bme - 2004 február - 32 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Mai képriportunkban olyan embereket láthatunk, akik nem félnek kiállni a Haszprus blog széleskörű publikuma elé...

Haszprus és némi HSZK-részlet. Önarckép, makro mód, torzítás és rossz kompozíció tehát befigyel (merthogy utóbbit elég nehéz…).
Haszprus örül mert van neki blogja és ő maga egy blogger (ami trendi)
Ezen a képen Mainframe olvas valamit, de nem tudom hogy mit, mert vagy a blogot, vagy valami mást, nem tudom megítélni hogy a képén öröm van vagy unalom. Öröm esetén triviális hogy a blogot olvassa, unalom esetén értelemszerűen valami mást.
Ezen a képen Mainframe a blogot kommentálja, arcszerkezetén egyértelmű öröm mutatkozik meg. Örül, hogy részese lehet a történelemnek, mert én itt most történelmet írok.
A mai napról röviden.

7-től úszás volt, az oktató (nő) lebrummogott hogy azért nem megy az úszás elég jól, mert nem járok rendszeresen. Igen. Elnézést. Múlt hetet kihagytam mert olyan helyre mentem ahol nem akartam klórtól bűzlően megjelenni, márpedig a BME uszodája ezzel jár, hacsak nem fürdök utána negyed órát, mint egyesek. (Megjegyzésként: 5-10 percet állni a közös zuhany alatt nem szép dolog, mert a zuhanyból 3 darab van, és szét tud baszni az ideg ahogy arra várok hogy zuhanyozzanak már le az előttem levők.)

10-től 12-ig lyukasórám volt, ergo átmentem BB-vel a HSZK-ba és próbaképpen felmentem IRC-re. Bár gondoltam nem lesz ott a két haverom, de tévedtem, mindketten ott voltak. Sok hardcore arc. Egyébként eredetileg Egonnal tanultunk volna Analízist, de neki 12.xx-kor ment a vonatja xx helyre (protecting da privacy), úgyhogy nem tudott ráérni.

12-től 14-ig Digitális technika Benesóczkyval. Nem volt rossz.

14-től 16:10-ig Analízis 2 fakultatív gyakorlat, ahol találkoztam egy arccal (Í), akivel eddig nem dumáltam de most mégis így alakult (nem tudom melyikünk kezdeményezte a kommunikációt, talán ő), és tökjó arc. Kúl.

15.55-kor pedig rámcsörgött apám, hogy melyik épületben vagyok, mert hazavisz, ha végzek, mert útbaesek. Rúlz. Ez így tök happyvé tette a napom végét is, mert általában (= mindig) ha BKV-val jövök haza, az azt jelenti hogy 1 órán át hergelem magamat, hogy milyen messze lakunk és milyen szar a bkv, kényelmetlen, szar a hegyre felmászni, meg ilyenek, főleg amikor hó van, de még inkább amikor ónos eső esik.

Haszprus

Egyébként kurva érdekes ez a Tárgyalástechnik…

©   Haszprus   |   bme
Egyébként kurva érdekes ez a Tárgyalástechnika, aki teheti vegye majd fel. Csupa ilyen tárgy kéne, esküszöm. Ugyan semmi köze az informatikához, de ennek az egy tárgynak legalább valamihez van köze…

A Közgazdaságtant ugyanemiatt szeretem. Annak is van valamihez köze. Csomó reallife szituációra lehet alkalmazni, akárcsak a tárgyalástechnikát. Egyébként Tárgyalástechnika után BB-vel lekommunikáltuk egy múltkori vitánk felépítését, hibáit, stb.

IRL* alkalmazhatóság = rulz.

* In Real Life
Haszprus

Még pár mondat a mai napról: 08 - 10: Anal 2…

©   Haszprus   |   bme
Még pár mondat a mai napról:
  • 08 - 10: Anal 2 - suxor
  • 10:00: Betoltam egy nescafe capuccinót
  • 10 - 12: Anal 1 #, csak úgy, uncsi
  • 12 - 14: Tárgyalástechnika - megarulz, röhögtünk ezerrel a 2x éves punk tanár egyik szituációs poénján... (magamnak emlékeztető: nyúl játék, részegen, autóval, whiskyvel, autó tetejére kiállás, rajtam nem múlik. De a másik is ugyanezt teszi
  • 14 - 16: Prog 2 - uncsiiii
  • 15:00 Betoltam egy holland capuccinót
  • 16 - 18: Fizika C1 # - uncsiii
  • 18 - 19:30: Fizika C1 # problémamegoldó - uncsiii
  • 20:20 hazaértem, jó volt
Haszprus

Fizika tanár (Varga) úgy 19 óra körül megkér…

©   Haszprus   |   bme
Fizika tanár (Varga) úgy 19 óra körül megkérdezte Problémamegoldó közben egy unalmas feladaton való gondolkodás közben... szóval az alábbi párbeszédet kezdeményezte...
Varga: Van köztetek unixos? [na, mondom magamban, kocka pillanatok következnek
Diákok: Van...
Varga: És mi a helyzet a linuxszal?
[megtárgyalják hogy fizetős lett a red hat...]

