondolkodni, nem ment a dolog, alig fogtam fel hogy mit is kéne írni. Végülis egész órán nem bírtam összerakni a C programot, amit kellett volna. Mindegy. Megkaptuk a házit. Jó bonyolultan hangzik, fingom nincs hogy fogok hozzákezdeni. Bár meg lehetne csinálni php/mysql-ben. Már ma kész lenne

Utána matek gyakorlat, matek gyakorlat után belebotlottam XTR-be, akit oly' lassan ismertem fel, hogy nem kapcsoltam időben, elhaladtunk egymás mellett mire 100%-ig tudtam, hogy ő az. De felhívtam, hogy közöljem vele, felismertem, és megkérdezzem ő felismert-e Merthogy nem látszott rajta. XTR után még belebotlottam Billbe is, bár vele hasonlóan rövid volt a találkozásom, szerintem nem is látott engem Bill után Rudkóba botlottam, két mondatnyi beszélgetést lebonyolítottunk.

Matek után fizika, megint olyan dolgokról volt szó, hogy nemtom, hol a manóban fogjuk ezeket hasznosítani mi informatikusok. Relativitáselmélet? Mi köze van annak az informatikához? Egyébként Füst#ss jó arc tanár, olyan szempontból, hogy néha megereszt egy-két poént, de ezt már írtam, amit most újdonságként írok, hogy azt vettem észre, hogy simán sétálgat a diákok között a folyosón. Nem gubbaszt végig az asztala mögött szünetben, stb., hanem a folyosón kóborol a hallgatóság közt.

Fizika után belebotlottam Bandiba. BME-s rövid találkozásokból hogy időnként mennyi van, hihetetlen. Mintha a fél BME-t ismerném

Fizika után angol. Onnan származik a mai kultúridézetem is. Ja tényleg, angol előtt még belebotlottam Egonba is, akivel lefixáltunk egy talit angol utánra. Aztán elhúztunk Schönherz felé, dumáltunk kb. egy órát. Schönherzben megnéztem milyen egy tanulószoba. Hát másként képzeltem el, aszittem padok vannak meg tábla meg ilyesmi, ehelyett egy lepukkant kamra színvonalú 5 négyzetméteres valami van, középen egy asztal, a szoba szélein mindenféle limlom, ócska kacat, szemét, lényegében. Schönherz egyik folyosóján bevásárló kocsi. LOL. Érdekes ez a SchönherzBeértem digitális technikára, az egyetlen mai előadásomra. Utána hazaindultam, majd a Campona melletti McDonald'sba betértem, azzal a szándékkal hogy én itten most mindenféle ajándékot fogok bezsebelni. Kiemelném hogy olyan ajándékokat, melyekre jogosult vagyok.

Naszóval odaálltam a pulthoz és kinéztem hogy milyen szendójuk nincs. Nem volt McChickenjük, úgyhogy kértem egy McChicken szendvicset. 460 Ft, óra indít. A 40. mp-nél a nő fogta magát és lenullázta az órát, mindenféle komment nélkül. Eközben egyébként már a mögöttem levő vevőt szolgálta ki. Megérkezett a McChicken, kiadta a tálcát mint aki jól végezte dolgát. Imígyen szóltam:

- Ne haragudj, ez a 60 mp-es dolog ez nem él?
- Ja, de, igen. Jár egy kis krumpli és kis üdítő.

Aztán közölte az utánam következő hölggyel, hogy neki is járni fog a kis krumpli és kis üdítő, mivel nem tudják 60 mp-en belül kiszolgálni. Megkérdezte tőle:

- Milyen kis krumplit és kis üdítőt kér?
- Hát, valamilyen kis krumplit...

Az egyikőjük hülyeséget kérdezett (nyelvtanilag), a másik meg nem vágta az akciót és a McDonald"s-os kínálatot, így hülyeséget felelt [el nem ítélhető módon]. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ha nem kérdezek rá az akcióra, se az én, se a következő hölgy jogait nem teljesítik. Mint ahogy Tiffany rávilágított, így megy ez.

Ha valakinek van McDonald's-os ismerőse, vagy netán ő maga ott dolgozik, legyen szíves írja már meg kommentbe vagy mailben {haszprus[kukac]freemail[pont]hu}, hogy kapnak-e valami prémiumot a McDonald's-os eladók, ha nem adják oda a 60 mp-es ajándékot, illetve esetleg levonást kapnak-e ha odaadják...

