bme - 2004 - 325 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Locked out

©   Haszprus   |   barátok bme buli fejlesztés life történelem blog haszprus idézet tv

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
anyámmal lejelszavaztatom a gépet, császtok.
Balage
pff
Haszprus
ld. blog
Balage
te bolond vagy
Haszprus
2 hét alatt 3 órát tudtam tanulni. meg fognak baszni bsz-ből ha össze nem kapom magam sürgősen. nem tudok magamtól elszakadni a géptől. képtelen vok rá
(13:45:07) Haszprus is away: I'm locked out of my computer
(13:45:07) › you have been marked as being away on IRCnet: (I'm locked out of my computer)
(13:45:08)
Haszprus › nick: () is now known as (HaszpLCK)
(13:45:33) (WiZARD) lol
(13:45:37) (HaszpLCK)
WiZARD
a függő
majd könyörögsz anyádnak 1 óra múlva
Haszprus
anyám elmegy itthonról 1 hétre
WiZARD
felhívod
utánamész
Balage
akkor tvt fogsz nézni
Haszprus
mobil nélkül
WiZARD
1 hétig nem gépezel?
Balage
tv lesz
Haszprus
mire hazaér megtalál felakasztva
WiZARD
te se gondolod komolyan
Haszprus
nem amúgy fél órára megy el
WiZARD
nem fog otthon találni
Haszprus
netkávézóban leszek ÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
WiZARD
lesz egy cetli az ajtón
Balage
átjön netezni
WiZARD
hogy hárshegyen bezártak
Haszprus
na megyek!
Balage
degáz
WiZARD
majd írunk sms-t, hogy mi van a neten
Balage
írt haszp smst
'de fura, itt a gép és nem tudom használni'
(14:14:53) HaszpLCK is back after 29m: I'm locked out of my computer
(14:14:53) › you are no longer marked as being away after (29m) as (I'm locked out of my computer) on (IRCnet)
(14:14:53) › nick: (HaszpLCK) is now known as (Haszprus)
Haszprus
i'm free!
yeah
Balage
lol ez mi?
Haszprus
van a windowsnak valami olyan szolgáltatása h egy adott júzerhez megadjam hogy mennyi ideig használhatja a gépet...
Balage
Haszprus
azt akarom megkeresni
létrehoznék egy jogosultság nélküli júzert aki mondjuk óránként 5 percet gépezhet (mailcheck, ilyesmi)
így tehát mindig tudnám használni a gépet de csak óránként 5 percre... szal tutizsír lenne
tudok tanulni, de a mailjeimet is nézhetem
Haszprus
hol a faszomban lehet ezt beállítani?
Balage
sztem sehol
Haszprus
de igen. még win2000-nél is be lehet, láttam is ilyet vmi bemutatón
eh. valszeg ez szerver-szolgáltatás...
Haszprus

Szokásos tanulási nehézségek

©   Haszprus   |   life bme
Az elmúlt 9 napban összesen ~3 órát tanultam, és ez elég rossz dolog. Elment a kedvem tőle, ez van. Lehet hogy újra ki kéne vinni a gépet a szobámból - ez nem is kérdés -, de ehhez sincs sok kedvem. Egyrészt elég nagy megvonás, másrészt nincs szükségem napi 16 óra tanulásra (kb. ennyit töltök itthon ébren a vizsgaidőszakban), a maradék időt viszont gép előtt tölteném, amit jobbszeretnék nem egy zajos és fülledt (kicsi) szobában kényelmetlen széken hangfalak nélkül tölteni, hanem inkább a saját szobámban, ahol azért a körülmények normálisabbak.

A helyzetre nem igazán látszik a megoldás. A gép kikapcsolásához sincs elég erőm, nemhogy ahhoz hogy bekapcsolt gép ellenére tanuljak. Ja, ráadásul a PT vizsgára való készüléshez kéne is a gép.

Update 13:34: Asszem megkérem anyámat hogy rakjon valami pw-t az xp accountomra. Egy esetben van ciki, ha a pw elfelejtődik, de már azt is kitaláltam, hogy erre az esetre elmélezhetné jelszavazás előtt a pw-t vmi weben keresztül megközelíthető postaládámba…
Haszprus

Negyedik félévi órarend-vázlat #2

©   Haszprus   |   bme
December 21-én már tettem egy kísérletet a negyedik félévem megtervezésére. Akkor 43 kreditben gondolkodtam, plusz a fel nem vehető mérés laborban. Időközben kiderült, hogy a mérés labor nem biztos hogy ütközik az algel gyakkal, ugyanis mindkettő csak kéthetente van, szerencsés esetben eltérő heteken. Viszont az egyik algel előadás is csak kéthetente van, s annak időpontjára is fel lehet venni gyakot. Gondolom eltérő heteken tartják ezeket, nem pedig azoknak, akik csak gyakra akarnak mondjuk járni…

43-ról 45 kreditre növeltem a dolgot. Ha ez összejönne, a szakiránnyal se csúsznék. Egyébként a szakiránnyal való nem-csúszást kevesebb kredittel is meg lehetne oldani (pl. nem volna muszáj felvenni ebben a félévben az elektrót, depót, szglab4-et, oprét, de ekkor az 5. félévben 32 megcsinálandó kreditem lenne hogy ne csússzak a szakiránnyal - míg a jelenlegi plan szerint csak 15 kredit marad az 5. félévre, ez hagy némi mozgásteret pl. a szigorlatokra (számításelmélet!) való készüléshez.)


türkiz: minden héten a kettő közül egyik tárgy
világostürkiz: néha van, néha nincs, majd még kiderül, hogy is van ez…


Igen, valóban kurvaszarul néz ki ez az órarend. Halálosztó. Már csak belegondolva is, hogy mennyi időm marad itthon tanulásra…

Ja és a fenti órarendből következően vizsgaidőszakban 9 vizsgát kéne tennem, mert egyedül a mérés labor zárul félévközi jeggyel. (Idén pl. csak 5-öt kell, ezek közül a fizika eléggé kamu vizsga, az analízist pedig másodjára hallgatom. Azért érezni kell a 3-4-5 ill. 9 vizsga + 1-2 szigorlat (anal & digit) közötti erőteljes különbséget.)
Haszprus

Digit 2 completed

©   Haszprus   |   bme
Háát, 2 pont kellett volna a 4-eshez, és nem reklamáltam meg, mert tavaly mikor megreklamáltam, már akkor se adta meg, és most is vészjóslóan úgy adta ide a dolgozatomat, hogy "inkább több pontot adtam, mint kevesebbet", magyarán ne is próbáljak reklamálni. Hát nem próbáltam. De hazafelé úton végig szitkozódtam, hogy miért nem Lehet hogy meglett volna, és ha nem? Ki nem sz#rja le. Na mindegy, tehát:

Digit 2 vizsga: hármas (37 pont), tantárgy completed

Zh-ra készültem a félév során egyszer egy éjszakát, utána pedig 4 napra elosztva lájtosan ennyit-annyit, a pótzh-ra. Az első zh előtt az óráknak kb. 40-50%-án voltam, utána semennyin. Most vizsga előtt 1 nappal olvastam a könyvből 10 oldalt, aztán ma éjjel a maradék 60-at (tanulva olvasva), meg megnéztem netről szedett feladatsorokat.

10 kreditnél járok a félévben. Sajnos nem minden vizsga lesz ennyire lájtos, példának okául a digit (gyakiv + vizsga) és az anal (vizsga).


Ilyen vizsgáim lesznek még: vizsgaidőszak project plan (nagyítható)


Továbbra is pesszimista vagyok. A félév során a legtöbb számonkérés után csak reménykedtem, hogy meglegyen, aztán sokmindenből tökjó eredményeim voltak. Ugyanakkor analízisből mindig felülkalkuláltam, hogy milyen zh-t írtam. Érdekes.

Update 15:09: Hogy miért jó a tanulási ütemterv? Azért mert kirakom az asztalomra és látom hogy van teendőm aznapra is.
Haszprus

Holnap Digit vizsga

©   Haszprus   |   bme
Éjjel 3-kor úgy döntöttem hogy végülis holnap levizsgázom Digitből, ígyhát, előttem az egész anyag, szerény kalkulációim szerint kizárólag éjszakázással leszek jutok a végére…

Update 17:04: hááát, hoztam már jobb döntést is asszem, mert nemrég keltem, szóval…
Haszprus

Negyedik félévi órarend-vázlat

©   Haszprus   |   bme
No hát így nem pont elsőre de pár nekifutás után ilyen órarendem jött ki, ez egyelőre valamiféle vázlat, aztán meglátjuk hova csiszolódik.



Mik a problémák vele?
  • Túl sok óra. Ha abból indulunk ki, hogy be akarok járni, akkor ez így sok.
  • Túl sok kredit. Konkrétan 43.
  • Az ütközések kiküszöbölése érdekében nem tudtam felvenni a Mérés labor 1-et, ami roppant kellemetlen, tekintve hogy ratyi tárgy, állítólag simán elvégezhető, egy a probléma vele, éspedig az, hogy az algel gyakom időpontjában van, szerdán, amire elvileg ajánlatos volna bejárni, tehát üti a mérést. Vagy lehetne csütörtökön vagy pénteken, 8-tól 12-ig, de az még rosszabb, mert két-két tárgyat üt egyszerre (a lehetséges mérés-időpontokat fekete árnyékolt keretekkel jelöltem). Nemtom mi legyen, felvegyem vagy ne vegyem fel? Algel gyakoknak csak a felére tudnék bejárni miatta…
  • Hét kib#szott óra nem az I épületben lesz. Bakker. Megashit. Ilyen nincs bazeg. Vááá. Utálom az egyetem összes többi szaros gagyi béna épületét. I épület power, összes többi megasuckz. Kényelmetlen, alulfűtött, nincs légkondi, nincs lift (vagy túlterhelt, kicsi stb), nincs luxuswc, nincs ruhatár, nem ergonómikus, régi, úgy szar az egész ahogy van. Rühellem. És messze is van. Az ötből 2-3 napot nem az I épületben fogok kezdeni, ebből mi következik? Hosszas egyedüli utazás. Fakkin shit!!
Nem tudom, mit adjak le. Kézenfekvő lenne az elektrót és a depót, de ezeket a tárgyakat biztos mindenki felveszi, hisz nincs előkövetelménye, ergo nem lenne jó keresztre menni belőle. Az elektro ráadásul állítólag még könnyű is.
Gondolkodtam még azon, hogy esetleg az algelt, de nemtom… Félek hogy algel nélkül a hétfői valszámra nehezen tudnék felkelni (egyetlen tárgy miatt ugye).

Eredeti terveimben az elektrót és a depót jegeltem volna egy félévre, valószínű, hogy ez lesz a végleges döntésem is, majdan. Sokat fog könnyíteni a hétfőmön, a keddembe viszont egy idióta lyukat szúr, a szerdai bejárásomat ugyanakkor kicsit veszélyezteti (egy óra kedvéért nehéz bemenni, mint írtam) (ja, ez igaz a keddre is).

Most pedig következzen a kisszótár, mi mit jelent:
valszám valószínűségszámítás
algel algoritmusok elmélete
elektro elektronika
depo deklaratív programozás
opre operációs rendszerek
szar számítógép-architektúrák
fony formális nyelvek
jelek jelek és rendszerek
szglab számítógép-laboratórium IV.
tesi
mérés mérés labor I.
töki tömegkiszolgálás, no ezt tuti nem veszem fel mert kéne hozzá egy valszám
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/19

©   Haszprus   |   bme
Különös ha egy 24 pontos ZH után 3 (!) pontos pótZH-t ír az ember miközben kb. 40 pontra számít. Ma remélem kideríthetem, miként lehetséges ez. Összeesküvést sejtek…

Update 12:48: Hát ez van, el lett szarva, meg látván hogy ratyi, már nem is igyekezett a javító úgy különösebben pontokat szórni rá… Szerintem lehetett volna de most mit harcoljak, 32 nem lett volna meg.

A pótZH2-m szintén über lett, első két feladat remélem 100%, utána aztán homály.
Haszprus

Digit or not digit?

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
jövő szerdán vizsgázhatnék digitből, azon gondolkodom megtegyem-e... pihennék már kurvára, viszont ha most levizsgáznék digitből akkor zsír lenne mer nem kéne jan második hetére 3 tárgyból készülni (csak 2ből)
Haszprus
van 4 teljes napom tanulni
Haszprus
bár még nemtok semmit belőle, azt se h mit kéne tudni mer nem jártam be
Haszprus

Közelség, távolság, arcok, eredmények

©   Haszprus   |   barátok bme life
Ha bárki azt hinné hogy a közelségnek nincs összekovácsoló ereje akkor óriásit téved, hál' az égnek. Meglévő ismerettségeken is lehet erősíteni egyszerű közelséggel. A távolságnak pedig mindig bontó ereje van. (Mert az ember a mindennapokban kitörölheti a seggét azzal ha van egy olyan barátja akivel ugyan nagyon jól elvannak ha találkoznak, de ez csak szőkőévente egyszer fordul elő.)

Amúgy ma jó napom volt, egyik dolog hogy mindkét ZH-m meglett (ld. korábbi bejegyzéseim), másik hogy a mai BSZ pótZH1 se lett olyan borzalom, ponthatárt saccolok, mint mindig, utána kis magánkonzi arról, hogy mit hibáztam el és hogy is kellett volna jól nyomni a zh2-ben a feladatokat. Aztán itt van még egy kellemes kis társalgás pótzh előttről, meg utánról, nem kellett egyedül hazacsatangoljak, valamint dél körül amikor a két zh eredményt mentem begyűjteni, akkor is akadt társaságom, rulz. Baromnagy egyébként az egyetem területe, nem kis séta megszerezni minden helyről a kihirdetett eredményeket.

Holnap lenne Digit meg BSZ, de hogy be nem megyek, az hótziher, tanulok a pénteki bsz pótZH2-re. Egyébként említsük meg, hogy tegnap sajnos nem tanultam egy betűt sem, valahogy nem volt kedvem. Kellett volna de már túl régóta megy a hajtás, vagy nemtom.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/17

©   Haszprus   |   bme
BSZ 2 ZH 2 => pótZH (25 pont folyománya)
Tényleg sajnálom, mert két feladat is van, amin látszik, hogy értegettél vmit hozzá, csak aztán mégis rossz lett (folyamos, kongruenciás...)
Mondjuk azt nem tudom hogy a folyamosban mit szúrtam el, meg is vagyok lepődve kellően.

Amúgy ilyen eredmények lettek a csoportban: 5 8 10 12 14 15 16 16 19 22 24 25 25 27 32 32 32 32 32 32 35 35 36 36 36 37 37 38 40 40 43 43 44 55
Max elérhető: 80, 32-vel megvan.

Update 18:41: folyamokkal alapvetően tévedésben voltam valaminek kapcsán, 6/10p, kongruenciát meg állítólag elszámoltam az elején, 3/10, baze.
Haszprus

BSZ pZH1 holnapután

©   Haszprus   |   bme
Szerdán 16-tól BSZ pZH1. Maratoni tanulást tervezek rá, kinyomtattam valami korábbi évből egy gyakvezér teljes netre felrakott anyagait, megoldások meg minden. Aztán persze lehet hogy lusta leszek, de egyelőre… Na megyek tanulni.

Holnap nincs egy órám se, mert szglabból kész vagyok, analízisből pzh2 lesz óra helyett de arra nem kell menjek, pt-ből meg valami fakultatív cuccok lesznek 8-tól 10-ig, amire ugye nem fogok külön felkelni. Pedig érdekelne, mert metaprogramozás meg egyéb jövőbeli ill. fejlődő technikákról tart előadást az utolsó 2 hétben
Haszprus

Pénteki BSZ

©   Haszprus   |   bme
A pénteki BSZ pokoli egyszerű volt, utólag megnézve a helyes megoldásokat. Nomeg anélkül is már helyben láttam, hogy ez biza könnyű lenne, ha tanultam volna rá. Tulajdonképpen azt megelőző este még gondolkodtam is, hogy vajon átnézzem-e a kongruenciákat normálisan, de végül annyiban hagytam, mert úgy gondoltam, azzal még messze leszek a kettestől. Hát tévedtem, most már látom, azzal simán meglenne a kettes. Lehet hogy így is meglesz, de nem hiszem. 20 pontom tutira van két feladatból, 2 feladathoz hozzá se nyúltam, a maradék 4 feladatból kellene összetarhálni 12 pontot, és akkor jó, de azokra se hiszem hogy túl sok értékelhető cuccost írtam volna. Pár pont biztos van, de 12... hát nemtom. Meglátjuk. Jó lenne azé" ha nem kéne pzh2-re tanulni ebből is. És nem kéne olyan pesszimistán állni a dolgokhoz, hogy azért nem gyúrok valamire, mert valszeg úgyse lesz meg. Fanki snitt. Bár ezek után nehéz optimistának lenni.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/15

©   Haszprus   |   bme történelem
Szglab III ZH: 5 (18+2/20+2... 20/22) (félévközi jegy: OK, tantárgy completed)

Javítócsávó aszonta három kódrészre a főprogramban hogy ilyen királyságot még nem is látott a többi zh-ban

Tegyük még hozzá mindehhez hogy elég gyatrán jártam be, amikor bejártam, akkoriban még Marcellel az AK-n dolgoztunk (igen ott óra közben ), utóbbi időben meg közelében sem voltam az előadásoknak, szóval a mintazh-t nem is láttam, és a nyomtatott slide-okat se használtam, külön a zh-ra nem készültem, a slide-okat kinyomtatáson kívül abszolút nem vettem kezembe. Igaz, gyakorlatokra rendesen bejártam.

No ezek után most büszkeség van.

Volt egy arc aki kettővel előttem fél órán át reklamált az előadónál hogy szerinte kevés volt a 60 perc, meg ilyenek Királyság volt, a sor csak állt mögötte…

Update 17:25: hehe, kedden 0 órakor így nyilatkoztam az szglab zh-ról (amit ~32 órával később írtunk):

A szerdai szglab ZH-ra azt hiszem, nem fogok tanulni. Eddig se tanultam java-t és ezután sem fogok. Alapból érzem a dolgot valamilyen szinten, nem áll messze tőlem. Bemegyek, megírom, vagy átmegyek, vagy nem. Utána van még egy hetem a pótZH-ig, amiről lehet hogy másként fogok vélekedni.
Az a baj, hogy kurvára nem bízom magamban. Az elmúlt 1 év elég kemény volt. Mostantól más idők jönnek. Kevesebb gép, több alvás, több agy.

Update 17:33: az átlagZH 10,6 pontos, ha csak azt a 259 embert vesszük, akik megírták a ZH-t (és sikerült a beugrójuk). Ha az szglab3-mat felvett 496 embert nézzük, akkor az átlagZH 5,57 pontra módosul. (A kettes alsó határa 6 pont)

A szumma pontszáma a 496 emberből velem együtt 6-nak 20 illetve afeletti (22-ből). Thats really good.

Update 17:53: a zh pontszáma 16 embernek 18 ill. afeletti (20-ból). Still good.

Haszprus

Digit vs BSZ zh

©   Haszprus   |   bme
Reggel eléggé paráztam a digittől, mikor elindultam itthonról, gyorsan még átpörgettem a könyv lapjait a szemem előtt, az a tuti. Odabent még nagyobb lett a para, mert az előadó közölte, hogy a pótpótzh és a pótzh közül nem lehet megírni mindkettőt, csak egyiket, saját belátásunk szerint választhatunk hogy melyiket. Na ez roppant jó, mert akkor én nem most írtam volna, hiszen utána közvetlen bsz zh-m következett, hanem két hét múlva, amikor már semmi se kavar be. Így viszont digitre tanultam, a bsz-t meg hagytam a halálba, mondván hogy legalább egyik legyen meg tutira, a kettőre együtt nem lett volna időm a sűrű egyéb zh-k miatt.

Szóval megírtam a digitet, szerintem elég jó lett, de majd kiderül. A BSZ viszont gáz lett - össz 2,5 órát tanultam rá az első zh óta. Közelinek érzem a kettest, ami ehhez képest jó, de annyira azért nem örvendezek.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/11

©   Haszprus   |   bme
MaLo ZH: OK (félévközi jegy: OK, tantárgy completed)

Update 17:33: ennyire szarul hogy lehet megszervezni egy eredményközlést? ~500 ember a teremben, és kénytelenek ~4 (nemtomhány, mer takarta a tömeg) kifüggesztett papírról leolvasni az eredményeket. Következmény? Egymás iszonyatos taposása, hosszú perceken keresztül tülekedés a papírok közelébe kerülésért. Legalább a 4 papírt ne egymás mellé rakta volna, hanem távol egymástól, hisz úgyis betűrendben vannak, ergo a névsor végén levők menjenek a jobb papírokhoz, az elején levők a bal oldali papírokhoz, például…

vagy mint valaki felvetette, jobb lett volna ha kinyomja projektorra, de nem, mert mittu domain

utána 500 ember jegyének beírása az indexbe egyetlen ember által, vááá

vagy lehetett volna mondjuk több példányt nyomtatni a listából

vagy mondjuk informatika szakhoz illően felkerülhetett volna a netre

vagy akármi. de 500 ember egyszerre nézzen meg egy helyre kifüggesztett ~4 db papírról eredményeket… na ilyet ne.
Haszprus

Félévzárás közeleg

©   Haszprus   |   bme fotózás történelem maszat
Kocka Maszat billentyűzeten alszik

A szorgalmi időszak hátralevő 11 napjában (hétvége included) 6 db zh-t írok. Nem korrekt, határozottan nem az. Hogy lehet egy ilyenre felkészülni? Nos, persze, úgy hogy az ember egész félév során kitartóan tanul. De az ember lusta állat, és úgy működik, hogy nem tanul, amíg nem jött el az ideje. Márpedig ha sok tárgynak egyszerre jön el az ideje, akkor szívás tud keletkezni. Ez a jelenlegi helyzet is. Elég nagy probléma számomra az, hogy ha kilátástalan feladatot látok magam előtt, akkor elkezd nem érdekelni a dolog.

A szerdai szglab ZH-ra azt hiszem, nem fogok tanulni. Eddig se tanultam java-t és ezután sem fogok. Alapból érzem a dolgot valamilyen szinten, nem áll messze tőlem. Bemegyek, megírom, vagy átmegyek, vagy nem. Utána van még egy hetem a pótZH-ig, amiről lehet hogy másként fogok vélekedni. Viszont 2 kredites tárgy. Nem épül rá semmi. Halál mindegy, hogy megvan-e. Ezzel párhuzamosan olyanokból kellene készüljek, hogy BSZ, Anal, Digit, szóval a legkomolyabb tárgycsoport (a három tárgycsoport amiből ugye szigorlatunk van).

Na mindegy, azért megpróbálom. Két hét múlva meglátjuk, miként zártam ezt a szorgalmi időszakot, és utána még szenvedés februárig (vizsgaidőszak).

De kezdek kifulladni. Az utóbbi egy hétben alig tanultam, a tanulási ütemtervre fittyet hánytam. Mondjuk ez nem volt nehéz, tekintve hogy állandóan ZH-im vannak és házi feladatokat kell beadjak. Ilyenkor az ember nehezen foglalkozik még más tárgyakkal is. De pl. a tegnapi nap során egyszerűen semmit se tanultam, talán olvastam 2 oldalt a digit könyvből és kész, ettől ki is dőltem és aludtam 3 órát.

Folytatni kéne valamikor a vezetést is, mert az sikeresen abbamaradt tavaly nyáron. Ennek megfelelő volna a bme negyedik féléve, ugyanakkor azzal ütközik a dolog, hogy utólérjem a tantervet, amihez képest az elmaradásom az első félévből származik. Azóta progból már sikerült kikeresztelkednem, Anal 2-t a várakozásoknak megfelelően elsőre bebuktam (nem volt nehéz miután az Anal 1-et akkreditáltattam és Anal2 gyakiv helyett bsz-ből készültem mert azt esélyesebbnek tartottam), viszont nem vehetek fel tárgyakat felelőtlenül, mert következményei vannak minden egyes tárgyfelvételemnek, ez némiképp megnehezíti a felzárkózást.

Szerdán még egy elbaszott tűzvédelemre is be kell menjek, ilyenmódon a reggeli ZH-val együtt 8-tól 19-ig a bme-n fogok rohadni, és még a bsz zh előtti utolsó gyakorlatával is ütközik. Bazze. Asszem inkább nem megyek tűzvédelemre, bár fogalmam sincs milyen következményei vannak ennek.

