» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


33 megfelelő bejegyzés.
Ma 12:00-től 14:15-ig egyedül a KTH-ban volt egy kis elintéznivalóm, és meg kell mondjam hogy a temérdek szabadidőmmel megint nem tudtam semmi értelmeset kezdeni. 13:45-kor már ott tartottam hogy a V2 előtt álltam (ott lett volna órám 14:15-től) és hezitáltam hogy most felmenjek keresni egy üres termet pihenés céljából [ellenkező esetben marad az ácsorgás], vagy hazajöjjek.

Majdnem hazajöttem.

Egyedül az tartott benn hogy ha eddig bármit is tanultam BSZ-ből, akkor az mind gyakorlaton ragadt rám (márpedig a V2-ben egy BSZ gyak várt rám).

Pénteken BSZ ZH, nem sok jót remélek, hogy finoman fogalmazzak, úgyhogy ebből is kezdhetek gyúrni május 12-re.


Ilyen elb#szott fárasztó napom még nem volt. Fél ötig tanulgattam makroökonómiát, 6-kor fel lettem keltve hogy menjek suliba, de mondtam hogy Anal2 gyakra nem megyek be [pihenés végett]. 8-kor felkeltem újra, szerencsére apámnak útbaesett a BME úgyhogy ma nem kellett a BKV-val szopjak. Ellenben fizikát és bsz-t alig bírtam ki ébren, utána jött egy horror Közgáz ZH [tippmix style], majd egy Szglab2, ami azért valamelyest javított az egész napi feelingemen, kisZH ellenére, mer még az is jó volt


Fáradt vagyok, hulla fáradt. És még csak a második fejezet elején járok, a négyből.

És már az orrom is fáj, mert kikezdte a f!k4.

Most pedig hallgassuk meg B részeg sztoriját a Citadellából:

[13:17:37] (B) volt egy folyosó kezdetlegesség és az egésznek a végén egy tükör volt, szal befedte az egész falat és nem volt kerete
[13:17:50] (B) így elindultam arra, és megpróbáltam belemenni
[13:17:51] (B) de neki mentem
[13:17:59] (B) és azt hittem a szembelévő srácnak mentem
[13:18:02] (B) mondtam neki hogy bocs
[13:18:08] (B) és elkezdtük kerülgetni egymást
[13:18:14] (B) vagy 5x neki mentem
[13:18:26] (B) aztán így feltett kézzel, oldalazva el akartam menni mellette
[13:18:28] (B) de nem sikerült
[13:18:39] (B) aztán elkezdtem hallani a háttérben egy kurva nagy röhögést
[13:18:47] (B) mert mint kiderült folyamatosan a tükörnek mentemTegnap 19 óra körül bealudtam és noha többször felébredtem közben, de alapvetően reggel 7-ig szunyáltam, bepótlandó a mostani alváshiányokat. De azért egy capuccino ma is elfért a bendőmben. A mai Érvelés és tárgyalástechnika órán szó volt az összeesküvés-elméletekről. Baromi jó. A témáról pár vázlatos szó:

Az összeesküvés-elmélet attól összeesküvés-elmélet, hogy nem cáfolható a benne hívő számára. Van-e olyan eset egyáltalán, amitől kiderülne, hogy nincs összeesküvés? Nincs, mert az összes cáfoló bizonyíték pont arra szolgál - az elmélet hívője szerint -, hogy elfedje a valóságot. A cáfoló bizonyítékok általában konkrét tények, az elmélet mellett szólóak azonban erősen indirektek legtöbbször. Az összeesküvés-elmélet nem lerombolható. Jellemző az is, hogy alternatív elméletek vannak, és mind ugyanazt bizonyítja. Előrejelző-képessége nulla. Nem kritizálható.

Ma megin egyedül voltam szglab 2-n, bár a labvezér megengedi a népeknek hogy betóduljanak, úgyhogy nem ketten voltunk a teremben hanem mondjuk 3/4-ig tele volt [többiek interneteztek meg ilyesmi, nyilván].

