» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


14 megfelelő bejegyzés.

14:00-kor volt vége ma a BSZ-nek, 15:15-től közgazdaságtan lett volna, de arra nem mentem be. 17:15-től pedig Szglab-om volt, még itt vagyok a teremben, innen blogolok. Node amit meg akarok említeni, hogy 14:00-től 17:00-ig elég hasznosan töltöttem az időt, szereztem egy kis színt a karomra a napon, merhogy kiültem az I épület elé és ott tanultam rövidujjú ingben egy kis C++-t. Rendesen lesültem, lesznek majd szép bányászkesztyű-minták a karjaimon

Közben találkoztam R-rel, neki szintén 14-től 17-ig semmi dolga nem volt, úgyhogy a C++ tanulásom hatékonyságán rontottunk ezzel, merhogy kb. végig dumáltuk az időt, vagy a felét


Széttesztelem/szétteszteltük a blogot (special thx to Balage, egon, VDavid, WiZARD, xtr, Zé - betűrend szerinti sorrendben), csomó belső kódváltoztatást csináltam. Ha minden igaz, akkor nemsokára lesz privát üzenőrendszer a blogon, úgy, ahogy annak lennie kell, tehát bárki bárkinek írhat, ha tudja a blogos felhasználói nevét, vagy azt a nevét, amiként megjelenik a blogon (ez a kettő a legtöbb felhasználó esetében megegyezik).

Update 17:04: na publikáltam a privmsg cuccost. Az eddigi legbrutálabb fejlesztés volt ez a mai azt hiszem. Bár nem túl nagy horderejű, de azért volt mit lekódolni rajta. Pl. ez volt az első projekt ahol Digites ihletésű állapottáblát kényszerültem készíteni egy if-else elágazás rendes feltérképezéséhez [48 elágazás lehetett maximum, ezt redukáltam 8-ra (vagy 13-ra, attól függ mit hogy veszünk)]. Lehet tesztelgetni jól.

Update 17:12: valahogy így néz ki a dolog:


12-re bementem Digit ZH-t írni. Épphogy beértem, a terem már tele volt, úgyhogy két sor közé ültettek le (tehát üres sorba). Aztán jöttek még 1-2-en utánam is, azok mind odaültek. Reményeim szerint egész tűrhető lett, de majd meglássuk.

14-től Prog/BSZ magánkonzi lett volna a HSZK-ban Mainframe-mel, de bezárták a HSZK-t úgyhogy inkább itt folytattuk. Szerintem überzsírul átvettük a dolgokat, legalábbis ami a progot illeti, mert eléggé erőltettem a témát (Mindezt 15-től 21-ig kb) BSZ-ből kevesebbre került sor sajna, de majd talán legközelebb.

Voltaképpen ennyi történt ma. Ja esetleg megemlítendő, hogy kocsival megjártuk a csepeli hév végállomásra vezető utat oda-vissza 30 perc alatt. Ezt az utat én általában 2 óra alatt tettem meg 10 és 18 éves korom között, naponta. Fakk.


Hmm. Eredeti életcélomhoz képest a BME műszaki informatika szakával felülkvalifikálom magam. Amikor idejöttem, webes überfejlesztő akartam lenni. Tulajdonképpen most is az akarnék lenni. De elbizonytalanodtam. Minek szopatom magam felülkvalifikációval? Ofkorsz a BME-t nem kívánom otthagyni, csak ez most így furcsa hogy nem annak tanulok mint ami akarok lenni.

Kommentolj. (lol ez tisztára egy eszperantó szónak hangzik)
Szóval 2-kor lefeküdtem, próbáltam aludni, nem ment, végülis 4-ig tanultam meg gépezgettem, összeállítottam Digit kérdéseket VD-nek, magyarán hogy mi az ami homály. Elaludni nem tudom mikor tudtam, de azt tudom, hogy nagyon nehezen ment. Vélhetően a vasárnapi fél 7-kor történő lefekvés és 16-kor történő kelés, ami bekavart. 8-kor keltem, apám beszállított BME-re. Szállítás közben tűnt fel a dolog, hogy otthonfelejtettem a szemüvegemet. A dologban az a probléma, hogy 0,75-ös, mégpedig távolra, tehát a projektor olvashatósága Analízisen számomra megközelítette a 0-t.

