élelmezés - 2004 - 55 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2023
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

PizzaBoy Mixpizza #1

©   Haszprus   |   élelmezés pizzaboy pizza
Kipróbálom Don Pepe helyett a PizzaBoy nevű céget. 36 centis pizzát tolnak 1090+jattért (ami négyzetcentiméterre lebontva hozzávetőlegesen ugyanannyiba kerül, mint a Don Pepénél a 32-es ), viszont sajnos csak telefonos rendelésfelvételük van, ami azért rossz, mert előfordulhat hogy foglalt, valamint előfordulhat hogy természetesen nem értik a vezetéknevemet Ami jó, hogy lehet náluk egyedi feltéttel rendelni jól, akár úgy is, hogy a pizza két felén két különböző összeállítás szerepeljen. Zsír. Következő konfigurációt veszem szemügyre remélhetőleg nem túl sokára:
1.2.
sonka
bacon
kukorica
gomba
füstölt sajt
parmezán sajt
kukorica
Egyébként ha a Don Pepétől telefonon rendelnék, náluk gondolom szintén lehetne ilyen mixelést kérni, bár nemtom, ez csak tipp. God, I hate phones.

Update 18:31: kb. 37 perc alatt hozták ki, ami eléggé sok. A pizza tésztája meglehetősen szokatlan, teljesen eltér a don pepe tésztától, vastag, kevésbé lájtos. Azt hiszem, maradok a don pepe mellett, bár fene tudja, ez se rossz. Mint a képen látható, a szélét eléggé elégették, de nem annyira gáz mint ahogy gondolná az ember, mert csak egy nagyon vékony réteg ilyen.
Haszprus

Sun is shining, the weather is sweet

©   Haszprus   |   zene life fáradtság élelmezés
Roppant kellemes idő volt ma. (Déli 12-kor múlt időben foglalom össze a napot? ) Ragyogó napsütés, napszemüveg, és kellemes hűvös. Majdnem el is látogattam egy mekibe just for fun, de végül mégsem (utoljára pont egy hónapja vettem 2 sajtburgert, teljesen leszoktam a kajájukról, mert nem esnek útba). Itthon pedig feltettem egy DJ Sterbinszky - Megint egy nyár a Flörtben - 1. Trance nevű mixalbumot, amitől még jobb lett a kedvem.

Mindezek után alszom egy kicsit, redőny lehúzva, kipihenem magam végre.

(A bejegyzés címadója: Bob Marley - Sun is shining)

Update 12:27: Rising Star - Touch Me (track13)
Most voltunk Pizza-Pazzában. Lesz miről írni

Update 02:11: Na szóval találkoztam Norbyval a Boráros-téren, onnan mentünk a célállomásra. Egy darabig négyen voltunk, aztán még beszállingózott egy-két ember. Neveket most nem, képek amúgy a Private Galleryben, megfelelő jogosultságok esetén�

Én betoltam egy Songoku pizzát, amiről kiderült, hogy azért ez a neve, mert SONka GOmba KUkorica� Óriási Pizza után csocsóztunk is egyet.

Alkoholt vagy egyéb tudatmódosítót természetesen nem fogyasztott egyikünk sem, de ez nem akadályozott meg abban, hogy jó kis balesetet szenvedjünk, melynek következménye az én esetemben némi fejfájás - nem túl súlyos -, nyakhorzsolás, két helyen bedagadt a lábam, és lejött egy minimális bőrrész a kézfejemről. Az adott pillanatban és az elkövetkezendő 1 órában bizony igencsak boldog voltam hogy be volt kapcsolva a biztonsági övem.

A biztonsági öv jó, értem? (Én mindig bekötöm, még ha nem is vagyok magamnál, gyerekek, tegyetek ti is így.)

Ebben a kocsiban volt módom ülni, amíg kocsi volt:

BKV-n folytattuk utunkat, ahol különös dolgok történtek.

Kapcsolatot létesítettem egy adag audiokazettával-szalaggal (józanul még mindig).

Úgy alakult, hogy elkísértem a velem tartó két embert az üllői úti villamosmegállóhoz, jobban mondva ott valamilyen buszhoz, melynek számára nem emléxem. A lényeg, hogy mihelyt ők felkászálódtak, rögtön felém jött egy részeg csávó és elkezdett részegen/barátságosan, jól rámakaszkodva szövegelni, hogy ugye a bárból jöttünk, mondom nem, próbáltam lerázni, de szinte lerázhatatlan volt. Nem különösebben örültem a dolognak, de végül megszabadultam tőle mert fél perc alatt megunta a dolgot.

