bme - 2004 szeptember - 22 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

BME félév közbeni félévértékelés

©   Haszprus   |   bme történelem
Ijesztő méreteket öltött a kihagyott előadásaim száma. Rendesen pótlom egyébként mindről a jegyzeteket. Jelenleg a következőképpen látom az idei tárgyaimat:

Tárgy Kredit Komment
PT 5 Minden risztekpám az előadóé. Jó tárgy, érdekeseket és hasznosakat tanulunk. Még nem tudom, az óráknak a vizsga szempontjából mennyi értelme van. Az ajánlott irodalom 6900 Ft-ba kerül, így felejtős.
Szglab 3 2 Az előadó eléggé unalmasan tartja az órát. A téma: Java. Ennek a nyelvnek igen hasznos az ismerete, örülök hogy tanuljuk.
Anal 2 8 A félév legsúlyosabb tárgya. Trágya.
Fizika 2 5 Nem szeretjük. Unalmas. Fölösleges.
BSZ 2 5 Gráfelmélet. Nem rossz. Nem mondom, hogy magamtól érdekelne, de ha már van ilyen tárgyunk, nem baj.
Digit 2 5 Szar, unalmas. Legalábbis eddig. A digit 1 jó volt.
MaLo 3 Eddig sajnos a 3-ból 1 órán voltam benn. Ma pl. rohadtul görcsölt a gyomrom és ezért nem mentem be. Az első óra alapján nem tűnt nehéznek, a későbbi jegyzeteket még nem néztem meg, csak beszereztem.
Tesi 0 Azt hiszem, idén is kihagyom a tesit. Semmi kedvem hozzá.
Haszprus

Adok-kapok, day 1

©   Haszprus   |   hwsw fejlesztés bme történelem
Roppantmód idegesített, hogy a bme info2003 és duma2003 nevű levlistáit ellepte a könyvárus spam, melyet maguk a felhasználók küldözgetnek. Úgyhogy 12-től éjjel 1-ig összedobtam egy oldalt, ahol lehet könyveket hirdetni, meg ilyesmi.

Ez egy áru-adatbázis. Kicsit más felfogásban, mint a legtöbb. A webes apróhirdetéssel foglalkozó oldalak nagyrésze nem [jobban mondva az általam ismertek közül egyik sem] csoportosítja a hirdetéseket konkrét hirdetett termékre. Ha elmegyünk az apronetre, nem találunk olyat hogy teszemazt nokia 6600-k listája.

A site-ban, amit létrehoztam, az a lényeg, hogy a user előre felkínált könyvadatbázisból választhatja ki, hogy milyen könyvet hirdet. Az adatbázist pedig maguk a userek töltik fel, a hirdetők, abban az esetben, ha még nincs benne a db-ben az a könyv, melyet amúgy ki kéne választaniuk a listából, hirdetésre. Ilyenmódon a db-ben nem lesznek fölösleges bejegyzések, és mindenki boldog lesz, mert nem kell azzal szívnia, hogy el van írva a könyv neve, vagy bármi más.

Egyelőre írtam az egyik adminnak, mit szól hozzá, a listáinkról pedig tiltsák ki az eféle spamet. Meglátjuk mi lesz.

A blogon korlátozom a napi bejegyzések számát. Nem scripttel, hanem önuralommal.

Haszprus

BME problémák

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Íllítólag esik. Nem volt kedvem suliba menni. De ma azért még bemegyek két előadásra. Amit kihagytam: MaLo (demian tanácsa ellenére), Digit2. Ez utóbbi csütörtöki előadása megasux, mert az IB138-ba van bezsúfolva több ember, mint amennyi a férőhely. És az a terem még csak nem is lejt, vmint kicsi a belmagassága. Gáz. A MaLo-t viszont sajnálom.
Haszprus

Fizika & új smileyk

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
Bealudtam fizikán úgy negyed órára, vagy nemtom mennyire. Durván. Esküszöm, ez a legfölöslegesebb tárgyunk, legalábbis én hótziher hogy nem fogok ilyen irányba mozdulni hogy bármi közöm is legyen a nem tisztán szoftver-alapú dolgokhoz. (no ezt a bejegyzésemet majd előszedjük pár év múlva egy kis újraelemzésre )

új smiley-k: >

smiley inventory: >
Haszprus

PT vizsga vajon mi?

©   Haszprus   |   fejlesztés bme
Most jöttem PT-ről. Zsír. Ez a legzsírabb tárgy a harmadik félévben, az teljesen garantált. Talán jobb a Prog2-nél is. A csávó előadásmódja sokat hozzátesz. De még nem látom, vajon miféle vizsga lesz ebből a tárgyból.

Update 12:45: na utánanéztem hogy milyen lesz a vizsga, itt van két feladatrészlet pl.





