bme - 2004 április - 57 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Megérte felkelni. Először is elmentem a topsecret helyre, azután 8:30-tól 10:00-ig egy remekbeszabott BSZ gyakorlaton vettem részt, idén másodszor. Ugyanis az első nem nyerte el a tetszésemet, és utána átvándoroltam más BSZ gyakvezérhez. Nemtom, lehet hogy hiba volt.

Ezután elslattyogtunk a K épület mellé, mert mainframe valami cseresznyefa-virágot akart fotózni, de mókás módon rögtön le is merült az újratölthető elem a fényképezőgépében. Miközben vándoroltunk a HSZK felé, találkoztam a Most Beautiful Girl Of BME-vel (MBGOBME#1). HSZK-ban gyaktam némi BSZ-t mf utasításainak alárendelve. Úgy néz ki hogy a tavalyi ZH-t elég jól meg tudnám jelenleg írni. Ez a gráfelmélet ilyen lájtos kis téma. Az első ZH-t húzósabb lesz pótolni, a másodikat lehet hogy nem fog kelleni.

Ezen a ponton megemlíteném, hogy tévedtem, és fizikából ZH-k alapján nem kapunk vizsgára megajánlott jegyet. FAKK. Elszomorodtam. Teher, stb.

HSZK-ból I épület felé újabb Most Beautiful Girl Of BME-t láttam (MBGOBME#2).

I épületben pedig volt alkalmam végigülni egy Jóféle Digitet, megin mindent elhibázott amit lehet, és lehurrogta az egyik usert aki szólt neki hogy valamit rosszul írt fel, és fel se fogta hogy rosszul írta fel. A többiek feladták, de én jeleztem újra hogy rosszul írta fel. Megértette. Elismerő pillantásokat fogadhattam.

Nem vittem ma kaját magammal, úgyhogy kénytelen voltam beténferegni a McDonaldsba és elfogyasztani egy Sajtos McRoyal menüt. Nem volt ellenemre. Amúgy is leadtam kilókat, most szedhetek fel újra
Haszprus

Oaah, gyerekek, az imént láttam…

©   Haszprus   |   bme life
Oaah, gyerekek, az imént láttam a K és az R épület között félúton a BME legjobb nőjét, esküszöm. Bár most így tavasszal a jó nők száma mintha megnövekedett volna.

Update 15:06: 15:05 Úúúúúúúú, hűűűűű, hóóóó, szóval több legjobb nője is van a BME-nek, minimum kettő. Nem gyenge volt a mai felhozatal. Legalábbis ők ketten. Bearanyozták két egymás utáni szünetemet.
Haszprus

Írni kezdtem C++ házit

©   Haszprus   |   bme zene
Írni kezdtem C++ házit. Elakadtam. De most már látom hogy tényleg nem nehéz a házi [annyira?].

6-kor kelek hogy beszaggattassak autóval. Mer amúgy 10-kor kelnék de akkor BKV-zni kéne. Mondjuk utóbbi jobb lenne, de előbbi esetben bemehetek BSZ gyakra, meg lyukas órára, szóval tiszta rulz. Meg egyéb topsecret helyekre is.



Mainframe-nek valami hatodik hallgatásra esett le a Belga - Maci című szám értelme.

Volt egyszer egy kismaci,
úgy hívták hogy Husi Laci.
Tele volt neki a pocakja,
és vágyott nagyon egy barlangba.

Talált is egyet, a sűrű fű közt,
egy puha, meleg, nedves gödröt.
Felállt lassan, és behúzódott,
sétált ki-be, sürgött-forgott.


De arra jött egy másik mackó,
jól elküldte onnét Laczkó.
Küldte őt, egy másik helyre,
egy büdös de tágasabb rejtekbe.
Küldte őtet, át a gáton,
van más odu is, a világon.



Járkált újra fel és alá,
de jött egy újabb, maci - naná!
De ezt már nem küldte el hátra,
hisz ott volt már a barátja.
Küldte tehát egy más irányba,
a két hegyen túli világba,
hogy ott lesz neki csak igazán jó,
az se baj, ha csak kis mackó.
Ha bemegy, majd lesz nagy belőle,
és nem marad a sapka a fejébe.
Az a hely a bajnok az üregek között,
egy rája ápolja kerítés mögött.



(Etc. a szám még folytatódik)

Belga - Maci
Belga power.
Haszprus

Ma ismertette Szebi hogy mikre lehet számítani…

©   Haszprus   |   bme
Ma ismertette Szebi hogy mikre lehet számítani a jövő heti Prog 2 ZH-ban, valamint hogy milyen segédeszközöket lehet használni. Ezek ismeretében azt kell mondjam, hogy reményeim szerint nem fog sok fejfájást okozni ez a megmérettetés. Annál inkább az Anal 2 pótZH 1-2, meg a BSZ ZH 2, és a BSZ pótZH 1, és talán - vagy igen, vagy nem - a BSZ pótZH 2 ... Csak 'optimistán'...
Haszprus