Varga: És mi a helyzet a MyDoommal?
Valaki a hátsó sorokból: Fejlesztjük...

LOL
Haszprus

Jeah, hazaugrottam eredetileg ~20 percre egy 2 ór…

©   Haszprus   |   bme life
Jeah, hazaugrottam eredetileg ~20 percre egy 2 óra 30 perces szünetben, azonban úgy tűnik kocsival leszek beszaggatva az egyetemre visszafelé, ergo többet maradhatok, és nemcsak megfőzni van időm a kaját, hanem meg is ehetem. Ami azért hasznos dolog, valljuk be.

Jah amúgy azért jöttem haza, mert mi a rákot kezdhetnék magammal 2,5 órán át a bme körül?
Haszprus

Blogolok a HSZK-ból mert nincs itt az szglab…

©   Haszprus   |   bme
Blogolok a HSZK-ból mert nincs itt az szglab labvezér, meg jövő héten se lesz, és áttereltek egy másik terembe minket, ahol csak leghátsó sorban jutott hely nekem, és olyan szar a tábla, hogy az első sorból se lehetne rendesen elolvasni. Szóval fasza. Viszont nem akarok valovilag.hu-t nézegetni mer az ciki, úgyhogy inkább blogolok egyet
Haszprus

Totál kész (értsd: fáradt) vagyok. Elmegyek…

©   Haszprus   |   bme
Totál kész (értsd: fáradt) vagyok. Elmegyek aludni. 22 óra előtt. 8 órás projekt közel a megvalósuláshoz, legalábbis egy éjszakára

Ma megin nem tanultam szart sem, és elmúlt héten se sokat, leszámítva a vasárnapi Analízist. Valami mindig közbe kell jöjjön. Pedig a gépidőmet eléggé leszorítottam már (mint azt a blog-termésen is láthatjátok). Intéznem kell mindenfélét, mert különben kicsúsznak a dolgok az ideális kerékvágásból, és ez sok időbe kerül.
Haszprus

Csak rövid feljegyzés formájában, mert ezek…

©   Haszprus   |   bme történelem
Csak rövid feljegyzés formájában, mert ezek jelentős dolgok, bár amúgy volna most fontosabb teendőm is mint blogolni.

Ma tanultunk Analízis 2-t Egonnal. Na úgy is fogalmazhatnánk hogy tanított egy kis Analízis 2-t Egon

Viszont kurvára csúszós volt az ónos eső miatt az út, és itthonról egy egy km-es lejtős szakaszon kell learaszolni a buszmegállóig. Legalább 30x megcsúsztam útközben, sík ideg voltam mire leértem. És ha lehet hinni az előrejelzésnek akkor holnap reggel suliba menet ugyanez lesz. Igazán remek. Ja és még annyit jegyzek meg, hogy a Híradó szerint a 12. és a 2. kerületben volt a legtöbb baleset. Na vajon mér? Ofkorsz a lejtők meg emelkedők miatt. (Egyébként nem ott lakom.)

Legközelebbi Analízis 2 összeröffenés szerdára várható, utána meg már csak jövő héten. Gáz. Kevés. De sok is

Haszprus

Még újabb órarend: A csütörtöki tárgya…

©   Haszprus   |   bme
Még újabb órarend:



A csütörtöki tárgyalástechnikát nem tudtam pótlólagosan felvenni, merthogy a KTH-ban azt mondták hogy vége a tárgyfelvételnek és olyan nem is volt hogy póttárgyfelvétel. Szerintem tuti volt, de teljesen mindegy, mert nem értem rá utánajárni az ügynek, mert több mint fél óra volt mire sorra kerültem, és egész egyszerűen nem értem rá tovább maradni, bármilyen fontos is lett volna felvegyem azt a tárgyat.
Haszprus

E-vel nyomni fogunk Analízis 2-t, úgy néz ki

©   Haszprus   |   bme
E-vel nyomni fogunk Analízis 2-t, úgy néz ki. Tökre örülök. Zsíííííír lesz! Mert már "kezdtem" kétségbe esni ezzel a tárggyal kapcsolatban. Tárgyalástechnikát is emiatt a parám miatt veszem fel egyébként holnap a KTH-ban.