Ja és a pénteki bsz zh még mindig ütközik a digit zh-val, noha szóltam előbbi tárgy előadójának hogy rakják má későbbre pár perccel, de azt nem lehet mert csak kevés embert érint és különben is ha 5 percet késünk abból nincs gáz. Na frankó de az I-ből K-ba átérni nem öt perc hanem 20, azon meg súlyos pontok, esetleg félévek múlhatnak... Bah...

Update 00:56: bepróbálkoztam a Digit előadónál, hátha ő hajlik előbbre hozni a ZH-t. De nem hiszem mert alapból a reggeli legelső óra…

Update 12:08: zsír, hajlott rá

Haszprus

Kiszállok az AK-ból

©   Haszprus   |   bme fejlesztés történelem adok kapok
Kiszállok az általam indított Adok-kapok projectből, és SzaMa-nak adom. Tegyen vele amit akar, ha van kedve.

A döntés mögött talán elsődlegesen tanulási okok húzódnak meg. Nem fejleszthetek ennyi mindent suli mellett.

Update 21:05: az archívum kedvéért pár screenshot…

Update 21:05: pár napja a kereszt site frissítését is befagyasztottam, igaz, azt csak a vizsgaidőszak végéig.

Haszprus

Digit házi 2 problémaaa

©   Haszprus   |   bme
Bakker. Digit 2 házihoz használandó trial program LEJÍRT mielőtt leellenőriztem volna a házimat... Márpedig a hf-kitűzésben az egyetlen félkövér dőltbetűs mondat az, hogy ellenőrző szimuláció nélkül nem fogadják el a házit. Most mi a rák lesz?! Hát ideg vagyok… (házit 8-kor kell leadni, szal még csak az sincs hogy addig keresek másik programot, megtanulom használni, stb. - bár a legegyszerűbb az lenne h vkivel lefuttatom a cuccot, akinél még nem járt le, és kész, de ki van ébren ilyenkor? (senki))

Update 10:36: 08:00-ra elzarándokoltam a HSZK-ba hogy legyen egy gépem ahova felrakhatom és ott majd elölről indul a trial. Útközben találkoztam Imoval meg Petivel, ők Jelekkel szívtak és szintén a hszk-s gépeket vették célba Ímde: felraktam a progit és ugyanaz a hibaüzenet, mint itthon, nevezetesen hogy kétszáz mentés fölött nem műxik a cucc. Mondom mi a rák, és irányt vettem Digit előadásra az I-be. Ahol találkoztam Tamással, és a haverjával együttműködésben rájöttünk, hogy egyszerűen csak lamatic vagyok mert nem méreteztem át az ablakot kellőképpen, és nem látszott a kontent. Ez milyen már Hazaugrottam, átméreteztem az ablakot, látám hogy ez jó, visszaugrottam, és beadtam. Zsír.
Haszprus

Digit házi 2

©   Haszprus   |   bme
Jeah bealudtam 4 órára, de még mindig nem kezdtem neki a digit házinak, amit reggel 8-ra kell leadni. Még előtte elmélettel is meg kéne alapozni. Hát ez most kemény menet lesz, sokkal inkább, mint legutóbb.
Haszprus

MaLo zh :)

©   Haszprus   |   bme
ZH-n:

IRCQuote fight! In the ring:

(hallgató)Tanár úr! Találtam egy hibát a feladatsorban!
(tanár)Az ki van zárva... már vagy százezer éve... [ez a feladatsor szerepel zh-kon ]
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/9

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
BAZMEG
19 pont lett a digit zh-m!
össz annyit tanultam rá h éjjel 2-kor elővettem hajnalig aztán 8-tól zh volt, még éjjel is megszakítottam a dolgot gépezéssel fél órákra, és nem is értem a könyvben az anyag végére
24 pont kellett volna ketteshez
szóval most tökre örülök
Balage
Haszprus
nem is értem hogy a gecibe lett ilyen jó
Balage
hát de ez semmire se jó
Haszprus
igen de ilyen 5 pontra számítottam kb

Jegyezzük meg, hogy tényleg kb. 5 pontra számítottam, még ki is jöttem nemsokkal félidő után, tényleg nem értem hogy lett 19 (dehát ezek szerint egész jó gondolataim lehettek amiket leírtam teljesen bizonytalanul, ott helyben kitalálva hogy vajon mit hogyan kéne megoldani, mi hogy épül fel…), és így viszont akkor elég esélyes, hogy nem fog kelleni gyakiv-znem digitből, mert a túlzsúfolt tanulási ütemtervem ellenére is talán fel tudok készülni a pótzh-ra, ami dec 10-én lesz, igaz, az sajnos pont a bsz második zh-nak a napja, ami egyáltalán nem szerencsés. Holnap lájtos nap lesz, megint két zh vár rám.

Update 20:54: az I épületben a Digit ZH pont akkor fog befejeződni amikor a K-ban a BSZ ZH kezdődik. Roppant nice.

Haszprus

A mai nap valahogy egész vidáman telt, sőt…

©   Haszprus   |   film bme barátok
A mai nap valahogy egész vidáman telt, sőt, talán a félév során másodszor vagy ilyesmi, beértem időre, sőt, öt perccel előbb a Analízis előadásra. A szokásosnál több emberrel beszéltem, találkoztam is némely ritkán látott ismerőseimmel, és Analízis közben mainframe-mel felidéztük a Csupasz pisztoly sorozat néhány emlékezetes jelenetét, többek közt azt, amitől már majdnem könnyesre röhögtem magam előadás alatt: Frank Drebin nyomozó abban a részben állandóan bénán parkol, s egy alkalommal a rendőrség előtt úgy hagyja el a járgányt a lejtős utcán, hogy nem húzza be a kéziféket, majd mikor a kocsi megindul mögötte, azt hiszi, hogy őt követik, előveszi a stukkert és az immáron lejtős utcán távolodó kocsira elkezd lövöldözni, mire az kigyullad és mind a négy oldalsó ablakán hatalmas légzsákok fúvódnak ki, majd mikor az utca végére ér a járgány, égve, légzsákokkal, komótosan befordul a jobbra nyíló utcába Í (Aki nem látta, nem tudja. Pótolja.)
Haszprus

Vizsgabeosztás suxx

©   Haszprus   |   bme
Borzasztó szar vizsgaidőszakom lesz, a harmadik héten egymás melletti három napra majdnem betornyosult négy tárgy. Aztán végül kivettem egyet közűlük, a másik kettőt nemtom átrakni sajna. Teljesen gáz.
Haszprus

Felkelni nem tudás

©   Haszprus   |   bme
Képes leszek bukni tárgyakat pusztán azért mert heti két-két órájukból az összes az első óra az adott napon? Ld. PT hétfő-kedd első óra, Digit csütörtök-péntek első óra. Ezeknek talán 20%-án voltam benn (mert nem bírok felkelni). Talán PT-ből még kevesebben. A mai napot pedig megint kihagytam úgy ahogy van, mint mostanság elég sok napot. Kurvára nem jó ez így. Pedig 00.37-kor feküdtem. Egyébként tegnap egy csomót tanultam, akárcsak szombaton. Tökjó. Felmerült, hogy esetleg hosszabb távon itthagyjam a gépem ebben a szobában, mert így hasznosabb az itthon töltött időm.
Haszprus

Kezdek tanulni…

©   Haszprus   |   bme hwsw life
A blogot minden scriptnél jobban be lehet szabályozni a más elfoglaltság találása című módszerrel. Jelen esetben ez a más elfoglaltság a tanulás. Egyelőre még baromira ellenkezik minden porcikám, és egész nap átjárok ide a szerverterembe egy kis gépezésért, de azért egész jól megy a dolog. Legalábbis tegnap nagyon jól ment, ma visszaestem kicsit, de próbálom tartani az ütemtervet. Ja, illetve azt nem sikerül, de azért mégiscsak tanulok sokat és jól Igaz, eddig csak két hétvégi nap van mögöttem, lehet, hogy hétközben nem lesz ennyire ideális a helyzet, és nem lesz kedvem semmi erőlködéshez.

A minap egyébként az infosite-on rábukkantam a korábbi MaLo eredményekre, és hát, öö, hömm, höhö Ezek után kérdéses hogy vajon érdemes-e tanulnom rá. Már csak azért is mert kevés az időm, és lehet hogy más tárgynak kéne allokálni belőle.
Haszprus

BME project plan 2004 végére

©   Haszprus   |   bme fejlesztés hwsw life
Az éjjeli digit tanulás nem jött be, ofkorsz nem volt elég.

A helyzet tűrhetetlen, ezért készítettem újabb project plant a hátralevő 2 hét átvészelésére. Mármint tanulmányi szempontból.

Tegnap (pénteken) máris nem tudtam tartani az ütemtervet, mert a betervezett 5 tárgy helyett mindössze másfélre szakítottam időt, ugyanis 16-kor már olyan álmos voltam hogy le is dőltem, még gép előtt sem tudtam megmaradni.

Jelen pillanatban Javaval foglalkozom, ami nem is olyan egyszerű, mint az ember hinné.

Más: Sikerült belőnöm itthonra azt a rühes bme intranetet. Rosszul van ledokumentálva a hszk honlapján hogy hogy is kell.

Más: mainframe jóvoltából hamarosan lesz pár új szavazás a blogon.

Más: A héten feltűnően sok egyedi látogatóm volt a megelőző időszakokhoz képest. Kiváncsi vagyok, miért. Aki sejti, írja le, thx. (Habár van egy tippem.)


(powered by webstats, thx 2 Pál Kornél)
Haszprus

Gépem elszállítva

©   Haszprus   |   life hwsw bme történelem

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
áthoztam a gépemet a szerverterembe (gardrobe) mert kurvára zavart, egész nap előtte ültem. az elkövetkezendő 2 hétben azt akarom hogy a gépem itt maradjon. így engem se zavar, és anyám is tud rajta bármikor dolgozni. radikálisan le akarom csökkenteni a gépezési időmet mert [censored]
Természetesen BME-s tanulmányaim érdekében cselekedtem így.
Haszprus

Évvégi depi

©   Haszprus   |   túra life fáradtság bme barátok történelem
Gondolatok gyötörnek suliba menet, fürdés közben, elalvás előtt, és gyakran suliban is. Lehet hogy a november-december most már minden évben depi lesz? Talán az évszak miatt. Talán a rámnehezedő követelmények miatt (2 nagyházi és 7 ZH a következő 15 napban, meg utána még 1 héten további 2, ellenben másfél hete nem tanulok már egy betűt sem). Talán bizonyos dolgok hiánya miatt. Talán a pozitív élmények év vége felé való megritkulása miatt több idő jut a negatív emlékeken morfondírozni. A probléma, hogy ez az időszak még legalább másfél-két hónapig tart, úgy saccolom. Tavaly évvégén volt egy pontosan ugyanilyen időszakom.
Haszprus

Pénteken digit zh, és még nem készültem rá…

©   Haszprus   |   bme
Pénteken digit zh, és még nem készültem rá semmit, nemtom mi legyen. Ma lesz MaLo meg BSZ, ezekre be kéne menni feltétlen.

Imént amúgy a nappaliban ébredtem teljesen kicsavart nyakkal. Ez is amiatt van, hogy kénytelen voltam (na jó ez nem igaz) elhagyni a szobám amíg itten egyesek gépeznek.
Haszprus

Passzív félév meg ilyesmik

©   Haszprus   |   bme barátok
Tegnap egy óra késéssel mentem volna be analízisre, de az I épület előtt találkoztam (privacy power)-rel, aki most elsős itt a bme-viken. Mivel úgy alakult ez a féléve, hogy eléggé ellazáskodta meg mittu domain, a lényeg hogy szarul, ezért kicsit öntöttem belé lelket (persze nem alaptalanul, amiket elmondtam, azok csakis a színtiszta igazat tartalmazzák ).

Õ passzív félévet tervez, szerintem az nem megoldás. Felhívtam figyelmét, hogy van két ismerősöm, akik elmentek passzívra, hogy majd visszatérnek egy vagy két félév kihagyással, de egyiknél se történt ilyen, szóval szerintem a passzív félév veszélyes dolog. Még ha nem is sikerülne egyetlen tárgya sem, szerintem akkor is meg lehet kockáztatni bevállalni 30 kredit teljesítését egy félévre (a kockázat ugye az hogy ha nem sikerül akkor szépen kirúgják az embert), de azt mondja, hogy 7 kreditje valszeg lesz. No hát szerintem a 23 meg már nem akkora vállalás egy félév alatt kereszten, inkább totál sima ügy, ha az ember tudja hogy muszáj teljesítenie, mert nem kis dolgok múlnak rajta.
(A TVSZ szerint első évben minimum 30 kreditet kell teljesítenie a hallgatónak, ellenkező esetben megszűnik hallgatói jogviszonya.)

Ha nem tévedek, még vizsgaidőszak előtt passzívvá lehet tetetni egy félévet, úgyhogy ez a másik, amit végül egy utánaküldött sms-ben javasoltam neki, hogy érdeklődje meg. Persze lehet hogy ebben teljesen tévedek, de mintha láttam volna valahol valami ilyesmit.

A srác azt is gondolta, hogy passzív félévnek köszönhetően inkább majd tiszta lappal indít a következő évfolyamban, és nem szórakozik keresztfélévekkel, dehát így is kereszten lenne azért egy-két tárgyból, legalábbis a többiekhez képest, mégpedig előkereszten. Másfelől elmondtam neki, hogy előbb-utóbb úgyis százan behullanak minden egyes tárgyból keresztre, így megy ez, szóval nem kell félni

Update 14:18: az utolsó bekezdést megtartom magamnak.
Haszprus

KDO

©   Haszprus   |   bme
A rohadt kibaszott kurva isten bassza meg. Megint lemaradtam a kdo-osztásról. Elvileg emailt is kellett volna küldjenek, állítólag küldtek is, nekem ugyan nem jött…

Utolsó belépő osztás!!!!!!!
November 23-án (kedden) 17:00-19:00-ig lesz az utolsó belépő osztás az Igazgatói irodában.
Aki még nem vette át a belépőjét, az most utoljára átveheti. Aki nem veszi át a belépőjét, annak következő félévben csak fizetőset tudunk biztosítani, akár igényeltek neki, akár nem.
Nóra | 88 megjelenés 2004-11-18 00:40:52 óta.
Kurvajó bazmeg.
Haszprus

Anal 2 ZH eredmények jegelve

©   Haszprus   |   bme
Tegnap úgy vártam az Anal 2 ZH eredményeit… De Andai nem jelent meg, legalábbis negyed órás várakozásunk során nem, utána meg leléptünk. Mondjuk megmondtam volna valakinek, hogy hívjon fel, ha netán mégis bejön, de nem maradt ott senki a közelibb ismerősök közül. Na mindegy, ma 10-től Analízis by Fritzné, merem remélni hogy az ő eredményeit legalább megtudjuk (ez erősen biztosnak tekinthető), és frankó lenne ha hozna Andai féle adatokat is, de ezt kizártnak tartom, mint ahogy a ZH1-nél sem tettek így. A probléma csak az, hogy az ő általa javított ZH-részből még egyáltalán nem fog kiderülni, hogy végülis hány pontom lett, mert nála nem sok, max 57%, ami ugye az egész ZH-nak csak 20%-a, szóval nem sok minden múlik rajta (óó, dehogynem).
Haszprus

Digit bejárás

©   Haszprus   |   bme
Nemtom kihagyjam-e a mai digitet. Egész nap nincs más óra. A digit unalmas. Korán is van (8.30-tól 10.00-ig). Ugyanakkor roppant hasznos mert helyben megérthető minden. (Jegyezzük meg itt hogy ebben a félévben kevesebb mint 50%-án voltam benn a digit óráknak, ami talán helytelen dolog mert ránézvén az infosite-on található zh-kra, bizony megijedtem.) Hm asszem itthon maradok, nem volna erőm 3,5 óra alvás után felkelni.
Haszprus

Eljött az anal2 zh2 napja, és most már azért…

©   Haszprus   |   bme
Eljött az anal2 zh2 napja, és most már azért izgulok jól. Hirtelen úgy tűnik, nem tudom megoldani a feladatokat. No ez majd 12 és 14 között elválik. Este pedig megnézem a Harcosok klubjának második felét. Elgondolkodtató, hogy vajon érdemes-e bejárni fizikára.

Update 02:55:


A szorgalmi időszak hátralévő dolgai


Update 04:05: esti harcosok klubja megin ugrott, vazz
Haszprus

Szglab3 sux

©   Haszprus   |   bme
Neem. Olyan szinten unalmasak az szglab3 előadások hogy azt leírni nem lehet. De mivel arra lusta vagyok hogy itthon nézzem át a nyomtatott anyagot, meg ez így relatíve kényelmes (ráadásul ib028 rulez), így marad a bejárás.
Haszprus

De mégsem túl későn

©   Haszprus   |   bme
Hát, ha nem utálnék fasságokról regélni, meg nem lenne ekkora ratyi program ez a veriwell (nomeg nem neteznék feladatmegoldás helyett és nem aludtam volna be tegnap este), akkor asszem 'kicsit' előbb is végezhettem volna, de lényeg hogy megvan a digit házi. A kapcsolási rajzot kézzel csináltam, olyan is lett, viszont ez csak kismértékben nyugtalanít

Jöhet újra az anal tanulás ezerrel. De nem most, mert most elmegyek alvadni.
Haszprus

Ha eddig is lett volna kreditrendszer

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
Ha június óta működött volna a kreditrendszer, akkor feltehetően június-október 5 hónapos időszakban 513 helyett nagyjából 429 bejegyzést írtam volna. Ezen becslésemet arra alapozom, hogy megnéztem, naponta hány bejegyzésem van 4-en felül, összegeztem, és levontam a bejegyzések számából.

A tegnapi napot részben tanulással (analízis 2 zh2 jövő szerdán), részben blogolvasgatással töltöttem. A kreditrendszer aktívból passzív júzerré varázsolt. Ez nem előny, de hogy tanulni is tudok, az igen. Még megpróbálok ezen a téren nagyobb erőfeszítéseket is tenni, mert szükség lesz rá.

A bejegyzéscímek bevezetésének meg rohadtul örülök, a Friss témák menü sokkal átláthatóbb így!

Még azon gondolkodom, hogy esetleg kéne egy olyan funkció, hogy manuálisan letilthassam x órára az admin felületet magam elől, vagy pl. aznapra. Hasznos tudna lenni zh előtti napokon, amiből a következő 1,5 hónapban elég sok lesz, utána meg vizsgaidőszak.
Haszprus

BME-félelmek

©   Haszprus   |   bme
Félelmeim vannak tanulmányi ügyekben. A héten lesz egy fizika c2 zh1, ami a körülményektől fog függni, és ugyanazon napig másnapra pedig el kell készüljek egy digit2 hf1-gyel, amiről nem sokat tudok, mert alig jártam be. Momentán nem tudom, hogy kéne megvalósítani a házit. Jövő szerdán pedig egy rettenetes anal2 # zh2 vár rám, aminek az anyagába belenéztem tegnap éjjel, és elment az életkedvem is. Sík ideg vagyok.

Ráadásul mindezek mellett hihetetlen mértékben rákattantam a gépes időelba##ásra.
Haszprus

Én vagyok a római pápa

©   Haszprus   |   bme
Pár hete tanultuk matematikai logikából (malo), hogy hamis állításból bármi levezethető.

- De professzor úr, akkor vegyük azt, hogy 2*2=5, és vezesse le nekem ebből a hamis állításból, hogy én vagyok a római pápa!

- Rendben van. 2*2 = 5, azaz 5 = 4. Vonjunk le belőle hármat, azaz 2 = 1, tehát a kettő az ugyanaz mint az egy.

Tehát a római pápa és maga két személy, VAGYIS EGY SZEMÉLY!

Haszprus

96% karó bsz-ből (BME előrehaladás 2/1/4)

©   Haszprus   |   bme történelem
Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyire kemény a BME műszaki informatika szaka.

Válaszként annyit tudok mondani, hogy BSZ2 keresztféléven most húzták meg az összes hallgató 96%-át.

Engem is. 24 pontom lett egyébként, és ezzel még egész jó vagyok (32 ponttól lehet átmenni). A legjobb ZH birtokosa (privacy power), akinek 46 pontja lett, rajta kívül még egy valaki ment át a mi csoportunkból. A ZH ugye 80 pontos.

Haszprus

Füst#ss - no thx

©   Haszprus   |   bme
Be akartam menni fizikára, de már az ajtóban felismertem Füst#ss hangját, ő helyettesített, úgyhogy rögtön fordultam is vissza. Egyébként kurvameleg van kinn, öltözzetek lájtosan.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/3 & kukac

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
Szglab3 kisZH2-m pluszpontra sikerült, de tréfás is lett volna ha nem így sül el, tekintve hogy a feladatkitűzés olyan jellegű volt hogy erősen gondolkodtam rajta hogy most vagy nagyon félreértettem valamit, vagy tényleg ilyen egyszerű 20-ból 3 arc nem tudta megírni jól ezt a kisZH-t.

Nagyházinak kukacot csinálok egyébként mer az könnyűnek tűnik. Nem akarok szglab házival szarakodni, van épp elég egyéb programozási feladatom.
Haszprus

BME-félelmek 041024

©   Haszprus   |   bme
Lefagyott a vigyor az arcomról mikor megpillantottam az imént hogy holnapra szglabból ki kéne találni, hogy milyen házi programot csináljak javaban. Az még csak rátesz erre egy lapáttal, hogy kisZH is lesz, bár az nem para, már csak azért sem, mert nem sok múlik rajta. Szerdán viszont BSZ2 ZH, és az már inkább para.
Haszprus

Environmentális interrapt

©   Haszprus   |   fáradtság bme
Jó, tehát úgy tapasztalom, hogy az eselpé módot túl sok akusztikai és egyéb environmentális interrapt lekezelése teszi futtathatatlanná ezekben a korai órákban.

Update 2004. okt. 23. 02:43: talán tanulok most egy kicsit, ahogy már tegnap dél körül is akartam volna, de abból nem (sem?) lett semmi.
Haszprus

Tiéd ez az esernyő? Ja, bocs.

©   Haszprus   |   bme

ehh le akarták nyúlni az esernyőmet ib028-ban bazmeg

(400 fős előadó)

már csak páran voltunk benn, megyek fel a kabátomhoz meg esernyőmhöz, erre látom hogy valaki próbálja leakasztani (szokásosnál jobban odaakasztom mer nem akarom hogy a tömeg lesodorja)

így nézem a faszi képét hogy mi a picsát csinál ez, alvajár vagy miafasz

rámnéz, keze így az esernyő körül, megkérdezi: tiéd ez az esernyő?

mondom ja.

ja bocs

no komment

Haszprus

Nem megy a reggeli kelés

©   Haszprus   |   fáradtság bme
Holnap csütörtök van. Erről az jut eszembe, hogy 8-tól 10-ig digit 2. Erről az jut eszembe, hogy a hetedik tanítási héten járunk, és eddig egyszer sikerült a csütörtök reggeli digit 2-re beténferegjek, éspedig a legelső digit 2-re. Onnantól valahogy nem jött össze. Reggeli végkimerültség, stb.
Haszprus

AK - OMIKK összeköttetés

©   Haszprus   |   bme fejlesztés történelem adok kapok
AK changeblog:
23:11 2004.10.19. (SzaMa & Haszprus)

Hamarosan összekötjük az Adok-kapok oldalt az OMIKK (országos műszaki információs központ és könyvtár) adatbázisával, így lehetőség nyílik a könyvek felvitelére ISBN vagy jegyzetszám alapján. Egyszerre több hirdetés feladását is nagyban meg fogja könnyíteni az új cucc. Überzsíros JavaScript & PHP by SzaMa. Megjegyzendő, hogy a cucc bugzik Firefox 1.0 alatt ha 3 hirdetésnél többet ad fel egyetlen lépésben az ember, azonban Mozilla 1.8-ban nem. Ez egy Firefox bug, reméljük, hogy mielőbb javítják.

Haszprus

Tűzvédelem + E1B = Shit

©   Haszprus   |   bme
Egy tűzvédelmi előadás amin ennyien vannak (fullon volt az E1B), az nem emberi, úgyhogy gyorsan elhúztam bepillantva a terembe.

