fejlesztés - 2004 április - 27 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Blog feature ötletek: lehessen a privmsg-eket…

©   Haszprus   |   fejlesztés
Blog feature ötletek:
  • lehessen a privmsg-eket szortírozni (pl. feladó szerint, dátum szerint, vagy valami - szerintem feladó szerint lenne a legtutibb).
  • az archívum oldalon lehessen limitálni a megjelenítendő privmsg-ek számát, vagy pl. lehessen limitálni a megjelenítendő msg-eket arra, hogy mik azok amiket nem kaptak meg. kérdés hogy vajon ezt csekkboxszal meg ilyenekkel oldjam meg, vagy pedig csináljak az archív cuccoknak egy külön lapot. szerintem a csekkbox lesz a nyerő. nemtóm. ezt most azért fejtegetem ilyen hosszan mert tetszik a billentyűzetnek a kopogása a hszk-ban, nagyon finoman kopog, jó kis billentyűzet, na jó leállok.

A mostanság elkövetett változtatások meghozták a Haszprus blog 1.7-et. Ha gondolod, tekintsd át hogy mik ezek.

Update 22:37: Egy idézet ápr 22-ről:

IRCQuote fight! In the ring:

Tamás
szerintem felesleges ennyire elbonyolítanod. ez csak egy blog
Haszprus
ez csak egy blog
meghalsz, gecó
Tamás
ja bocs, ez egy multifunkciós portálrendszer, amivel a Yahoo-t is lenyomod majd, csak idő kérdése

Egyébként innen üzenem, hogy lehet hogy ez csak egy blog, de mint a jelenlegi egyetlen futó projektem, ezen élem ki az összes programozói kedvtelésemet (Már ahogy időm engedi.)

Haszprus

Mostantól csak bejelentkezve lehet olvasni a főo…

©   Haszprus   |   fejlesztés
Mostantól csak bejelentkezve lehet olvasni a főoldalon megjelenő bejegyzéseket. Sokminden elérhető bejelentkezés nélkül is, ugyanakkor sokminden nem.

Ez nyilván nem sokaknak tetszik, úgyhogy kísérleti jelleggel van így. Lincselés veszélye esetén visszaállítom a régi rendszert.

Update 01:51: kiváncsi vagyok hány olyan user lesz aki valóban regisztrál is azért hogy láthassa a főoldalt. csalogató nélkül usert fogni elég nehéz. szerencsére a jobb menüben bőven fellelhető még csalogató stuff.
Haszprus

Széttesztelem/szétteszteltük a blogot (special…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés történelem
Széttesztelem/szétteszteltük a blogot (special thx to Balage, egon, VDavid, WiZARD, xtr, Zé - betűrend szerinti sorrendben), csomó belső kódváltoztatást csináltam. Ha minden igaz, akkor nemsokára lesz privát üzenőrendszer a blogon, úgy, ahogy annak lennie kell, tehát bárki bárkinek írhat, ha tudja a blogos felhasználói nevét, vagy azt a nevét, amiként megjelenik a blogon (ez a kettő a legtöbb felhasználó esetében megegyezik).

Update 17:04: na publikáltam a privmsg cuccost. Az eddigi legbrutálabb fejlesztés volt ez a mai azt hiszem. Bár nem túl nagy horderejű, de azért volt mit lekódolni rajta. Pl. ez volt az első projekt ahol Digites ihletésű állapottáblát kényszerültem készíteni egy if-else elágazás rendes feltérképezéséhez [48 elágazás lehetett maximum, ezt redukáltam 8-ra (vagy 13-ra, attól függ mit hogy veszünk)]. Lehet tesztelgetni jól.

Update 17:12: valahogy így néz ki a dolog:

Haszprus

Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem kifejezetten segíti az embert a koncentrálásban?

Update 01:57: Na még belekezdek egy dinamikus tömb [] operátorába (Pedzitek a témát?)

*update aszittem ez valami nagy meló lesz de megvolt 2 perc alatt.

