bme - 2004 december - 35 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Locked out

©   Haszprus   |   barátok blog bme buli fejlesztés haszprus idézet life történelem tv

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
anyámmal lejelszavaztatom a gépet, császtok.
Balage
pff
Haszprus
ld. blog
Balage
te bolond vagy
Haszprus
2 hét alatt 3 órát tudtam tanulni. meg fognak baszni bsz-ből ha össze nem kapom magam sürgősen. nem tudok magamtól elszakadni a géptől. képtelen vok rá
(13:45:07) Haszprus is away: I'm locked out of my computer
(13:45:07) › you have been marked as being away on IRCnet: (I'm locked out of my computer)
(13:45:08)
Haszprus › nick: () is now known as (HaszpLCK)
(13:45:33) (WiZARD) lol
(13:45:37) (HaszpLCK)
WiZARD
a függő
majd könyörögsz anyádnak 1 óra múlva
Haszprus
anyám elmegy itthonról 1 hétre
WiZARD
felhívod
utánamész
Balage
akkor tvt fogsz nézni
Haszprus
mobil nélkül
WiZARD
1 hétig nem gépezel?
Balage
tv lesz
Haszprus
mire hazaér megtalál felakasztva
WiZARD
te se gondolod komolyan
Haszprus
nem amúgy fél órára megy el
WiZARD
nem fog otthon találni
Haszprus
netkávézóban leszek ÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
WiZARD
lesz egy cetli az ajtón
Balage
átjön netezni
WiZARD
hogy hárshegyen bezártak
Haszprus
na megyek!
Balage
degáz
WiZARD
majd írunk sms-t, hogy mi van a neten
Balage
írt haszp smst
'de fura, itt a gép és nem tudom használni'
(14:14:53) HaszpLCK is back after 29m: I'm locked out of my computer
(14:14:53) › you are no longer marked as being away after (29m) as (I'm locked out of my computer) on (IRCnet)
(14:14:53) › nick: (HaszpLCK) is now known as (Haszprus)
Haszprus
i'm free!
yeah
Balage
lol ez mi?
Haszprus
van a windowsnak valami olyan szolgáltatása h egy adott júzerhez megadjam hogy mennyi ideig használhatja a gépet...
Balage
Haszprus
azt akarom megkeresni
létrehoznék egy jogosultság nélküli júzert aki mondjuk óránként 5 percet gépezhet (mailcheck, ilyesmi)
így tehát mindig tudnám használni a gépet de csak óránként 5 percre... szal tutizsír lenne
tudok tanulni, de a mailjeimet is nézhetem
Haszprus
hol a faszomban lehet ezt beállítani?
Balage
sztem sehol
Haszprus
de igen. még win2000-nél is be lehet, láttam is ilyet vmi bemutatón
eh. valszeg ez szerver-szolgáltatás...
Haszprus

Szokásos tanulási nehézségek

©   Haszprus   |   bme life
Az elmúlt 9 napban összesen ~3 órát tanultam, és ez elég rossz dolog. Elment a kedvem tőle, ez van. Lehet hogy újra ki kéne vinni a gépet a szobámból - ez nem is kérdés -, de ehhez sincs sok kedvem. Egyrészt elég nagy megvonás, másrészt nincs szükségem napi 16 óra tanulásra (kb. ennyit töltök itthon ébren a vizsgaidőszakban), a maradék időt viszont gép előtt tölteném, amit jobbszeretnék nem egy zajos és fülledt (kicsi) szobában kényelmetlen széken hangfalak nélkül tölteni, hanem inkább a saját szobámban, ahol azért a körülmények normálisabbak.

A helyzetre nem igazán látszik a megoldás. A gép kikapcsolásához sincs elég erőm, nemhogy ahhoz hogy bekapcsolt gép ellenére tanuljak. Ja, ráadásul a PT vizsgára való készüléshez kéne is a gép.

