bme - 2003 december - 42 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Az elmúlt 2 órában az órarendemmel szöszmötó…

©   Haszprus   |   bme life
Az elmúlt 2 órában az órarendemmel szöszmötölgettem. Elég nagy dilemmában vagyok, hogy hogy kéne alakítsam, hogy ne vegyek fel fölöslegesen több tárgyat mint amit teljesíteni van időm [lsd. nem célszerű heti 3x 20-ra hazaérjek mert 8 óra alváshoz – még ha ezt soha nem is teljesítem – 22-kor kéne feküdjek], ugyanakkor legalább annyit vegyek fel amennyiből összejön a 20 kredit.
Haszprus

Rájöttem az előbb, hogy két tévedéssel…

©   Haszprus   |   bme life
Rájöttem az előbb, hogy két tévedéssel szerkesztettem össze az órarendemet, ugyanis csütörtökön nem lesz BSZ 2 gyakorlatom, hisz nem veszek fel BSZ2-t, hétfőn pedig nincs 14.15-től 16.00-ig Számítógép-labor 2, csak 12.15-től 14.00-ig. Viszont ez ütközne az Analízis 1 előadással, amit szeretnék látogatni ismétlés (?) gyanánt, annak ellenére hogy ezt a tárgyat már nem kell felvennem. Ami ebből a lényeg, hogy hétfőn így rámszakad egy 3 óra 15 perces szünet, csütörtökön pedig egy 4 óra 15 perces. Ez utóbbin nyilvánvaló, hogy haza fogok utazni. Tökjó nap lesz ez, 4 órányit fogok buszozni. A hétfő pedig veszélyes, mert volt már ilyen szitu, hogy nem vártam egyetlen tárgy kedvéért 3 órát a semmi közepén. Hazamenni se sok értelme van, mert 3 óra 15 perces szünetbe belefér egy hazamenés, visszajövés, meg még 1 óra otthonlét. Az kevés, és még le is fáraszt. Ugyanakkor az szglab, ami ugye a hétfői napom végén van, egy jelenlét-ellenőrzött óra� És ha már a lefárasztásnál járunk, a keddi napom 8.15-kor fog kezdődni és 19.00-kor ér véget. Aaaa bahh, ilyenkor jó lehet azér 10 percre lakni a sulitól.
Haszprus

Mekkora zsír már! A hajnalban megírt emailemre…

©   Haszprus   |   bme
Mekkora zsír már! A hajnalban megírt emailemre máris válaszolt a dékánhelyettes. A válasza az, hogy sajna nem számít bele az akkreditált 8 kreditem a minimálisan teljesítendő 30 kreditbe.


Mindegy, én is így gondoltam.

Mikor eme postot postolom (hmm), már kőkeményen fáj a lábam. Érdekes módon ez elég jellemző következménye annak, ha nem alszom, nemtom mér. Lehet hogy a gép előtt üléstől van? (Akkor nem alszom ha gépezek…)

És most kurvanagy fájó éhség tört rám.
Haszprus

2. félévi órarend

©   Haszprus   |   bme
A következő elképzelésem van a jövő félévi órarendemet illetően:

Némi jelmagyarázat. Zöld alapra tettem azokat a tárgyakat, melyeket felveszek a neptunban, ergo amelyeket teljesítenem erősen ajánlott lesz majdan.

Fehér alapon látható négy bejegyzés. Az Analízis 1 tárgyat akkreditálták nekem fősuliról, ámde nem érzem oly biztosnak a tudásom belőle, hogy bátran nekivágjak az Anal 2-nek. Márpedig muszáj. Ergo lehet hogy jót fog tenni, ha néha bejárok Anal 1 előadásra, ismétlés gyanánt. A tesi-b tárgy is fehér alapon van. Mert azt lehet hogy nem veszem fel, mert 0 kredit, és most nekem elsősorban krediteket kell gyűjtenem. Meg amúgy se biztos hogy amit felvennék (úszás), az pont abban az időpontban lenne. Csütörtökön a ZH is fehér alapon van. ZH nincs minden héten, jobban mondva az első néhány héten nincs. Fizika C2 előadás is látható fehér alapon. Fizika C2-t nem veszem fel, mert bőven elég lesz nekem a Fizika C1-et bepótolni erről a félévről, viszont lehet hogy előkészítő jelleggel néha meglátogatom majd a C2 előadást. Mert amúgy ott egy 2 órás szünetem lenne, amivel nem sok értelmeset tudok kezdeni.

Kicsit aggaszt, hogy ennyi órám van, mert ez sok. Hétfőn megint nem sok időm fog itthoni tanulásra maradni, és kedden + csütörtökön is kellően későn érek haza ahhoz, hogy hasonló veszély fenyegessen.

