» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


19 megfelelő bejegyzés.
A nap poénja:

Piroska megy a nagymamájához, akinek a házán már lobog a horogkeresztes zászló. Piroska bemegy, és kérdezi a nagyitól:
- Nagymama, miért olyan nagy a szemed?
- Hogy jobban lássam a Führert.
- Nagymama, és miért olyan nagy a füled?
- Hogy jobban halljam a Führert.
- És Nagymama, miért olyan nagy az orrod?
- Halkabban Piroska!!!

A poént nem a politikai vonatkozásai miatt értékelem.


Fáj a torkom. Oka a heti lehűlés. Pedig csütörtökön télikabátban mentem de 20-kor b#szotthideg volt már hazafelé, hiába volt nálam sapka meg kesztyű [amúgy véletlenül voltak nálam, a télikabátból felejtettem el kiszedni , ha a sál hiányzottÂ… Ja és orrom[ból] is folyik [valami]. Szemem is fáradt. Sux0r.

Ja és a napokban előkerült BB-vel történő konverzációm során a l33t sp33ch, ezzel kapcsolatban:Ez egy örökzöld kép, most is itt röhögök rajta. (Igen még most is, amikor olvasodÂ…)
Meg lesz oldva, hogy ne a szobámban legyen a számítógépem háza, hanem a fal túloldalán [a túloldalon nem várható konstans emberi tartózkodás]. A fal túloldalán a gép egy állványon fog elhelyezkedni, olyan magasságban, mint amilyen magasságban az asztalom lesz a fal ezen oldalán. A falon egy lyuk lesz, valami műanyag hengerrel szépen megoldva. A projekt célja, hogy a gépből áradó zajokat eltávolítsa tőlem. A gépezés kényelemfaktorát ugye jelentősen csökkenti egy olyan gép, mely nincs az embertől karnyújtásnyi távolságban, főleg hogy még csak nem is egy légtérben lesz vele [lsd. CD meghajtó és reset/power gomb elérhetetlensége]. Ezt kompenzálandó, a falra lesz szerelve egy kapcsoló mely olyan elven működik majd mint a kapucsengő, azaz addig van hatása, amíg nyomják. Ez lesz a power gomb. A power gomb úgy működik ugyebár, hogy két drótot érint össze, ezek pillanatnyi érintkezésétől indul be, vagy áll le a gép. Modern gépek esetén általában 5 mp-nyi érintkezés szükséges, de ez asszem állítható BIOS-ból, amúgy meg tökmindegy.

A falon átáramló kábelek a következők, ha sikerült jól összegeznem őket:

  1. hangkártya -> hifi
  2. usb -> egér
  3. usb -> billentyűzet
  4. usb -> nyomtató
  5. usb -> szkenner
  6. usb -> fényképezőgép
  7. vga -> monitor
  8. hangkártya -> mikrofon (update 2004.03.27.)
Valamint:
  1. power gomb kapcsolója, falra rögzítetten
A későbbiekben az első listához esetleg hozzá jöhet egy külső CD meghajtó, vagy egy belső CD meghajtó külső házban. Azt hiszem létezik ilyen. Valaki erősítsen meg, vagy cáfoljon kommentben plz. Elképzelhető egy tv kimenet is, ezt még nem tudom, egyelőre nincs tv-out a videokártyámon és nem tudom hogy majd lesz-e rá igényem, csak számba vettem mint lehetőség.

Ja és majd az ADSL dobozról is dönteni kell hogy hol is legyen.


Tegnap 19 óra körül bealudtam és noha többször felébredtem közben, de alapvetően reggel 7-ig szunyáltam, bepótlandó a mostani alváshiányokat. De azért egy capuccino ma is elfért a bendőmben. A mai Érvelés és tárgyalástechnika órán szó volt az összeesküvés-elméletekről. Baromi jó. A témáról pár vázlatos szó:

Az összeesküvés-elmélet attól összeesküvés-elmélet, hogy nem cáfolható a benne hívő számára. Van-e olyan eset egyáltalán, amitől kiderülne, hogy nincs összeesküvés? Nincs, mert az összes cáfoló bizonyíték pont arra szolgál - az elmélet hívője szerint -, hogy elfedje a valóságot. A cáfoló bizonyítékok általában konkrét tények, az elmélet mellett szólóak azonban erősen indirektek legtöbbször. Az összeesküvés-elmélet nem lerombolható. Jellemző az is, hogy alternatív elméletek vannak, és mind ugyanazt bizonyítja. Előrejelző-képessége nulla. Nem kritizálható.