Update 13:34: Asszem megkérem anyámat hogy rakjon valami pw-t az xp accountomra. Egy esetben van ciki, ha a pw elfelejtődik, de már azt is kitaláltam, hogy erre az esetre elmélezhetné jelszavazás előtt a pw-t vmi weben keresztül megközelíthető postaládámba…
Haszprus

Negyedik félévi órarend-vázlat #2

©   Haszprus   |   bme
December 21-én már tettem egy kísérletet a negyedik félévem megtervezésére. Akkor 43 kreditben gondolkodtam, plusz a fel nem vehető mérés laborban. Időközben kiderült, hogy a mérés labor nem biztos hogy ütközik az algel gyakkal, ugyanis mindkettő csak kéthetente van, szerencsés esetben eltérő heteken. Viszont az egyik algel előadás is csak kéthetente van, s annak időpontjára is fel lehet venni gyakot. Gondolom eltérő heteken tartják ezeket, nem pedig azoknak, akik csak gyakra akarnak mondjuk járni…

43-ról 45 kreditre növeltem a dolgot. Ha ez összejönne, a szakiránnyal se csúsznék. Egyébként a szakiránnyal való nem-csúszást kevesebb kredittel is meg lehetne oldani (pl. nem volna muszáj felvenni ebben a félévben az elektrót, depót, szglab4-et, oprét, de ekkor az 5. félévben 32 megcsinálandó kreditem lenne hogy ne csússzak a szakiránnyal - míg a jelenlegi plan szerint csak 15 kredit marad az 5. félévre, ez hagy némi mozgásteret pl. a szigorlatokra (számításelmélet!) való készüléshez.)


türkiz: minden héten a kettő közül egyik tárgy
világostürkiz: néha van, néha nincs, majd még kiderül, hogy is van ez…


Igen, valóban kurvaszarul néz ki ez az órarend. Halálosztó. Már csak belegondolva is, hogy mennyi időm marad itthon tanulásra…

Ja és a fenti órarendből következően vizsgaidőszakban 9 vizsgát kéne tennem, mert egyedül a mérés labor zárul félévközi jeggyel. (Idén pl. csak 5-öt kell, ezek közül a fizika eléggé kamu vizsga, az analízist pedig másodjára hallgatom. Azért érezni kell a 3-4-5 ill. 9 vizsga + 1-2 szigorlat (anal & digit) közötti erőteljes különbséget.)
Haszprus

Digit 2 completed

©   Haszprus   |   bme
Háát, 2 pont kellett volna a 4-eshez, és nem reklamáltam meg, mert tavaly mikor megreklamáltam, már akkor se adta meg, és most is vészjóslóan úgy adta ide a dolgozatomat, hogy "inkább több pontot adtam, mint kevesebbet", magyarán ne is próbáljak reklamálni. Hát nem próbáltam. De hazafelé úton végig szitkozódtam, hogy miért nem Lehet hogy meglett volna, és ha nem? Ki nem sz#rja le. Na mindegy, tehát:

Digit 2 vizsga: hármas (37 pont), tantárgy completed

Zh-ra készültem a félév során egyszer egy éjszakát, utána pedig 4 napra elosztva lájtosan ennyit-annyit, a pótzh-ra. Az első zh előtt az óráknak kb. 40-50%-án voltam, utána semennyin. Most vizsga előtt 1 nappal olvastam a könyvből 10 oldalt, aztán ma éjjel a maradék 60-at (tanulva olvasva), meg megnéztem netről szedett feladatsorokat.

10 kreditnél járok a félévben. Sajnos nem minden vizsga lesz ennyire lájtos, példának okául a digit (gyakiv + vizsga) és az anal (vizsga).


Ilyen vizsgáim lesznek még: vizsgaidőszak project plan (nagyítható)


Továbbra is pesszimista vagyok. A félév során a legtöbb számonkérés után csak reménykedtem, hogy meglegyen, aztán sokmindenből tökjó eredményeim voltak. Ugyanakkor analízisből mindig felülkalkuláltam, hogy milyen zh-t írtam. Érdekes.

