fejlesztés - 2004 október - 25 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Kategorizálás

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés
Szépen ki fogom töltögetni az összes eddigi bejegyzéshez, hogy milyen kategóriába illeszkedik. Lesz egy kis meló vele. (Ja igen, szóval bejegyzés-kategóriákat hoztam létre.)

Update 05:11: ja és persze hulla vagyok, az előbb meglepődve ébredtem fel a székben, igaz valszeg csak pár másodpercre merültem álomba.
Haszprus

Adatvesztés a szavazófülkében

©   Haszprus   |   fejlesztés
jól felülírtam az összes kurva szavazás kérdéseit a blogon.

mindegy, van backup, csak kicsit manuális lesz a helyreállítás.

Update 01:36: helyreállítottam amit lehetett, pár válasz elbaszódott, de a dolgok többsége megvan.
Haszprus

SQL átépítés

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés meló sql

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus blogja - átalakítás alatt
Hali.

A site adatbázisát némiképp átírom, remélhetőleg pár óra alatt megvagyok vele. Addig a lap nem elérhető.

Udv: Haszprus
update 13:38 tévedtem, kurvanagy meló lesz Kb. 107 mezőt neveztem át, és a kódban áttérek a mysql_fetch_row-ról mysql_fetch_array-re. Közel 300 KB kódot kell átnéznem és rengeteg helyen megváltoztatnom.
update 14:00 hát ez kurvaunalmas, eddig 20 KB cuccban írtam át a dolgokat, és várható hogy ezután még lassabban fogok haladni, mert eddig még csak olyan kódrészen jártam ahol már mysql_fetch_array-t használtam eleve
update 14:35 pause. it's killing me.
update 14:52 44 KB átnézve.
update 15:10 86 KB átnézve.
update 15:21 sok bugfix, 88 KB átnézve.
update 15:24 megjelenik az oldal vázának egy része
update 15:29 éhes vagyok, álmos vagyok.
update 16:19 112 KB átnézve.
update 17:14 147 KB. 40 KB múlva megy publikussá a dolog. Ha valami bugot találtok majd, legyetek szívesek, szóljatok, előre is thx.
update 17:32 az olvasókat érintő 181 KB-nyi kód (miért nem 300? mert 100 KB az admin felület kapásból, és voltak dolgok amiket töröltem) frissítésre került, picit tesztelgetek, aztán újra megy a site.
18:30, a lap újra elérhető. Jó sok bugfixelni-való volt.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/3 & kukac

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
Szglab3 kisZH2-m pluszpontra sikerült, de tréfás is lett volna ha nem így sül el, tekintve hogy a feladatkitűzés olyan jellegű volt hogy erősen gondolkodtam rajta hogy most vagy nagyon félreértettem valamit, vagy tényleg ilyen egyszerű 20-ból 3 arc nem tudta megírni jól ezt a kisZH-t.

Nagyházinak kukacot csinálok egyébként mer az könnyűnek tűnik. Nem akarok szglab házival szarakodni, van épp elég egyéb programozási feladatom.
Haszprus

Verdana -> Lucida

©   Haszprus   |   fejlesztés
Történt egy kis designváltás, verdana helyett lucida sans unicode, majd meglássuk hogy mennyire válik be. akinek nincs ilyen fontja az jelezze, fogalmam sincs h ez mennyire alapfont, különösen mondjuk linuxon.

Update 01:37: Nem vagyok biztos ebben a fontban…
Haszprus

Floating div power

©   Haszprus   |   fejlesztés
jópofa dolog ez a floating div hogy a kontentet tartalmazó blokkok automatikusan tördelődnek a használt képernyőfelbontás ill. böngészőablak szélessége szerint. nem mintha most fedeztem volna fel, de azért érdemes megjegyezni. tényleg frankó.
Haszprus

AK - OMIKK összeköttetés

©   Haszprus   |   adok-kapok bme fejlesztés történelem
AK changeblog:
23:11 2004.10.19. (SzaMa & Haszprus)

Hamarosan összekötjük az Adok-kapok oldalt az OMIKK (országos műszaki információs központ és könyvtár) adatbázisával, így lehetőség nyílik a könyvek felvitelére ISBN vagy jegyzetszám alapján. Egyszerre több hirdetés feladását is nagyban meg fogja könnyíteni az új cucc. Überzsíros JavaScript & PHP by SzaMa. Megjegyzendő, hogy a cucc bugzik Firefox 1.0 alatt ha 3 hirdetésnél többet ad fel egyetlen lépésben az ember, azonban Mozilla 1.8-ban nem. Ez egy Firefox bug, reméljük, hogy mielőbb javítják.

Haszprus

Egy élhetőbb levlistáért

©   Haszprus   |   bme fejlesztés hwsw
Én egy élhetőbb levlistát akartam.

Többek egyetértettek velem, de a kellő időben nem voltak mellettem.

Anyázás volt. Majdnem meglincseltek.

