barátok - 2004 szeptember - 18 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Olvasói levelek 2004.09.30.

©   Haszprus   |   adok kapok fejlesztés olvasói levelek
Kedden regéltem nektek arról a könyvhirdető oldalról, amit készítettem, minekután idegesített, hogy a levelezőlistáinkon mentek ezek a spamek.
"Szerintem baromi jó ötlet ez a spéci hirdetőfelület, szükség lenne rá.
Te vagy az Über-Man, szóval legyen a könyvcsencselő portálod is über!"
(more quotes)

Részletek később, a projekt plant egyelőre nem teszem publikussá. Úgy néz ki, nem egyedül fogom tovább fejleszteni. Remélem. Holnap tartunk ezügyben egy kis konzultációt.

A lista-admin részéről szintén támogatásra leltem.

Haszprus

Rám-szakadék: not yet

©   Haszprus   |   barátok túra
Kemény ez a munka, szétbasz az ideg.
(Belga - Kalauz 2)
Kulcsszavak: Rám-szakadék, 1 hét puhatolózás, 1 hét szervezés, 90 email (a két irányban együtt), és végül mindhiába.
Haszprus

Kicsi @ Boráros-tér

©   Haszprus   |   12e barátok élelmezés történelem
Ja, rég volt már mekis sztori. Következő a helyzet. Pénteken Kicsivel eldzsaltunk a Bojájos-téji mekibe, de mivel még csak 10.15 volt, ezért csak reggeli kajákat lehetett kérni. Ehhez azonban nem sok kedvünk volt, úgyhogy Kicsi bedobott egy teát, de ezen kívül abban állapodtunk meg, hogy majd 10:30 után normálisan belakmározunk.

Kicsi közben elmesélte, hogy jártak nemrég a camponai McDonald's-ban, ahol a pultos csaj azt mesélte nekik, hogy ha 3 percen belül nem szolgálnak ki - amit ők talán mérnek is, feltehetően -, akkor jogában áll a vevőnek valami ajándékot kérnie, úgy mint fagyi, vagy kóla, asszem.

Kicsi nagyon rá volt állva a dologra, úgyhogy 10:30 után ilyen 2 perces szócsatát le is vágott a helyi pultos csajjal, aki nem adta könnyen magát, Kicsi pedig már kezdte feladni. A pultos elmagyarázta hogy hát az csak nagyon különleges helyzetekben áll, meg minden, mindkét fél győzködte a másikat, hogy kinek is van igaza, a végső aduja pedig az volt a csajnak, hogy vagy 10x megkérdezte, de tényleg nagyon szeretnéd azt az ajándékot? de tényleg? szeretnéd? igen?, itt Kicsinek kezdett elfogyni a bátorsága úgyhogy kénytelen voltam besegíteni néhány olyan beszólással mint Szerintem szeretné, igen… Úgyhogy legnagyobb meglepetésemre végül mindketten egy-egy fagyival távozhattunk, ja és mellesleg véletlenül supersize menüt adtak normál pénzért

Vajon legközelebb beengednek minket még abba a mekibe?

Haszprus

Nem jövök-e bulizni?

©   Haszprus   |   barátok buli life
Ilyen telefonhívás érkezett, hogy itt az arc az újvár klubnál, nem jövök-e bulizni. Egy dolog, hogy már pizsamában nyomom a netet, de ettől eltekintve is kénytelen voltam azt mondani, hogy sajna hétköznap elég merész vállalkozás lenne bulizni menni, főleg hogy pl. holnap 8-kor kelek és 18-ig suli van, kőkeményen.

Lehet, hogy nem vagyok elég partyarc?

Haszprus

ZP? M4? Emil rulez?

©   Haszprus   |   barátok buli történelem
Nem tudom, hogy menjek, vagy ne menjek. Van estére egy meghívásom a ZP-be Dedixtől és bandájától, viszont mint azt már leblogoltam itt-ott, nem különösebben kedvelem a helyet. Megoldható lenne az is, hogy máshova menjünk, pl. az M4-be, viszont egyrészt miattam mennénk oda, másrészt ennek ellenére én nem ismerem a helyet, harmadrészt annyit se tudok, hogy vajon ma nyitva van-e. Amit tudok, hogy ott elméletileg olyan zene megy, ami nekem bejön. Viszont pl. asszem nem nyitott, pedig az szempont.