Update 15:09: Hogy miért jó a tanulási ütemterv? Azért mert kirakom az asztalomra és látom hogy van teendőm aznapra is.
Haszprus

Holnap Digit vizsga

©   Haszprus   |   bme
Éjjel 3-kor úgy döntöttem hogy végülis holnap levizsgázom Digitből, ígyhát, előttem az egész anyag, szerény kalkulációim szerint kizárólag éjszakázással leszek jutok a végére…

Update 17:04: hááát, hoztam már jobb döntést is asszem, mert nemrég keltem, szóval…
Haszprus

Negyedik félévi órarend-vázlat

©   Haszprus   |   bme
No hát így nem pont elsőre de pár nekifutás után ilyen órarendem jött ki, ez egyelőre valamiféle vázlat, aztán meglátjuk hova csiszolódik.



Mik a problémák vele?
  • Túl sok óra. Ha abból indulunk ki, hogy be akarok járni, akkor ez így sok.
  • Túl sok kredit. Konkrétan 43.
  • Az ütközések kiküszöbölése érdekében nem tudtam felvenni a Mérés labor 1-et, ami roppant kellemetlen, tekintve hogy ratyi tárgy, állítólag simán elvégezhető, egy a probléma vele, éspedig az, hogy az algel gyakom időpontjában van, szerdán, amire elvileg ajánlatos volna bejárni, tehát üti a mérést. Vagy lehetne csütörtökön vagy pénteken, 8-tól 12-ig, de az még rosszabb, mert két-két tárgyat üt egyszerre (a lehetséges mérés-időpontokat fekete árnyékolt keretekkel jelöltem). Nemtom mi legyen, felvegyem vagy ne vegyem fel? Algel gyakoknak csak a felére tudnék bejárni miatta…
  • Hét kib#szott óra nem az I épületben lesz. Bakker. Megashit. Ilyen nincs bazeg. Vááá. Utálom az egyetem összes többi szaros gagyi béna épületét. I épület power, összes többi megasuckz. Kényelmetlen, alulfűtött, nincs légkondi, nincs lift (vagy túlterhelt, kicsi stb), nincs luxuswc, nincs ruhatár, nem ergonómikus, régi, úgy szar az egész ahogy van. Rühellem. És messze is van. Az ötből 2-3 napot nem az I épületben fogok kezdeni, ebből mi következik? Hosszas egyedüli utazás. Fakkin shit!!
Nem tudom, mit adjak le. Kézenfekvő lenne az elektrót és a depót, de ezeket a tárgyakat biztos mindenki felveszi, hisz nincs előkövetelménye, ergo nem lenne jó keresztre menni belőle. Az elektro ráadásul állítólag még könnyű is.
Gondolkodtam még azon, hogy esetleg az algelt, de nemtom… Félek hogy algel nélkül a hétfői valszámra nehezen tudnék felkelni (egyetlen tárgy miatt ugye).

Eredeti terveimben az elektrót és a depót jegeltem volna egy félévre, valószínű, hogy ez lesz a végleges döntésem is, majdan. Sokat fog könnyíteni a hétfőmön, a keddembe viszont egy idióta lyukat szúr, a szerdai bejárásomat ugyanakkor kicsit veszélyezteti (egy óra kedvéért nehéz bemenni, mint írtam) (ja, ez igaz a keddre is).

Most pedig következzen a kisszótár, mi mit jelent:
valszám valószínűségszámítás
algel algoritmusok elmélete
elektro elektronika
depo deklaratív programozás
opre operációs rendszerek
szar számítógép-architektúrák
fony formális nyelvek
jelek jelek és rendszerek
szglab számítógép-laboratórium IV.
tesi
mérés mérés labor I.
töki tömegkiszolgálás, no ezt tuti nem veszem fel mert kéne hozzá egy valszám
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/19

©   Haszprus   |   bme
Különös ha egy 24 pontos ZH után 3 (!) pontos pótZH-t ír az ember miközben kb. 40 pontra számít. Ma remélem kideríthetem, miként lehetséges ez. Összeesküvést sejtek…

Update 12:48: Hát ez van, el lett szarva, meg látván hogy ratyi, már nem is igyekezett a javító úgy különösebben pontokat szórni rá… Szerintem lehetett volna de most mit harcoljak, 32 nem lett volna meg.