Update 13:51 Még egy dolog, itt a Campona melletti mekiben ki volt függesztve az ajándék-akció szabályzata, így hát megnéztem, mit is írnak. Azt írják, hogy az akció nem vonatkozik speciális és akciós rendelésekre, mivel azok elkészítése több időbe kerül. Vajon mi a manót érthetnek speciális rendelések alatt? Ebbe azt magyaráznak be, amit akarnak, nem szeressük az ilyet.A BME HSZK-ból blogolok mert megtehetem. Sőt átállítottam magyar nyelvűre a billentyűzetet is mert megtehetem. De nem emiatt vagyok itt, hogy ezt leírjam. Az imént voltam a Boráros téri McDonald'sban, s a következő vérlázító dolgot tapasztaltam... Van ugye ez a "60 mp-en belül kiszolgálunk" dolog. Oké. Kérek egy McRoyal szendvicset. A pultos csaj vigyorog ezerrel, megpróbál rábeszélni üdítőre meg kólára, közben leadja a rendelést, és megjegyzi magában, hogy 120 másodperc. Az órát nem indítja be, elkezd beszélni nekem arról, hogy milyen fantasztikus McDonaldsos plusz kaják vannak, mint pl. saláták és egyéb finomságok. Mondom nem kérek semmit. Erre a Smart kártya előnyeiről tart előadást és ad egy lapot amit elvihetek valakinek, hogy neki is lehessen Smart kártyája ha kitölti.

A szöveg közepén elindítja az órát. Mikor 40 mp-nél tart, hátraszól, hogy siessenek a McRoyallal, és pont időre elkészülnek vele. Hm. Érdekes. Vajon ez központi utasítás, hogy minél kevesebb ingyen cuccot kelljen szétosztaniuk? Megkérdeztem, hogy mikor kell elindítani az órát. "Háát nem minden szendvicsnél kell, pl. a tiédnél nem kell." Röhögtem egyet és eljöttem, hadd ne balhézzak ezen. Bár legközelebb biztos, hogy fogok, ha így gecóznak. Hát kapják be a f#szomat, mi az hogy nem kell a McRoyalnál időt mérni? Akkor múltkor miért adtak hozzá ingyé krumplit meg üdítőt? Vajon az eladó saját pénzéből megvendégelt engem? És a csaj miért indította be az órát 1 percnyi szövegelés után, ha nem kell beindítani?

Vannak érdekes dolgok, de a franc gondolta hogy a McDonaldsban fognak átverni. Hihetetlen.

Update azt elfelejtettem leírni, de roppant érdekesnek tartom megjegyezni, hogy ki van plakátolva a 60 mp-es akció, s a plakát alján az, hogy a pontos részleteket keresd a McDonaldsokban található plakátokon. Node ilyen plakát már nincs kirakva, szal a pontos részleteket egyszerűen nem lehet megtudni. Megkérdeztem egy McDonalds-alkalmazottat, hogy merre van ez a szabályzat, mire ő azt hebegte, hogy sajna ő új alkalmazott itt és nem tud semmi ilyesmit. Überkool.

Éhes vótam ezér csináltam magamnak kaját. Ez 3 db virsli meg 1 db erőleveskocka (natúr) volt. Ez utóbbit nem kellett elkészíteni, egy kés segítségével apró darabokban fogyasztható

A C könyv nagyon király, egész ügyes dolgokat ír. Mivel én nem nagyon tanultam programozni tulajdonképpen sosem (na jó tanultam de később, mint ahogy programozni tudtam, és elég ratyigagyi szinten), ezért csomó szintaktikai újdonsággal találkoztam. Bámulatba ejtően jó dolgok ezek. Ilyenre gondolok, mint pl.
c = getchar(); while (c != EOF) { putchar(c); c = getchar(); }
Fenti kód helyett írható ez is:
while ((c = getchar()) != EOF) putchar(c);
Amazing.

Szombati tanítás

©   Haszprus   |   bme, zene, úszás
Nah, mint említettem, ma (szombaton) megin volt egy pénteki órarendű napunk az egyetemen. Ez annyit tesz, mint 05.00-kor kelés, 07.00-kor úszás, 08.25-kor angol, 10.15-kor digitális technika, 12.00-kor sulinak vége.

