barátok - 2004 - 140 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Locked out

©   Haszprus   |   barátok blog bme buli fejlesztés haszprus idézet life történelem tv

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
anyámmal lejelszavaztatom a gépet, császtok.
Balage
pff
Haszprus
ld. blog
Balage
te bolond vagy
Haszprus
2 hét alatt 3 órát tudtam tanulni. meg fognak baszni bsz-ből ha össze nem kapom magam sürgősen. nem tudok magamtól elszakadni a géptől. képtelen vok rá
(13:45:07) Haszprus is away: I'm locked out of my computer
(13:45:07) › you have been marked as being away on IRCnet: (I'm locked out of my computer)
(13:45:08)
Haszprus › nick: () is now known as (HaszpLCK)
(13:45:33) (WiZARD) lol
(13:45:37) (HaszpLCK)
WiZARD
a függő
majd könyörögsz anyádnak 1 óra múlva
Haszprus
anyám elmegy itthonról 1 hétre
WiZARD
felhívod
utánamész
Balage
akkor tvt fogsz nézni
Haszprus
mobil nélkül
WiZARD
1 hétig nem gépezel?
Balage
tv lesz
Haszprus
mire hazaér megtalál felakasztva
WiZARD
te se gondolod komolyan
Haszprus
nem amúgy fél órára megy el
WiZARD
nem fog otthon találni
Haszprus
netkávézóban leszek ÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
WiZARD
lesz egy cetli az ajtón
Balage
átjön netezni
WiZARD
hogy hárshegyen bezártak
Haszprus
na megyek!
Balage
degáz
WiZARD
majd írunk sms-t, hogy mi van a neten
Balage
írt haszp smst
'de fura, itt a gép és nem tudom használni'
(14:14:53) HaszpLCK is back after 29m: I'm locked out of my computer
(14:14:53) › you are no longer marked as being away after (29m) as (I'm locked out of my computer) on (IRCnet)
(14:14:53) › nick: (HaszpLCK) is now known as (Haszprus)
Haszprus
i'm free!
yeah
Balage
lol ez mi?
Haszprus
van a windowsnak valami olyan szolgáltatása h egy adott júzerhez megadjam hogy mennyi ideig használhatja a gépet...
Balage
Haszprus
azt akarom megkeresni
létrehoznék egy jogosultság nélküli júzert aki mondjuk óránként 5 percet gépezhet (mailcheck, ilyesmi)
így tehát mindig tudnám használni a gépet de csak óránként 5 percre... szal tutizsír lenne
tudok tanulni, de a mailjeimet is nézhetem
Haszprus
hol a faszomban lehet ezt beállítani?
Balage
sztem sehol
Haszprus
de igen. még win2000-nél is be lehet, láttam is ilyet vmi bemutatón
eh. valszeg ez szerver-szolgáltatás...
Haszprus

Közelség, távolság, arcok, eredmények

©   Haszprus   |   barátok bme life
Ha bárki azt hinné hogy a közelségnek nincs összekovácsoló ereje akkor óriásit téved, hál' az égnek. Meglévő ismerettségeken is lehet erősíteni egyszerű közelséggel. A távolságnak pedig mindig bontó ereje van. (Mert az ember a mindennapokban kitörölheti a seggét azzal ha van egy olyan barátja akivel ugyan nagyon jól elvannak ha találkoznak, de ez csak szőkőévente egyszer fordul elő.)

Amúgy ma jó napom volt, egyik dolog hogy mindkét ZH-m meglett (ld. korábbi bejegyzéseim), másik hogy a mai BSZ pótZH1 se lett olyan borzalom, ponthatárt saccolok, mint mindig, utána kis magánkonzi arról, hogy mit hibáztam el és hogy is kellett volna jól nyomni a zh2-ben a feladatokat. Aztán itt van még egy kellemes kis társalgás pótzh előttről, meg utánról, nem kellett egyedül hazacsatangoljak, valamint dél körül amikor a két zh eredményt mentem begyűjteni, akkor is akadt társaságom, rulz. Baromnagy egyébként az egyetem területe, nem kis séta megszerezni minden helyről a kihirdetett eredményeket.

Holnap lenne Digit meg BSZ, de hogy be nem megyek, az hótziher, tanulok a pénteki bsz pótZH2-re. Egyébként említsük meg, hogy tegnap sajnos nem tanultam egy betűt sem, valahogy nem volt kedvem. Kellett volna de már túl régóta megy a hajtás, vagy nemtom.
Haszprus

A rapper

©   Haszprus   |   barátok fotózás hwsw túra
Megnéztem az ACDSee 7.0-t (jelenleg 3.1-em van mert a későbbi verziók undorító bloatware-ek), és azt tapasztaltam hogy videókból 4 kis kockában kivonatot készít, no itt van egy:


A rapper

Készült: Rám-szakadék 2004. október 9. © Norby

Update 2004. dec. 12. 21:01: csak azt nemtom mitől ilyen elb#szott lassú az acdsee 7.0… még a menük megjelenésére is előfordul h másodperceket (!) kell várni, közben meg semmi swapelés vagy ilyesmi…

Haszprus

A mai nap valahogy egész vidáman telt, sőt…

©   Haszprus   |   barátok bme film
A mai nap valahogy egész vidáman telt, sőt, talán a félév során másodszor vagy ilyesmi, beértem időre, sőt, öt perccel előbb a Analízis előadásra. A szokásosnál több emberrel beszéltem, találkoztam is némely ritkán látott ismerőseimmel, és Analízis közben mainframe-mel felidéztük a Csupasz pisztoly sorozat néhány emlékezetes jelenetét, többek közt azt, amitől már majdnem könnyesre röhögtem magam előadás alatt: Frank Drebin nyomozó abban a részben állandóan bénán parkol, s egy alkalommal a rendőrség előtt úgy hagyja el a járgányt a lejtős utcán, hogy nem húzza be a kéziféket, majd mikor a kocsi megindul mögötte, azt hiszi, hogy őt követik, előveszi a stukkert és az immáron lejtős utcán távolodó kocsira elkezd lövöldözni, mire az kigyullad és mind a négy oldalsó ablakán hatalmas légzsákok fúvódnak ki, majd mikor az utca végére ér a járgány, égve, légzsákokkal, komótosan befordul a jobbra nyíló utcába Í (Aki nem látta, nem tudja. Pótolja.)
Haszprus

Évvégi depi

©   Haszprus   |   barátok bme fáradtság life történelem túra
Gondolatok gyötörnek suliba menet, fürdés közben, elalvás előtt, és gyakran suliban is. Lehet hogy a november-december most már minden évben depi lesz? Talán az évszak miatt. Talán a rámnehezedő követelmények miatt (2 nagyházi és 7 ZH a következő 15 napban, meg utána még 1 héten további 2, ellenben másfél hete nem tanulok már egy betűt sem). Talán bizonyos dolgok hiánya miatt. Talán a pozitív élmények év vége felé való megritkulása miatt több idő jut a negatív emlékeken morfondírozni. A probléma, hogy ez az időszak még legalább másfél-két hónapig tart, úgy saccolom. Tavaly évvégén volt egy pontosan ugyanilyen időszakom.
Haszprus

Passzív félév meg ilyesmik

©   Haszprus   |   barátok bme
Tegnap egy óra késéssel mentem volna be analízisre, de az I épület előtt találkoztam (privacy power)-rel, aki most elsős itt a bme-viken. Mivel úgy alakult ez a féléve, hogy eléggé ellazáskodta meg mittu domain, a lényeg hogy szarul, ezért kicsit öntöttem belé lelket (persze nem alaptalanul, amiket elmondtam, azok csakis a színtiszta igazat tartalmazzák ).

Õ passzív félévet tervez, szerintem az nem megoldás. Felhívtam figyelmét, hogy van két ismerősöm, akik elmentek passzívra, hogy majd visszatérnek egy vagy két félév kihagyással, de egyiknél se történt ilyen, szóval szerintem a passzív félév veszélyes dolog. Még ha nem is sikerülne egyetlen tárgya sem, szerintem akkor is meg lehet kockáztatni bevállalni 30 kredit teljesítését egy félévre (a kockázat ugye az hogy ha nem sikerül akkor szépen kirúgják az embert), de azt mondja, hogy 7 kreditje valszeg lesz. No hát szerintem a 23 meg már nem akkora vállalás egy félév alatt kereszten, inkább totál sima ügy, ha az ember tudja hogy muszáj teljesítenie, mert nem kis dolgok múlnak rajta.
(A TVSZ szerint első évben minimum 30 kreditet kell teljesítenie a hallgatónak, ellenkező esetben megszűnik hallgatói jogviszonya.)

Ha nem tévedek, még vizsgaidőszak előtt passzívvá lehet tetetni egy félévet, úgyhogy ez a másik, amit végül egy utánaküldött sms-ben javasoltam neki, hogy érdeklődje meg. Persze lehet hogy ebben teljesen tévedek, de mintha láttam volna valahol valami ilyesmit.

A srác azt is gondolta, hogy passzív félévnek köszönhetően inkább majd tiszta lappal indít a következő évfolyamban, és nem szórakozik keresztfélévekkel, dehát így is kereszten lenne azért egy-két tárgyból, legalábbis a többiekhez képest, mégpedig előkereszten. Másfelől elmondtam neki, hogy előbb-utóbb úgyis százan behullanak minden egyes tárgyból keresztre, így megy ez, szóval nem kell félni

Update 14:18: az utolsó bekezdést megtartom magamnak.
Haszprus

A fejlesztés, mint életforma

©   Haszprus   |   adok kapok energiablog fejlesztés haszprus idézet life power történelem

IRCQuote fight! In the ring:

(Privacy power)vazz, mennyit töltesz webfejlesztéssel?!
Haszprus
kibaszott sokat
(Privacy power)meglátszik
Haszprus
amikor az ak-t csináltam, akkor úgy éreztem, hogy baszki kurvára beszoptam ezt most, mert semmire se érek rá tőle... túl sok site..
(Privacy power)az ak miatt? esetleg a többi 100
Haszprus
az ak volt az utolsó csepp, úgymond
Haszprus

Haszprus blogja 2.0

©   Haszprus   |   barátok blog buli fejlesztés haszprus php történelem version history
Készítettem überjó archívumot.

Meg lehet benne választani, hogy milyen témaköröket kívánsz olvasni, mégpedig checkboxok segítségével annyit, amennyi jólesik. Hasznos kombináció pl. a buli + barátok + kirándulás.

A kategóriánkénti szűrés havi archívumon belül működik. A hónapok közti lapozgatást kicsit megkönnyítettem azzal, hogy az archívum tetejére, a kategóriaválasztó alá is helyeztem egy archív-linktárat.

Legyen ez a blog 2.0-s verziója.
Miért is? A főbb okok:
  • Adatbázisban és php kódban a mezők teljeskörű átnevezése egy logikusabb elgondolás szerint
  • Bejegyzések kategorizálása és kategória szerinti listázhatósága
Blog version history
Haszprus

Pizza-party, karambol, lopási kísérlet

©   Haszprus   |   12e barátok buli coolpix élelmezés fotózás life történelem
Most voltunk Pizza-Pazzában. Lesz miről írni

Update 02:11: Na szóval találkoztam Norbyval a Boráros-téren, onnan mentünk a célállomásra. Egy darabig négyen voltunk, aztán még beszállingózott egy-két ember. Neveket most nem, képek amúgy a Private Galleryben, megfelelő jogosultságok esetén�

Én betoltam egy Songoku pizzát, amiről kiderült, hogy azért ez a neve, mert SONka GOmba KUkorica� Óriási Pizza után csocsóztunk is egyet.

Alkoholt vagy egyéb tudatmódosítót természetesen nem fogyasztott egyikünk sem, de ez nem akadályozott meg abban, hogy jó kis balesetet szenvedjünk, melynek következménye az én esetemben némi fejfájás - nem túl súlyos -, nyakhorzsolás, két helyen bedagadt a lábam, és lejött egy minimális bőrrész a kézfejemről. Az adott pillanatban és az elkövetkezendő 1 órában bizony igencsak boldog voltam hogy be volt kapcsolva a biztonsági övem.

A biztonsági öv jó, értem? (Én mindig bekötöm, még ha nem is vagyok magamnál, gyerekek, tegyetek ti is így.)

Ebben a kocsiban volt módom ülni, amíg kocsi volt:

BKV-n folytattuk utunkat, ahol különös dolgok történtek.

Kapcsolatot létesítettem egy adag audiokazettával-szalaggal (józanul még mindig).

Úgy alakult, hogy elkísértem a velem tartó két embert az üllői úti villamosmegállóhoz, jobban mondva ott valamilyen buszhoz, melynek számára nem emléxem. A lényeg, hogy mihelyt ők felkászálódtak, rögtön felém jött egy részeg csávó és elkezdett részegen/barátságosan, jól rámakaszkodva szövegelni, hogy ugye a bárból jöttünk, mondom nem, próbáltam lerázni, de szinte lerázhatatlan volt. Nem különösebben örültem a dolognak, de végül megszabadultam tőle mert fél perc alatt megunta a dolgot.

Később vettem észre, hogy ha lett volna a hátizsákom alsó külső rekeszében valami érték, akkor attól elbúcsúzhattam volna, mert átkutatta, jól. Ezzel is vigyázzatok.

Taxi ezresér hozott volna haza, úgyhogy azt inkább kihagytam (biztonsági okokból választottam volna a taxizást, egyébként, de már a sofőr is eleve úgy nézett ki hogy nem biztos hogy az utcán kevésbé lettem volna biztonságban )

Update 02:55: most látom ez a nyaki horzsolás nem is olyan lájtos, aszittem csak fájt, de tiszta véraláfutás az egész

Haszprus

Egyre rosszabban bírom a gépemet

©   Haszprus   |   barátok hwsw idézet
Kezd egyre jobban ingerelni ez a gépfrissítés dolog. Bizonyos (a legtöbb?) dolgok elviselhetetlen lassúak már.
  • xp user switching
  • 40 megás word doksi kezelése (igaz, nem mindennapi task)
  • filmnézés után őrületes hosszú swapelés, ablakok soronkénti kirajzolása (lehet hogy a vinyóm fragmentációja miatt)
  • a nav roppant gyakran bedobja azt az ablakot hogy xy alkalmazás a z fájl vírusellenőrzésére vár (gyaníthatóan szintén a fragmentáció miatt)
  • 18 cd-re kiírva 170 képem lett hibás (crc error, mert valami bugzik a gépemben, és nem tudom hogy micsoda. nem a memória.)
  • outlook roppant lassú megnyitása (nyilván a fragmentáció miatt)
  • acdsee (3.1) hihetetlen lassú megnyitása (nyilván a fragmentáció miatt)
Gyanítható hogy az egészért a fragmentáció a felelős, de nem tudok mit kezdeni vele, mert egy defragmentálástól meghibásodna az összes adatom.

Miután ezen dolgokat leírtam, végeztem elméletem megerősítésére egy gyakorlati tesztet.

IRCQuote fight! In the ring:

teljes töredezettségfájl töredezettségeösszes töredékek száma
C:26%52%47385
D:19%38%13313
E:10%21%18253
F:8%16%2107
X:9%14%58
Y:8%17%1544
Ez a táblázat nem tudom, mennyire támasztja alá a sejtésemet. Annyira nem tűnik brutálisnak. Bár a C meghajtón vannak 200 megás fájlok 3000+ darabban (többek közt az acdsee thumbnaileket tartalmazó fájlja)…

Gépcsere ellen szól:

  • anyagi megfontolások
  • 1-2 hétig nem lenne gépem
Gépcsere mellett szól:
  • sebesség
  • adatbiztonság
  • 1-2 hétig tudnék tanulni, amíg nem lenne gépem
Haszprus

Protecting the überman

©   Haszprus   |   barátok bme
duma2003 levlista életéből 1-2 fejezet:

IRCQuote fight! In the ring:

kérdező (amúgy ismeretlen) userSubject: [duma2003] ATI
ATI Radeonokat mivel lehet húzni???
9600XT-t pl....
Haszprus
rákötsz egy spárgát
támadó (amúgy ismeretlen) userSzarpoénokat a www.szarpoenforhaszprus.hu -ra küldd lécci, és ne zavard vele a listát!
Powerstrippel egyébként lehet húzogatni bármit sztem..
megvédő (amúgy ismeretlen) userneszójjábe
ez jó poén volt, dumalistán simán elmegy
másik megvédő (amúgy ismeretlen) userÉn megvédem Haszprust, sztem jó poén volt!!!
Nem kell mindenkit mindenért lefikázni!
Thx for protecting the überman. A nép mögöttem áll. (Na jó ilyeneket veszélyes manapság kijelenteni, még bevisznek a zsaruk )

Ne szóljatok be, mert húsz pitbullt küldök rátok,
ujjam a ravaszon, szóval veszélyes vagyok,
ellenszenves emberekbe késhegyet nyomok,
aztán nyomulok a kocsiba, de nem hagyok nyomot,
a szirénazajtól meg már kicsit se szarok.