Később vettem észre, hogy ha lett volna a hátizsákom alsó külső rekeszében valami érték, akkor attól elbúcsúzhattam volna, mert átkutatta, jól. Ezzel is vigyázzatok.

Taxi ezresér hozott volna haza, úgyhogy azt inkább kihagytam (biztonsági okokból választottam volna a taxizást, egyébként, de már a sofőr is eleve úgy nézett ki hogy nem biztos hogy az utcán kevésbé lettem volna biztonságban )

Update 02:55: most látom ez a nyaki horzsolás nem is olyan lájtos, aszittem csak fájt, de tiszta véraláfutás az egész

Haszprus

Mai fiatalok, mai öregek

©   Haszprus   |   élelmezés
Megrohant egy idős nő a közértben sorbanállás közben, mikor meglátta hogy bevásárlásom eredménye két chips és egy kétliteres kóla. Azt mondta, ez ártalmas, és hogy a fiatalok mégis ezt veszik. Mosolyogva megköszöntem neki a tanácsot áthatolhatatlan védőszemüvegem mögül, és a 3 tételt kifizetve távoztam.
Haszprus

Don Pepe: Milánói Spagetti

©   Haszprus   |   élelmezés don pepe
Kipróbáltam a Don Pepe féle Milánói Spagetti névre hallgató cumót. Írban 90 Ft-tal több, mint egy pizza. Kiadósságát nehezen tudom viszonyítani, mert van hogy fél pizza fér belém, van hogy egy egész. De ez utóbbi elég ritka. A milánói spagettit saccperkábé fél óra alatt toltam be, filmnézés közben, szünetekkel, stb. Azért eléggé laktató. Mindazonáltal nem merném ajánlani, anyám jobbat csinál (Igaz, nem mindig )

Fotó nincs, túl éhes voltam

Haszprus

Don Pepe: Sajtban sült

©   Haszprus   |   élelmezés pizza don pepe
A Don Pepe Sajtban sült pizzája.
Alul parmezán, felül sajtkrém, camembert, mozzarella, magok
Kb. 17:42:45-kor rendeltem, és azóta is megvan több, mint a fele. Ennek első oka, hogy az én ízlésemnek túlzottan sajtos (olajos, zsíros), második, hogy fájt a fejem, harmadik, hogy egyszerűen tele lettem már az első negyedtől, ami különösen azért érdekes, mert a mai napon ezen a pizzán kívül egyebet még most sem ettem.
Haszprus

Don Pepe: Hús hússal

©   Haszprus   |   élelmezés don pepe pizza
Don Pepe Hús hússal című pizzája.

Íllítólag ez van rajta: pizzaparadicsom, füstölt bélszín, bacon, szalámi, csirkemell, tarja.

Finom és tápláló. Eléggé kiadós, és ez a súlyában is érezhetően megmutatkozik.

Update 2004. szep. 29. 01:08: Végül ezen a napon ennek a pizzának a 2/3-át ettem meg, valamint reggel két virslit. Nem vagyok éhes.

Update 2004. szep. 29. 02:54: Még most sem. Viszont álmos igen.

Haszprus

Super Size Me

©   Haszprus   |   élelmezés film
Megnéztem a Super Size Me-t és rendeltem egy pizzát. Kb. 3 hónapja nincs mérlegünk, sajnos nem tudom, hol járok, pedig érdekelne. (Mint emlékezetes, januárban azt tapasztaltam, hogy 1-2 hónap alatt felszedtem 8 kilót. Utána rögtön fogyóztam egyet, de nem tudom, hogy azóta hol járok, mert nem hordom azokat a ruháimat, amik felhívták a jelenségre a figyelmemet.)
Haszprus

Kicsi @ Boráros-tér

©   Haszprus   |   barátok élelmezés történelem 12e
Ja, rég volt már mekis sztori. Következő a helyzet. Pénteken Kicsivel eldzsaltunk a Bojájos-téji mekibe, de mivel még csak 10.15 volt, ezért csak reggeli kajákat lehetett kérni. Ehhez azonban nem sok kedvünk volt, úgyhogy Kicsi bedobott egy teát, de ezen kívül abban állapodtunk meg, hogy majd 10:30 után normálisan belakmározunk.