Roppant negatív élmény.

Update 23:28: egy szavazás állása alapján egy egyharmados (azaz rohadtul jelentős) kisebbség érdekeit sikerült hót egyedül képviseljem. Minden rajtam csattant. Köszönöm, Élet, kurvajó volt.

Update 2004. okt. 19. 00:08: vajon majd reggel amikor irl találkozom velük, élőben is meglincselnek?
Haszprus

Ne legyen több könyves levél a listákon!

©   Haszprus   |   adok-kapok bme fejlesztés történelem

Tegnap este a bme info2003, vill2003 & duma2003 adminjai megírták a levlistára (azaz kb. 1000 embernek), hogy mostantól az AK oldalt tessék használni.

Sziasztok!

Tiszteletteljes kérés mindenkihez!

1.) Ne legyen több könyves levél a listákon! -> Használjátok az ak.haszprus.hu-t! Ezentúl ez a hivatalos könyvpiac. Az egységesítés a többi listával már folyamatban van.

[…]

Power.

Haszprus

Rám-szakadék MA! & AK projekt

©   Haszprus   |   12e barátok bme első fejlesztés rám-szakadék túra

Rám-szakadék ma YEAH! Zsííííííír. Még nemtom jól választok-e majd reggel amikor szimplán dzsekit veszek. A met.hu szerint 20 fok lesz a tető. De reggel elég hűvös lesz. Én meg beteg vagyok.

És azt se tudom, hogy vajon túracipőben menjek amit kissé sajnálnék tönkrevágni (pedig túracipő), vagy pedig bakancsban. Utóbbi lesz, anyagi megfontolásokból (részben).

5 óra múlva ébredés.

Az AK-projektben SzaMa és az én együttműködésem nem olyan lesz, ahogy eddig gondoltuk. Illetve nem tudom még, hogy milyen lesz, és lesz-e egyáltalán. SzaMa és Olthyer szerint a KSZK-hoz érdemes járulni a projekttel, hogy azok adjanak valamiféle támogatást nekünk. A KSZK bigboss rábólint a dologra, amint 'hivatalosan' is jelezzük neki. Kérdés, hogy vajon mit adhatnak ők? Embert, szakmai helpet. Nem tudom… mire jó az?

Haszprus

class Man { foz() { wife.foz(); } }

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés
Kis objektumorientált ujjgyakorlat:
class Man extends Human { private Woman wife; Man(String name) { super(name); } public void addWife(Woman wife) { this.wife = wife; } public void foz() { msg("Fozok anyad hatan! Fozzel te!"); wife.foz(); }
Update 06:23: igen, ma éjjel nem aludtam.
Haszprus

Freevote

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
Elkezdtem írni egy Freevote scriptet. Merem remélni, hogy hasznos lesz.

Ezt tudja:
  • létrehozza a kérdést és a válaszlehetőségeket
Ezt kell tudnia:
  • szavazófelület
  • eredmények
  • egyes szavazatokhoz userenként (nincs regisztráció és nincs usernyilvántartás se, ez egy easyscript lehessen bevinni kommentet (ez plusz egy mező az sql-be, vmint annak feldolgozása)
Felhasználási lehetőség:
  • akárhol
  • bme belső levlistáin akármilyen kérdés megszavazásához. pl. meg akarom szavaztatni a néppel hogy szerintük jobb-e isbn/jegyzetszám alapján felvinni a könyveket, mint név alapján kiválasztani egy listából.
Haszprus

Adok-kapok: Haszprus vs SzaMa

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
SzaMa-nak és nekem egészen más céljaink vannak az Adok-kapok site-tal, és más motivál bennünket. Nem tudom, mi lesz ebből. Aggódom. Ez a saját projectem volt, és nem marad az. Persze mondhatnám, hogy figyu, azt akarom hogy a sajátom maradjon, de tiszta sor, hogy valamilyen szinten biztosan előnyére válna az AK-nak, ha nem egyedül fejleszteném (nem mintha egyedül nem bírnék megbírkózni vele). Lehet, hogy jó lesz, és lehet, hogy nem. Lehet, hogy nem fog már örömöt okozni, miután nem egyedül fogom fejleszteni. Nem tudom, sosem fejlesztettem még mással közösen.
Haszprus

Egy jó BME-s nap

©   Haszprus   |   adok-kapok barátok bme

A mai nap jó nap volt.

Eddig problémám volt az egyetemen, hogy túl kevés embert ismerek, vagy ha nem is olyan keveset, de mégis ritkán találkozom velük. De idén egész sok emberrel futok össze, vagy ismerkedek meg.

PT-n nem volt semmi különös, picit késve érkeztem - talán csak a legelső PT-n voltam ott időben -, és szokásomhoz híven az egyik jobb szélső ülésen foglaltam helyet az IB028-ban.