(Belga - Hello)
Haszprus

Rám-szakadék galéria © Norby

©   Haszprus   |   12e barátok első fotózás haszprus rám-szakadék történelem túra
Rám-szakadék, második képgaléria, © Norby. (Az első {© Kicsi} itt volt.) Lesz még egy harmadik, © Schloddi.

Ja még nem is említettem a résztvevőket: Ági, Gabi, Tyütyü, Kicsi, Miklós, Norby, Schloddi, Skafi, Viktor, Haszprus, 10 fő, rulz.

És két panoráma:


nagy (75 KB) :: óriási (1 MB)


nagy (25 KB) :: óriási (2,5 MB)

Haszprus

Rám-szakadék képek Norbytól - hamarosan

©   Haszprus   |   12e barátok első túra

Most találkoztam Norby-val és adott egy CD-t a Rám-szakadék-túra általa készített képeivel és videóival úgyhogy rettegjetek, szét foglak titeket bombázni képekkel. Schloddi képei is megvannak. Videók valószínűleg nem lesznek.

Haszprus

Rám-szakadék galéria © Kicsi

©   Haszprus   |   12e barátok első fotózás haszprus rám-szakadék túra
Rám-szakadék, első képgaléria, © Kicsi. Lesz második (© Schloddi) és harmadik (© Norby) is.

Utunkat villanypásztorok szegélyezték, s egy helyen pattogásra lettünk figyelmesek. A hang
mögött egy elszakadt vezeték állt, melyre néhány másodpercenként adtak valami elenyésző elektromosságot. A cuccot Norby kezdte el fogdosni, aztán csatlakoztak hozzá többen, négyen már elég jól beütött állítólag

Igen, a fatörzs tetején azok ott a mieink.

Egy útszakasznál egyszerre ketten kellett segítsenek a többieknek, hogy fel bírjunk jutni. Jobb
oldalt eközben a szokásos villanypásztor. Norby jóarc volt és megfogta a villanypásztort amikor neki segítettek. Kicsit anyáztak a többiek

Megfelelően közeli júzereknek ajánlom a Haszprus Private Gallery-t további képekért.

Haszprus

Rám-szakadék highlights

©   Haszprus   |   12e barátok éjjel első történelem túra
Tegnap asszem olyan 20.45 körül már szunyókálhattam, rendesen lefárasztott a túra. Ahogy elnézem az ftp-met, sajna éjjel nem érkezett senkitől kép Offline gyerekek.

A talpamról leszakadt egy darab bőr és full izomláz vagyok

A Rám-szakadékban halál-közeli élményben volt részem Na jó, igazából csak rohadtul megijedtem, mert mentünk egy ilyen 15 centi széles párkányon (jobbra-balra mászhatatlan meredekségű fal), és én valahogy nem kapaszkodtam meg rendesen (nem lazulásból, csak valahogy nem jött össze), estem hátrafelé. Szerencsére éppen egy magasabb helyről jöttünk le, így a hátam mögött végtelen hosszú időnek tűnő pillanat múlva elértem végre a falat, aminek sikerült nekiessek és ott megkapaszkodjak, viszont úgy begörcsölt valami hasizmom az akció után, hogy percekig nem bírtam elmoccanni a helyemről.

Update 08:13: Ezt a sztorit most így visszaolvasva leizzadt a talpam

Update 08:50: hihetetlen, az egész túra megvolt 500 Ft-ból egy 200 Ft-os kólával együtt.

Haszprus

Nem vittem fényképezőt

©   Haszprus   |   12e bal barátok első rám-szakadék túra
Rám-szakadék roxx, megjöttem, sajnos elfelejtettem fényképezőt vinni, de gondoskodtam róla még tegnap, hogy rajtam kívül hárman hozzanak, úgyhogy majd lesznek képek, csak nem olyan gyorsan

Addig is, a túra eredményéről tudok szolgálni egy beszédes képpel, bal oldalon.

Haszprus

Rám-szakadék MA! & AK projekt

©   Haszprus   |   12e barátok bme első fejlesztés rám-szakadék túra

Rám-szakadék ma YEAH! Zsííííííír. Még nemtom jól választok-e majd reggel amikor szimplán dzsekit veszek. A met.hu szerint 20 fok lesz a tető. De reggel elég hűvös lesz. Én meg beteg vagyok.

És azt se tudom, hogy vajon túracipőben menjek amit kissé sajnálnék tönkrevágni (pedig túracipő), vagy pedig bakancsban. Utóbbi lesz, anyagi megfontolásokból (részben).

5 óra múlva ébredés.

Az AK-projektben SzaMa és az én együttműködésem nem olyan lesz, ahogy eddig gondoltuk. Illetve nem tudom még, hogy milyen lesz, és lesz-e egyáltalán. SzaMa és Olthyer szerint a KSZK-hoz érdemes járulni a projekttel, hogy azok adjanak valamiféle támogatást nekünk. A KSZK bigboss rábólint a dologra, amint 'hivatalosan' is jelezzük neki. Kérdés, hogy vajon mit adhatnak ők? Embert, szakmai helpet. Nem tudom… mire jó az?

Haszprus

ELTE expedíció

©   Haszprus   |   barátok bme történelem
mainframe-mel eldzsaltunk az ELTE lágymányosi campusának északi épületébe, és kiváncsian vártuk hogy vajon megvernek-e engem a BME-s mappámból következően. Ez nem történt így - Pál Kornél szerint az eltések szelíd népek -, viszont megállapítottuk hogy az új ELTE épület belülről elég kellemes, sok szép megoldás található benne az I épülethez hasonlóan. Ugyanakkor egy része valamilyen okból kifolyólag eléggé oldschool lett (rájöttek hogy nem lesz EXPO, és onnantól költséghatékonyan folytatták?), márvány lépcsőház helyett hagyományos beton vagy milyen felületek, stb. Ruhatárból viszont van nekik rengeteg, sőt, a fűtés is megy, nem úgy, mint az I épületben (vagy ha utóbbi helyen is megy, akkor nem megfelelő hőmérsékletre van beállítva).

Update 18:56: holnap és hétfőn nincs suli. Rulz0r.

Haszprus

Gmail meghívó

©   Haszprus   |   barátok
Ha valakinek van egy fölös gmail meghívója, legyen szíves dobja nekem a blog kukac haszprus pont hu címemre. Ezer köszönet! (Ez a kívánságom mindaddig aktuális amíg le nem írom ide, hogy teljesítve)

Update 19:16: teljesítve thx 2 demian
Haszprus

Egy jó BME-s nap

©   Haszprus   |   adok kapok barátok bme

A mai nap jó nap volt.

Eddig problémám volt az egyetemen, hogy túl kevés embert ismerek, vagy ha nem is olyan keveset, de mégis ritkán találkozom velük. De idén egész sok emberrel futok össze, vagy ismerkedek meg.

PT-n nem volt semmi különös, picit késve érkeztem - talán csak a legelső PT-n voltam ott időben -, és szokásomhoz híven az egyik jobb szélső ülésen foglaltam helyet az IB028-ban.

I épület után következett az R4N, ahol az szglab3-mat tartják. Itt Orcával (aka rudy) váltottam pár szót az aulában, majd laboron a túlterhelés miatt egy géphez két ember jut. Szerencsére nem valami gyíkarc foglalt mellettem helyet, így nem kellett rohadtul kellemetlenül érezzem magam egész órán. Mellesleg az óra kiváló volt, a gyakvezérnek érthető a beszéde, stb, és készültem is, meg lájtos is volt az első ZH. Vagy majd meglátjuk, nemtom (mármint hogy a csoportnak átlagban véve lájtos volt-e ez a kisZH). A csávó az előző héten is tartott labort, másik csoportnak, azok közül 16 embernek lett jó a kisZH-ja, 11-nek nem (háromértékű a dolog: jó = +0,5, nem jó = 0, nem jelent meg = -0,5 - ezek pontszámok, melyek majd a nagyZH-ba számítanak bele).

Labor után beugrottam diákigazolványt érvényesíteni, ahova olyan gyorsan behívtak sorszámhúzás után, hogy rohannom kellett az ügyintézőhöz. A KTH-ban egyúttal elintéztem az iskolalátogatási igazolást is.

KTH után a K épület felé vettem az irányt, és találkoztam Sanyival, aki 5-8. osztályban volt osztálytársam, és anno készített nekem egy teljes perl alapú news.hu-t. Na jó, nem teljeset, mert 99%-nál megunta és nem lett az egészből semmi Megtudtam, mi a helyzet a régi osztálytársaimmal, és jövőre meg vagyok invitálva ismét a nyári partikra (melyeket idén nyáron kihagytam egyébként, de meglátjuk, lehet hogy jövőre másként lesz, tényleg nemtom még)

A kis dumálgatás eredményeként ofkorsz késve értem Analízisre is (arról is 80%-ban elkések), ahol most már elég sok ismerős arccal van benépesítve a terem, ofkorsz mainframe mellett foglaltam helyet. Megállapítottuk, hogy az Analízis gusztustalan.

Analízis után mainframe-mel és Tamással vettem az irányt a Goldmann-téri 4-6-os megállóhoz, ahol belebotlottunk SzaMa-ba, aki vázolta, hogy

egész nap téged kerestelek
szóval kib#szottul fontos ember lettem. Meg akar pályázni az Adok-kapok site-tal egy (vagy több) ösztöndíjat, és el akarja költöztetni egy sch-es szerverre. Én ez utóbbinak egyáltalán nem örvendek, előbbi pedig kb. hidegenhagy. Nem titok, hogy mindenféle site-ot életem során két okból kreáltam

  1. fun
  2. ismertség

Namost ez utóbbi mértéke garantáltan csökken azzal, ha az Adok-kapok nem a www.haszprus.hu-n kerül elhelyezésre.

A találkozások sora azonban nem ért véget, mert a SCH környékén belebotlottam VDavid-ba, aki éppen valami össznépi fürdőzést rendezett közterületen, egy platós kocsi tetején, egy felfújható gumimedencében

Egyik olvasónk szerint

gondolom Schönherz Qpa van, óccsó játék hülyegyerekeknek

Végül ugyanitt összefutottam Anettel is, aki az info2003-admin-mivoltával az AK project egyik alaptámogatója

Update 16:50: a blogomon pedig minden eddiginél több user regisztrálja magát adott időmennyiség alatt, which is good.

Haszprus

Blogválság

©   Haszprus   |   barátok

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
blogválságban vagyok
nincs mit írjak

mondjuk vannak bloggerek akik csak néhanapján írnak
xtr
írd meg, hogy punnyadás van Írd meg, hogy nincs mit írni... Ez is egy dokumentálható állapot nem?
Haszprus
továbbá bevezettem azt a policyt h zéró jelentőségű dolgokról nem írok
Haszprus
emiatt nincs mit írni
xtr
buta egy policy
Haszprus
igen, mert a blogban eddig kizárólag zéró jelentőségű dolgokról írtam hiszen azok publikusak. amiknek jelentősége van azok általában a privát naplómba mentek. így most ciki helyzetbe kerültem
xtr
LOL
Haszprus
ezt az icq beszélgetést viszont lejegyzem
xtr
Simán ;D
Haszprus

Csocsóparti @ Szóda udvar

©   Haszprus   |   12e barátok buli történelem
Most jövök egy kis lájtos csocsópartiról, tali a Borároson, aztán onnan valahogy elvergődtünk a Szóda udvarba, ami nem is olyan gáz hely. Tulajdonképpen csocsózni meg dumálgatni tökéletesen megfelel. Bár ezt előre is sejtettem. Főleg most, hogy hűvösebb van, és nincsenek sokan (egyébként egy pulcsi elég volt).

Csocsó rulz, csak jó helyen kell játszani, ami annyit tesz, hogy szabadtéren.

Partiarcok: Giorgio19, Kicsi, Tyütyü, Schloddi, ScoobyZoli, Niki, Zso, és persze Haszprus.

Jövő héten lenne egy karaoke-party, csütörtökön, nem is messze tőlem, csak egy a probléma, éspedig az, hogy csütörtökön. Másnap suli. Úgyhogy felejtős a dolog, viszont ahova mennénk, ott csak csak csütörtökönként van karaoke

Update 2004. okt. 05. 01:40: a fogyasztás: 0,5 dl becherovka. Nem jött be.

Haszprus

Olvasói levelek 2004.09.30.

©   Haszprus   |   adok kapok fejlesztés olvasói levelek
Kedden regéltem nektek arról a könyvhirdető oldalról, amit készítettem, minekután idegesített, hogy a levelezőlistáinkon mentek ezek a spamek.
"Szerintem baromi jó ötlet ez a spéci hirdetőfelület, szükség lenne rá.
Te vagy az Über-Man, szóval legyen a könyvcsencselő portálod is über!"
(more quotes)

Részletek később, a projekt plant egyelőre nem teszem publikussá. Úgy néz ki, nem egyedül fogom tovább fejleszteni. Remélem. Holnap tartunk ezügyben egy kis konzultációt.

A lista-admin részéről szintén támogatásra leltem.

Haszprus

Rám-szakadék: not yet

©   Haszprus   |   barátok túra
Kemény ez a munka, szétbasz az ideg.
(Belga - Kalauz 2)
Kulcsszavak: Rám-szakadék, 1 hét puhatolózás, 1 hét szervezés, 90 email (a két irányban együtt), és végül mindhiába.
Haszprus

Kicsi @ Boráros-tér

©   Haszprus   |   12e barátok élelmezés történelem
Ja, rég volt már mekis sztori. Következő a helyzet. Pénteken Kicsivel eldzsaltunk a Bojájos-téji mekibe, de mivel még csak 10.15 volt, ezért csak reggeli kajákat lehetett kérni. Ehhez azonban nem sok kedvünk volt, úgyhogy Kicsi bedobott egy teát, de ezen kívül abban állapodtunk meg, hogy majd 10:30 után normálisan belakmározunk.

Kicsi közben elmesélte, hogy jártak nemrég a camponai McDonald's-ban, ahol a pultos csaj azt mesélte nekik, hogy ha 3 percen belül nem szolgálnak ki - amit ők talán mérnek is, feltehetően -, akkor jogában áll a vevőnek valami ajándékot kérnie, úgy mint fagyi, vagy kóla, asszem.

Kicsi nagyon rá volt állva a dologra, úgyhogy 10:30 után ilyen 2 perces szócsatát le is vágott a helyi pultos csajjal, aki nem adta könnyen magát, Kicsi pedig már kezdte feladni. A pultos elmagyarázta hogy hát az csak nagyon különleges helyzetekben áll, meg minden, mindkét fél győzködte a másikat, hogy kinek is van igaza, a végső aduja pedig az volt a csajnak, hogy vagy 10x megkérdezte, de tényleg nagyon szeretnéd azt az ajándékot? de tényleg? szeretnéd? igen?, itt Kicsinek kezdett elfogyni a bátorsága úgyhogy kénytelen voltam besegíteni néhány olyan beszólással mint Szerintem szeretné, igen… Úgyhogy legnagyobb meglepetésemre végül mindketten egy-egy fagyival távozhattunk, ja és mellesleg véletlenül supersize menüt adtak normál pénzért

Vajon legközelebb beengednek minket még abba a mekibe?