Tanulási ütemterv, dátum és prioritás…

©   Haszprus   |   bme

Tanulási ütemterv, dátum és prioritás szerint rendezve


Update 19:39: egész nap erre gondoltam itt fent és roppant szarul érzem magam tőle. összeroskadok a súlya alatt. nagyon szar. a fenti listából egy - tetszőleges - kivételével semmit sem hibázhatok. igaz akkor még ott van a gyakiv lehetőség, de azért inkább nem kéne arra számítani. bár anal2-ből már megérdeklődtem a gyakiv időpontot
14:00-kor volt vége ma a BSZ-nek, 15:15-től közgazdaságtan lett volna, de arra nem mentem be. 17:15-től pedig Szglab-om volt, még itt vagyok a teremben, innen blogolok. Node amit meg akarok említeni, hogy 14:00-től 17:00-ig elég hasznosan töltöttem az időt, szereztem egy kis színt a karomra a napon, merhogy kiültem az I épület elé és ott tanultam rövidujjú ingben egy kis C++-t. Rendesen lesültem, lesznek majd szép bányászkesztyű-minták a karjaimon

Közben találkoztam R-rel, neki szintén 14-től 17-ig semmi dolga nem volt, úgyhogy a C++ tanulásom hatékonyságán rontottunk ezzel, merhogy kb. végig dumáltuk az időt, vagy a felét

Széttesztelem/szétteszteltük a blogot (special thx to Balage, egon, VDavid, WiZARD, xtr, Zé - betűrend szerinti sorrendben), csomó belső kódváltoztatást csináltam. Ha minden igaz, akkor nemsokára lesz privát üzenőrendszer a blogon, úgy, ahogy annak lennie kell, tehát bárki bárkinek írhat, ha tudja a blogos felhasználói nevét, vagy azt a nevét, amiként megjelenik a blogon (ez a kettő a legtöbb felhasználó esetében megegyezik).

Update 17:04: na publikáltam a privmsg cuccost. Az eddigi legbrutálabb fejlesztés volt ez a mai azt hiszem. Bár nem túl nagy horderejű, de azért volt mit lekódolni rajta. Pl. ez volt az első projekt ahol Digites ihletésű állapottáblát kényszerültem készíteni egy if-else elágazás rendes feltérképezéséhez [48 elágazás lehetett maximum, ezt redukáltam 8-ra (vagy 13-ra, attól függ mit hogy veszünk)]. Lehet tesztelgetni jól.

Update 17:12: valahogy így néz ki a dolog:

12-re bementem Digit ZH-t írni. Épphogy beértem, a terem már tele volt, úgyhogy két sor közé ültettek le (tehát üres sorba). Aztán jöttek még 1-2-en utánam is, azok mind odaültek. Reményeim szerint egész tűrhető lett, de majd meglássuk.

14-től Prog/BSZ magánkonzi lett volna a HSZK-ban Mainframe-mel, de bezárták a HSZK-t úgyhogy inkább itt folytattuk. Szerintem überzsírul átvettük a dolgokat, legalábbis ami a progot illeti, mert eléggé erőltettem a témát (Mindezt 15-től 21-ig kb) BSZ-ből kevesebbre került sor sajna, de majd talán legközelebb.

Voltaképpen ennyi történt ma. Ja esetleg megemlítendő, hogy kocsival megjártuk a csepeli hév végállomásra vezető utat oda-vissza 30 perc alatt. Ezt az utat én általában 2 óra alatt tettem meg 10 és 18 éves korom között, naponta. Fakk.

Haszprus

Készítettem némi Digit házit, meg megértettem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Készítettem némi Digit házit, meg megértettem/begyakoroltam egy pár dolgot a pénteki Digit ZH-ra. Most pedig elhúzok aludni. A reggel még nemtom hogy legyen, egyelőre elvileg 8-kor ébresztem magam de lehet hogy inkább 10-kor kellene. Nemtom télleg, mi a jobb megoldás ilyenkor, bemenni egy ~fakultatív, de meglehetősen hasznos órára, vagy 3,5 helyett 5,5 órát aludni. Melyiket választanátok?

Update 04:11: utóbbi mellett döntöttem

Update 04:16: úristen ma retkes meleg lesz, kb. 22 fok. Lehetne kevesebb.
Haszprus

Hmm. Eredeti életcélomhoz képest a BME műszaki…

©   Haszprus   |   life bme történelem
Hmm. Eredeti életcélomhoz képest a BME műszaki informatika szakával felülkvalifikálom magam. Amikor idejöttem, webes überfejlesztő akartam lenni. Tulajdonképpen most is az akarnék lenni. De elbizonytalanodtam. Minek szopatom magam felülkvalifikációval? Ofkorsz a BME-t nem kívánom otthagyni, csak ez most így furcsa hogy nem annak tanulok mint ami akarok lenni.

Kommentolj. (lol ez tisztára egy eszperantó szónak hangzik)

Haszprus

Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem kifejezetten segíti az embert a koncentrálásban?

Update 01:57: Na még belekezdek egy dinamikus tömb [] operátorába (Pedzitek a témát?)

*update aszittem ez valami nagy meló lesz de megvolt 2 perc alatt.

Update 02:12: Na basszus, már elszarom az update-et is, és c-s pointert csinálok belőle. Aki vágja, vágja, aki nem, nem
Haszprus

Elöntenek a teendők. Ellenben 20:30-ig…

©   Haszprus   |   bme
Elöntenek a teendők.



