történelem - 2004 november - 10 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Gépem elszállítva

©   Haszprus   |   bme hwsw life történelem

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
áthoztam a gépemet a szerverterembe (gardrobe) mert kurvára zavart, egész nap előtte ültem. az elkövetkezendő 2 hétben azt akarom hogy a gépem itt maradjon. így engem se zavar, és anyám is tud rajta bármikor dolgozni. radikálisan le akarom csökkenteni a gépezési időmet mert [censored]
Természetesen BME-s tanulmányaim érdekében cselekedtem így.
Haszprus

Évvégi depi

©   Haszprus   |   barátok bme fáradtság life történelem túra
Gondolatok gyötörnek suliba menet, fürdés közben, elalvás előtt, és gyakran suliban is. Lehet hogy a november-december most már minden évben depi lesz? Talán az évszak miatt. Talán a rámnehezedő követelmények miatt (2 nagyházi és 7 ZH a következő 15 napban, meg utána még 1 héten további 2, ellenben másfél hete nem tanulok már egy betűt sem). Talán bizonyos dolgok hiánya miatt. Talán a pozitív élmények év vége felé való megritkulása miatt több idő jut a negatív emlékeken morfondírozni. A probléma, hogy ez az időszak még legalább másfél-két hónapig tart, úgy saccolom. Tavaly évvégén volt egy pontosan ugyanilyen időszakom.
Haszprus

Haszprus.hu Panorama Gallery

©   Haszprus   |   art coolpix design fejlesztés fotózás történelem
Régen volt ugye a Haszprus.hu tetején mindenféle panorámakép, de az új designba ez nem illet bele, illetve a design a panorámaképet lecserélte egy nagy Haszprus feliratra. A hiányt pótlandó megszületett a Haszprus.hu Panorama Gallery, eddig 17 képpel, de majd lehet hogy bővítek, hiszen nyár óta van pl. I épületről panorámaképem, meg ilyesmik.

Update 05:11:: a tartalom (szintén az archívum kedvéért ideduplikálom a blogra)

Haszprus

A fejlesztés, mint életforma

©   Haszprus   |   adok-kapok energiablog fejlesztés idézet life power történelem

IRCQuote fight! In the ring:

(Privacy power)vazz, mennyit töltesz webfejlesztéssel?!
Haszprus
kibaszott sokat
(Privacy power)meglátszik
Haszprus
amikor az ak-t csináltam, akkor úgy éreztem, hogy baszki kurvára beszoptam ezt most, mert semmire se érek rá tőle... túl sok site..
(Privacy power)az ak miatt? esetleg a többi 100
Haszprus
az ak volt az utolsó csepp, úgymond
Haszprus

Kreditrendszer a blogon

©   Haszprus   |   fejlesztés történelem
Azt mondtam Marcellnak, és komolyan is gondoltam, hogy a legközelebbi blogfejlesztés egy olyan script lesz, ami maximalizálja a naponta beküldhető bejegyzéseim számát. Tekintve, hogy nem tudom kontrollálni magam. A probléma az, hogy így elnézve a bejegyzéseimet, nem sokat hagynék ki belőlük túl szívesen. Igazából napi 2 bejegyzésre gondoltam maximalizálás alatt, de az egyszerűen kevés. Valószínűnek tartom, hogy csinálok valami kreditrendszert ami különféle szabályok alapján fog engedélyezni számomra bejegyzés-publikálást. Mert a nonpublik bejegyzésírás tiltását túl brutálnak tartanám. Bár kétségtelenül effektívebb lenne ha nem cache-elhetném a publikálásra váró bejegyzéseket. Majd csak lesz valahogy, mert mint tudjuk
Olyan még nem volt hogy sehogy se lett vóna. Mindig vót valahogy. ™
Jelenleg naponta átlagban 3,6 bejegyzés születik a blogon (havi 106). Azt hiszem következőképp fog kinézni az új szabályozás:

  • Naponta 0-tól 24 óráig max 4 bejegyzés.
  • Az utolsó 168 órában 24 bejegyzés (átlagolva 3,42 bejegyzés/nap).
Ez a szabályozás nagyjából lehetővé teszi, hogy ugyanannyi bejegyzést írjak mint most, de csak akkor ha nincs szórás, hanem mindig az átlagot nyomom. Márpedig ha megnézzük, vannak hónapok, amikor 77 bejegyzésem volt (2004 február, március), és vannak, amikor 136 (2003 október). Először is utóbbi nyilván nem fog mostantól előfordulni, ez már nyereség, másodszor nyilván nem nyomtam eddig sem mindennap 3-4 bejegyzést, hanem volt hogy kihagytam napot (ami ezután is lesz), és volt hogy akár 7 bejegyzést is írtam, na ilyen nem lesz, ez a második nyereség.