Első félévben 22 kreditből max 10 kreditet fogok teljesíteni. 8 kredit akkreditált (így jön össze a 30). Második félév végére kell legyen 30 kreditem, ergo legjobb esetben is 20 kreditet mindenképpen teljesítenem kell második félévben. A fenti tárgyak 32 kreditet tesznek ki. Nem tudom mi lenne az optimális:

  1. csökkentsem a felvett kreditek (tantárgyak) számát, így több időt hagyva magamnak az itthoni tanulásra, és nem utolsó sorban a több időt kevesebb tárgy felé kéne elosszam
  2. maradjon ennyi kredit, mert minél több felvett tárgy, annál valószínűbb hogy valamiből csak átmegyek Hisz megtehetném az 1. verzió elve alapján, hogy mindössze 20 kreditnyi tárgyat vegyek fel, ám akkor az összes tárgyat tutifix hogy teljesítenem kell és nem csúszhatok el semmiből.
Még egy eshetőség van, de ezzel nem számolok. Hogy az Analízis 1 akkreditált 8 kreditje is beleszámít az elvárt 30 kreditbe. Ha ez így volna, az zsír. Most írtam egy levelet a dékánhelyettesnek, remélem megválaszolja. Plííííz…
Haszprus

C-tanulás

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
1-2 napja C-t tanulok. Kurvayó. D segít benne. Tutirulez! Még láma vagyok. De fejlődőképes. Talán. Bár nem olyan mértékben, ahogy szeretném. De majd biztosan belejövök. Minden szar nyelvbe bele kell jöjjek/jönni.

Visual Studio.NET-et szintén az ő javallatára elvetettem, helyette Borland C++ -ban nyomom. Az se rossz, igaz, ma már megevett 6 órányi processzoridőt egyszerűen azzal, hogy fut. Röhely, de 100%-on járatja a procit. Fos.

Igazából újra és újra meglep, hogy PHP-hez képest mennyire nehezen emésztem a C-t, dehát ez van, a C nehezebb, és hosszú sorokon át semmi kézzelfogható eredménye nincs a kódoknak, míg mivel a PHP magasszintű, ezért bármi rövid cuccot is írok, annak rögtön látható eredménye van. Így könnyebb maga a tesztelés, ezáltal a megismerés és a megértés.
Haszprus

Olyan szinten hasogat a fejem, hogy az durva

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Olyan szinten hasogat a fejem, hogy az durva. Szerintem éhes vagyok. Hamarosan orvoslom.

Ma már tanultam egy kicsit, rulz. Éppen most rakom fel a Visual Studio.NET-et is, hogy alaposabban szemügyre vehessem a C rejtelmeit. Kurva lassan települ. Nem szeretek telepítgetni. Behüjülnék, ha rendszergazda lennék.
Haszprus

Nem mentem át Programozás alapjaiból, Közgazda…

©   Haszprus   |   bme
Nem mentem át Programozás alapjaiból, Közgazdaságtan elővizsgára pedig nem mentem be, mert megvárattak másfél órával, és mert amúgy sem sikerült rá felkészülnöm rendesen, napközben is elaludtam ugyanis, és a 180 helyett csak 50 oldalt tudtam egyáltalán elolvasni. Előre jelentkezni kellett, hogy ki akar elővizsgázni, ergo tudták hogy hányan leszünk, erre kiválasztottak bazmeg egy olyan termet, hogy a fele társaság fért be. Vérlázító. A másfél órás várakozás alatt viszont összetalálkoztam rég nem látott volt osztálytársammal (5-8. osztály), Norbival, méghozzá a BME területén. Dumáltunk egy jót, és akkor még valaki futott belénk – István, aki pedig 9-12. osztályban volt osztálytársam. Ítkísértem őt a pesti oldalra, oszt dumáltam vele is egy jót, BME-ről, tanulmányokról, meg ilyesmik. Tökre örültem, hogy összefutottam velük. Ez a BME kicsit belterjes, minden régi arccal össze lehet itt futni

Utána kell nézzek, hogy van-e még lehetőség vizsgán aláírást szerezni Programozás alapjaiból, mert úgy érzem, ráéreztem a dologra, csak nem volt elég időm most így ZH előtt felkészülni, többek közt azért, mert bealudtam, és el se jutottam már addig az anyagrészig, amiről pl. a 20 pontos feladat szólt volna (a teljes ZH 55 pontos volt).

