fáradtság - 2004 november - 12 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2024
-
-
-
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Évvégi depi

©   Haszprus   |   barátok bme fáradtság life történelem túra
Gondolatok gyötörnek suliba menet, fürdés közben, elalvás előtt, és gyakran suliban is. Lehet hogy a november-december most már minden évben depi lesz? Talán az évszak miatt. Talán a rámnehezedő követelmények miatt (2 nagyházi és 7 ZH a következő 15 napban, meg utána még 1 héten további 2, ellenben másfél hete nem tanulok már egy betűt sem). Talán bizonyos dolgok hiánya miatt. Talán a pozitív élmények év vége felé való megritkulása miatt több idő jut a negatív emlékeken morfondírozni. A probléma, hogy ez az időszak még legalább másfél-két hónapig tart, úgy saccolom. Tavaly évvégén volt egy pontosan ugyanilyen időszakom.
Haszprus

Gépbővítés helyzetelemzés 041123

©   Haszprus   |   fáradtság hwsw
No elmegyek aludni 2 órácskát. Elmúlt 1-2 órában azon törtem a fejem, hogy miként lehetne a jelenlegi gépem esetleges frissítését összekötni azzal hogy összeüssek anyámnak egy olyan gépet amihez lesz is kedvem hozzányúlni, mert ugye nem kérdéses hogy én leszek ottan az egyetlen júzer aki ért is a géphez.

Gondolkodtam már mindenféle megoldáson, melyek egyike egy notebook lenne anyámnak, az lenne a legegyszerűbb (meg elhelyezés szempontjából is elég előnyös lenne hogy nem kéne neki dedikált asztal), csak a probléma az hogy még 220k körül is hót gagyi cuccokat lehet venni, semmi wlan, 1024*768, és persze a későbbi évek folyamán tökéletes bővíthetetlenség. Ígyhát maradjunk az asztali gépek világában.

A proci (Athlon XP 1700+), alaplap, ram meg egy vinyó menne a gépemből hozzá, egy 17-es belinea moncsi 30k-ér (15-ös tft-k 80-nál kezdődnek, de sztem ha már költenénk akkor legyen 17-es tft, az meg már drága ), valami házat kéne venni (hasraütve mondok 10k-t), egy cd meghajtót, lowend billentyűzet + optikai egér (kettő együtt 3950 Ft).

Magamnak meg kinéztem egy kn8-e deluxe alaplapot, athlon 64 3000+-t, 2*512 mb ddr400 sdramot, és az eddigi 3*80-as vinyókonfigom változna 2*80+1*200-ra, melyből utóbbit egy seagate sata cucc testesítene meg.

A végösszeg viszont: horror. Jó eséllyel nem lesz semmi az egészből még jódarabig, noha elég gáz hogy anyám új munkaköre megkívánja hogy az én gépemet használja nem kevés időben. Mindezen procedúrák nem túl mellékes hatásaként remélhetőleg megszűnnének a crc problémáim, mivel a gép elkerülne egy szervizbe (legutóbb én raktam össze a gépemet de asszem nem kevés idegeskedéstől kíméli meg magát az ember ha inkább beadja egy olyan helyre ahol le tudják tesztelni hogy vajon melyik alkatrész a hibás, ha valami gáz van…)

Szóval frankó elmélkedési köröket futok, kéne minden és nincsen semmi.

Haszprus

Sun is shining, the weather is sweet

©   Haszprus   |   élelmezés fáradtság life zene
Roppant kellemes idő volt ma. (Déli 12-kor múlt időben foglalom össze a napot? ) Ragyogó napsütés, napszemüveg, és kellemes hűvös. Majdnem el is látogattam egy mekibe just for fun, de végül mégsem (utoljára pont egy hónapja vettem 2 sajtburgert, teljesen leszoktam a kajájukról, mert nem esnek útba). Itthon pedig feltettem egy DJ Sterbinszky - Megint egy nyár a Flörtben - 1. Trance nevű mixalbumot, amitől még jobb lett a kedvem.

Mindezek után alszom egy kicsit, redőny lehúzva, kipihenem magam végre.

(A bejegyzés címadója: Bob Marley - Sun is shining)

Update 12:27: Rising Star - Touch Me (track13)
Haszprus

Blogfejlemények 041104

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés
K###aélet már 1 óra, ennyit a korai fekvésről. A tanulás ma el is maradt, bár picit néztem a malo-t, de nem volt sok.

Fejlesztettem egy minimálisat a blog kinézetén, igazodva a bejegyzéseknél megjelenő változó hosszúságú kategória-nevekhez.

Még azt meg kell oldanom, hogy felhívja az admin felület a figyelmem, ha egy bejegyzés nem publikálódott amiért elfelejtettem kategóriát rendelni hozzá.

Update 02:00: Egy bejegyzés kategóriáira kattintva közvetlenül el lehet jutni a bejegyzés hónapjának többi azonos kategóriájú bejegyzéséhez.