Egész nap pólóban voltam, rulz. Bár a bal szememre megtelepedett némi árpa, és az nem annyira jó, sőt konkrétan egész kellemetlen, meg nem túl esztétikus. Ebből kifolyólag úgy döntöttem, hogy csak 13-ra megyek ma egyetemre, konkrétan szemészhez, aztán 18-kor el is jöttem, mert kellemetlenül éreztem magam. Holnap meg suli helyett más programom van, úgyhogy gyűlnek a hiányzásaim rendesen, ez meglehetősen negatívan érint. A tesiről véglegesen úgy döntöttem hogy idén nem csinálom meg a pénteki 4 lyukas órám elkerülése végett. Lesz rá időm bőven, 10 [11..] félév alatt kell teljesíteni 4 tesit...
Kézfogások

©   Haszprus   |   történelem, life, bme, barátok
Kézfogások. Mostanában valahogy hülyén jönnek ki, kezdem nem tudni hogy kivel fogjak kezet és kivel ne. Mindenféle alap nélkül fogalmam sincs hogy kivel.

Gimnázium 9. osztály óta az volt a szokás nálunk hogy mindenki mindenkivel kezet fogott 'bejelentkezéskor' (reggel) és 'kijelentkezéskor', ami nem mindig volt egyszerre, de azért általában mégis.

Főiskolán nem volt túl nehéz dolgom mert összesen 2 emberrel ápoltam kapcsolatot, meg volt még pár ember akivel időnként váltottam pár szót. Na szóval ott még mindig működött a kézfogás a 2 emberrel.

Most itt a BME-n azt vezettem be első félévben, hogy kezet fogok az emberekkel. Második félévben viszont eléggé szétszakadt a társaság a keresztféléves tantárgyaknak köszönhetően, ígyhát sok új arcot ismertem meg, stb, van akinek nem is fekszik alapból a kézfogás, úgyhogy én is kezdtem hanyagolni, és itt figyel be a probléma, hogy végülis nemtom igénylik-e a kézfogást a népek. Én részemről jó dolognak tartom, meg ez a default, stb, de nyilván változtatok rajta ha azt látom hogy ez itt nem dívik. Főleg hogy csak tök rövid időkre találkozunk néha, mert teszem azt egy közös óránk van valakivel, és még csak nem is mellette ülök szal nem dumálunk. Ilyenkor hülyén jön ki ha kezet fogok vele mert kézfogás után gyakorta előfordul hogy kb. szóváltás nélkül már megyünk is tovább mindketten.

Nehéz dolgok ezek, ti hogy vagytok velük?

Raktam fel szavazást a dologhoz. Kézfogás-pártiak vagytok? Ez a kérdés, válasszatok.


A blog bejegyzésmennyiségét tekintve remek megállapítás, hogy Analízis ZH után felpörgött a blogon az élet

Feb 28 szo1 rövid bejegyzés
Feb 29 v0 bejegyzés
Márc 1 h1 rövid bejegyzés
Márc 2 k1 középrövid bejegyzés
Márc 3 sze0 bejegyzés
Márc 4 cs1 középhosszú bejegyzés
Márc 5 p2 középrövid bejegyzés
Márc 6 szo2 rövid bejegyzés
Márc 7 v1 középrövid bejegyzés
Márc 8 h2 rövid bejegyzés
Márc 9 k1 rövid bejegyzés
Márc 10 sze3 középrövid bejegyzés
Márc 11 csAnal ZH megvolt reggel
1 extra hosszú + 2 rövid bejegyzés
Márc 12 p, maEddig 5 bejegyzés

A fentiekből tehát az Anal ZH előtti görcsös gyomor és az azt követő megkönnyebbülés egyértelműen lemérhető a blogon.


» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.