Haszprus

Nem jövök-e bulizni?

©   Haszprus   |   barátok buli life
Ilyen telefonhívás érkezett, hogy itt az arc az újvár klubnál, nem jövök-e bulizni. Egy dolog, hogy már pizsamában nyomom a netet, de ettől eltekintve is kénytelen voltam azt mondani, hogy sajna hétköznap elég merész vállalkozás lenne bulizni menni, főleg hogy pl. holnap 8-kor kelek és 18-ig suli van, kőkeményen.

Lehet, hogy nem vagyok elég partyarc?

Haszprus

ZP? M4? Emil rulez?

©   Haszprus   |   barátok buli történelem
Nem tudom, hogy menjek, vagy ne menjek. Van estére egy meghívásom a ZP-be Dedixtől és bandájától, viszont mint azt már leblogoltam itt-ott, nem különösebben kedvelem a helyet. Megoldható lenne az is, hogy máshova menjünk, pl. az M4-be, viszont egyrészt miattam mennénk oda, másrészt ennek ellenére én nem ismerem a helyet, harmadrészt annyit se tudok, hogy vajon ma nyitva van-e. Amit tudok, hogy ott elméletileg olyan zene megy, ami nekem bejön. Viszont pl. asszem nem nyitott, pedig az szempont.

Ami most még eszembe jutott, hogy akár egy rövid ZP után is átmehetnénk az M4-be (ZP-ben ugyanis 20-tól emil rulez koncert van, ami többeknek is jó - ld. VDavid, Dan, bár nekem pont nem annyira), de szerintem ez a legnagyobb bullshit ötlet, mert a többiek úgyse volnának hajlandóak rá. Szerintem.

Ezen problémák foglalkoztatnak.

Haszprus

Sörözgetés a Feneketlen-tónál

©   Haszprus   |   12e barátok buli coolpix fotózás történelem
Tartottunk páran valami kis sörözést, legalábbis annak indult, kötetlen beszélgetés, kiülni valahova, stb. Találkoztunk a Móriczon 18.30-kor (!), ScoobyZoli, KB, Giorgio19 (akinek a nickje egy ideje már nem túl aktuális), Tyütyü, Kicsi, Schloddi, meg én. Italra a móriczi Sp#rban tettünk szert, Borsodi rulez, főleg a 0,75-ös strapapalack, úgy csúszik belőle mintha kólát innék. Elbaktattunk a Feneketlen-tóhoz, ahol megtapasztaltuk hogy nem hiába hoztunk pulcsit vagy dzsekit, ki mit, mert elég hideg volt. A 0,75 sör nem bizonyult elégnek (ki hitte volna), úgyhogy szereztünk még egy adagot valami helyi elosztónál, s közben gyanús felvételeket hagytunk a Kosztolányi Dezső tér térfigyelő kameráinak szalagjain. Következett a Móriczon valami söröző (3 dl ice tea), a ZP (1 szelet gombás pizza), és végül pest (1 gyros), majd 1-2 órányi wartburg-betolás, annak mindenféle folyományával együtt…

Megint cigarettaszagom van, és ez rohadtul irritál. De a Szóda udvar sokkal durvább volt.

Haszprus

Gallery, saját szerver?

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés történelem
A mai nap részben a Haszprus Private Gallery népszerűsítésével, részben pedig fejlesztésével telt, estére pedig befutott néhány kellemes hír a holnapi napról valamint a távolabbi de nem túl messzi jövőről.

Felmerült, hogy esetleg saját szerverem legyen - tehát egy komplett gép direkt nekem dedikálva, jó széles sávra rákötve -, de attól tartok, több problémát és elfoglaltságot jelentene, mint amennyi előnyre tennék szert általa. Mi a jó egy saját szerverben? Írjatok véleményt. Ami eddig eszembe jutott:

+ BNC (irc-n gizda haszprus.hu-s hostom lehet)
+ Pénzemtől függő tárhely (ld. mekkora vinyót veszek bele) (viszont nincs rá szükségem)
+ Olyan szoftvereket és kiegészítőket rakok fel amilyet akarok (legújabb php, extension-ök, stb.)

- Eddig ingyen volt, ehhez viszont mégiscsak össze kéne dobjak egy gépet
- Eddig szakavatott rendszergazda vigyázta a haszprus.hu álmát, ezután én vigyáznám, és hát távol áll tőlem a rendszergazdaság fogalma
- Még egy dolog ami az időmből elvonna egy szeletet

szerinted mi a jó a saját szerverben?

Haszprus

Net rulz

©   Haszprus   |   barátok hwsw life
Megint több emberrel külön-külön eljutottam arra a végkövetkeztetésre hogy net rulz. Itt a legjobb, legegyszerűbb, leggyorsabb, legolcsóbb megszervezni bármiféle partit, összejövetelt, stb.
Haszprus

Norby contact 2004

©   Haszprus   |   12e barátok történelem
Nah rendeztem egy 4,5 órás dumálást Norbyval, a végén a biztonsági őr közölte velünk a Westend teljesen áramtalanított McDonald's-ában, miután megkérdezte hogy ott dolgozunk-e, hogy háromnegyed órája bezártak
Haszprus

2nd summer pardey

©   Haszprus   |   barátok buli történelem

Na megvolt a 2dnd pardey. Résztvevők: Balage, FEARnet, ZaK, Haszprus. További résztvevők: Dóri, Kdani.

Tapasztalataim a következők: 300 ft a nemtommilyen benzinkútnál a nemtommilyen chips. Mindjárt beburkolom. A Szóda udvar g#ciszar hely. A ZP-be hiába járnak ezek az arcok mert mindig panaszkodnak hogy szar a buli De térítem őket, előbb-utóbb irány az E-Klub.

Kib#szottul cigiszagom van. Kurv#sz#r.

ps. Balage megkérdezte hogy mérnem megyek Norbyval bulizni. Tényleg. Mérnem?

Haszprus

Ez a nyár lapos volt

©   Haszprus   |   barátok buli life történelem túra
Amit az idei nyárból hiányolok, hogy nem voltunk egyszer se strandon, és diszkó is alig jutott. Nagyjából a mai-holnapi vagy valami hasonló dátumra be volt prognosztizálva egy újabb tisza-tói buli, de abból a körülmények miatt feltehetően nem lesz semmi. Át akartunk volna ugrani onnan a hajdúszoboszlói aquaparkba is.

Jövő nyáron keményebb partiszervezés kell

Update 03:45: az a baj hogy ahogy egyre idősebbek leszünk, egyre többen és egyre többet dolgoznak nyáron, ez kellemesen megnehezíti egy többnapos esemény összehozhatóságát.

Haszprus

Társasjáték-parti/2

©   Haszprus   |   12e barátok buli fotózás game történelem
A július 25-i társasjáték-partihoz érkezett néhány kiegészítő kép Kicsitől, Schloddi közbenjárásával.

A partiarcok
Arcok a túloldalról
"Fel ne tedd a netre!" "Vajon ez a kép felkerül a netre?"
Kész a finom palacsinta Risztekpa nekik
DJ ScoobyZoli pörgeti a discmanben a Vukk CD-t, dübörög a hangfal Giorgio19 az orrát veszi szemügyre Haszprus és Britney Spears testi kontaktusba lépnek
Vilmos Kertiparti Haszprus nem mindig örvend a fotóknak
Kata kimenekítése az égő ház padlásteréből ablakon keresztül: Fogd a kötelet, lehúzlak! Étvágygerjesztő finomságok
A kispadon Asszonyoknak konyhában a helye Fergeteges ülőgarnitúra-parti
A körömápolás meghitt pillanatai A nézettség miatt Társasjátékok tömkelege
ScoobyZoli békésnek látszik, de megüt, ha kell A játékvezető Felfedem, tabut játszunk
Íllítólag hideg volt a víz, sőt állítólag valaki kutyapiszkot is bevitt a lábán a medencébe - informátorom szerint A hármas ikerszellemek (asszem 30 mp-es exp. idő D70-nel, én meg közelről megvakuztam mindhárom helyen)
Haszprus

Private Gallery - static vs dynamic

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés
Tegnap éjjel kezdtem neki és talán közeleg már a végéhez, max 1 nap van hátra abból a projektből, amin munkálkodom. Ez nem lesz publikus, csak bizonyos személyeknek. Kérdés csupán, hogy vajon átírjam-e az alapjait statikusról dinamikusra, php, mysql, vagy hagyjam szimpla html-ben a dolgot. Utóbbi elég kényelmetlen a felhasználónak, előbbi meg nekem kényelmetlen, és nem éri meg, tekintve hogy valszeg csak néhány ember fogja igencsak nagy kihagyásokkal nézegetni a site-ot.
Haszprus

Fotóstábor Balatonalmádi ep2

©   Haszprus   |   12e barátok fotózás strand történelem túra
Fotóstábor, Balatonalmádi, 2004 augusztus 2-8 (elsején kezdődött, de aznap nem tudtam ott lenni). Erről már készült egy galéria augusztus 9-én, de most kaptam újabb képeket cd-n, így ezeket megosztom veletek, vagy learchiválom magamnak, kinek hogy tetszik jobban a blogom célja.

Ekkor én még nem voltam ott, de úgy látom, Kicsi talált magának elfoglaltságot a tábor első napjára is… A legközelebbi nagy esemény, hogy megérkezem
Szívélyes fogadtatás… Már megint hol jár a szemem…
Megszereztem az első szórólapomat És az esti italt (narancslé)
Ne világíts a lámpával a szemembe, jóvan? Most már vakuzol is bazzeg?! Akkor ezzel a székkel ütlek le!
Az esti itóka: narancslé és gondolom víz… A Kánkán band alapítása
Az elmaradhatatlan csoportkép Homály fedi hogy miről volt szó Ez biztos csak photoshop
(censored)
Talán azt mondjuk, hogy VOILA! Debilek Mandulalikőrt ne vegyetek, aszondom. Halálos.
(censored)
Zsoltikán is kifogott valami, bár ezen a képen éppen nincs hanyattesve. De itt már készülődik (a lényeg gyakran a háttérben történik) Még magyaráz valamit… vagy talán azt kérdi: Ezt a fotót ugye nem rakjátok fel az internetre?!
Hív a természet A fogyasztói társadalom áldozata
Kernkraft 400 - Zombie Nation Partiarcok
Sweeeeeet Vannak képek amiket nehéz kimagyarázni Nem vagyok az a dicsekvős ember, de ebben a bantumiban enyém a bal oldal
Kicsi, a papararazzi munkája révén megláthatjátok Haszprust miközben egyfajta tevékenységet színlel
Az értelem csírája max a háttérben húzódik meg Hogy előnyös fotók is legyenek rólam

A táborról további képeket a másik galériában

Haszprus

Már most tiszta para vagyok a szeptemberi…

©   Haszprus   |   barátok bme buli life túra
Már most tiszta para vagyok a szeptemberi sulikezdéstől és a hátralevő saccperkábé öt(-tíz évtől amit még le kell ott húzni… Faxkivan de téleg.

Azt hiszem, szeretném az egész életemet táborokban meg külföldi utakon tölteni, bulizva, punnyadva, turistáskodva. És kéne egy jó fényképező is.

Update 01:50: ide kapcsolódóan egy hivatali patkányok (office space - 1999) idézet:

(Peter Gibbons) Lawrence, te mit tennél ha lenne 1 millió dollárod?
(Lawrence) Megmondom én mit tennék, haver: Két csajt egyszerre, haver.
(Peter Gibbons) Ennyi? Ha lenne 1 millió dollárod... két csajjal lennél egyszerre? Ennyi?
(Lawrence) Jóhogy. Mindig is erre vágytam, haver. Ha milliomos lennék, még össze is jönne... mer' a csajok a pénzes palikra hajtanak.
(Peter Gibbons) Nem minden csaj ilyen.
(Lawrence) De aki velem összejönne egy hármasra, az biztos.
(Peter Gibbons) Jó gondolat.
(Lawrence) Na és te? Te mit csinálnál?
(Peter Gibbons) Azon kívül hogy két csajt egyszerre?
(Lawrence) Na persze.
(Peter Gibbons) Semmit.
(Lawrence) Semmit?
(Peter Gibbons) Pihennék. Csak ülnék a fenekemen egész nap. Semmit se csinálnék.
(Lawrence) A semmittevéshez nem kell 1 millió dollár.
Haszprus

Nemsoká teszek fel még képet a fotóstáborról

©   Haszprus   |   barátok fotózás
Ha minden jól megy, nemsoká teszek fel még képeket a fotóstáborról. Egy hét múlva kapok 2 CD-t, rajta csomó olyan képpel, ami nekem még nincs meg. Valahogy Kicsitől is be kéne szerezzem a harmadik adag hiányzó képet. Ja meg nem ártana a Társasjáték-parti hiányzó képeit is valahogy pótolni. Ha ezt olvasod, illetékes úr, akkor írj nekem vmi msg-et hogy miként tudnánk ezt megoldani.
Haszprus

Fotóstábor Balatonalmádi

©   Haszprus   |   bal barátok csocsó első energiablog fotózás game haszprus hwsw power történelem túra
Balatonalmádi fotóstábor 2004 augusztus 1-8, de csak elvileg, mert akadályoztatásom miatt augusztus 2-án tudtam csak lemenni, 18 óra körül.

az alábbi beszámoló számos képet hiányol, mert azok valami tanárnál vannak egy laptopon, de ha elküldi őket akkor ezt a galériát frissíteni fogom.

Update 2004. aug. 19. 23:01: Mégsem frissítem a galériát, csináltam inkább egy újat augusztus 19-én


Fotós népek


Veszprém [részlet


Fotós arcok a buszon sem hazudtolják meg magukat


A szem a lélek tükre, de mit rejt a tükörkép?

(censored) (censored)
Bantumi nevű game power

(censored)
VOILA! (insider poén)


Eképpen néz ki a három arc miközben Balatonalmádiból átgyalogolnak napközben Alsóörsre, ahova azért mennek, …


… mert ott található a Dexion nevű remek szórakozóhely, és le óhajtották csekkolni a helyet nappal, mivel Haszprus urunk kellőképpen aggódott, hogy vajon nem lesz-e ratyigagyi, és nem kéne-e alsóörs helyett Balatonfüredre menni, ahol van valami hét diszkó és/vagy szórakozóhely. Végső soron füredet teljesen ejtettük, részben a lustaság, részben a rossz időjárási körülmények miatt. Viszont a Dexion remek volt. Funkyt nyomnak egyébként.


Előtétlencse alternatív felhasználási módja spotként


Gábor büszke a talpára.
"Megkapóód, ha előbb Gábor talpát megnyalóód!" (lsd. még: Belga - Kalauz: Bérletemet kéred? Megkapod, ha előbb a f#szomat megnyalod!)


Döglés az üres váróteremben


Csövezés a teli váróteremben


A Talp


Az Arc


Biliárd & csocsó.
Biliárd & csocsó.


Minimálsátor, de ez legalább nem ázott be


Nórától elkértem Dexionból hazafelé jövet a pulcsiját, mert ő amúgy is több réteget hozott, én meg fáztam jól, és megtetszett a pulcsi úgyhogy megörökítettem magam benne Egyetlen probléma hogy a hátam közepéig ért



Itt még úgy terveztem, hogy kiállítok majd valamit én is, de Gábor fényképezője nem tudta rendesen beolvasni a kártyámat és ezek a képek pl. nem jöttek át laptopra.


Kata, és az exbarát
Kata egyébként pénteken jött le (a tábor vasárnaptól köv. vasárnapig tartott), és Gáborral most vannak együtt 1 éve.