Kaptam tippet az egyik házi feladatomhoz is (konkrétan szglab1#-ből), valamint megkaptam az szglab 2 (C++, objektumorientált nyelv) nagyházimat. Egy sakkprogit kell írjak, mindenféle AI nélkül, szóval "csak" annyi lesz hogy le kell csekkolja a progi hogy érvényes helyekre kívánok-e lépni a bábuimmal. A bábuk meg osztályokban lesznek (bástya, stb.), azok meg egy nagy osztályban (bábuk osztálya).


Na tanultam 0 és 2 között 2 órát, elég hatékonyan, mert jó csönd volt, a gépem se ment, nappali zajok se voltak. Ilyenkor a legjobb tanulni. Pénteken lehet hogy megint lesz egy Analízis 2 korrepetáció/ismétlés by E, noha jövő héten Közgáz+BSZ+Fizika ZH-m lesz, szóval kemény. 6-kor kelek és még mindig nem végeztem a teendőimmel. Vááh.

Tegnap megkaptam emailben Juhásznétől az első 5 heti számítógép labor 1# házi feladatait, úgyhogy most van min munkálkodjak. Tegnap este meg ma napközben ezen szorgoskodtam, hát elég kemény meló, van mit felidézni, ráadásul a C nekem sosem volt szimpi. Most így a kompikáltabb házi feladataim tele vannak bugokkal úgyhogy majd kénytelen leszek konzultálni ezügyben valakivel aki szereti a privacyt Szerencsére a C++ már helyből sokkal szimpibb, bár a második előadásban voltak keményebb dolgok is

1 - 1,5 hét múlva Közgáz ZH [március 30 kedd], Fizika ZH [április 1 csütörtök], és BSZ ZH [április 2 péntek]. Überdurva lesz ezekre felkészülni, nemtom mi lesz. Közgáz még nem lenne akkora para de a könyv csak monitoron olvasható formában jelent meg, na jó ki lehetne printelni de nincs hozzá idegem, főleg hogy egy rakás lap kéne hozzá, annak meg híján vagyok. Durva dolgok vannak.

Ja és C++ könyvet is kéne vegyek de nemtom hogy a D épületen belül pontosan hol lehet kapni és egyáltalán kapható-e még és lusta is vagyok kideríteni pedig az nemyo mint a judith.

Egész nap pólóban voltam, rulz. Bár a bal szememre megtelepedett némi árpa, és az nem annyira jó, sőt konkrétan egész kellemetlen, meg nem túl esztétikus. Ebből kifolyólag úgy döntöttem, hogy csak 13-ra megyek ma egyetemre, konkrétan szemészhez, aztán 18-kor el is jöttem, mert kellemetlenül éreztem magam. Holnap meg suli helyett más programom van, úgyhogy gyűlnek a hiányzásaim rendesen, ez meglehetősen negatívan érint. A tesiről véglegesen úgy döntöttem hogy idén nem csinálom meg a pénteki 4 lyukas órám elkerülése végett. Lesz rá időm bőven, 10 [11..] félév alatt kell teljesíteni 4 tesit...

A HSZK-ból blogolok mert megtehetem. És van egy elég fura dolog itt. Az ipszilon betű a billentyűzet közepén van, tehát qwerty a felső sor, annak ellenére, hogy a kiosztás többi része magyar. Nem tudom mire vélni a dolgot, de elég nehéz így írni, eltévesztem az összes z/y betűt (ide is ipszilon/zét akartam volna írni baz).

Előbb voltam valami vizes laborban és megszemléltem egy kísérletet, nem kötött le túlságosan.

Ja és megvettem az Analízis 2 harmadik jegyzetét is. Ezt azért írom le mert baromira nem jut eszembe semmi. Ez a billentyűzet ultragáz.

Na rohanok tovább.Mai eseménydús napomból idézek részleteket...

Analízis 2 gyakorlat 08.15 - 10.00: szembesültem az Anal 2 ZH-m eredményével.

Fizika előadáson (10:15 - 12:00) a tanár megkért bennünket hogy máskor ha helyettesítik őt akkor ne távozzunk az előadásról. (Megj: én ott voltam végig.)

Fizika után az E épülettől az I-be kocsival szaggattunk át, thx 2 BB egyik haverja/ismerőse/nemtomkije.