Egy a gáz, hogy E-nek meg nekem nagyon kevés közös szabad időnk van. Úgy tűnik hogy csak hétvége. Az kevés. Nagyon.
Haszprus

Mai napom: 06.00 Nap start 08.15 BME start 08.15…

©   Haszprus   |   bme
Mai napom:
  • 06.00 Nap start
  • 08.15 BME start
  • 08.15 Analízis 2
  • 10.15 Analízis 1
  • 12.15 Tárgyalástechnika
  • 14.15 Programozás alapjai 2
  • 16.15 Fizika C1
  • 18.15 Fizika C1 problémamegoldás
  • 19.30 BME stop
  • 20.30 Hazaérkezés
Nem túl lájtos. 12*45 percnyi tanítás és 6 egyetemi óra, az azért húzós tud lenni, úgyhogy be is nyomtam 16-kor egy adag kávét mert Progon már bealvás körül jártam.
Oh a happy daaay… Oh happy daaay…

Megmondom mi minden volt jó. Először is tetszik a keddi nap, 10*45 percnyi tanítás, melyből az utolsó 2*45 perc Szglab, így a nap végére nem hulla fáradt vagyok, hanem teljesen normálisan érzem magam, mert szglab nem egy bealvós óra. És kellemesen lefáradok mire hazaérek.

Aztán jó volt az is, hogy a legelső órát, Analízis 2 gyakorlatot leszámítva mindvégig volt kivel dumálnom, megismertem új arcokat is. Bár a nevüket nem tudom, és ez tök gáz. Ti hogy csináljátok az egyetemi névkollekciót, kedves olvasóim? Vártok amíg elkapjátok egy kihallgatott beszélgetésből a célszemély nevét?

Az is király volt, hogy pénteken feltöltöttem a discmanemet és végre tudtam zenét hallgatni befelé és hazafelé is. Valamelyest enyhíti az út fáradalmait.

Jó volt a mai Közgazdaságtan 2 is, mert annak ellenére hogy végig hülyéskedtünk, mégis egész jól lehetett figyelni, és végig vágtam miről beszél a tanár. Holott általában olyan szinten nem figyelek hogy fogalmam sincs miről van szó. Egyébként szeretem a Közgazdaságtant, legalábbis néha, mert vannak benne a valós, mindennapi életben nagyon jól felhasználható dolgok.

Szóval ma király óráim vannak, szerintem a kedd egyáltalán nem a legrosszabb napom (noha ez a leghosszabb).

Megjegyzem közben, hogy csütörtökön 8:15-kor kezdődnek az óráim és 20:00-kor végződnek. Atomkirály.

Ja, és kértem egy kis helpet Analízisből holnap reggelre időzítve, és mivel az illető teljesen készségesen mondta hogy szívesen elmagyaráz majd ezt-azt, ez is teljesen feldobott. (Íltalában nem szeretek helpet kérni mert úgy érzem hogy azzal terhére vagyok vkinek… érdekes módon én általában majdnem mindenben szívesen segítek, szóval még csak nem is magamból indulok ki ezzel az elméletemmel.)

Mostanság teljesen hullámzó a közérzetem, pár naponta változik hogy éppen szomorkás vagyok vagy úgy érzem hogy király a világ és jól megy minden.
Haszprus

Blogolok egyet, egy-két-há éés… (Az Animal…

©   Haszprus   |   bme
Blogolok egyet, egy-két-há éés… (Az Animal Cannibals nyomán)

Tegnap 17:24-kor kinyomtam a gépemet. Jah. Így történt. A power gombot megtaláltam és kinyomtam. Csak simán. Nem semmi. Lehet hogy ezt máskor is kipróbálom.

Aztán tanultam, míg végül 20 körül kidőltem. Viszont hajnali 4 előtt felébredtem rémálmomból*, és nem is tudtam visszaaludni, úgyhogy előkerestem egy főiskolai matek könyvet amiből kicsit nézegettem integrál példákat, ismétlés a tudás anyja címszó alatt.

