történelem - 2004 október - 18 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Most voltunk Pizza-Pazzában. Lesz miről írni

Update 02:11: Na szóval találkoztam Norbyval a Boráros-téren, onnan mentünk a célállomásra. Egy darabig négyen voltunk, aztán még beszállingózott egy-két ember. Neveket most nem, képek amúgy a Private Galleryben, megfelelő jogosultságok esetén�

Én betoltam egy Songoku pizzát, amiről kiderült, hogy azért ez a neve, mert SONka GOmba KUkorica� Óriási Pizza után csocsóztunk is egyet.

Alkoholt vagy egyéb tudatmódosítót természetesen nem fogyasztott egyikünk sem, de ez nem akadályozott meg abban, hogy jó kis balesetet szenvedjünk, melynek következménye az én esetemben némi fejfájás - nem túl súlyos -, nyakhorzsolás, két helyen bedagadt a lábam, és lejött egy minimális bőrrész a kézfejemről. Az adott pillanatban és az elkövetkezendő 1 órában bizony igencsak boldog voltam hogy be volt kapcsolva a biztonsági övem.

A biztonsági öv jó, értem? (Én mindig bekötöm, még ha nem is vagyok magamnál, gyerekek, tegyetek ti is így.)

Ebben a kocsiban volt módom ülni, amíg kocsi volt:

BKV-n folytattuk utunkat, ahol különös dolgok történtek.

Kapcsolatot létesítettem egy adag audiokazettával-szalaggal (józanul még mindig).

Úgy alakult, hogy elkísértem a velem tartó két embert az üllői úti villamosmegállóhoz, jobban mondva ott valamilyen buszhoz, melynek számára nem emléxem. A lényeg, hogy mihelyt ők felkászálódtak, rögtön felém jött egy részeg csávó és elkezdett részegen/barátságosan, jól rámakaszkodva szövegelni, hogy ugye a bárból jöttünk, mondom nem, próbáltam lerázni, de szinte lerázhatatlan volt. Nem különösebben örültem a dolognak, de végül megszabadultam tőle mert fél perc alatt megunta a dolgot.

Később vettem észre, hogy ha lett volna a hátizsákom alsó külső rekeszében valami érték, akkor attól elbúcsúzhattam volna, mert átkutatta, jól. Ezzel is vigyázzatok.

Taxi ezresér hozott volna haza, úgyhogy azt inkább kihagytam (biztonsági okokból választottam volna a taxizást, egyébként, de már a sofőr is eleve úgy nézett ki hogy nem biztos hogy az utcán kevésbé lettem volna biztonságban )

Update 02:55: most látom ez a nyaki horzsolás nem is olyan lájtos, aszittem csak fájt, de tiszta véraláfutás az egész

Haszprus

AK - OMIKK összeköttetés

©   Haszprus   |   adok-kapok bme fejlesztés történelem
AK changeblog:
23:11 2004.10.19. (SzaMa & Haszprus)

Hamarosan összekötjük az Adok-kapok oldalt az OMIKK (országos műszaki információs központ és könyvtár) adatbázisával, így lehetőség nyílik a könyvek felvitelére ISBN vagy jegyzetszám alapján. Egyszerre több hirdetés feladását is nagyban meg fogja könnyíteni az új cucc. Überzsíros JavaScript & PHP by SzaMa. Megjegyzendő, hogy a cucc bugzik Firefox 1.0 alatt ha 3 hirdetésnél többet ad fel egyetlen lépésben az ember, azonban Mozilla 1.8-ban nem. Ez egy Firefox bug, reméljük, hogy mielőbb javítják.

Haszprus

Ne legyen több könyves levél a listákon!

©   Haszprus   |   adok-kapok bme fejlesztés történelem

Tegnap este a bme info2003, vill2003 & duma2003 adminjai megírták a levlistára (azaz kb. 1000 embernek), hogy mostantól az AK oldalt tessék használni.

Sziasztok!

Tiszteletteljes kérés mindenkihez!

1.) Ne legyen több könyves levél a listákon! -> Használjátok az ak.haszprus.hu-t! Ezentúl ez a hivatalos könyvpiac. Az egységesítés a többi listával már folyamatban van.

[…]

Power.

Haszprus

Rám-szakadék galéria © Norby

©   Haszprus   |   12e barátok első fotózás rám-szakadék történelem túra
Rám-szakadék, második képgaléria, © Norby. (Az első {© Kicsi} itt volt.) Lesz még egy harmadik, © Schloddi.

Ja még nem is említettem a résztvevőket: Ági, Gabi, Tyütyü, Kicsi, Miklós, Norby, Schloddi, Skafi, Viktor, Haszprus, 10 fő, rulz.

És két panoráma:


nagy (75 KB) :: óriási (1 MB)


nagy (25 KB) :: óriási (2,5 MB)

Haszprus

Rám-szakadék képek Norbytól - hamarosan

©   Haszprus   |   12e barátok első túra

Most találkoztam Norby-val és adott egy CD-t a Rám-szakadék-túra általa készített képeivel és videóival úgyhogy rettegjetek, szét foglak titeket bombázni képekkel. Schloddi képei is megvannak. Videók valószínűleg nem lesznek.

Haszprus

Rám-szakadék galéria © Kicsi

©   Haszprus   |   12e barátok első fotózás rám-szakadék túra
Rám-szakadék, első képgaléria, © Kicsi. Lesz második (© Schloddi) és harmadik (© Norby) is.

Utunkat villanypásztorok szegélyezték, s egy helyen pattogásra lettünk figyelmesek. A hang
mögött egy elszakadt vezeték állt, melyre néhány másodpercenként adtak valami elenyésző elektromosságot. A cuccot Norby kezdte el fogdosni, aztán csatlakoztak hozzá többen, négyen már elég jól beütött állítólag

Igen, a fatörzs tetején azok ott a mieink.