Benyomtam egy kávét, és találkoztam VVA-val, aki egy volt osztálytársam és most a villanykarra jár, villamosmérnök szakra, egy évvel felettem. Ismét kifejtette, hogy utálja ezt a rohadt helyet, mert mindenki kocka. Mondtam neki, hogy de azért vannak jó arcok. Õ aszonta h vannak, de több a rossz arc

Saját véleményem a témában: számomra a kocka definíciója magába foglalja azt is, hogy az illető tökéletesen kommunikáció- és életképtelen [bátortalan, nem találja fel magát, nincs humora, már a kinézete is kocka (értsd: szerény igénytelen visszahúzódó megjelenés) stb]. Ismerek ilyet, de velük/vele nem haverkodok. Félreértés elkerülése végett számomra az a kocka, akiben ez így mind teljesül. Ha olyasvalakire mondom, hogy kocka, akiben ezek nincsenek meg, akkor az csak poén, természetesen nem valóság-alap vagy apropó nélkül.

További napi események:

  • Az I épületben nem volt víz. A WC-ben sem. Szerencsére nem mindenhol.
  • Az I épületről megtudtam a portán [recepción], hogy központilag állítják hogy a légkondi éppen fűtsön vagy hűtsön, valamint központilag le tudják kapcsolni egyes termek hűtését/fűtését, továbbá a recepciós arc egy számítógépen maga előtt megtekintheti az épület alaprajzát is, vagy nemtom mit. Sajnos nem láttam a monitorát, pedig kiváncsi lettem volna, hogy milyen szoftvert nyüstöl az épület információinak kiderítéséhez. Update 18:33: most így eszembe jutott a gimink portása. Hát az picit no komment kategória volt ehhez képest (Bár már akkoriban is no komment kategória volt, ühh, van róla pár durva sztori)
14:30 körül ellátogattam tehát VD-hez egy kis Digit magánkonzira. Kipróbáltam az új (?) Schönherz liftet is. Iszonyat gyors. Ha memóriám nem csal, akkor 3,8 métert tesz meg másodpercenként, függőlegesen. Gondoljatok bele, az kurva gyors. Mérjétek le panelban vagy akárhol, hogy milyen gyorsan juttok fel a tizedikre a földszintről (lifttel . Ezzel a lifttel kb. 8 másodperc lenne. Ûűűűűűűűber. (Aki panelban vagy téglában nyomja ahol van lift, meg sok emelet, az nyomjon már kommentbe egy lift-benchmarkot plz, thx

Ja és hazafelé benyomtam egy Tavaszi McRoyal Menüt SuperSize-ban, Kólával, Helyben Fogyasztva. Ez is atomfinom volt. Megkérik viszont az árát, kereken egy ezrös Ha nem tévedek, idén ez volt az ötödik McDonald's-látogatásom, ami nem vészes.


A tegnapi napról csak annyit, hogy BB nagyívben kaksizott a Prog magánkonzira, pedig az a terve, hogy 60 pontos ZH-t írjon (70 pont szerezhető meg a fakultatív házi feladatokkal együtt, és Juhászné azt az ígéretet tette, hogy aki 60 pontot megír, annak megajánlja (? hmm) a vizsga ötöst is). Namost ilyen hozzáállással nem lesz az 60 pont, hogy mást ne mondjak.
ne szólj be, mer még leszakad a hinta alattad,
hogy mást ne mondjak,
de nem csak így hogy DZS,
hanem így hogy VÍÍÍÍ DDDZS!!!

Belga - Ovi

Viszont BB legalább oktatott egy óra BSZ-t. Jó lenne a második ZH-t normálisan megírni.

Update 02:08: Ja és találkoztam VD-vel is mer a Sch körül jártam, oszt dumáltunk egyet. Hétvégén gólyatábor vagy miarák lesz, és szomorkás, mert csak 60-an lesznek


Az átlagos Haszprus-blog bejegyzésektől eltérően ezúttal lelki állapotommal foglalkozó írás következik.

Az az utóbbi időben nem túl szokásos dolog állt elő, hogy elég boldog napjaimat élem.

Ez nem azért van, mert kiváló lett az Anal 2 ZH-m.

Mint már leírtam, a BME-n, és úgy egyáltalán az utóbbi években, kicsit kisiklottak a barátkozási szokásaim az általam normálisnak tartott kerékvágásból, nevezetesen leálltam az ismerkedéssel, baráti kör kialakításával, stb. Lsd. bejegyzés no. 479, 480, 486, 487. Ezek a bejegyzések kissé depis napjaimból valók, konkrétan 2003. december 30-ról.

Csak nevek nélkül. Aki járatos az ügyekben az tudni fogja hogy kikről beszélek, aki meg nem, annak nem lényeges tudnia.