Kata, az exbarát, új barát, persze csak poénból. Gábornak itt van utoljára mosoly az arcán, most még röhög…


Ezen a képen Gábor már rajta sincs


Csak hogy lássátok milyen helyen táboroztunk


Gyurinak kölcsönadott a tábor egy sátrat valami sufniból, arra az egy éjszakára, amíg túl sokan lettek volna Gábor sátrában No ez a kölcsönsátor olyan volt hogy így foszlott szanaszét, hozzáértél és kilyukadt, mondtuk Gyurinak hogy reggel ha nyújtózkodik, ki fogja lyukasztani a sátrat


Sátorkészítés


Kész a szivárványsátor Í


Partiarcok


Sweeeeeeet


Meglátom a McDonald's-os számlát… (Összehasonlítás végett Bp-en 2 sajtburger 330 Ft, Balatonalmádiban 580 volt, és akkor ez csak egy része a végösszegnek)


Bantumi powerbe beavatjuk Katát


Velük nem voltunk jóban Igaz rosszban sem, csak állandóan idegesítettük őket Pl. kiültünk Gáborral direkt őket stírölni, még fényképezőt is hoztam, erre írtak sms-t a haverjaiknak, hogy üljenek be elénk, lol, nem ám odébbmentek volna vagy beszóltak volna vagy akármi… Végülis kreatív megoldás de azt hiszem nem a legolcsóbb vagy legegyszerűbb


Partiarcok. Gyurit kikísértük szombat délután az állomásra, mert inkább elment Szigetelni…


Volt egy csaj almádiban, akiről már rögtön az első nap megmondták nekem, hogy szórólapot osztogat, és mindig kérünk tőle, ha arrafelé járunk (és ez azért kb. naponta megtörtént). Most is így tettünk, de valahogy jött egy olyan hirtelen ötletem, hogy az aluljáróban én is odanyújtottam valakinek a saját szórólap példányomat, mert nem volt kuka, szemetelni meg nem szemetelek, és a legnagyobb poén, hogy elsőre nem sikerült elvegye a csaj akinek nyújtottam, elhaladtunk egymás mellett, de visszafordult és megrohamozott a szórólapért, hogy adjam, adjam, valamit németül mondott, danke, bitte, etc Ezen úgy felbuzdultam [a fenti képeken éppen magyarázom az esetet], hogy végül oda lyukadtunk ki, hogy Gábor, Kata, meg én visszafelé kértünk egy csomó szórólapot a csajtól, és versenyeztünk hogy ki tudja előbb szétosztani.


Partiarcok, kánkán


Na ő itt bal oldalt a szórólapos csaj, megkértem hogy csinálhassunk vele egy közös fotót


Itt éppen egy tuningolt trabantos társaságnak osztogatok szórólapot, nagyon szívesen fogadták Azt hiszem, nem megszokott, hogy ezekkel a szórólapokkal odafutnak hozzád, és így elég könnyű odaadni bárkinek Sőt, poén is.


Osztogatás utáni öröm-öröm, bódottág


Kánkán band


Csirkék csatája


A hárem


Ez egyszerűen csak jól néz ki


Azt játszottuk ebédnél állandóan, meg talán vacsoránál, hogy a kapott vizet úgy töltöttük ki, mint ahogy bizonyos piákat szoktak több pohárba a bárpultnál, azaz nem emeltük fel a palackot, ami mellé ment, az mellé ment. Namost gondoskodtam róla hogy ez napról napra több legyen, végül szombatra rájöttek az éttermesek, hogy jobban járnak, ha az abroszra tesznek egy műanyag alátét réteget is

Tavaly is volt fotóstábor ugyanitt, akit érdekel, megtekintheti.

Haszprus

Szevasztok, üdvözlöm rajongóim népes táborá…

©   Haszprus   |   barátok történelem túra
Szevasztok, üdvözlöm rajongóim népes táborát a fotóstáborból, illetve mellőle, egy internetcaféból. Remekül mulatunk, csak valahogy minden este meghiúsul a dizsi.

Ja és ami borzalmas, hogy nincs a környéken normális likőr. Se csoki, se kókusz. Vettem valami mandulalikőrt, dehát az valami katasztrófa. Azt hiszem, pezsgőzni fogok a hátralevő időben.

Voltunk tegnap Veszprémben, állatkertben (mi voltunk kiállítva), meg mindenfelé. Megy a fotózás ezerrel, bár kissé más témákról, mint az eddigiekben. Az eddigi témák kiégtek, most a paparazzi korszakot éljük. Bár azt még nem tudom, miféle képpel fogok nevezni a hétvégi fotókiállításra. Necces.

Update 08:47: Ja, és arról volt szó, hogy ezt nem blogolom le, de most mégis. Szóval fotogén vagyok. Ezek a hírek most egyelőre.

Haszprus

(Haszprus) voltam fodrásznál

©   Haszprus   |   bal barátok bme haszprus idézet life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
voltam fodrásznál
Haszprus
szinte fognom kellett a kezét akkora lámer volt
Balage
900ért?
Balage
Haszprus
1100-ér
Balage
miért volt lámer?
Balage
Haszprus
900 az női fodrász, mint utóbb kiderült
Balage
mi volt a hely neve?
Haszprus
mert mondtam neki elején hogy legyen másfél centi és oldalt fél
Haszprus
erre ilyet szól
Haszprus
és ezt kötelező betartani? mer nemtom ez a gép mennyit vág
Balage
Balage
és mit mondtál?
Haszprus
hát ott megijedtem picit
Haszprus
mondom nem fontos pontosnak lenni
Haszprus
na mindegy
Haszprus
szarakodott vele negyed órát, közben fél percenként kérdezte hogy így jó?
Haszprus
de sokmindenbe beleszóltam
WiZARD
Balage
Balage
mi volt a hely neve?
Haszprus
végén kérdezi, na így akkor jó lesz? mondom neki, hogy bal oldalt kicsit mintha hosszabb lenne, ilyen kocka alakú
Haszprus
erre méregeti a jobb oldalát
Haszprus
mondom neki: a másik oldalt
Haszprus
mondja: igen én is tudom
Haszprus
hmm
Haszprus
Haszprus
nemtom mi volt a neve, gellért tér felőli végén a bartók bélának
Haszprus
jaj legjobb
Haszprus
kérdezi suliba járok, mondom igen, kérdezi hova, mondom bme, erre ő: és az hol van? hmmm
Balage
Balage
és az hol van
Balage
Balage
mondtad neki, hogy 100m-re?
Haszprus

IR tanítónéni lett, és úgy szólítják a…

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés life
IR tanítónéni lett, és úgy szólítják a gyerekek, hogy R Tanítónéni, tök poén.

Emléxem mikor még alsó négy osztályba jártam, eszetlen magasak voltak hozzám képest a felsőbb osztályba járók Nem tudom, hittem-e, hogy valaha akkora leszek, mint ők

Imént kreáltam egy minimálblogot valakinek, kérésre. 4,6 kilobájtot tesz ki mindenestül. Elég minimál
Haszprus

Társasjáték-parti/1

©   Haszprus   |   12e barátok buli coolpix fotózás game történelem
A beígért társasjáték-parti megtörtént, most jöttem onnan. 18-kor találkoztunk a Camponánál, Tescoban rendeztünk egy kis ámokfutást, aztán pardey reggel 5-ig, első busszal pedig haza. A 10 résztvevő: SzZs, ZGy, KK, VG, KB, V, SÍ, IR, BZ, nomeg én. A hangulatról gondoskodott a vodka-narancs meg mittoménmi, nekem csak előbbi, abból se sok, valamint karaoke-show [ami királyzsír dolog], palacsintázás, medencében pancsolás - bár ezt csak hárman vállalták be -, etc.

Társasjáték-parti 2004. július 24-25.

Update 2004. aug. 31. 12:47: itt található még egy rakás kép a buliról ami D70-nel készült

Haszprus

Aztán lehet hogy lesz ilyen vidéki telki jellegó…

©   Haszprus   |   barátok buli
Aztán lehet hogy lesz ilyen vidéki telki jellegű nomád pardey is, de ez is még egyelőre elég homályban van, kérdés ugye hogy vajon bevállalja-e az esetleges házigazda azt a felfordulást, amivel egy ilyen jár (sár bemászik a padlószőnyegre, stb), és hogy a résztvevők bevállalják-e az újabb napokon át tartó nemfürdés projectet.
Haszprus

Lehet, hogy nyár vége felé majd lesz egy ilyen…

©   Haszprus   |   barátok buli
Lehet, hogy nyár vége felé majd lesz egy ilyen kis lanparti is, meglássuk, kérdés hogy lesz-e elég jelentkező rá. Felvetődött a wlanparti, de ahogy megláttuk az árakat, nevezetesen hogy egyetlen wlan csatlakozási pont annyiba kerül mint egy 8-as switch, hát inkább maradunk a kábeles megoldásnál Ha egyáltalán sikerül összehozni a dolgot. Lowcost rulez.
Na holnap-holnapután lesz ilyen délután 18-kor kezdődő IHB [iszunk hányunk belefekszünk] buli, na jó nem, hanem kis társasjáték pardey, a következő népek részvételével: SÍ, IR, SzZs, KK, VG, BZ. Persze jómagam is jelen leszek. Ja és feltehetően ott lesz ZGy is, de VG telefonos listájából kimaradt.

Mivel ma panasz érkezett, hogy átalakult a blogom filmajánlóvá, ezért szorítok helyet a régebben megszokott kontentnek is: ma betoltam 3 sajtburgert a McDonald'sban, egy 1 literes kóla felét, aztán még 4 deci kólát, jártam a nagykörúton, valamint a gettóban, stb. Megtapasztaltam hogy elég meleg van, és hogy a metrópótló volvó buszokon azért hasznos a légkondi.

Holnap elvisszük Maszatot és beolttatjuk jól.

Ma viszont nagy nap van, mert lehet hogy este megejtem a havi fürdést, de még egyelőre hezitálok a dolgon.

Update 21:54: tegnap megkóstoltam a környék egy másik kajáldájának is a gyrosát. Nem jött be. Tök kicsi adag volt. Többféle cuccot raktak bele, de nem olyan jó, mint amit kedd hajnalban burkoltam. Igazából akkor az sem jött be annyira, inkább amolyan semleges cucc volt, és úgy gondoltam, nem folyamodok újabb gyrosért egyhamar, de az azutáni 2 napban megjött hozzá a kedvem.

Haszprus

Tisza-tó 2004 július

©   Haszprus   |   12e barátok buli fotózás túra
Tisza-tó 2004.07.16 péntek délután - 2004.07.18. vasárnap délután

Résztvevők: KK, SzZs, VG, ZGy, jómagam


Az utazás


Az érkezés


A márka (na ilyet ne vegyetek)


Puffanás a házban, berohanás, az első törött pezsgős üveg, együttérző pillantások


A hangulat


Részegen nem fogok vezetni
Azt a villogót nem szabad kitenni a kocsira


Pedig csak alkoholmentes sört ittál...!


Duma


Falu feeling



Activity


Szakadt az eső


A zaj forrása


Mire jó ez a gép ha ennyi idő vele egy fényképet elkészíteni?! (Nikon D70)


Horgászás


Dugisör


Naplemente, a Nikon Coolpix 885 szemével


Naplemente, a Nikon D70 szemével



Elindultunk a nagy semmi közepébe, de kezdett parássá válni, amikor tőlünk nem is oly' messze felcsillant egy szempár... Ideglelés


Duma


Játék a fényképezőgéppel


Party people


Punnyadás


Virsli


Punnyadás


A székhez sem árt némi egyensúlyérzék


A nagy semmi közepén


Leszámolás a punnyadással

Haszprus

Duna Beach pardey log

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás történelem

Duna Beach pardey:

IRCQuote fight! In the ring:

(23:04:20)@Haszprus is away: Szombat esti láz
(23:04:21) -> nick: (Haszprus) is now known as (HaszpBuli)
(00:33:10)@HaszpBuli is back after 1h28m: Szombat esti láz
(00:33:10) -> nick: (HaszpBuli) is now known as (Haszprus)
(00:33:14) (Haszprus) re
(00:33:21) (Haszprus) hoztam gyrost úgyhogy no typing
(00:35:11) (Balage) jó buli vót
(00:35:11) (Balage)
(00:42:27) (Haszprus) ...
(00:45:49) (Haszprus) na vok
(00:45:55) (Haszprus) odamentem 23.10-re
(00:46:00) (Haszprus) nézelődök, merre vannak
(00:46:05) (Haszprus) tárcsázom [censored]-t..
(00:46:07) (Haszprus) nem veszi fel
(00:46:21) (Haszprus) végigmentem beachen, tárcsa újra, nem veszi. visszajöttem, fotóztam ~2-t, újra tárcsa, nem veszi
(00:46:31) (Haszprus) má bme k épületnél jártam [közgázzal szemben], mikó felvette
(00:46:33) (Haszprus) tök álmosan
(00:46:35) (Haszprus) mondom hol vannak
(00:46:44) (Haszprus) mondja szar volt a buli és hazajöttek 23.15 körül...
(00:46:45) (Haszprus) hmm
(00:47:51) (Haszprus) úgyhogy elmentem gellért térig, onnan bartókon móriczhoz, útközben vettem [censored] gyrost, [censored]
(00:48:16) (Haszprus) különleges, érdekes íz, de nem hiszem hogy gyakori kajám lesz nem volt rossz csak nem tudnám ezt naponta enni
(00:48:41) (Balage) tehát jó buli volt
(00:48:41) (Balage)
(00:48:52) (Haszprus) igen fergeteges
(00:50:02) (Haszprus) bartók béla elég kellemes kis séta így este, meg a rakpart is
Duna Beach, Duna Beach, BME, Közgáz
Haszprus

Eddig nem szervezgettem kirándulást vagy tábort…

©   Haszprus   |   barátok buli life túra
Eddig nem szervezgettem kirándulást vagy tábort, na jó, tavaly én foglaltam le egy szállást, ill. érdeklődtem meg, hogy milyen, de most szervezgetek. Konkrétan a mogyoródi Aquarénát néztem ki, és a hajdúszoboszlói Aquaparkot. Meglássuk többiek mit szólnak, szerintem nem fogják visszautasítani, mindkettő remek hely elvileg.

www.vendegvaro.hu rulez. Internet rulez (& power).

Ja, olvasóimtól várok javaslatokat hogy hova érdemes menni, hol van olcsó, de elfogadható szállás, ami megfelel az alábbi kritériumoknak:
  • Íramellátás, min. 1 konnektor
  • Fa/kő/egyéb különálló objektum, legalább 4 ággyal, és ilyenből egymás mellett vagy összeépítve kettő
  • Nyugis környék
  • Nem tömegnyomor
  • Tömegközlekedéssel vagy gyalog megközelíthető kirándulóhely, vagy strand
  • Maga a szállás is legyen Bp-ről tömegközlekedéssel elérhető
  • További előny ha a szálláshelyen elérhető pl. csocsó, biliárd…
Eddig a következők merültek fel: győr, sopron, székesfehérvár, mór, hollókő, miskolc, encs, szolnok, nádudvar, dombóvár, kecskemét, visegrád, nagykőrös, balatonlelle.
Haszprus

Erdély helyett feltehetően Tisza-tó lesz most…

©   Haszprus   |   barátok buli túra
Erdély helyett feltehetően Tisza-tó lesz most, aztán majd valamikor lehet, hogy lesz külföld is - talán regisztrációs héten? -, bár jelen pillanatban látok egy tényezőt ami ezt kissé gátolja. Sux. Hungary sux, unalmas. Külföldet akarok már. Mégpedig nyugatot. Tökjó lenne kimenni így privát szervezésben, haverokkal.
Haszprus

Hello! ##-tol ##-ig nincs kedved Balcsira jonni?

©   Haszprus   |   barátok buli történelem
Hello!
##-tol ##-ig nincs kedved Balcsira jonni? Jedlikes osztalytalalkozo-szeruseg lesz. Lehet hogy egy kicsit zsufoltan leszunk, de ez gondolom senkit nem zavar :-). Olyan 10-15 ember lenne akit hivok, tavaly voltunk osszesen 5-en vagy 6-an, szoval annyira nem gaz :-).
Written by LS, aka K.