Egy útszakasznál egyszerre ketten kellett segítsenek a többieknek, hogy fel bírjunk jutni. Jobb
oldalt eközben a szokásos villanypásztor. Norby jóarc volt és megfogta a villanypásztort amikor neki segítettek. Kicsit anyáztak a többiek

Megfelelően közeli júzereknek ajánlom a Haszprus Private Gallery-t további képekért.

Haszprus

Rám-szakadék highlights

©   Haszprus   |   12e barátok éjjel első történelem túra
Tegnap asszem olyan 20.45 körül már szunyókálhattam, rendesen lefárasztott a túra. Ahogy elnézem az ftp-met, sajna éjjel nem érkezett senkitől kép Offline gyerekek.

A talpamról leszakadt egy darab bőr és full izomláz vagyok

A Rám-szakadékban halál-közeli élményben volt részem Na jó, igazából csak rohadtul megijedtem, mert mentünk egy ilyen 15 centi széles párkányon (jobbra-balra mászhatatlan meredekségű fal), és én valahogy nem kapaszkodtam meg rendesen (nem lazulásból, csak valahogy nem jött össze), estem hátrafelé. Szerencsére éppen egy magasabb helyről jöttünk le, így a hátam mögött végtelen hosszú időnek tűnő pillanat múlva elértem végre a falat, aminek sikerült nekiessek és ott megkapaszkodjak, viszont úgy begörcsölt valami hasizmom az akció után, hogy percekig nem bírtam elmoccanni a helyemről.

Update 08:13: Ezt a sztorit most így visszaolvasva leizzadt a talpam

Update 08:50: hihetetlen, az egész túra megvolt 500 Ft-ból egy 200 Ft-os kólával együtt.

Haszprus

Nem vittem fényképezőt

©   Haszprus   |   12e barátok első rám-szakadék túra
Rám-szakadék roxx, megjöttem, sajnos elfelejtettem fényképezőt vinni, de gondoskodtam róla még tegnap, hogy rajtam kívül hárman hozzanak, úgyhogy majd lesznek képek, csak nem olyan gyorsan

Addig is, a túra eredményéről tudok szolgálni egy beszédes képpel, bal oldalon.

Haszprus

Rám-szakadék MA! & AK projekt

©   Haszprus   |   12e barátok bme első fejlesztés rám-szakadék túra

Rám-szakadék ma YEAH! Zsííííííír. Még nemtom jól választok-e majd reggel amikor szimplán dzsekit veszek. A met.hu szerint 20 fok lesz a tető. De reggel elég hűvös lesz. Én meg beteg vagyok.

És azt se tudom, hogy vajon túracipőben menjek amit kissé sajnálnék tönkrevágni (pedig túracipő), vagy pedig bakancsban. Utóbbi lesz, anyagi megfontolásokból (részben).

5 óra múlva ébredés.

Az AK-projektben SzaMa és az én együttműködésem nem olyan lesz, ahogy eddig gondoltuk. Illetve nem tudom még, hogy milyen lesz, és lesz-e egyáltalán. SzaMa és Olthyer szerint a KSZK-hoz érdemes járulni a projekttel, hogy azok adjanak valamiféle támogatást nekünk. A KSZK bigboss rábólint a dologra, amint 'hivatalosan' is jelezzük neki. Kérdés, hogy vajon mit adhatnak ők? Embert, szakmai helpet. Nem tudom… mire jó az?

Haszprus

ELTE expedíció

©   Haszprus   |   barátok bme történelem
mainframe-mel eldzsaltunk az ELTE lágymányosi campusának északi épületébe, és kiváncsian vártuk hogy vajon megvernek-e engem a BME-s mappámból következően. Ez nem történt így - Pál Kornél szerint az eltések szelíd népek -, viszont megállapítottuk hogy az új ELTE épület belülről elég kellemes, sok szép megoldás található benne az I épülethez hasonlóan. Ugyanakkor egy része valamilyen okból kifolyólag eléggé oldschool lett (rájöttek hogy nem lesz EXPO, és onnantól költséghatékonyan folytatták?), márvány lépcsőház helyett hagyományos beton vagy milyen felületek, stb. Ruhatárból viszont van nekik rengeteg, sőt, a fűtés is megy, nem úgy, mint az I épületben (vagy ha utóbbi helyen is megy, akkor nem megfelelő hőmérsékletre van beállítva).

Update 18:56: holnap és hétfőn nincs suli. Rulz0r.

Haszprus

Csocsóparti @ Szóda udvar

©   Haszprus   |   12e barátok buli történelem
Most jövök egy kis lájtos csocsópartiról, tali a Borároson, aztán onnan valahogy elvergődtünk a Szóda udvarba, ami nem is olyan gáz hely. Tulajdonképpen csocsózni meg dumálgatni tökéletesen megfelel. Bár ezt előre is sejtettem. Főleg most, hogy hűvösebb van, és nincsenek sokan (egyébként egy pulcsi elég volt).

Csocsó rulz, csak jó helyen kell játszani, ami annyit tesz, hogy szabadtéren.

Partiarcok: Giorgio19, Kicsi, Tyütyü, Schloddi, ScoobyZoli, Niki, Zso, és persze Haszprus.

Jövő héten lenne egy karaoke-party, csütörtökön, nem is messze tőlem, csak egy a probléma, éspedig az, hogy csütörtökön. Másnap suli. Úgyhogy felejtős a dolog, viszont ahova mennénk, ott csak csak csütörtökönként van karaoke

Update 2004. okt. 05. 01:40: a fogyasztás: 0,5 dl becherovka. Nem jött be.