Az utóbbi hét, illetve a második félév fejleménye, hogy valahogy úgy alakult, hogy először erősebbre építettem egy haveri kapcsolatot a BME-n valakivel, akivel sok tárgyra együtt járunk. Rendeztünk magánkonzultációt is. És egyáltalán, egyre jobban összeszokunk ahogy az idő halad.

Magánkonzi téren azonban nem ő az egyetlen, mert van más is, akivel ilyen célból rendeztünk találkozót.

Volt most egy harmadik ember is, akit pokoli régóta ismerek netről (legjobb netes barátom volt egy időben), de élőben nem jöttünk ki túl jól, részben azért, mert ő nem Budapesten lakott, részben más dolgok miatt (egész konkrétan: élőben valahogy nem tudtunk elbeszélgtni, bár ez javult mióta ő itt van Bp-en). Vele csökkent a fizikai távolság, mivel 2003. szeptemberben BME-s lett, Sch-es, és azóta találkoztunk párszor, minden esetre vele is tartottam egy magánkonzit a héten, aminek nagyon örültem. Vele nyilván javul az élő közös témák hiánya, hisz most majdnem egy helyre járunk, igaz, nem egy szakra sajnos.

A mai napon pedig új barátra tettem szert, a felsorolásomban ő most a negyedik személy. Az illetőt fél éve ismerem, azonban általában egy harmadik illető társaságában találkoztam vele órákon, és számomra csak mellékszereplő volt. Úgy adódott azonban, hogy a harmadik illető nem jött be utóbbi 1-2 közgáz előadásra, és dumálni kezdtünk [jut eszembe egy ilyen közgáz előadás volt már 2003 vége felé is valamikor], aztán közgáz után is dumáltunk egyet. A mai napon pedig úgy adódott, hogy aki mellett szoktam Progon ülni, amellett most nem volt hely. A szituációt cseppet sem bántam, mert már jópár hete el akartam mellőle költözni, tekintve hogy úgy hadar a srác, hogy egyszerűen a szövegének a 70%-át nem értem füllel hogy mégis mi az eget mondÂ… ami kínos helyzeteket szül, és már untam a dolgot. Szóval ma leköltöztem az új személy mellé, megin jót dumáltunk (Prog helyett, ehhhh!), meg utána is (Fizika eleje helyett .

Konklúzió. Az utóbbi időben, főleg utóbbi egy hétben, tehát időben meglehetősen koncentrálva, több emberrel kötök szorosabb kapcsolatot, az itt felsorolt 4 emberrel úgy tűnik elég jól kijövök. És ez már eléggé hiányzott az utóbbi 1-2 év felszínes haveri kapcsolataiban.

Téves következtetés lenne azt hinni, hogy érdekbarátságokról van szó, noha 4-ből 3 embernél szerepet játszott a jó viszony fejlődésében a magánkonzi. A magánkonzi egyszerűen azért játszik szerepet, mert egyrészt ilyenkor levágja az ember, hogy vajon szívesen segítenek-e neki (márpedig feltehetően annak segítenek szívesen, aki nem senki számukra), másrészt ebben a konkrét helyzetben tényleg szívesen segítenek neki, harmadrészt pedig a magánkonzikon kívül tulajdonképpen bme-sekkel nem-igen töltöttem az órákon kívül plusz időt.

Update 23:00: Ráadásként a héten további, egyelőre nem túl jelentős személyekkel is megismerkedtem, meg úgy egyáltalán a második félév hozott jópár új arcot.


A mai nap fénypontjai:
  • VD digit magánkonzi @ SCH
  • Z talkin in the rain avagy Hogyan fröcsköljünk minél több esővizet az esernyőnkről beszélgető-partnerünkre
Sad points o' the day:
  • Közgázból lehet hogy megjelenik vizsga előtt az überfos szar könyv, és akkó lehet hogy meg kell venni. (4k huf, dupla sorköz, kemény kötés)
  • Szglabbal hadilábon állok mán megin
  • Z-nek vissza kellett adni a C++ könyveket, mert szeret minél több könyvből tanulni (asszem 3-ból). Mivel minden könyv egymásnak ellentmondó információkat tartalmaz adott dolgokról, funkciókról, eljárásokról, stb, ezért Z főleg páratlan számú könyvből szeret tanulni, hogy biztosan tudjon valamelyik magyarázat javára dönteni. LOL.

Vegyük sorra a mai napot.