Kicsi közben elmesélte, hogy jártak nemrég a camponai McDonald's-ban, ahol a pultos csaj azt mesélte nekik, hogy ha 3 percen belül nem szolgálnak ki - amit ők talán mérnek is, feltehetően -, akkor jogában áll a vevőnek valami ajándékot kérnie, úgy mint fagyi, vagy kóla, asszem.

Kicsi nagyon rá volt állva a dologra, úgyhogy 10:30 után ilyen 2 perces szócsatát le is vágott a helyi pultos csajjal, aki nem adta könnyen magát, Kicsi pedig már kezdte feladni. A pultos elmagyarázta hogy hát az csak nagyon különleges helyzetekben áll, meg minden, mindkét fél győzködte a másikat, hogy kinek is van igaza, a végső aduja pedig az volt a csajnak, hogy vagy 10x megkérdezte, de tényleg nagyon szeretnéd azt az ajándékot? de tényleg? szeretnéd? igen?, itt Kicsinek kezdett elfogyni a bátorsága úgyhogy kénytelen voltam besegíteni néhány olyan beszólással mint Szerintem szeretné, igen… Úgyhogy legnagyobb meglepetésemre végül mindketten egy-egy fagyival távozhattunk, ja és mellesleg véletlenül supersize menüt adtak normál pénzért

Vajon legközelebb beengednek minket még abba a mekibe?

Haszprus

Quake 3 power

©   Haszprus   |   life élelmezés
Quake 3 powerkedik mostanság, én meg hamarosan lefexem. Csináltam 1-2 órája 3 tojást meg egy tányérra szétterített bacont, fincsi vót, de vagy fél órám ráment a burkolással együtt. Ja és toltam kakaót is, de nem találtam meg a cukrot úgyhogy kockacukrot voltam kénytelen használni, persze az adag nem lett megfelelő.

Update 03:11: slp. remélem úgy ébredek, hogy lesz ftp hozzáférésem.

Haszprus

Éjjeli kajálás

©   Haszprus   |   élelmezés
Éhes vagyok mert nem volt vacsora. És a Don Pepe is zárva van aug 20-án. Ünnep mondjon le. Ja és pláne még a képeket sem tom felpakolni, pedig az enyhítene a fájdalmaimon.

Update 01:08: Balage tanácsa: menjek a ZP-be ahol 290 a pizzaszelet, és 350 a hotdog. Mmmmkay?

Update 01:10: na nekiállok tojást főzni. Az ebben a baj, hogy utána le kell fejteni róla a külsejét, ami nem túl jó szórakozás, noha sokáig tart.

Update 01:13: a tojásfőzési projekt meghiúsult. Lebuktam, nem szoktam főzni. Nem tudom, hogy hol van a tűzhelyhez a gyufa és nem is találom

Update 01:15: elmegyek talán gyrosért, olyan fél óra, háromnegyed óra múlva jövök. Remélem nyitva lesz, az emberek ünnepekkor is fogyasztanak utcán ételt, sőt, olyankor különösen.

Update 01:36: na mindjá indulok, mindig nehéz elszakadni innen ha nem időre megyek

Update 01:41: indulás.

Update 02:16: érkezés 2 gyrosszal.

Update 02:32: első gyros beburkolva, közben nézem a Zavaros vizekent.

Update 04:23: második gyros beburkolva. Sajnos szétesett menet közben és roppant gusztustalanná vált

Na holnap-holnapután lesz ilyen délután 18-kor kezdődő IHB [iszunk hányunk belefekszünk] buli, na jó nem, hanem kis társasjáték pardey, a következő népek részvételével: SÍ, IR, SzZs, KK, VG, BZ. Persze jómagam is jelen leszek. Ja és feltehetően ott lesz ZGy is, de VG telefonos listájából kimaradt.

Mivel ma panasz érkezett, hogy átalakult a blogom filmajánlóvá, ezért szorítok helyet a régebben megszokott kontentnek is: ma betoltam 3 sajtburgert a McDonald'sban, egy 1 literes kóla felét, aztán még 4 deci kólát, jártam a nagykörúton, valamint a gettóban, stb. Megtapasztaltam hogy elég meleg van, és hogy a metrópótló volvó buszokon azért hasznos a légkondi.