Közgáz után találkoztam LS-sel aki 5-8 osztályban volt osztálytársam, eldumálgattunk, most nem volt gáz mint legutóbb. Szglab 2 17.15-kor kezdődött, eleve 4-en vagyunk a csoportban, de az egyik srácot már múlt héten se láttam (vagy tán még előbb sem?), az egyik csaj meg asszem csak az első két (?) laborra jött be utána feladta Elég feelinges volt mert kb. 18.00-ig rajtam kívül nem volt most más diák a teremben, magánóra rulez

Szglab végén fülig ért a szám mert bár tény hogy az óra is jó volt, de elolvastam a leveleimet, melyben tájékoztatott Covy hogy végre elkészült a wishlistem. Igen.

Végre van haszprus.hu, meg blog.haszprus.hu, meg www.haszprus.hu, sponsored by CovySoft Networks. Jeah végre én is gizda csávó vagyok, mint [privacy power], csak nekem sokkal tartalmasabb a www aldoménem.


Kézfogások

©   Haszprus   |   történelem, life, bme, barátok
Kézfogások. Mostanában valahogy hülyén jönnek ki, kezdem nem tudni hogy kivel fogjak kezet és kivel ne. Mindenféle alap nélkül fogalmam sincs hogy kivel.

Gimnázium 9. osztály óta az volt a szokás nálunk hogy mindenki mindenkivel kezet fogott 'bejelentkezéskor' (reggel) és 'kijelentkezéskor', ami nem mindig volt egyszerre, de azért általában mégis.

Főiskolán nem volt túl nehéz dolgom mert összesen 2 emberrel ápoltam kapcsolatot, meg volt még pár ember akivel időnként váltottam pár szót. Na szóval ott még mindig működött a kézfogás a 2 emberrel.

Most itt a BME-n azt vezettem be első félévben, hogy kezet fogok az emberekkel. Második félévben viszont eléggé szétszakadt a társaság a keresztféléves tantárgyaknak köszönhetően, ígyhát sok új arcot ismertem meg, stb, van akinek nem is fekszik alapból a kézfogás, úgyhogy én is kezdtem hanyagolni, és itt figyel be a probléma, hogy végülis nemtom igénylik-e a kézfogást a népek. Én részemről jó dolognak tartom, meg ez a default, stb, de nyilván változtatok rajta ha azt látom hogy ez itt nem dívik. Főleg hogy csak tök rövid időkre találkozunk néha, mert teszem azt egy közös óránk van valakivel, és még csak nem is mellette ülök szal nem dumálunk. Ilyenkor hülyén jön ki ha kezet fogok vele mert kézfogás után gyakorta előfordul hogy kb. szóváltás nélkül már megyünk is tovább mindketten.

Nehéz dolgok ezek, ti hogy vagytok velük?

Raktam fel szavazást a dologhoz. Kézfogás-pártiak vagytok? Ez a kérdés, válasszatok.


Haszprus: tulajdonképpen a nembejárást vehetjük a tanárral szembeni pofátlanságnak merhogy fölöslegesnek tartod a munkáját

[privacy power]: még mindig kevésbé pofátlan, mintha bemennék és végigdumálnám/aludnám az órát így legalább őszinte vagyok

Haszprus: nem, így sunyi vagy. ha bemennél és az orra előtt horkolnál, akkor lennél őszinte

A blog bejegyzésmennyiségét tekintve remek megállapítás, hogy Analízis ZH után felpörgött a blogon az élet

Feb 28 szo1 rövid bejegyzés
Feb 29 v0 bejegyzés
Márc 1 h1 rövid bejegyzés
Márc 2 k1 középrövid bejegyzés
Márc 3 sze0 bejegyzés
Márc 4 cs1 középhosszú bejegyzés
Márc 5 p2 középrövid bejegyzés
Márc 6 szo2 rövid bejegyzés
Márc 7 v1 középrövid bejegyzés
Márc 8 h2 rövid bejegyzés
Márc 9 k1 rövid bejegyzés
Márc 10 sze3 középrövid bejegyzés
Márc 11 csAnal ZH megvolt reggel
1 extra hosszú + 2 rövid bejegyzés
Márc 12 p, maEddig 5 bejegyzés

A fentiekből tehát az Anal ZH előtti görcsös gyomor és az azt követő megkönnyebbülés egyértelműen lemérhető a blogon.