A következő félévem elég kemény lesz, ha lesz.
Haszprus

A feladat lájtos, reggel 8:15-kor ZH, ennek…

©   Haszprus   |   bme
A feladat lájtos, reggel 8:15-kor ZH, ennek megfelelően 7-kor indulok itthonról. Na addig el kell olvassak kb. 600 slide-nyi prezentációt, egy 280 oldalas könyvet, és mellékesen eközben meg kell tanulnom programozni. Ha ezzel, és a ZH-val végeztem, akkor jöhet egy 4,5 órás tanulás Közgazdaságtanra, mely 180 oldal megtanulását jelenti. Úgy tervezem, extra mennyiségű koffeint fogok fogyasztani, és ezzel beláthatatlan dolgokat művelek, fogalmam sincs, mi lesz.
Haszprus

De Morgan azonosságok

©   Haszprus   |   bme
Ilyen kérdés volt a mai Digit ZH-ban hogy írjam le a De Morgan azonosságokat. Faszom. Miért nem kérdezik valahogy máshogy, vagy ha megkérdezem a bent levő 'teremőrt' akkor miért nem válaszol hogy mely azonosságokra gondolnak? Használni akkor is tudom ha a nevét nem jegyzem meg, hogy a 20 azonosság közül melyik a De Morgan. Így hát találomra leírtam egy azonosságot a 20-ból. Itthon megnéztem. Persze hogy nem a megfelelőt írtam le.
Haszprus

Depis bloggerek, ne legyetek depisek, mer a vidám…

©   Haszprus   |   bme life
  1. Depis bloggerek, ne legyetek depisek, mer a vidám dolgok jobbak, mint a depisek.
  2. Rendet raktam mindkét asztalomon, mert nem bírtam már ami rajtuk uralkodott. Rendben könnyebb tanulni, legalábbis én így vagyok vele. Igaz mostanság nem is az asztalomnál tanulok hanem beülök (ülve maradok) a székemben, felrakom a lábam az ágyamra, takarót húzok rá (mert kurva hideg van itt nálunk), és ölömbe veszem az olvasnivalót.
  3. Reggel Digitális technika pótZH-t írok és fogalmam sincs hogy milyen lesz. Amilyen jól indultam Digitből, fene gondolta volna, hogy itt lyukadok ki…
  4. Digit pótZH után pedig jövök haza és tanulok csütörtöki Programozás alapjai pótZH-ra, valamint Közgazdaságtan elővizsgára. Pedig lehet, hogy jobban tenném, ha azt inkább későbbre hagynám, és a Progra koncentrálnék. Még nincs késő, lehet hogy így lesz.
Haszprus

Ja tényleg, el is felejtettem blogolni, de akirő…

©   Haszprus   |   barátok bme
Ja tényleg, el is felejtettem blogolni, de akiről múltkor azt feltételeztem, hogy általános 1-4-ig az osztálytársam volt és most a BME-n láttam, nos az tényleg ő Bár picit nehezen jutottam eszébe, de azért nem volt vészes, végülis 5 mp alatt emlékezett hogy ki vagyok. Találkoztam abból az osztályból olyan emberrel is, aki engem megismert, köszönt, kérdezte megismerem-e, aztán kurvára nem voltam képben hogy ki ő, csak amikor mondta a nevét Ez utóbbi eset nem a BME-n volt, hanem Csepelen, még úgy 3 éve.
Haszprus

Mai étrendem: 9 óra körül…

©   Haszprus   |   bme élelmezés történelem
Mai étrendem:

9 óra körül toltam egy Danone joghurtot és egy tojást.

11 órakor az I épület méregdrága büféjében toltam egy 'bécsis szendvics'-et.

13 óra környékén ettem egy jó mennyiséget a tegnap esti vásárlásból maradt chilis ízesítésű Tortilla Chipsből. Aki ezt nem ismeri, az rosszul teszi ezt. Az kihagy valamit. Lányok & srácok, a tortilla chips jó dolog, és drágasága csak attól függ, hogy mihez képest. Maga a chips az háromféle ízben kapható – chilis, sajtos, és feltételezem, hogy normál, de erre nem emléxem. 519 forint. Huh, most mindenki a szívéhez kap, de nem kell, mert hiába kurva drága a normál chipsekhez képest, ha egyszer 240 grammos! A normál chipsek viszont 60 és 75 gramm körül szoktak lenni asszem. Szal tképpen a Totilla Chips olcsó is lehetne, ha nem lenne ajánlatos venni hozzá valami trutymót, amibe mártogatni lehet. Az pedig 6-900 Ft attól függően hogy milyen ízesítésű, viszont 300 gramm, ergo most saccra az alapján amennyit betoltam belőle az egész chipshez, szerintem elég lehet 5-10 alkalomra. Szóval olcsó és jó is Komolyan próbáljátok ki, ízorgia.