Holnap elvisszük Maszatot és beolttatjuk jól.

Ma viszont nagy nap van, mert lehet hogy este megejtem a havi fürdést, de még egyelőre hezitálok a dolgon.

Update 21:54: tegnap megkóstoltam a környék egy másik kajáldájának is a gyrosát. Nem jött be. Tök kicsi adag volt. Többféle cuccot raktak bele, de nem olyan jó, mint amit kedd hajnalban burkoltam. Igazából akkor az sem jött be annyira, inkább amolyan semleges cucc volt, és úgy gondoltam, nem folyamodok újabb gyrosért egyhamar, de az azutáni 2 napban megjött hozzá a kedvem.

Áttekintés a Haszprus überblogon előfordult képekről…

Macsekok
Maszat az ablakban
Vörös macsek Biatorbágyon
BME macsekok
Maszat vs nagymacsek
Maszat vajon ki?
Nyakába vette a lábát
Maszat ágyon

Haszprus
Haszprus szemüvegben
Haszprus & Mainframe a HSZK-ban

BME (+Haszprus)
I épület power
Tűzvédelmi oktatás
Fizika óra
BSZ előadás
Haszprus fizikán [BME F229, Füst#ss, Fizika C1]
Fizika kísérletek
Analízis

Tábor, Haszprus
Szilvásvárad 2003.05.02-05.04.
Alkohol nyomorba dönt 2003
Fotós tábor Balatonalmádi 2003.08.03-08.10.

Kirándulás, Haszprus
Bakonybél 2002.09.28.
Kismaros, Királyrét 2004.02.07.

Happeningek, Haszprus
Microsoft előadás 2003.10.08.
Osztálytalálkozó 2003.11.15. Pizza Pazza
Likőrvásárlás
Balage vizit

Diszkó
Diszkókellékek 2004.02.08.

Cuccok
Sony SDM-X73
Columbia cipő reklamáció
Tokaji 1998 - Az Ön tiszteletére palackozta a CovySoft Networks…
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0 vs Logitech MX700
Kábeldzsungel
Élőhalott hal
Lineáris algebra
Objektum-orientált programozás C++ nyelven & Programozzunk C++ nyelven!
Intel plakát
Home volcano project
Alien creations
Datatower Brainslave

Autók
Tuning Polski @ BME

Fotózás, város
Magyar Parlament panoráma
Vidék-feeling panoráma
Schönherz panoráma
Naplemente
The Darkness
Szent István Tér & Váci utca panoráma
Fotozz.hu

Élelmezés
Don Pepe Mc Remete 2003.12.19.
Don Pepe Georgina (archív kép) 2004.05.31.
Pizzavonal nemtommi 2004.05.31.
Don Pepe Négysajtos 2004.06.01.
Don Pepe Carbonara 2004.06.10.
McTels Georghine 2004.06.12.
Don Pepe Georgina 2004.05.17.

Update 2004. jún. 28. 21:35: erre a bejegyzésre mostantól nincs szükség a képgaléria miatt.

Haszprus

Kipróbálom a McTels pizzéria Georghine pizzájó…

©   Haszprus   |   élelmezés pizza mctels
Kipróbálom a McTels pizzéria Georghine pizzáját (paradicsom, gomba, sonka, sajt, szóval ugyanaz mint a DonPepénél a Georgina). Beszámoló 1-2 órán belül.

Update 21:18: itt van. 58 perc.

Update 21:51: Vélemény:
Illat: mmm isteni. (5/5)
Íz: jó 4,5/5
Puhaság: a széle elég kemény, de amúgy jó 3,5/5
Égés-mentesség: egyáltalán semmi barnulás az alján, 5/5
Feltét mennyisége: nem spóroltak rajta, 5/5
Ergonómia: szeletekre vagdosáskor valamint evéskor a pizzatészta elválik a feltéttől, és ez nem ergonómikus, megnehezíti a pizza kezelhetőségét, az evés kulturáltsági szintjét. 2/5

Ajánlom-e? Igen, érdemes kipróbálni, valódi alternatívája a Don Pepe Georgina pizzájának.

