fáradtság - 2004 október - 24 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Kategorizálás

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés
Szépen ki fogom töltögetni az összes eddigi bejegyzéshez, hogy milyen kategóriába illeszkedik. Lesz egy kis meló vele. (Ja igen, szóval bejegyzés-kategóriákat hoztam létre.)

Update 05:11: ja és persze hulla vagyok, az előbb meglepődve ébredtem fel a székben, igaz valszeg csak pár másodpercre merültem álomba.
Haszprus

SQL átépítés

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés haszprus meló sql

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus blogja - átalakítás alatt
Hali.

A site adatbázisát némiképp átírom, remélhetőleg pár óra alatt megvagyok vele. Addig a lap nem elérhető.

Udv: Haszprus
update 13:38 tévedtem, kurvanagy meló lesz Kb. 107 mezőt neveztem át, és a kódban áttérek a mysql_fetch_row-ról mysql_fetch_array-re. Közel 300 KB kódot kell átnéznem és rengeteg helyen megváltoztatnom.
update 14:00 hát ez kurvaunalmas, eddig 20 KB cuccban írtam át a dolgokat, és várható hogy ezután még lassabban fogok haladni, mert eddig még csak olyan kódrészen jártam ahol már mysql_fetch_array-t használtam eleve
update 14:35 pause. it's killing me.
update 14:52 44 KB átnézve.
update 15:10 86 KB átnézve.
update 15:21 sok bugfix, 88 KB átnézve.
update 15:24 megjelenik az oldal vázának egy része
update 15:29 éhes vagyok, álmos vagyok.
update 16:19 112 KB átnézve.
update 17:14 147 KB. 40 KB múlva megy publikussá a dolog. Ha valami bugot találtok majd, legyetek szívesek, szóljatok, előre is thx.
update 17:32 az olvasókat érintő 181 KB-nyi kód (miért nem 300? mert 100 KB az admin felület kapásból, és voltak dolgok amiket töröltem) frissítésre került, picit tesztelgetek, aztán újra megy a site.
18:30, a lap újra elérhető. Jó sok bugfixelni-való volt.
Haszprus

Igazából az elmúlt jónéhány napban nem igaz…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Igazából az elmúlt jónéhány napban nem igaz rám az az állításom, miszerint egyáltalán nem vagyok fáradt éjjel. Rohadtul fáradt vagyok, és hunyorgok, alig bírok itt maradni, dehát annyi a teendő, hogy hihetetlen. Blogolni kell, meg minden. És 'ma' reggel megint nem bírtam felkelni.
Haszprus

Variációk szenvedésre

©   Haszprus   |   fáradtság
Ha az ember 6kor tér aludni akkor felteheti előtte a kérdést hogy vajon miként kíván szenvedni aznap.
  1. csörgeti az órát 10-kor vagy valami ilyesmi és szörnyűséges fájdalmak közt kel fel, esetleg ez a művelet több órát is igénybe vehet, esetleg végig 10 percenként csörgő órával
  2. csörgeti az órát x-kor és szinte tuti hogy úgyis visszaalszik és nem kel fel, csak este 8kor
  3. kihagyja az alvást és kávéval átvészeli a napot, cserébe másnap reggel fel tud kelni. ha sikerül a napot átvészelni.
  4. ha a harmadik verzió annál fogva hiúsul meg, hogy napközben elalszik, az a legszarabb, garantált hosszútávú bioritmuszavar keletkezik belőle
kínok kínjai ezek, igazából már pár napja (vagy a matávos 120 ft-os éjjeli netezgetés óta?) elbasztam az egészet
Haszprus

Environmentális interrapt

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Jó, tehát úgy tapasztalom, hogy az eselpé módot túl sok akusztikai és egyéb environmentális interrapt lekezelése teszi futtathatatlanná ezekben a korai órákban.

Update 2004. okt. 23. 02:43: talán tanulok most egy kicsit, ahogy már tegnap dél körül is akartam volna, de abból nem (sem?) lett semmi.
Haszprus

Nem megy a reggeli kelés

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Holnap csütörtök van. Erről az jut eszembe, hogy 8-tól 10-ig digit 2. Erről az jut eszembe, hogy a hetedik tanítási héten járunk, és eddig egyszer sikerült a csütörtök reggeli digit 2-re beténferegjek, éspedig a legelső digit 2-re. Onnantól valahogy nem jött össze. Reggeli végkimerültség, stb.
Haszprus

class Man { foz() { wife.foz(); } }

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés
Kis objektumorientált ujjgyakorlat:
class Man extends Human { private Woman wife; Man(String name) { super(name); } public void addWife(Woman wife) { this.wife = wife; } public void foz() { msg("Fozok anyad hatan! Fozzel te!"); wife.foz(); }
Update 06:23: igen, ma éjjel nem aludtam.
Haszprus

Bluescreen, szerviz?

©   Haszprus   |   bme fáradtság hwsw
Ma kétszer megakadt ott a gépem boot közben, hogy checking nvram. Tegnap cd-írás alatt pedig elszállt mindenféle usb eszközöm. Ja és egy bluescreent is kaptam (ami igazi ritkaság).

Be kellett volna adjam nyáron szervizbe. Vagy most is megtehetném, igazából. De nehezen viselném, ha két hétig nem lenne itthon gépem. Igaz, a HSZK és a Sch egyaránt közel van (szóval pl. napi szinten tudnék emailezni meg ami kell*), de még mindig nem vágom pontosan, hogy utóbbi helyen miként lehet "publikus" internet-hozzáférés elé kerülni. A kifizetett KDO-mra pedig lassan két hete várok.

Mondjuk valszeg a tanulmányi eredményeimnek és a 8 órás project teljesíthetőségének igen jót tenne két hét gépelvonás. Lehet, hogy meg kéne lépni.

* őszinte legyek? szerintem tutira nem mennék el naponta a hszk-ba vagy a sch-be csak azért, hogy netezzek. egyszerűen nem vagyok függő és kész csak ha már itt van és be van kapcsolva etc akkor nehéz elmozdulni előle.