Update 17:43: megvalósítva. Viszont megjegyzendő, hogy mégis a brutálisabb metódust választottam: privátba sem tudok írni, amíg a limit át van lépve (el van érve). Bejegyzéseket szerkeszteni tudok.

Update 20:20: még azt megoldottam, hogy azért ne legyen olyan nap, amilyen pl. a holnapi lenne a fenti szabályok szerint. Ne legyen olyan nap, amikor egyetlen bejegyzés sem készülhet. Egy bejegyzés bármely napon készülhet, akárhogy is haladtam túl az utolsó 7 napra megszabott 24 bejegyzéses limitet.

Haszprus

Fodrász a 4-es végállomásánál

©   Haszprus   |   life történelem
Nincsenek a környéken jó fodrászok. Illetve van egy, de az 2000 Ft-ért űzi az ipart. Szóval tőle eltekintve csupa lamer fodrásszal vagyok körülvéve.

A mai tapasztalat: először járok ott. Beülök a székbe, kérdezi géppel jó lesz-e mer az 1 centit tud max. Tudni kell, hogy most 4 centi a hajam, kb. Én 2 centiset akartam, úgyhogy mondom neki, hogy nem, inkább kézzel kérem 2 centire. Erre hozza a gépet és elkezdi vágni 1 centire a tetejét. Gondoltam magamban 'mi a f#sz? aszittem az oldalát kezdi géppel', és kérdeztem:
- Ez most végülis hány centi?
- Egy.

Nem vagyok az a könnyen felidegesíthető típus, úgyhogy gyorsan beletörődtem a szituba, más választásom úgysem volt, de azért vázoltam neki hogy 2 vagy 1 az nem egészen mindegy. Viszont tök alaposan lenyírta, jól, úgyhogy még ha a méret nem is az lett amilyet akartam, legalább pontosan vágta le (rengeteget szarozott vele).

Total 1200 huf.

Legközelebb vagy ugyanide jövök, vagy az eggyel ezelőtti helyre, amelynek az eredményével a kezdeti felháborodásom után végülis egészen megelégedtem.

Haszprus

Variációk ismertségre

©   Haszprus   |   life történelem

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
mainframe meg én jöttünk le anal után lifttel a második emeletről
blogolásról esett szó, én meg vhogy kimondtam h "haszprus blogja"...

lift után egy srác megkérdezte tőlünk: ti ismeritek a haszprust?

mondom: ja, valamelyikünk a haszprus.

srác nekem: háát, te jobban hasonlítasz rá (mainframe metálos hosszúhajú feketecuccos arc)

Haszprus
(ismertség rulez )
WiZARD
én csak azt hallottam egyszer nálunk, hogy "mekkora geci az a wizard, hogy ilyen drágán csinál infrát"
inkább nem szóltam hogy én vagyok az
Haszprus

96% karó bsz-ből (BME előrehaladás 2/1/4)

©   Haszprus   |   bme történelem
Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyire kemény a BME műszaki informatika szaka.

Válaszként annyit tudok mondani, hogy BSZ2 keresztféléven most húzták meg az összes hallgató 96%-át.

Engem is. 24 pontom lett egyébként, és ezzel még egész jó vagyok (32 ponttól lehet átmenni). A legjobb ZH birtokosa (privacy power), akinek 46 pontja lett, rajta kívül még egy valaki ment át a mi csoportunkból. A ZH ugye 80 pontos.

Haszprus

Haszprus blogja 2.0

©   Haszprus   |   barátok blog buli fejlesztés php történelem version history
Készítettem überjó archívumot.

Meg lehet benne választani, hogy milyen témaköröket kívánsz olvasni, mégpedig checkboxok segítségével annyit, amennyi jólesik. Hasznos kombináció pl. a buli + barátok + kirándulás.

A kategóriánkénti szűrés havi archívumon belül működik. A hónapok közti lapozgatást kicsit megkönnyítettem azzal, hogy az archívum tetejére, a kategóriaválasztó alá is helyeztem egy archív-linktárat.

Legyen ez a blog 2.0-s verziója.
Miért is? A főbb okok:
  • Adatbázisban és php kódban a mezők teljeskörű átnevezése egy logikusabb elgondolás szerint
  • Bejegyzések kategorizálása és kategória szerinti listázhatósága
Blog version history