Haszprus

Eddig Don Pepétől rendeltem, de mivel ezek a…

©   Haszprus   |   élelmezés
Eddig Don Pepétől rendeltem, de mivel ezek a balfékek zárva vannak ünnepkor, ezért most kipróbálom a PizzaVonalat a netpincéren keresztül. 11-kor nyitnak, és állítólag 50-60 perc a futár kiérkezése. 11.20-kor ébresztem magam. Már csorog a nyálam egyébként.

Titeket sem hagylak békén, itt van egy idegeket borzoló kép:

Haszprus

Kénytelen vagyok leblogolni azt a paranormális…

©   Haszprus   |   élelmezés fáradtság life
Kénytelen vagyok leblogolni azt a paranormális tényt, hogy ma nem voltam mekiben és pizzát se rendeltem. Ettem viszont 3 virslit meg 3 lágytojást. És baromira ízlett.

Megosztom veletek azt is, hogy mint köztudott, kicsit keveset alszom. De rajta vagyok hogy pótoljam. Például ma 15 körül bealudtam a wc-n (ülve).

18 és 21 között viszont újra alváshoz folyamodtam, de kivételesen ágyban! Ez is nagyon jó volt.
Haszprus

Mai McDonald's-os tapasztalat

©   Haszprus   |   élelmezés
Mai McDonald's-os tapasztalat:

Bementem, nem volt kész semmi nagyburger, rendeltem, kihozták, megkérdeztem pultost: óra? (közben hanyagul rámutattam az órára, melyet 'elfelejtett' működésbe hozni). Ilyet szól: jaa öö az? Aztán hozta a cuccokat…

Ja. Az.
Voltam ma McDonald's-ban. Talán emlékeztek a régi 60 mp-es akcióra, és hogy írtam róla ezt-azt, miként próbálják meg átverni a vevőket, stb.

Nos felelevenítették ezt a kis gesztust, csak előtte tartottak is egy 1-2 hetes bemelegítést. Ettem ma 4 sajtburgert (kivételesen), és arra lettem figyelmes, hogy másként áll az időtábla, és hogy valamiért nem indította el a csaj az órát, noha eddig mindig elindították, hisz direkt gyakorlásnak volt ott nekik. A tábláját lefelé állították, hogy ne a vevőre nézzen, kivéve ha az egy 100 centi körüli példány. Minden esetre bekukkantottam a tábla alá, és arra lettem figyelmes, hogy már nincs próbaidőszak, most már élesben megy a dolog. Mindegy, ekkor még nem voltam biztos a dolgomban. Beültem egy asztalhoz, ami mellé ki volt plakátolva az akció minden részlete (az a törzsasztalom), és elolvasgattam, hogy már május 15 óta megy, mindennap 12-től 18-ig, asszem (vagy 10-től?).

Miért csinálnak egy ilyen akciót, ha aztán direkt sorozatosan megszegik, direkt trükköznek hogy a vevő ne vegye észre hogy átverik, stb? Legjobb tudomásom szerint ezt a 60 mp-es dolgot nem hirdetik se óriásplakáton, se tévében. Ergo nem masszív vevőcsalogatónak szánják. Akkor minek kell ez az akció? Vagy miért nem tartják be?
Haszprus

Kidőltem valamikor estefelé és ott is maradtam

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság
Kidőltem valamikor estefelé és ott is maradtam. Most meg 4-kor felébredtem. Hát igen, nem bírja a szervezetem a túlalvást és felébreszt egy álom-megszakításon keresztül

Utána megnéztem a tükörben az orromon levő hatalmas pattanást, de kiderült hogy azt csak álmodtam

8-tól Prog ZH. Amúgy meg 19.30-ig tartanak ma az óráim. Sukz, ntom mi lesz, lehet inkább haza kéne jönnöm bsz-ezni holnapi ZH2-re.

Tegnapi össz energiabevitelem egy McRoyal menü volt, és most éhes vok. [Azér van megin több McRoyal menü az étlapon, mer mostanság nincs itthon készkaja, vesződni kellene vele, de utóbbi időben nem viszek szendót suliba se, és tök éhesen jövök haza, ergo nincs kedvem főzőcskézni. Főleg mer elvileg időm sincs rá. Az más kérdés hogy így sem azzal töltöm az időt, amivel kéne.]
Megérte felkelni. Először is elmentem a topsecret helyre, azután 8:30-tól 10:00-ig egy remekbeszabott BSZ gyakorlaton vettem részt, idén másodszor. Ugyanis az első nem nyerte el a tetszésemet, és utána átvándoroltam más BSZ gyakvezérhez. Nemtom, lehet hogy hiba volt.