Ma itthon maradtam tanulni, és mivel C++ rulez, ezért eddig azzal ismerkedtem. Nagyon bejön, pedig még csak egyetlen előadást hallgattam belőle (tegnap volt az első, eddig Unixszal foglalkoztunk Progon, mellesleg az is bejön, legalábbis olyan mennyiségben még nem túl sok amennyit megismertünk belőle, szerencsére saját gépemen nem kötelező használni

Lehet hogy idén nem csinálom meg a tesit. Pénteken 7-től 8-ig van tesi, utána egy olyan bsz gyak 8-10 között amire nem nagyon akarok bejárni (helyette/emellett szerda délután megyek), 10-től 12-ig mindenképpen lyukas, és 12-től 14-ig van egy órám. Ergo bsz gyak nélkül 4 lyukas órám van tesi után, és az nem yo.


Mai történések:

Analízis 2 ZH #1 megvolt, hát, nem sikerült 'túl jól', és valószínűleg 'elég jól' se sikerült, de számítottam erre. Ellenben azt gondolom hogy a pótZH-ig fel tudok készülni, majd legfeljebb többet konzultálok a dolgokról népekkel és/vagy több időt szánok rá. (Ez utóbbi elhatározásom valahogy ismerős januárbólÂ…)

Analízis 1 keresztre most nem mentem be (oda csak úgy bejárok mer ismétlés a tudás anyja, ofkorsz nem vagyok Anal 2-n meg Anal 1 #-en egyszerre, nem is lehetneÂ…), helyette Egonnal vetettünk pillantást a reggeli ZH feladatsorra, és a helyes megoldások mikéntjére. Tervbe vettük a későbbi Analízis 2 konzultációkat is.

Tárgyalástechnika tanárunk Tanács János, aki egy rendkívül jó előadó, érdekesen tartja a tárgyat, egyrészt hangsúlyával, másrészt fogalmazásával, harmadrészt azáltal hogy eleve tök érdekes dolgokról beszél. Azt hiszem simán elmondható, hogy stílusát tekintve ő a legjobb előadó akivel eddig találkoztam. No, ma viszont helyettesítette egy másik fazon, aki a logikáról beszélt, ahol kiderült hogy benne vagyok a logikai elit 10%-ban azonban ettől eltekintve pokoli unalmas volt, mert a csávó baromi unalmasan tárgyalt egy baromi unalmas* témát.

* én ezt már tanultam gimnáziumban is, valamint digitális technikából az első félévben is.

Noh, ezzel nem ért véget az érdekességek sora, mert jött a Programozás alapjai 2, ami előtt elkaptam az szglab1# gyakvezéremet, Jné-t, hogy küldjön nekem emailben házi feladatokat. Okézsoké - mondá.

Programozás alapjai 2. Bizony. Ez az ahol a mellettem ülő két arc eddig az összes órát átaludta, de tanultak tőlem, s most egy-egy kávéval vágtak neki az órának. Hatásos volt, mert így csak majdnem aludtak el. Szünetben én is betoltam egy kávét, de nem a Prog2 miatt, hanem a későbbi Fizika miatt. Merthogy a mai Prog 2 elég érdekes volt szerintem, elkezdtünk foglalkozni a C++-szal, van benne sok frankó dolog, többek közt olyasmik amik "emlékeztetnek" a Javara. Ergo rulez. Bár én a Javaért nem vagyok oda annyira, de legalább picit kevesebbet kell tanuljak

Szerintem tetszeni fog nekem a C++, már érzem előre.