Úszás ma egész jó volt. Egyre zsírkirályabb vagyok. A tanár pedig rájött hogy mégis milyen technikával lehetne korrektül összehangolni a különféle végtagjaimat és a levegővételemet. Asszem mostantól sokkal jobb lesz az úszás, a vége felé már alig volt fárasztó úszni. Mert összehangolatlanul k#rvára sz#r volt.

/me ezt hallgatja:
Delerium - Terra Firma Featuring Aude (ez asszem egy Tomb Raider 1 OST-n volt már, ha esetleg nem is ez a mix)
Delerium - Silence Airscape Remix Edit Feat Sarah Mclachlan
Delerium - Innocente Lost Witness Remix Edit Feat Leigh Nash

I. azt mondja, hogy a koleszban a haverokkal azóta frekventáltabban olvassák a blogomat, mióta megpillantotta rajta az egyik kultúridézetemet. Olvasson Haszprus blogot Ön is.


Arra értem haza, hogy apám visszavette a nyomtatóját, amit október 4-én nyúltam le. Így most frankón nemtok má megin nyomtatni netes segédleteket, pedig rengeteg van belőlük a BME-s tanárok honlapjain. Azér kell neki az a nyomtató, mert bár van egy másik, az nagyobb hardvert igényelne mint ami neki van (p300 64mb ram notebook). Mondtam neki, hogy kéne új gépet vennie, ami vagy notebook akksival, vagy akksi nélkül, vagy asztali gép. Mivel neki hordozhatóság kell, és akksi (téves igény, több éve rossz a gépe akksija és semmi baja sincs ettől), ezért marad a notebook akksival. Suxx0r (pénzügyileg).

A mai napról. 5-kor keltem, 5.45-ig szarakodtam a gép előtt, aztán nagy hajrá mert 6.00-kor indulnom kellett. Fürdés stb negyed óra alatt, picit problémás, kaja megin kimaradt, szinte egyik reggel sem érek rá a kajára, mert mindig elszarakodom az időt.

Hú. Most veszem észre. Fel van húzva a redőnyöm. És ez különleges. Ezidáig sötétben éltem, mert a CRT elég gázosan nézett ki ha besütött a nap. Oké, hogy a nap most nem süt be, de azér elég világos van, TFT rulz mert tökjól látható. Asszem kezdem teljesen megszokni. Még picit gázosak a filmek, de már nem mondom meg kapásból ha egy frame gázosan néz ki, le kell pause-olnom hozzá a filmet. 16 milla szín helyett nemtom mennyit jelenít meg, de jelentősen kevesebbet. Cserébe élvezhetem az 1280*1024-es felbontást, amit CRT-vel nem tudnék megtenni, mert ahhoz egy 17-es CRT kicsi (kicsik rajta a betűk), egy 19-es CRT meg már akkora, hogy nem fér el az asztalomon. Az asztalomat pedig nem lehet bővíteni, így is meg van toldva hátrafelé kb. 20 centivel.

Nah, reggeli kelés után bementem úszni a BME uszodájába, 7-re. Mondjuk kb. 6.35-re beértem, mert nem volt semmi forgalom, tök fölöslegesen, de nem lényeg. Az úszást ezúttal már egész jól bírtam, asszem kezdek belejönni, bár a tanár szerint teljesen rossz ütemben nyomom a dolgot. Mindegy. Holnap szombat, de a BME-n pénteki nap van, úgyhogy úszás megin, meg az összes többi óra ismétlése, ami ma volt... (angol felsőfok előkészítő, digitális technika)

Na, úszás után irány az angol óra, kivételesen időre ott voltam és leraktam magam az első padba, ahol szoktam ülni, mindez 10 perccel órakezdés előtt (whow!). A tanár később ért be mint én (whow!). Olvassa a névsort, hogy kik vannak jelen, az én nevemet felolvassa, majd hozzáteszi, hogy ő késni szokott, és megy tovább, erre szólok neki hogy hé tanító néni, itt ülök az orrod előtt 1 méterre, itten vagyok he. Okez. Utána lezavartunk egy lájtos angol felmérő tesztet, kiváncsi vagyok hogy hogy sikerül, a teszt 25 kérdésből állt, az első felének nem vágtam a szókincsét, úgyhogy tipp-mix befigyelt

Angol óra kellős közepén csörög a telóm. Persze nem csörög, csak vibrál. Leteszem, nem veszem fel. Pár perc múlva csörög megin. Magántelefonszám.