Update 02:12: Na basszus, már elszarom az update-et is, és c-s pointert csinálok belőle. Aki vágja, vágja, aki nem, nem
Haszprus

Khiiirály, újra tudok adminolni. Eheh…

©   Haszprus   |   fejlesztés
Khiiirály, újra tudok adminolni. Eheh letiltottam egy olyan naplózó scriptet a blogban tegnap, aminek a hatása úgy tűnik ma kezdett érződni. Faszkivan viszont, mert a HSYK-ban fordítva van a magzar billentzűyetkiosytás ellenére ay z és a y. De syarok rá, és megírom ígz eyt a bejegzyést. Királz lesy majd ay olvashatósági rátája.
Haszprus

Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyért…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyértelmű, hogy nem fekszem le előtte, bár eredetileg szándékoztam aludni. A mai napon 19.30-ig van tanítás, aztán ha van még erőm (ami alapvetően a kávémennyiségen múlik, de sajna ma csak 200 HUF apróm van rá, az pedig legjobb* esetben is max 4 kávé , akkor lehet hogy BSZ/Prog magánbarterkonzit rendezek BB-vel. Jó lenne, legalábbis nekem a BSZ

* A legjobb eset jelenleg a legrosszabb eset, hisz az 50 Ft-os kávé eléggé gázos [ízre].

Update 05:51: csináltam update-text scriptet az adminba (add_update()). Működése: a bejegyzésbe tett update-csillag (nem tudom leírni mert lecserélné stringet lecseréli egy $datestringre, melynek tartalma attól függ, hogy a bejegyzés frissítése a bejegyzés készítésének napján történt, avagy régebben. Ezt egy mysql lekérdezéssel állapítja meg. Ha régebben, akkor a datestringbe belekerül a dátum és az idő, ha nem, akkor csak az idő. A funkciót ajánlom Egon figyelmébe.
Haszprus

Lehet hogy meg kellene oldjam, hogy a blog…

©   Haszprus   |   fejlesztés
Lehet hogy meg kellene oldjam, hogy a blog bejegyzéseit userekhez tudjam társítani. Magyarán legyen mindenki számára látható bejegyzés, meg legyen olyan, amit csak bizonyos népek láthatnak, azok, akikkel megoszthatom az adott gondolatokat, történéseket. Ezzel egyúttal megoldódna az a problémám is, hogy jelenleg két naplót vezetek, ezt a publikusat, meg egy nem publikusat. Persze mivel az offline, ezért alapból biztonságosabb is, mint ez. Meg aztán offline naplót kevesebb macera szerkeszteni (lsd. képeknél nincs szükség feltöltésre, stb.).
Haszprus

Amit pedig reggel, ill. most alkottam, az egy…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
Amit pedig reggel, ill. most alkottam, az egy cucc a blog adminba, aminek segítségével felvehetek bizonyos stringeket egy listába [keywords], és társíthatok hozzájuk egy másik stringet [comments]. A bejegyzésembe ha írok egy keywordöt és utána egy csillagot, akkor az admin felület a keywordhöz társít egy CSS stílust, és egy, a comments listából vett megjegyzést. Így fordulhat elő, hogy ahol nekem tetszik, ott pl. az szglab, szebi, prog, bsz szavak alá vannak húzva, és ha fölé viszitek a kurzort, akkor kis magyarázatot láthattok az adott szóról. Merthogy nem minden olvasóm jár ám BME-re, és nem feltétlen tudja mi az a bsz, prog, szglab, vagy szebi A szavak listáját értelemszerűen majd bővíteni fogom, és arra használhatom, hogy gyakran előforduló dolgokhoz ne kelljen állandóan ismételgetnem a hozzáfűznivalóimat/magyarázataimat az új olvasók kedvéért. Tulajdonképpen ezzel akár blogverziót is ugorhatnék, mert ez egy szerintem meglehetősen hasznos újítás, noha a script maga eddig csak 12 sor.
Haszprus

Hát, srácok & lányok, egy olvasóm beszólt…

©   Haszprus   |   fejlesztés life
Hát, srácok & lányok, egy olvasóm beszólt hogy mekkora lamzor vagyok hogy egy string replace-t nem bírok megírni C-ben. A következőt javasoltam:
(Haszprus) értesz c-hez? átküldöm a cuccot és megmondod mi a baja
(K) fél év után ma programoztam elöszőr c-ben
irtam egy apache module-t
elsőre lefordult.
amúgy nem értek
(Laikusoknak: utóbbi sor a fentiek tükrében irónia volt, noha nincs smiley.)