Úgy terveztem hogy bemegyek a pénteki bsz gyakra, ami 08.30-kor van, hogy megnézzem a zh-mat. A dolog meghiúsult, ugyanis a bme-re menet a cipőmön valószínűleg egy utcai kutyától származó ojjektumra lettem figyelmes. Az ojjektumnak nem volt egyértelműsítő paramétere a szaga, attól még akár sár is lehetett volna.

BME I épület előtt megint összefutottam R-rel, aki megkérdezte tőlem, hogy szerintem mit lehet csinálni a BME körül 4 órányi szabadidővel. Hát igen, a messziről bejáróknak legnagyobb szopása ez, a lyukas óra. Ajánlottam neki a HSZK-t, majd megtárgyaltuk, hogy nem megfelelő az ötlet, mert a HSZK-ban az ember 20 perc alatt leellenőrzi ötször a leveleit és egyszerűen már nem tud mit kezdeni magával utána.

A beljebb húzott részt csakis edzett gyomrúaknak ajánlom, mert kitérek az előzőekben említett ojjektumra.

Update 2004. ápr. 11. 00:54 ez a rész a továbbiakban inkább a privát archívumomat gazdagítja.
A dolgon eléggé felidegesítettem magam - én ilyen idegeskedő vagyok -, úgyhogy inkább nem is mentem be BSZ-re, hanem más program után néztem. Először bennem is a 'mi a francot lehet csinálni egy órán át' kérdés fogalmazódott meg, de végülis sétáltam egy jót az info-parkban elhelyezkedő BME és ELTE épületek körül. Ezek az épületek meglehetősen szépek, modernek, nekem nagyon tetszenek. Most végre megnéztem őket alaposabban. A két ELTE épület között szépen karban van tartva a fű, míg az ELTE és a BME között csak gaz nő.

Végül leültem az I épület előtti padokra, felnyomtam az orromra a napszemüveget, és királyul éreztem magam. Sütkéreztem vagy negyed órát, baromi kellemes volt.

Megérkezett BB, átvonultunk a HSZK-ba Prog magánkonzira. Namost BB ahelyett hogy komolyan vette volna a dolgot, kb. 45 percen át a leveleit olvasgatta meg böngészett. Jó, nekem aztán elvileg mindegy hogy tanítok-e neki progot vagy sem, de ha azért mentem oda, akkor végezni akarom a feladatomat. Amúgy is vannak dolgok amikben szívesen segítek.

Kapitány a hajónaplónak: 2004.04.09. BB egyelőre nem figyel oda a programkód strukturálására. Ez nem yo. Próbálom megtéríteni.

Térítés után Digit, egyre elborultabb feladatokkal, de mindegy. Digit után Analízis 2 gyógy fakt gyak, előtte a jó tapasztalataimra alapozva ismét süttettem magam az I előtt, igaz ekkor már nem volt olyan jó a nap. A fakt gyakon volt benn egy srác, aki fullra nem vágott semmit, ellenben mindenre rákérdezett. Érdekes volt. Ment rajta a röhögés ezerrel. Önkritika. Na az nem volt neki. Droidzónába való helyzet volt. Megemlíteném azért, hogy aki az órát leadta [valami felsőbbéves] az sem volt éppen a helyzet magaslatán. Mondjuk úgy, hogy voltak homályos foltjai az Analízist illetően Pedig gondolom hogy akiket beküldenek ide a felsőbbévesek közül az Analízis tanszékről órát tartani, azok biztos elég penge emberek. A múlt heti srác pl. mondta hogy hogy szoktak ZH-kat javítani stb, pedig csak másodéves. Nem gyenge.

Igaz, nálunk már gimiben is volt egy csaj [osztálytársunk] aki a spanyol ZH-inkat javítgatta

A nap hátralevő részéből csak annyit tudok megemlíteni, hogy betoltam egy tavaszi baconös McRoyalt, és 21:00-re értem haza.

Update izé... spanyol ZH?? gimiben? Azok csak dolgozatok voltakÂ…

Update 2 valami külföldi diák megkérdezte első félév elején, szótárban való hosszas keresgélés után, hogy mi az a doga. Hát igen, aki nem anyanyelvi, Â…


Egyébként BB-vel tartottunk egy BSZ/Prog magánkonzultáció bartert. Jó volt. Megállapítottuk hogy fasza lehet sch-esnek lenni és állandóan magánkonzikat tartani/-ra járni.

Egyékbént már régóta tervemben áll a magánkonzi, úgy mindenféléből amiből éppen kell, és szerintem majd sort is kerítek ilyenekre gyakrabban, nagyjából vizsgaidőszakban elkezdve. Vagy valamikor, nemtom.
» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.