A pótZH2-m szintén über lett, első két feladat remélem 100%, utána aztán homály.
Haszprus

Digit or not digit?

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
jövő szerdán vizsgázhatnék digitből, azon gondolkodom megtegyem-e... pihennék már kurvára, viszont ha most levizsgáznék digitből akkor zsír lenne mer nem kéne jan második hetére 3 tárgyból készülni (csak 2ből)
Haszprus
van 4 teljes napom tanulni
Haszprus
bár még nemtok semmit belőle, azt se h mit kéne tudni mer nem jártam be
Haszprus

Közelség, távolság, arcok, eredmények

©   Haszprus   |   barátok bme life
Ha bárki azt hinné hogy a közelségnek nincs összekovácsoló ereje akkor óriásit téved, hál' az égnek. Meglévő ismerettségeken is lehet erősíteni egyszerű közelséggel. A távolságnak pedig mindig bontó ereje van. (Mert az ember a mindennapokban kitörölheti a seggét azzal ha van egy olyan barátja akivel ugyan nagyon jól elvannak ha találkoznak, de ez csak szőkőévente egyszer fordul elő.)

Amúgy ma jó napom volt, egyik dolog hogy mindkét ZH-m meglett (ld. korábbi bejegyzéseim), másik hogy a mai BSZ pótZH1 se lett olyan borzalom, ponthatárt saccolok, mint mindig, utána kis magánkonzi arról, hogy mit hibáztam el és hogy is kellett volna jól nyomni a zh2-ben a feladatokat. Aztán itt van még egy kellemes kis társalgás pótzh előttről, meg utánról, nem kellett egyedül hazacsatangoljak, valamint dél körül amikor a két zh eredményt mentem begyűjteni, akkor is akadt társaságom, rulz. Baromnagy egyébként az egyetem területe, nem kis séta megszerezni minden helyről a kihirdetett eredményeket.

Holnap lenne Digit meg BSZ, de hogy be nem megyek, az hótziher, tanulok a pénteki bsz pótZH2-re. Egyébként említsük meg, hogy tegnap sajnos nem tanultam egy betűt sem, valahogy nem volt kedvem. Kellett volna de már túl régóta megy a hajtás, vagy nemtom.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/17

©   Haszprus   |   bme
BSZ 2 ZH 2 => pótZH (25 pont folyománya)
Tényleg sajnálom, mert két feladat is van, amin látszik, hogy értegettél vmit hozzá, csak aztán mégis rossz lett (folyamos, kongruenciás...)
Mondjuk azt nem tudom hogy a folyamosban mit szúrtam el, meg is vagyok lepődve kellően.

Amúgy ilyen eredmények lettek a csoportban: 5 8 10 12 14 15 16 16 19 22 24 25 25 27 32 32 32 32 32 32 35 35 36 36 36 37 37 38 40 40 43 43 44 55
Max elérhető: 80, 32-vel megvan.

Update 18:41: folyamokkal alapvetően tévedésben voltam valaminek kapcsán, 6/10p, kongruenciát meg állítólag elszámoltam az elején, 3/10, baze.
Haszprus

BSZ pZH1 holnapután

©   Haszprus   |   bme
Szerdán 16-tól BSZ pZH1. Maratoni tanulást tervezek rá, kinyomtattam valami korábbi évből egy gyakvezér teljes netre felrakott anyagait, megoldások meg minden. Aztán persze lehet hogy lusta leszek, de egyelőre… Na megyek tanulni.