Nos, valahogy parázok az ilyen osztálytaliktól (ez az 5-8 közötti osztályom, akiket otthagytam félúton és noha 9-12-ig is évfolyamtársa voltam valamennyiüknek, nem tartottam velük a kapcsolatot. Ami miatt most mégis felelevenedett a dolog, az az hogy pár emberrel újra összetalálkoztam a BME-n). Előfordult már 1-2 alkalom hogy K hívott talira, de eddig se vállaltam be. Pedig régen jól megvoltam velük és ma sincs semmi bajom, egyszerűen valamiért mégis parázok.

Haszprus

Pezsgő + vilmoskörte @ Pizza-Pazza

©   Haszprus   |   12e barátok buli történelem

Csak saját emlékeztetésem kedvéért, akik tegnap este ott voltak a 'Pazzában, ülésrendben: EE, SzZs, én, BZ, ZGy, VG, xK, SÁ. Akik előttem ott voltak: SzZs, BZ, SÁ. Akivel mentem: ZGy. Akik előbb húzták el a csíkot, mint én: SzZs, SÍ.

Logfájl frissítve.

Update 19:47: hoppáhoppá kihagytam TD-t a listából mert amikor ő megérkezett akkor már mindenféle folyékony dolog hatása alatt álltam és úgy tűnik őt kihagytam emlékeimből Ezen felül kiderítettem kérdezősködés útján hogy mi volt az a rejtélyes feljegyzés a telefonomban, és hogy ki írta bele Kiderült hogy én A tartalmát most nem fejtem ki.

Este kis összeröffenés a Pizza Pazzában, Erdély-ügyileg. Előtte betolunk kis pezsgőt. Még nemtom vigyek-e fényképezőt. Igazából a kép jó dolog, meg tök rég láttam már a jó öreg haverokat, de cipelni kevésbé jó, mert úgy tervezem, nem viszek magammal semmi táskát. Dilemma.

Update 14:46: most pedig kidőlök, mert különben gázok lehetnek ebből.

Áttekintés a Haszprus überblogon előfordult képekről…

Macsekok
Maszat az ablakban
Vörös macsek Biatorbágyon
BME macsekok
Maszat vs nagymacsek
Maszat vajon ki?
Nyakába vette a lábát
Maszat ágyon

Haszprus
Haszprus szemüvegben
Haszprus & Mainframe a HSZK-ban

BME (+Haszprus)
I épület power
Tűzvédelmi oktatás
Fizika óra
BSZ előadás
Haszprus fizikán [BME F229, Füst#ss, Fizika C1]
Fizika kísérletek
Analízis

Tábor, Haszprus
Szilvásvárad 2003.05.02-05.04.
Alkohol nyomorba dönt 2003
Fotós tábor Balatonalmádi 2003.08.03-08.10.

Kirándulás, Haszprus
Bakonybél 2002.09.28.
Kismaros, Királyrét 2004.02.07.

Happeningek, Haszprus
Microsoft előadás 2003.10.08.
Osztálytalálkozó 2003.11.15. Pizza Pazza
Likőrvásárlás
Balage vizit

Diszkó
Diszkókellékek 2004.02.08.

Cuccok
Sony SDM-X73
Columbia cipő reklamáció
Tokaji 1998 - Az Ön tiszteletére palackozta a CovySoft Networks…
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0 vs Logitech MX700
Kábeldzsungel
Élőhalott hal
Lineáris algebra
Objektum-orientált programozás C++ nyelven & Programozzunk C++ nyelven!
Intel plakát
Home volcano project
Alien creations
Datatower Brainslave

Autók
Tuning Polski @ BME

Fotózás, város
Magyar Parlament panoráma
Vidék-feeling panoráma
Schönherz panoráma
Naplemente
The Darkness
Szent István Tér & Váci utca panoráma
Fotozz.hu

Élelmezés
Don Pepe Mc Remete 2003.12.19.
Don Pepe Georgina (archív kép) 2004.05.31.
Pizzavonal nemtommi 2004.05.31.
Don Pepe Négysajtos 2004.06.01.
Don Pepe Carbonara 2004.06.10.
McTels Georghine 2004.06.12.
Don Pepe Georgina 2004.05.17.

Update 2004. jún. 28. 21:35: erre a bejegyzésre mostantól nincs szükség a képgaléria miatt.

Haszprus

Fotóstábor Balatonalmádi 2003 augusztus

©   Haszprus   |   12e barátok coolpix fotózás strand túra
Kis nosztalgia a tavalyi fotóstáborról (2003. augusztus 3-10), amely számunkra nem igazán a fotózásról szólt, bár én azért bőszen archiváltam az eseményeket. De mi is történt arrafelé, akkortájt?

Napközben ment a duma, meg a punnyadás...

Volt strand is, kellő mennyiségben, ám oda féltem kivinni a fényképezőmet. Diszkóba se vittem, mert gátol a normális szórakozásban. Majd idén lehet hogy bepótlom a diszkós képeket. Talán.

Jártunk valami vásárban...

És gyakran nálunk volt a fényképező...

Felfedeztem hogy az állvány nemcsak stabilizálásra jó...

Vettünk ivólét is...

Szereztünk Activityt is, amit asszem ezután sem akarunk kihagyni...


Aztán a végén szerveztünk egy kiállítást is.

Haszprus

Sztárok országa

©   Haszprus   |   life szánalmas

IRCQuote fight! In the ring:

Balage
Dani kepzeld kivel talalkoztam tegnap
Balage
Lent volt a zpben a Bigbrother balint, a popey, meg vv oki
Balage
multkor meg lent volt a Pako
Haszprus
én meg vv3 tommyboyt láttam
(fiR3|off)en meg multkor westend mozinal egyik vv-s f###t
Haszprus
tele van az egész város kib###ott sztárokkal
Balage
egyszer lattam az indiant is
Balage
Haszprus
sztárok országa ez, én mondom
Haszprus

Balage vizit

©   Haszprus   |   barátok történelem

Tegnap este amúgy Balage bejelentés nélkül megvizitált, egyszercsak rámköszönt ICQ-n oszt megkérdezte tőlem hogy mér van kivilágítva a szobám. Gondoltam biztos átjött az egyik haverjához és onnan ír, csak előtte megnézte hogy mi a helyzet felém, vagy az öccse tréfálkozik otthonról, vagy akármi, csak azt nem gondoltam hogy itt van a házunk alatt és telóról nyomja az ICQ-t Nem is tudtam hogy ez technikailag lehetséges.

Eldzsaltunk az I épülethez, most volt ott először, és látá hogy az bizony szép. Mondjuk szerintem én is most láttam talán először így éjszakai kivilágításban. Dumáltunk még Rio előtt egy kicsit aztán hazaballagtam, ő meg elment Bahnhofba. Ami egy gáz hely mert még honlapja sincs, vagy ha mégis létezik, akkor DNS error jelenleg.

Haszprus

Tegnapi BSZ magánkonzi projekt meghiúsult

©   Haszprus   |   barátok bme túra
Tegnapi BSZ magánkonzi projekt meghiúsult, helyette dumáltam egyet mainframe-mel. Mellesleg összefutottam SzZs-vel is, aki elmondta, hogy nem ez az egyetlen projekt ami meghiúsult, hanem pl. a vizsgaidőszakban szervezett (that sounds crazy!) tábor is, merthogy mindenki lemondta, nemcsak én . Emberek, ilyet nem lehet, hogy vizsgaidőszak kellős közepére próbáltok tábort szervezni… Ne szervezzetek vizsgaidőszak kellős közepére tábort, mert felelősségtudó egyetemisták is vannak.
Haszprus

Na most untam meg a C (szglab1) nagyházi írásá…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
Na most untam meg a C (szglab1) nagyházi írását. Nem fejeztem be, beadom így. Ne viccelődjünk már, ez akkora tökölős munka hogy hihetetlen.

Beszélgettem a dologról 0 óra körül VDavid programozó őstehetséggel, nézzük mire jutottunk:

(Haszprus)istenverte c-ben még egy k#rva stringet lowercase-szé alakító fv sincs, mekkora lamzor sz#r ez
(VDavid)ööö emlékeim szerint mintha lenne...
(Haszprus)sztem nincs
tolower = chart konvertál. 1 db-ot.
(VDavid)hátakkómeg?
(Haszprus) de mondom 1 db-ot
(VDavid)értem én
(Haszprus)nekem meg nincs kedvem ilyen szar problémákat megoldani minthogy ciklust írjak string konvertálásra váááh
(VDavid) sztem 40 sec alatt meg lehet írni
(VDavid) kipróbálom. Eddig nem gondolxtam azon, h hogy fogom megírni, so elvileg nincs előnyöm
(VDavid) Hm ez most vagy fél, vagy másfél perc volt. Sztem másfél. De megvan char* toLower(char* c) { for (i = 0; i < strlen(c); i++) { c-=32; }
(Haszprus) tiéd szarul műxik enyém meg nem
(VDavid) miért is?
(ja elfelejtettem int i; -t beírni, eh)
(Haszprus) nemcsak azér
(VDavid)c[i], ja
(Haszprus) tiéd beleszarik a képedbe ha nem nagybetűt adsz neki
(VDavid)téleg

A dolog összefoglaláseként. A függvény időközben megíródott, de néha elszáll és nem tudok mit kezdeni a problémával. Fene hinné hogy ennyi baj van egy elvileg pár soros függvénnyel

char* tolowercase(char *string) { int i; char* returnstr = malloc(strlen(string)); strcpy(returnstr, string); for (i = 0; i < strlen(returnstr); i++) returnstr[i] = tolower(returnstr[i]); return returnstr; }

Aki tudja, mi ezzel a gáz, ne tartsa magában.

Haszprus

Megérte felkelni. Először is elmentem a…

©   Haszprus   |   barátok bme élelmezés fáradtság fotózás life
Megérte felkelni. Először is elmentem a topsecret helyre, azután 8:30-tól 10:00-ig egy remekbeszabott BSZ gyakorlaton vettem részt, idén másodszor. Ugyanis az első nem nyerte el a tetszésemet, és utána átvándoroltam más BSZ gyakvezérhez. Nemtom, lehet hogy hiba volt.

Ezután elslattyogtunk a K épület mellé, mert mainframe valami cseresznyefa-virágot akart fotózni, de mókás módon rögtön le is merült az újratölthető elem a fényképezőgépében. Miközben vándoroltunk a HSZK felé, találkoztam a Most Beautiful Girl Of BME-vel (MBGOBME#1). HSZK-ban gyaktam némi BSZ-t mf utasításainak alárendelve. Úgy néz ki hogy a tavalyi ZH-t elég jól meg tudnám jelenleg írni. Ez a gráfelmélet ilyen lájtos kis téma. Az első ZH-t húzósabb lesz pótolni, a másodikat lehet hogy nem fog kelleni.

Ezen a ponton megemlíteném, hogy tévedtem, és fizikából ZH-k alapján nem kapunk vizsgára megajánlott jegyet. FAKK. Elszomorodtam. Teher, stb.

HSZK-ból I épület felé újabb Most Beautiful Girl Of BME-t láttam (MBGOBME#2).

I épületben pedig volt alkalmam végigülni egy Jóféle Digitet, megin mindent elhibázott amit lehet, és lehurrogta az egyik usert aki szólt neki hogy valamit rosszul írt fel, és fel se fogta hogy rosszul írta fel. A többiek feladták, de én jeleztem újra hogy rosszul írta fel. Megértette. Elismerő pillantásokat fogadhattam.

Nem vittem ma kaját magammal, úgyhogy kénytelen voltam beténferegni a McDonaldsba és elfogyasztani egy Sajtos McRoyal menüt. Nem volt ellenemre. Amúgy is leadtam kilókat, most szedhetek fel újra
14:00-kor volt vége ma a BSZ-nek, 15:15-től közgazdaságtan lett volna, de arra nem mentem be. 17:15-től pedig Szglab-om volt, még itt vagyok a teremben, innen blogolok. Node amit meg akarok említeni, hogy 14:00-től 17:00-ig elég hasznosan töltöttem az időt, szereztem egy kis színt a karomra a napon, merhogy kiültem az I épület elé és ott tanultam rövidujjú ingben egy kis C++-t. Rendesen lesültem, lesznek majd szép bányászkesztyű-minták a karjaimon

Közben találkoztam R-rel, neki szintén 14-től 17-ig semmi dolga nem volt, úgyhogy a C++ tanulásom hatékonyságán rontottunk ezzel, merhogy kb. végig dumáltuk az időt, vagy a felét

Haszprus

12-re bementem Digit ZH-t írni. Épphogy beértem…

©   Haszprus   |   barátok bme life történelem
12-re bementem Digit ZH-t írni. Épphogy beértem, a terem már tele volt, úgyhogy két sor közé ültettek le (tehát üres sorba). Aztán jöttek még 1-2-en utánam is, azok mind odaültek. Reményeim szerint egész tűrhető lett, de majd meglássuk.

14-től Prog/BSZ magánkonzi lett volna a HSZK-ban Mainframe-mel, de bezárták a HSZK-t úgyhogy inkább itt folytattuk. Szerintem überzsírul átvettük a dolgokat, legalábbis ami a progot illeti, mert eléggé erőltettem a témát (Mindezt 15-től 21-ig kb) BSZ-ből kevesebbre került sor sajna, de majd talán legközelebb.

Voltaképpen ennyi történt ma. Ja esetleg megemlítendő, hogy kocsival megjártuk a csepeli hév végállomásra vezető utat oda-vissza 30 perc alatt. Ezt az utat én általában 2 óra alatt tettem meg 10 és 18 éves korom között, naponta. Fakk.

Szóval 2-kor lefeküdtem, próbáltam aludni, nem ment, végülis 4-ig tanultam meg gépezgettem, összeállítottam Digit kérdéseket VD-nek, magyarán hogy mi az ami homály. Elaludni nem tudom mikor tudtam, de azt tudom, hogy nagyon nehezen ment. Vélhetően a vasárnapi fél 7-kor történő lefekvés és 16-kor történő kelés, ami bekavart. 8-kor keltem, apám beszállított BME-re. Szállítás közben tűnt fel a dolog, hogy otthonfelejtettem a szemüvegemet. A dologban az a probléma, hogy 0,75-ös, mégpedig távolra, tehát a projektor olvashatósága Analízisen számomra megközelítette a 0-t.

Benyomtam egy kávét, és találkoztam VVA-val, aki egy volt osztálytársam és most a villanykarra jár, villamosmérnök szakra, egy évvel felettem. Ismét kifejtette, hogy utálja ezt a rohadt helyet, mert mindenki kocka. Mondtam neki, hogy de azért vannak jó arcok. Õ aszonta h vannak, de több a rossz arc

Saját véleményem a témában: számomra a kocka definíciója magába foglalja azt is, hogy az illető tökéletesen kommunikáció- és életképtelen [bátortalan, nem találja fel magát, nincs humora, már a kinézete is kocka (értsd: szerény igénytelen visszahúzódó megjelenés) stb]. Ismerek ilyet, de velük/vele nem haverkodok. Félreértés elkerülése végett számomra az a kocka, akiben ez így mind teljesül. Ha olyasvalakire mondom, hogy kocka, akiben ezek nincsenek meg, akkor az csak poén, természetesen nem valóság-alap vagy apropó nélkül.

További napi események:

  • Az I épületben nem volt víz. A WC-ben sem. Szerencsére nem mindenhol.
  • Az I épületről megtudtam a portán [recepción], hogy központilag állítják hogy a légkondi éppen fűtsön vagy hűtsön, valamint központilag le tudják kapcsolni egyes termek hűtését/fűtését, továbbá a recepciós arc egy számítógépen maga előtt megtekintheti az épület alaprajzát is, vagy nemtom mit. Sajnos nem láttam a monitorát, pedig kiváncsi lettem volna, hogy milyen szoftvert nyüstöl az épület információinak kiderítéséhez. Update 18:33: most így eszembe jutott a gimink portása. Hát az picit no komment kategória volt ehhez képest (Bár már akkoriban is no komment kategória volt, ühh, van róla pár durva sztori)
14:30 körül ellátogattam tehát VD-hez egy kis Digit magánkonzira. Kipróbáltam az új (?) Schönherz liftet is. Iszonyat gyors. Ha memóriám nem csal, akkor 3,8 métert tesz meg másodpercenként, függőlegesen. Gondoljatok bele, az kurva gyors. Mérjétek le panelban vagy akárhol, hogy milyen gyorsan juttok fel a tizedikre a földszintről (lifttel . Ezzel a lifttel kb. 8 másodperc lenne. Ûűűűűűűűber. (Aki panelban vagy téglában nyomja ahol van lift, meg sok emelet, az nyomjon már kommentbe egy lift-benchmarkot plz, thx

Ja és hazafelé benyomtam egy Tavaszi McRoyal Menüt SuperSize-ban, Kólával, Helyben Fogyasztva. Ez is atomfinom volt. Megkérik viszont az árát, kereken egy ezrös Ha nem tévedek, idén ez volt az ötödik McDonald's-látogatásom, ami nem vészes.