Update 17:37: nem tud valaki beíratni/beírni a jelenléti ívre? E1B-ből wireless internetezők előnyben

Update 23:20: leblogolandó hogy végül nem sikerült beírassam magam úgyhogy december 8-án…
Haszprus

A mai napot is elbasztam

©   Haszprus   |   bme
Most ébredtem fel. Lehet hogy tudat alatt nem mertem bemenni, lincseléstől való félelmemben

Update 14:52: bementem szglab3 második felére, igaz, 5 perc késéssel, de nem lincseltek meg. skacok, ott leszek tűzvédelmen is, (lehet lincselni) sajnos, mert nem érdeklődtem meg hogy valaki beírna-e, de ha netán olvastok most és felajánljátok hogy beírtok, akkor örömmel elfogadom

Update 16:56: Na megyek tüzet védeni. Bázzeg. Viszek kaját, állványt, fényképezőt, másolandó anal jegyzetet, bsz könyvet. (Vélhetően nyomok egy panorámaképet, ha lesz a hátsó sorokban hely.)
Haszprus

Egy élhetőbb levlistáért

©   Haszprus   |   hwsw fejlesztés bme
Én egy élhetőbb levlistát akartam.

Többek egyetértettek velem, de a kellő időben nem voltak mellettem.

Anyázás volt. Majdnem meglincseltek.

Roppant negatív élmény.

Update 23:28: egy szavazás állása alapján egy egyharmados (azaz rohadtul jelentős) kisebbség érdekeit sikerült hót egyedül képviseljem. Minden rajtam csattant. Köszönöm, Élet, kurvajó volt.

Update 2004. okt. 19. 00:08: vajon majd reggel amikor irl találkozom velük, élőben is meglincselnek?
Haszprus

Protecting the überman

©   Haszprus   |   bme barátok
duma2003 levlista életéből 1-2 fejezet:

IRCQuote fight! In the ring:

kérdező (amúgy ismeretlen) userSubject: [duma2003] ATI
ATI Radeonokat mivel lehet húzni???
9600XT-t pl....
Haszprus
rákötsz egy spárgát
támadó (amúgy ismeretlen) userSzarpoénokat a www.szarpoenforhaszprus.hu -ra küldd lécci, és ne zavard vele a listát!
Powerstrippel egyébként lehet húzogatni bármit sztem..
megvédő (amúgy ismeretlen) userneszójjábe
ez jó poén volt, dumalistán simán elmegy
másik megvédő (amúgy ismeretlen) userÉn megvédem Haszprust, sztem jó poén volt!!!
Nem kell mindenkit mindenért lefikázni!
Thx for protecting the überman. A nép mögöttem áll. (Na jó ilyeneket veszélyes manapság kijelenteni, még bevisznek a zsaruk )

Ne szóljatok be, mert húsz pitbullt küldök rátok,
ujjam a ravaszon, szóval veszélyes vagyok,
ellenszenves emberekbe késhegyet nyomok,
aztán nyomulok a kocsiba, de nem hagyok nyomot,
a szirénazajtól meg már kicsit se szarok.

(Belga - Hello)
Haszprus

Ne legyen több könyves levél a listákon!

©   Haszprus   |   bme fejlesztés történelem adok kapok

Tegnap este a bme info2003, vill2003 & duma2003 adminjai megírták a levlistára (azaz kb. 1000 embernek), hogy mostantól az AK oldalt tessék használni.

Sziasztok!

Tiszteletteljes kérés mindenkihez!

1.) Ne legyen több könyves levél a listákon! -> Használjátok az ak.haszprus.hu-t! Ezentúl ez a hivatalos könyvpiac. Az egységesítés a többi listával már folyamatban van.

[…]

Power.

Haszprus

Rám-szakadék MA! & AK projekt

©   Haszprus   |   barátok bme fejlesztés túra rám-szakadék első 12e

Rám-szakadék ma YEAH! Zsííííííír. Még nemtom jól választok-e majd reggel amikor szimplán dzsekit veszek. A met.hu szerint 20 fok lesz a tető. De reggel elég hűvös lesz. Én meg beteg vagyok.

És azt se tudom, hogy vajon túracipőben menjek amit kissé sajnálnék tönkrevágni (pedig túracipő), vagy pedig bakancsban. Utóbbi lesz, anyagi megfontolásokból (részben).

5 óra múlva ébredés.

Az AK-projektben SzaMa és az én együttműködésem nem olyan lesz, ahogy eddig gondoltuk. Illetve nem tudom még, hogy milyen lesz, és lesz-e egyáltalán. SzaMa és Olthyer szerint a KSZK-hoz érdemes járulni a projekttel, hogy azok adjanak valamiféle támogatást nekünk. A KSZK bigboss rábólint a dologra, amint 'hivatalosan' is jelezzük neki. Kérdés, hogy vajon mit adhatnak ők? Embert, szakmai helpet. Nem tudom… mire jó az?

Haszprus

ELTE expedíció

©   Haszprus   |   bme barátok történelem
mainframe-mel eldzsaltunk az ELTE lágymányosi campusának északi épületébe, és kiváncsian vártuk hogy vajon megvernek-e engem a BME-s mappámból következően. Ez nem történt így - Pál Kornél szerint az eltések szelíd népek -, viszont megállapítottuk hogy az új ELTE épület belülről elég kellemes, sok szép megoldás található benne az I épülethez hasonlóan. Ugyanakkor egy része valamilyen okból kifolyólag eléggé oldschool lett (rájöttek hogy nem lesz EXPO, és onnantól költséghatékonyan folytatták?), márvány lépcsőház helyett hagyományos beton vagy milyen felületek, stb. Ruhatárból viszont van nekik rengeteg, sőt, a fűtés is megy, nem úgy, mint az I épületben (vagy ha utóbbi helyen is megy, akkor nem megfelelő hőmérsékletre van beállítva).

Update 18:56: holnap és hétfőn nincs suli. Rulz0r.

Haszprus

BME előrehaladás 2/1/2

©   Haszprus   |   bme
Megvolt az anal ZH.

Nincs kedvem a nap hátralevő részéhez. Nem az anal miatt, hanem mert fáj a torkom, a szemem, folyik az orrom, melegem van, ezek miatt rossz a kedvem. Kérem, kapcsolja ki.

Várom már a fony-t. Íllítólag regexp-ekről szól.
Haszprus

Bluescreen, szerviz?

©   Haszprus   |   hwsw fáradtság bme
Ma kétszer megakadt ott a gépem boot közben, hogy checking nvram. Tegnap cd-írás alatt pedig elszállt mindenféle usb eszközöm. Ja és egy bluescreent is kaptam (ami igazi ritkaság).

Be kellett volna adjam nyáron szervizbe. Vagy most is megtehetném, igazából. De nehezen viselném, ha két hétig nem lenne itthon gépem. Igaz, a HSZK és a Sch egyaránt közel van (szóval pl. napi szinten tudnék emailezni meg ami kell*), de még mindig nem vágom pontosan, hogy utóbbi helyen miként lehet "publikus" internet-hozzáférés elé kerülni. A kifizetett KDO-mra pedig lassan két hete várok.

Mondjuk valszeg a tanulmányi eredményeimnek és a 8 órás project teljesíthetőségének igen jót tenne két hét gépelvonás. Lehet, hogy meg kéne lépni.

* őszinte legyek? szerintem tutira nem mennék el naponta a hszk-ba vagy a sch-be csak azért, hogy netezzek. egyszerűen nem vagyok függő és kész csak ha már itt van és be van kapcsolva etc akkor nehéz elmozdulni előle.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/1

©   Haszprus   |   bme
A hétfői szglab3 java kisZH eredményei:

IRCQuote fight! In the ring:

zsír10 db (enyimé is)
nem értékelhető10 db
nem jelent meg9 fő
Sejthető volt. Reggel pedig anal nagyZH#1. El kell(ene) kezdeni készülni rá. Vagy inkább aludni és majd 1-2 hónap múlva. Most már úgyis tökmindegy.

Megj. így is ketten ültünk egy gépnél, mi van ha még az a 9 ember is eljön?
Haszprus

Freevote

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
Elkezdtem írni egy Freevote scriptet. Merem remélni, hogy hasznos lesz.

Ezt tudja:
  • létrehozza a kérdést és a válaszlehetőségeket
Ezt kell tudnia:
  • szavazófelület
  • eredmények
  • egyes szavazatokhoz userenként (nincs regisztráció és nincs usernyilvántartás se, ez egy easyscript lehessen bevinni kommentet (ez plusz egy mező az sql-be, vmint annak feldolgozása)
Felhasználási lehetőség:
  • akárhol
  • bme belső levlistáin akármilyen kérdés megszavazásához. pl. meg akarom szavaztatni a néppel hogy szerintük jobb-e isbn/jegyzetszám alapján felvinni a könyveket, mint név alapján kiválasztani egy listából.
Haszprus

Adok-kapok: Haszprus vs SzaMa

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
SzaMa-nak és nekem egészen más céljaink vannak az Adok-kapok site-tal, és más motivál bennünket. Nem tudom, mi lesz ebből. Aggódom. Ez a saját projectem volt, és nem marad az. Persze mondhatnám, hogy figyu, azt akarom hogy a sajátom maradjon, de tiszta sor, hogy valamilyen szinten biztosan előnyére válna az AK-nak, ha nem egyedül fejleszteném (nem mintha egyedül nem bírnék megbírkózni vele). Lehet, hogy jó lesz, és lehet, hogy nem. Lehet, hogy nem fog már örömöt okozni, miután nem egyedül fogom fejleszteni. Nem tudom, sosem fejlesztettem még mással közösen.
Haszprus

Egy jó BME-s nap

©   Haszprus   |   barátok bme adok kapok

A mai nap jó nap volt.

Eddig problémám volt az egyetemen, hogy túl kevés embert ismerek, vagy ha nem is olyan keveset, de mégis ritkán találkozom velük. De idén egész sok emberrel futok össze, vagy ismerkedek meg.

PT-n nem volt semmi különös, picit késve érkeztem - talán csak a legelső PT-n voltam ott időben -, és szokásomhoz híven az egyik jobb szélső ülésen foglaltam helyet az IB028-ban.

I épület után következett az R4N, ahol az szglab3-mat tartják. Itt Orcával (aka rudy) váltottam pár szót az aulában, majd laboron a túlterhelés miatt egy géphez két ember jut. Szerencsére nem valami gyíkarc foglalt mellettem helyet, így nem kellett rohadtul kellemetlenül érezzem magam egész órán. Mellesleg az óra kiváló volt, a gyakvezérnek érthető a beszéde, stb, és készültem is, meg lájtos is volt az első ZH. Vagy majd meglátjuk, nemtom (mármint hogy a csoportnak átlagban véve lájtos volt-e ez a kisZH). A csávó az előző héten is tartott labort, másik csoportnak, azok közül 16 embernek lett jó a kisZH-ja, 11-nek nem (háromértékű a dolog: jó = +0,5, nem jó = 0, nem jelent meg = -0,5 - ezek pontszámok, melyek majd a nagyZH-ba számítanak bele).

Labor után beugrottam diákigazolványt érvényesíteni, ahova olyan gyorsan behívtak sorszámhúzás után, hogy rohannom kellett az ügyintézőhöz. A KTH-ban egyúttal elintéztem az iskolalátogatási igazolást is.

KTH után a K épület felé vettem az irányt, és találkoztam Sanyival, aki 5-8. osztályban volt osztálytársam, és anno készített nekem egy teljes perl alapú news.hu-t. Na jó, nem teljeset, mert 99%-nál megunta és nem lett az egészből semmi Megtudtam, mi a helyzet a régi osztálytársaimmal, és jövőre meg vagyok invitálva ismét a nyári partikra (melyeket idén nyáron kihagytam egyébként, de meglátjuk, lehet hogy jövőre másként lesz, tényleg nemtom még)

A kis dumálgatás eredményeként ofkorsz késve értem Analízisre is (arról is 80%-ban elkések), ahol most már elég sok ismerős arccal van benépesítve a terem, ofkorsz mainframe mellett foglaltam helyet. Megállapítottuk, hogy az Analízis gusztustalan.

Analízis után mainframe-mel és Tamással vettem az irányt a Goldmann-téri 4-6-os megállóhoz, ahol belebotlottunk SzaMa-ba, aki vázolta, hogy

egész nap téged kerestelek
szóval kib#szottul fontos ember lettem. Meg akar pályázni az Adok-kapok site-tal egy (vagy több) ösztöndíjat, és el akarja költöztetni egy sch-es szerverre. Én ez utóbbinak egyáltalán nem örvendek, előbbi pedig kb. hidegenhagy. Nem titok, hogy mindenféle site-ot életem során két okból kreáltam

  1. fun
  2. ismertség

Namost ez utóbbi mértéke garantáltan csökken azzal, ha az Adok-kapok nem a www.haszprus.hu-n kerül elhelyezésre.

A találkozások sora azonban nem ért véget, mert a SCH környékén belebotlottam VDavid-ba, aki éppen valami össznépi fürdőzést rendezett közterületen, egy platós kocsi tetején, egy felfújható gumimedencében

Egyik olvasónk szerint

gondolom Schönherz Qpa van, óccsó játék hülyegyerekeknek

Végül ugyanitt összefutottam Anettel is, aki az info2003-admin-mivoltával az AK project egyik alaptámogatója

Update 16:50: a blogomon pedig minden eddiginél több user regisztrálja magát adott időmennyiség alatt, which is good.

Haszprus

Adok-kapok 041003

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
AK changeblog 21:15 2004.10.03.

- ak_intezmeny, ak_kar, és ak_szak sql táblák létrehozása, következő adatokkal:

IRCQuote fight! In the ring:

ak_intezmeny
i_id i_shortname i_longname
1 BME Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

ak_kar
kar_id kar_iid kar_shortname kar_longname
1 1 VIK Villamosmérnöki és Informatikai Kar

ak_szak
sz_id sz_karid sz_shortname sz_longname
1 1 Info Műszaki Informatika szak
2 1 Vill Villamosmérnöki szak

A későbbiekben a fenti lista bővítésére természetesen lehetőség nyílik.

Egyelőre nem tudom mit lehetne kezdeni azzal a problémával, hogy egy könyv tartozhat pl. két szakhoz, vagy két intézményhez. Pl. lehet hogy digitet ugyanabból a könyvből tanulnak az info szakon, mint a vill-en, sőt akár a bme-n meg a bmf-en is. (Csak példa, lehet hogy ez pont nincs így.)

Legyen egy külön táblázat ami direkt a könyvek és tárgyak közötti relációt írja le? Enélkül ugyanis csak bajosan [gányosan] megoldható, hogy egy könyv több szaknál is kilistázásra kerüljön.

Update 21:36: most kaptam az emailt SzaMa-tól, hogy egy überzsír fejlesztést amit csütörtökön irányzott elő és pénteken nálam meg is kezdtük a kidolgozását, most befejezett. Jobban mondva nagyot haladt vele. Úgy néz ki, össze tudjuk kapcsolni az Adok-kapok site-ot az OMIKK-kal (Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár).
Haszprus

Kereszt feeling

©   Haszprus   |   bme
Kereszt feeling…

(BSZ 2 keresztféléves gyakorlatról egy idézet)

(gyakvezér) Akkor majd kiküldöm a következő gyakorlat időpontját a levelező-listátokra... melyik is a tiétek?
(hallgatók) Az info2003.
(gyakvezér) Oké… hát, azért a biztonság kedvéért az info2002-re is elküldöm!


ÍÍÍÍÍÍÍÍ
Haszprus

BME félév közbeni félévértékelés

©   Haszprus   |   bme történelem
Ijesztő méreteket öltött a kihagyott előadásaim száma. Rendesen pótlom egyébként mindről a jegyzeteket. Jelenleg a következőképpen látom az idei tárgyaimat:

Tárgy Kredit Komment
PT 5 Minden risztekpám az előadóé. Jó tárgy, érdekeseket és hasznosakat tanulunk. Még nem tudom, az óráknak a vizsga szempontjából mennyi értelme van. Az ajánlott irodalom 6900 Ft-ba kerül, így felejtős.
Szglab 3 2 Az előadó eléggé unalmasan tartja az órát. A téma: Java. Ennek a nyelvnek igen hasznos az ismerete, örülök hogy tanuljuk.
Anal 2 8 A félév legsúlyosabb tárgya. Trágya.
Fizika 2 5 Nem szeretjük. Unalmas. Fölösleges.
BSZ 2 5 Gráfelmélet. Nem rossz. Nem mondom, hogy magamtól érdekelne, de ha már van ilyen tárgyunk, nem baj.
Digit 2 5 Szar, unalmas. Legalábbis eddig. A digit 1 jó volt.
MaLo 3 Eddig sajnos a 3-ból 1 órán voltam benn. Ma pl. rohadtul görcsölt a gyomrom és ezért nem mentem be. Az első óra alapján nem tűnt nehéznek, a későbbi jegyzeteket még nem néztem meg, csak beszereztem.
Tesi 0 Azt hiszem, idén is kihagyom a tesit. Semmi kedvem hozzá.
Haszprus

Adok-kapok, day 1

©   Haszprus   |   hwsw fejlesztés bme történelem
Roppantmód idegesített, hogy a bme info2003 és duma2003 nevű levlistáit ellepte a könyvárus spam, melyet maguk a felhasználók küldözgetnek. Úgyhogy 12-től éjjel 1-ig összedobtam egy oldalt, ahol lehet könyveket hirdetni, meg ilyesmi.

Ez egy áru-adatbázis. Kicsit más felfogásban, mint a legtöbb. A webes apróhirdetéssel foglalkozó oldalak nagyrésze nem [jobban mondva az általam ismertek közül egyik sem] csoportosítja a hirdetéseket konkrét hirdetett termékre. Ha elmegyünk az apronetre, nem találunk olyat hogy teszemazt nokia 6600-k listája.

A site-ban, amit létrehoztam, az a lényeg, hogy a user előre felkínált könyvadatbázisból választhatja ki, hogy milyen könyvet hirdet. Az adatbázist pedig maguk a userek töltik fel, a hirdetők, abban az esetben, ha még nincs benne a db-ben az a könyv, melyet amúgy ki kéne választaniuk a listából, hirdetésre. Ilyenmódon a db-ben nem lesznek fölösleges bejegyzések, és mindenki boldog lesz, mert nem kell azzal szívnia, hogy el van írva a könyv neve, vagy bármi más.

Egyelőre írtam az egyik adminnak, mit szól hozzá, a listáinkról pedig tiltsák ki az eféle spamet. Meglátjuk mi lesz.

A blogon korlátozom a napi bejegyzések számát. Nem scripttel, hanem önuralommal.

Haszprus

BME problémák

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Íllítólag esik. Nem volt kedvem suliba menni. De ma azért még bemegyek két előadásra. Amit kihagytam: MaLo (demian tanácsa ellenére), Digit2. Ez utóbbi csütörtöki előadása megasux, mert az IB138-ba van bezsúfolva több ember, mint amennyi a férőhely. És az a terem még csak nem is lejt, vmint kicsi a belmagassága. Gáz. A MaLo-t viszont sajnálom.
Haszprus

Fizika & új smileyk

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
Bealudtam fizikán úgy negyed órára, vagy nemtom mennyire. Durván. Esküszöm, ez a legfölöslegesebb tárgyunk, legalábbis én hótziher hogy nem fogok ilyen irányba mozdulni hogy bármi közöm is legyen a nem tisztán szoftver-alapú dolgokhoz. (no ezt a bejegyzésemet majd előszedjük pár év múlva egy kis újraelemzésre )

új smiley-k: >

smiley inventory: >
Haszprus

PT vizsga vajon mi?

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
Most jöttem PT-ről. Zsír. Ez a legzsírabb tárgy a harmadik félévben, az teljesen garantált. Talán jobb a Prog2-nél is. A csávó előadásmódja sokat hozzátesz. De még nem látom, vajon miféle vizsga lesz ebből a tárgyból.

Update 12:45: na utánanéztem hogy milyen lesz a vizsga, itt van két feladatrészlet pl.





Atom.
Haszprus

Eljött az első úszás napja

©   Haszprus   |   bme úszás
Eljött az első úszás napja a harmadik félévben. Semmi kedvem hozzá. 7-től lenne a MAFC uszodában, de asszem kihagyom. Lehet, hogy majd jövő héten elmegyek, és az is lehet, hogy nem. Ha nem lenne a MAFC uszoda ekkora gettó, sokat lendítene a helyzeten. Valamikor majd elmegyek dokihoz, és megkérdezem, mégis mit szólna ha konditerembe járnék, merthogy elvileg gerincferdüléshez nem túlzottan ajánlott. Első évben szerettem volna arra járni, de a tanár a tájékoztatót rögtön azzal kezdte hogy felsorolt egy rakás dolgot amik esetén erősen ellenjavallott a konditerem, s ebben én is érintett voltam.
Haszprus

Ami történik itt, az én vagyok

©   Haszprus   |   bme
azért reggel majdnem beértem…

Eddig itthon betoltam egy adag kávét, meg a suliban is egy holland capuccinot, mert az finom.

Most jövök MaLo előadásról, hát ez valami kész. Idézek pár dolgot:
Ami történik itt, az én vagyok
Hogy lehet egy mondatba 5 "és"-t egymás mellé préselni? Bolt fölé ki van írva, hogy "Zöldség, és, gyümölcs", emberünk beszól, hogy "Zöldség és és, és és és gyömölcs közé nem kell vessző."
Aszondja a csávó (Serény), hogy lehet még fokozni a dolgot.
Megkapjuk írásban a fenti mondat problémáját: "Zöldség, és, és, és, és, és, gyömölcs közé nem kell vessző." De hisz ez is hibás, mert zöldség és és és és és és …
Ezen a ponton a röhögéstől sírvafakadt az előadó ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
Haszprus

ZH-előrejelzés

©   Haszprus   |   bme
Király, a 12. hétre eddig MaLo, Anal2, és Fizika2 ZH-k vannak bejelentve. Még az is lehet, hogy mind ugyanazon a napon lesz. És két tárgyból még be sincsenek jelentve a ZH-időpontok…
Haszprus

Nézegettem _kicsit_ az Analízist, valahogy meg…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Nézegettem _kicsit_ az Analízist, valahogy meg lehet azé érteni. Mondjuk még annyit se néztem át, amennyit kellett volna mára. Mindegy. Slp kell. Hol van megin a 8 órás projekt� pedig idén nagyobb esély lenne rá. Az a baj, hogy éjszaka sokkal jobban tudok koncentrálni a külső zaj hiányából fakadóan, így érdemes éjjel olvasgatni amit akarok.

ps. lehet hogy mostantól nem fogok target=_blank-okat tenni a linkekbe, úgyhogy készüljetek hogy minden ugyanazon böngészőablakban fog megnyílni a blogon.

Haszprus

ó“rarend 2004/2005 első félév, preview

©   Haszprus   |   bme
Még nem végleges, ld. #00ff00 színű bejegyzés, de azért lényegében ilyen az órarendem:


Megjegyzem, a szerdai ZH időpont kizárólag a PT, Lab3, MaLo tárgyakat érintené. Ezek közül tudom, hogy a PT-hez nincs ZH, a többit most nézem, úgy tűnik, Lab3-ból a 13., MaLo-ból pedig a 12. héten írunk ZH-t. A 12. és 13. héttől eltekintve tehát nincs szerdán első órám, és ilyen módon 12-re kell bejárjak 12 alkalommal (merthogy 14 hétből áll a szorgalmi időszak). Királyság.
Haszprus

BME másodév első nap

©   Haszprus   |   bme történelem
No hát az első nap egész tűrhető volt, meeteltem csomó arccal, és kivételesen nem kellett magányosan közlekednem az utakon sem. Az Analízis 2-t elég brutálul tartják, és besüt a terembe a nap mint állat (K épület megasux), a Programozás technológiája előadásnak pedig megkérdőjelezhető köze van a leendő vizsgához. Egyéb óráim nem voltak, kérem kapcsolja ki.
Haszprus

Programozás technológiája

©   Haszprus   |   bme
(12:18:31) (+Haszprus) csumi lamzorok
(12:18:51) (+Haszprus) szglab még nincs az első héten
(12:19:23) (+Haszprus) kibaszott király tárgy ez a programozás technológiája... faszi végig űrszondák baleseteiről meg ilyesmikről beszélt hogy egy float->int konverzió hiánya miatt hogy ment szarrá 1 mrd $

Update 12:40:
"Ha runtime-dinamikusan creatolom a komplexeket, akkor menetközben kéne kompilálni az újabb fánksönöket." szóval az hogy angolul vannak a diái az egy apróság csak...
Haszprus

Kelés este nyolckor

©   Haszprus   |   fáradtság bme
Nem vok fáradt, de megpróbálok slp módba kerülni. Suli kezdetéig valahogy le kéne szokni arról hogy 20 körül kelek fel. 14-kor szól az ébresztőm. Igaz, tegnap is szólt, de valójában nem is emlékszem rá…
Haszprus

Már most tiszta para vagyok a szeptemberi…

©   Haszprus   |   barátok bme buli life túra
Már most tiszta para vagyok a szeptemberi sulikezdéstől és a hátralevő saccperkábé öt(-tíz évtől amit még le kell ott húzni… Faxkivan de téleg.