Holnap nincs egy órám se, mert szglabból kész vagyok, analízisből pzh2 lesz óra helyett de arra nem kell menjek, pt-ből meg valami fakultatív cuccok lesznek 8-tól 10-ig, amire ugye nem fogok külön felkelni. Pedig érdekelne, mert metaprogramozás meg egyéb jövőbeli ill. fejlődő technikákról tart előadást az utolsó 2 hétben
Haszprus

Holnap Anal ZH

©   Haszprus   |   bme
Analízisre viszont rohadtul nem volt kedvem készülni a hétvégén, úgyhogy nem vittem túlzásba. De még itt a ma éjjel és a holnap délelőtt
Haszprus

Pénteki BSZ

©   Haszprus   |   bme
A pénteki BSZ pokoli egyszerű volt, utólag megnézve a helyes megoldásokat. Nomeg anélkül is már helyben láttam, hogy ez biza könnyű lenne, ha tanultam volna rá. Tulajdonképpen azt megelőző este még gondolkodtam is, hogy vajon átnézzem-e a kongruenciákat normálisan, de végül annyiban hagytam, mert úgy gondoltam, azzal még messze leszek a kettestől. Hát tévedtem, most már látom, azzal simán meglenne a kettes. Lehet hogy így is meglesz, de nem hiszem. 20 pontom tutira van két feladatból, 2 feladathoz hozzá se nyúltam, a maradék 4 feladatból kellene összetarhálni 12 pontot, és akkor jó, de azokra se hiszem hogy túl sok értékelhető cuccost írtam volna. Pár pont biztos van, de 12... hát nemtom. Meglátjuk. Jó lenne azé" ha nem kéne pzh2-re tanulni ebből is. És nem kéne olyan pesszimistán állni a dolgokhoz, hogy azért nem gyúrok valamire, mert valszeg úgyse lesz meg. Fanki snitt. Bár ezek után nehéz optimistának lenni.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/15

©   Haszprus   |   bme történelem
Szglab III ZH: 5 (18+2/20+2... 20/22) (félévközi jegy: OK, tantárgy completed)

Javítócsávó aszonta három kódrészre a főprogramban hogy ilyen királyságot még nem is látott a többi zh-ban

Tegyük még hozzá mindehhez hogy elég gyatrán jártam be, amikor bejártam, akkoriban még Marcellel az AK-n dolgoztunk (igen ott óra közben ), utóbbi időben meg közelében sem voltam az előadásoknak, szóval a mintazh-t nem is láttam, és a nyomtatott slide-okat se használtam, külön a zh-ra nem készültem, a slide-okat kinyomtatáson kívül abszolút nem vettem kezembe. Igaz, gyakorlatokra rendesen bejártam.

No ezek után most büszkeség van.

Volt egy arc aki kettővel előttem fél órán át reklamált az előadónál hogy szerinte kevés volt a 60 perc, meg ilyenek Királyság volt, a sor csak állt mögötte…

Update 17:25: hehe, kedden 0 órakor így nyilatkoztam az szglab zh-ról (amit ~32 órával később írtunk):

A szerdai szglab ZH-ra azt hiszem, nem fogok tanulni. Eddig se tanultam java-t és ezután sem fogok. Alapból érzem a dolgot valamilyen szinten, nem áll messze tőlem. Bemegyek, megírom, vagy átmegyek, vagy nem. Utána van még egy hetem a pótZH-ig, amiről lehet hogy másként fogok vélekedni.
Az a baj, hogy kurvára nem bízom magamban. Az elmúlt 1 év elég kemény volt. Mostantól más idők jönnek. Kevesebb gép, több alvás, több agy.

Update 17:33: az átlagZH 10,6 pontos, ha csak azt a 259 embert vesszük, akik megírták a ZH-t (és sikerült a beugrójuk). Ha az szglab3-mat felvett 496 embert nézzük, akkor az átlagZH 5,57 pontra módosul. (A kettes alsó határa 6 pont)

A szumma pontszáma a 496 emberből velem együtt 6-nak 20 illetve afeletti (22-ből). Thats really good.

Update 17:53: a zh pontszáma 16 embernek 18 ill. afeletti (20-ból). Still good.