Ezután elslattyogtunk a K épület mellé, mert mainframe valami cseresznyefa-virágot akart fotózni, de mókás módon rögtön le is merült az újratölthető elem a fényképezőgépében. Miközben vándoroltunk a HSZK felé, találkoztam a Most Beautiful Girl Of BME-vel (MBGOBME#1). HSZK-ban gyaktam némi BSZ-t mf utasításainak alárendelve. Úgy néz ki hogy a tavalyi ZH-t elég jól meg tudnám jelenleg írni. Ez a gráfelmélet ilyen lájtos kis téma. Az első ZH-t húzósabb lesz pótolni, a másodikat lehet hogy nem fog kelleni.

Ezen a ponton megemlíteném, hogy tévedtem, és fizikából ZH-k alapján nem kapunk vizsgára megajánlott jegyet. FAKK. Elszomorodtam. Teher, stb.

HSZK-ból I épület felé újabb Most Beautiful Girl Of BME-t láttam (MBGOBME#2).

I épületben pedig volt alkalmam végigülni egy Jóféle Digitet, megin mindent elhibázott amit lehet, és lehurrogta az egyik usert aki szólt neki hogy valamit rosszul írt fel, és fel se fogta hogy rosszul írta fel. A többiek feladták, de én jeleztem újra hogy rosszul írta fel. Megértette. Elismerő pillantásokat fogadhattam.

Nem vittem ma kaját magammal, úgyhogy kénytelen voltam beténferegni a McDonaldsba és elfogyasztani egy Sajtos McRoyal menüt. Nem volt ellenemre. Amúgy is leadtam kilókat, most szedhetek fel újra
Szóval 2-kor lefeküdtem, próbáltam aludni, nem ment, végülis 4-ig tanultam meg gépezgettem, összeállítottam Digit kérdéseket VD-nek, magyarán hogy mi az ami homály. Elaludni nem tudom mikor tudtam, de azt tudom, hogy nagyon nehezen ment. Vélhetően a vasárnapi fél 7-kor történő lefekvés és 16-kor történő kelés, ami bekavart. 8-kor keltem, apám beszállított BME-re. Szállítás közben tűnt fel a dolog, hogy otthonfelejtettem a szemüvegemet. A dologban az a probléma, hogy 0,75-ös, mégpedig távolra, tehát a projektor olvashatósága Analízisen számomra megközelítette a 0-t.

Benyomtam egy kávét, és találkoztam VVA-val, aki egy volt osztálytársam és most a villanykarra jár, villamosmérnök szakra, egy évvel felettem. Ismét kifejtette, hogy utálja ezt a rohadt helyet, mert mindenki kocka. Mondtam neki, hogy de azért vannak jó arcok. Õ aszonta h vannak, de több a rossz arc

Saját véleményem a témában: számomra a kocka definíciója magába foglalja azt is, hogy az illető tökéletesen kommunikáció- és életképtelen [bátortalan, nem találja fel magát, nincs humora, már a kinézete is kocka (értsd: szerény igénytelen visszahúzódó megjelenés) stb]. Ismerek ilyet, de velük/vele nem haverkodok. Félreértés elkerülése végett számomra az a kocka, akiben ez így mind teljesül. Ha olyasvalakire mondom, hogy kocka, akiben ezek nincsenek meg, akkor az csak poén, természetesen nem valóság-alap vagy apropó nélkül.