Atom.
Haszprus

Eljött az első úszás napja

©   Haszprus   |   bme úszás
Eljött az első úszás napja a harmadik félévben. Semmi kedvem hozzá. 7-től lenne a MAFC uszodában, de asszem kihagyom. Lehet, hogy majd jövő héten elmegyek, és az is lehet, hogy nem. Ha nem lenne a MAFC uszoda ekkora gettó, sokat lendítene a helyzeten. Valamikor majd elmegyek dokihoz, és megkérdezem, mégis mit szólna ha konditerembe járnék, merthogy elvileg gerincferdüléshez nem túlzottan ajánlott. Első évben szerettem volna arra járni, de a tanár a tájékoztatót rögtön azzal kezdte hogy felsorolt egy rakás dolgot amik esetén erősen ellenjavallott a konditerem, s ebben én is érintett voltam.
Haszprus

Ami történik itt, az én vagyok

©   Haszprus   |   bme
azért reggel majdnem beértem…

Eddig itthon betoltam egy adag kávét, meg a suliban is egy holland capuccinot, mert az finom.

Most jövök MaLo előadásról, hát ez valami kész. Idézek pár dolgot:
Ami történik itt, az én vagyok
Hogy lehet egy mondatba 5 "és"-t egymás mellé préselni? Bolt fölé ki van írva, hogy "Zöldség, és, gyümölcs", emberünk beszól, hogy "Zöldség és és, és és és gyömölcs közé nem kell vessző."
Aszondja a csávó (Serény), hogy lehet még fokozni a dolgot.
Megkapjuk írásban a fenti mondat problémáját: "Zöldség, és, és, és, és, és, gyömölcs közé nem kell vessző." De hisz ez is hibás, mert zöldség és és és és és és …
Ezen a ponton a röhögéstől sírvafakadt az előadó ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
Haszprus

ZH-előrejelzés

©   Haszprus   |   bme
Király, a 12. hétre eddig MaLo, Anal2, és Fizika2 ZH-k vannak bejelentve. Még az is lehet, hogy mind ugyanazon a napon lesz. És két tárgyból még be sincsenek jelentve a ZH-időpontok…
Haszprus

Nézegettem _kicsit_ az Analízist, valahogy meg…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Nézegettem _kicsit_ az Analízist, valahogy meg lehet azé érteni. Mondjuk még annyit se néztem át, amennyit kellett volna mára. Mindegy. Slp kell. Hol van megin a 8 órás projekt� pedig idén nagyobb esély lenne rá. Az a baj, hogy éjszaka sokkal jobban tudok koncentrálni a külső zaj hiányából fakadóan, így érdemes éjjel olvasgatni amit akarok.

ps. lehet hogy mostantól nem fogok target=_blank-okat tenni a linkekbe, úgyhogy készüljetek hogy minden ugyanazon böngészőablakban fog megnyílni a blogon.

Haszprus

ó“rarend 2004/2005 első félév, preview

©   Haszprus   |   bme
Még nem végleges, ld. #00ff00 színű bejegyzés, de azért lényegében ilyen az órarendem:


Megjegyzem, a szerdai ZH időpont kizárólag a PT, Lab3, MaLo tárgyakat érintené. Ezek közül tudom, hogy a PT-hez nincs ZH, a többit most nézem, úgy tűnik, Lab3-ból a 13., MaLo-ból pedig a 12. héten írunk ZH-t. A 12. és 13. héttől eltekintve tehát nincs szerdán első órám, és ilyen módon 12-re kell bejárjak 12 alkalommal (merthogy 14 hétből áll a szorgalmi időszak). Királyság.
Haszprus

BME másodév első nap

©   Haszprus   |   bme történelem
No hát az első nap egész tűrhető volt, meeteltem csomó arccal, és kivételesen nem kellett magányosan közlekednem az utakon sem. Az Analízis 2-t elég brutálul tartják, és besüt a terembe a nap mint állat (K épület megasux), a Programozás technológiája előadásnak pedig megkérdőjelezhető köze van a leendő vizsgához. Egyéb óráim nem voltak, kérem kapcsolja ki.
Haszprus

Programozás technológiája

©   Haszprus   |   bme
(12:18:31) (+Haszprus) csumi lamzorok
(12:18:51) (+Haszprus) szglab még nincs az első héten
(12:19:23) (+Haszprus) kibaszott király tárgy ez a programozás technológiája... faszi végig űrszondák baleseteiről meg ilyesmikről beszélt hogy egy float->int konverzió hiánya miatt hogy ment szarrá 1 mrd $

Update 12:40:
"Ha runtime-dinamikusan creatolom a komplexeket, akkor menetközben kéne kompilálni az újabb fánksönöket." szóval az hogy angolul vannak a diái az egy apróság csak...