Ami most még eszembe jutott, hogy akár egy rövid ZP után is átmehetnénk az M4-be (ZP-ben ugyanis 20-tól emil rulez koncert van, ami többeknek is jó - ld. VDavid, Dan, bár nekem pont nem annyira), de szerintem ez a legnagyobb bullshit ötlet, mert a többiek úgyse volnának hajlandóak rá. Szerintem.

Ezen problémák foglalkoztatnak.

Haszprus

Sörözgetés a Feneketlen-tónál

©   Haszprus   |   12e barátok buli coolpix fotózás történelem
Tartottunk páran valami kis sörözést, legalábbis annak indult, kötetlen beszélgetés, kiülni valahova, stb. Találkoztunk a Móriczon 18.30-kor (!), ScoobyZoli, KB, Giorgio19 (akinek a nickje egy ideje már nem túl aktuális), Tyütyü, Kicsi, Schloddi, meg én. Italra a móriczi Sp#rban tettünk szert, Borsodi rulez, főleg a 0,75-ös strapapalack, úgy csúszik belőle mintha kólát innék. Elbaktattunk a Feneketlen-tóhoz, ahol megtapasztaltuk hogy nem hiába hoztunk pulcsit vagy dzsekit, ki mit, mert elég hideg volt. A 0,75 sör nem bizonyult elégnek (ki hitte volna), úgyhogy szereztünk még egy adagot valami helyi elosztónál, s közben gyanús felvételeket hagytunk a Kosztolányi Dezső tér térfigyelő kameráinak szalagjain. Következett a Móriczon valami söröző (3 dl ice tea), a ZP (1 szelet gombás pizza), és végül pest (1 gyros), majd 1-2 órányi wartburg-betolás, annak mindenféle folyományával együtt…

Megint cigarettaszagom van, és ez rohadtul irritál. De a Szóda udvar sokkal durvább volt.

Haszprus

Gallery, saját szerver?

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés történelem
A mai nap részben a Haszprus Private Gallery népszerűsítésével, részben pedig fejlesztésével telt, estére pedig befutott néhány kellemes hír a holnapi napról valamint a távolabbi de nem túl messzi jövőről.

Felmerült, hogy esetleg saját szerverem legyen - tehát egy komplett gép direkt nekem dedikálva, jó széles sávra rákötve -, de attól tartok, több problémát és elfoglaltságot jelentene, mint amennyi előnyre tennék szert általa. Mi a jó egy saját szerverben? Írjatok véleményt. Ami eddig eszembe jutott:

+ BNC (irc-n gizda haszprus.hu-s hostom lehet)
+ Pénzemtől függő tárhely (ld. mekkora vinyót veszek bele) (viszont nincs rá szükségem)
+ Olyan szoftvereket és kiegészítőket rakok fel amilyet akarok (legújabb php, extension-ök, stb.)

- Eddig ingyen volt, ehhez viszont mégiscsak össze kéne dobjak egy gépet
- Eddig szakavatott rendszergazda vigyázta a haszprus.hu álmát, ezután én vigyáznám, és hát távol áll tőlem a rendszergazdaság fogalma
- Még egy dolog ami az időmből elvonna egy szeletet

szerinted mi a jó a saját szerverben?

Haszprus

Net rulz

©   Haszprus   |   barátok hwsw life
Megint több emberrel külön-külön eljutottam arra a végkövetkeztetésre hogy net rulz. Itt a legjobb, legegyszerűbb, leggyorsabb, legolcsóbb megszervezni bármiféle partit, összejövetelt, stb.
Haszprus

Norby contact 2004

©   Haszprus   |   12e barátok történelem
Nah rendeztem egy 4,5 órás dumálást Norbyval, a végén a biztonsági őr közölte velünk a Westend teljesen áramtalanított McDonald's-ában, miután megkérdezte hogy ott dolgozunk-e, hogy háromnegyed órája bezártak
Haszprus

2nd summer pardey

©   Haszprus   |   barátok buli történelem

Na megvolt a 2dnd pardey. Résztvevők: Balage, FEARnet, ZaK, Haszprus. További résztvevők: Dóri, Kdani.

Tapasztalataim a következők: 300 ft a nemtommilyen benzinkútnál a nemtommilyen chips. Mindjárt beburkolom. A Szóda udvar g#ciszar hely. A ZP-be hiába járnak ezek az arcok mert mindig panaszkodnak hogy szar a buli De térítem őket, előbb-utóbb irány az E-Klub.

Kib#szottul cigiszagom van. Kurv#sz#r.

ps. Balage megkérdezte hogy mérnem megyek Norbyval bulizni. Tényleg. Mérnem?