Csörög a játéktelefon.
Felkapom: Ki az?
- Julcsi vagyok...
- Szevasz, na mi az?
- A játéksarokban vagyok.
- Oké Juli. Rögtön ott vagyok. Négy évesen is lehet egy jó napom.
Fenti idézet a Belga - Majd megszokod albumról, Ovi c. számból való [Ide vág a Winamp-ikon: ]. Szerezzétek be. Az egész albumot. [Ezt fölöslegesen emelem ki hisz csak úgy tudjátok beszerezni ha az egészet megveszitek, nem árulnak még számokat a hanglemez-boltokban, nem igaz?] Baromi jó.

Szal felkaptam másodikra, és nagyon halkan diskurzusba kezdtem. A dékáni hivatalból hívtak. Hát igen, ki##szott fontos ember vagyok, hogy csak így lazán a dékáni hivataltól hívogatnak, nem? Közölték hogy alá kell írjak valami nyilatkozatot. Mondom oksa, lerendezem hamarosan, no para. Úgyhogy angol óra vége felé elkezdtem kicsusszanni észrevétlenül a teremből, mindezt egy méterre a tanár orra hegyétől, aki sajnos sasszemével kiszúrt és nekem szegezte a kérdést, hogy Olivér, Önnek vége van az órának?, mire azt feleltem Igen, a dékáni hivatalba kell mennem[, lerendezem őket.]

A dékáni hivatal. Sorbanállás. A sor rövid, sorbanállás 15 perc saccperkábé. Elém rak a nő egy papírt, hogy ezt töltsem ki. Oki-doki, no problemo. A papír arról szól, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem hogy a BME-n állami finanszírozást veszek igénybe. Namost ez szép, csak nem igaz, mert költségtérítésen vagyok. Megoldás? A megoldás fél órát váratott magára, de végül az lett, hogy a veszek igénybe részt áthúztam, és a helyére nem veszek igénybe került. LOL. Erről minek papírt írni? De mindegy.

Aztán digitális technika, azzal a tanárral, aki már egyszer helyettesítette Selényit, több-kevesebb sikerrel. A mai előadás nem fulladt botrányba annyira, mint múltkor, bár a tanár érezte, hogy bizony múltkor pórul járt a táblánál, mert ma megeresztett egy poént arról, hogy nem tud figyelni a táblára felírt feladatra, ha ekkora zaj van.

Szünetben dobtam egy kávét, mert éreztem hogy az álom manó a nyomomban van. (Abból következtettem erre, hogy ülve elszundikáltam picit óra közben.)

Digitális technika után úgy döntöttem, követem terveimet, miszerint lecsekkolom azt a fodrászatot ami-t a BME körül láttam. Panelház ajtajára ki van írva, hogy fodrászat, és a nyitvatartás. Hm. 12.30-tól 17.00-ig. Érdekes, gondoltam magamban, bizti valami privátfodrász ezerrel, bizti a saját lakásában nyomja, etc. Hát a tévedés az csak a helyre vonatkozott, mert nem a lakásában, hanem a panelház pincéjében volt az üzlet. Belépek, hárman trécselnek, kérdezem, bocsi nyitva vagytok már? (merthogy 12.27 volt, és 12.30-kor nyitnak) Mondták, hogy ja, jöjjek be, foglaljak helyet. Gyorsan felmértem a terepet, már ez előtt, és tudtam, hogy hibáztam amikor idejöttem. Kb. full üres helyiség, némi fodrászszalonra utaló nyom, de ennyi. Volt egy vagy két várakozó szék, semmi üléssor vagy ilyesmi. A nő elkezdte vágni a hajamat ahogy kértem, de alig vágott belőle, sztem kb. úgy maradt az egész ahogy volt. Nem kívántam véleményemet számára kifejezni úgyhogy eljöttem szépen rendesen fizetve, pedig gondolkodtam, hogy rákérdezek: mióta üzemel ez a bolt? van fodrász képesítésed? a fiad haját te vágod és úgy gondolod hogy akkor már fodrász üzletet nyithatsz? és hasonló kérdések merültek fel bennem a totális amatőrizmusuk miatt. Az amatőrizmusnak az is része volt, hogy fél kiló hajat otthagyott a képemen a művelet végén. Mondom, 'ezt le tudnánk valahogy szedni innen'? Elkezdi az ecsettel (vagy mivel) tisztogatni megin az arcomat, de az orrom tájékát szinte teljesen kihagyta, aztán közölte hogy ha gondolom tisztogassam le az ecsettel én magam, mert én biztos jobban érzem. Hmm. Amatőrizmus rulez.