Haszprus

Digit vs BSZ zh

©   Haszprus   |   bme
Reggel eléggé paráztam a digittől, mikor elindultam itthonról, gyorsan még átpörgettem a könyv lapjait a szemem előtt, az a tuti. Odabent még nagyobb lett a para, mert az előadó közölte, hogy a pótpótzh és a pótzh közül nem lehet megírni mindkettőt, csak egyiket, saját belátásunk szerint választhatunk hogy melyiket. Na ez roppant jó, mert akkor én nem most írtam volna, hiszen utána közvetlen bsz zh-m következett, hanem két hét múlva, amikor már semmi se kavar be. Így viszont digitre tanultam, a bsz-t meg hagytam a halálba, mondván hogy legalább egyik legyen meg tutira, a kettőre együtt nem lett volna időm a sűrű egyéb zh-k miatt.

Szóval megírtam a digitet, szerintem elég jó lett, de majd kiderül. A BSZ viszont gáz lett - össz 2,5 órát tanultam rá az első zh óta. Közelinek érzem a kettest, ami ehhez képest jó, de annyira azért nem örvendezek.
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/11

©   Haszprus   |   bme
MaLo ZH: OK (félévközi jegy: OK, tantárgy completed)

Update 17:33: ennyire szarul hogy lehet megszervezni egy eredményközlést? ~500 ember a teremben, és kénytelenek ~4 (nemtomhány, mer takarta a tömeg) kifüggesztett papírról leolvasni az eredményeket. Következmény? Egymás iszonyatos taposása, hosszú perceken keresztül tülekedés a papírok közelébe kerülésért. Legalább a 4 papírt ne egymás mellé rakta volna, hanem távol egymástól, hisz úgyis betűrendben vannak, ergo a névsor végén levők menjenek a jobb papírokhoz, az elején levők a bal oldali papírokhoz, például…

vagy mint valaki felvetette, jobb lett volna ha kinyomja projektorra, de nem, mert mittu domain

utána 500 ember jegyének beírása az indexbe egyetlen ember által, vááá

vagy lehetett volna mondjuk több példányt nyomtatni a listából

vagy mondjuk informatika szakhoz illően felkerülhetett volna a netre

vagy akármi. de 500 ember egyszerre nézzen meg egy helyre kifüggesztett ~4 db papírról eredményeket… na ilyet ne.
Haszprus

Félévzárás közeleg

©   Haszprus   |   bme fotózás maszat történelem
Kocka Maszat billentyűzeten alszik

A szorgalmi időszak hátralevő 11 napjában (hétvége included) 6 db zh-t írok. Nem korrekt, határozottan nem az. Hogy lehet egy ilyenre felkészülni? Nos, persze, úgy hogy az ember egész félév során kitartóan tanul. De az ember lusta állat, és úgy működik, hogy nem tanul, amíg nem jött el az ideje. Márpedig ha sok tárgynak egyszerre jön el az ideje, akkor szívás tud keletkezni. Ez a jelenlegi helyzet is. Elég nagy probléma számomra az, hogy ha kilátástalan feladatot látok magam előtt, akkor elkezd nem érdekelni a dolog.

A szerdai szglab ZH-ra azt hiszem, nem fogok tanulni. Eddig se tanultam java-t és ezután sem fogok. Alapból érzem a dolgot valamilyen szinten, nem áll messze tőlem. Bemegyek, megírom, vagy átmegyek, vagy nem. Utána van még egy hetem a pótZH-ig, amiről lehet hogy másként fogok vélekedni. Viszont 2 kredites tárgy. Nem épül rá semmi. Halál mindegy, hogy megvan-e. Ezzel párhuzamosan olyanokból kellene készüljek, hogy BSZ, Anal, Digit, szóval a legkomolyabb tárgycsoport (a három tárgycsoport amiből ugye szigorlatunk van).

Na mindegy, azért megpróbálom. Két hét múlva meglátjuk, miként zártam ezt a szorgalmi időszakot, és utána még szenvedés februárig (vizsgaidőszak).