Jah, a mai Digitális technikáról annyit, hogy a 460 fős évfolyamból kb. 100-an lehettek ott, Mainframe becslése szerint

Tegnap se működött már az IB028-ban a táblamechanika, ergo a három nagytábla nem volt hajlandó fel-le utazni a falon, helyette csak gyanús zörejeket adott. Ezt a tegnap helyettesítő Fehér Béla úgy gondolta megoldani, hogy kicsinyíti a betűméretet. Persze csak viccből, mert inkább a táblatörlést választotta az olvashatóság érdekében.

Ma Selényi Endre tartotta az órát, és szintén meglepetéssel fogadta, hogy rossz a tábla. Mit lehet tenni, törölni kell a táblát, saját kezűleg, nem lehet megvárni a szünetet hogy bejöjjenek a takarítók és speciális eszközeikkel letöröljék mindhárom táblát gyönyörűen. Selényi mondása ezzel kapcsolatban:

Ha a tábla nem megy Selényihez, Selényi megy a táblához.

Ja egyébként mikor ott blogoltam a katedrálon, közben Selényi már benn volt a teremben, és kérdőre vont, hogy mikor engedem megkezdeni az előadást Meg ilyen szöveg a hallgatóság felé, miközben blogolok:
Ez valami internet kávézó? De hol a kávé?
Selényi amúgy olvasta, hogy mit blogolok, szóval hogy mit írok. Ezzel kapcsolatban Mainframe megjegyzése: mire hazaérek, lesz egy 'selenyi' nevű regisztrált olvasóm is ÍÍ

Ez a blogbejegyzés a BME HSZK-ban készlült Haszprus megbízásából.

Haszprus

Megint HSZK-ból blogolok mert megtehetem. Ma…

©   Haszprus   |   bme
Megint HSZK-ból blogolok mert megtehetem.

Ma meglett tesiből az aláírásom, amihez felvettem az indexemet, mégpedig dec 15. előtt. Noha elvileg csak akkor lehetne az elsősöknek. Dehát ez van, felvettem, zsír vagyok, így nem kell januárban mennem aláíratni a tesit a tanszéken, ahol ki tudja vajon éppen bent lett volna-e az illetékes (ráadásul két illetékes is van és mindkettőnek bele kell macerálnia az indexembe).

10:15-től órám van az I épületben, hiszen ma szombat van, de pénteki tanítási rend szerinti. Szóval digitális technika lesz. Ami azért érdekes, mert nemtom vajon hányan leszünk benn. Azt láttam tegnap a Schönherzben, meg másutt is, hogy a vidéken lakók tömegével vándorolnak el, hisz péntek van, és ilyenkor szoktak hazautazni. A szombati órákra bejárni nem dívik?

Egyébként elfelejtettem elhozni magammal otthonról a mobiltöltőmet, és a hétvégén valszeg le fog merülni. Mindegy majd bemegyek a Sch-be, és tervem szerint Billtől elkobzom az övét. Ja, Sch, jut eszembe, tegnap jártam ott, mint említettem, és csináltam képeket a 15. emeleti kilátásról. Majd remélem jól össze tom rakni panorámaképpé. Sajna állvány nélküliek, úgyhogy nem tuti.

Na hamarosan távozom Digitre, és lehetséges hogy megint blogolok az IB028 nagyelőadó katedrálján elhelyezett tanári gépről 300 ember előtt projektorral kivetítve, de még nem tuti.

Jah tegnap találkoztam Toboval is, érdeklődött az I épületben levő wlan felől. Merthogy notebookkal nyomja órán. Tobo, te amúgy olvasod a blogot? Jelezz, ha igen
Haszprus

A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És…

©   Haszprus   |   barátok bme life úszás
A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És nincs nálam táska, csak egy mappa meg egy pénztárca, mert azt is megtehetem. Persze nem lesz ez mindig így, ez a mai egy különleges nap ilyen szempontból.

Tegnap voltam a Schönherzes kis összejövetelen, gólyakocsmán, ami egybe volt kötve valami tanulmányi tájékoztatóval. Nem volt rossz, bár alapvetően én sokkal nagyobb tömegre számítottam, lényegében alig voltunk néhányan. Most voltam először a Schönherzben úgy, hogy nem a 10., 15., vagy földszintre mentem, hanem az elsőre. Az első szint tök érdekesen van kialakítva, ott van az Új Vár klub, nem tudtam hogy ott van. Ha tudtam volna, akkor persze másra számítok. De így arra számítottam, hogy az első emeleti nagyterem az biztos valami előadóhoz hasonlító helyiség. De nem, mindenféle kényelmes fotelek voltak benne. Na persze nem annyira kényelmes, de azért vágjátok, egyetemhez képest nem fapadok voltak

Az összejövetelen elkönyveltem azt, hogy vannak jó arc felsősök, akik tök szívesen segítenek, meg van Teaház vagy mi a rák, ami teát és rumos kakaót szolgál fel, többek közt Rumos kakaó nem volt rossz, főleg a tetején a fahéj. Ja és megtehettem, hogy kipróbálom.