További napi események:

  • Az I épületben nem volt víz. A WC-ben sem. Szerencsére nem mindenhol.
  • Az I épületről megtudtam a portán [recepción], hogy központilag állítják hogy a légkondi éppen fűtsön vagy hűtsön, valamint központilag le tudják kapcsolni egyes termek hűtését/fűtését, továbbá a recepciós arc egy számítógépen maga előtt megtekintheti az épület alaprajzát is, vagy nemtom mit. Sajnos nem láttam a monitorát, pedig kiváncsi lettem volna, hogy milyen szoftvert nyüstöl az épület információinak kiderítéséhez. Update 18:33: most így eszembe jutott a gimink portása. Hát az picit no komment kategória volt ehhez képest (Bár már akkoriban is no komment kategória volt, ühh, van róla pár durva sztori)
14:30 körül ellátogattam tehát VD-hez egy kis Digit magánkonzira. Kipróbáltam az új (?) Schönherz liftet is. Iszonyat gyors. Ha memóriám nem csal, akkor 3,8 métert tesz meg másodpercenként, függőlegesen. Gondoljatok bele, az kurva gyors. Mérjétek le panelban vagy akárhol, hogy milyen gyorsan juttok fel a tizedikre a földszintről (lifttel . Ezzel a lifttel kb. 8 másodperc lenne. Ûűűűűűűűber. (Aki panelban vagy téglában nyomja ahol van lift, meg sok emelet, az nyomjon már kommentbe egy lift-benchmarkot plz, thx

Ja és hazafelé benyomtam egy Tavaszi McRoyal Menüt SuperSize-ban, Kólával, Helyben Fogyasztva. Ez is atomfinom volt. Megkérik viszont az árát, kereken egy ezrös Ha nem tévedek, idén ez volt az ötödik McDonald's-látogatásom, ami nem vészes.

Vegyük sorra a mai napot.

Úgy terveztem hogy bemegyek a pénteki bsz gyakra, ami 08.30-kor van, hogy megnézzem a zh-mat. A dolog meghiúsult, ugyanis a bme-re menet a cipőmön valószínűleg egy utcai kutyától származó ojjektumra lettem figyelmes. Az ojjektumnak nem volt egyértelműsítő paramétere a szaga, attól még akár sár is lehetett volna.

BME I épület előtt megint összefutottam R-rel, aki megkérdezte tőlem, hogy szerintem mit lehet csinálni a BME körül 4 órányi szabadidővel. Hát igen, a messziről bejáróknak legnagyobb szopása ez, a lyukas óra. Ajánlottam neki a HSZK-t, majd megtárgyaltuk, hogy nem megfelelő az ötlet, mert a HSZK-ban az ember 20 perc alatt leellenőrzi ötször a leveleit és egyszerűen már nem tud mit kezdeni magával utána.

A beljebb húzott részt csakis edzett gyomrúaknak ajánlom, mert kitérek az előzőekben említett ojjektumra.

Update 2004. ápr. 11. 00:54 ez a rész a továbbiakban inkább a privát archívumomat gazdagítja.
A dolgon eléggé felidegesítettem magam - én ilyen idegeskedő vagyok -, úgyhogy inkább nem is mentem be BSZ-re, hanem más program után néztem. Először bennem is a 'mi a francot lehet csinálni egy órán át' kérdés fogalmazódott meg, de végülis sétáltam egy jót az info-parkban elhelyezkedő BME és ELTE épületek körül. Ezek az épületek meglehetősen szépek, modernek, nekem nagyon tetszenek. Most végre megnéztem őket alaposabban. A két ELTE épület között szépen karban van tartva a fű, míg az ELTE és a BME között csak gaz nő.

Végül leültem az I épület előtti padokra, felnyomtam az orromra a napszemüveget, és királyul éreztem magam. Sütkéreztem vagy negyed órát, baromi kellemes volt.

Megérkezett BB, átvonultunk a HSZK-ba Prog magánkonzira. Namost BB ahelyett hogy komolyan vette volna a dolgot, kb. 45 percen át a leveleit olvasgatta meg böngészett. Jó, nekem aztán elvileg mindegy hogy tanítok-e neki progot vagy sem, de ha azért mentem oda, akkor végezni akarom a feladatomat. Amúgy is vannak dolgok amikben szívesen segítek.

Kapitány a hajónaplónak: 2004.04.09. BB egyelőre nem figyel oda a programkód strukturálására. Ez nem yo. Próbálom megtéríteni.