* az előző (10 évvel ezelőtti) lakásunkban voltam és valami légyszerű repülő ojjektumok szálltak rám, illetve a fülembe, aztán nagy sokára eszembe jutott rovarírtót előkotorni a szekrényből, de nem volt, csak valami dezodor, mindegy, annak a hatására elszálltak. Én meg felébredtem A fülemet meg szétaludtam valahogy az ágyon, eléggé fájt
Haszprus

Ja tényleg, a tegnapi Jedlik-BME találkozó még…

©   Haszprus   |   barátok bme
Ja tényleg, a tegnapi Jedlik-BME találkozó még megtoldódott azzal, hogy találkoztam 14.30 körül egy harmadik arccal is aki egykoron jedlikes volt ma meg BME-s, ő volt R. Megnövesztette a haját. Mondtam neki hogy éppen egy Anal 2 gyak pótlásra mentem volna be, de úgy tűnt hogy érdeklődés hiányában elmaradt, én legalábbis nem találtam ott a helyen egy arcot se. Lehet mondjuk, hogy nem néztem körül elég alaposan

Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy beiktatok magamnak az órarendembe még további két órát, ezek egyike előtt ráadásul keletkezni fog két lyukasórám, sőt, lehet hogy még egy harmadik órát is beiktatok, attól függ. Először is hétfőn látogatni fogok egy Anal 1 # előadást talán, ismétlés a tudás anyja, aztán szerdán egy BSZ 1 # előadást szintén ismétlés a tudás anyja jelleggel, aztán a csütörtöki ZH időpont utáni 4 lyukasórámba lehet hogy beiktatok egy Anal 1 # gyakot, vagy nemtom mi van akkor, mindegy, lehet hogy benézek rá. Bár ez majd kiderül. Szerintem nem vagyok ennyire szorgalmas, amúgy is van jobb dolgom is. Ja és lehet hogy be kéne nézzek a web programozása című tárgy előadására is néha-néha, hogy legyen valami sejtésem arról hogy vajon jövőre felvegyem-e azt a tárgyat… Sajna a tárgyfelvételt 'némileg' jobban meg kell fontoljam, mint a nagy átlagnak.
Haszprus

BME MAFC uszoda

©   Haszprus   |   bme úszás
Ma volt az első tesiórám ebben a félévben, úszás, ahogy azt már az előzőben megszoktam. Visszakaptuk a régi tanárunkat, ennek örülök, mert foglalkozik velünk (értsd: új úszásnemeket tanít meg, vagy tökéletesíti a jelenlegi tudásunkat), nem csak leül és képregényt fejt. Ma javítottam egy csomót a lábtempómon vagy min, sokkal könnyedebben és gyorsabban haladhatok így. Rulez.

Uszodából kifele jövet megnéztem hogy mennyibe van itt egy bérlet, BME-s hallgatóknak 2500 Ft egy félévre. Csak viszonyítás gyanánt, a Kondorosi uszodában pl. 2 vagy 3 óra 680 Ft asszem. Szal nem kicsit megéri a BME-s uszoda. Persze nem olyan tutirulez, semmi kényelmi funkció meg ilyesmi, de kell a halálnak, egy uszodában az a lényeg hogy ússzál, meg hogy közel legyen, legalábbis nekem.

A bérlet délután 2-től 8-ig használható, meg reggel 6 és 8 között. Asszem ez utóbbi lehetőséggel nem nagyon fogok élni, előbbin viszont elgondolkodom, mert pl. lyukas óráimba bepasszinthatnék 1-1 úszást, tiszta jó lenne, úgyis tervezem már régóta, a BME saját uszodája meg itt van egy köpésre, bármilyen órám után is vagyok éppen.

Haszprus

ICQ-s jelenlétemet minimalizáltam napi 1 óra kó…

©   Haszprus   |   bme történelem
ICQ-s jelenlétemet minimalizáltam napi 1 óra környékére (a tegnap kivétel volt), és kőkeményen tanulgatok (ugye vágjátok, hogy a 'tanulgatok' meg a 'tanulok' között van azért még különbség). Jelenleg para tárgyaknak tartom: BSZ, Fizika, Anal. Ezek közül Anal a legparább. Kevésbé parák: Digit, Szglab2, Prog alap, Közgáz. Egyáltalán nem para: Szglab1.