Azt hiszem, szeretném az egész életemet táborokban meg külföldi utakon tölteni, bulizva, punnyadva, turistáskodva. És kéne egy jó fényképező is.

Update 01:50: ide kapcsolódóan egy hivatali patkányok (office space - 1999) idézet:

(Peter Gibbons) Lawrence, te mit tennél ha lenne 1 millió dollárod?
(Lawrence) Megmondom én mit tennék, haver: Két csajt egyszerre, haver.
(Peter Gibbons) Ennyi? Ha lenne 1 millió dollárod... két csajjal lennél egyszerre? Ennyi?
(Lawrence) Jóhogy. Mindig is erre vágytam, haver. Ha milliomos lennék, még össze is jönne... mer' a csajok a pénzes palikra hajtanak.
(Peter Gibbons) Nem minden csaj ilyen.
(Lawrence) De aki velem összejönne egy hármasra, az biztos.
(Peter Gibbons) Jó gondolat.
(Lawrence) Na és te? Te mit csinálnál?
(Peter Gibbons) Azon kívül hogy két csajt egyszerre?
(Lawrence) Na persze.
(Peter Gibbons) Semmit.
(Lawrence) Semmit?
(Peter Gibbons) Pihennék. Csak ülnék a fenekemen egész nap. Semmit se csinálnék.
(Lawrence) A semmittevéshez nem kell 1 millió dollár.
Haszprus

(Haszprus) voltam fodrásznál

©   Haszprus   |   life bal bme haszprus barátok idézet

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
voltam fodrásznál
Haszprus
szinte fognom kellett a kezét akkora lámer volt
Balage
900ért?
Balage
Haszprus
1100-ér
Balage
miért volt lámer?
Balage
Haszprus
900 az női fodrász, mint utóbb kiderült
Balage
mi volt a hely neve?
Haszprus
mert mondtam neki elején hogy legyen másfél centi és oldalt fél
Haszprus
erre ilyet szól
Haszprus
és ezt kötelező betartani? mer nemtom ez a gép mennyit vág
Balage
Balage
és mit mondtál?
Haszprus
hát ott megijedtem picit
Haszprus
mondom nem fontos pontosnak lenni
Haszprus
na mindegy
Haszprus
szarakodott vele negyed órát, közben fél percenként kérdezte hogy így jó?
Haszprus
de sokmindenbe beleszóltam
WiZARD
Balage
Balage
mi volt a hely neve?
Haszprus
végén kérdezi, na így akkor jó lesz? mondom neki, hogy bal oldalt kicsit mintha hosszabb lenne, ilyen kocka alakú
Haszprus
erre méregeti a jobb oldalát
Haszprus
mondom neki: a másik oldalt
Haszprus
mondja: igen én is tudom
Haszprus
hmm
Haszprus
Haszprus
nemtom mi volt a neve, gellért tér felőli végén a bartók bélának
Haszprus
jaj legjobb
Haszprus
kérdezi suliba járok, mondom igen, kérdezi hova, mondom bme, erre ő: és az hol van? hmmm
Balage
Balage
és az hol van
Balage
Balage
mondtad neki, hogy 100m-re?
Áttekintés a Haszprus überblogon előfordult képekről…

Macsekok
Maszat az ablakban
Vörös macsek Biatorbágyon
BME macsekok
Maszat vs nagymacsek
Maszat vajon ki?
Nyakába vette a lábát
Maszat ágyon

Haszprus
Haszprus szemüvegben
Haszprus & Mainframe a HSZK-ban

BME (+Haszprus)
I épület power
Tűzvédelmi oktatás
Fizika óra
BSZ előadás
Haszprus fizikán [BME F229, Füst#ss, Fizika C1]
Fizika kísérletek
Analízis

Tábor, Haszprus
Szilvásvárad 2003.05.02-05.04.
Alkohol nyomorba dönt 2003
Fotós tábor Balatonalmádi 2003.08.03-08.10.

Kirándulás, Haszprus
Bakonybél 2002.09.28.
Kismaros, Királyrét 2004.02.07.

Happeningek, Haszprus
Microsoft előadás 2003.10.08.
Osztálytalálkozó 2003.11.15. Pizza Pazza
Likőrvásárlás
Balage vizit

Diszkó
Diszkókellékek 2004.02.08.

Cuccok
Sony SDM-X73
Columbia cipő reklamáció
Tokaji 1998 - Az Ön tiszteletére palackozta a CovySoft Networks…
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0 vs Logitech MX700
Kábeldzsungel
Élőhalott hal
Lineáris algebra
Objektum-orientált programozás C++ nyelven & Programozzunk C++ nyelven!
Intel plakát
Home volcano project
Alien creations
Datatower Brainslave

Autók
Tuning Polski @ BME

Fotózás, város
Magyar Parlament panoráma
Vidék-feeling panoráma
Schönherz panoráma
Naplemente
The Darkness
Szent István Tér & Váci utca panoráma
Fotozz.hu

Élelmezés
Don Pepe Mc Remete 2003.12.19.
Don Pepe Georgina (archív kép) 2004.05.31.
Pizzavonal nemtommi 2004.05.31.
Don Pepe Négysajtos 2004.06.01.
Don Pepe Carbonara 2004.06.10.
McTels Georghine 2004.06.12.
Don Pepe Georgina 2004.05.17.

Update 2004. jún. 28. 21:35: erre a bejegyzésre mostantól nincs szükség a képgaléria miatt.

Haszprus

Na elkészült az érveléstechnika…

©   Haszprus   |   bme
Na elkészült az érveléstechnika vizsgadolgozatom, 14600 karakter. Ha tudnám hogy nyitva van a Stoczek épület, akkor most bevinném. Ja és másoltatni is kéne 2 oldalt, úgyhogy mégse jó. De nemtom mikor nyitnak a másolók.

Kettes tuti meglesz, és ezzel részemről vége a vizsgaidőszaknak.

Update 13:05: leadva.
Haszprus

No hát megvolt a BSZ vizsga, kitűnően ment, egó…

©   Haszprus   |   bme
No hát megvolt a BSZ vizsga, kitűnően ment, egészen odáig hogy előkerült a 19-es tétel, amiből egy szót nem tudtam, de még azt se hogy egyáltalán vettük ezt az anyagot év közben. Aszonta a csávó (sajnos nemtomki - Update 10:17: ja de mégis tom), hogy amúgy 4-5 lett volna odáig.

A tétel amit alapból húztam: 16. Amiből még kérdezett: 3, 5, 8, 18. Aztán jött a 19-es. Kurvaélet. Azt egyszer se olvastam el. Két tétel van ilyen, amit nem olvastam el (19-20). Nem volt jó taktika, úgy tűnik.

Update 10:39: ja igen, bsz-ből minden tételt és definíciót kell tudni, ez a kettes alapfeltétele, ergo jövő héten újra próbálkozom Még mindig hátra van egy érveléstechnika házi, meg a bsz, újra, ezúttal még nagyobb téttel.

Update 10:45: ha valakit érdekel, itt a tételsor.
Haszprus

Hogyan is működik a Műegyetem?

©   Haszprus   |   bme
Hogyan is működik a Műegyetem? :-))

A lényeg

Tanév kezdete van, leküldi Isten Szent Pétert a Földre, nézze meg, mit csinálnak az egyetemi hallgatók. Jár-kel Szent Péter, mikor visszamegy kérdi tőle Isten, mit látott.
- Hát, az orvosi egyetemen tanulnak, a jogon úgyszintén , közgázra inkább be sem mentem.
De a Műegyetemen... csak buliznak.
Év közepén megint leküldi Szent Pétert. Mikor visszajött, megkéri, mondja el mit látott.
- Az orvosi egyetemen szakadtak bele a tanulásba, a jogon ugyanúgy. De a Műegyetemen buliznak, lógnak, szórakoznak.

Év végéig többször megismétlődik a helyzet, mikor is vizsgaidőszak előtt megint lemegy Szent Péter, mikor visszajött, kérdi Isten tőle:
- Nos, mit láttál?
- Az orvosin reggeltől estig, megállás nélkül tanulnak, izgulnak, a jogon szintén.
- Hát a Műegyetemen?
- Ott már csak imádkoztak...
- Imádkoznak? Jó! Ezeket átengedjük!

Forrás: duma2003
Haszprus

Ílmomban betűtípusokat válogattam valami szöv…

©   Haszprus   |   bme life
Ílmomban betűtípusokat válogattam valami szöveghez, viszont fél négyig tartó lineáris algebra olvasgatás után nem bírtam hajnali fél 12-kor felkelni még a gázleolvasó kedvéért sem, noha 10 óta csörgött pár percenként az ébresztőm. És most úgy néz ki teljesen ki vagyok ütve, mert nyitottam egy új ablakot a blogomon való kereséshez, ez eddig oké, de url-nek blog.haszprus.hu helyett a google-t ütöttem be…
Haszprus

Órarend a harmadik félévre

©   Haszprus   |   bme
A jövőre betervezett lájtos 25 kredites hawaii egyelőre úgy tűnik, a múlté, mert most 33 kreditnél járok, kötelezőkből… Kérdés hogy mit kezdek ezzel, valamit tovább halogatok vagy bevállalok 33 kreditet. (Ugye amit felveszek, mindet teljesítenem kéne, úgy éri meg felvenni.)

Jelenleg órarend-tervezetem:



A valszámot csak azért írtam be hogy látszódjék hogy órarendileg éppen felvehetném, de persze az már 38 kredit volna

Ha az előtanulmányi rendet veszem alapul, elképzelhető hogy még át kéne variálni ezt az órarendet, nemtom. A FONY-t nem vehetem fel az órarendemből kifolyólag, a valszámot viszont igen. Ezekre pedig épülnek negyedik féléves tárgyak, míg pl. a MaLo-ra nem, Szglab3-ra nem. Mondjuk utóbbit nyilván nem érdemes a PT utáni félévre hagyni, ergo azt nem tolhatom, Malo helyébe meg nem vehetek valszámot hiszen az 3 helyett 5 kredit => 33 => 35 kredit, az meg csak púp a hátam közepére.

Nem BME-infósok, és leendő BME-infósok figyelmébe: mik ezek a tárgyak? FAQ:
ptprogramozás technológiája
szglab3számítógép-labor 3
bsz2bevezetés a számításelméletbe 2
anal2analízis 2
valszámvalószínűség-számítás
fiz2fizika c2i
digit2digitális technika 2
malomatematikai logika
fonyformális nyelvek
Haszprus

Mit kéne felvennem vajon? A web programozása -…

©   Haszprus   |   bme
Mit kéne felvennem vajon?
  • A web programozása - 5 kredit, heti 4 óra előadás

    + Eléggé érdekel, és közvetlenül érint.
    + Talán jó is lennék belőle és nem is izzasztana le annyira.
    - Java előismeretekre épít. Én ugyan tanultam egy kis javát de az nagyon alacsony szintű volt.
    - Lehet hogy ütközik valamivel, nincs még időpont hirdetve neki…
  • Szoftverfejlesztés C++ nyelven - 5 kredit, heti 4 óra előadás
    + A többi tárgyhoz mérten érdekel.
    - Valszeg leízzasztana.
    - C és C++-ra épít, egyikre se mondom hogy eszetlen jól ment, bár azért mentek. Mondjuk lehet hogy csak kishitű vagyok e téren is.
    - Talán többet kéne rá tanulni mint a webprogra.
    - Ütközik szglab3-mal. Ergo lényegében nem tudom felvenni. Nem játszok olyat hogy nem járok be valamire…
Láttam még valami Szoftver ergonómia tárgyat is a neptunon de kicsit aggaszt a GT-vel kezdődő tárgyazonosító [mit jelent az?]… És csak 2 kredit. Ja és az időpontja sincs kirakva. Ja és csak 10-en jelentkeztek rá eddig

Lehet hogy a webprogot fel se lehet venni, nemtom, nincs kihirdetve eddig, tavaly ki volt.

Van még ilyen hogy Java programozás, csak ez ütközik az szglab3-mal, pedig lehet hogy ezt is (mármint ezt) felvenném.
Haszprus

Tegnapi BSZ magánkonzi projekt meghiúsult

©   Haszprus   |   barátok bme túra
Tegnapi BSZ magánkonzi projekt meghiúsult, helyette dumáltam egyet mainframe-mel. Mellesleg összefutottam SzZs-vel is, aki elmondta, hogy nem ez az egyetlen projekt ami meghiúsult, hanem pl. a vizsgaidőszakban szervezett (that sounds crazy!) tábor is, merthogy mindenki lemondta, nemcsak én . Emberek, ilyet nem lehet, hogy vizsgaidőszak kellős közepére próbáltok tábort szervezni… Ne szervezzetek vizsgaidőszak kellős közepére tábort, mert felelősségtudó egyetemisták is vannak.
Haszprus

Ekkora egy g##it mint ez a [censored name]. Adott…

©   Haszprus   |   bme
Ekkora egy g##it mint ez a [censored name]. Adott x pontom, oké. 1 ponttal a négyes ponthatár alatt vagyok ezzel. Látja ezt az ipse, erre fogja magát és beír az egyik feladatra eggyel kisebb pontszámot, nehogy reklamáljak. Legalábbis gondolom így történhetett, mert van egy átjavított - lerontott - pontszámú feladatom.

Ezt nem tettem szóvá. De amikor láttam hogy 2 ponttal vagyok ponthatár alatt, és van egy olyan feladatom, aminek tökjó a levezetése, csak a megoldásnak fenntartott helyre egy plusz helyett mínusz jelet raktam (de a levezetésben ott van az egész jól!), és ezen a szaron 2 pontom múlott, akkor mondtam neki, hogy nézze meg, jó a levezetésem. Erre mit reagált? Azt mondta, hogy aki figyelmetlen, attól pontokat kell levonni.

És ezt pont ő mondta!! Pont ő, aki minden előadáson elszar legalább 5-10 dolgot, figyelmetlenségből.
Haszprus

Na megirtam a Digit ZH-t, de nincs a HSZK-ban Í…

©   Haszprus   |   bme
Na megirtam a Digit ZH-t, de nincs a HSZK-ban Í betu. Hmm. Na jó váltottam magyar billentyűzetkiosztásra, és így már lesz Remélem jó lett a ZH. Mondjuk vesztettem legalább 7 pontot, de majd meglátjuk hogy pontosan mennyit is.
Majd csak lesz valahogy. Olyan még nem volt hogy sehogy se lett vóna.
Ja le akartam fotózni az IIT tanszék adminisztrációján az szglab1 eredményeket, mert már sokan várják epekedve, elkértem volna az egyik titkárnőtől a lapot (ott volt a keze ügyében), erre körberöhögtek és inkább csináltak egy másolatot. Nekem nyolc, de ettől még ugyanúgy le kell fotóznom, ők többet dolgoztak, és anyagköltség is keletkezett papír és tinta képében
Haszprus

Közgáz 2: megvan. Második félévben eddig…

©   Haszprus   |   bme
Közgáz 2: megvan. Második félévben eddig ezeket teljesítettem teljesen a vizsgaidőszak első hetéig bezárólag:
  • Fizika 1: 5 kredit
  • Közgáz 2: 2 kredit
  • Szglab 1: 2 kredit
  • Szglab 2: 3 kredit
  • Prog 2: 2 kredit
Részösszeg: 14 kredit. Hátra lévő tárgyak:
  • Analízis 2: 8 kredit (gyakiv, vizsga)
  • BSZ 1: 5 kredit (gyakiv, vizsga)
  • Digit 1: 5 kredit (vizsga)
  • Érvelés és tárgyalástechnika: 2 kredit (beadandó)
Haszprus

Haszprus blogol a HSZK-ból mert megteheti. Egyéb…

©   Haszprus   |   bme
Haszprus blogol a HSZK-ból mert megteheti. Egyébként az szglab1 nagyháziját készül beadni. Vicces volt bemutatkozni a csoport némely tagjainak egy olyan tantárgy utolsó óráján, ahol elvileg jelen kellene lenni merthogy jelenléti ív van. Vagy nincs? Nem tudom, kérdezzétek azt aki bent szokott lenni

Update 17:19: hoztam CDRW-n dev-c++-t így már csak akkor lehet para a progházimmal ha ennek ellenére azt kéri Juhászné, hogy mutassam be miként fordul le a progi mondjuk Borland C++ alatt

Update 17:24: sík ideg vagyok, bár sztem tuti ötös leszek szglabból, meg nem is a jegy miatt, hanem hátha valami baja lesz Juhásznének. Bár szerintem nem lehet semmilyen baja, van frankó doksi a cucchoz, ráadásul én írtam és el is tudom magyarázni hogy hogy műxik. Ahogy hallom, ezt azért nem minden versenyző mondhatja el magáról

Update 17:31: még mindig nincs itt Juhászné, kezd nyomasztó lenni a szitu. Ráadásul nem férünk el a teremben mert most én is itt vagyok és alapból is fullon lenne úgy tűnik

Update 17:32: ilyen szarul nem telt még az idő.

Update 17:36: az is idegesít, hogy nincs itt az indexem, holott Juhászné nyilván beírná a laborjegyemet. A többieknek defaultból ugye Prog1 vizsgával együtt kerülne beírásra [ami majd vizsgaidőszakban lesz], a probléma ott rejlik hogy én már nem Prog1-re járok hanem Prog2-re… Na mindegy. Ahogy kultúr körökben hallottam: "Olyan még nem volt hogy sehogy se lett vóna. Mindig vót valahogy." Forrás: Lurdy mosdójának elit társadalmi rangsorolású vendégei.

Update 17:39: egyesek már azon fáradoznak hogy emailben küldjék el a tanárnak a házit, merthogy nem méltóztatik megjelenni Ismervén Juhászné email olvasási és/vagy megválaszolási szokásait, szerintem nem túl jó ötlet

Update 17:39: élő közvetítés a HSZK-ból… Izgalom, feszültség, dráma, emberi sorsok…

Update 17:42: mindjá bealszom, 27 órája nem aludtam. Jobban mondva a reggeli Anal 2 összevont gyaktól eltekintve…

Update 17:43: mér írják a kth weblapján azt, hogy egész napos nyitvatartás, ha már 17.00-kor sincs nyitva?

Update 17:43: nem bírom, inkább felrakok egy mircet.

Update 17:46: * Connecting to irc.extra.hu (6667)

Update 17:47: Welcome to the Internet Relay Network

Update 17:49: ilyen nincs bazzeg hogy pont egy informatikához 100%-ig kötődő tárgyról ne lehessen értesítést küldeni emailben hogy bocsi skacok de ma nem lesz óra. Persze lehet hogy valami dugóba került vagy akármi, esetleg mittu domain.

Update 18:05: na kiderült hogy beteg a Juhászné. Nagyon megerőltető lett volna a csoportból bárkinek dobni egy mailt hogy ne várjunk itt fölöslegesen? Nekem speciál 4 órám ment rá erre az operációra bakker (odaút visszaút várakozás).
Haszprus

demian javallatára kipróbáltam valamit a C…

©   Haszprus   |   bme
demian javallatára kipróbáltam valamit a C nagyházim forrásában, és észrevettem hogy még tele van debugger printf-ekkel, úgyhogy ezt így nem nagyon lehet beadni, meg aztán egyébként is arra gondoltam pár perce mikor felkeltem (hmm), hogy tovább kéne fejleszteni hogy ne csak olvasson a db-ből (hmm…) hanem írjon is bele mert azt megcsinálni ugyanúgy 40 sec mint a tolowercase fv-t (hmm…
Haszprus

Na most untam meg a C (szglab1) nagyházi írásá…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
Na most untam meg a C (szglab1) nagyházi írását. Nem fejeztem be, beadom így. Ne viccelődjünk már, ez akkora tökölős munka hogy hihetetlen.

Beszélgettem a dologról 0 óra körül VDavid programozó őstehetséggel, nézzük mire jutottunk:

(Haszprus)istenverte c-ben még egy k#rva stringet lowercase-szé alakító fv sincs, mekkora lamzor sz#r ez
(VDavid)ööö emlékeim szerint mintha lenne...
(Haszprus)sztem nincs
tolower = chart konvertál. 1 db-ot.
(VDavid)hátakkómeg?
(Haszprus) de mondom 1 db-ot
(VDavid)értem én
(Haszprus)nekem meg nincs kedvem ilyen szar problémákat megoldani minthogy ciklust írjak string konvertálásra váááh
(VDavid) sztem 40 sec alatt meg lehet írni
(VDavid) kipróbálom. Eddig nem gondolxtam azon, h hogy fogom megírni, so elvileg nincs előnyöm
(VDavid) Hm ez most vagy fél, vagy másfél perc volt. Sztem másfél. De megvan char* toLower(char* c) { for (i = 0; i < strlen(c); i++) { c-=32; }
(Haszprus) tiéd szarul műxik enyém meg nem
(VDavid) miért is?
(ja elfelejtettem int i; -t beírni, eh)
(Haszprus) nemcsak azér
(VDavid)c[i], ja
(Haszprus) tiéd beleszarik a képedbe ha nem nagybetűt adsz neki
(VDavid)téleg

A dolog összefoglaláseként. A függvény időközben megíródott, de néha elszáll és nem tudok mit kezdeni a problémával. Fene hinné hogy ennyi baj van egy elvileg pár soros függvénnyel

char* tolowercase(char *string) { int i; char* returnstr = malloc(strlen(string)); strcpy(returnstr, string); for (i = 0; i < strlen(returnstr); i++) returnstr[i] = tolower(returnstr[i]); return returnstr; }

Aki tudja, mi ezzel a gáz, ne tartsa magában.

Haszprus

Megjöttek a pénteki BSZ 1 kereszt ZH2 eredménye…

©   Haszprus   |   bme
Megjöttek a pénteki BSZ 1 kereszt ZH2 eredmények Bohák András csoportjából. Nem mentem át, pedig azt hittem, át fogok menni rajta.

80 pont szerezhető a ZH-n, 32 ponttól mennek át a népek, nekem 26 lett. De a többieké se lett sokkal jobb. Nézzük csak:

neptunkódponteredmény
censored63Megvan
censored47Megvan
censored36Megvan
censored35Megvan
censored32Megvan
censored32Megvan
censored31Gyere el megnézni
censored31Gyere el megnézni
censored28Pzh
censored26Pzh
censored26Pzh
censored24Pzh
censored24Pzh
censored24Pzh
censored23Pzh
censored22Pzh
censored20Pzh
censored20Pzh
censored17Pzh
censored16Pzh
censored16Pzh
censored15Pzh
censored13Pzh
censored12Pzh
censored11Pzh
censored10Pzh
censored3Pzh
censored0Pzh
censored0Pzh
Siralmas.
Haszprus

Sík ideg vok. Két okból is. Az első ok nem…

©   Haszprus   |   bme
Sík ideg vok. Két okból is.
  1. Az első ok nem publikus, de alapvetően ez tett sík ideggé.
  2. A második ok az, hogy az szglab labvezér szerint suxor lett a prog zh-m, olyan szinten, hogy nem mentem át. Ezt közölte velem amikor éppen már amúgy is sík ideg voltam. Szerintem ez teljesen kizárt, sőt utána megemlítette azt a szerinte mellékes tényt, hogy a ZH-mból két oldalt nem is látott Na úgyhogy izgulás van hétvégéig.
Most pedig sík ideg vok még az első dolog miatt.