Ellenben 20:30-ig benn maradtam a HSZK-ban, hogy gyakoroljak egy kis C++-t, ott ugyanis lényegesen hatékonyabb, mint itthon, ahol a saját szoftverkonfigurációmmal, s ezáltal a saját online baráti körömmel is körbe vagyok véve, akik folyamatosan zaklatnak engemet (Ne hagyjátok abba

20:30-kor is csak azért jöttem el, mert kidobtak [igen, a magashangú kocka 30 kilós rendszergazda a kidobóember], amúgy maradtam volna mert tökre belelendültem. Hazaküldtem magamnak a stuffot, csak aztán fene tudja fogok-e vele foglalkozni, igazából vannak más tárgyak is sokkal több kreditért, a prioritási listában némileg előrébb.

Ma egyébként kurvajó idő volt megint, úgyhogy lájtosan kiültem 14 óra körül Analízis magánkonzultáció előtt az I épület elé, és olvasgattam a napsütésben a zsír új Ojjektumorientált C++ könyvemből (mer ma vettem egyet 10-kor).

Egyébiránt a reggelemet 10-kor kezdtem a Hári féle Anal2 gyakon, Csatónéhoz nem mentem be, mert utálom hogy rámutat az emberekre vagy névsorból kinézi a nevüket és felszólítja őket ilyen-olyan kérdéssel, aztán megy az égés ha vki vmit nem tud. Mi a gennyér kell valakinek ilyennek lennie? Kizárólag Csatóné gyakja jó nekem idő szempontjából, mert az nem ütközik mással, viszont ezt a tanítási módszerét nem igazán szeretem. Emiatt aztán 8 helyett inkább 10-re megyek be Hárihoz, aki egyébként tökéletes érthetőséggel nyom minden feladatot. [Érdekes, első félévben még csak néztünk hogy mi a rák van, amikor firkálta a feladatokat a táblára, azóta megedződtünk.]

A mai ébrenmaradási egyenleg: egy kávé.
Haszprus

Syóval ay a helzyet hogz komolz vesyélzbe kerül…

©   Haszprus   |   bme
Syóval ay a helzyet hogz komolz vesyélzbe került ay szglab jegzem, ami ugzan már alapból ronda dolog, hisy elvileg syeretek programoyni (bár épp ez az, hogy olyan nincs hogy valaki szeret programozni. csak olyan van hogy valaki szeret x és y nyelven programozni), de most ehhey hoyyájön ay is, hogz megint itt ülök órán, feltesyem a kérdéseimet, és olzan válasyokat kapok, amik sajnos nem igayán adnak válasyt a kérdésemre, mert el vagyok maradva az utóbbi órák anyagával, a régebbi órák anyagát meg már elfelejtettem

Paráyok súlzosan most a BME-s dolgok miatt, isten tudja mi lesy itt még...

Na közben rájöttem mi volt a para a z és az y betűk kapcsán.
Szóval 2-kor lefeküdtem, próbáltam aludni, nem ment, végülis 4-ig tanultam meg gépezgettem, összeállítottam Digit kérdéseket VD-nek, magyarán hogy mi az ami homály. Elaludni nem tudom mikor tudtam, de azt tudom, hogy nagyon nehezen ment. Vélhetően a vasárnapi fél 7-kor történő lefekvés és 16-kor történő kelés, ami bekavart. 8-kor keltem, apám beszállított BME-re. Szállítás közben tűnt fel a dolog, hogy otthonfelejtettem a szemüvegemet. A dologban az a probléma, hogy 0,75-ös, mégpedig távolra, tehát a projektor olvashatósága Analízisen számomra megközelítette a 0-t.

Benyomtam egy kávét, és találkoztam VVA-val, aki egy volt osztálytársam és most a villanykarra jár, villamosmérnök szakra, egy évvel felettem. Ismét kifejtette, hogy utálja ezt a rohadt helyet, mert mindenki kocka. Mondtam neki, hogy de azért vannak jó arcok. Õ aszonta h vannak, de több a rossz arc

Saját véleményem a témában: számomra a kocka definíciója magába foglalja azt is, hogy az illető tökéletesen kommunikáció- és életképtelen [bátortalan, nem találja fel magát, nincs humora, már a kinézete is kocka (értsd: szerény igénytelen visszahúzódó megjelenés) stb]. Ismerek ilyet, de velük/vele nem haverkodok. Félreértés elkerülése végett számomra az a kocka, akiben ez így mind teljesül. Ha olyasvalakire mondom, hogy kocka, akiben ezek nincsenek meg, akkor az csak poén, természetesen nem valóság-alap vagy apropó nélkül.

További napi események:

  • Az I épületben nem volt víz. A WC-ben sem. Szerencsére nem mindenhol.
  • Az I épületről megtudtam a portán [recepción], hogy központilag állítják hogy a légkondi éppen fűtsön vagy hűtsön, valamint központilag le tudják kapcsolni egyes termek hűtését/fűtését, továbbá a recepciós arc egy számítógépen maga előtt megtekintheti az épület alaprajzát is, vagy nemtom mit. Sajnos nem láttam a monitorát, pedig kiváncsi lettem volna, hogy milyen szoftvert nyüstöl az épület információinak kiderítéséhez. Update 18:33: most így eszembe jutott a gimink portása. Hát az picit no komment kategória volt ehhez képest (Bár már akkoriban is no komment kategória volt, ühh, van róla pár durva sztori)
14:30 körül ellátogattam tehát VD-hez egy kis Digit magánkonzira. Kipróbáltam az új (?) Schönherz liftet is. Iszonyat gyors. Ha memóriám nem csal, akkor 3,8 métert tesz meg másodpercenként, függőlegesen. Gondoljatok bele, az kurva gyors. Mérjétek le panelban vagy akárhol, hogy milyen gyorsan juttok fel a tizedikre a földszintről (lifttel . Ezzel a lifttel kb. 8 másodperc lenne. Ûűűűűűűűber. (Aki panelban vagy téglában nyomja ahol van lift, meg sok emelet, az nyomjon már kommentbe egy lift-benchmarkot plz, thx

