» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


7 megfelelő bejegyzés.
Meg lesz oldva, hogy ne a szobámban legyen a számítógépem háza, hanem a fal túloldalán [a túloldalon nem várható konstans emberi tartózkodás]. A fal túloldalán a gép egy állványon fog elhelyezkedni, olyan magasságban, mint amilyen magasságban az asztalom lesz a fal ezen oldalán. A falon egy lyuk lesz, valami műanyag hengerrel szépen megoldva. A projekt célja, hogy a gépből áradó zajokat eltávolítsa tőlem. A gépezés kényelemfaktorát ugye jelentősen csökkenti egy olyan gép, mely nincs az embertől karnyújtásnyi távolságban, főleg hogy még csak nem is egy légtérben lesz vele [lsd. CD meghajtó és reset/power gomb elérhetetlensége]. Ezt kompenzálandó, a falra lesz szerelve egy kapcsoló mely olyan elven működik majd mint a kapucsengő, azaz addig van hatása, amíg nyomják. Ez lesz a power gomb. A power gomb úgy működik ugyebár, hogy két drótot érint össze, ezek pillanatnyi érintkezésétől indul be, vagy áll le a gép. Modern gépek esetén általában 5 mp-nyi érintkezés szükséges, de ez asszem állítható BIOS-ból, amúgy meg tökmindegy.

A falon átáramló kábelek a következők, ha sikerült jól összegeznem őket:

  1. hangkártya -> hifi
  2. usb -> egér
  3. usb -> billentyűzet
  4. usb -> nyomtató
  5. usb -> szkenner
  6. usb -> fényképezőgép
  7. vga -> monitor
  8. hangkártya -> mikrofon (update 2004.03.27.)
Valamint:
  1. power gomb kapcsolója, falra rögzítetten
A későbbiekben az első listához esetleg hozzá jöhet egy külső CD meghajtó, vagy egy belső CD meghajtó külső házban. Azt hiszem létezik ilyen. Valaki erősítsen meg, vagy cáfoljon kommentben plz. Elképzelhető egy tv kimenet is, ezt még nem tudom, egyelőre nincs tv-out a videokártyámon és nem tudom hogy majd lesz-e rá igényem, csak számba vettem mint lehetőség.

Ja és majd az ADSL dobozról is dönteni kell hogy hol is legyen.


Gondosan felépített pozitív image-emet lerombolni azzal hogy primkónak állítom be magam? Kérem az illető kommentárját privátban.

Egyékbént a primkóság szar, ne legyetek primkók mert annál nincs szarabb. A minap LS is kinyilatkoztatta valakiről hogy egyszerűen nem buta hanem primkó, és baromira igaza volt, és az hogy valaki primkó, az nagyon nagyon gáz dolog.Mai eseménydús napomból idézek részleteket...

Analízis 2 gyakorlat 08.15 - 10.00: szembesültem az Anal 2 ZH-m eredményével.

Fizika előadáson (10:15 - 12:00) a tanár megkért bennünket hogy máskor ha helyettesítik őt akkor ne távozzunk az előadásról. (Megj: én ott voltam végig.)

Fizika után az E épülettől az I-be kocsival szaggattunk át, thx 2 BB egyik haverja/ismerőse/nemtomkije.

Közgáz után találkoztam LS-sel aki 5-8 osztályban volt osztálytársam, eldumálgattunk, most nem volt gáz mint legutóbb. Szglab 2 17.15-kor kezdődött, eleve 4-en vagyunk a csoportban, de az egyik srácot már múlt héten se láttam (vagy tán még előbb sem?), az egyik csaj meg asszem csak az első két (?) laborra jött be utána feladta Elég feelinges volt mert kb. 18.00-ig rajtam kívül nem volt most más diák a teremben, magánóra rulez

Szglab végén fülig ért a szám mert bár tény hogy az óra is jó volt, de elolvastam a leveleimet, melyben tájékoztatott Covy hogy végre elkészült a wishlistem. Igen.

Végre van haszprus.hu, meg blog.haszprus.hu, meg www.haszprus.hu, sponsored by CovySoft Networks. Jeah végre én is gizda csávó vagyok, mint [privacy power], csak nekem sokkal tartalmasabb a www aldoménem.


Kézfogások

©   Haszprus   |   történelem, life, bme, barátok
Kézfogások. Mostanában valahogy hülyén jönnek ki, kezdem nem tudni hogy kivel fogjak kezet és kivel ne. Mindenféle alap nélkül fogalmam sincs hogy kivel.

Gimnázium 9. osztály óta az volt a szokás nálunk hogy mindenki mindenkivel kezet fogott 'bejelentkezéskor' (reggel) és 'kijelentkezéskor', ami nem mindig volt egyszerre, de azért általában mégis.

Főiskolán nem volt túl nehéz dolgom mert összesen 2 emberrel ápoltam kapcsolatot, meg volt még pár ember akivel időnként váltottam pár szót. Na szóval ott még mindig működött a kézfogás a 2 emberrel.

Most itt a BME-n azt vezettem be első félévben, hogy kezet fogok az emberekkel. Második félévben viszont eléggé szétszakadt a társaság a keresztféléves tantárgyaknak köszönhetően, ígyhát sok új arcot ismertem meg, stb, van akinek nem is fekszik alapból a kézfogás, úgyhogy én is kezdtem hanyagolni, és itt figyel be a probléma, hogy végülis nemtom igénylik-e a kézfogást a népek. Én részemről jó dolognak tartom, meg ez a default, stb, de nyilván változtatok rajta ha azt látom hogy ez itt nem dívik. Főleg hogy csak tök rövid időkre találkozunk néha, mert teszem azt egy közös óránk van valakivel, és még csak nem is mellette ülök szal nem dumálunk. Ilyenkor hülyén jön ki ha kezet fogok vele mert kézfogás után gyakorta előfordul hogy kb. szóváltás nélkül már megyünk is tovább mindketten.

Nehéz dolgok ezek, ti hogy vagytok velük?

Raktam fel szavazást a dologhoz. Kézfogás-pártiak vagytok? Ez a kérdés, válasszatok.Két kávé elég ahhoz hogy kisebb alvásokkal átvészeljem a csütörtöki (08.15 - 19.30-ig tartó, nagyszünet nélküli) napot.

Az Anal 2 kemény, az Anal 1 uncsi, a Tárgyalástechnika kurvajó (sok ilyen tárgyat akarnék, végre valami közel áll hozzám), a Prog 2 nem rossz, a Fizika megincsak suxor, annak ellenére hogy kb. triviális amit tanulunk

20.30-ra értem haza. Ergo nem láttam az egyetlen műsort sem amit nézni szoktam. (Egyet találhattok, hogy mi azÂ…)

Holnap viszont elmarad a BSZ gyak, és ebből az következik hogy úszás után van 4 lyukas órám már megint amit sehogy se tudok értelmesen eltölteni. Ergo lehet hogy nem 7-re megyek be úszni, hanem 10-re. Igaz hogy a tanár szerint tumultus van olyankor, harmincvalahányan vannak a BME MAFC uszodában (ami pokoli sok), de lesz#rom, inkább megyek olyankor minthogy ennyi lyukasórám legyenÂ… Max lesz még egy igazolatlanom, ha a szava ellenére nem engedi hogy bemenjek vagy ilyesmi (de aszonta engedni fogja).» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.