bme - 2004 január - 16 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Lineáris algebrával tömöm az agyam, de csak…

©   Haszprus   |   bme hwsw
Lineáris algebrával tömöm az agyam, de csak szépen lájtosan, így szorgalmi időszak előtt.

Ez a bejegyzés azért született mert nincs mit írjak. Max annyi hogy tegnap egész nap Windows telepítéssel szórakoztam mert hibás volt a telepítőm, ehm, és még ma is ezzel fogok szórakozni. Szándékozom áttérni magyar rendszerre anyám miatt, bár nekem kicsit gáz a dolog, mert rengeteg billentyűparancsot használok amik az angol winben rendre a bal alsó billentyűzet-fertályon találhatók (lsd. alt+space m, alt+space n, alt+space r, alt+space s, alt+space x, alt+space c, alt f x, alt f c, y (yes gombhoz)), a magyar winben meg általában a jobb oldalon találhatók. A lényege a dolognak, hogy míg angol winben az egéren tarthatom a kezemet, s közben fénysebességgel billentyűzhetek a bal kezemmel, addig magyar winben az egérről folyton le kell emelje az ember a kezét, mert pl. yes helyett van igen (talán ez a leggyakoribb billentyű), és az összes többi shortcut is általában két kéz egyidejű használatát igényli... Szar. Mindegy, a telepítés kezdődik, most.

Egyébként ma Prog vizsga [melyről majd később] után adtam el az MX700-at, az arccal akinek eladtam, dumálgattam egy kicsit, aztán dumáltam kb. két órát Z. Petivel [merthogy 2 órát kellett várni arra hogy kijavítsák a prog vizsgákat], közben elugrottunk McDonald's-ba, ahol pedig belémfutott Dia, akivel tök rég találkoztam.

Még a gimiből ismerem őt, két évfolyammal alattunk járt, csomó táborban meg buliban velünk volt. Szót ejtettünk BME-ről, felvételiről, a szalagavatóról (neki most volt), meg hogy a távolság elszigeteli az embereket, és meglepődött hogy budai vagyok, heheh, aszitte Csepelen lakom De ennek ellenére azé mondta hogy majd találkozhatnánk időnként, mondtam neki hogy ne legyenek illúziói, nem nagyon járok át Csepelre…
Haszprus

0:15-kor lefeküdtem és olvasni kezdtem a C köny…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
0:15-kor lefeküdtem és olvasni kezdtem a C könyvet. 2-ig olvastam, de még mindig nem voltam álmos. Próbáltam aludni sötét szobában negyed órát, de még ekkor sem. Úgyhogy felkeltem és idejöttem leblogolni, hogy úúúristen de hasznos lenne ha napi 24 órában tudnék ébren lenni fáradtság nélkül. Vagy az is elég lenne, ha egyszerűen csak kihatás nélkül egyik napról a másikra megcserélhetném hogy mikor vagyok ébren éjjel, és mikor nappal. Ugyanis éjjel sokkal jobban lehet tanulni, mint nappal (mert nyugi van), cserébe nem bírom kipihenni magamat ZH előtt, hogy arról már ne is beszéljünk, mi a helyzet, ha folyamatos suli van.
Haszprus

Kapjátok be a faszomat és szopjátok

©   Haszprus   |   bme life történelem
"kapjátok be a faszomat és szopjátok, rohadt geci békávésok!"

Belga - Kalauz

Elég jó hatással van az ember idegrendszerére amikor a félóránként járó békávé expressz járat, ami ráadásul a békávé plusz logót viseli magán (ami fasza szolgáltatást kéne jelentsen) kimarad közvetlenül vizsga előtt. Úgymond befolyásolja a teljesítményét az, hogy zh feladatsor kiosztása közben esik be a terembe.

Persze ilyen is csak akkor történhet ha az ember a világ legkibaszottul távolabbi helyén lakik mert a hosszabb útra több hibalehetőség esik.