Mindazonáltal jó hírek is voltak ma, de ezek szintén nem publikusak
Haszprus

Kidőltem valamikor estefelé és ott is maradtam

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság
Kidőltem valamikor estefelé és ott is maradtam. Most meg 4-kor felébredtem. Hát igen, nem bírja a szervezetem a túlalvást és felébreszt egy álom-megszakításon keresztül

Utána megnéztem a tükörben az orromon levő hatalmas pattanást, de kiderült hogy azt csak álmodtam

8-tól Prog ZH. Amúgy meg 19.30-ig tartanak ma az óráim. Sukz, ntom mi lesz, lehet inkább haza kéne jönnöm bsz-ezni holnapi ZH2-re.

Tegnapi össz energiabevitelem egy McRoyal menü volt, és most éhes vok. [Azér van megin több McRoyal menü az étlapon, mer mostanság nincs itthon készkaja, vesződni kellene vele, de utóbbi időben nem viszek szendót suliba se, és tök éhesen jövök haza, ergo nincs kedvem főzőcskézni. Főleg mer elvileg időm sincs rá. Az más kérdés hogy így sem azzal töltöm az időt, amivel kéne.]
Na hát úgy a törzsgárda haveri és olvasói köreim metszetéről felpakoltam nem egyszerű képeket, néhány kivétellel mindenkinek a hozzájárulásával (khm tehát ez a mondat mit is jelent? . Megtehetném hogy még további olvasóimról is gyűjtsek képeket pl. a KIR-ről, de nem élek vissza teljhatalmammal még a saját überblogomon sem.

Haszprus, az irgalmas.
Haszprus

Day without blog content. Igazából leírhatnám…

©   Haszprus   |   bme life
Day without blog content.

Igazából leírhatnám, de a blogom jelentősége nagyon nullához közeli azon dolgok mellett, amik mostanság történnek velem, így nem érzem hogy energiámból túl nagy részt kéne allokálni a blog számára, mert van jobb időtöltés, elfoglaltság, konkrétan gondolatok, amik kiteszik a napomat.

Jelenleg - és egész délután - egyébként azon filóztam hogy bemenjek-e holnap. Utálok kihagyni órákat, mert nehezen lehet pótolni az ott elhangzottakat emberi segítség hiányában. Konkrétan Analízis, BSZ, és Fizika ami miatt be kéne menni. Az Szglabot átrakattam szerdára*, mert megtehetem. Anal és Fizika között meg amúgy is választanom kéne, mert mióta eldöntöttem hogy én Csatónéhez többet be nem megyek (mert nem bírom), azóta egy időben van az Anal gyakom (by Hári) a Fizika előadással.

Úgy tervezem inkább itthon maradok Anal 2-t tanulni. Bár ahogy tapasztalom, erre roppant nehezen visz rá a lélek. Ma is kihagytam, és egész hétvégén is, meg az az előtti hetekben is. Nem túl jó így. Jelen pillanatban minden esetre úgy gondolom hogy Anal 2 helyett inkább a BSZ-t csinálom meg.

* Update 00:23: szerdai napomon ebből fakadóan 5 órán át fogok olvasgatni az I előtt a napon, vagy hasonló. Ugyanis 12-kor van vége az óráimnak és 17-kor lesz a labor. Haza sztem nem jövök, mer messze van. Ha esni fog, akkor HSZK-ban kockulok majd prog zh-ra, vagy akkor téleg hazajövök Felszerelkezem könyvekkel és tanulok mindenfélét. Prog, BSZ, ezek vannak tervben. Tökjó lesz (és ez rohadtul nem irónia).

Az a szar hogy még meg kell holnap [ma] csinálnom a Digit házit is. Semmi kedvem hozzá. Partíciófinomítás, lépcsős tábla, meg ilyenek. Baromira nem köt le. Tökölős szar.
Haszprus

Jövőre felvehetem ezeket a tárgyakat: tárgyk…

©   Haszprus   |   bme
Jövőre felvehetem ezeket a tárgyakat:

tárgykreditkereszt?
fizika c25igen
digit 25igen
bsz 25igen
programozás technológiája5nem
szglab 32nem
matematikai logika3nem
jelek és rendszerek5nem
formális nyelvek5nem
valószínűségszámítás5nem

Még nemtom miket vegyek fel, valszeg az első ötöt mindenképpen (ez odáig 22 kredit), aztán a többi még egyéb dolgok függvénye, melyeket gondosan lerögzítettem egy méretes Excel táblázatban és szétküldtem baráti/haveri/ismerősi köröm egy részének (ha még vkit érdekel, dobjon egy mailt, én meg megdobom excel táblával). A felsorolt tárgyak 40 kreditet tesznek ki, és egytől-egyig a második illetve harmadik - tanulmányi rend szerinti - félévből kerültek ki.

Update 17:01: ebben a félévben 34 kreditet vettem fel és eléggé szopás volt, ilyet nem akarok újból, noha egyelőre nem biztos hogy bármit is elbukok belőlük.
Megérte felkelni. Először is elmentem a topsecret helyre, azután 8:30-tól 10:00-ig egy remekbeszabott BSZ gyakorlaton vettem részt, idén másodszor. Ugyanis az első nem nyerte el a tetszésemet, és utána átvándoroltam más BSZ gyakvezérhez. Nemtom, lehet hogy hiba volt.

Ezután elslattyogtunk a K épület mellé, mert mainframe valami cseresznyefa-virágot akart fotózni, de mókás módon rögtön le is merült az újratölthető elem a fényképezőgépében. Miközben vándoroltunk a HSZK felé, találkoztam a Most Beautiful Girl Of BME-vel (MBGOBME#1). HSZK-ban gyaktam némi BSZ-t mf utasításainak alárendelve. Úgy néz ki hogy a tavalyi ZH-t elég jól meg tudnám jelenleg írni. Ez a gráfelmélet ilyen lájtos kis téma. Az első ZH-t húzósabb lesz pótolni, a másodikat lehet hogy nem fog kelleni.

Ezen a ponton megemlíteném, hogy tévedtem, és fizikából ZH-k alapján nem kapunk vizsgára megajánlott jegyet. FAKK. Elszomorodtam. Teher, stb.

HSZK-ból I épület felé újabb Most Beautiful Girl Of BME-t láttam (MBGOBME#2).

I épületben pedig volt alkalmam végigülni egy Jóféle Digitet, megin mindent elhibázott amit lehet, és lehurrogta az egyik usert aki szólt neki hogy valamit rosszul írt fel, és fel se fogta hogy rosszul írta fel. A többiek feladták, de én jeleztem újra hogy rosszul írta fel. Megértette. Elismerő pillantásokat fogadhattam.

Nem vittem ma kaját magammal, úgyhogy kénytelen voltam beténferegni a McDonaldsba és elfogyasztani egy Sajtos McRoyal menüt. Nem volt ellenemre. Amúgy is leadtam kilókat, most szedhetek fel újra
Haszprus

Oaah, gyerekek, az imént láttam…

©   Haszprus   |   bme life
Oaah, gyerekek, az imént láttam a K és az R épület között félúton a BME legjobb nőjét, esküszöm. Bár most így tavasszal a jó nők száma mintha megnövekedett volna.

Update 15:06: 15:05 Úúúúúúúú, hűűűűű, hóóóó, szóval több legjobb nője is van a BME-nek, minimum kettő. Nem gyenge volt a mai felhozatal. Legalábbis ők ketten. Bearanyozták két egymás utáni szünetemet.
Haszprus

Írni kezdtem C++ házit

©   Haszprus   |   bme zene
Írni kezdtem C++ házit. Elakadtam. De most már látom hogy tényleg nem nehéz a házi [annyira?].

6-kor kelek hogy beszaggattassak autóval. Mer amúgy 10-kor kelnék de akkor BKV-zni kéne. Mondjuk utóbbi jobb lenne, de előbbi esetben bemehetek BSZ gyakra, meg lyukas órára, szóval tiszta rulz. Meg egyéb topsecret helyekre is.



Mainframe-nek valami hatodik hallgatásra esett le a Belga - Maci című szám értelme.

Volt egyszer egy kismaci,
úgy hívták hogy Husi Laci.
Tele volt neki a pocakja,
és vágyott nagyon egy barlangba.

Talált is egyet, a sűrű fű közt,
egy puha, meleg, nedves gödröt.
Felállt lassan, és behúzódott,
sétált ki-be, sürgött-forgott.


De arra jött egy másik mackó,
jól elküldte onnét Laczkó.
Küldte őt, egy másik helyre,
egy büdös de tágasabb rejtekbe.
Küldte őtet, át a gáton,
van más odu is, a világon.



Járkált újra fel és alá,
de jött egy újabb, maci - naná!
De ezt már nem küldte el hátra,
hisz ott volt már a barátja.
Küldte tehát egy más irányba,
a két hegyen túli világba,
hogy ott lesz neki csak igazán jó,
az se baj, ha csak kis mackó.
Ha bemegy, majd lesz nagy belőle,
és nem marad a sapka a fejébe.
Az a hely a bajnok az üregek között,
egy rája ápolja kerítés mögött.



(Etc. a szám még folytatódik)

Belga - Maci
Belga power.
Haszprus

Ma ismertette Szebi hogy mikre lehet számítani…

©   Haszprus   |   bme
Ma ismertette Szebi hogy mikre lehet számítani a jövő heti Prog 2 ZH-ban, valamint hogy milyen segédeszközöket lehet használni. Ezek ismeretében azt kell mondjam, hogy reményeim szerint nem fog sok fejfájást okozni ez a megmérettetés. Annál inkább az Anal 2 pótZH 1-2, meg a BSZ ZH 2, és a BSZ pótZH 1, és talán - vagy igen, vagy nem - a BSZ pótZH 2 ... Csak 'optimistán'...
Haszprus

Tanulási ütemterv, dátum és prioritás…

©   Haszprus   |   bme

Tanulási ütemterv, dátum és prioritás szerint rendezve


Update 19:39: egész nap erre gondoltam itt fent és roppant szarul érzem magam tőle. összeroskadok a súlya alatt. nagyon szar. a fenti listából egy - tetszőleges - kivételével semmit sem hibázhatok. igaz akkor még ott van a gyakiv lehetőség, de azért inkább nem kéne arra számítani. bár anal2-ből már megérdeklődtem a gyakiv időpontot
14:00-kor volt vége ma a BSZ-nek, 15:15-től közgazdaságtan lett volna, de arra nem mentem be. 17:15-től pedig Szglab-om volt, még itt vagyok a teremben, innen blogolok. Node amit meg akarok említeni, hogy 14:00-től 17:00-ig elég hasznosan töltöttem az időt, szereztem egy kis színt a karomra a napon, merhogy kiültem az I épület elé és ott tanultam rövidujjú ingben egy kis C++-t. Rendesen lesültem, lesznek majd szép bányászkesztyű-minták a karjaimon

Közben találkoztam R-rel, neki szintén 14-től 17-ig semmi dolga nem volt, úgyhogy a C++ tanulásom hatékonyságán rontottunk ezzel, merhogy kb. végig dumáltuk az időt, vagy a felét

Széttesztelem/szétteszteltük a blogot (special thx to Balage, egon, VDavid, WiZARD, xtr, Zé - betűrend szerinti sorrendben), csomó belső kódváltoztatást csináltam. Ha minden igaz, akkor nemsokára lesz privát üzenőrendszer a blogon, úgy, ahogy annak lennie kell, tehát bárki bárkinek írhat, ha tudja a blogos felhasználói nevét, vagy azt a nevét, amiként megjelenik a blogon (ez a kettő a legtöbb felhasználó esetében megegyezik).

Update 17:04: na publikáltam a privmsg cuccost. Az eddigi legbrutálabb fejlesztés volt ez a mai azt hiszem. Bár nem túl nagy horderejű, de azért volt mit lekódolni rajta. Pl. ez volt az első projekt ahol Digites ihletésű állapottáblát kényszerültem készíteni egy if-else elágazás rendes feltérképezéséhez [48 elágazás lehetett maximum, ezt redukáltam 8-ra (vagy 13-ra, attól függ mit hogy veszünk)]. Lehet tesztelgetni jól.

Update 17:12: valahogy így néz ki a dolog:

12-re bementem Digit ZH-t írni. Épphogy beértem, a terem már tele volt, úgyhogy két sor közé ültettek le (tehát üres sorba). Aztán jöttek még 1-2-en utánam is, azok mind odaültek. Reményeim szerint egész tűrhető lett, de majd meglássuk.

14-től Prog/BSZ magánkonzi lett volna a HSZK-ban Mainframe-mel, de bezárták a HSZK-t úgyhogy inkább itt folytattuk. Szerintem überzsírul átvettük a dolgokat, legalábbis ami a progot illeti, mert eléggé erőltettem a témát (Mindezt 15-től 21-ig kb) BSZ-ből kevesebbre került sor sajna, de majd talán legközelebb.

Voltaképpen ennyi történt ma. Ja esetleg megemlítendő, hogy kocsival megjártuk a csepeli hév végállomásra vezető utat oda-vissza 30 perc alatt. Ezt az utat én általában 2 óra alatt tettem meg 10 és 18 éves korom között, naponta. Fakk.

Haszprus

Készítettem némi Digit házit, meg megértettem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Készítettem némi Digit házit, meg megértettem/begyakoroltam egy pár dolgot a pénteki Digit ZH-ra. Most pedig elhúzok aludni. A reggel még nemtom hogy legyen, egyelőre elvileg 8-kor ébresztem magam de lehet hogy inkább 10-kor kellene. Nemtom télleg, mi a jobb megoldás ilyenkor, bemenni egy ~fakultatív, de meglehetősen hasznos órára, vagy 3,5 helyett 5,5 órát aludni. Melyiket választanátok?

Update 04:11: utóbbi mellett döntöttem

Update 04:16: úristen ma retkes meleg lesz, kb. 22 fok. Lehetne kevesebb.
Haszprus

Hmm. Eredeti életcélomhoz képest a BME műszaki…

©   Haszprus   |   life bme történelem
Hmm. Eredeti életcélomhoz képest a BME műszaki informatika szakával felülkvalifikálom magam. Amikor idejöttem, webes überfejlesztő akartam lenni. Tulajdonképpen most is az akarnék lenni. De elbizonytalanodtam. Minek szopatom magam felülkvalifikációval? Ofkorsz a BME-t nem kívánom otthagyni, csak ez most így furcsa hogy nem annak tanulok mint ami akarok lenni.

Kommentolj. (lol ez tisztára egy eszperantó szónak hangzik)

Haszprus

Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem kifejezetten segíti az embert a koncentrálásban?

Update 01:57: Na még belekezdek egy dinamikus tömb [] operátorába (Pedzitek a témát?)

*update aszittem ez valami nagy meló lesz de megvolt 2 perc alatt.

Update 02:12: Na basszus, már elszarom az update-et is, és c-s pointert csinálok belőle. Aki vágja, vágja, aki nem, nem
Haszprus

Elöntenek a teendők. Ellenben 20:30-ig…

©   Haszprus   |   bme
Elöntenek a teendők.



Ellenben 20:30-ig benn maradtam a HSZK-ban, hogy gyakoroljak egy kis C++-t, ott ugyanis lényegesen hatékonyabb, mint itthon, ahol a saját szoftverkonfigurációmmal, s ezáltal a saját online baráti körömmel is körbe vagyok véve, akik folyamatosan zaklatnak engemet (Ne hagyjátok abba

20:30-kor is csak azért jöttem el, mert kidobtak [igen, a magashangú kocka 30 kilós rendszergazda a kidobóember], amúgy maradtam volna mert tökre belelendültem. Hazaküldtem magamnak a stuffot, csak aztán fene tudja fogok-e vele foglalkozni, igazából vannak más tárgyak is sokkal több kreditért, a prioritási listában némileg előrébb.

Ma egyébként kurvajó idő volt megint, úgyhogy lájtosan kiültem 14 óra körül Analízis magánkonzultáció előtt az I épület elé, és olvasgattam a napsütésben a zsír új Ojjektumorientált C++ könyvemből (mer ma vettem egyet 10-kor).

Egyébiránt a reggelemet 10-kor kezdtem a Hári féle Anal2 gyakon, Csatónéhoz nem mentem be, mert utálom hogy rámutat az emberekre vagy névsorból kinézi a nevüket és felszólítja őket ilyen-olyan kérdéssel, aztán megy az égés ha vki vmit nem tud. Mi a gennyér kell valakinek ilyennek lennie? Kizárólag Csatóné gyakja jó nekem idő szempontjából, mert az nem ütközik mással, viszont ezt a tanítási módszerét nem igazán szeretem. Emiatt aztán 8 helyett inkább 10-re megyek be Hárihoz, aki egyébként tökéletes érthetőséggel nyom minden feladatot. [Érdekes, első félévben még csak néztünk hogy mi a rák van, amikor firkálta a feladatokat a táblára, azóta megedződtünk.]

A mai ébrenmaradási egyenleg: egy kávé.
Haszprus

Syóval ay a helzyet hogz komolz vesyélzbe kerül…

©   Haszprus   |   bme
Syóval ay a helzyet hogz komolz vesyélzbe került ay szglab jegzem, ami ugzan már alapból ronda dolog, hisy elvileg syeretek programoyni (bár épp ez az, hogy olyan nincs hogy valaki szeret programozni. csak olyan van hogy valaki szeret x és y nyelven programozni), de most ehhey hoyyájön ay is, hogz megint itt ülök órán, feltesyem a kérdéseimet, és olzan válasyokat kapok, amik sajnos nem igayán adnak válasyt a kérdésemre, mert el vagyok maradva az utóbbi órák anyagával, a régebbi órák anyagát meg már elfelejtettem

Paráyok súlzosan most a BME-s dolgok miatt, isten tudja mi lesy itt még...

Na közben rájöttem mi volt a para a z és az y betűk kapcsán.
Szóval 2-kor lefeküdtem, próbáltam aludni, nem ment, végülis 4-ig tanultam meg gépezgettem, összeállítottam Digit kérdéseket VD-nek, magyarán hogy mi az ami homály. Elaludni nem tudom mikor tudtam, de azt tudom, hogy nagyon nehezen ment. Vélhetően a vasárnapi fél 7-kor történő lefekvés és 16-kor történő kelés, ami bekavart. 8-kor keltem, apám beszállított BME-re. Szállítás közben tűnt fel a dolog, hogy otthonfelejtettem a szemüvegemet. A dologban az a probléma, hogy 0,75-ös, mégpedig távolra, tehát a projektor olvashatósága Analízisen számomra megközelítette a 0-t.

Benyomtam egy kávét, és találkoztam VVA-val, aki egy volt osztálytársam és most a villanykarra jár, villamosmérnök szakra, egy évvel felettem. Ismét kifejtette, hogy utálja ezt a rohadt helyet, mert mindenki kocka. Mondtam neki, hogy de azért vannak jó arcok. Õ aszonta h vannak, de több a rossz arc

Saját véleményem a témában: számomra a kocka definíciója magába foglalja azt is, hogy az illető tökéletesen kommunikáció- és életképtelen [bátortalan, nem találja fel magát, nincs humora, már a kinézete is kocka (értsd: szerény igénytelen visszahúzódó megjelenés) stb]. Ismerek ilyet, de velük/vele nem haverkodok. Félreértés elkerülése végett számomra az a kocka, akiben ez így mind teljesül. Ha olyasvalakire mondom, hogy kocka, akiben ezek nincsenek meg, akkor az csak poén, természetesen nem valóság-alap vagy apropó nélkül.

További napi események:

  • Az I épületben nem volt víz. A WC-ben sem. Szerencsére nem mindenhol.
  • Az I épületről megtudtam a portán [recepción], hogy központilag állítják hogy a légkondi éppen fűtsön vagy hűtsön, valamint központilag le tudják kapcsolni egyes termek hűtését/fűtését, továbbá a recepciós arc egy számítógépen maga előtt megtekintheti az épület alaprajzát is, vagy nemtom mit. Sajnos nem láttam a monitorát, pedig kiváncsi lettem volna, hogy milyen szoftvert nyüstöl az épület információinak kiderítéséhez. Update 18:33: most így eszembe jutott a gimink portása. Hát az picit no komment kategória volt ehhez képest (Bár már akkoriban is no komment kategória volt, ühh, van róla pár durva sztori)
14:30 körül ellátogattam tehát VD-hez egy kis Digit magánkonzira. Kipróbáltam az új (?) Schönherz liftet is. Iszonyat gyors. Ha memóriám nem csal, akkor 3,8 métert tesz meg másodpercenként, függőlegesen. Gondoljatok bele, az kurva gyors. Mérjétek le panelban vagy akárhol, hogy milyen gyorsan juttok fel a tizedikre a földszintről (lifttel . Ezzel a lifttel kb. 8 másodperc lenne. Ûűűűűűűűber. (Aki panelban vagy téglában nyomja ahol van lift, meg sok emelet, az nyomjon már kommentbe egy lift-benchmarkot plz, thx

Ja és hazafelé benyomtam egy Tavaszi McRoyal Menüt SuperSize-ban, Kólával, Helyben Fogyasztva. Ez is atomfinom volt. Megkérik viszont az árát, kereken egy ezrös Ha nem tévedek, idén ez volt az ötödik McDonald's-látogatásom, ami nem vészes.

Haszprus

Úgy tűnik nulláról fogom megírni az szglab hó…

©   Haszprus   |   bme
Úgy tűnik nulláról fogom megírni az szglab házit. Fésűs adatszerkezettel. Nem is tudom, csinált valaki egyáltalán fésűs házit az első félévben??

(Ha valaki nem vágja: fésűs adatszerkezet azt jelenti, hogy kétféle dinamikus listánk van, és az egyik lista minden eleméről további listák lógnak le. Mint egy fésűről a fésűszemek vagy mik. Szebi példája: vannak tanköreink, és a tankörökben hallgatók. Előre nem tudjuk sem a tankörök számát, sem a hallgatók számát, így hát mindkét lista dinamikus kell legyen. A tankörök az egyik lista, és ennek elemeiről lógnak le a tankörökben lévő hallgatók listái.)
Haszprus

A tegnapi napról csak annyit, hogy BB nagyívben…

©   Haszprus   |   barátok bme történelem
A tegnapi napról csak annyit, hogy BB nagyívben kaksizott a Prog magánkonzira, pedig az a terve, hogy 60 pontos ZH-t írjon (70 pont szerezhető meg a fakultatív házi feladatokkal együtt, és Juhászné azt az ígéretet tette, hogy aki 60 pontot megír, annak megajánlja (? hmm) a vizsga ötöst is). Namost ilyen hozzáállással nem lesz az 60 pont, hogy mást ne mondjak.
ne szólj be, mer még leszakad a hinta alattad,
hogy mást ne mondjak,
de nem csak így hogy DZS,
hanem így hogy VÍÍÍÍ DDDZS!!!

Belga - Ovi

Viszont BB legalább oktatott egy óra BSZ-t. Jó lenne a második ZH-t normálisan megírni.

Update 02:08: Ja és találkoztam VD-vel is mer a Sch körül jártam, oszt dumáltunk egyet. Hétvégén gólyatábor vagy miarák lesz, és szomorkás, mert csak 60-an lesznek

Az átlagos Haszprus-blog bejegyzésektől eltérően ezúttal lelki állapotommal foglalkozó írás következik.

Az az utóbbi időben nem túl szokásos dolog állt elő, hogy elég boldog napjaimat élem.

Ez nem azért van, mert kiváló lett az Anal 2 ZH-m.

Mint már leírtam, a BME-n, és úgy egyáltalán az utóbbi években, kicsit kisiklottak a barátkozási szokásaim az általam normálisnak tartott kerékvágásból, nevezetesen leálltam az ismerkedéssel, baráti kör kialakításával, stb. Lsd. bejegyzés no. 479, 480, 486, 487. Ezek a bejegyzések kissé depis napjaimból valók, konkrétan 2003. december 30-ról.

Csak nevek nélkül. Aki járatos az ügyekben az tudni fogja hogy kikről beszélek, aki meg nem, annak nem lényeges tudnia.

Az utóbbi hét, illetve a második félév fejleménye, hogy valahogy úgy alakult, hogy először erősebbre építettem egy haveri kapcsolatot a BME-n valakivel, akivel sok tárgyra együtt járunk. Rendeztünk magánkonzultációt is. És egyáltalán, egyre jobban összeszokunk ahogy az idő halad.

Magánkonzi téren azonban nem ő az egyetlen, mert van más is, akivel ilyen célból rendeztünk találkozót.