K 0:50-kor kezdte nézni a kódot, majd 0:59-kor:
(K) nem értem ez miért cserélni ki az összeset
Már miért ne cserélné le, gondoltam, és indítottam egy BorlandC fordítót, és megnéztem hogy mi lehet a baja a proginak, léptetéssel. Csodák csodájára a cucc nagyjából működött, nem fagyott le. Itt-ott értelmetlen karaktereket írogatott, de nem lényeges. Kivettem belőle azt a sort, hogy
sor[strlen(sor)-1] = 0;
Innentől kezdve a progi 100%-osan működött. Ennek fényében K kolléga fenti beszólása nem kicsit minősíti az ő kompetenciáját. Ezen felül köszönöm K kollégának azon megjegyzését (még mielőtt látta volna a kódot), hogy
(K) minek próbálsz egyáltalán programozni?
Azt hiszem K kolléga kellőképpen minősítette magát a szememben. Ha lenne droidzóna a blogomban, ő lenne a droid-001.

Ehhez kapcsolódik valamilyen mértékig hogy Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. (Mostanság ez a legtöbbet emlegetett idézetem.)
Haszprus

Ma sokmindenkivel sokat beszélgettem 3 emberrel (…

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés
Ma sokmindenkivel sokat beszélgettem 3 emberrel (külön-külön) és tökjó volt. Nosztalgiáztam [képek & php lapok] és az is jó volt. PHP-t is fejlesztettem, az is jó volt. Azért vannak még jó dolgok, csak ritkán történnek meg, de azt hiszem mostanság két külön síkon jó és rossz irányba egyaránt haladok.
Haszprus

Remélem bugmentesen* sikerült megoldanom még…

©   Haszprus   |   fejlesztés
Remélem bugmentesen* sikerült megoldanom még egy újítást a blogon, éspedig azt, hogy ha nem a regisztrációnál választott login nevedet szeretnéd mutogatni a hozzászólásoknál, vagy az üzenőfalon, akkor választhass magadnak másik nevet. Lehet benne nagybetű meg mindenféle karakter [szóköz, hogy csak egy példát mondjak .

A jobb menüben (--> arra van) keresd az 'Adataid' linket.

*pl. egymás neveit ne választhassátok…
Haszprus

Jártatok már úgy hogy egy PHP function önálló…

©   Haszprus   |   fejlesztés
Jártatok már úgy hogy egy PHP function önállóan működőképes, de amint egyéb kód közé kerül, nem műxik? Jártatok már úgy, hogy debuggoltátok a cuccost egy fél napig és még csak hibaüzenetet se tudtatok előcsikarni belőle? Jártatok már úgy, hogy mindemögött az állt, hogy nem volt include-olva a functiont tartalmazó fájl?

Haszprus

Jeah királyság, most nézem, már megjelent…

©   Haszprus   |   fejlesztés hwsw life
Jeah királyság, most nézem, már megjelent valamikó a Total Commander 6.02! (Mióta nem írok számtech híreket, azóta teljesen le vagyok maradva a szoftverekkel, otthon még 5.5xx-es verziót használok...)

Emellett megoldottam, hogy a blogom admin felülete automatikusan jelezze a blogringnek, ha publikáltam egy bejegyzést. Special thanx goes to demian & mr.a.

Haszprust beszélt hozzátok, a HSZK-ból.

Update valami nem oké a blogring-meghívó cuccal még mindig... Hmm.
Haszprus

BME-s informatikus hallgatók figyelmébe: aki…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
BME-s informatikus hallgatók figyelmébe: aki valami tárgyból kereszten van, az sasolhatja a keresztes infó oldalamat. Egyelőre van fiz1#, anal1#, digit1#, bsz1# infó, és ha küldök még akkor lesznek egyéb tárgyak is. Thx a helpet.

2003-2004-es tanév második félév keresztfélév: zh-k & házi feladatok időpontjai: www.haszprus.hu/kereszt