Megjegyzem Szebi aszonta hogy ő nem illetékes abban hogy miként mentesíthetném magam szglab1 alól, keressem fel Jnét. Oké majd megkeresem, de Jné azt hiszi hogy fel se vehetem az szglab2-t szglab1 nélkül, úgyhogy lesznek itt még kemény menetek…

Haszprus

Mai óráim voltak: 8:15 - 9:45 Analízis…

©   Haszprus   |   bme történelem
Mai óráim voltak:
  • 8:15 - 9:45 Analízis gyakorlat (tanár rámutat emberekre és elvárja hogy nyögjenek valami választ a kérdésére, kellemetlen). Terem: R506.
  • 10:15 - 12:00 Fizika előadás, tanár jóarc, még az is lehet hogy átmegyek, mert ez a tanár leadja az anyagot, ami egészen hihetetlen Füst#ss után (akiről amúgy azt terjesztik hogy nyugdíjba ment). Terem: KA60.
  • 12:15 - 14:00 Bevezetés a számításelméletbe, tanár hadar és olvashatatlanul kis betűkkel ír, kvázi csak jelzi hogy ott betűket kell lássunk... A terem belmagassága nagyon kicsi, fullasztó a levegő órán. Parázok ettől a tárgytól. A terem: IE220.
  • 15:15 - 16:45 Közgazdaságtan. A tanár még mindig olvashatatlan krikszkrakszokat ír és végigröhögcséli az előadást. Ha nem lenne utána szglabom, tuti nem járnék be, időpocsékolás. Ellenben jó sok felsőbb éves keresztes ült a padokban, ez nem jó jel. Terem: F2E.
  • 17:15 - 18:45 Számítógép laboratórium. Lazán azt hittem hogy valami csoporttársam érdeklődik a terembe beléptemkor az Ural2 kódom felől, aztán kiderült hogy az a tanárunk. A csoport összetétele érdekes, összesen 5-en vagyunk ha minden igaz (vagy 6-an, csak egy hazament?), szóval a tanár bőven tud mindenkivel foglalkozni, és foglalkozik is, tiszta rulz.
Attól hogy 10 és fél órát töltöttem a BME-n, érdekes módon most nem is fáradtam le annyira. Habár Közgáz alatt azért bealudtam (természetesen), de ezt nem tartom tragédiának. Mondjuk most elég fáradt vagyok. Na mindegy, thats the news for today.
Haszprus

(19:45:18) (Haszprus) mindjárt elmondom ki az…

©   Haszprus   |   bme
(19:45:18) (Haszprus) mindjárt elmondom ki az szglab2 gyakvezérünk, csak be kell hozzá jelentkezzek unixba
(19:47:53) (Haszprus) na kérlexépen
(19:48:03) (Haszprus) Tran Minh Phuong Anh a tanárunk neve.
(19:50:56) (Haszprus) bemegyünk órára, ez az első óránk... tanár (ránézésre 22 év körüli) odamegy táblához, szevasztok ez itt az szglab2... én leszek a tanárotok, a nevem.. höhö na inkább felírom... [felírja] szóval ez a nevem... nem érdekes...
Full jóarc amúgy, riszpekt.

Mit tud a Google Tran Minh Phuong Anh-ról? (Bocsika ha rosszul raktam toldalékot, asszem nem mondta a srác hogy hogy ejtik a nevét, vagy ha igen akkor nem hallottam.)
Haszprus

Holnaptól kezdetét veszi a heti 16 óra bkv. Az…

©   Haszprus   |   life bme történelem
Holnaptól kezdetét veszi a heti 16 óra bkv. Az két munkanap. Tehát lesz öt tanítási napom és ha úgy vesszük két munkanapnyi bkv-m. Nice. Szüleim véleménye: BME szerencsére jó közel van. Aha, értem, így a 16 óra mindjárt sokkal kevesebb, nem igaz?

Az órarend mely lehetővé teszi az extrém mennyiségű szopást:

Külön kiemelném talán, hogy hétfőn kétszer megyek be kétszer két órát utazva kétszer másfél órányi tanítás kedvéért. Ûűűűberkúúúl, én annyira happy vagyok ettől… Annyira de annyiraaa (© Eric Cartman, South Park)

Figyelemre méltó esetleg még a keddi nap is, ahol szglabra garantáltan legyalult aggyal fogok érkezni, talán még be is fogok rajta aludni. Na jó, ez nem történhet meg mert szglab az kiscsoportos foglalkozás, nem lehet rajta csak úgy simán bealukálni anélkül hogy ez szemet szúrna az oktatónak. Aztán ott van a csütörtöki 4 óra 15 perces szünetem, amiből 2 óra alatt hazaérek meg vissza, fél óra alatt megkajálok itthon, és marad szabad foglalkozásként 1 óra 45 percem. Insane.

Még megemlíteném azt, hogy tavaly mikor fősulira 4 órát kellett utazni naponta, simán bealudtam állandóan mindenhol, mert annyira lefárasztott az utazás (igaz alapból nem alszom ki magamat rendesen mert alig hagyok időt alvásra).