Haszprus

(Haszprus) angelday mekkora kocka lol, tegnap ké…

©   Haszprus   |   barátok hwsw life
(Haszprus) angelday mekkora kocka lol, tegnap képes volt úgy látom 3 képernyőn át ecsetelni egy windows telepítést
(XTR) Ja! :-) És ráadásul hogy telepít windowst, ha nem cd-ről bootolva?
(Haszprus) mármint hogy az lamzor dolog? [mer én aszondom igen]
(XTR) Mármint mi a láma? cd-ről bootolni vagy sem?
(XTR) Zárójel: vadi új gép, töküres (particionálatlan) vinyó
(Haszprus) cd-ről bútolni láma dolog ha egyszer úgyis formázni/particionálni akarsz ÉS van fenn jelenleg egy oprendszered
(Haszprus) faszt üres, volt rajta egy angol xp
(Haszprus) jaaa
az angol xp-t is ő rakta
hmm
vmit félreolvastam
(XTR) Ja, akkor ok, úgy emlékeztem zsír új a cucc... Persze hp nem árul win nélkül gépet :-S
(Haszprus) "Bedugtam, bekapcsoltam a szerkezetet, feljött a Kínában előre installált XP regisztrációs kékség" nem értem
(XTR) He? Na mosmá odamegyek vazz :-)
(Haszprus) ahaaaaaaaaaa
megvan mi a helyzet!!
(Haszprus) "A szűz XP installban mindig az a kurva jó érzés, hogy az ember úgy érzi:"
[...]
"Bedugtam, bekapcsoltam a szerkezetet, feljött a Kínában előre installált XP regisztrációs kékség"
tehát csak aszitte h szűz install lesz
(XTR) aha, előre telepített xp votl, csak kínai a hw=>kínában tettek rá sw-t.... (angol xp-t)...
(Haszprus) mi meg azér vagyunk kockák mer szintén egy képernyőn át dumálunk egy egyikünket sem érintő windows installról
(XTR) LOL
Haszprus

A tegnapi napról csak annyit, hogy BB nagyívben…

©   Haszprus   |   barátok bme történelem
A tegnapi napról csak annyit, hogy BB nagyívben kaksizott a Prog magánkonzira, pedig az a terve, hogy 60 pontos ZH-t írjon (70 pont szerezhető meg a fakultatív házi feladatokkal együtt, és Juhászné azt az ígéretet tette, hogy aki 60 pontot megír, annak megajánlja (? hmm) a vizsga ötöst is). Namost ilyen hozzáállással nem lesz az 60 pont, hogy mást ne mondjak.
ne szólj be, mer még leszakad a hinta alattad,
hogy mást ne mondjak,
de nem csak így hogy DZS,
hanem így hogy VÍÍÍÍ DDDZS!!!

Belga - Ovi

Viszont BB legalább oktatott egy óra BSZ-t. Jó lenne a második ZH-t normálisan megírni.

Update 02:08: Ja és találkoztam VD-vel is mer a Sch körül jártam, oszt dumáltunk egyet. Hétvégén gólyatábor vagy miarák lesz, és szomorkás, mert csak 60-an lesznek

Haszprus

Az átlagos Haszprus-blog bejegyzésektől eltéró…

©   Haszprus   |   barátok bme történelem
Az átlagos Haszprus-blog bejegyzésektől eltérően ezúttal lelki állapotommal foglalkozó írás következik.

Az az utóbbi időben nem túl szokásos dolog állt elő, hogy elég boldog napjaimat élem.

Ez nem azért van, mert kiváló lett az Anal 2 ZH-m.

Mint már leírtam, a BME-n, és úgy egyáltalán az utóbbi években, kicsit kisiklottak a barátkozási szokásaim az általam normálisnak tartott kerékvágásból, nevezetesen leálltam az ismerkedéssel, baráti kör kialakításával, stb. Lsd. bejegyzés no. 479, 480, 486, 487. Ezek a bejegyzések kissé depis napjaimból valók, konkrétan 2003. december 30-ról.

Csak nevek nélkül. Aki járatos az ügyekben az tudni fogja hogy kikről beszélek, aki meg nem, annak nem lényeges tudnia.

Az utóbbi hét, illetve a második félév fejleménye, hogy valahogy úgy alakult, hogy először erősebbre építettem egy haveri kapcsolatot a BME-n valakivel, akivel sok tárgyra együtt járunk. Rendeztünk magánkonzultációt is. És egyáltalán, egyre jobban összeszokunk ahogy az idő halad.

Magánkonzi téren azonban nem ő az egyetlen, mert van más is, akivel ilyen célból rendeztünk találkozót.

Volt most egy harmadik ember is, akit pokoli régóta ismerek netről (legjobb netes barátom volt egy időben), de élőben nem jöttünk ki túl jól, részben azért, mert ő nem Budapesten lakott, részben más dolgok miatt (egész konkrétan: élőben valahogy nem tudtunk elbeszélgtni, bár ez javult mióta ő itt van Bp-en). Vele csökkent a fizikai távolság, mivel 2003. szeptemberben BME-s lett, Sch-es, és azóta találkoztunk párszor, minden esetre vele is tartottam egy magánkonzit a héten, aminek nagyon örültem. Vele nyilván javul az élő közös témák hiánya, hisz most majdnem egy helyre járunk, igaz, nem egy szakra sajnos.

A mai napon pedig új barátra tettem szert, a felsorolásomban ő most a negyedik személy. Az illetőt fél éve ismerem, azonban általában egy harmadik illető társaságában találkoztam vele órákon, és számomra csak mellékszereplő volt. Úgy adódott azonban, hogy a harmadik illető nem jött be utóbbi 1-2 közgáz előadásra, és dumálni kezdtünk [jut eszembe egy ilyen közgáz előadás volt már 2003 vége felé is valamikor], aztán közgáz után is dumáltunk egyet. A mai napon pedig úgy adódott, hogy aki mellett szoktam Progon ülni, amellett most nem volt hely. A szituációt cseppet sem bántam, mert már jópár hete el akartam mellőle költözni, tekintve hogy úgy hadar a srác, hogy egyszerűen a szövegének a 70%-át nem értem füllel hogy mégis mi az eget mond… ami kínos helyzeteket szül, és már untam a dolgot. Szóval ma leköltöztem az új személy mellé, megin jót dumáltunk (Prog helyett, ehhhh!), meg utána is (Fizika eleje helyett .

Konklúzió. Az utóbbi időben, főleg utóbbi egy hétben, tehát időben meglehetősen koncentrálva, több emberrel kötök szorosabb kapcsolatot, az itt felsorolt 4 emberrel úgy tűnik elég jól kijövök. És ez már eléggé hiányzott az utóbbi 1-2 év felszínes haveri kapcsolataiban.

Téves következtetés lenne azt hinni, hogy érdekbarátságokról van szó, noha 4-ből 3 embernél szerepet játszott a jó viszony fejlődésében a magánkonzi. A magánkonzi egyszerűen azért játszik szerepet, mert egyrészt ilyenkor levágja az ember, hogy vajon szívesen segítenek-e neki (márpedig feltehetően annak segítenek szívesen, aki nem senki számukra), másrészt ebben a konkrét helyzetben tényleg szívesen segítenek neki, harmadrészt pedig a magánkonzikon kívül tulajdonképpen bme-sekkel nem-igen töltöttem az órákon kívül plusz időt.

Update 23:00: Ráadásként a héten további, egyelőre nem túl jelentős személyekkel is megismerkedtem, meg úgy egyáltalán a második félév hozott jópár új arcot.

Haszprus

A mai nap fénypontjai: VD digit magánkonzi @…

©   Haszprus   |   barátok bme történelem
A mai nap fénypontjai:
  • VD digit magánkonzi @ SCH
  • Z talkin in the rain avagy Hogyan fröcsköljünk minél több esővizet az esernyőnkről beszélgető-partnerünkre
Sad points o' the day:
  • Közgázból lehet hogy megjelenik vizsga előtt az überfos szar könyv, és akkó lehet hogy meg kell venni. (4k huf, dupla sorköz, kemény kötés)
  • Szglabbal hadilábon állok mán megin
  • Z-nek vissza kellett adni a C++ könyveket, mert szeret minél több könyvből tanulni (asszem 3-ból). Mivel minden könyv egymásnak ellentmondó információkat tartalmaz adott dolgokról, funkciókról, eljárásokról, stb, ezért Z főleg páratlan számú könyvből szeret tanulni, hogy biztosan tudjon valamelyik magyarázat javára dönteni. LOL.
Vegyük sorra a mai napot.

Úgy terveztem hogy bemegyek a pénteki bsz gyakra, ami 08.30-kor van, hogy megnézzem a zh-mat. A dolog meghiúsult, ugyanis a bme-re menet a cipőmön valószínűleg egy utcai kutyától származó ojjektumra lettem figyelmes. Az ojjektumnak nem volt egyértelműsítő paramétere a szaga, attól még akár sár is lehetett volna.

BME I épület előtt megint összefutottam R-rel, aki megkérdezte tőlem, hogy szerintem mit lehet csinálni a BME körül 4 órányi szabadidővel. Hát igen, a messziről bejáróknak legnagyobb szopása ez, a lyukas óra. Ajánlottam neki a HSZK-t, majd megtárgyaltuk, hogy nem megfelelő az ötlet, mert a HSZK-ban az ember 20 perc alatt leellenőrzi ötször a leveleit és egyszerűen már nem tud mit kezdeni magával utána.

A beljebb húzott részt csakis edzett gyomrúaknak ajánlom, mert kitérek az előzőekben említett ojjektumra.

Update 2004. ápr. 11. 00:54 ez a rész a továbbiakban inkább a privát archívumomat gazdagítja.
A dolgon eléggé felidegesítettem magam - én ilyen idegeskedő vagyok -, úgyhogy inkább nem is mentem be BSZ-re, hanem más program után néztem. Először bennem is a 'mi a francot lehet csinálni egy órán át' kérdés fogalmazódott meg, de végülis sétáltam egy jót az info-parkban elhelyezkedő BME és ELTE épületek körül. Ezek az épületek meglehetősen szépek, modernek, nekem nagyon tetszenek. Most végre megnéztem őket alaposabban. A két ELTE épület között szépen karban van tartva a fű, míg az ELTE és a BME között csak gaz nő.

Végül leültem az I épület előtti padokra, felnyomtam az orromra a napszemüveget, és királyul éreztem magam. Sütkéreztem vagy negyed órát, baromi kellemes volt.

Megérkezett BB, átvonultunk a HSZK-ba Prog magánkonzira. Namost BB ahelyett hogy komolyan vette volna a dolgot, kb. 45 percen át a leveleit olvasgatta meg böngészett. Jó, nekem aztán elvileg mindegy hogy tanítok-e neki progot vagy sem, de ha azért mentem oda, akkor végezni akarom a feladatomat. Amúgy is vannak dolgok amikben szívesen segítek.

Kapitány a hajónaplónak: 2004.04.09. BB egyelőre nem figyel oda a programkód strukturálására. Ez nem yo. Próbálom megtéríteni.

Térítés után Digit, egyre elborultabb feladatokkal, de mindegy. Digit után Analízis 2 gyógy fakt gyak, előtte a jó tapasztalataimra alapozva ismét süttettem magam az I előtt, igaz ekkor már nem volt olyan jó a nap. A fakt gyakon volt benn egy srác, aki fullra nem vágott semmit, ellenben mindenre rákérdezett. Érdekes volt. Ment rajta a röhögés ezerrel. Önkritika. Na az nem volt neki. Droidzónába való helyzet volt. Megemlíteném azért, hogy aki az órát leadta [valami felsőbbéves] az sem volt éppen a helyzet magaslatán. Mondjuk úgy, hogy voltak homályos foltjai az Analízist illetően Pedig gondolom hogy akiket beküldenek ide a felsőbbévesek közül az Analízis tanszékről órát tartani, azok biztos elég penge emberek. A múlt heti srác pl. mondta hogy hogy szoktak ZH-kat javítani stb, pedig csak másodéves. Nem gyenge.

Igaz, nálunk már gimiben is volt egy csaj [osztálytársunk] aki a spanyol ZH-inkat javítgatta

A nap hátralevő részéből csak annyit tudok megemlíteni, hogy betoltam egy tavaszi baconös McRoyalt, és 21:00-re értem haza.

Update izé... spanyol ZH?? gimiben? Azok csak dolgozatok voltak…

Update 2 valami külföldi diák megkérdezte első félév elején, szótárban való hosszas keresgélés után, hogy mi az a doga. Hát igen, aki nem anyanyelvi, …

Haszprus

Egyébként BB-vel tartottunk egy BSZ/Prog magánk…

©   Haszprus   |   barátok bme történelem
Egyébként BB-vel tartottunk egy BSZ/Prog magánkonzultáció bartert. Jó volt. Megállapítottuk hogy fasza lehet sch-esnek lenni és állandóan magánkonzikat tartani/-ra járni.

Egyékbént már régóta tervemben áll a magánkonzi, úgy mindenféléből amiből éppen kell, és szerintem majd sort is kerítek ilyenekre gyakrabban, nagyjából vizsgaidőszakban elkezdve. Vagy valamikor, nemtom.

Haszprus

Különféle gyomorproblémák folytán nem…

©   Haszprus   |   barátok bme life
Különféle gyomorproblémák folytán nem tudtam volna beérni Anal 2 gyakra ma reggel, úgyhogy csak a következő órára mentem be. Viszont úgy gondoltam, hogy az Anal 2 gyakot nem nagyon jó dolog kihagyni, főleg így egy héttel a második ZH előtt, így hát bementem egy másik kurzus órájára, Hári Józsefhez a V2/716-ba. Apám beszállított, csak az nem tetszett hogy a 10 fokban a légkondit nyomatta. Hári órája minden esetre Király volt - szerintem jó gyakvezér (nem véletlen talán hogy elég népes hallgatóság van a gyakorlatán). Ez mondjuk azzal járt, hogy ki kellett hagyjak egy fizika órát, de elkértem BB órai jegyzetét és lefotóztam BSZ előtt. No hát a BSZ az persze pokoli unalmas volt, mint mindig, nem egy szimpi tárgy. Megállapodtam abban BB-vel, hogy barterezünk, és ő tanít nekem némi BSZ-t, én meg majd Prog1-ben segítek be neki. Menni fog mert azt mondja hogy ő annyira reménytelen Progból, mint én BSZ-ből (Szóval eléggé

Közgáz előadás következett, ezzel kapcsolatban el is felejtettem, de most leblogolom, hogy 36-ból 24 pont lett a ZH-m, pedig csak ZH előtti éjjel átolvastam a könyv 4 helyett 2 fejezetét és kiírtam magamnak a képleteket (Amiket aztán egyébként nem használtam ZH alatt.) Az előadás a szokásos lájtos stílusban zajlott, kevesebben voltunk mint valaha, bizonyára nem jöttek el csomóan azok közül akik átmentek, vagy pont hogy nem mentek át és inkább jövőre újra próbálkoznak (ha még itt lesznek a BME-n

Megpróbáltam Imo felé terjeszteni az igét, és odaadni Belga zenéket, de nem nagyon hajlott a dologra, pedig ahogy az album címe is mondja, 'majd megszokod…'

Közgáz és Szglab között tettem egy kis kirándulást Imoékkal a BME környékén, ők hazafelé mentek, nekem meg volt fél óra üres időm amiben ofkorsz semmit sem tudok kezdeni magammal. Na jó ez Szglabra pont nem igaz, mert ott előtte le tudnék ülni a gép elé, és vagy átolvashatnám Szebi jegyzeteit, vagy netezhetnék, blogolhatnék, stb, ilyen izgi dolgok. Mondjuk a jegyzet átolvasása hasznos lett volna, mert kicsit gáz volt órán hogy nem tudtam semmit a legújabb anyagból. Szerencsére most relatíve gyorsan tudom követni az újdonságokat, C++-ból nem vagyok reménytelen [konkrétabban mondva elég jól megy].

