barátok - 2004 november - 5 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Évvégi depi

©   Haszprus   |   barátok bme fáradtság life történelem túra
Gondolatok gyötörnek suliba menet, fürdés közben, elalvás előtt, és gyakran suliban is. Lehet hogy a november-december most már minden évben depi lesz? Talán az évszak miatt. Talán a rámnehezedő követelmények miatt (2 nagyházi és 7 ZH a következő 15 napban, meg utána még 1 héten további 2, ellenben másfél hete nem tanulok már egy betűt sem). Talán bizonyos dolgok hiánya miatt. Talán a pozitív élmények év vége felé való megritkulása miatt több idő jut a negatív emlékeken morfondírozni. A probléma, hogy ez az időszak még legalább másfél-két hónapig tart, úgy saccolom. Tavaly évvégén volt egy pontosan ugyanilyen időszakom.
Haszprus

Passzív félév meg ilyesmik

©   Haszprus   |   barátok bme
Tegnap egy óra késéssel mentem volna be analízisre, de az I épület előtt találkoztam (privacy power)-rel, aki most elsős itt a bme-viken. Mivel úgy alakult ez a féléve, hogy eléggé ellazáskodta meg mittu domain, a lényeg hogy szarul, ezért kicsit öntöttem belé lelket (persze nem alaptalanul, amiket elmondtam, azok csakis a színtiszta igazat tartalmazzák ).

Õ passzív félévet tervez, szerintem az nem megoldás. Felhívtam figyelmét, hogy van két ismerősöm, akik elmentek passzívra, hogy majd visszatérnek egy vagy két félév kihagyással, de egyiknél se történt ilyen, szóval szerintem a passzív félév veszélyes dolog. Még ha nem is sikerülne egyetlen tárgya sem, szerintem akkor is meg lehet kockáztatni bevállalni 30 kredit teljesítését egy félévre (a kockázat ugye az hogy ha nem sikerül akkor szépen kirúgják az embert), de azt mondja, hogy 7 kreditje valszeg lesz. No hát szerintem a 23 meg már nem akkora vállalás egy félév alatt kereszten, inkább totál sima ügy, ha az ember tudja hogy muszáj teljesítenie, mert nem kis dolgok múlnak rajta.
(A TVSZ szerint első évben minimum 30 kreditet kell teljesítenie a hallgatónak, ellenkező esetben megszűnik hallgatói jogviszonya.)

Ha nem tévedek, még vizsgaidőszak előtt passzívvá lehet tetetni egy félévet, úgyhogy ez a másik, amit végül egy utánaküldött sms-ben javasoltam neki, hogy érdeklődje meg. Persze lehet hogy ebben teljesen tévedek, de mintha láttam volna valahol valami ilyesmit.

A srác azt is gondolta, hogy passzív félévnek köszönhetően inkább majd tiszta lappal indít a következő évfolyamban, és nem szórakozik keresztfélévekkel, dehát így is kereszten lenne azért egy-két tárgyból, legalábbis a többiekhez képest, mégpedig előkereszten. Másfelől elmondtam neki, hogy előbb-utóbb úgyis százan behullanak minden egyes tárgyból keresztre, így megy ez, szóval nem kell félni

Update 14:18: az utolsó bekezdést megtartom magamnak.
Haszprus

A fejlesztés, mint életforma

©   Haszprus   |   adok-kapok energiablog fejlesztés idézet life power történelem

IRCQuote fight! In the ring:

(Privacy power)vazz, mennyit töltesz webfejlesztéssel?!
Haszprus
kibaszott sokat
(Privacy power)meglátszik
Haszprus
amikor az ak-t csináltam, akkor úgy éreztem, hogy baszki kurvára beszoptam ezt most, mert semmire se érek rá tőle... túl sok site..
(Privacy power)az ak miatt? esetleg a többi 100
Haszprus
az ak volt az utolsó csepp, úgymond
Haszprus

Haszprus blogja 2.0

©   Haszprus   |   barátok blog buli fejlesztés php történelem version history
Készítettem überjó archívumot.

Meg lehet benne választani, hogy milyen témaköröket kívánsz olvasni, mégpedig checkboxok segítségével annyit, amennyi jólesik. Hasznos kombináció pl. a buli + barátok + kirándulás.

A kategóriánkénti szűrés havi archívumon belül működik. A hónapok közti lapozgatást kicsit megkönnyítettem azzal, hogy az archívum tetejére, a kategóriaválasztó alá is helyeztem egy archív-linktárat.

Legyen ez a blog 2.0-s verziója.
Miért is? A főbb okok:
  • Adatbázisban és php kódban a mezők teljeskörű átnevezése egy logikusabb elgondolás szerint
  • Bejegyzések kategorizálása és kategória szerinti listázhatósága
Blog version history