fáradtság - 2004 április - 19 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Megérte felkelni. Először is elmentem a…

©   Haszprus   |   barátok bme élelmezés fáradtság fotózás life
Megérte felkelni. Először is elmentem a topsecret helyre, azután 8:30-tól 10:00-ig egy remekbeszabott BSZ gyakorlaton vettem részt, idén másodszor. Ugyanis az első nem nyerte el a tetszésemet, és utána átvándoroltam más BSZ gyakvezérhez. Nemtom, lehet hogy hiba volt.

Ezután elslattyogtunk a K épület mellé, mert mainframe valami cseresznyefa-virágot akart fotózni, de mókás módon rögtön le is merült az újratölthető elem a fényképezőgépében. Miközben vándoroltunk a HSZK felé, találkoztam a Most Beautiful Girl Of BME-vel (MBGOBME#1). HSZK-ban gyaktam némi BSZ-t mf utasításainak alárendelve. Úgy néz ki hogy a tavalyi ZH-t elég jól meg tudnám jelenleg írni. Ez a gráfelmélet ilyen lájtos kis téma. Az első ZH-t húzósabb lesz pótolni, a másodikat lehet hogy nem fog kelleni.

Ezen a ponton megemlíteném, hogy tévedtem, és fizikából ZH-k alapján nem kapunk vizsgára megajánlott jegyet. FAKK. Elszomorodtam. Teher, stb.

HSZK-ból I épület felé újabb Most Beautiful Girl Of BME-t láttam (MBGOBME#2).

I épületben pedig volt alkalmam végigülni egy Jóféle Digitet, megin mindent elhibázott amit lehet, és lehurrogta az egyik usert aki szólt neki hogy valamit rosszul írt fel, és fel se fogta hogy rosszul írta fel. A többiek feladták, de én jeleztem újra hogy rosszul írta fel. Megértette. Elismerő pillantásokat fogadhattam.

Nem vittem ma kaját magammal, úgyhogy kénytelen voltam beténferegni a McDonaldsba és elfogyasztani egy Sajtos McRoyal menüt. Nem volt ellenemre. Amúgy is leadtam kilókat, most szedhetek fel újra
Haszprus

Jelenlegi teendőim mellett a 30 órás nappal…

©   Haszprus   |   fáradtság life zene
Jelenlegi teendőim mellett a 30 órás nappal talán kibékülnék. Hm legyen inkább 48 és akkor szórakozhatok is. tucc tucc tucc. Rég volt muzikális rekommendáció. Ez több dologra is utal. Rég nem szembesítettek új zenékkel, ergo rég nem voltam szórakozni, valamint nincs időm zenét hallgatni se. Most igazából C++-ozni volna kedvem de könyörgöm 3:05 van, és továbbra is 6-kor kelek. Kb. 1 óra múlva fogok lefeküdni. Remek napnak nézek elébe [mint mindig].
Haszprus

Készítettem némi Digit házit, meg megértettem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Készítettem némi Digit házit, meg megértettem/begyakoroltam egy pár dolgot a pénteki Digit ZH-ra. Most pedig elhúzok aludni. A reggel még nemtom hogy legyen, egyelőre elvileg 8-kor ébresztem magam de lehet hogy inkább 10-kor kellene. Nemtom télleg, mi a jobb megoldás ilyenkor, bemenni egy ~fakultatív, de meglehetősen hasznos órára, vagy 3,5 helyett 5,5 órát aludni. Melyiket választanátok?

Update 04:11: utóbbi mellett döntöttem

Update 04:16: úristen ma retkes meleg lesz, kb. 22 fok. Lehetne kevesebb.
Haszprus

Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem kifejezetten segíti az embert a koncentrálásban?

Update 01:57: Na még belekezdek egy dinamikus tömb [] operátorába (Pedzitek a témát?)

*update aszittem ez valami nagy meló lesz de megvolt 2 perc alatt.

Update 02:12: Na basszus, már elszarom az update-et is, és c-s pointert csinálok belőle. Aki vágja, vágja, aki nem, nem
Szóval 2-kor lefeküdtem, próbáltam aludni, nem ment, végülis 4-ig tanultam meg gépezgettem, összeállítottam Digit kérdéseket VD-nek, magyarán hogy mi az ami homály. Elaludni nem tudom mikor tudtam, de azt tudom, hogy nagyon nehezen ment. Vélhetően a vasárnapi fél 7-kor történő lefekvés és 16-kor történő kelés, ami bekavart. 8-kor keltem, apám beszállított BME-re. Szállítás közben tűnt fel a dolog, hogy otthonfelejtettem a szemüvegemet. A dologban az a probléma, hogy 0,75-ös, mégpedig távolra, tehát a projektor olvashatósága Analízisen számomra megközelítette a 0-t.

Benyomtam egy kávét, és találkoztam VVA-val, aki egy volt osztálytársam és most a villanykarra jár, villamosmérnök szakra, egy évvel felettem. Ismét kifejtette, hogy utálja ezt a rohadt helyet, mert mindenki kocka. Mondtam neki, hogy de azért vannak jó arcok. Õ aszonta h vannak, de több a rossz arc

Saját véleményem a témában: számomra a kocka definíciója magába foglalja azt is, hogy az illető tökéletesen kommunikáció- és életképtelen [bátortalan, nem találja fel magát, nincs humora, már a kinézete is kocka (értsd: szerény igénytelen visszahúzódó megjelenés) stb]. Ismerek ilyet, de velük/vele nem haverkodok. Félreértés elkerülése végett számomra az a kocka, akiben ez így mind teljesül. Ha olyasvalakire mondom, hogy kocka, akiben ezek nincsenek meg, akkor az csak poén, természetesen nem valóság-alap vagy apropó nélkül.