Ja és hazafelé benyomtam egy Tavaszi McRoyal Menüt SuperSize-ban, Kólával, Helyben Fogyasztva. Ez is atomfinom volt. Megkérik viszont az árát, kereken egy ezrös Ha nem tévedek, idén ez volt az ötödik McDonald's-látogatásom, ami nem vészes.

Haszprus

Úgy tűnik nulláról fogom megírni az szglab hó…

©   Haszprus   |   bme
Úgy tűnik nulláról fogom megírni az szglab házit. Fésűs adatszerkezettel. Nem is tudom, csinált valaki egyáltalán fésűs házit az első félévben??

(Ha valaki nem vágja: fésűs adatszerkezet azt jelenti, hogy kétféle dinamikus listánk van, és az egyik lista minden eleméről további listák lógnak le. Mint egy fésűről a fésűszemek vagy mik. Szebi példája: vannak tanköreink, és a tankörökben hallgatók. Előre nem tudjuk sem a tankörök számát, sem a hallgatók számát, így hát mindkét lista dinamikus kell legyen. A tankörök az egyik lista, és ennek elemeiről lógnak le a tankörökben lévő hallgatók listái.)
Haszprus

A tegnapi napról csak annyit, hogy BB nagyívben…

©   Haszprus   |   barátok bme történelem
A tegnapi napról csak annyit, hogy BB nagyívben kaksizott a Prog magánkonzira, pedig az a terve, hogy 60 pontos ZH-t írjon (70 pont szerezhető meg a fakultatív házi feladatokkal együtt, és Juhászné azt az ígéretet tette, hogy aki 60 pontot megír, annak megajánlja (? hmm) a vizsga ötöst is). Namost ilyen hozzáállással nem lesz az 60 pont, hogy mást ne mondjak.
ne szólj be, mer még leszakad a hinta alattad,
hogy mást ne mondjak,
de nem csak így hogy DZS,
hanem így hogy VÍÍÍÍ DDDZS!!!

Belga - Ovi

Viszont BB legalább oktatott egy óra BSZ-t. Jó lenne a második ZH-t normálisan megírni.

Update 02:08: Ja és találkoztam VD-vel is mer a Sch körül jártam, oszt dumáltunk egyet. Hétvégén gólyatábor vagy miarák lesz, és szomorkás, mert csak 60-an lesznek

Az átlagos Haszprus-blog bejegyzésektől eltérően ezúttal lelki állapotommal foglalkozó írás következik.

Az az utóbbi időben nem túl szokásos dolog állt elő, hogy elég boldog napjaimat élem.

Ez nem azért van, mert kiváló lett az Anal 2 ZH-m.

Mint már leírtam, a BME-n, és úgy egyáltalán az utóbbi években, kicsit kisiklottak a barátkozási szokásaim az általam normálisnak tartott kerékvágásból, nevezetesen leálltam az ismerkedéssel, baráti kör kialakításával, stb. Lsd. bejegyzés no. 479, 480, 486, 487. Ezek a bejegyzések kissé depis napjaimból valók, konkrétan 2003. december 30-ról.

Csak nevek nélkül. Aki járatos az ügyekben az tudni fogja hogy kikről beszélek, aki meg nem, annak nem lényeges tudnia.

Az utóbbi hét, illetve a második félév fejleménye, hogy valahogy úgy alakult, hogy először erősebbre építettem egy haveri kapcsolatot a BME-n valakivel, akivel sok tárgyra együtt járunk. Rendeztünk magánkonzultációt is. És egyáltalán, egyre jobban összeszokunk ahogy az idő halad.

Magánkonzi téren azonban nem ő az egyetlen, mert van más is, akivel ilyen célból rendeztünk találkozót.

Volt most egy harmadik ember is, akit pokoli régóta ismerek netről (legjobb netes barátom volt egy időben), de élőben nem jöttünk ki túl jól, részben azért, mert ő nem Budapesten lakott, részben más dolgok miatt (egész konkrétan: élőben valahogy nem tudtunk elbeszélgtni, bár ez javult mióta ő itt van Bp-en). Vele csökkent a fizikai távolság, mivel 2003. szeptemberben BME-s lett, Sch-es, és azóta találkoztunk párszor, minden esetre vele is tartottam egy magánkonzit a héten, aminek nagyon örültem. Vele nyilván javul az élő közös témák hiánya, hisz most majdnem egy helyre járunk, igaz, nem egy szakra sajnos.