Volt most egy harmadik ember is, akit pokoli régóta ismerek netről (legjobb netes barátom volt egy időben), de élőben nem jöttünk ki túl jól, részben azért, mert ő nem Budapesten lakott, részben más dolgok miatt (egész konkrétan: élőben valahogy nem tudtunk elbeszélgtni, bár ez javult mióta ő itt van Bp-en). Vele csökkent a fizikai távolság, mivel 2003. szeptemberben BME-s lett, Sch-es, és azóta találkoztunk párszor, minden esetre vele is tartottam egy magánkonzit a héten, aminek nagyon örültem. Vele nyilván javul az élő közös témák hiánya, hisz most majdnem egy helyre járunk, igaz, nem egy szakra sajnos.

A mai napon pedig új barátra tettem szert, a felsorolásomban ő most a negyedik személy. Az illetőt fél éve ismerem, azonban általában egy harmadik illető társaságában találkoztam vele órákon, és számomra csak mellékszereplő volt. Úgy adódott azonban, hogy a harmadik illető nem jött be utóbbi 1-2 közgáz előadásra, és dumálni kezdtünk [jut eszembe egy ilyen közgáz előadás volt már 2003 vége felé is valamikor], aztán közgáz után is dumáltunk egyet. A mai napon pedig úgy adódott, hogy aki mellett szoktam Progon ülni, amellett most nem volt hely. A szituációt cseppet sem bántam, mert már jópár hete el akartam mellőle költözni, tekintve hogy úgy hadar a srác, hogy egyszerűen a szövegének a 70%-át nem értem füllel hogy mégis mi az eget mond… ami kínos helyzeteket szül, és már untam a dolgot. Szóval ma leköltöztem az új személy mellé, megin jót dumáltunk (Prog helyett, ehhhh!), meg utána is (Fizika eleje helyett .

Konklúzió. Az utóbbi időben, főleg utóbbi egy hétben, tehát időben meglehetősen koncentrálva, több emberrel kötök szorosabb kapcsolatot, az itt felsorolt 4 emberrel úgy tűnik elég jól kijövök. És ez már eléggé hiányzott az utóbbi 1-2 év felszínes haveri kapcsolataiban.

Téves következtetés lenne azt hinni, hogy érdekbarátságokról van szó, noha 4-ből 3 embernél szerepet játszott a jó viszony fejlődésében a magánkonzi. A magánkonzi egyszerűen azért játszik szerepet, mert egyrészt ilyenkor levágja az ember, hogy vajon szívesen segítenek-e neki (márpedig feltehetően annak segítenek szívesen, aki nem senki számukra), másrészt ebben a konkrét helyzetben tényleg szívesen segítenek neki, harmadrészt pedig a magánkonzikon kívül tulajdonképpen bme-sekkel nem-igen töltöttem az órákon kívül plusz időt.

Update 23:00: Ráadásként a héten további, egyelőre nem túl jelentős személyekkel is megismerkedtem, meg úgy egyáltalán a második félév hozott jópár új arcot.

Haszprus

20,5 órája vagyok ébren. Ez eddig oké is…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
20,5 órája vagyok ébren. Ez eddig oké is volna, sőt, kb. átlagos, de 8-kor volt egy Anal 2 nagyZH-m, melyet valszeg 4 betű tud leginkább jellemezni, és 10-től 19:30-ig folyamatosan óráim voltak.

A dologgal kapcsolatban elmondom, hogy 6-kor betoltam egy capuccinot itthon, 10:00-kor egy Nescafe Espressót a K épületben, 12:00-kor otthonról vitt capuccinóból nyakaltam, 12:30-13:15 között aludtam a padra borulva, 15:00-kor az I épületben vételeztem capuccinót, 16:30-kor az E-ben. Ekkor jutottam el addig a pontig, ameddig egyszer már eljutottam kávétúladagolás következtében: remegni kezdett a kezem, mint állat. Tapasztaltatok-e már ilyesmit? 18 környékén megincsak az alvás határán voltam, de sikerült ébren maradnom, óriási önfegyelemmel. 20:00 és 20:30 között félálomban ücsörögtem a buszon hazafelé, és most megérkeztem és itt blogolok.

El nem tudom mondani, mennyire fáradt vagyok. Viszont a gép előtt ülni baromi egyszerű, nem sok energiát igénylő dolog, ennek következtében történhet meg az, hogy lényegesen kevesebbet alszom mint kéne, hisz fennmaradni fenn tudok, a gép előtt ücsörögve. Mondjuk mostanság főleg tanulás miatt szoktam éjszakázni, gépezés miatt nem nagyon.
Haszprus

Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyért…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyértelmű, hogy nem fekszem le előtte, bár eredetileg szándékoztam aludni. A mai napon 19.30-ig van tanítás, aztán ha van még erőm (ami alapvetően a kávémennyiségen múlik, de sajna ma csak 200 HUF apróm van rá, az pedig legjobb* esetben is max 4 kávé , akkor lehet hogy BSZ/Prog magánbarterkonzit rendezek BB-vel. Jó lenne, legalábbis nekem a BSZ

* A legjobb eset jelenleg a legrosszabb eset, hisz az 50 Ft-os kávé eléggé gázos [ízre].

Update 05:51: csináltam update-text scriptet az adminba (add_update()). Működése: a bejegyzésbe tett update-csillag (nem tudom leírni mert lecserélné stringet lecseréli egy $datestringre, melynek tartalma attól függ, hogy a bejegyzés frissítése a bejegyzés készítésének napján történt, avagy régebben. Ezt egy mysql lekérdezéssel állapítja meg. Ha régebben, akkor a datestringbe belekerül a dátum és az idő, ha nem, akkor csak az idő. A funkciót ajánlom Egon figyelmébe.
Haszprus

Elkészültem a Digit házival. Jupp. Faszkivan…

©   Haszprus   |   bme
Elkészültem a Digit házival. Jupp. Faszkivan hogy ezt is pont Anal2 előtt kell. Illetve főleg hogy lehet hogy nem is Anal 2 előtt kell, csak szerintem az előadó se tudja jól a határidőt amit saját maga adott meg. Na mindegy, kész van és kész (érteem?).

Update 2004. ápr. 15. 06:05: update-script teszt.
A mai nap fénypontjai:
  • VD digit magánkonzi @ SCH
  • Z talkin in the rain avagy Hogyan fröcsköljünk minél több esővizet az esernyőnkről beszélgető-partnerünkre
Sad points o' the day:
  • Közgázból lehet hogy megjelenik vizsga előtt az überfos szar könyv, és akkó lehet hogy meg kell venni. (4k huf, dupla sorköz, kemény kötés)
  • Szglabbal hadilábon állok mán megin
  • Z-nek vissza kellett adni a C++ könyveket, mert szeret minél több könyvből tanulni (asszem 3-ból). Mivel minden könyv egymásnak ellentmondó információkat tartalmaz adott dolgokról, funkciókról, eljárásokról, stb, ezért Z főleg páratlan számú könyvből szeret tanulni, hogy biztosan tudjon valamelyik magyarázat javára dönteni. LOL.
Haszprus

Analízis 2 magánkonzi elmaradt. Szerdán 8-tól…

©   Haszprus   |   bme
Analízis 2 magánkonzi elmaradt. Szerdán 8-tól 10-ig Anal 2 public konz, utána meg magánkonzi lesz Egonnal a nap hátralevő részében. Thats the plan.

Csütörtökre meg Digit házit kéne beadni, de hogy őszinte legyek, nem sok kedvem van Digittel foglalkozni az Anal2 ZH hetén. Pedig muszáj lesz asszem
Vegyük sorra a mai napot.

Úgy terveztem hogy bemegyek a pénteki bsz gyakra, ami 08.30-kor van, hogy megnézzem a zh-mat. A dolog meghiúsult, ugyanis a bme-re menet a cipőmön valószínűleg egy utcai kutyától származó ojjektumra lettem figyelmes. Az ojjektumnak nem volt egyértelműsítő paramétere a szaga, attól még akár sár is lehetett volna.

BME I épület előtt megint összefutottam R-rel, aki megkérdezte tőlem, hogy szerintem mit lehet csinálni a BME körül 4 órányi szabadidővel. Hát igen, a messziről bejáróknak legnagyobb szopása ez, a lyukas óra. Ajánlottam neki a HSZK-t, majd megtárgyaltuk, hogy nem megfelelő az ötlet, mert a HSZK-ban az ember 20 perc alatt leellenőrzi ötször a leveleit és egyszerűen már nem tud mit kezdeni magával utána.

A beljebb húzott részt csakis edzett gyomrúaknak ajánlom, mert kitérek az előzőekben említett ojjektumra.

Update 2004. ápr. 11. 00:54 ez a rész a továbbiakban inkább a privát archívumomat gazdagítja.
A dolgon eléggé felidegesítettem magam - én ilyen idegeskedő vagyok -, úgyhogy inkább nem is mentem be BSZ-re, hanem más program után néztem. Először bennem is a 'mi a francot lehet csinálni egy órán át' kérdés fogalmazódott meg, de végülis sétáltam egy jót az info-parkban elhelyezkedő BME és ELTE épületek körül. Ezek az épületek meglehetősen szépek, modernek, nekem nagyon tetszenek. Most végre megnéztem őket alaposabban. A két ELTE épület között szépen karban van tartva a fű, míg az ELTE és a BME között csak gaz nő.

Végül leültem az I épület előtti padokra, felnyomtam az orromra a napszemüveget, és királyul éreztem magam. Sütkéreztem vagy negyed órát, baromi kellemes volt.

Megérkezett BB, átvonultunk a HSZK-ba Prog magánkonzira. Namost BB ahelyett hogy komolyan vette volna a dolgot, kb. 45 percen át a leveleit olvasgatta meg böngészett. Jó, nekem aztán elvileg mindegy hogy tanítok-e neki progot vagy sem, de ha azért mentem oda, akkor végezni akarom a feladatomat. Amúgy is vannak dolgok amikben szívesen segítek.

Kapitány a hajónaplónak: 2004.04.09. BB egyelőre nem figyel oda a programkód strukturálására. Ez nem yo. Próbálom megtéríteni.

Térítés után Digit, egyre elborultabb feladatokkal, de mindegy. Digit után Analízis 2 gyógy fakt gyak, előtte a jó tapasztalataimra alapozva ismét süttettem magam az I előtt, igaz ekkor már nem volt olyan jó a nap. A fakt gyakon volt benn egy srác, aki fullra nem vágott semmit, ellenben mindenre rákérdezett. Érdekes volt. Ment rajta a röhögés ezerrel. Önkritika. Na az nem volt neki. Droidzónába való helyzet volt. Megemlíteném azért, hogy aki az órát leadta [valami felsőbbéves] az sem volt éppen a helyzet magaslatán. Mondjuk úgy, hogy voltak homályos foltjai az Analízist illetően Pedig gondolom hogy akiket beküldenek ide a felsőbbévesek közül az Analízis tanszékről órát tartani, azok biztos elég penge emberek. A múlt heti srác pl. mondta hogy hogy szoktak ZH-kat javítani stb, pedig csak másodéves. Nem gyenge.

Igaz, nálunk már gimiben is volt egy csaj [osztálytársunk] aki a spanyol ZH-inkat javítgatta

A nap hátralevő részéből csak annyit tudok megemlíteni, hogy betoltam egy tavaszi baconös McRoyalt, és 21:00-re értem haza.

Update izé... spanyol ZH?? gimiben? Azok csak dolgozatok voltak…

Update 2 valami külföldi diák megkérdezte első félév elején, szótárban való hosszas keresgélés után, hogy mi az a doga. Hát igen, aki nem anyanyelvi, …

Egyébként BB-vel tartottunk egy BSZ/Prog magánkonzultáció bartert. Jó volt. Megállapítottuk hogy fasza lehet sch-esnek lenni és állandóan magánkonzikat tartani/-ra járni.

Egyékbént már régóta tervemben áll a magánkonzi, úgy mindenféléből amiből éppen kell, és szerintem majd sort is kerítek ilyenekre gyakrabban, nagyjából vizsgaidőszakban elkezdve. Vagy valamikor, nemtom.

Haszprus

Szombat délután Egonnal Analízis 2 magánkonzul…

©   Haszprus   |   bme
Szombat délután Egonnal Analízis 2 magánkonzultáció. [akárcsak ma]

Mostanság picit többet teszek a - tanulmányi - dolgok érdekében, bár pl. Analízis 2-ből még mindig nem eleget. Most is itt blogolok, fakker.

Másrészt fakker azér is, amiér Analízis 2 ZH utáni napon van a Digit 1 hf2 beadási határideje. F4kk.

Harmadrészt meghosszabbítottam a C++ könyv-kölcsönzésemet, bár nem tudom ez pontosan miért jó nekem az Anal 2 ZH előtti napokban…
Haszprus

Ma három kávét toltam be. Brutál. (A második…

©   Haszprus   |   bme life
Ma három kávét toltam be. Brutál. (A második után még lazán elaludtam BSZ gyakon) Lehet hogy több erőforrást kéne allokálni az éjszakai alvás számára.

Asszem újra elkezdek bejárni a pénteki bsz gyakra, bár nem biztos. Nemtom, meglássuk mennyi haszna van, meg hogy mire jutunk BB-vel BSZ-ből. Gondolatban amúgy már azt tervezgetem hogy pénteken miket fogok tanítani Progból BB-nek
Amit pedig reggel, ill. most alkottam, az egy cucc a blog adminba, aminek segítségével felvehetek bizonyos stringeket egy listába [keywords], és társíthatok hozzájuk egy másik stringet [comments]. A bejegyzésembe ha írok egy keywordöt és utána egy csillagot, akkor az admin felület a keywordhöz társít egy CSS stílust, és egy, a comments listából vett megjegyzést. Így fordulhat elő, hogy ahol nekem tetszik, ott pl. az szglab, szebi, prog, bsz szavak alá vannak húzva, és ha fölé viszitek a kurzort, akkor kis magyarázatot láthattok az adott szóról. Merthogy nem minden olvasóm jár ám BME-re, és nem feltétlen tudja mi az a bsz, prog, szglab, vagy szebi A szavak listáját értelemszerűen majd bővíteni fogom, és arra használhatom, hogy gyakran előforduló dolgokhoz ne kelljen állandóan ismételgetnem a hozzáfűznivalóimat/magyarázataimat az új olvasók kedvéért. Tulajdonképpen ezzel akár blogverziót is ugorhatnék, mert ez egy szerintem meglehetősen hasznos újítás, noha a script maga eddig csak 12 sor.
Haszprus

Különféle gyomorproblémák folytán nem…

©   Haszprus   |   barátok bme life
Különféle gyomorproblémák folytán nem tudtam volna beérni Anal 2 gyakra ma reggel, úgyhogy csak a következő órára mentem be. Viszont úgy gondoltam, hogy az Anal 2 gyakot nem nagyon jó dolog kihagyni, főleg így egy héttel a második ZH előtt, így hát bementem egy másik kurzus órájára, Hári Józsefhez a V2/716-ba. Apám beszállított, csak az nem tetszett hogy a 10 fokban a légkondit nyomatta. Hári órája minden esetre Király volt - szerintem jó gyakvezér (nem véletlen talán hogy elég népes hallgatóság van a gyakorlatán). Ez mondjuk azzal járt, hogy ki kellett hagyjak egy fizika órát, de elkértem BB órai jegyzetét és lefotóztam BSZ előtt. No hát a BSZ az persze pokoli unalmas volt, mint mindig, nem egy szimpi tárgy. Megállapodtam abban BB-vel, hogy barterezünk, és ő tanít nekem némi BSZ-t, én meg majd Prog1-ben segítek be neki. Menni fog mert azt mondja hogy ő annyira reménytelen Progból, mint én BSZ-ből (Szóval eléggé

Közgáz előadás következett, ezzel kapcsolatban el is felejtettem, de most leblogolom, hogy 36-ból 24 pont lett a ZH-m, pedig csak ZH előtti éjjel átolvastam a könyv 4 helyett 2 fejezetét és kiírtam magamnak a képleteket (Amiket aztán egyébként nem használtam ZH alatt.) Az előadás a szokásos lájtos stílusban zajlott, kevesebben voltunk mint valaha, bizonyára nem jöttek el csomóan azok közül akik átmentek, vagy pont hogy nem mentek át és inkább jövőre újra próbálkoznak (ha még itt lesznek a BME-n

Megpróbáltam Imo felé terjeszteni az igét, és odaadni Belga zenéket, de nem nagyon hajlott a dologra, pedig ahogy az album címe is mondja, 'majd megszokod…'

Közgáz és Szglab között tettem egy kis kirándulást Imoékkal a BME környékén, ők hazafelé mentek, nekem meg volt fél óra üres időm amiben ofkorsz semmit sem tudok kezdeni magammal. Na jó ez Szglabra pont nem igaz, mert ott előtte le tudnék ülni a gép elé, és vagy átolvashatnám Szebi jegyzeteit, vagy netezhetnék, blogolhatnék, stb, ilyen izgi dolgok. Mondjuk a jegyzet átolvasása hasznos lett volna, mert kicsit gáz volt órán hogy nem tudtam semmit a legújabb anyagból. Szerencsére most relatíve gyorsan tudom követni az újdonságokat, C++-ból nem vagyok reménytelen [konkrétabban mondva elég jól megy].

Szglab után hazautazás, meg kell mondjam pokoli fárasztó volt.
Haszprus

De durva, bsz kereszten az egyik 30 fős csoportbó…

©   Haszprus   |   bme
De durva, bsz kereszten az egyik 30 fős csoportból csak 13-nak sikerült a ZH-ja. És ez kereszt, és a gyakvez aki a zh-kat javítja, az is jóindulatú volt. Érdekes.

Quick facts:
  • A legjobb ZH 50%-os lett
  • A 30 ZH-ból 9 ponthatáron lett meg (ezek azok a dolgozatok melyek más pontszámot kaptak volna ha a ponthatár más lett volna (magyarán feltehetően fel lettek húzva 1-2 ponttal hogy elérjék a megfelelő szintet)
  • Az 50%-ossal együtt 4 db ZH amelyik nem ponthatáron, hanem afelett lett meg
Haszprus

Kicsit zavarba ejt, hogy ilyen egyszerű volt…

©   Haszprus   |   bme
Kicsit zavarba ejt, hogy ilyen egyszerű volt a múlt csütörtöki fizika ZH, arra sarkallja az embert, hogy ne járjon be órákra. Mert például ott van a csütörtöki fizika óra, és utána még a problémamegoldó (lsd. órarendem). Ha ezekre nem járnék be, 19:30 helyett 16:00-kor érne véget a napom, ami azt hiszem érzékelhető előnyökkel jár (pl. tanulhatok mást). Márpedig bejárni be kell. Vagy nem? Na ez a kérdés, nem tudom rá a helyes választ. Nem akarok semmit se kezdeni a későbbiekben a fizikával, de isten ments hogy elbukjam…
Haszprus

Ha már így összefoglaltam egy privát konverzá…

©   Haszprus   |   bme
Ha már így összefoglaltam egy privát konverzáció során, leírom hogy milyen események várhatók a 13. tanítási hétre:
  1. anal 2 pótzh (minimum az elsőt pótlom)
  2. digit # hf beadás
  3. prog 2 zh
  4. szglab 2 nagyhf beadás
  5. bsz # zh2
  6. esetleg digit # pótzh, de remélem nem
Ezek közül a bsz és az anal gáz, a többi lájt stuff. Nade két gáz ZH talán nem elég egy hétre?? Főleg hogy van rá jó esély hogy anal 2-ből a második zh-t is pótolnom kelljen. (Amúgy a második anal2 zh-t ápr. 15-én írjuk, azaz másfél hét múlva.)

Amit most elsődlegesen tanulnom kell az elkövetkezendő 1-2 hétben, az Anal 2 és Digit 1. Ezek mellett kell időt szorítanom a többire.
Haszprus

BME-s informatikus hallgatók figyelmébe: aki…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
BME-s informatikus hallgatók figyelmébe: aki valami tárgyból kereszten van, az sasolhatja a keresztes infó oldalamat. Egyelőre van fiz1#, anal1#, digit1#, bsz1# infó, és ha küldök még akkor lesznek egyéb tárgyak is. Thx a helpet.

2003-2004-es tanév második félév keresztfélév: zh-k & házi feladatok időpontjai: www.haszprus.hu/kereszt
Haszprus

Mai Fizika C1 # zh-m jegyét/pontos eredményét…

©   Haszprus   |   bme life
Mai Fizika C1 # zh-m jegyét/pontos eredményét még nemtom, sőt, csak sokára fogja kijavítani a tanár saját bevallása szerint, ellenben biztos hogy megüti a kellő szintet. Mondjuk nem lepődtem meg ezen túlzottan, de azért megkönnyebbültem

Programozás alapjai 2-n Szebi április 1 alkalmából pókerarccal elkezdett előadni egy ún. whitespace nyelvről szóló előadást, meglehetősen mókás volt, a végén ZH-t is írtunk belőle, ami feltehetően jelenléti ívként funkcionált. Nos így a Prog2 azon kevés tárgyak közé sorolódott ahol a jelenléti ív is többszáz lapot foglal

Egyébként rendesen meg vagyok fázva, szipogok egész nap, elhasználtam egy harmad százas pzs-csomagot. Holnap reggel meg BSZ ZH, elég para de ez van, utána lyukas órámban veszek C++ könyvet (Programozzunk C++ nyelven) és meglátogatom a KTH-t is némi adópapír-ügyben. Utána egy Digit előadás fog következni ami lehetne izgalmasabb is, de még mindig ez az egyik legszimpatikusabb tárgy amit tanulunk, sajna.

update 37,3-as hőemelkedésem van, ami bőven elég a rossz közérzethez [ha a fájó fog és a kidörzsölt orr nem lenne elég].
Haszprus

Ma 12:00-től 14:15-ig egyedül a KTH-ban volt…

©   Haszprus   |   bme
Ma 12:00-től 14:15-ig egyedül a KTH-ban volt egy kis elintéznivalóm, és meg kell mondjam hogy a temérdek szabadidőmmel megint nem tudtam semmi értelmeset kezdeni. 13:45-kor már ott tartottam hogy a V2 előtt álltam (ott lett volna órám 14:15-től) és hezitáltam hogy most felmenjek keresni egy üres termet pihenés céljából [ellenkező esetben marad az ácsorgás], vagy hazajöjjek.

Majdnem hazajöttem.

Egyedül az tartott benn hogy ha eddig bármit is tanultam BSZ-ből, akkor az mind gyakorlaton ragadt rám (márpedig a V2-ben egy BSZ gyak várt rám).

Pénteken BSZ ZH, nem sok jót remélek, hogy finoman fogalmazzak, úgyhogy ebből is kezdhetek gyúrni május 12-re.
Ilyen elb#szott fárasztó napom még nem volt. Fél ötig tanulgattam makroökonómiát, 6-kor fel lettem keltve hogy menjek suliba, de mondtam hogy Anal2 gyakra nem megyek be [pihenés végett]. 8-kor felkeltem újra, szerencsére apámnak útbaesett a BME úgyhogy ma nem kellett a BKV-val szopjak. Ellenben fizikát és bsz-t alig bírtam ki ébren, utána jött egy horror Közgáz ZH [tippmix style], majd egy Szglab2, ami azért valamelyest javított az egész napi feelingemen, kisZH ellenére, mer még az is jó volt
Haszprus

Fáradt vagyok, hulla fáradt. És még csak a má…

©   Haszprus   |   barátok bme
Fáradt vagyok, hulla fáradt. És még csak a második fejezet elején járok, a négyből.

És már az orrom is fáj, mert kikezdte a f!k4.