Na hazavágtattam a BKV istencsászár járatával, de útbaejtettem egy mekit a Campona mellett. Egy McRoyal szendvics rendel. Szerencsére beköszöntött ide is a 60 mp-es időhatár, ami - ha valaki nem tudná - annyit tesz, hogy 60 mp-en belül ha nem tudnak kiszolgálni, akkor adnak ajándékba egy kis üdítőt meg kis krumplit. Zsír, 500 hufból megvolt egy McRoyal menühoz konvergáló dolog. A 4 deci kóla sztem úgyis sok egyszerre. Rulez. Bár most nem ilyen szándékkal kértem McRoyal szendót, de ajánlom mindenki figyelmébe, hogy kérjetek olyan szendót, ami épp nincs nekik készen, több mint nulla esélyetek lesz rá hogy nem fognak tudni 60 mp-en belül kiszolgálni

Huh ez volt eddig a leghosszabb bejegyzés itt a blogon, asszem.


Ma valami rémálomból ébredhettem fel fizikaórán mert rándultam egy jó nagyot. Röhögtünk yól. Brutálisan kialvatlan vagyok. Voltam ma egy helyen ahol volt tv, több mint egy csatornával, és volt Spektrum is. Ottan aszonta egy okos bácsi, hogy az alvásnál az 1-2. és a 7-8. órában történik a hosszútávú memóriába való raktározás, így aki nem alszik 8 órát, az félmunkát végez e téren. Én azt hittem, hogy ez folytonosan megy alvás alatt. Na mostantól megpróbálok 8 órát aludni Kb. mission impossible a dolog, ha belegondolunk hogy éjjel 1-2 körül szoktam feküdni általában, és 6-kor kelek. 22 előtt mikor fogok én lefeküdni? Hmm...
Úgy volt hogy vezetgetek kicsit, de ebből most csak 1 perc lett. Nembaj, majd 5-10 perc múlva repesztek megin.

Valaki a dinoszauruszok kihalására keresett rá a blogomon. Hát ez nem gyenge. Srácok-lányok, tisztázzuk, a blog azt jelenti hogy weblog, azaz webnapló, amelynek a tulajdonosa leírkálja napról napra - vagy ahogy neki jól esik -, hogy milyen dolgok foglalkoztatják.

Most pl. az foglalkoztat, hogy ma 2 órám volt BME-n ( 4 * 45 perc), melyből a Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat már-már kilátástalan megérteni. Amikor az előadó azt mondja, hogy de hisz ez könnyű, akkor harsány röhögés tör elő a teremben ülő 200 főből. Mert valójában krrrrrva nehéz. A jobb oldali képre kattintva lecsekkolhatjátok, hogy úgy nagyjából miket tanulunk.


Izgi volt. Ma felvettem angol felsőfok előkészítő gyakorlaton a telefont (első sorban ülök, tanártól 1,5 méterre), nem nagyon szóltam bele, csak halkan, nehogy túl feltűnő legyek. A vonal (vezetékes mobilom van ) túlvégén elkezd bemutatkozni valaki, aztán megkérdezi, "haló, itt vagy?"... Nem sokat szóltam vissza Bizti nem nézhettek hüjének Amúgy a szerdai Májkroszoft Inglish Előadás ügyében hívtak. Aszonták nemkő öltöny, jó az utcai cucc. Nemtom punkcucchoz mit szólnának (Nekem nincs olyanom, de majd szerzek Tobotól


Szerencsére az akkreditációs kérdésemre relatíve gyorsan válaszoltak emailben, igaz csak annyit, hogy ezzel már jól elkéstem, de azért itt és itt próbálkozhatok. Dékániban nagyon a fejemre olvasott az egyik nő, de azért ő is kiderítette, hogy hova kell menjek, szerencsére tudtam hivatkozni név szerint valakire aki emailben válaszolt nekem Hétfőn már mehetek is kitöltött kérvénnyel a dékán-helyetteshez (akit megin nem tudok név szerint grrr, és az ajtókon nincs dékán-helyettes feltüntetve, csak "tanulmányi ügyek dékán-helyettese" van, meg valami tök más cím (osztályvezető vagy nemtommi), amire az egyik nő azt mondta, hogy az a dékán-helyettes, hmm).