Haszprus

Bazzeg két és fél órája C-zek és noha…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés zene
Bazzeg két és fél órája C-zek és noha haladok is jól, mégis úgy érzem hogy qrva gáz ez a sz#r. Elszáll a cucc minden hibaüzenet nélkül futáskor. Pedig igazi mestermű programról van szó És kicsit kezdem is megkedvelni a C-t, de mégis elkedvenetlenít amikor ilyen fos.

ps.
Blank & Jones - The Mix Volume 1 CD1
Blank & Jones - The Mix Volume 1 CD2
Blank & Jones - The Mix Volume 2 CD1
Blank & Jones - The Mix Volume 2 CD2

Ezek jó dolgok.
Haszprus

Tanultam most C-ben beépített Borland C helpből…

©   Haszprus   |   bme
Tanultam most C-ben beépített Borland C helpből fájlt kezelni meg időt lekérdezni. Kurva egyszerű, de azért vannak még problémák amikre nem tudtam választ kapni.

Megjegyzés. A vizsgaidőszak úgy látszik ráállít arra hogy másfél - két naponta aludjak. Kellemetlen.

Jah, és tegnap reggel ismét kontakt lencsét használtam, de furcsa dolgokat tapasztaltam vele. Lehet hogy fordítva tettem be? Ez az egyik lehetséges verzió. A másik, amit még nem volt alkalmam megtapasztalni: létezik hogy -10 fokban a kontakt lencse szarul viselkedik? Bár ez nem valószínű annyira, mert csak az egyik szememen volt szar a lencse
Haszprus

Sikerült megnézzem a tegnapi VV3-at. Jeah. Ez…

©   Haszprus   |   bme life
Sikerült megnézzem a tegnapi VV3-at. Jeah. Ez volt a második összefoglaló, amit látok. Egyébként időnként Axelerós hozzáférésem révén ingyér betekintek a netes szerkesztett adásokba is.

VV3 után minden esetre bealudtam a nappaliban, de most felébredtem és itt blogolok a szobámból, mert megtehetem.

9-ére fel vagyok jelentkezve közgáz vizsgára, de valszeg átrakom majd későbbre. A progot viszont lehet hogy megjátszom 12-én, még nemtom, lehet hogy inkább csak 19-én kéne.

Haszprus

8-tól 10-ig megírtam a Digitet. Nem jött össze…

©   Haszprus   |   bme
8-tól 10-ig megírtam a Digitet. Nem jött össze. Egyébként a vizsga teljesen más volt, mint amilyenre számítottam. Elég sokmindenben eltért ugyanis a ZH-któl, én meg azok alapján gyakorolgattam. Valamikor 10.40 körülre hazaértünk, rögtön bedőltem az ágyba szunyálni (ekkor ~31 órája voltam ébren). 14.40-kor csörögtettem két ébresztőmet (teló & asztali óra), de alig bírtam felkelni. Ha anyám nem kínálja fel, hogy bevisz autóval, tuti nem megyek be az eredményhirdetésre, noha nem tudtam biztosan hogy kötelező-e bemenni. Szóval 16-kor megnéztem a vizsgalapomat, kijavítva, talán bizonyosan tanultam belőle ezt-azt.
Haszprus

Királyság, megírtam a Prog GyakIV-t. Merem remó…

©   Haszprus   |   bme
Királyság, megírtam a Prog GyakIV-t. Merem remélni hogy átmentem, minden feladathoz írtam valamit.

Itt megjegyezném, hogy tuti forrásból úgy tudtam hogy csak az első 3 feladatot kell megoldani, ehhez képest mind az ötöt meg kellett, és ebből következik hogy át se néztem egyetlen egyszer se a fájlkezelést például, meg a dinamikus adatszerkezetet se nagyon erőltettem az utóbbi 10-15 napban. Ehhez képest mindkettőre szükség volt

És nemcsak én tudtam így.

Mindegy, elvileg átmentem és kész. Ha nem, akkor fakk.

Holnap digit. Siralmas lesz.