További napi események:

  • Az I épületben nem volt víz. A WC-ben sem. Szerencsére nem mindenhol.
  • Az I épületről megtudtam a portán [recepción], hogy központilag állítják hogy a légkondi éppen fűtsön vagy hűtsön, valamint központilag le tudják kapcsolni egyes termek hűtését/fűtését, továbbá a recepciós arc egy számítógépen maga előtt megtekintheti az épület alaprajzát is, vagy nemtom mit. Sajnos nem láttam a monitorát, pedig kiváncsi lettem volna, hogy milyen szoftvert nyüstöl az épület információinak kiderítéséhez. Update 18:33: most így eszembe jutott a gimink portása. Hát az picit no komment kategória volt ehhez képest (Bár már akkoriban is no komment kategória volt, ühh, van róla pár durva sztori)
14:30 körül ellátogattam tehát VD-hez egy kis Digit magánkonzira. Kipróbáltam az új (?) Schönherz liftet is. Iszonyat gyors. Ha memóriám nem csal, akkor 3,8 métert tesz meg másodpercenként, függőlegesen. Gondoljatok bele, az kurva gyors. Mérjétek le panelban vagy akárhol, hogy milyen gyorsan juttok fel a tizedikre a földszintről (lifttel . Ezzel a lifttel kb. 8 másodperc lenne. Ûűűűűűűűber. (Aki panelban vagy téglában nyomja ahol van lift, meg sok emelet, az nyomjon már kommentbe egy lift-benchmarkot plz, thx

Ja és hazafelé benyomtam egy Tavaszi McRoyal Menüt SuperSize-ban, Kólával, Helyben Fogyasztva. Ez is atomfinom volt. Megkérik viszont az árát, kereken egy ezrös Ha nem tévedek, idén ez volt az ötödik McDonald's-látogatásom, ami nem vészes.

Haszprus

Felébredtem

©   Haszprus   |   fáradtság
Felébredtem.

Mielőtt elaludtam, beállítottam a telómat és az asztali ébresztőmet 12:00-re hogy csörögjenek. Most 16:09 van, és nem emléxem hogy csörögtek volna. De tény, hogy a teló máshova van lerakva, mint ahova elalváskor leraktam. Asszem elég fáradt lehettem 12 körül
Haszprus

20,5 órája vagyok ébren. Ez eddig oké is…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
20,5 órája vagyok ébren. Ez eddig oké is volna, sőt, kb. átlagos, de 8-kor volt egy Anal 2 nagyZH-m, melyet valszeg 4 betű tud leginkább jellemezni, és 10-től 19:30-ig folyamatosan óráim voltak.

A dologgal kapcsolatban elmondom, hogy 6-kor betoltam egy capuccinot itthon, 10:00-kor egy Nescafe Espressót a K épületben, 12:00-kor otthonról vitt capuccinóból nyakaltam, 12:30-13:15 között aludtam a padra borulva, 15:00-kor az I épületben vételeztem capuccinót, 16:30-kor az E-ben. Ekkor jutottam el addig a pontig, ameddig egyszer már eljutottam kávétúladagolás következtében: remegni kezdett a kezem, mint állat. Tapasztaltatok-e már ilyesmit? 18 környékén megincsak az alvás határán voltam, de sikerült ébren maradnom, óriási önfegyelemmel. 20:00 és 20:30 között félálomban ücsörögtem a buszon hazafelé, és most megérkeztem és itt blogolok.

El nem tudom mondani, mennyire fáradt vagyok. Viszont a gép előtt ülni baromi egyszerű, nem sok energiát igénylő dolog, ennek következtében történhet meg az, hogy lényegesen kevesebbet alszom mint kéne, hisz fennmaradni fenn tudok, a gép előtt ücsörögve. Mondjuk mostanság főleg tanulás miatt szoktam éjszakázni, gépezés miatt nem nagyon.
Haszprus

Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyért…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyértelmű, hogy nem fekszem le előtte, bár eredetileg szándékoztam aludni. A mai napon 19.30-ig van tanítás, aztán ha van még erőm (ami alapvetően a kávémennyiségen múlik, de sajna ma csak 200 HUF apróm van rá, az pedig legjobb* esetben is max 4 kávé , akkor lehet hogy BSZ/Prog magánbarterkonzit rendezek BB-vel. Jó lenne, legalábbis nekem a BSZ

* A legjobb eset jelenleg a legrosszabb eset, hisz az 50 Ft-os kávé eléggé gázos [ízre].

Update 05:51: csináltam update-text scriptet az adminba (add_update()). Működése: a bejegyzésbe tett update-csillag (nem tudom leírni mert lecserélné stringet lecseréli egy $datestringre, melynek tartalma attól függ, hogy a bejegyzés frissítése a bejegyzés készítésének napján történt, avagy régebben. Ezt egy mysql lekérdezéssel állapítja meg. Ha régebben, akkor a datestringbe belekerül a dátum és az idő, ha nem, akkor csak az idő. A funkciót ajánlom Egon figyelmébe.