A mai napon pedig új barátra tettem szert, a felsorolásomban ő most a negyedik személy. Az illetőt fél éve ismerem, azonban általában egy harmadik illető társaságában találkoztam vele órákon, és számomra csak mellékszereplő volt. Úgy adódott azonban, hogy a harmadik illető nem jött be utóbbi 1-2 közgáz előadásra, és dumálni kezdtünk [jut eszembe egy ilyen közgáz előadás volt már 2003 vége felé is valamikor], aztán közgáz után is dumáltunk egyet. A mai napon pedig úgy adódott, hogy aki mellett szoktam Progon ülni, amellett most nem volt hely. A szituációt cseppet sem bántam, mert már jópár hete el akartam mellőle költözni, tekintve hogy úgy hadar a srác, hogy egyszerűen a szövegének a 70%-át nem értem füllel hogy mégis mi az eget mond… ami kínos helyzeteket szül, és már untam a dolgot. Szóval ma leköltöztem az új személy mellé, megin jót dumáltunk (Prog helyett, ehhhh!), meg utána is (Fizika eleje helyett .

Konklúzió. Az utóbbi időben, főleg utóbbi egy hétben, tehát időben meglehetősen koncentrálva, több emberrel kötök szorosabb kapcsolatot, az itt felsorolt 4 emberrel úgy tűnik elég jól kijövök. És ez már eléggé hiányzott az utóbbi 1-2 év felszínes haveri kapcsolataiban.

Téves következtetés lenne azt hinni, hogy érdekbarátságokról van szó, noha 4-ből 3 embernél szerepet játszott a jó viszony fejlődésében a magánkonzi. A magánkonzi egyszerűen azért játszik szerepet, mert egyrészt ilyenkor levágja az ember, hogy vajon szívesen segítenek-e neki (márpedig feltehetően annak segítenek szívesen, aki nem senki számukra), másrészt ebben a konkrét helyzetben tényleg szívesen segítenek neki, harmadrészt pedig a magánkonzikon kívül tulajdonképpen bme-sekkel nem-igen töltöttem az órákon kívül plusz időt.

Update 23:00: Ráadásként a héten további, egyelőre nem túl jelentős személyekkel is megismerkedtem, meg úgy egyáltalán a második félév hozott jópár új arcot.

Haszprus

20,5 órája vagyok ébren. Ez eddig oké is…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
20,5 órája vagyok ébren. Ez eddig oké is volna, sőt, kb. átlagos, de 8-kor volt egy Anal 2 nagyZH-m, melyet valszeg 4 betű tud leginkább jellemezni, és 10-től 19:30-ig folyamatosan óráim voltak.

A dologgal kapcsolatban elmondom, hogy 6-kor betoltam egy capuccinot itthon, 10:00-kor egy Nescafe Espressót a K épületben, 12:00-kor otthonról vitt capuccinóból nyakaltam, 12:30-13:15 között aludtam a padra borulva, 15:00-kor az I épületben vételeztem capuccinót, 16:30-kor az E-ben. Ekkor jutottam el addig a pontig, ameddig egyszer már eljutottam kávétúladagolás következtében: remegni kezdett a kezem, mint állat. Tapasztaltatok-e már ilyesmit? 18 környékén megincsak az alvás határán voltam, de sikerült ébren maradnom, óriási önfegyelemmel. 20:00 és 20:30 között félálomban ücsörögtem a buszon hazafelé, és most megérkeztem és itt blogolok.

El nem tudom mondani, mennyire fáradt vagyok. Viszont a gép előtt ülni baromi egyszerű, nem sok energiát igénylő dolog, ennek következtében történhet meg az, hogy lényegesen kevesebbet alszom mint kéne, hisz fennmaradni fenn tudok, a gép előtt ücsörögve. Mondjuk mostanság főleg tanulás miatt szoktam éjszakázni, gépezés miatt nem nagyon.
Haszprus

Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyért…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyértelmű, hogy nem fekszem le előtte, bár eredetileg szándékoztam aludni. A mai napon 19.30-ig van tanítás, aztán ha van még erőm (ami alapvetően a kávémennyiségen múlik, de sajna ma csak 200 HUF apróm van rá, az pedig legjobb* esetben is max 4 kávé , akkor lehet hogy BSZ/Prog magánbarterkonzit rendezek BB-vel. Jó lenne, legalábbis nekem a BSZ

* A legjobb eset jelenleg a legrosszabb eset, hisz az 50 Ft-os kávé eléggé gázos [ízre].

Update 05:51: csináltam update-text scriptet az adminba (add_update()). Működése: a bejegyzésbe tett update-csillag (nem tudom leírni mert lecserélné stringet lecseréli egy $datestringre, melynek tartalma attól függ, hogy a bejegyzés frissítése a bejegyzés készítésének napján történt, avagy régebben. Ezt egy mysql lekérdezéssel állapítja meg. Ha régebben, akkor a datestringbe belekerül a dátum és az idő, ha nem, akkor csak az idő. A funkciót ajánlom Egon figyelmébe.
Haszprus

Elkészültem a Digit házival. Jupp. Faszkivan…

©   Haszprus   |   bme
Elkészültem a Digit házival. Jupp. Faszkivan hogy ezt is pont Anal2 előtt kell. Illetve főleg hogy lehet hogy nem is Anal 2 előtt kell, csak szerintem az előadó se tudja jól a határidőt amit saját maga adott meg. Na mindegy, kész van és kész (érteem?).

Update 2004. ápr. 15. 06:05: update-script teszt.
A mai nap fénypontjai:
  • VD digit magánkonzi @ SCH
  • Z talkin in the rain avagy Hogyan fröcsköljünk minél több esővizet az esernyőnkről beszélgető-partnerünkre
Sad points o' the day:
  • Közgázból lehet hogy megjelenik vizsga előtt az überfos szar könyv, és akkó lehet hogy meg kell venni. (4k huf, dupla sorköz, kemény kötés)
  • Szglabbal hadilábon állok mán megin
  • Z-nek vissza kellett adni a C++ könyveket, mert szeret minél több könyvből tanulni (asszem 3-ból). Mivel minden könyv egymásnak ellentmondó információkat tartalmaz adott dolgokról, funkciókról, eljárásokról, stb, ezért Z főleg páratlan számú könyvből szeret tanulni, hogy biztosan tudjon valamelyik magyarázat javára dönteni. LOL.
Haszprus

Analízis 2 magánkonzi elmaradt. Szerdán 8-tól…

©   Haszprus   |   bme
Analízis 2 magánkonzi elmaradt. Szerdán 8-tól 10-ig Anal 2 public konz, utána meg magánkonzi lesz Egonnal a nap hátralevő részében. Thats the plan.

Csütörtökre meg Digit házit kéne beadni, de hogy őszinte legyek, nem sok kedvem van Digittel foglalkozni az Anal2 ZH hetén. Pedig muszáj lesz asszem
Vegyük sorra a mai napot.

Úgy terveztem hogy bemegyek a pénteki bsz gyakra, ami 08.30-kor van, hogy megnézzem a zh-mat. A dolog meghiúsult, ugyanis a bme-re menet a cipőmön valószínűleg egy utcai kutyától származó ojjektumra lettem figyelmes. Az ojjektumnak nem volt egyértelműsítő paramétere a szaga, attól még akár sár is lehetett volna.

BME I épület előtt megint összefutottam R-rel, aki megkérdezte tőlem, hogy szerintem mit lehet csinálni a BME körül 4 órányi szabadidővel. Hát igen, a messziről bejáróknak legnagyobb szopása ez, a lyukas óra. Ajánlottam neki a HSZK-t, majd megtárgyaltuk, hogy nem megfelelő az ötlet, mert a HSZK-ban az ember 20 perc alatt leellenőrzi ötször a leveleit és egyszerűen már nem tud mit kezdeni magával utána.

A beljebb húzott részt csakis edzett gyomrúaknak ajánlom, mert kitérek az előzőekben említett ojjektumra.

Update 2004. ápr. 11. 00:54 ez a rész a továbbiakban inkább a privát archívumomat gazdagítja.
A dolgon eléggé felidegesítettem magam - én ilyen idegeskedő vagyok -, úgyhogy inkább nem is mentem be BSZ-re, hanem más program után néztem. Először bennem is a 'mi a francot lehet csinálni egy órán át' kérdés fogalmazódott meg, de végülis sétáltam egy jót az info-parkban elhelyezkedő BME és ELTE épületek körül. Ezek az épületek meglehetősen szépek, modernek, nekem nagyon tetszenek. Most végre megnéztem őket alaposabban. A két ELTE épület között szépen karban van tartva a fű, míg az ELTE és a BME között csak gaz nő.

Végül leültem az I épület előtti padokra, felnyomtam az orromra a napszemüveget, és királyul éreztem magam. Sütkéreztem vagy negyed órát, baromi kellemes volt.

Megérkezett BB, átvonultunk a HSZK-ba Prog magánkonzira. Namost BB ahelyett hogy komolyan vette volna a dolgot, kb. 45 percen át a leveleit olvasgatta meg böngészett. Jó, nekem aztán elvileg mindegy hogy tanítok-e neki progot vagy sem, de ha azért mentem oda, akkor végezni akarom a feladatomat. Amúgy is vannak dolgok amikben szívesen segítek.

Kapitány a hajónaplónak: 2004.04.09. BB egyelőre nem figyel oda a programkód strukturálására. Ez nem yo. Próbálom megtéríteni.

Térítés után Digit, egyre elborultabb feladatokkal, de mindegy. Digit után Analízis 2 gyógy fakt gyak, előtte a jó tapasztalataimra alapozva ismét süttettem magam az I előtt, igaz ekkor már nem volt olyan jó a nap. A fakt gyakon volt benn egy srác, aki fullra nem vágott semmit, ellenben mindenre rákérdezett. Érdekes volt. Ment rajta a röhögés ezerrel. Önkritika. Na az nem volt neki. Droidzónába való helyzet volt. Megemlíteném azért, hogy aki az órát leadta [valami felsőbbéves] az sem volt éppen a helyzet magaslatán. Mondjuk úgy, hogy voltak homályos foltjai az Analízist illetően Pedig gondolom hogy akiket beküldenek ide a felsőbbévesek közül az Analízis tanszékről órát tartani, azok biztos elég penge emberek. A múlt heti srác pl. mondta hogy hogy szoktak ZH-kat javítani stb, pedig csak másodéves. Nem gyenge.

Igaz, nálunk már gimiben is volt egy csaj [osztálytársunk] aki a spanyol ZH-inkat javítgatta

A nap hátralevő részéből csak annyit tudok megemlíteni, hogy betoltam egy tavaszi baconös McRoyalt, és 21:00-re értem haza.