Térítés után Digit, egyre elborultabb feladatokkal, de mindegy. Digit után Analízis 2 gyógy fakt gyak, előtte a jó tapasztalataimra alapozva ismét süttettem magam az I előtt, igaz ekkor már nem volt olyan jó a nap. A fakt gyakon volt benn egy srác, aki fullra nem vágott semmit, ellenben mindenre rákérdezett. Érdekes volt. Ment rajta a röhögés ezerrel. Önkritika. Na az nem volt neki. Droidzónába való helyzet volt. Megemlíteném azért, hogy aki az órát leadta [valami felsőbbéves] az sem volt éppen a helyzet magaslatán. Mondjuk úgy, hogy voltak homályos foltjai az Analízist illetően Pedig gondolom hogy akiket beküldenek ide a felsőbbévesek közül az Analízis tanszékről órát tartani, azok biztos elég penge emberek. A múlt heti srác pl. mondta hogy hogy szoktak ZH-kat javítani stb, pedig csak másodéves. Nem gyenge.

Igaz, nálunk már gimiben is volt egy csaj [osztálytársunk] aki a spanyol ZH-inkat javítgatta

A nap hátralevő részéből csak annyit tudok megemlíteni, hogy betoltam egy tavaszi baconös McRoyalt, és 21:00-re értem haza.

Update izé... spanyol ZH?? gimiben? Azok csak dolgozatok voltak…

Update 2 valami külföldi diák megkérdezte első félév elején, szótárban való hosszas keresgélés után, hogy mi az a doga. Hát igen, aki nem anyanyelvi, …

Haszprus

Mai reggelim: - Suliban elfogyasztott kaja: - …

©   Haszprus   |   élelmezés
Mai reggelim:
  • -
Suliban elfogyasztott kaja:
  • -
Itthon fogyasztott ebéd (most készítettem, negyed órája):
  • sültkrumpli
  • 'dinoszaurusz' hús [nemtommiből van talán pulykamell asszem]
  • halászléleves - ezt nem fogyasztottam el mert az előbbi két kaja utánra hagytam volna, de végülis nem fért már belém
  • speciális capuccino: tej + capuccino por + cukor + kakaópor, ez utóbbi hatására voltam kiváncsi, hát semmi különös, de majd talán még kísérletezek vele [a mennyiségével]. Vagy nem. Ez utóbbi a valószínűbb
Sütöttem krumplit meg pulykamelles stuffot (mindkettő mirelit), nem sok tennivaló volt velük, de azé finomra sikerültek. Viszont mivel csak tesztadagot készítettem (nehogy túl sok nyersanyag vesszen kárba ha elcseszem , ezért utána kénytelen voltam tolni még egy erőlevest is. Az is jó volt. Rulz. Viszont a mosatlant egyelőre inkább anyámnak hagytam
Haszprus

Ettem megin saját készítésű erőlevest mer…

©   Haszprus   |   élelmezés
Ettem megin saját készítésű erőlevest mer az jó meg mer ma nem igazán ettem még semmit lényegében. Összetevők: erőleveskocka, fél lityó víz, 1 db tojás, találomra mennyiségű tészta. Viszont a tészta nem puhult meg rendesen benne, nem egészen értem hogy miért, legalább 10 percet töltött a forrásban lévő löttyben.
Haszprus

hmm hmmm... itthoni mérleg ~73 kg-ot mutat…

©   Haszprus   |   life élelmezés történelem
hmm

hmmm...

itthoni mérleg ~73 kg-ot mutat

eddig 65 körül voltam

1-2 hónap alatt felszedtem 8 kilót ha lehet ennek hinni. is tartok tőle h lehet, mert nem véletlen mértem meg. kihíztam a szept-ben vett gatyámat, meg az öltönyöm nadrágja is határeset... [ofkorsz kényelmességről beszélek, nem arról h szétpattan rajta a gomb]

most mi a franc legyen? ilyen még nem volt, világ életembe inkább túl sovány voltam mint kövér.

a Testtömegindex-kalkulátor azt mondja, hogy a normál súlyúak felső mezejébe tartozom és szükségem van némi fogyókúrára, vmint hozzáteszi hogy ez akkor van, ha 102 centi fölött van a derekam. Hát most megmértem, 87 centi, nem behúzott 'pocakkal'. Lehet hogy a mérleg szar, nemtom, az tuti hogy az elmúlt 1-2 évben híztam derékra mert az öltönyöm gatyájának derekából ki kellett engedni (eredetileg összevart anyám némi részt belőle). És az is tuti, hogy az utóbbi időben sokkal jobb az étvágyam mint eddig.

Jah, lehet hogy a mcdonald's junkfood így hónapok alatt meghozta a hatását? Még akár ez is lehet, de nem valószínű.