hwsw - 2004 március - 8 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Gép a fal túloldalára?

©   Haszprus   |   hwsw life történelem
Meg lesz oldva, hogy ne a szobámban legyen a számítógépem háza, hanem a fal túloldalán [a túloldalon nem várható konstans emberi tartózkodás]. A fal túloldalán a gép egy állványon fog elhelyezkedni, olyan magasságban, mint amilyen magasságban az asztalom lesz a fal ezen oldalán. A falon egy lyuk lesz, valami műanyag hengerrel szépen megoldva. A projekt célja, hogy a gépből áradó zajokat eltávolítsa tőlem. A gépezés kényelemfaktorát ugye jelentősen csökkenti egy olyan gép, mely nincs az embertől karnyújtásnyi távolságban, főleg hogy még csak nem is egy légtérben lesz vele [lsd. CD meghajtó és reset/power gomb elérhetetlensége]. Ezt kompenzálandó, a falra lesz szerelve egy kapcsoló mely olyan elven működik majd mint a kapucsengő, azaz addig van hatása, amíg nyomják. Ez lesz a power gomb. A power gomb úgy működik ugyebár, hogy két drótot érint össze, ezek pillanatnyi érintkezésétől indul be, vagy áll le a gép. Modern gépek esetén általában 5 mp-nyi érintkezés szükséges, de ez asszem állítható BIOS-ból, amúgy meg tökmindegy.

A falon átáramló kábelek a következők, ha sikerült jól összegeznem őket:

  1. hangkártya -> hifi
  2. usb -> egér
  3. usb -> billentyűzet
  4. usb -> nyomtató
  5. usb -> szkenner
  6. usb -> fényképezőgép
  7. vga -> monitor
  8. hangkártya -> mikrofon (update 2004.03.27.)
Valamint:
  1. power gomb kapcsolója, falra rögzítetten
A későbbiekben az első listához esetleg hozzá jöhet egy külső CD meghajtó, vagy egy belső CD meghajtó külső házban. Azt hiszem létezik ilyen. Valaki erősítsen meg, vagy cáfoljon kommentben plz. Elképzelhető egy tv kimenet is, ezt még nem tudom, egyelőre nincs tv-out a videokártyámon és nem tudom hogy majd lesz-e rá igényem, csak számba vettem mint lehetőség.

Ja és majd az ADSL dobozról is dönteni kell hogy hol is legyen.

Haszprus

Emberesen megszopattam magam, ugyanis leformaztam…

©   Haszprus   |   hwsw
Emberesen megszopattam magam, ugyanis leformaztam azt a particiot melyre nemregiben az UHU Linuxot telepitettem fel, es ezaltal a boot managert is letoroltem, ami problemat kizarolag ugy tudtam athidalni, hogy atkabeleztem a vinyomban a gepeket meg mittu domain, hogy ne az legyen a primary slave ami alapbol az, stb. Ugyanis az eredeti konfiguracioban hiaba telepitettem fel barmely particiora egy uj Windowst, mindig a linux altal felrakott bootmanager jott be, valamiert a Windows nem volt kepes felulirni azt. Jelenleg Windows 2000 RC2-bol vagyok, mert ez akadt a kezem koze, hamarosan rakom fel a normalis rendszert. Meg az osszes programot ala. Ujra. Kewl.

Update 00:54 a javítás funkciónak köszönhetően nem kellett újabb Windowst telepítenem. Khirályság. És a programjaim is megmaradtak, meg még spóroltam is vele.
Haszprus

Akkora atom blogot találtam hogy muszáj vagyok…

©   Haszprus   |   hwsw
Akkora atom blogot találtam hogy muszáj vagyok megosztani veletek.

Tomcat pólóblogja

Igazából nem sok köze van a dolognak a pólókhoz, úgyhogy a lényeg, hogy egyrészt baromi jól ír az arc, másrészt aki hallott a 'revenge on the school' nevű játékról, annak mondom hogy ez a csávó a szerzője, végül pedig bökjetek a droidzóna nevű linkre jobb oldalt a lapján mert pokoli jó sztorikat lehet olvasni kretén arcokról.

Update 4:43 3+ órán át olvasgattam ezt a lapot, nagyon király.
Haszprus

Az elmúlt két napban UHU Linuxot szagolgattam

©   Haszprus   |   hwsw
Az elmúlt két napban UHU Linuxot szagolgattam. Nem olyan rossz, nem olyan rossz, de azért kellően fapados még mindig a windowshoz képest, a dolgok nem triviálisak benne, egyáltalán ahhoz hogy a netet becsiholjam, fel kellett iratkozzak egy levlistára. Szal ez nekem így még nem. Fun, de csak önszopatás. A kedvemet a linuxtelepítéshez egyébként az hozta meg hogy ebben a félévben UNIX-szal foglalkozunk a BME-n, illetve a levelezőlistán is valakik ajánlgatták a linuxot, konkrét disztribúciókat, screenshotokkal, stb, oszt gondoltam kipróbálom. Kezdtem egy KNOPPIX-szal, ami ugye CD-ről bootol és onnan fut, aztán egy 20G-s partíciót gyalultam le az UHU kedvéért.