Mindig hivatkozzatok név szerint emberekre. Telefonban egyeztettek valamit egy céggel [pl. internet-szolgáltató ügyfélszolgálata]? Kérjétek el az illető nevét, akivel beszéltetek. Hasznos. Én általában elfelejtem.

Van egy sztorim ezzel kapcsolatban. GDF-en 5-ből 5 oktató szerint járna nekem ösztöndíj (a tavalyi első félévemre), a tanulmányi osztályról pedig állandóan visszadobják a kérelmemet, mondván hogy nem jár. Ilyenkor nem ártana ha azt az öt nevet meg tudnám mondani, de csak egyet tudok. Persze lehet hogy nem érdekelné őket a névlistám, de hátha mégis.

Egyébként tegnap 18.10 körül kidőltem és ma reggel 9-ig aludtam. Közel 15 órányi alvás. Zsír. Szükségem is van rá.


Botrányba fulladt a mai Digitális Technika előadás Nem tudom pontosan, hogy ki tartotta az órát, de kezdődik ott, hogy nem a megszokott tanár, aztán a csávó nem tudott a mikrofonba rendesen beszélni, hol közelebb tartotta, hol távolabb, és emiatt csomó mindent nem lehetett hallani. Na jó ez mondjuk csak az eleje felé volt. Aztán elkezdett felírogatni mindenféle képletet, nem részletezem, a lényeg, hogy az eleje felé már rögtön észrevettünk valami ellentmondást, ill. azt, hogy vmit egyszer axiomaként, máskor meg tételként írt fel. No, itt még képben volt nagyjából, átjavított pár dolgot a táblán. Aztán elkezdett feladatokat megoldani, ott már majdnem minden sorban hibát vétett, az óra utolsó fél órájában pedig szinte mindent elhibázott már. A vicces dolog az volt, hogy a közönség kb. negyed percenként jelezte neki, hogy ez itt nem jó, az ott nem jó Aztán az emberek megunták és elkezdtek kimenni a teremből, a hangzavar pedig durva méreteket öltött. A csávó felírt még egy utolsó feladatot és megoldotta, de hiába mondták neki kb. 20-an hogy mi a hiba, nem igazán sikerült megértenie 10 percen belül Full röhely volt. Beégett kőkeményen. De legalább megtapsoltuk amikor kijavította a 10 percig "keresett" hibát... Kiváncsi vagyok, hogy vajon alapból a következő órát is ő tartaná-e, és hogy ha igen, akkor vajon ő fogja-e tartani. Helyében elgondolkodnék azon hogy vajon mekkora presztízse maradt még nálunk (460 fő gondol most róla érdekeseket).

Jövő szerdán megyek Microsoft Hungaryhez angol nyelvű előadást hallgatni a .Net-ről meg a vezetéknélküli eszközökről. 11-től 17-ig tart két részletben, 13-tól 15-ig szünet van. Megkérdeztem őket hogy mégis hogy fog ez kinézni, röviden annyit mondtak, hogy interaktív lesz, kérdések lehetnek (de ez mit jelent, ők kérdeznek engem, vagy én őket? , és kb. 35-en leszünk. Kiváncsi vagyok milyen arcok lesznek ott "Talán" viszek fényképezőgépet

Remélem kapunk a Microsoft legújabb billentyűzetéből/egeréből egy-egy példányt, vagy ilyesmi. De ami valószínűbbnek tűnik, hogy tollat, papírt, pólót, egérpadot, meg zacsit fogunk kapni

Ami a gáz, hogy emiatt ki kell hagyjak BME-n 10*45 percnyi órát, amiből 4*45 perc pont ZH előtti analízis

Éhségtől fájó gyomromat egy Georgina pizzával nyugtattam meg [served by donpepe.hu], majd emeltem egyet a blog php kódjának fejlettségi szintjén. Most már tudok kommenteket törölni mindenféle bűvészkedés nélkül.