Update izé... spanyol ZH?? gimiben? Azok csak dolgozatok voltak…

Update 2 valami külföldi diák megkérdezte első félév elején, szótárban való hosszas keresgélés után, hogy mi az a doga. Hát igen, aki nem anyanyelvi, …

Egyébként BB-vel tartottunk egy BSZ/Prog magánkonzultáció bartert. Jó volt. Megállapítottuk hogy fasza lehet sch-esnek lenni és állandóan magánkonzikat tartani/-ra járni.

Egyékbént már régóta tervemben áll a magánkonzi, úgy mindenféléből amiből éppen kell, és szerintem majd sort is kerítek ilyenekre gyakrabban, nagyjából vizsgaidőszakban elkezdve. Vagy valamikor, nemtom.

Haszprus

Szombat délután Egonnal Analízis 2 magánkonzul…

©   Haszprus   |   bme
Szombat délután Egonnal Analízis 2 magánkonzultáció. [akárcsak ma]

Mostanság picit többet teszek a - tanulmányi - dolgok érdekében, bár pl. Analízis 2-ből még mindig nem eleget. Most is itt blogolok, fakker.

Másrészt fakker azér is, amiér Analízis 2 ZH utáni napon van a Digit 1 hf2 beadási határideje. F4kk.

Harmadrészt meghosszabbítottam a C++ könyv-kölcsönzésemet, bár nem tudom ez pontosan miért jó nekem az Anal 2 ZH előtti napokban…
Haszprus

Ma három kávét toltam be. Brutál. (A második…

©   Haszprus   |   bme life
Ma három kávét toltam be. Brutál. (A második után még lazán elaludtam BSZ gyakon) Lehet hogy több erőforrást kéne allokálni az éjszakai alvás számára.

Asszem újra elkezdek bejárni a pénteki bsz gyakra, bár nem biztos. Nemtom, meglássuk mennyi haszna van, meg hogy mire jutunk BB-vel BSZ-ből. Gondolatban amúgy már azt tervezgetem hogy pénteken miket fogok tanítani Progból BB-nek
Amit pedig reggel, ill. most alkottam, az egy cucc a blog adminba, aminek segítségével felvehetek bizonyos stringeket egy listába [keywords], és társíthatok hozzájuk egy másik stringet [comments]. A bejegyzésembe ha írok egy keywordöt és utána egy csillagot, akkor az admin felület a keywordhöz társít egy CSS stílust, és egy, a comments listából vett megjegyzést. Így fordulhat elő, hogy ahol nekem tetszik, ott pl. az szglab, szebi, prog, bsz szavak alá vannak húzva, és ha fölé viszitek a kurzort, akkor kis magyarázatot láthattok az adott szóról. Merthogy nem minden olvasóm jár ám BME-re, és nem feltétlen tudja mi az a bsz, prog, szglab, vagy szebi A szavak listáját értelemszerűen majd bővíteni fogom, és arra használhatom, hogy gyakran előforduló dolgokhoz ne kelljen állandóan ismételgetnem a hozzáfűznivalóimat/magyarázataimat az új olvasók kedvéért. Tulajdonképpen ezzel akár blogverziót is ugorhatnék, mert ez egy szerintem meglehetősen hasznos újítás, noha a script maga eddig csak 12 sor.
Haszprus

Különféle gyomorproblémák folytán nem…

©   Haszprus   |   barátok bme life
Különféle gyomorproblémák folytán nem tudtam volna beérni Anal 2 gyakra ma reggel, úgyhogy csak a következő órára mentem be. Viszont úgy gondoltam, hogy az Anal 2 gyakot nem nagyon jó dolog kihagyni, főleg így egy héttel a második ZH előtt, így hát bementem egy másik kurzus órájára, Hári Józsefhez a V2/716-ba. Apám beszállított, csak az nem tetszett hogy a 10 fokban a légkondit nyomatta. Hári órája minden esetre Király volt - szerintem jó gyakvezér (nem véletlen talán hogy elég népes hallgatóság van a gyakorlatán). Ez mondjuk azzal járt, hogy ki kellett hagyjak egy fizika órát, de elkértem BB órai jegyzetét és lefotóztam BSZ előtt. No hát a BSZ az persze pokoli unalmas volt, mint mindig, nem egy szimpi tárgy. Megállapodtam abban BB-vel, hogy barterezünk, és ő tanít nekem némi BSZ-t, én meg majd Prog1-ben segítek be neki. Menni fog mert azt mondja hogy ő annyira reménytelen Progból, mint én BSZ-ből (Szóval eléggé

Közgáz előadás következett, ezzel kapcsolatban el is felejtettem, de most leblogolom, hogy 36-ból 24 pont lett a ZH-m, pedig csak ZH előtti éjjel átolvastam a könyv 4 helyett 2 fejezetét és kiírtam magamnak a képleteket (Amiket aztán egyébként nem használtam ZH alatt.) Az előadás a szokásos lájtos stílusban zajlott, kevesebben voltunk mint valaha, bizonyára nem jöttek el csomóan azok közül akik átmentek, vagy pont hogy nem mentek át és inkább jövőre újra próbálkoznak (ha még itt lesznek a BME-n

Megpróbáltam Imo felé terjeszteni az igét, és odaadni Belga zenéket, de nem nagyon hajlott a dologra, pedig ahogy az album címe is mondja, 'majd megszokod…'

Közgáz és Szglab között tettem egy kis kirándulást Imoékkal a BME környékén, ők hazafelé mentek, nekem meg volt fél óra üres időm amiben ofkorsz semmit sem tudok kezdeni magammal. Na jó ez Szglabra pont nem igaz, mert ott előtte le tudnék ülni a gép elé, és vagy átolvashatnám Szebi jegyzeteit, vagy netezhetnék, blogolhatnék, stb, ilyen izgi dolgok. Mondjuk a jegyzet átolvasása hasznos lett volna, mert kicsit gáz volt órán hogy nem tudtam semmit a legújabb anyagból. Szerencsére most relatíve gyorsan tudom követni az újdonságokat, C++-ból nem vagyok reménytelen [konkrétabban mondva elég jól megy].