Szglab után hazautazás, meg kell mondjam pokoli fárasztó volt.
Haszprus

Ma sokmindenkivel sokat beszélgettem 3 emberrel (…

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés
Ma sokmindenkivel sokat beszélgettem 3 emberrel (külön-külön) és tökjó volt. Nosztalgiáztam [képek & php lapok] és az is jó volt. PHP-t is fejlesztettem, az is jó volt. Azért vannak még jó dolgok, csak ritkán történnek meg, de azt hiszem mostanság két külön síkon jó és rossz irányba egyaránt haladok.
Haszprus

Fáradt vagyok, hulla fáradt. És még csak a má…

©   Haszprus   |   barátok bme
Fáradt vagyok, hulla fáradt. És még csak a második fejezet elején járok, a négyből.

És már az orrom is fáj, mert kikezdte a f!k4.

Most pedig hallgassuk meg B részeg sztoriját a Citadellából:

[13:17:37] (B) volt egy folyosó kezdetlegesség és az egésznek a végén egy tükör volt, szal befedte az egész falat és nem volt kerete
[13:17:50] (B) így elindultam arra, és megpróbáltam belemenni
[13:17:51] (B) de neki mentem
[13:17:59] (B) és azt hittem a szembelévő srácnak mentem
[13:18:02] (B) mondtam neki hogy bocs
[13:18:08] (B) és elkezdtük kerülgetni egymást
[13:18:14] (B) vagy 5x neki mentem
[13:18:26] (B) aztán így feltett kézzel, oldalazva el akartam menni mellette
[13:18:28] (B) de nem sikerült
[13:18:39] (B) aztán elkezdtem hallani a háttérben egy kurva nagy röhögést
[13:18:47] (B) mert mint kiderült folyamatosan a tükörnek mentem
Haszprus

Gondosan felépített pozitív image-emet…

©   Haszprus   |   barátok történelem
Gondosan felépített pozitív image-emet lerombolni azzal hogy primkónak állítom be magam? Kérem az illető kommentárját privátban.

Egyékbént a primkóság szar, ne legyetek primkók mert annál nincs szarabb. A minap LS is kinyilatkoztatta valakiről hogy egyszerűen nem buta hanem primkó, és baromira igaza volt, és az hogy valaki primkó, az nagyon nagyon gáz dolog.

Haszprus

Kézfogások

©   Haszprus   |   barátok bme life történelem
Kézfogások. Mostanában valahogy hülyén jönnek ki, kezdem nem tudni hogy kivel fogjak kezet és kivel ne. Mindenféle alap nélkül fogalmam sincs hogy kivel.

Gimnázium 9. osztály óta az volt a szokás nálunk hogy mindenki mindenkivel kezet fogott 'bejelentkezéskor' (reggel) és 'kijelentkezéskor', ami nem mindig volt egyszerre, de azért általában mégis.

Főiskolán nem volt túl nehéz dolgom mert összesen 2 emberrel ápoltam kapcsolatot, meg volt még pár ember akivel időnként váltottam pár szót. Na szóval ott még mindig működött a kézfogás a 2 emberrel.

Most itt a BME-n azt vezettem be első félévben, hogy kezet fogok az emberekkel. Második félévben viszont eléggé szétszakadt a társaság a keresztféléves tantárgyaknak köszönhetően, ígyhát sok új arcot ismertem meg, stb, van akinek nem is fekszik alapból a kézfogás, úgyhogy én is kezdtem hanyagolni, és itt figyel be a probléma, hogy végülis nemtom igénylik-e a kézfogást a népek. Én részemről jó dolognak tartom, meg ez a default, stb, de nyilván változtatok rajta ha azt látom hogy ez itt nem dívik. Főleg hogy csak tök rövid időkre találkozunk néha, mert teszem azt egy közös óránk van valakivel, és még csak nem is mellette ülök szal nem dumálunk. Ilyenkor hülyén jön ki ha kezet fogok vele mert kézfogás után gyakorta előfordul hogy kb. szóváltás nélkül már megyünk is tovább mindketten.

Nehéz dolgok ezek, ti hogy vagytok velük?

Raktam fel szavazást a dologhoz. Kézfogás-pártiak vagytok? Ez a kérdés, válasszatok.

Haszprus

Tulajdonképpen a nembejárást vehetjük…

©   Haszprus   |   barátok bme
Haszprus: tulajdonképpen a nembejárást vehetjük a tanárral szembeni pofátlanságnak merhogy fölöslegesnek tartod a munkáját

[privacy power]: még mindig kevésbé pofátlan, mintha bemennék és végigdumálnám/aludnám az órát így legalább őszinte vagyok

Haszprus: nem, így sunyi vagy. ha bemennél és az orra előtt horkolnál, akkor lennél őszinte

Haszprus

Mai történések: Analízis 2 ZH #1 megvolt, há…

©   Haszprus   |   barátok bme c++ első fejlesztés zh
Mai történések:

Analízis 2 ZH #1 megvolt, hát, nem sikerült 'túl jól', és valószínűleg 'elég jól' se sikerült, de számítottam erre. Ellenben azt gondolom hogy a pótZH-ig fel tudok készülni, majd legfeljebb többet konzultálok a dolgokról népekkel és/vagy több időt szánok rá. (Ez utóbbi elhatározásom valahogy ismerős januárból…)

Analízis 1 keresztre most nem mentem be (oda csak úgy bejárok mer ismétlés a tudás anyja, ofkorsz nem vagyok Anal 2-n meg Anal 1 #-en egyszerre, nem is lehetne…), helyette Egonnal vetettünk pillantást a reggeli ZH feladatsorra, és a helyes megoldások mikéntjére. Tervbe vettük a későbbi Analízis 2 konzultációkat is.

Tárgyalástechnika tanárunk Tanács János, aki egy rendkívül jó előadó, érdekesen tartja a tárgyat, egyrészt hangsúlyával, másrészt fogalmazásával, harmadrészt azáltal hogy eleve tök érdekes dolgokról beszél. Azt hiszem simán elmondható, hogy stílusát tekintve ő a legjobb előadó akivel eddig találkoztam. No, ma viszont helyettesítette egy másik fazon, aki a logikáról beszélt, ahol kiderült hogy benne vagyok a logikai elit 10%-ban azonban ettől eltekintve pokoli unalmas volt, mert a csávó baromi unalmasan tárgyalt egy baromi unalmas* témát.

* én ezt már tanultam gimnáziumban is, valamint digitális technikából az első félévben is.

Noh, ezzel nem ért véget az érdekességek sora, mert jött a Programozás alapjai 2, ami előtt elkaptam az szglab1# gyakvezéremet, Jné-t, hogy küldjön nekem emailben házi feladatokat. Okézsoké - mondá.

Programozás alapjai 2. Bizony. Ez az ahol a mellettem ülő két arc eddig az összes órát átaludta, de tanultak tőlem, s most egy-egy kávéval vágtak neki az órának. Hatásos volt, mert így csak majdnem aludtak el. Szünetben én is betoltam egy kávét, de nem a Prog2 miatt, hanem a későbbi Fizika miatt. Merthogy a mai Prog 2 elég érdekes volt szerintem, elkezdtünk foglalkozni a C++-szal, van benne sok frankó dolog, többek közt olyasmik amik "emlékeztetnek" a Javara. Ergo rulez. Bár én a Javaért nem vagyok oda annyira, de legalább picit kevesebbet kell tanuljak

Szerintem tetszeni fog nekem a C++, már érzem előre.

No, viszont Fizikán a megszokott V#rga Gábor helyett ma Füst#ss tanár urat kaptuk, akiről az a pletyka terjengett hogy nyugdíjba ment, ám én tudom, hogy még tanít (persze ettől még lehet hogy nyugdíba ment). De nem volt rossz, legelöl ültem első órán, és zsírul értettem sokmindent. Második órára vicces és nem túl meglepő módon a 100 emberből kb. 20-an maradtunk ott (hogy miért "azt nem tudooom", "teccikérteni?"), de vagy azért mert hátramentem a második padsorba, vagy azért mert kevésbé érthető dolgok jöttek, kevésbé értettem a dolgokat Tökmindegy, Füst#sshöz képest egészen képben voltam. Ennek megvan a magyarázata is, éspedig az, hogy most nem fóliákat vetített ki, amiket lusta vagyok leírni miközben ő dumál, hanem személyesen írta fel a táblára a dolgokat (kivetítő hiányában), és azt valahogy kevésbé megerőltető lemásolni mint egy nagy adag kivetített képletet.

Végül hazaérvén az fogadott, hogy végre elküldték a fősuliról (2002-2003) az ösztöndíjamat, jeah, emeletes csúcskirály.

Haszprus

Királyság, holnap nincs suli. Ma találkoztam…

©   Haszprus   |   álom barátok bme
Királyság, holnap nincs suli.

Ma találkoztam XTR-rel a KTH-ban és dumálgattunk egyet, …

Volt egy gázos találkozásom A-val és S-sel, a probléma az volt hogy nem jutott eszünkbe közös téma. Übergáz pillanatok voltak

Ezen felül arról tudok még beszámolni, hogy álmomban elköltöztünk Szentendrére, ahol egyik régi haverom/barátom lakik, és kiderült a helyről, hogy tiszta gettó, mindennap kifosztják a lakásokat, meg az utcán az embereket, a haverom épp ezért már Quasimodo testalkatot vett fel és szénné gyúrta magát. Mindenki akinek help kellett betörők ellen, őt hívta. Loller álmok vannak…
Haszprus

Ja tényleg, a tegnapi Jedlik-BME találkozó még…

©   Haszprus   |   barátok bme
Ja tényleg, a tegnapi Jedlik-BME találkozó még megtoldódott azzal, hogy találkoztam 14.30 körül egy harmadik arccal is aki egykoron jedlikes volt ma meg BME-s, ő volt R. Megnövesztette a haját. Mondtam neki hogy éppen egy Anal 2 gyak pótlásra mentem volna be, de úgy tűnt hogy érdeklődés hiányában elmaradt, én legalábbis nem találtam ott a helyen egy arcot se. Lehet mondjuk, hogy nem néztem körül elég alaposan

Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy beiktatok magamnak az órarendembe még további két órát, ezek egyike előtt ráadásul keletkezni fog két lyukasórám, sőt, lehet hogy még egy harmadik órát is beiktatok, attól függ. Először is hétfőn látogatni fogok egy Anal 1 # előadást talán, ismétlés a tudás anyja, aztán szerdán egy BSZ 1 # előadást szintén ismétlés a tudás anyja jelleggel, aztán a csütörtöki ZH időpont utáni 4 lyukasórámba lehet hogy beiktatok egy Anal 1 # gyakot, vagy nemtom mi van akkor, mindegy, lehet hogy benézek rá. Bár ez majd kiderül. Szerintem nem vagyok ennyire szorgalmas, amúgy is van jobb dolgom is. Ja és lehet hogy be kéne nézzek a web programozása című tárgy előadására is néha-néha, hogy legyen valami sejtésem arról hogy vajon jövőre felvegyem-e azt a tárgyat… Sajna a tárgyfelvételt 'némileg' jobban meg kell fontoljam, mint a nagy átlagnak.
Haszprus

Az éjjeli bulival kapcsolatban tisztázandónak…

©   Haszprus   |   12e barátok buli történelem
Az éjjeli bulival kapcsolatban tisztázandónak tartom, hogy egyáltalán nem volt rossz, sőt, khirály volt, bár egy normális diszkóba szívesen átmentem volna. Gyuri mondta még buli előtt hogy majd lehet átnézünk egy másik helyre, de amikor ott voltunk, akkor már senki nem akart átmenni (csak én, aki előtte meg nem akartam . Mert nekem nem jött be annyira az a zene amit játszottak. (K szerint magyar trance, őszintén szólva nem emléxem hogy milyen zenék voltak, de jó volt a ritmusuk, csak éppen nem a kedvenceim, pláne magyar szöveggel)

Aztán történt hogy 2-kor Gyuri leugrott valami asztalról és megfájdult a lába, úgyhogy hazagyüttünk (Kata hozott kocsival). Én maradtam volna még, vagy még inkább mentem volna egyéb helyre, hát nem így lett, kár, mindegy, a buli jó volt, nem azért jöttünk haza korán, mert rossz volt.

A hely is egész korrekt volt, eddigi helyek közül talán itt volt a legkorrektebb a klozet, beleértve a nyilvános diszkókat és a bérelt garázsos szilveszteri partit (ahol katasztrófa volt a budi... illetve eredetileg nem volt az de pár óra alatt horrorrá vált a helyzet, hadd ne részletezzem .

Haszprus

Egyébként K a túrán meghívott a szombati…

©   Haszprus   |   12e barátok buli
Egyébként K a túrán meghívott a szombati buliba Halásztelekre, és mivel ez ma van, olyan 20 környékén el is tűnök itthonról, át, ZG-hez, kicsit alkoholizálni, aztán buley. Kiváncsi vagyok milyen hely lesz ez, annyi infóm van, hogy egy kibérelt diszkóféleség, van benne bár, meg zene, meg ruhatár. A zenéről annyit hogy trance/funky, hasonló a stílus mint az E-Klub nagytermében, de több a magyar szám. Azért remélem nem sokkal több mert utálom a magyar zenék nagyrészét. Mert bénák. Asszem viszem magammal a múltkor beszerzett likőrök egyikét (mármint ZG-hez), de a fényképezőmet nem tartom valószínűnek, mert annyira azért nem bízom meg a ruhatárban. Bár jó lenne most már készíteni pár bulis fotót, csomó ismerős arc lesz ott merthogy a volt gimnáziumom bérli mára a helyet.
Haszprus

Kismaros, Királyrét 2004.02.05.

©   Haszprus   |   12e barátok coolpix fotózás túra
Na volt itt egy kirándulás tegnap előtt, amiről egyelőre nem számoltam be. A halogatás oka az volt, hogy Z-től vártam a képeket, merthogy kapott/vett egy digitális fényképezőt ő is, és nagyobb kínálatból kívántam ideválogatni a számomra legjobban tetszőket.

A Boráros-téren találkoztunk 06:30-kor, én sajna nem tudtam kiszámolni hogy mikorra érek oda, meg hátha van valami, stb, szóval kis ráhagyással indultam, úgy gondoltam, 6:20-ra fogok odaérni, hát ebben tévedtem, ott voltam 6:05-kor, úgyhogy vártam negyed órát egyedül, aztán megjöttek a népek. Jó volt velük újra találkozni, sok jóarc ember. Nyugatiból indult a vonatunk, és ott láttuk az új Siemens vonatot is, amiről hiányoltam, hogy XTR nem írt részletesebben, holott utazott vele. Mi nem utaztunk vele, mi egy lepukkant régi vonattal mentünk, de tökmindegy, mert legalább fűtés volt. (Azért mindenben lehet találni valamit aminek örülhetünk, ha nagyon igyekszünk

A vonatunk 08:30-kor indult, és olyan 09:25 körül értünk le Kismarosra (digitális képek EXIF információi rule), közben megvitattuk a digitális fényképezőgépek tulajdonságait töviről hegyire M szakkomentárjaival Előkerült még a valóságshow-k fikázása is, persze nem részemről, de amikor 5 percen belül kiderült hogy mindenki hozzá tud szólni a témához és pontosan vágja hogy ki mit csinált az elmúlt részekben, megejtettem azt a megállapítást, hogy akármennyire mondja mindenki azt hogy nem hiszik hogy 2 millióan nézik, meg hogy ennyit szavaznak, hát ez bizony kis csoportunk példája alapján nagyon is elképzelhető

Miután azzal szembesültünk, hogy a telefonos tájékoztatás ellenére nem jár a Gyermekvasút (vagy miarák, mindegy), gyorsan benyomtunk némi (3 ember * 3 dl) forralt bort a helyi hmm büfében vagy miben. Az üzemeltető helyesírását szemlélteti a kilenc kiválasztott kép közül az egyik. A bor pocsék volt, minden korty után hányhatnékunk volt tőle, ketten meg se bírtuk inni az utolsó 1 centit a pohár aljáról. Hatása viszont egyáltalán nem volt. De legalább óccsó vótt (120 Ft). No ezt csak viccből írtam, igazából önkínzás volt meginni.