Most pedig hallgassuk meg B részeg sztoriját a Citadellából:

[13:17:37] (B) volt egy folyosó kezdetlegesség és az egésznek a végén egy tükör volt, szal befedte az egész falat és nem volt kerete
[13:17:50] (B) így elindultam arra, és megpróbáltam belemenni
[13:17:51] (B) de neki mentem
[13:17:59] (B) és azt hittem a szembelévő srácnak mentem
[13:18:02] (B) mondtam neki hogy bocs
[13:18:08] (B) és elkezdtük kerülgetni egymást
[13:18:14] (B) vagy 5x neki mentem
[13:18:26] (B) aztán így feltett kézzel, oldalazva el akartam menni mellette
[13:18:28] (B) de nem sikerült
[13:18:39] (B) aztán elkezdtem hallani a háttérben egy kurva nagy röhögést
[13:18:47] (B) mert mint kiderült folyamatosan a tükörnek mentem
Haszprus

Tegnap 19 óra körül bealudtam és noha többszó…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Tegnap 19 óra körül bealudtam és noha többször felébredtem közben, de alapvetően reggel 7-ig szunyáltam, bepótlandó a mostani alváshiányokat. De azért egy capuccino ma is elfért a bendőmben. A mai Érvelés és tárgyalástechnika órán szó volt az összeesküvés-elméletekről. Baromi jó. A témáról pár vázlatos szó:

Az összeesküvés-elmélet attól összeesküvés-elmélet, hogy nem cáfolható a benne hívő számára. Van-e olyan eset egyáltalán, amitől kiderülne, hogy nincs összeesküvés? Nincs, mert az összes cáfoló bizonyíték pont arra szolgál - az elmélet hívője szerint -, hogy elfedje a valóságot. A cáfoló bizonyítékok általában konkrét tények, az elmélet mellett szólóak azonban erősen indirektek legtöbbször. Az összeesküvés-elmélet nem lerombolható. Jellemző az is, hogy alternatív elméletek vannak, és mind ugyanazt bizonyítja. Előrejelző-képessége nulla. Nem kritizálható.
Haszprus

Ma megin egyedül voltam szglab 2-n, bár a…

©   Haszprus   |   bme
Ma megin egyedül voltam szglab 2-n, bár a labvezér megengedi a népeknek hogy betóduljanak, úgyhogy nem ketten voltunk a teremben hanem mondjuk 3/4-ig tele volt [többiek interneteztek meg ilyesmi, nyilván].

Kaptam tippet az egyik házi feladatomhoz is (konkrétan szglab1#-ből), valamint megkaptam az szglab 2 (C++, objektumorientált nyelv) nagyházimat. Egy sakkprogit kell írjak, mindenféle AI nélkül, szóval "csak" annyi lesz hogy le kell csekkolja a progi hogy érvényes helyekre kívánok-e lépni a bábuimmal. A bábuk meg osztályokban lesznek (bástya, stb.), azok meg egy nagy osztályban (bábuk osztálya).
Haszprus

Na, most van az ötödik (kilencedik, ha úgy…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Na, most van az ötödik (kilencedik, ha úgy tetszik) órám a mai napon. Nem véletlen éreztem reggel hullának magam, egész nap pokoli fáradt voltam, a 3 óra alvás kicsit kevés volt, hiába dobtam be reggel két adag capuccinot. Most vár rám még másfél óra amit gép mellett tölthetek el, kedvenc C++-om társaságában, yeah.
Haszprus

Na tanultam 0 és 2 között 2 órát, elég haté…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Na tanultam 0 és 2 között 2 órát, elég hatékonyan, mert jó csönd volt, a gépem se ment, nappali zajok se voltak. Ilyenkor a legjobb tanulni. Pénteken lehet hogy megint lesz egy Analízis 2 korrepetáció/ismétlés by E, noha jövő héten Közgáz+BSZ+Fizika ZH-m lesz, szóval kemény. 6-kor kelek és még mindig nem végeztem a teendőimmel. Vááh.
Haszprus

Tegnap megkaptam emailben Juhásznétől az első…

©   Haszprus   |   bme
Tegnap megkaptam emailben Juhásznétől az első 5 heti számítógép labor 1# házi feladatait, úgyhogy most van min munkálkodjak. Tegnap este meg ma napközben ezen szorgoskodtam, hát elég kemény meló, van mit felidézni, ráadásul a C nekem sosem volt szimpi. Most így a kompikáltabb házi feladataim tele vannak bugokkal úgyhogy majd kénytelen leszek konzultálni ezügyben valakivel aki szereti a privacyt Szerencsére a C++ már helyből sokkal szimpibb, bár a második előadásban voltak keményebb dolgok is

1 - 1,5 hét múlva Közgáz ZH [március 30 kedd], Fizika ZH [április 1 csütörtök], és BSZ ZH [április 2 péntek]. Überdurva lesz ezekre felkészülni, nemtom mi lesz. Közgáz még nem lenne akkora para de a könyv csak monitoron olvasható formában jelent meg, na jó ki lehetne printelni de nincs hozzá idegem, főleg hogy egy rakás lap kéne hozzá, annak meg híján vagyok. Durva dolgok vannak.

Ja és C++ könyvet is kéne vegyek de nemtom hogy a D épületen belül pontosan hol lehet kapni és egyáltalán kapható-e még és lusta is vagyok kideríteni pedig az nemyo mint a judith.
Haszprus

Egész nap pólóban voltam, rulz. Bár a bal…

©   Haszprus   |   bme life
Egész nap pólóban voltam, rulz. Bár a bal szememre megtelepedett némi árpa, és az nem annyira jó, sőt konkrétan egész kellemetlen, meg nem túl esztétikus. Ebből kifolyólag úgy döntöttem, hogy csak 13-ra megyek ma egyetemre, konkrétan szemészhez, aztán 18-kor el is jöttem, mert kellemetlenül éreztem magam. Holnap meg suli helyett más programom van, úgyhogy gyűlnek a hiányzásaim rendesen, ez meglehetősen negatívan érint. A tesiről véglegesen úgy döntöttem hogy idén nem csinálom meg a pénteki 4 lyukas órám elkerülése végett. Lesz rá időm bőven, 10 [11..] félév alatt kell teljesíteni 4 tesit...
Haszprus

A HSZK-ból blogolok mert megtehetem. És van egy…

©   Haszprus   |   bme
A HSZK-ból blogolok mert megtehetem. És van egy elég fura dolog itt. Az ipszilon betű a billentyűzet közepén van, tehát qwerty a felső sor, annak ellenére, hogy a kiosztás többi része magyar. Nem tudom mire vélni a dolgot, de elég nehéz így írni, eltévesztem az összes z/y betűt (ide is ipszilon/zét akartam volna írni baz).

Előbb voltam valami vizes laborban és megszemléltem egy kísérletet, nem kötött le túlságosan.

Ja és megvettem az Analízis 2 harmadik jegyzetét is. Ezt azért írom le mert baromira nem jut eszembe semmi. Ez a billentyűzet ultragáz.

Na rohanok tovább.
Mai eseménydús napomból idézek részleteket...

Analízis 2 gyakorlat 08.15 - 10.00: szembesültem az Anal 2 ZH-m eredményével.

Fizika előadáson (10:15 - 12:00) a tanár megkért bennünket hogy máskor ha helyettesítik őt akkor ne távozzunk az előadásról. (Megj: én ott voltam végig.)

Fizika után az E épülettől az I-be kocsival szaggattunk át, thx 2 BB egyik haverja/ismerőse/nemtomkije.

Közgáz után találkoztam LS-sel aki 5-8 osztályban volt osztálytársam, eldumálgattunk, most nem volt gáz mint legutóbb. Szglab 2 17.15-kor kezdődött, eleve 4-en vagyunk a csoportban, de az egyik srácot már múlt héten se láttam (vagy tán még előbb sem?), az egyik csaj meg asszem csak az első két (?) laborra jött be utána feladta Elég feelinges volt mert kb. 18.00-ig rajtam kívül nem volt most más diák a teremben, magánóra rulez

Szglab végén fülig ért a szám mert bár tény hogy az óra is jó volt, de elolvastam a leveleimet, melyben tájékoztatott Covy hogy végre elkészült a wishlistem. Igen.

Végre van haszprus.hu, meg blog.haszprus.hu, meg www.haszprus.hu, sponsored by CovySoft Networks. Jeah végre én is gizda csávó vagyok, mint [privacy power], csak nekem sokkal tartalmasabb a www aldoménem.

Haszprus

Kézfogások

©   Haszprus   |   történelem life bme barátok
Kézfogások. Mostanában valahogy hülyén jönnek ki, kezdem nem tudni hogy kivel fogjak kezet és kivel ne. Mindenféle alap nélkül fogalmam sincs hogy kivel.

Gimnázium 9. osztály óta az volt a szokás nálunk hogy mindenki mindenkivel kezet fogott 'bejelentkezéskor' (reggel) és 'kijelentkezéskor', ami nem mindig volt egyszerre, de azért általában mégis.

Főiskolán nem volt túl nehéz dolgom mert összesen 2 emberrel ápoltam kapcsolatot, meg volt még pár ember akivel időnként váltottam pár szót. Na szóval ott még mindig működött a kézfogás a 2 emberrel.

Most itt a BME-n azt vezettem be első félévben, hogy kezet fogok az emberekkel. Második félévben viszont eléggé szétszakadt a társaság a keresztféléves tantárgyaknak köszönhetően, ígyhát sok új arcot ismertem meg, stb, van akinek nem is fekszik alapból a kézfogás, úgyhogy én is kezdtem hanyagolni, és itt figyel be a probléma, hogy végülis nemtom igénylik-e a kézfogást a népek. Én részemről jó dolognak tartom, meg ez a default, stb, de nyilván változtatok rajta ha azt látom hogy ez itt nem dívik. Főleg hogy csak tök rövid időkre találkozunk néha, mert teszem azt egy közös óránk van valakivel, és még csak nem is mellette ülök szal nem dumálunk. Ilyenkor hülyén jön ki ha kezet fogok vele mert kézfogás után gyakorta előfordul hogy kb. szóváltás nélkül már megyünk is tovább mindketten.

Nehéz dolgok ezek, ti hogy vagytok velük?

Raktam fel szavazást a dologhoz. Kézfogás-pártiak vagytok? Ez a kérdés, válasszatok.

Haszprus

Tulajdonképpen a nembejárást vehetjük…

©   Haszprus   |   barátok bme
Haszprus: tulajdonképpen a nembejárást vehetjük a tanárral szembeni pofátlanságnak merhogy fölöslegesnek tartod a munkáját

[privacy power]: még mindig kevésbé pofátlan, mintha bemennék és végigdumálnám/aludnám az órát így legalább őszinte vagyok

Haszprus: nem, így sunyi vagy. ha bemennél és az orra előtt horkolnál, akkor lennél őszinte

A blog bejegyzésmennyiségét tekintve remek megállapítás, hogy Analízis ZH után felpörgött a blogon az élet

Feb 28 szo1 rövid bejegyzés
Feb 29 v0 bejegyzés
Márc 1 h1 rövid bejegyzés
Márc 2 k1 középrövid bejegyzés
Márc 3 sze0 bejegyzés
Márc 4 cs1 középhosszú bejegyzés
Márc 5 p2 középrövid bejegyzés
Márc 6 szo2 rövid bejegyzés
Márc 7 v1 középrövid bejegyzés
Márc 8 h2 rövid bejegyzés
Márc 9 k1 rövid bejegyzés
Márc 10 sze3 középrövid bejegyzés
Márc 11 csAnal ZH megvolt reggel
1 extra hosszú + 2 rövid bejegyzés
Márc 12 p, maEddig 5 bejegyzés

A fentiekből tehát az Anal ZH előtti görcsös gyomor és az azt követő megkönnyebbülés egyértelműen lemérhető a blogon.
Haszprus

Ma itthon maradtam tanulni, és mivel C++ rulez…

©   Haszprus   |   bme
Ma itthon maradtam tanulni, és mivel C++ rulez, ezért eddig azzal ismerkedtem. Nagyon bejön, pedig még csak egyetlen előadást hallgattam belőle (tegnap volt az első, eddig Unixszal foglalkoztunk Progon, mellesleg az is bejön, legalábbis olyan mennyiségben még nem túl sok amennyit megismertünk belőle, szerencsére saját gépemen nem kötelező használni
Haszprus

Lehet hogy idén nem csinálom meg a tesit. Pénte…

©   Haszprus   |   bme
Lehet hogy idén nem csinálom meg a tesit. Pénteken 7-től 8-ig van tesi, utána egy olyan bsz gyak 8-10 között amire nem nagyon akarok bejárni (helyette/emellett szerda délután megyek), 10-től 12-ig mindenképpen lyukas, és 12-től 14-ig van egy órám. Ergo bsz gyak nélkül 4 lyukas órám van tesi után, és az nem yo.
Haszprus

Mai történések: Analízis 2 ZH #1 megvolt, há…

©   Haszprus   |   bme c++ zh első fejlesztés barátok
Mai történések:

Analízis 2 ZH #1 megvolt, hát, nem sikerült 'túl jól', és valószínűleg 'elég jól' se sikerült, de számítottam erre. Ellenben azt gondolom hogy a pótZH-ig fel tudok készülni, majd legfeljebb többet konzultálok a dolgokról népekkel és/vagy több időt szánok rá. (Ez utóbbi elhatározásom valahogy ismerős januárból…)

Analízis 1 keresztre most nem mentem be (oda csak úgy bejárok mer ismétlés a tudás anyja, ofkorsz nem vagyok Anal 2-n meg Anal 1 #-en egyszerre, nem is lehetne…), helyette Egonnal vetettünk pillantást a reggeli ZH feladatsorra, és a helyes megoldások mikéntjére. Tervbe vettük a későbbi Analízis 2 konzultációkat is.

Tárgyalástechnika tanárunk Tanács János, aki egy rendkívül jó előadó, érdekesen tartja a tárgyat, egyrészt hangsúlyával, másrészt fogalmazásával, harmadrészt azáltal hogy eleve tök érdekes dolgokról beszél. Azt hiszem simán elmondható, hogy stílusát tekintve ő a legjobb előadó akivel eddig találkoztam. No, ma viszont helyettesítette egy másik fazon, aki a logikáról beszélt, ahol kiderült hogy benne vagyok a logikai elit 10%-ban azonban ettől eltekintve pokoli unalmas volt, mert a csávó baromi unalmasan tárgyalt egy baromi unalmas* témát.

* én ezt már tanultam gimnáziumban is, valamint digitális technikából az első félévben is.

Noh, ezzel nem ért véget az érdekességek sora, mert jött a Programozás alapjai 2, ami előtt elkaptam az szglab1# gyakvezéremet, Jné-t, hogy küldjön nekem emailben házi feladatokat. Okézsoké - mondá.

Programozás alapjai 2. Bizony. Ez az ahol a mellettem ülő két arc eddig az összes órát átaludta, de tanultak tőlem, s most egy-egy kávéval vágtak neki az órának. Hatásos volt, mert így csak majdnem aludtak el. Szünetben én is betoltam egy kávét, de nem a Prog2 miatt, hanem a későbbi Fizika miatt. Merthogy a mai Prog 2 elég érdekes volt szerintem, elkezdtünk foglalkozni a C++-szal, van benne sok frankó dolog, többek közt olyasmik amik "emlékeztetnek" a Javara. Ergo rulez. Bár én a Javaért nem vagyok oda annyira, de legalább picit kevesebbet kell tanuljak

Szerintem tetszeni fog nekem a C++, már érzem előre.

No, viszont Fizikán a megszokott V#rga Gábor helyett ma Füst#ss tanár urat kaptuk, akiről az a pletyka terjengett hogy nyugdíjba ment, ám én tudom, hogy még tanít (persze ettől még lehet hogy nyugdíba ment). De nem volt rossz, legelöl ültem első órán, és zsírul értettem sokmindent. Második órára vicces és nem túl meglepő módon a 100 emberből kb. 20-an maradtunk ott (hogy miért "azt nem tudooom", "teccikérteni?"), de vagy azért mert hátramentem a második padsorba, vagy azért mert kevésbé érthető dolgok jöttek, kevésbé értettem a dolgokat Tökmindegy, Füst#sshöz képest egészen képben voltam. Ennek megvan a magyarázata is, éspedig az, hogy most nem fóliákat vetített ki, amiket lusta vagyok leírni miközben ő dumál, hanem személyesen írta fel a táblára a dolgokat (kivetítő hiányában), és azt valahogy kevésbé megerőltető lemásolni mint egy nagy adag kivetített képletet.

Végül hazaérvén az fogadott, hogy végre elküldték a fősuliról (2002-2003) az ösztöndíjamat, jeah, emeletes csúcskirály.

Haszprus

Jól sikerült az szglab2 kisZH-m. További részl…

©   Haszprus   |   bme
Jól sikerült az szglab2 kisZH-m. További részletek legkésőbb jövő kedd este.

Anal 2 ZH-tól parázok is meg nem is. Nem hiszem hogy átmegyek rajta. Tökmindegy, majd pótZH-n. Bár ez nem így megy, azt is tudom, de azért van még esély rá.

Kib###ott keveset vagyok itthon a régen szokásoshoz képest. Kedden 20-ra érek haza, szerdán 17-re, csütörtökön 20.30-ra. A fennmaradó napokon meg bealszom jól. Töxar.

Éhes vagyok.

$blog_entry_mode has been set to 'weird'.
Két kávé elég ahhoz hogy kisebb alvásokkal átvészeljem a csütörtöki (08.15 - 19.30-ig tartó, nagyszünet nélküli) napot.

Az Anal 2 kemény, az Anal 1 uncsi, a Tárgyalástechnika kurvajó (sok ilyen tárgyat akarnék, végre valami közel áll hozzám), a Prog 2 nem rossz, a Fizika megincsak suxor, annak ellenére hogy kb. triviális amit tanulunk

20.30-ra értem haza. Ergo nem láttam az egyetlen műsort sem amit nézni szoktam. (Egyet találhattok, hogy mi az…)

Holnap viszont elmarad a BSZ gyak, és ebből az következik hogy úszás után van 4 lyukas órám már megint amit sehogy se tudok értelmesen eltölteni. Ergo lehet hogy nem 7-re megyek be úszni, hanem 10-re. Igaz hogy a tanár szerint tumultus van olyankor, harmincvalahányan vannak a BME MAFC uszodában (ami pokoli sok), de lesz#rom, inkább megyek olyankor minthogy ennyi lyukasórám legyen… Max lesz még egy igazolatlanom, ha a szava ellenére nem engedi hogy bemenjek vagy ilyesmi (de aszonta engedni fogja).

Királyság, holnap nincs suli.

Ma találkoztam XTR-rel a KTH-ban és dumálgattunk egyet, …

Volt egy gázos találkozásom A-val és S-sel, a probléma az volt hogy nem jutott eszünkbe közös téma. Übergáz pillanatok voltak

Ezen felül arról tudok még beszámolni, hogy álmomban elköltöztünk Szentendrére, ahol egyik régi haverom/barátom lakik, és kiderült a helyről, hogy tiszta gettó, mindennap kifosztják a lakásokat, meg az utcán az embereket, a haverom épp ezért már Quasimodo testalkatot vett fel és szénné gyúrta magát. Mindenki akinek help kellett betörők ellen, őt hívta. Loller álmok vannak…
Haszprus

Csináltam Programozás alapjai 2-höz fakultatív…

©   Haszprus   |   bme
Csináltam Programozás alapjai 2-höz fakultatív pontszerző házi feladatokat jól. Az uccsóhoz lusta vagyok mer utána kéne nézni jól. Jó sokat használom a jól szót, de legalább jól!

Kedden kisZH regexpekből, merem remélni hogy nem lesz rossz az sem. Szerintem jelenleg a tárgyaim közül a legparásabb az a fizika c1#, bár az anal 2 és a bsz1# sem éppen laza tárgy. Főleg hogy én viszont még mindig elég lazán veszem ezt a tanulás-dolgot.
Mai képriportunkban olyan embereket láthatunk, akik nem félnek kiállni a Haszprus blog széleskörű publikuma elé...

Haszprus és némi HSZK-részlet. Önarckép, makro mód, torzítás és rossz kompozíció tehát befigyel (merthogy utóbbit elég nehéz…).
Haszprus örül mert van neki blogja és ő maga egy blogger (ami trendi)
Ezen a képen Mainframe olvas valamit, de nem tudom hogy mit, mert vagy a blogot, vagy valami mást, nem tudom megítélni hogy a képén öröm van vagy unalom. Öröm esetén triviális hogy a blogot olvassa, unalom esetén értelemszerűen valami mást.
Ezen a képen Mainframe a blogot kommentálja, arcszerkezetén egyértelmű öröm mutatkozik meg. Örül, hogy részese lehet a történelemnek, mert én itt most történelmet írok.
A mai napról röviden.

7-től úszás volt, az oktató (nő) lebrummogott hogy azért nem megy az úszás elég jól, mert nem járok rendszeresen. Igen. Elnézést. Múlt hetet kihagytam mert olyan helyre mentem ahol nem akartam klórtól bűzlően megjelenni, márpedig a BME uszodája ezzel jár, hacsak nem fürdök utána negyed órát, mint egyesek. (Megjegyzésként: 5-10 percet állni a közös zuhany alatt nem szép dolog, mert a zuhanyból 3 darab van, és szét tud baszni az ideg ahogy arra várok hogy zuhanyozzanak már le az előttem levők.)

10-től 12-ig lyukasórám volt, ergo átmentem BB-vel a HSZK-ba és próbaképpen felmentem IRC-re. Bár gondoltam nem lesz ott a két haverom, de tévedtem, mindketten ott voltak. Sok hardcore arc. Egyébként eredetileg Egonnal tanultunk volna Analízist, de neki 12.xx-kor ment a vonatja xx helyre (protecting da privacy), úgyhogy nem tudott ráérni.

12-től 14-ig Digitális technika Benesóczkyval. Nem volt rossz.

14-től 16:10-ig Analízis 2 fakultatív gyakorlat, ahol találkoztam egy arccal (Í), akivel eddig nem dumáltam de most mégis így alakult (nem tudom melyikünk kezdeményezte a kommunikációt, talán ő), és tökjó arc. Kúl.

15.55-kor pedig rámcsörgött apám, hogy melyik épületben vagyok, mert hazavisz, ha végzek, mert útbaesek. Rúlz. Ez így tök happyvé tette a napom végét is, mert általában (= mindig) ha BKV-val jövök haza, az azt jelenti hogy 1 órán át hergelem magamat, hogy milyen messze lakunk és milyen szar a bkv, kényelmetlen, szar a hegyre felmászni, meg ilyenek, főleg amikor hó van, de még inkább amikor ónos eső esik.

Haszprus

Egyébként kurva érdekes ez a Tárgyalástechnik…

©   Haszprus   |   bme
Egyébként kurva érdekes ez a Tárgyalástechnika, aki teheti vegye majd fel. Csupa ilyen tárgy kéne, esküszöm. Ugyan semmi köze az informatikához, de ennek az egy tárgynak legalább valamihez van köze…

A Közgazdaságtant ugyanemiatt szeretem. Annak is van valamihez köze. Csomó reallife szituációra lehet alkalmazni, akárcsak a tárgyalástechnikát. Egyébként Tárgyalástechnika után BB-vel lekommunikáltuk egy múltkori vitánk felépítését, hibáit, stb.

IRL* alkalmazhatóság = rulz.

* In Real Life
Haszprus

Még pár mondat a mai napról: 08 - 10: Anal 2…

©   Haszprus   |   bme
Még pár mondat a mai napról:
  • 08 - 10: Anal 2 - suxor
  • 10:00: Betoltam egy nescafe capuccinót
  • 10 - 12: Anal 1 #, csak úgy, uncsi
  • 12 - 14: Tárgyalástechnika - megarulz, röhögtünk ezerrel a 2x éves punk tanár egyik szituációs poénján... (magamnak emlékeztető: nyúl játék, részegen, autóval, whiskyvel, autó tetejére kiállás, rajtam nem múlik. De a másik is ugyanezt teszi
  • 14 - 16: Prog 2 - uncsiiii
  • 15:00 Betoltam egy holland capuccinót
  • 16 - 18: Fizika C1 # - uncsiii
  • 18 - 19:30: Fizika C1 # problémamegoldó - uncsiii
  • 20:20 hazaértem, jó volt
Haszprus

Fizika tanár (Varga) úgy 19 óra körül megkér…

©   Haszprus   |   bme
Fizika tanár (Varga) úgy 19 óra körül megkérdezte Problémamegoldó közben egy unalmas feladaton való gondolkodás közben... szóval az alábbi párbeszédet kezdeményezte...
Varga: Van köztetek unixos? [na, mondom magamban, kocka pillanatok következnek
Diákok: Van...
Varga: És mi a helyzet a linuxszal?
[megtárgyalják hogy fizetős lett a red hat...]

Varga: És mi a helyzet a MyDoommal?
Valaki a hátsó sorokból: Fejlesztjük...