Szglab után hazautazás, meg kell mondjam pokoli fárasztó volt.
Haszprus

De durva, bsz kereszten az egyik 30 fős csoportbó…

©   Haszprus   |   bme
De durva, bsz kereszten az egyik 30 fős csoportból csak 13-nak sikerült a ZH-ja. És ez kereszt, és a gyakvez aki a zh-kat javítja, az is jóindulatú volt. Érdekes.

Quick facts:
  • A legjobb ZH 50%-os lett
  • A 30 ZH-ból 9 ponthatáron lett meg (ezek azok a dolgozatok melyek más pontszámot kaptak volna ha a ponthatár más lett volna (magyarán feltehetően fel lettek húzva 1-2 ponttal hogy elérjék a megfelelő szintet)
  • Az 50%-ossal együtt 4 db ZH amelyik nem ponthatáron, hanem afelett lett meg
Haszprus

Kicsit zavarba ejt, hogy ilyen egyszerű volt…

©   Haszprus   |   bme
Kicsit zavarba ejt, hogy ilyen egyszerű volt a múlt csütörtöki fizika ZH, arra sarkallja az embert, hogy ne járjon be órákra. Mert például ott van a csütörtöki fizika óra, és utána még a problémamegoldó (lsd. órarendem). Ha ezekre nem járnék be, 19:30 helyett 16:00-kor érne véget a napom, ami azt hiszem érzékelhető előnyökkel jár (pl. tanulhatok mást). Márpedig bejárni be kell. Vagy nem? Na ez a kérdés, nem tudom rá a helyes választ. Nem akarok semmit se kezdeni a későbbiekben a fizikával, de isten ments hogy elbukjam…
Haszprus

Ha már így összefoglaltam egy privát konverzá…

©   Haszprus   |   bme
Ha már így összefoglaltam egy privát konverzáció során, leírom hogy milyen események várhatók a 13. tanítási hétre:
  1. anal 2 pótzh (minimum az elsőt pótlom)
  2. digit # hf beadás
  3. prog 2 zh
  4. szglab 2 nagyhf beadás
  5. bsz # zh2
  6. esetleg digit # pótzh, de remélem nem
Ezek közül a bsz és az anal gáz, a többi lájt stuff. Nade két gáz ZH talán nem elég egy hétre?? Főleg hogy van rá jó esély hogy anal 2-ből a második zh-t is pótolnom kelljen. (Amúgy a második anal2 zh-t ápr. 15-én írjuk, azaz másfél hét múlva.)

Amit most elsődlegesen tanulnom kell az elkövetkezendő 1-2 hétben, az Anal 2 és Digit 1. Ezek mellett kell időt szorítanom a többire.
Haszprus

BME-s informatikus hallgatók figyelmébe: aki…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
BME-s informatikus hallgatók figyelmébe: aki valami tárgyból kereszten van, az sasolhatja a keresztes infó oldalamat. Egyelőre van fiz1#, anal1#, digit1#, bsz1# infó, és ha küldök még akkor lesznek egyéb tárgyak is. Thx a helpet.

2003-2004-es tanév második félév keresztfélév: zh-k & házi feladatok időpontjai: www.haszprus.hu/kereszt
Haszprus

Mai Fizika C1 # zh-m jegyét/pontos eredményét…

©   Haszprus   |   bme life
Mai Fizika C1 # zh-m jegyét/pontos eredményét még nemtom, sőt, csak sokára fogja kijavítani a tanár saját bevallása szerint, ellenben biztos hogy megüti a kellő szintet. Mondjuk nem lepődtem meg ezen túlzottan, de azért megkönnyebbültem

Programozás alapjai 2-n Szebi április 1 alkalmából pókerarccal elkezdett előadni egy ún. whitespace nyelvről szóló előadást, meglehetősen mókás volt, a végén ZH-t is írtunk belőle, ami feltehetően jelenléti ívként funkcionált. Nos így a Prog2 azon kevés tárgyak közé sorolódott ahol a jelenléti ív is többszáz lapot foglal

Egyébként rendesen meg vagyok fázva, szipogok egész nap, elhasználtam egy harmad százas pzs-csomagot. Holnap reggel meg BSZ ZH, elég para de ez van, utána lyukas órámban veszek C++ könyvet (Programozzunk C++ nyelven) és meglátogatom a KTH-t is némi adópapír-ügyben. Utána egy Digit előadás fog következni ami lehetne izgalmasabb is, de még mindig ez az egyik legszimpatikusabb tárgy amit tanulunk, sajna.

update 37,3-as hőemelkedésem van, ami bőven elég a rossz közérzethez [ha a fájó fog és a kidörzsölt orr nem lenne elég].