A pizzafutár megjegyezte, hogy elírták a nevemet a számlán. Mondtam, igen, tudom. Többet nem mondtam, de megtoldhattam volna annyival, hogy már hozzászoktam. De nem ez a lényeg, hanem hogy egy netes rendelésnél, ahol a nevemet írásban, számítógépen küldöm el nekik, és helyesen szerepel is a weblapjukon a nevem (a regisztrációmnál), vajon hogy van az, hogy a számlára már elírva kerül?
  • nem tudnak olvasni
  • nem tudnak írni
  • de a legszomorúbb hogy nem tudják a számítógépes adatbázisukból emberi közreműködés nélkül rányomni a számlára az adataimat. informatikai kőkorszak.
Holnap 7.00-re kell mennem rehabilitációs úszásra. Most megyek először, megkérdezem, hogy egyáltalán járhatok-e, merthogy nem jelentkeztem rá akkor amikor kellett volna. (Nem saját hanyagságomból, hanem mert kondizni nem mehettem gerincferdülés miatt, de ez csak később derült ki mint ahogy választani kellett testnevelési "szakirányt" Az, hogy 7.00-re kell ott lennem, azt jelenti hogy minimum 5.00-kor kell keljek. Durva. Inkább le se fexem... [szinte]

BME-s képszekció következik...

Az ember sokmindent mondhat a BSZ-ről (Bevezetés a számításelméletbe), de azt nem, hogy az előadáson a tanár túl lassan adná le az anyagot. Mindenki folyamatos lemaradásban van a táblához képest, így arra már senki se tud figyelni, hogy közben a tanár mit magyaráz. A táblába olvashatatlul és ipari sebességgel vési az anyagot, majd utána elmagyarázza, hogy ne írjuk le szórul szóra, mert minek, hisz ez triviális anyag. A hallgatóság majdnem minden mondata után kellemeset röhög Itt az egyetemen minden triviális
Ki takarít itt és ki takarít ott?
A takarítónő mindenhol kitakarított
Mert ő egy szuper vumen egy szuper nő
Szupernek teremtette a Teremtő
Dr. Füst#ss László, fizika tanárunk. Él-hal a kozmológiáért, és inkább délutáni pluszórában adja le a tananyag egy részét, csak hogy az alap óráinkba mindig belevihesse a csillagászatot. Az egyik képen valami fizikussal beszél, de nemtom hogy ő ki is pontosan. Előző órán azt hittük, hogy a gondnok, mert a videót igazgatta Füstöss órájához.
Füstöss óráját azonban vannak akik nem tartják elég érdekesnek.
Róla mindjárt bővebben...
Éles szememmel és Csodálatos elmémmel rögtön felismertem, hogy fizika óránkat nem más látogatta meg, mint Russel Crowe [gyengébbeknek: Gladiátor, ill. Csodálatos elme főszereplője].
Fizika végén pedig nitrós kísérleteket csekkolhattunk, zsír volt. Klikkoljon a képre Ön, ha nagyobban is érdekli Önt a kép.

Asszem rájöttem, hogy az albérletnek az én esetemben semmi előnye nincs. Előnye volna, hogy benn laknék a városban, ami önmagában az élet számos területén jelent előnyt, elsődlegesen azonban időben előny, ugyanis nem kell utazgatni. Azonban ezt rögtön semlegesíti az, hogy kell viszont mosogatni és főzni. Az, hogy nem főzök, az nem kivitelezhető, mert anyagilag nem megengedhető hogy a hónap minden napján éttermi kaját egyek, legyen az akár gyorséttermi, akár házhozszállított.


Ma bementem átvenni a KDO [külsős diákotthon] belépőt a Schönherzbe, erre miután mondom a nevemet, megkérdezte tőlem a srác aki intézi a dógokat [Egon, mint utólag kiderült], hogy "te csinálod a blogot?"... Gizda ilyen ismertnek lenni A srác egyébként picit dumcsizni akart de mivel ezren toporogtak még mögöttem KDO-ért ezért eljöttem. Hmm, lehet nem kellett volna, lehet dumcsiznom kellett volna, de ez csak utólag merült fel bennem, hogy egyszerűen akár le is szarhattam volna a mögöttem toporgó tömeget. Hisz az irodában csak azok voltak akiknek ott volt a helyük, a tömeg kint állt.

Egyébként aszonta, blog helyett tanuljak, mert még a végén megbukom. Bölcs gondolatok zúdulnak rám a napokban» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.