hwsw - 2004 január - 16 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Lineáris algebrával tömöm az agyam, de csak…

©   Haszprus   |   bme hwsw
Lineáris algebrával tömöm az agyam, de csak szépen lájtosan, így szorgalmi időszak előtt.

Ez a bejegyzés azért született mert nincs mit írjak. Max annyi hogy tegnap egész nap Windows telepítéssel szórakoztam mert hibás volt a telepítőm, ehm, és még ma is ezzel fogok szórakozni. Szándékozom áttérni magyar rendszerre anyám miatt, bár nekem kicsit gáz a dolog, mert rengeteg billentyűparancsot használok amik az angol winben rendre a bal alsó billentyűzet-fertályon találhatók (lsd. alt+space m, alt+space n, alt+space r, alt+space s, alt+space x, alt+space c, alt f x, alt f c, y (yes gombhoz)), a magyar winben meg általában a jobb oldalon találhatók. A lényege a dolognak, hogy míg angol winben az egéren tarthatom a kezemet, s közben fénysebességgel billentyűzhetek a bal kezemmel, addig magyar winben az egérről folyton le kell emelje az ember a kezét, mert pl. yes helyett van igen (talán ez a leggyakoribb billentyű), és az összes többi shortcut is általában két kéz egyidejű használatát igényli... Szar. Mindegy, a telepítés kezdődik, most.

Haszprus

Kibaszott ICQ build#3800 akkora bugos geci szar…

©   Haszprus   |   hwsw
Kibaszott ICQ build#3800 akkora bugos geci szar... aaaaaaaaaaaaa... Nem működik jól se a keyboard shortcut, se a 'float user when online' nevű opció... ugyanis néha egyszerűen nem rakja ki floatra az online embereket.

21:22 lementem a historyját annak akinek számít, és visszarakom a régebbi ICQ-mat, ami már jól bevált. Elegem van.

21:43 visszatértem 2002a-ra és ennek ellenére megmaradt a historym, rulz! Utóbbi 2 napé elveszett, de tökmindegy, txt-ben megvan ami kell.
Haszprus

Az ICQ historymmal meg nemtom mi lesz mert a…

©   Haszprus   |   hwsw
Az ICQ historymmal meg nemtom mi lesz mert a build 3800 eltávolítása és régebbi build (3728 asszem) visszatevése nem ment zökkenömentesen. Konkrétan elvesztettem a historymat baz. Bár talán még nem.

21:13 Hát a historym nem veszett el, csak éppen nem tudok visszatérni az előző verzióra. Faszér nem backupoltam Egyébként megmondom mér nem. Azért mert hittem egy embernek abban hogy a 3800-as icq-val nincs gebasz. Pedig van. Argh. Ettől függetlenül hiba volt nem backupolni.
Haszprus

Milyen ICQ-t használ a magyar?

©   Haszprus   |   hwsw
Milyen ICQ-t használ a magyar?

Szűkkörű felmérésemből az alábbiakra jutottam:

Megkérdezettek és válaszadók száma: 5 + én = 6
ICQ 2003a build #3800-at használók száma: 5
ICQ 2002a build #2728-at használók száma: 1 (én

Legfrissebb ICQ melyet kiadott az AOL: 2003b build #3916. No ilyet nem használ senki Utána jártam, hogy miért lehetséges ez.

Válaszadó #1:
- valahogy fos az egész új
még meszidzs archive-ot se kezelin


Válaszadó #2:
- passz, én azért [használok icq 2003a #3800-at] mert pont ez volt amikor kellett új icq
- újat ki se próbáltad?
- nem is akarom
- mer?
- mert macera icqval baszakodni

Válaszadó #3:
- nemtom, nem emléxem újra.. szentem nekem nem is volt még fent... (vagy lehet h volt, csak télleg szar volt? passszolom.. szentem nem...)
- ilyen skinezett fos, ha erről beugrik
- hmm, passzolom...

A részletesebb riportom idején a válaszadó #4 és #5 éppen away volt, én meg nem nyilatkozom, max annyit hogy minden újabb ICQ egyre nagyobb szar fos bloatware*.

* bloatware = tele van reklámmal meg minden fölösleges funkcióval, az 1 mega értékes programhoz hozzáraknak 20 mega reklámot meg olyan cuccokat amit a büdös életbe nem használ a júzer vagy rosszabb esetben állandóan a pofájába ugrik és zavarja

Update 18:50
Válaszadó #4:
- 3800nál újabb?
- ja
- nem is tudok róla.
Haszprus

To save some pixel space I've moved to use ICQ in…

©   Haszprus   |   hwsw
To save some pixel space I've moved to use ICQ in floating users mode instead of adhesive contact list mode. To reach further savings, I've changed my users' names to shorter ones, mostly 3 characters long. At the moment I can see 10 of my users at the cost of 445*24 = 10680 square pixels which is 0,81 percent of my screen space.

There can be some grammatical errors in this text, if you see those, please report me. Thank you for your help and attention. I'm writing in English because it sounds cool.

'Fogához veri a pixelt.'

Litér, Zoxigén, Négyzetpixel.
Haszprus

Megmondom a frankót. Tegnap 23-kor betelt a letö…

©   Haszprus   |   hwsw
Megmondom a frankót. Tegnap 23-kor betelt a letöltéshez használt vinyóm (mostanság mindennap betelik), és így fölöslegesen ment egész éjjel a gépem. Grr. Éjjelre nem szeretem bekapcsolva hagyni a gépemet még letöltésért sem. Ti. növeli a szobám zajfaktorát 0-ról nem 0-ra.
Haszprus

Tud valaki olyan billentyűparancsot, amivel a…

©   Haszprus   |   hwsw
Tud valaki olyan billentyűparancsot, amivel a Total Commander az adott meghajtó gyökerébe ugrik rögvest? A cucc angol billentyűzeten magyar billentyűzetkiosztás mellett kéne működjön.

Magyar billentyűzeten ilyen a Ctrl + í, de angolra nem tudok megoldást…

Megj.: Ezek nem műxenek:
CTRL+< Jump to the root directory (most European keyboards)
CTRL+\ Jump to the root directory (US keyboard)