De kezdek kifulladni. Az utóbbi egy hétben alig tanultam, a tanulási ütemtervre fittyet hánytam. Mondjuk ez nem volt nehéz, tekintve hogy állandóan ZH-im vannak és házi feladatokat kell beadjak. Ilyenkor az ember nehezen foglalkozik még más tárgyakkal is. De pl. a tegnapi nap során egyszerűen semmit se tanultam, talán olvastam 2 oldalt a digit könyvből és kész, ettől ki is dőltem és aludtam 3 órát.

Folytatni kéne valamikor a vezetést is, mert az sikeresen abbamaradt tavaly nyáron. Ennek megfelelő volna a bme negyedik féléve, ugyanakkor azzal ütközik a dolog, hogy utólérjem a tantervet, amihez képest az elmaradásom az első félévből származik. Azóta progból már sikerült kikeresztelkednem, Anal 2-t a várakozásoknak megfelelően elsőre bebuktam (nem volt nehéz miután az Anal 1-et akkreditáltattam és Anal2 gyakiv helyett bsz-ből készültem mert azt esélyesebbnek tartottam), viszont nem vehetek fel tárgyakat felelőtlenül, mert következményei vannak minden egyes tárgyfelvételemnek, ez némiképp megnehezíti a felzárkózást.

Szerdán még egy elbaszott tűzvédelemre is be kell menjek, ilyenmódon a reggeli ZH-val együtt 8-tól 19-ig a bme-n fogok rohadni, és még a bsz zh előtti utolsó gyakorlatával is ütközik. Bazze. Asszem inkább nem megyek tűzvédelemre, bár fogalmam sincs milyen következményei vannak ennek.

Ja és a pénteki bsz zh még mindig ütközik a digit zh-val, noha szóltam előbbi tárgy előadójának hogy rakják má későbbre pár perccel, de azt nem lehet mert csak kevés embert érint és különben is ha 5 percet késünk abból nincs gáz. Na frankó de az I-ből K-ba átérni nem öt perc hanem 20, azon meg súlyos pontok, esetleg félévek múlhatnak... Bah...

Update 00:56: bepróbálkoztam a Digit előadónál, hátha ő hajlik előbbre hozni a ZH-t. De nem hiszem mert alapból a reggeli legelső óra…

Update 12:08: zsír, hajlott rá

Haszprus

Kiszállok az AK-ból

©   Haszprus   |   adok kapok bme fejlesztés történelem
Kiszállok az általam indított Adok-kapok projectből, és SzaMa-nak adom. Tegyen vele amit akar, ha van kedve.

A döntés mögött talán elsődlegesen tanulási okok húzódnak meg. Nem fejleszthetek ennyi mindent suli mellett.

Update 21:05: az archívum kedvéért pár screenshot…

Update 21:05: pár napja a kereszt site frissítését is befagyasztottam, igaz, azt csak a vizsgaidőszak végéig.

Haszprus

Digit házi 2 problémaaa

©   Haszprus   |   bme
Bakker. Digit 2 házihoz használandó trial program LEJÍRT mielőtt leellenőriztem volna a házimat... Márpedig a hf-kitűzésben az egyetlen félkövér dőltbetűs mondat az, hogy ellenőrző szimuláció nélkül nem fogadják el a házit. Most mi a rák lesz?! Hát ideg vagyok… (házit 8-kor kell leadni, szal még csak az sincs hogy addig keresek másik programot, megtanulom használni, stb. - bár a legegyszerűbb az lenne h vkivel lefuttatom a cuccot, akinél még nem járt le, és kész, de ki van ébren ilyenkor? (senki))

Update 10:36: 08:00-ra elzarándokoltam a HSZK-ba hogy legyen egy gépem ahova felrakhatom és ott majd elölről indul a trial. Útközben találkoztam Imoval meg Petivel, ők Jelekkel szívtak és szintén a hszk-s gépeket vették célba Ímde: felraktam a progit és ugyanaz a hibaüzenet, mint itthon, nevezetesen hogy kétszáz mentés fölött nem műxik a cucc. Mondom mi a rák, és irányt vettem Digit előadásra az I-be. Ahol találkoztam Tamással, és a haverjával együttműködésben rájöttünk, hogy egyszerűen csak lamatic vagyok mert nem méreteztem át az ablakot kellőképpen, és nem látszott a kontent. Ez milyen már Hazaugrottam, átméreteztem az ablakot, látám hogy ez jó, visszaugrottam, és beadtam. Zsír.
Haszprus