Schönherzes dolog előtt-alatt-után találkoztam Billel, alias Bélával, a helyiek így hívják. Mert így mutatkozik be. De nemtom mér jó az neki, hogy nem a saját nevén hívják. Mindegy ő tudhassa.

15. emeletről megint megtapasztaltam a remek kilátást, tényleg elég kewl. Akartam is csinálni a hétvégén panorámaképet onnan, de rájöttem, hogy nem hoztam el a nagy állványomat, márpedig panorámaképhez az kéne.

Schönherzes látogatásom után még 0 óra körül sétálgattam egyet a Skála környékén, tiszta király ilyenkor az a hely, relatíve kihalt, hatalmas út, alig néhány autó, nincs a nappali dübörgés. Viszont a helyi Burger King és McDonald's kajáldák zárva voltak, ergo kénytelen voltam mindenféle hozott szendvicset enni. Nem gond, nem voltak rosszak. Vettem hozzájuk még egy Nestea Ice Tea-t is éjjelnappaliban.

A mai napom egy 5:45-ös ébresztéssel kezdődött, mert tutira akartam menni. Máskor 5:00-kor kelnék pénteken, de ma nem. Ettől függetlenül beértem 7:00-re úszni. A tesitanár közölte, hogy öt hiányzásom van. Mondom: micsodaaa? Csak kettő kéne legyen, mert múlt héten nem voltam benn, az előtt pedig aszonta, hogy egy van beírva. Végülis tisztázni tudtam egy hiányzásomat, mert szerencsére emlékezett arra, hogy múltkor félreértette a nevemet.

A hétvégére azt tervezem, hogy végig tanulni fogok. Ez nem tudom mennyire fog összejönni, de nem lesz a közelemben számítógép, hacsak nem a HSZK-ban, de az azt hiszem hétvégén zárva is van. Majd megnézem kifelé menet.

Szükségem is van a tanulásra, mert jövő héten vár rám egy pótZH fizikából, programozás alapjaiból, digitális technikából, valamint egy elővizsgát bevállaltam közgazdaságtanból. Egyébként a vizsgáimat még nem terveztem el, hogy is terveztem volna, alig van tárgy amiből tudom hogy vajon meglesz-e az aláírásom. Gép nélkül egyébként jól tudok tanulni, úgyhogy bizakodva tekintek a hétvége elé. Hacsak nem jön közbe valami, ami a nyugalmamat elronthatná. Remélem nem fog.

Haszprus

Ilyen levelet kaptam a levlistán: Csutortokon…

©   Haszprus   |   bme történelem
Ilyen levelet kaptam a levlistán:
Csutortokon egy rendhagyo golyakocsmat tartunk. A helyszin Schonherz kollegium elso emeleti nagyterem.

Este 20:00 - kor lesz nyitas, aztan 21:00 tol lesz egy eloadas a vizsgaidoszakkal kapcsolatos alapveto szabalyokrol, elmondjuk mire erdemes figyelni.

Meselunk nehany trukkot - tippet, hogy hogyan lehet konnyebben atveszelni a vizsgaidoszakot.

Utana lehet beszelgetni a seniorokkal, akik elmeselik vizsgatapasztalataikat mindenfele targyal kapcsolatban, es persze valaszolnak a kerdesitekre is.

Gyertek el, a teahaz is ott lesz, ugyhogy nemcsak sor es bor lesz kaphato.

Ez ma este van. Menjek? Ti jöttök? [utóbbi kérdés a BME elsős informatikus olvasóimra vonatkozik értelemszerűen, meg azokra akiket ismerek még személyesen de nem esnek az előző halmazba
Haszprus

Bevezetés a számításelméletbe. Magyarázza a…

©   Haszprus   |   bme
Bevezetés a számításelméletbe. Magyarázza a tanár a sztereografikus projekciót, majd közli, hogy mivel mi informatikusok vagyunk, valószínűleg nem nagyon fogunk ezzel találkozni, sőt lehet hogy most hallottuk ezt a dolgot utoljára. Erre beszól valaki hátulról hangosan: "Jessz!!" Röhögés…
Haszprus

05:45-kor keltem, megírtam egy fizika ZH-t, elég…

©   Haszprus   |   bme coolpix
05:45-kor keltem, megírtam egy fizika ZH-t, elég parás volt, majd meglátjuk mi lesz az eredmény. Sajna azt hiszem a két fizika ZH-m minden esetre nem fogja elérni átlagban a 40%-ot, ezért kénytelen leszek a kettő közül valamelyiket megismételni.

Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat ma egy idősebb prof tartotta, nem S#monyi. A szokásos órákhoz képest ez egy felüdülés volt, nem másolásoktatással telt az óra, hanem azzal, hogy BSZ-t tanultunk. S#monyi óráin végig kaparunk ezerrel, hogy meglegyen amit leír a táblára. Közben csak kevesen fogják fel, hogy miről is van szó. Most, hogy nem kellett az írással foglalkozni, hanem egyszerűen csak figyelni kellett, az utolsó 1-2 percen kívül mindent értettem.

Fizika óra dögunalomnak indult. Valószínűleg épp ezért Füst#sst – a fizika tanárt – soha nem tapsoljuk meg. Szemléltetésként ide teszem ezt a képet:

Viszont átvette az óra második felét az a tanár, aki mindenféle kísérleteket szokott mutatni, melyek rendszerint minimum érdeklődésre tartanak számot, általában nevetni is szoktunk rajtuk, baromi jó kísérletei vannak tényleg. Nem részletezném hogy ma pontosan mik voltak, tényleg elképesztő dolgok, a hangtan világából.

Azt hiszem, az óra ezen részének hangulatát talán jellemzik a fenti képek, valamint az hogy a tanár fizikatanár létének ellenére kapott tőlünk egy tapsot Jah, és hogy 14:00-kor lett volna vége az órának, de 14:06-ig mindenki csöndben és érdeklődéssel figyelte az előadást egészen addig míg be nem jelentette a tanár, hogy vége mára.

Haszprus

Főiskolai ösztöndíj-news. Megleltem a tanárt…

©   Haszprus   |   bme történelem
Főiskolai ösztöndíj-news. Megleltem a tanárt telefonon, akivel beszélnem kell. Mégpedig a BME-n. Ezen kívül tanít még két másik helyen. Mondtam beviszem neki a bevinni valót a BME-re. Mondta, hogy ne, hanem vigyem a főiskolába, ami tőlem 2 órára van busszal (tehát 4 órára oda-vissza), és hogy ő szombaton fog ott tartani egy előadást, majd akkor átveszi. Mérnem jó neki az ha a BME-re beviszem, az csak max fél óra kitérő nekem, attól függően hogy melyik épületben vagyok. Mindegy. Azér meg fogom próbálni a BME-n felkeresni véletlenszerűen. Főleg mert roppant sürgős volna a dolog, a főiskolai oktatási főigazgató-helyettes übercsávó szerint csak december első néhány napjaiban van esély arra, hogy kifizessék, utána lezárják a pénzügyeiket. Vagy mi.
Haszprus

Haladok mindenféle ügyintézéssel. Először…

©   Haszprus   |   bme life
Haladok mindenféle ügyintézéssel.

Először is lehetséges, hogy a Columbia cipőmről mégis el fogják ismerni, hogy hibás. Triviálisan hibás, hiszen a két cipő (jobb és bal pár) másképpen van varrva. Ezzel is negyed (több?) évet kellett szarakodni. Faszom a bürokráciába, magukról sokat képzelő hivatalnokokba, egyéb kreténekbe.

Másodszor a több mint fél éves huzavona a főiskolai [nem BME] ösztöndíjamról jelenleg úgy áll, hogy a suli übercsávója – oktatási főigazgató-helyettes – szerint jár nekem az ösztöndíj (40e Ft) (ő a hatodik alkalmazott a suliban, aki szerint jár). Erről az ügyletről annyit érdemes tudni, hogy 4,03-as átlagom volt, de a tanulmányi osztály vezetője szerint nem jár nekem az ösztöndíj, mivel volt egy pótvizsgám. Ez oké is volna, ha a Műszaki alapismeretek c. tantárgyból direkt le nem fixálták volna jó előre, hogy 5 db vizsga tehető, és a többi tárgyaktól eltérően ezek eredménye csak akkor számít, ha sikerül. Én a második vizsgán átmentem, ílymódon jár az ösztöndíj, jól, immáron 6 többé-kevésbé illetékes, de a témára mindenképpen rálátással bíró személy szerint. Faszom a hüje tanulmányi osztály vezetőjébe is, rengeteg időm ment rá erre a szarakodásra, a vele és másokkal való levelezgetésre. Már csak fel kéne keresnem a tantárgyat leadó tanárt telefonon, hogy írjon egy levelet az érdekemben. Ez egy problémás dolog, mert nehéz lesz kideríteni a telefonszámát, ráadásul otthon zargatni egy tanárt elég necces szerintem. A suliban nem elérhető merthogy külsős tanár.
Egy isteni fincsi capuccinoval indítottam a napot, mert éreztem hogy szükségem lesz rá, majd szép lájtosan bementem Analízis előadás közepe felé. Alapvetően dögunalom volt.