LOL
Haszprus

Jeah, hazaugrottam eredetileg ~20 percre egy 2 ór…

©   Haszprus   |   bme life
Jeah, hazaugrottam eredetileg ~20 percre egy 2 óra 30 perces szünetben, azonban úgy tűnik kocsival leszek beszaggatva az egyetemre visszafelé, ergo többet maradhatok, és nemcsak megfőzni van időm a kaját, hanem meg is ehetem. Ami azért hasznos dolog, valljuk be.

Jah amúgy azért jöttem haza, mert mi a rákot kezdhetnék magammal 2,5 órán át a bme körül?
Haszprus

Blogolok a HSZK-ból mert nincs itt az szglab…

©   Haszprus   |   bme
Blogolok a HSZK-ból mert nincs itt az szglab labvezér, meg jövő héten se lesz, és áttereltek egy másik terembe minket, ahol csak leghátsó sorban jutott hely nekem, és olyan szar a tábla, hogy az első sorból se lehetne rendesen elolvasni. Szóval fasza. Viszont nem akarok valovilag.hu-t nézegetni mer az ciki, úgyhogy inkább blogolok egyet
Haszprus

Totál kész (értsd: fáradt) vagyok. Elmegyek…

©   Haszprus   |   bme
Totál kész (értsd: fáradt) vagyok. Elmegyek aludni. 22 óra előtt. 8 órás projekt közel a megvalósuláshoz, legalábbis egy éjszakára

Ma megin nem tanultam szart sem, és elmúlt héten se sokat, leszámítva a vasárnapi Analízist. Valami mindig közbe kell jöjjön. Pedig a gépidőmet eléggé leszorítottam már (mint azt a blog-termésen is láthatjátok). Intéznem kell mindenfélét, mert különben kicsúsznak a dolgok az ideális kerékvágásból, és ez sok időbe kerül.
Haszprus

Csak rövid feljegyzés formájában, mert ezek…

©   Haszprus   |   bme történelem
Csak rövid feljegyzés formájában, mert ezek jelentős dolgok, bár amúgy volna most fontosabb teendőm is mint blogolni.

Ma tanultunk Analízis 2-t Egonnal. Na úgy is fogalmazhatnánk hogy tanított egy kis Analízis 2-t Egon

Viszont kurvára csúszós volt az ónos eső miatt az út, és itthonról egy egy km-es lejtős szakaszon kell learaszolni a buszmegállóig. Legalább 30x megcsúsztam útközben, sík ideg voltam mire leértem. És ha lehet hinni az előrejelzésnek akkor holnap reggel suliba menet ugyanez lesz. Igazán remek. Ja és még annyit jegyzek meg, hogy a Híradó szerint a 12. és a 2. kerületben volt a legtöbb baleset. Na vajon mér? Ofkorsz a lejtők meg emelkedők miatt. (Egyébként nem ott lakom.)

Legközelebbi Analízis 2 összeröffenés szerdára várható, utána meg már csak jövő héten. Gáz. Kevés. De sok is

Haszprus

Még újabb órarend: A csütörtöki tárgya…

©   Haszprus   |   bme
Még újabb órarend:



A csütörtöki tárgyalástechnikát nem tudtam pótlólagosan felvenni, merthogy a KTH-ban azt mondták hogy vége a tárgyfelvételnek és olyan nem is volt hogy póttárgyfelvétel. Szerintem tuti volt, de teljesen mindegy, mert nem értem rá utánajárni az ügynek, mert több mint fél óra volt mire sorra kerültem, és egész egyszerűen nem értem rá tovább maradni, bármilyen fontos is lett volna felvegyem azt a tárgyat.
Haszprus

E-vel nyomni fogunk Analízis 2-t, úgy néz ki

©   Haszprus   |   bme
E-vel nyomni fogunk Analízis 2-t, úgy néz ki. Tökre örülök. Zsíííííír lesz! Mert már "kezdtem" kétségbe esni ezzel a tárggyal kapcsolatban. Tárgyalástechnikát is emiatt a parám miatt veszem fel egyébként holnap a KTH-ban.

Egy a gáz, hogy E-nek meg nekem nagyon kevés közös szabad időnk van. Úgy tűnik hogy csak hétvége. Az kevés. Nagyon.
Haszprus

Mai napom: 06.00 Nap start 08.15 BME start 08.15…

©   Haszprus   |   bme
Mai napom:
  • 06.00 Nap start
  • 08.15 BME start
  • 08.15 Analízis 2
  • 10.15 Analízis 1
  • 12.15 Tárgyalástechnika
  • 14.15 Programozás alapjai 2
  • 16.15 Fizika C1
  • 18.15 Fizika C1 problémamegoldás
  • 19.30 BME stop
  • 20.30 Hazaérkezés
Nem túl lájtos. 12*45 percnyi tanítás és 6 egyetemi óra, az azért húzós tud lenni, úgyhogy be is nyomtam 16-kor egy adag kávét mert Progon már bealvás körül jártam.
Oh a happy daaay… Oh happy daaay…

Megmondom mi minden volt jó. Először is tetszik a keddi nap, 10*45 percnyi tanítás, melyből az utolsó 2*45 perc Szglab, így a nap végére nem hulla fáradt vagyok, hanem teljesen normálisan érzem magam, mert szglab nem egy bealvós óra. És kellemesen lefáradok mire hazaérek.

Aztán jó volt az is, hogy a legelső órát, Analízis 2 gyakorlatot leszámítva mindvégig volt kivel dumálnom, megismertem új arcokat is. Bár a nevüket nem tudom, és ez tök gáz. Ti hogy csináljátok az egyetemi névkollekciót, kedves olvasóim? Vártok amíg elkapjátok egy kihallgatott beszélgetésből a célszemély nevét?

Az is király volt, hogy pénteken feltöltöttem a discmanemet és végre tudtam zenét hallgatni befelé és hazafelé is. Valamelyest enyhíti az út fáradalmait.

Jó volt a mai Közgazdaságtan 2 is, mert annak ellenére hogy végig hülyéskedtünk, mégis egész jól lehetett figyelni, és végig vágtam miről beszél a tanár. Holott általában olyan szinten nem figyelek hogy fogalmam sincs miről van szó. Egyébként szeretem a Közgazdaságtant, legalábbis néha, mert vannak benne a valós, mindennapi életben nagyon jól felhasználható dolgok.

Szóval ma király óráim vannak, szerintem a kedd egyáltalán nem a legrosszabb napom (noha ez a leghosszabb).

Megjegyzem közben, hogy csütörtökön 8:15-kor kezdődnek az óráim és 20:00-kor végződnek. Atomkirály.

Ja, és kértem egy kis helpet Analízisből holnap reggelre időzítve, és mivel az illető teljesen készségesen mondta hogy szívesen elmagyaráz majd ezt-azt, ez is teljesen feldobott. (Íltalában nem szeretek helpet kérni mert úgy érzem hogy azzal terhére vagyok vkinek… érdekes módon én általában majdnem mindenben szívesen segítek, szóval még csak nem is magamból indulok ki ezzel az elméletemmel.)

Mostanság teljesen hullámzó a közérzetem, pár naponta változik hogy éppen szomorkás vagyok vagy úgy érzem hogy király a világ és jól megy minden.
Haszprus

Blogolok egyet, egy-két-há éés… (Az Animal…

©   Haszprus   |   bme
Blogolok egyet, egy-két-há éés… (Az Animal Cannibals nyomán)

Tegnap 17:24-kor kinyomtam a gépemet. Jah. Így történt. A power gombot megtaláltam és kinyomtam. Csak simán. Nem semmi. Lehet hogy ezt máskor is kipróbálom.

Aztán tanultam, míg végül 20 körül kidőltem. Viszont hajnali 4 előtt felébredtem rémálmomból*, és nem is tudtam visszaaludni, úgyhogy előkerestem egy főiskolai matek könyvet amiből kicsit nézegettem integrál példákat, ismétlés a tudás anyja címszó alatt.

* az előző (10 évvel ezelőtti) lakásunkban voltam és valami légyszerű repülő ojjektumok szálltak rám, illetve a fülembe, aztán nagy sokára eszembe jutott rovarírtót előkotorni a szekrényből, de nem volt, csak valami dezodor, mindegy, annak a hatására elszálltak. Én meg felébredtem A fülemet meg szétaludtam valahogy az ágyon, eléggé fájt
Haszprus

Ja tényleg, a tegnapi Jedlik-BME találkozó még…

©   Haszprus   |   barátok bme
Ja tényleg, a tegnapi Jedlik-BME találkozó még megtoldódott azzal, hogy találkoztam 14.30 körül egy harmadik arccal is aki egykoron jedlikes volt ma meg BME-s, ő volt R. Megnövesztette a haját. Mondtam neki hogy éppen egy Anal 2 gyak pótlásra mentem volna be, de úgy tűnt hogy érdeklődés hiányában elmaradt, én legalábbis nem találtam ott a helyen egy arcot se. Lehet mondjuk, hogy nem néztem körül elég alaposan

Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy beiktatok magamnak az órarendembe még további két órát, ezek egyike előtt ráadásul keletkezni fog két lyukasórám, sőt, lehet hogy még egy harmadik órát is beiktatok, attól függ. Először is hétfőn látogatni fogok egy Anal 1 # előadást talán, ismétlés a tudás anyja, aztán szerdán egy BSZ 1 # előadást szintén ismétlés a tudás anyja jelleggel, aztán a csütörtöki ZH időpont utáni 4 lyukasórámba lehet hogy beiktatok egy Anal 1 # gyakot, vagy nemtom mi van akkor, mindegy, lehet hogy benézek rá. Bár ez majd kiderül. Szerintem nem vagyok ennyire szorgalmas, amúgy is van jobb dolgom is. Ja és lehet hogy be kéne nézzek a web programozása című tárgy előadására is néha-néha, hogy legyen valami sejtésem arról hogy vajon jövőre felvegyem-e azt a tárgyat… Sajna a tárgyfelvételt 'némileg' jobban meg kell fontoljam, mint a nagy átlagnak.
Haszprus

BME MAFC uszoda

©   Haszprus   |   bme úszás
Ma volt az első tesiórám ebben a félévben, úszás, ahogy azt már az előzőben megszoktam. Visszakaptuk a régi tanárunkat, ennek örülök, mert foglalkozik velünk (értsd: új úszásnemeket tanít meg, vagy tökéletesíti a jelenlegi tudásunkat), nem csak leül és képregényt fejt. Ma javítottam egy csomót a lábtempómon vagy min, sokkal könnyedebben és gyorsabban haladhatok így. Rulez.

Uszodából kifele jövet megnéztem hogy mennyibe van itt egy bérlet, BME-s hallgatóknak 2500 Ft egy félévre. Csak viszonyítás gyanánt, a Kondorosi uszodában pl. 2 vagy 3 óra 680 Ft asszem. Szal nem kicsit megéri a BME-s uszoda. Persze nem olyan tutirulez, semmi kényelmi funkció meg ilyesmi, de kell a halálnak, egy uszodában az a lényeg hogy ússzál, meg hogy közel legyen, legalábbis nekem.

A bérlet délután 2-től 8-ig használható, meg reggel 6 és 8 között. Asszem ez utóbbi lehetőséggel nem nagyon fogok élni, előbbin viszont elgondolkodom, mert pl. lyukas óráimba bepasszinthatnék 1-1 úszást, tiszta jó lenne, úgyis tervezem már régóta, a BME saját uszodája meg itt van egy köpésre, bármilyen órám után is vagyok éppen.

Haszprus

ICQ-s jelenlétemet minimalizáltam napi 1 óra kó…

©   Haszprus   |   bme történelem
ICQ-s jelenlétemet minimalizáltam napi 1 óra környékére (a tegnap kivétel volt), és kőkeményen tanulgatok (ugye vágjátok, hogy a 'tanulgatok' meg a 'tanulok' között van azért még különbség). Jelenleg para tárgyaknak tartom: BSZ, Fizika, Anal. Ezek közül Anal a legparább. Kevésbé parák: Digit, Szglab2, Prog alap, Közgáz. Egyáltalán nem para: Szglab1.

Megjegyzem Szebi aszonta hogy ő nem illetékes abban hogy miként mentesíthetném magam szglab1 alól, keressem fel Jnét. Oké majd megkeresem, de Jné azt hiszi hogy fel se vehetem az szglab2-t szglab1 nélkül, úgyhogy lesznek itt még kemény menetek…

Haszprus

Mai óráim voltak: 8:15 - 9:45 Analízis…

©   Haszprus   |   bme történelem
Mai óráim voltak:
  • 8:15 - 9:45 Analízis gyakorlat (tanár rámutat emberekre és elvárja hogy nyögjenek valami választ a kérdésére, kellemetlen). Terem: R506.
  • 10:15 - 12:00 Fizika előadás, tanár jóarc, még az is lehet hogy átmegyek, mert ez a tanár leadja az anyagot, ami egészen hihetetlen Füst#ss után (akiről amúgy azt terjesztik hogy nyugdíjba ment). Terem: KA60.
  • 12:15 - 14:00 Bevezetés a számításelméletbe, tanár hadar és olvashatatlanul kis betűkkel ír, kvázi csak jelzi hogy ott betűket kell lássunk... A terem belmagassága nagyon kicsi, fullasztó a levegő órán. Parázok ettől a tárgytól. A terem: IE220.
  • 15:15 - 16:45 Közgazdaságtan. A tanár még mindig olvashatatlan krikszkrakszokat ír és végigröhögcséli az előadást. Ha nem lenne utána szglabom, tuti nem járnék be, időpocsékolás. Ellenben jó sok felsőbb éves keresztes ült a padokban, ez nem jó jel. Terem: F2E.
  • 17:15 - 18:45 Számítógép laboratórium. Lazán azt hittem hogy valami csoporttársam érdeklődik a terembe beléptemkor az Ural2 kódom felől, aztán kiderült hogy az a tanárunk. A csoport összetétele érdekes, összesen 5-en vagyunk ha minden igaz (vagy 6-an, csak egy hazament?), szóval a tanár bőven tud mindenkivel foglalkozni, és foglalkozik is, tiszta rulz.
Attól hogy 10 és fél órát töltöttem a BME-n, érdekes módon most nem is fáradtam le annyira. Habár Közgáz alatt azért bealudtam (természetesen), de ezt nem tartom tragédiának. Mondjuk most elég fáradt vagyok. Na mindegy, thats the news for today.
Haszprus

(19:45:18) (Haszprus) mindjárt elmondom ki az…

©   Haszprus   |   bme
(19:45:18) (Haszprus) mindjárt elmondom ki az szglab2 gyakvezérünk, csak be kell hozzá jelentkezzek unixba
(19:47:53) (Haszprus) na kérlexépen
(19:48:03) (Haszprus) Tran Minh Phuong Anh a tanárunk neve.
(19:50:56) (Haszprus) bemegyünk órára, ez az első óránk... tanár (ránézésre 22 év körüli) odamegy táblához, szevasztok ez itt az szglab2... én leszek a tanárotok, a nevem.. höhö na inkább felírom... [felírja] szóval ez a nevem... nem érdekes...
Full jóarc amúgy, riszpekt.

Mit tud a Google Tran Minh Phuong Anh-ról? (Bocsika ha rosszul raktam toldalékot, asszem nem mondta a srác hogy hogy ejtik a nevét, vagy ha igen akkor nem hallottam.)
Haszprus

Holnaptól kezdetét veszi a heti 16 óra bkv. Az…

©   Haszprus   |   life bme történelem
Holnaptól kezdetét veszi a heti 16 óra bkv. Az két munkanap. Tehát lesz öt tanítási napom és ha úgy vesszük két munkanapnyi bkv-m. Nice. Szüleim véleménye: BME szerencsére jó közel van. Aha, értem, így a 16 óra mindjárt sokkal kevesebb, nem igaz?

Az órarend mely lehetővé teszi az extrém mennyiségű szopást:

Külön kiemelném talán, hogy hétfőn kétszer megyek be kétszer két órát utazva kétszer másfél órányi tanítás kedvéért. Ûűűűberkúúúl, én annyira happy vagyok ettől… Annyira de annyiraaa (© Eric Cartman, South Park)

Figyelemre méltó esetleg még a keddi nap is, ahol szglabra garantáltan legyalult aggyal fogok érkezni, talán még be is fogok rajta aludni. Na jó, ez nem történhet meg mert szglab az kiscsoportos foglalkozás, nem lehet rajta csak úgy simán bealukálni anélkül hogy ez szemet szúrna az oktatónak. Aztán ott van a csütörtöki 4 óra 15 perces szünetem, amiből 2 óra alatt hazaérek meg vissza, fél óra alatt megkajálok itthon, és marad szabad foglalkozásként 1 óra 45 percem. Insane.

Még megemlíteném azt, hogy tavaly mikor fősulira 4 órát kellett utazni naponta, simán bealudtam állandóan mindenhol, mert annyira lefárasztott az utazás (igaz alapból nem alszom ki magamat rendesen mert alig hagyok időt alvásra).

Haszprus

Lineáris algebrával tömöm az agyam, de csak…

©   Haszprus   |   bme hwsw
Lineáris algebrával tömöm az agyam, de csak szépen lájtosan, így szorgalmi időszak előtt.

Ez a bejegyzés azért született mert nincs mit írjak. Max annyi hogy tegnap egész nap Windows telepítéssel szórakoztam mert hibás volt a telepítőm, ehm, és még ma is ezzel fogok szórakozni. Szándékozom áttérni magyar rendszerre anyám miatt, bár nekem kicsit gáz a dolog, mert rengeteg billentyűparancsot használok amik az angol winben rendre a bal alsó billentyűzet-fertályon találhatók (lsd. alt+space m, alt+space n, alt+space r, alt+space s, alt+space x, alt+space c, alt f x, alt f c, y (yes gombhoz)), a magyar winben meg általában a jobb oldalon találhatók. A lényege a dolognak, hogy míg angol winben az egéren tarthatom a kezemet, s közben fénysebességgel billentyűzhetek a bal kezemmel, addig magyar winben az egérről folyton le kell emelje az ember a kezét, mert pl. yes helyett van igen (talán ez a leggyakoribb billentyű), és az összes többi shortcut is általában két kéz egyidejű használatát igényli... Szar. Mindegy, a telepítés kezdődik, most.

Egyébként ma Prog vizsga [melyről majd később] után adtam el az MX700-at, az arccal akinek eladtam, dumálgattam egy kicsit, aztán dumáltam kb. két órát Z. Petivel [merthogy 2 órát kellett várni arra hogy kijavítsák a prog vizsgákat], közben elugrottunk McDonald's-ba, ahol pedig belémfutott Dia, akivel tök rég találkoztam.

Még a gimiből ismerem őt, két évfolyammal alattunk járt, csomó táborban meg buliban velünk volt. Szót ejtettünk BME-ről, felvételiről, a szalagavatóról (neki most volt), meg hogy a távolság elszigeteli az embereket, és meglepődött hogy budai vagyok, heheh, aszitte Csepelen lakom De ennek ellenére azé mondta hogy majd találkozhatnánk időnként, mondtam neki hogy ne legyenek illúziói, nem nagyon járok át Csepelre…
Haszprus

0:15-kor lefeküdtem és olvasni kezdtem a C köny…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
0:15-kor lefeküdtem és olvasni kezdtem a C könyvet. 2-ig olvastam, de még mindig nem voltam álmos. Próbáltam aludni sötét szobában negyed órát, de még ekkor sem. Úgyhogy felkeltem és idejöttem leblogolni, hogy úúúristen de hasznos lenne ha napi 24 órában tudnék ébren lenni fáradtság nélkül. Vagy az is elég lenne, ha egyszerűen csak kihatás nélkül egyik napról a másikra megcserélhetném hogy mikor vagyok ébren éjjel, és mikor nappal. Ugyanis éjjel sokkal jobban lehet tanulni, mint nappal (mert nyugi van), cserébe nem bírom kipihenni magamat ZH előtt, hogy arról már ne is beszéljünk, mi a helyzet, ha folyamatos suli van.
Haszprus

Kapjátok be a faszomat és szopjátok

©   Haszprus   |   bme life történelem
"kapjátok be a faszomat és szopjátok, rohadt geci békávésok!"

Belga - Kalauz

Elég jó hatással van az ember idegrendszerére amikor a félóránként járó békávé expressz járat, ami ráadásul a békávé plusz logót viseli magán (ami fasza szolgáltatást kéne jelentsen) kimarad közvetlenül vizsga előtt. Úgymond befolyásolja a teljesítményét az, hogy zh feladatsor kiosztása közben esik be a terembe.

Persze ilyen is csak akkor történhet ha az ember a világ legkibaszottul távolabbi helyén lakik mert a hosszabb útra több hibalehetőség esik.

Haszprus

Bazzeg két és fél órája C-zek és noha…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés zene
Bazzeg két és fél órája C-zek és noha haladok is jól, mégis úgy érzem hogy qrva gáz ez a sz#r. Elszáll a cucc minden hibaüzenet nélkül futáskor. Pedig igazi mestermű programról van szó És kicsit kezdem is megkedvelni a C-t, de mégis elkedvenetlenít amikor ilyen fos.

ps.
Blank & Jones - The Mix Volume 1 CD1
Blank & Jones - The Mix Volume 1 CD2
Blank & Jones - The Mix Volume 2 CD1
Blank & Jones - The Mix Volume 2 CD2

Ezek jó dolgok.
Haszprus

Tanultam most C-ben beépített Borland C helpből…

©   Haszprus   |   bme
Tanultam most C-ben beépített Borland C helpből fájlt kezelni meg időt lekérdezni. Kurva egyszerű, de azért vannak még problémák amikre nem tudtam választ kapni.

Megjegyzés. A vizsgaidőszak úgy látszik ráállít arra hogy másfél - két naponta aludjak. Kellemetlen.

Jah, és tegnap reggel ismét kontakt lencsét használtam, de furcsa dolgokat tapasztaltam vele. Lehet hogy fordítva tettem be? Ez az egyik lehetséges verzió. A másik, amit még nem volt alkalmam megtapasztalni: létezik hogy -10 fokban a kontakt lencse szarul viselkedik? Bár ez nem valószínű annyira, mert csak az egyik szememen volt szar a lencse
Haszprus

Sikerült megnézzem a tegnapi VV3-at. Jeah. Ez…

©   Haszprus   |   bme life
Sikerült megnézzem a tegnapi VV3-at. Jeah. Ez volt a második összefoglaló, amit látok. Egyébként időnként Axelerós hozzáférésem révén ingyér betekintek a netes szerkesztett adásokba is.

VV3 után minden esetre bealudtam a nappaliban, de most felébredtem és itt blogolok a szobámból, mert megtehetem.

9-ére fel vagyok jelentkezve közgáz vizsgára, de valszeg átrakom majd későbbre. A progot viszont lehet hogy megjátszom 12-én, még nemtom, lehet hogy inkább csak 19-én kéne.

Haszprus

8-tól 10-ig megírtam a Digitet. Nem jött össze…

©   Haszprus   |   bme
8-tól 10-ig megírtam a Digitet. Nem jött össze. Egyébként a vizsga teljesen más volt, mint amilyenre számítottam. Elég sokmindenben eltért ugyanis a ZH-któl, én meg azok alapján gyakorolgattam. Valamikor 10.40 körülre hazaértünk, rögtön bedőltem az ágyba szunyálni (ekkor ~31 órája voltam ébren). 14.40-kor csörögtettem két ébresztőmet (teló & asztali óra), de alig bírtam felkelni. Ha anyám nem kínálja fel, hogy bevisz autóval, tuti nem megyek be az eredményhirdetésre, noha nem tudtam biztosan hogy kötelező-e bemenni. Szóval 16-kor megnéztem a vizsgalapomat, kijavítva, talán bizonyosan tanultam belőle ezt-azt.
Haszprus

Királyság, megírtam a Prog GyakIV-t. Merem remó…

©   Haszprus   |   bme
Királyság, megírtam a Prog GyakIV-t. Merem remélni hogy átmentem, minden feladathoz írtam valamit.

Itt megjegyezném, hogy tuti forrásból úgy tudtam hogy csak az első 3 feladatot kell megoldani, ehhez képest mind az ötöt meg kellett, és ebből következik hogy át se néztem egyetlen egyszer se a fájlkezelést például, meg a dinamikus adatszerkezetet se nagyon erőltettem az utóbbi 10-15 napban. Ehhez képest mindkettőre szükség volt

És nemcsak én tudtam így.

Mindegy, elvileg átmentem és kész. Ha nem, akkor fakk.

Holnap digit. Siralmas lesz.