Digit házi 2

©   Haszprus   |   bme
Jeah bealudtam 4 órára, de még mindig nem kezdtem neki a digit házinak, amit reggel 8-ra kell leadni. Még előtte elmélettel is meg kéne alapozni. Hát ez most kemény menet lesz, sokkal inkább, mint legutóbb.
Haszprus

MaLo zh :)

©   Haszprus   |   bme
ZH-n:

IRCQuote fight! In the ring:

(hallgató)Tanár úr! Találtam egy hibát a feladatsorban!
(tanár)Az ki van zárva... már vagy százezer éve... [ez a feladatsor szerepel zh-kon ]
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/9

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
BAZMEG
19 pont lett a digit zh-m!
össz annyit tanultam rá h éjjel 2-kor elővettem hajnalig aztán 8-tól zh volt, még éjjel is megszakítottam a dolgot gépezéssel fél órákra, és nem is értem a könyvben az anyag végére
24 pont kellett volna ketteshez
szóval most tökre örülök
Balage
Haszprus
nem is értem hogy a gecibe lett ilyen jó
Balage
hát de ez semmire se jó
Haszprus
igen de ilyen 5 pontra számítottam kb

Jegyezzük meg, hogy tényleg kb. 5 pontra számítottam, még ki is jöttem nemsokkal félidő után, tényleg nem értem hogy lett 19 (dehát ezek szerint egész jó gondolataim lehettek amiket leírtam teljesen bizonytalanul, ott helyben kitalálva hogy vajon mit hogyan kéne megoldani, mi hogy épül fel…), és így viszont akkor elég esélyes, hogy nem fog kelleni gyakiv-znem digitből, mert a túlzsúfolt tanulási ütemtervem ellenére is talán fel tudok készülni a pótzh-ra, ami dec 10-én lesz, igaz, az sajnos pont a bsz második zh-nak a napja, ami egyáltalán nem szerencsés. Holnap lájtos nap lesz, megint két zh vár rám.

Update 20:54: az I épületben a Digit ZH pont akkor fog befejeződni amikor a K-ban a BSZ ZH kezdődik. Roppant nice.

Haszprus

A mai nap valahogy egész vidáman telt, sőt…

©   Haszprus   |   barátok bme film
A mai nap valahogy egész vidáman telt, sőt, talán a félév során másodszor vagy ilyesmi, beértem időre, sőt, öt perccel előbb a Analízis előadásra. A szokásosnál több emberrel beszéltem, találkoztam is némely ritkán látott ismerőseimmel, és Analízis közben mainframe-mel felidéztük a Csupasz pisztoly sorozat néhány emlékezetes jelenetét, többek közt azt, amitől már majdnem könnyesre röhögtem magam előadás alatt: Frank Drebin nyomozó abban a részben állandóan bénán parkol, s egy alkalommal a rendőrség előtt úgy hagyja el a járgányt a lejtős utcán, hogy nem húzza be a kéziféket, majd mikor a kocsi megindul mögötte, azt hiszi, hogy őt követik, előveszi a stukkert és az immáron lejtős utcán távolodó kocsira elkezd lövöldözni, mire az kigyullad és mind a négy oldalsó ablakán hatalmas légzsákok fúvódnak ki, majd mikor az utca végére ér a járgány, égve, légzsákokkal, komótosan befordul a jobbra nyíló utcába Í (Aki nem látta, nem tudja. Pótolja.)
Haszprus

Vizsgabeosztás suxx

©   Haszprus   |   bme
Borzasztó szar vizsgaidőszakom lesz, a harmadik héten egymás melletti három napra majdnem betornyosult négy tárgy. Aztán végül kivettem egyet közűlük, a másik kettőt nemtom átrakni sajna. Teljesen gáz.