Bevezetés a számításelméletbe. Kihagytam ebből is egy csomó órát, az utolsó jegyzetemen november 13-i dátum szerepel. Mintha kínaiul beszélt volna a gyakvezér. Ezzel nem egyedül vagyok így. A diákok 3/4-e megbukik ebből a tárgyból. Vajh miért? Mindenki segghülye?… Minden esetre átaludtam ennek is a 2/3-át, egyszerűen nem bírtam.

Programozás alapjai. 12:00-re megbeszéltem egy találkozót XTR-rel, aki halálosan fáradt volt, ezért értesítés nélkül nem jött el a megbeszélt időpontra. Negyed órán át hívogattam a mobilját, de nem vette fel. Gondoltam biztos a táskájában van elnémítva, és nem rezeg, ergo nem tud róla hogy hívom, viszont ott van a környéken valahol, és ezért baszogatott az ideg, körbe-körbe járkáltam az E épületben, hogy megleljem, de nem sikerült. Tehát megüzentem neki SMS-ben, hogy
"Faszom..."
13:00 körül kiderült, hogy miért. Felhívott telefonon és elmondta, hogy 8 órára bejött a BME-re leadni a háziját aztán ment is haza aludni 14:00-re viszont visszajött, úgyhogy taliztunk oszt jót dumáltunk – imho

Nagyszünetem következett, ezért elugrottam a körtéri McDonald'sba, ahol betoltam egy BigMac szendvicset. Különlegessége, hogy utoljára szerintem akkor ettem BigMacet, amikor két hétig egyedül voltam itthon nyáron, és naponta 1x a helyi mekiben kajáltam, részben BigMacet, részben pedig McChickent Ja ez úgy 3 éve lehetett. A BigMac finom, csak sajna kissé szétcsúszós kaja, ezért nekem nem annyira szimpi. A szünetemből még fél óra hátra volt, úgyhogy rögtön megbeszéltem egy találkozót B-vel is, aki viszont egyre jobban szét van szerintem csúszva, teljesen magán kívül van, legalábbis nekem úgy tűnt

15:15-től Közgazdaságtan, ahol az egykoron teli teremnek most már csak nagyjából hatodát töltik fel a diákok. Ide jutott ez a tárgy. Nem igazán kap megbecsülést a mérnökök között, általános nézet, hogy fölösleges, hüjeség, stb. Nekem speciál semmi bajom nincs a Közgazdaságtannal, szerintem a tanult tárgyak közül ez az egyik leghasznosabb Ráadásul ez tanulható könyvből, már amennyire. Bár lehet hogy a többi is, nemtom, azokat még nem próbáltam

Közgazdaságtan alatt is jót hülyültünk, az egyik mai akciókép ott született egyébként.

A nap érdemi részét egy FishMac-kel és egy Tölcséres McFreeze-zel zártam. Ezen eledelekről azt kell tudni, hogy először is a FishMac baromi finom. Nagyon féltem tőle, nem mertem kipróbálni hosszú évekig, hiszen hal, és én utálom a halat. A mirelit halrudacskák nem rosszak, legalábbis régebben ízlettek, mára már azt se nagyon szeretem. De a FishMac határozottan elbűvölt, nagyon fincsi. A McFreeze-ben meg az a jó, hogy egyrészt kurvafinom, másrészt azt se ettem már időtlen idők óta. Nyáron se nagyon fagyizok (jobban mondva egyáltalán nem).
Hah, ma a HSZK-ból megnézte Mainframe a blogomat. Mainframe néven nem ismertem őt eddig, minden esetre Mainframe az évfolyamtársam, ill. tankörtársam a BME-n. Aszondja Imo - aki Mainframe mellett ült a HSZK-ban -, hogy Mf. végig röhögte az egész blogomat Na örülök hogy ilyen élvezeteseket bírok írni Jah és most már Mf. is blogolni akar, mert megihlettem, csak éppen nem nagyon van otthon állandó netje, meg nem nagyon ül gép előtt, szal halva született ötlet… Ja a srác ezekre a szavakra keresett rá a blogomon: winamp, megtehetem. LOL!

Ma normál időben keltem, 6:00-kor, egy volt a gond, hogy úgy gondoltam, nem nagyon kéne most már bemenni Számítógép-laborra, mert elég cinkes, hogy baromira nem vágok már semmit. Persze ez nem megfelelő hozzáállás, bejárni mindenképpen be kell. Valóban? Nem tudom. Szglab sajnálatos módon egy olyan óra, hogy ott ha nem érted az egészet, akkor tényleg rohadtul semmi értelme bemenni, egy centivel se kerülsz közelebb ahhoz, hogy megértsd, tekintettel arra, hogy az óra menete a következő: tanár kiadja hogy milyen feladatot oldjunk meg, utána nagy kuss, mindenki csinálja a feladatot. Tanár odamegy ahhoz aki segítséget kér tőle. Viszont most tegyem fel a kezemet hogy elnézést tessék mán idejönni és megírni helyettem az egész programot elejétől végéig mer fingom sincs hogy mit kéne csinálni? Ha viszont ezt nem teszem meg, akkor tök fölöslegesen ülök ott, ráadásul ciki is hogy nem bírok produkálni semmit. Na mindegy.