Elslattyogtunk a helyi buszmegállóba amivel helyettesíteni kívántuk a kisvasutat, és letelepedtünk. Vártuk a buszt. És mások is jöttek és vártak. A dolog ott kezdett gyanús lenni amikor a 10 várakozó emberből az idő folyamán 7-et elvittek autóval. Felmerült hogy nem is buszmegállóhelyen vagyunk, hanem stoppolóhelyen, és buszra itt aztán hiába várunk De azért megjött az is, 2 óra várakozás után. Khirályság. (Menetrend le volt tépve, vandalizmus rulez)

Ennyi idő alatt simán legyalogoltuk volna azt a negyed órát amit a busz tett meg. Bár nekem speciál tetszett hogy egy helyen voltunk és dumálgattunk, mer szeretem az ilyesmit.

Legnagyobb meglepetésemre elérkeztünk Királyrétre, ahol egy osztálykirándulás volt néhány évvel ezelőtt. A hely arról nevezetes, hogy nincs térerő. Jellemző párbeszédek tehát a suliban:

- Hol is voltunk x. osztályban kirándulni?
- Királyréten.
- Öööö.. nem rémlik...
- Tudod ahol nem volt térerő...
- Ja igen!
De egyébként szép hely, van egy gyönyörű tó, meg erdő, meg ilyenek. Most láttunk őzeket is, igaz bekerítve, de legalább le tudtuk őket fotózni, már ahogy.

Ezután pedig kezdetét vette az egyre keményebb túra, G - a túravezető - nem laza tempót diktált úgyhogy végig a földet néztem nehogy elbukjak a zúzós terepen. A dolgot kezdtem nem élvezni, N pedig mondta hogy ő haza fog jönni majd valahol félúton, mert dolga van este. Amikor elköszönt a többiektől, úgy döntöttem, hogy én itt teljesen kifulladtam, és nincs kedvem szívni tovább, úgyhogy hazaindultam vele. 40 perc múlva jött is a telefon egyik túratársunktól, hogy nem tud-e még utólérni bennünket De ez teljes képtelenség lett volna, úgyhogy ő nem fordult vissza.

Hazafelé pokoli jót dumáltunk, akár legutóbb, a szalagavatón.

Egy dolog azért nem tetszett. Milyen már az hogy a vonat WC-jéből kilátok menetközben a sínekre, fúj a wc-kabinban a szél mint állat, és mindezek után kiderül hogy nincs víz? (Hogy a folyékony szappant és a kéztörlés bármiféle lehetőségét már ne is említsem. Van ilyesmi az új Siemens vonatokban? Aki tudja, írja meg!)



Megj.: A csapat 2002. szept 28-i utolsó együttes kirándulásának képeit itt megtalálod.
5 körül bírtam elaludni. Gáz, mert holnap 6:30-kor tali a Borároson kirándulás előtt. Ami azt jelenti hogy kb. 4:30-kor kell keljek, és franc tudja hogy ma mikor fogok tudni elaludni.

Akik holnap ott lesznek: Í, R, P, K, M, Z, N, G, meg én (9 fő). Utoljára 2002 szept 28-án kirándultunk így együtt, akkori résztvevők: N, K, G, M, M2, M2B, Z, V, én. A visszatérő résztvevőket félkövérrel emeltem ki. Bár azért megemlítendő hogy a mostani csapatból Í, R és P is szokott jönni a legtöbb helyre. Szal cseppet sem érdekes módon kialakult egy ilyen kirándulós/táborozós csapat a volt osztályomban, és úgy tűnik még érettségi után másfél évvel is össze bírunk szervezni kirándulást.

Viszont ma leadom az indexemet a KTH-ban, aztán lehet hogy elmegyek kicsit gyakorlóvezetni, ofkorsz teljesen kihalt környékre.

11:37 készítettem pár thumbnailt a 2002-es kirándulásról...



Az egyik képen található állat valójában nem a bicska áldozata, hanem eleve úgy volt. De a kép kedvéért oda kellett tenni a bicskát is
Haszprus

Kurvanagy designer

©   Haszprus   |   barátok
Kurvanagy designernek képzeli magát, sőt weboldalak felett mond ítéletet a saját lapján, de antialiasing a képein szereplő betűkre az luxus? A kalapos ő betű trendi? A weblapján az ő helyett csak simán o betűk trendik? Vajon magára ismer?
Haszprus

Egyébként ma Prog vizsga [melyről majd később…

©   Haszprus   |   barátok bme
Egyébként ma Prog vizsga [melyről majd később] után adtam el az MX700-at, az arccal akinek eladtam, dumálgattam egy kicsit, aztán dumáltam kb. két órát Z. Petivel [merthogy 2 órát kellett várni arra hogy kijavítsák a prog vizsgákat], közben elugrottunk McDonald's-ba, ahol pedig belémfutott Dia, akivel tök rég találkoztam.

Még a gimiből ismerem őt, két évfolyammal alattunk járt, csomó táborban meg buliban velünk volt. Szót ejtettünk BME-ről, felvételiről, a szalagavatóról (neki most volt), meg hogy a távolság elszigeteli az embereket, és meglepődött hogy budai vagyok, heheh, aszitte Csepelen lakom De ennek ellenére azé mondta hogy majd találkozhatnánk időnként, mondtam neki hogy ne legyenek illúziói, nem nagyon járok át Csepelre…
Haszprus

A floating users jó ötlet volt az ICQ-s feszüló…

©   Haszprus   |   barátok fáradtság fejlesztés
A floating users jó ötlet volt az ICQ-s feszülős contact listem helyett, úgy érzem, hogy akik így floatingra kerültek, azokkal többet beszélek mostanság. Pl. egy ideje már leszoktam arról, hogy beköszönjek embereknek csak úgy. Most van, hogy ezt mégis megteszem egy néhányukkal. Sőt, Te-t is kiraktam floatingra, így forszolom ki hogy többet dumáljunk mer az nekem jó

Na menjek már aludni bakter, 2 óra van, hova lesz a 8 órás alvás projekt?!

Implementálni kéne már a keresőt az adminba is, de lusta vagyok. Nagyjából egy copypaste-ből állna. Feljegyzem todonak.
Haszprus

Mostanság ilyen kurvajó beszélgetős időszakom…

©   Haszprus   |   barátok történelem
Mostanság ilyen kurvajó beszélgetős időszakomat élem, ICQ-n ma [tegnap] is tökjól eldumálgattam két személlyel. Igaz egyik személynél ['D'] 347 perces szövegelésről volt szó 244 karakter / perces információcserével, másik személynél ['Te'] 87 percről 123 karakter/perc sebességgel, de mindkettő zsír volt. Statistics provided by The Statistic Service (there is no such a program, don't google that).

Megjegyzésként említem hogy a 244 kar/min ilyen időtartamnál egy borzalmas nagy beszélgetés, a 87 perces 123 char/min viszont csak kis felszínes viccelődésre elegendő, bár a személy istennő mivoltánál fogva kircsi volt ez is.

Ezek mellett megtanultam a bináris fa minden csínját-bínját (alapjait) is

12.00-kor egy prog vizsga néz velem szembe. Nem félek. Bár egy picit igen, de eddig fel se merült ilyesmi Ha nem jön össze, van még egy lehetőségem. Utána még egy közgáz van hátra de arra egyelőre nem jelöltem meg hogy mely napon kívánok menni.

Haszprus

Na, 17-re mentem ma Gyurihoz kicsit dumcsizni még…

©   Haszprus   |   12e barátok buli történelem
Na, 17-re mentem ma Gyurihoz kicsit dumcsizni még szalagavató előtt, úgy volt, hogy onnan megyünk a Pizza Pazzába kicsit sörözgetni, aztán onnan a szalagavatóra. Csepelen járunk ahol mindenki mindenkit ismer feeling köszönti az embert. Először is a buszon találkoztam Misivel, aztán a Szent Imre téren Bencével. Király dolog azért az ilyesmi, hogy csak úgy összetalálkoznak emberek. Emiatt irigylem csepelt kicsit, mert ott csomó ismerősöm van, sokszor összefutnak az emberek, tartják a kapcsolatot, stb.

Pizza Pazzára azonban nem került sor, hiszen ahogy sejtettem, nem is kerülhet rá sor, hát hogy a francba kerülhetne, ha 17-kor talizunk Gyurinál, és 18-kor kezdődik az avató? Elég érdekes volna. Na nem ez a lényeg. Vettünk egy pezsgőt út közben, és meg is iszogattuk, hárman egy üveggel, szóval nem volt túl sok de azért volt egy kevéske hatása, épp annyi hogy kicsit lelassult a beszédem

Az avatón aztán rögtön érkezéskor találkoztam sok régi haverral/baráttal, István, Norby, Misi, Sz Zsolt, stb. Norby egy régi legjobb barátom volt, nagyon jól megvoltunk, viszont mióta nem egy suliba járunk, azóta eléggé elszakadtunk, szép lassan csökkent az sms-váltások száma, főleg hogy megszüntették a 777sms-t is. No, utoljára a Matrix Reloaded vetítésén találkoztunk, és asszem akkor is beszéltünk utoljára. Annak ellenére, hogy tartozik 13 CD-vel Mindegy, most találkoztunk, azt hittem nem fogunk tudni dumálni, de óóóriásit tévedtem, oltári jót beszélgettünk a táncok közben, végigdumáltuk az egész műsort, aztán neki el kellett húznia mert a népligethez kellett mennie, én meg úgy döntöttem, hogy mivel úgyis dumálni jöttem az avatóra a régi haverokkal, ezért fogom magam és lépek vele, dumálni még út közben. Rohadt jót dumáltunk, ő is meglepődött, s aszonta hogy kell még ilyeneket szervezni. Na jah. Bár megmondtam, hogy én kissé realistábban állok a dologhoz, és mivel a város két pont tök ellentétes végében lakunk, ezért erre valszeg nem nagyon fog sor kerülni.

Nah mindegy ez a találkozás nagyon feldobott, aztán elindultam hazafelé, vettem smart kártyáról egy mcroyal szendót mert korgott a gyomrom, és egy óra alatt itthon voltam. Nem is volt olyan tragikus.

Itthon aztán két idióta primitív ember várt neten, egyikőjük a marhaságaival zaklatott emailben, másikójuk ICQ-n baszta fel az agyam. Emailt dobtam az archívumba [semmit se szokásom törölni a spamet leszámítva], ICQ-n meg aszontam az arcnak - aki egyébként haverom - hogy ignore listre raktam, úgyhogy szakadjon le, a többi reakcióját már nem fogom látni. No innentől szerencsére mexűnt létezni számomra. Valszeg ez vissza fog egyik olvasómon keresztül jutni a fülébe, tehát megtudja hogy nincs ignore-on, de tökmindegy, nem lényeg.

Kerüljétek a primitív akaratos embereket mert nincs rosszabb annál mint amikor valaki primitív életfelfogását kívánja ráderőltetni. Ne fecséreljétek rájuk az energiátokat.

Kicsit - nemkicsit - boldogít, hogy az egyik embert ismeri egy haverom, és aszondja, hogy az egész Schönherz kolesz max szánalomból áll szóba vele, meg mert nem akarnak akkora taplók lenni hogy elküldjék a halálba, de amúgy mindenki rühelli. Megéri ilyen embernek lenni? Szánalmas. És az arc annak örül, attól boldog, hogy felbaszta az agyam (bevallotta). Ez viszont engem tesz boldoggá. Hogy valaki aki nekem rosszat akar, igazából ekkora nyomorék.

Megjegyzem, szalagavatóra a csajok elég jól kikupálódtak.

Haszprus

Lefeküdtem 21-kor. Felébredtem 2-kor, 4-kor, és…

©   Haszprus   |   álom barátok éjjel
Lefeküdtem 21-kor. Felébredtem 2-kor, 4-kor, és most 7-kor. Két álmomra tudok visszaemlékezni.

Ílom #1: valami hegyes-völgyes vidéken voltunk síelni, Gyuri, Gábor, meg én. De hó nem volt. Egyszercsak előkerült az ördög és közölte hogy illegális területen síelünk, és büntiből el kell navigálni magunkat valahova. Az ördög egyébként nem ördögnek nézett ki, hanem sima embernek, csak valamiért tudtuk róla, hogy ő az ördög. Kiderült hogy a pokolban vagyunk, ami a fent említett hegyes-völgyes vidék, szántó-vető mezőkkel, meg szőlőtermeléssel. A szőlők közötti labirintusban kellett bolyonganunk, de fogalmunk se volt hogy merre is kéne menni. Az ördög követett minket, nem szabadott hogy utólérjen, de végülis utólért és közölte hogy megfeleltünk a játéknak, Gyuri meg Gábor 4-est kapott, én meg 3-ast, de már nem emlékszem, hogy miért. Itt felébredtem.

Ílom #2: átjött Dedix, és valamit akartam neki mutatni a gépen a szobámban, de nem volt ülőhely, csak a forgószékem meg a kanapé, utóbbiról nem lehetett látni a monitort. Kérdeztem hozzak-e széket, mondta hogy ja. Mire visszaértem, benn volt egy forgószék amin ült, de én is hoztam még egyet. Aztán valahogy bekerült a szobába még egy létra is, és azon ültem. De nem tetszett a dolog, ezért vissza akartam hozni az eredeti forgószékemet, ami viszont túl nagy volt és nem fért el. Meg ilyenek. A fél álom a forgószékek cserélgetéséről szólt

Mostanság elég szarul alszom, sosem szoktam máskor felébredni éjjel, pláne nem ennyiszer.
Haszprus

LOL! Mai beszavazó show-t végigkommenteltük ###…

©   Haszprus   |   barátok life
LOL! Mai beszavazó show-t végigkommenteltük #####-szel meg ######-dal [protecting da privacy]. Vélemény:

0. ezt bazzeg nem hiszem el
ez úgy kamu ahogy van


1. parasztgyerek mondjon le
azt' maj' jovok vmiko'
szalacsi style rulz
LOL!

2. sztem kajakra le fogjak alazni a csavot bent
ilyen trendi arcok, mint pl tommyboy, meg 1 tajparaszt lovaszlegeny... erzed...


3. amúgy ez a taj paraszt imho kurvaszarulfogja érezni magát, és mindenki rajta fog poénkodni.... [szerk. megjegyzése: a srác aszonta a szolira hogy nem tudja micsoda, és 'üvegkoporsó'-ként emlegette]

4. mellesleg imho vadri is kurvaszarul lenne bent, eléggé érzékenynek tűnt. aki elsírja magát azért mert barátnője mond róla 2 jó szót, az nem hiszem hogy kibír több hetet mindenkitől távol, úgy hogy 13 ember őt baszogassa

5. nem hiszem el, hogy miután képesek beszavazni 10-20K szavazattak pornós pandorát, csipendél tommyboyt, maffiózó segalt.... azok után képesek egy taj paraszt mucsa gecire 45K-t szavazni, és adrira, aki jól kinéző, aranyos, táncoscsaj csak 10k szavaz...

A fenti vélemények nem tőlem származnak de egyetértek

Jah, és mindhárman amúgy Vadrinak drukkoltunk mer szép szemei vannak meg amúgy is zsír csaj Hajrá Vadri