No, viszont Fizikán a megszokott V#rga Gábor helyett ma Füst#ss tanár urat kaptuk, akiről az a pletyka terjengett hogy nyugdíjba ment, ám én tudom, hogy még tanít (persze ettől még lehet hogy nyugdíba ment). De nem volt rossz, legelöl ültem első órán, és zsírul értettem sokmindent. Második órára vicces és nem túl meglepő módon a 100 emberből kb. 20-an maradtunk ott (hogy miért "azt nem tudooom", "teccikérteni?"), de vagy azért mert hátramentem a második padsorba, vagy azért mert kevésbé érthető dolgok jöttek, kevésbé értettem a dolgokat Tökmindegy, Füst#sshöz képest egészen képben voltam. Ennek megvan a magyarázata is, éspedig az, hogy most nem fóliákat vetített ki, amiket lusta vagyok leírni miközben ő dumál, hanem személyesen írta fel a táblára a dolgokat (kivetítő hiányában), és azt valahogy kevésbé megerőltető lemásolni mint egy nagy adag kivetített képletet.

Végül hazaérvén az fogadott, hogy végre elküldték a fősuliról (2002-2003) az ösztöndíjamat, jeah, emeletes csúcskirály.Jól sikerült az szglab2 kisZH-m. További részletek legkésőbb jövő kedd este.

Anal 2 ZH-tól parázok is meg nem is. Nem hiszem hogy átmegyek rajta. Tökmindegy, majd pótZH-n. Bár ez nem így megy, azt is tudom, de azért van még esély rá.

Kib###ott keveset vagyok itthon a régen szokásoshoz képest. Kedden 20-ra érek haza, szerdán 17-re, csütörtökön 20.30-ra. A fennmaradó napokon meg bealszom jól. Töxar.

Éhes vagyok.

$blog_entry_mode has been set to 'weird'.

Két kávé elég ahhoz hogy kisebb alvásokkal átvészeljem a csütörtöki (08.15 - 19.30-ig tartó, nagyszünet nélküli) napot.

Az Anal 2 kemény, az Anal 1 uncsi, a Tárgyalástechnika kurvajó (sok ilyen tárgyat akarnék, végre valami közel áll hozzám), a Prog 2 nem rossz, a Fizika megincsak suxor, annak ellenére hogy kb. triviális amit tanulunk

20.30-ra értem haza. Ergo nem láttam az egyetlen műsort sem amit nézni szoktam. (Egyet találhattok, hogy mi azÂ…)

Holnap viszont elmarad a BSZ gyak, és ebből az következik hogy úszás után van 4 lyukas órám már megint amit sehogy se tudok értelmesen eltölteni. Ergo lehet hogy nem 7-re megyek be úszni, hanem 10-re. Igaz hogy a tanár szerint tumultus van olyankor, harmincvalahányan vannak a BME MAFC uszodában (ami pokoli sok), de lesz#rom, inkább megyek olyankor minthogy ennyi lyukasórám legyenÂ… Max lesz még egy igazolatlanom, ha a szava ellenére nem engedi hogy bemenjek vagy ilyesmi (de aszonta engedni fogja).


Királyság, holnap nincs suli.

Ma találkoztam XTR-rel a KTH-ban és dumálgattunk egyet, Â…

Volt egy gázos találkozásom A-val és S-sel, a probléma az volt hogy nem jutott eszünkbe közös téma. Übergáz pillanatok voltak

Ezen felül arról tudok még beszámolni, hogy álmomban elköltöztünk Szentendrére, ahol egyik régi haverom/barátom lakik, és kiderült a helyről, hogy tiszta gettó, mindennap kifosztják a lakásokat, meg az utcán az embereket, a haverom épp ezért már Quasimodo testalkatot vett fel és szénné gyúrta magát. Mindenki akinek help kellett betörők ellen, őt hívta. Loller álmok vannakÂ…

Csináltam Programozás alapjai 2-höz fakultatív pontszerző házi feladatokat jól. Az uccsóhoz lusta vagyok mer utána kéne nézni jól. Jó sokat használom a jól szót, de legalább jól!

Kedden kisZH regexpekből, merem remélni hogy nem lesz rossz az sem. Szerintem jelenleg a tárgyaim közül a legparásabb az a fizika c1#, bár az anal 2 és a bsz1# sem éppen laza tárgy. Főleg hogy én viszont még mindig elég lazán veszem ezt a tanulás-dolgot.


» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.