Szóval ehelyett elmentem inkább optikushoz, ahol kértem egy néhány kontakt lencsét, de kiderült hogy az nem úgy megy hogy odamegyek és akkó leveszik a polcról, hanem meg kell rendelni. Viszont full jófej csaj az optikus, és rám fog telefonálni - ígérete szerint - 3-4 nap múlva, ha elkészültek a lencsék.

Bementem analízis gyakorlatra, lájtos 40 perces késéssel, többek közt köszönhetően annak hogy az optikus csajra kellett várnom 20 percet - mer állandóan elhagyja az üzletet -, valamint annak, hogy reggel kimaradt egy tétény-busz. Ehhez hozzátenném, hogy hazafelé szintén kimaradt egy piros hármas, így kb. 20 percet vártam a végállomáson. Zsír.

B közölte, hogy ma sem tudja átvenni tőlem a CD-ket, merthogy nem jön be BME-re. Kicsit ellazult a srác, az utóbbi időben nem bír rendesen felkelni, délig alszik, meg ilyenek. (Én beszélek?…)

Fizika óra, hát az a legszarabb, esküszöm eszetlen szívás. Az I épületet kicsit túlfűtik - imho - így télen, nem túl kellemes a levegője. Ennek megfelelően az I épületben tartott amúgy is pokoli unalmas fizika órát közel teljes egészében átaludtam, szó szerint, aludtam, nem bírtam ébren maradni.

Itt megemlíteném, hogy 12:00-től 14:00-ig elvileg Bevezetés a számításelméletbe tárgyból volna konzultáció a holnaputáni pót-ZH végett, viszont a konzit tartó tanár honlapján még reggel is az volt kihirdetve, hogy amint megtudja, hogy melyik teremben lesz, kiírja a honlapjára. Na lol, szóval hogyan értesül erről végülis szerencsétlen diák, hogy hol lesz a konzi? Két módon teheti ezt meg: a) sehogy, b) másképp se.

15:00-re a Blahára kellett mennem az EMKE irodaházba a pénteki muri folytatásaként. Sokkal előbb odaértem, ezért bementem a mekibe, ahol most volt egy csomó üres asztal szerencsére, még ablak mellett is. Viszont a McRoyal szendvicsre vártam vagy öt percet. Már mondtam volna a pultosnak, hogy jó lesz egy BigMac is, mert úgyse ettem olyat már ezer éve, de addigra pont lecsúszott a kajacsúszdán a McRoyal. Miután azt betoltam, elmentem mosdóba. Itt felhívnám a figyelmet, hogy a Blaha Lújza téri McDonald's-ról van szó, tehát feltehetően valami megjegyzés kell érje a mosdó háza táját.

Bemegyek a mosdóba, ha jól néztem, ezúttal négyen őrizték. Négyen. 4-en. Négyen. NÉGYEN. Mi a #?!#!#??? Jónapot! - mondom, s leadom a számlát a kajáról, bemegyek. Ott öntötte el agyamat a szar, mikor 30 másodperc múlva kijővén ilyen kurjantást hall fülem magam mögül: Heló, heló, fiatalember, ötven forint lesz!! Tettem még egy lépést de leesett, hogy nekem szól. Közöltem a kasszással, hogy befelé már odaadtam a számlát. Gondolkozik, hosszas másodpercekig, maga elé meredve. Ott van a három társa. Ítfutott az agyamon, hogy vajon most belém fognak-e kötni a kidobó alkatú legények és leányok, hogy fizessek nekik ötven forintot de izibe, és hogy ne packázzak velük. De nem tették, mert a kasszás végülis azt mondta: Ja igen, akkor az a másik gyerek lehetett... [aki nem fizetett befelémenet] Megúsztam a balhét.

Sajna az EMKE irodaházban a csávó most számonkérte, hogy 75 percen át üljünk ott és tegyük a dolgunkat, pedig múltkor elengedett 55 perc után, és volt akit előbb is. Mindegy. Bár már kurvára fájt az írástól a kezem a végére.

16:10-kor elindultam hazafelé, és 17:30-ra haza is értem. Zsír. Csúcsforgalom, járatkimaradás, ajtóhoz préselődés, lábon alig állás, stb, ilyen az élet ha az ember kinn lakik a halál redvás pudvás túrós rétes méteres kékeres véreres cuccosában.