I épület után következett az R4N, ahol az szglab3-mat tartják. Itt Orcával (aka rudy) váltottam pár szót az aulában, majd laboron a túlterhelés miatt egy géphez két ember jut. Szerencsére nem valami gyíkarc foglalt mellettem helyet, így nem kellett rohadtul kellemetlenül érezzem magam egész órán. Mellesleg az óra kiváló volt, a gyakvezérnek érthető a beszéde, stb, és készültem is, meg lájtos is volt az első ZH. Vagy majd meglátjuk, nemtom (mármint hogy a csoportnak átlagban véve lájtos volt-e ez a kisZH). A csávó az előző héten is tartott labort, másik csoportnak, azok közül 16 embernek lett jó a kisZH-ja, 11-nek nem (háromértékű a dolog: jó = +0,5, nem jó = 0, nem jelent meg = -0,5 - ezek pontszámok, melyek majd a nagyZH-ba számítanak bele).

Labor után beugrottam diákigazolványt érvényesíteni, ahova olyan gyorsan behívtak sorszámhúzás után, hogy rohannom kellett az ügyintézőhöz. A KTH-ban egyúttal elintéztem az iskolalátogatási igazolást is.

KTH után a K épület felé vettem az irányt, és találkoztam Sanyival, aki 5-8. osztályban volt osztálytársam, és anno készített nekem egy teljes perl alapú news.hu-t. Na jó, nem teljeset, mert 99%-nál megunta és nem lett az egészből semmi Megtudtam, mi a helyzet a régi osztálytársaimmal, és jövőre meg vagyok invitálva ismét a nyári partikra (melyeket idén nyáron kihagytam egyébként, de meglátjuk, lehet hogy jövőre másként lesz, tényleg nemtom még)

A kis dumálgatás eredményeként ofkorsz késve értem Analízisre is (arról is 80%-ban elkések), ahol most már elég sok ismerős arccal van benépesítve a terem, ofkorsz mainframe mellett foglaltam helyet. Megállapítottuk, hogy az Analízis gusztustalan.

Analízis után mainframe-mel és Tamással vettem az irányt a Goldmann-téri 4-6-os megállóhoz, ahol belebotlottunk SzaMa-ba, aki vázolta, hogy

egész nap téged kerestelek
szóval kib#szottul fontos ember lettem. Meg akar pályázni az Adok-kapok site-tal egy (vagy több) ösztöndíjat, és el akarja költöztetni egy sch-es szerverre. Én ez utóbbinak egyáltalán nem örvendek, előbbi pedig kb. hidegenhagy. Nem titok, hogy mindenféle site-ot életem során két okból kreáltam

  1. fun
  2. ismertség

Namost ez utóbbi mértéke garantáltan csökken azzal, ha az Adok-kapok nem a www.haszprus.hu-n kerül elhelyezésre.

A találkozások sora azonban nem ért véget, mert a SCH környékén belebotlottam VDavid-ba, aki éppen valami össznépi fürdőzést rendezett közterületen, egy platós kocsi tetején, egy felfújható gumimedencében

Egyik olvasónk szerint

gondolom Schönherz Qpa van, óccsó játék hülyegyerekeknek

Végül ugyanitt összefutottam Anettel is, aki az info2003-admin-mivoltával az AK project egyik alaptámogatója

Update 16:50: a blogomon pedig minden eddiginél több user regisztrálja magát adott időmennyiség alatt, which is good.

Haszprus

Adok-kapok 041003

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
AK changeblog 21:15 2004.10.03.

- ak_intezmeny, ak_kar, és ak_szak sql táblák létrehozása, következő adatokkal:

IRCQuote fight! In the ring:

ak_intezmeny
i_id i_shortname i_longname
1 BME Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

ak_kar
kar_id kar_iid kar_shortname kar_longname
1 1 VIK Villamosmérnöki és Informatikai Kar

ak_szak
sz_id sz_karid sz_shortname sz_longname
1 1 Info Műszaki Informatika szak
2 1 Vill Villamosmérnöki szak

A későbbiekben a fenti lista bővítésére természetesen lehetőség nyílik.

Egyelőre nem tudom mit lehetne kezdeni azzal a problémával, hogy egy könyv tartozhat pl. két szakhoz, vagy két intézményhez. Pl. lehet hogy digitet ugyanabból a könyvből tanulnak az info szakon, mint a vill-en, sőt akár a bme-n meg a bmf-en is. (Csak példa, lehet hogy ez pont nincs így.)

Legyen egy külön táblázat ami direkt a könyvek és tárgyak közötti relációt írja le? Enélkül ugyanis csak bajosan [gányosan] megoldható, hogy egy könyv több szaknál is kilistázásra kerüljön.

Update 21:36: most kaptam az emailt SzaMa-tól, hogy egy überzsír fejlesztést amit csütörtökön irányzott elő és pénteken nálam meg is kezdtük a kidolgozását, most befejezett. Jobban mondva nagyot haladt vele. Úgy néz ki, össze tudjuk kapcsolni az Adok-kapok site-ot az OMIKK-kal (Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár).