zene - 2005 - 9 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Kedvenc muzakok?

©   Haszprus   |   zene

Melyviz kérdésére ha most így meg kellene neveznem kedvenc zenéimet a "dallamos trance" világából, akkor a következő albumokkal állnék elő. Az első kettő mix (és marha régi, épp ezért kicsit kopott is - sosem hallgatom őket de ezek jelentik az 'nosztalgia' kategóriát nálam).

DJ Sterbinszky - The Trance Sound of Dance Tuning Disco
Paul Oakenfold - Tranceport
Benny Benassi - Phobia
Benny Benassi - Pumphonia

Futottak még: sokminden. Nem részletezem. (Haszprus @ Last.fm) Mostanság nem hallgatok zenét, időkímélésből kifolyólag. Épp ezért a last.fm nem jellemzi jól a zenehallgatási szokásaimat (csak egy nagyon kis szeletét mutatja).

Haszprus

Exception Handler

©   Haszprus   |   zene

DJ Bolivia - Exception Handler

Lehet hogy sounds like cube de ez egy kurvajó szám! (Illetve állítólag mix de kb. végig (60 percen keresztül) ugyanaz a zene megy, még az én mércémmel is

Update 20:33: utánanéztem, Miss Kittin - Professional Disortion [Subsky In Your Face Mix] ami marha jó.

jah kurvaidegesítő ha egy zeneajánlóhoz nem írják oda hogy milyen genre. nálam ez általában nem kérdés de for novices: genre: trance. prog/tribal house, konkrétan 131 bpm ha valaki e szerint osztályozza a zenéket - tudom hogy vannak köztetek effélék

Update 20:45: utánanéztem ennek a miss kittinnek, hogy mégis mit produkál, ilyen mixre leltem, hogy Miss Kittin - Dot Net vol. 2, no ez nem semmi kockaság, beszerezzük jól. Micsoda durva szubkulturális számokra lelek, komolyan, programozói zene, hihetetlen.

Haszprus

Oláh Ibolya

©   Haszprus   |   magyarország zene

Oláh Ibolya - Embertelen dal

Meglepően jó.

Megasztárt meg nem nézek, egyszer se láttam ezt a nőt, kivéve a Kultúrházban egy percre aug20 alkalmából.

Tudom még ajánlani a Magyarország kifigurázását a Tereskovától.

Haszprus

Last.fm

©   Haszprus   |   hwsw zene
A napokban Balage mutatott egy website-ot, a last.fm-et. Első pillanatban fölöslegesnek tűnt, ráadásul fel kellett hozzá raknom egy winamp 5-öt (eddig 2.83-mal nyomtam).

Van egy plugin, ami betelepül Winamp alá, és semmi más célja nincs, minthogy felrakja a last.fm-re egy rendezett lista formájában, hogy miket hallgatok, megspékelve némi statisztikával.

És itt jön egy finomság, ha lejátszottál már jópár számot, akkor a last.fm benépesíti a neighbours listádat, ahova a hallgatott számok alapján összegyűjt rokonlelkeket számodra. Ez miért jó? Hát nekem nem célom a világ hasonló ízlésű egyedeivel megismerkedni, ellenben láthatom a rokonlelkeim által kedvelt zenéket, azaz igen nagy valószínűséggel szert tehetek olyan előadókra vagy számcímekre, amik nekem is bejönnek.

Ez nem rossz dolog, de még jobb, hogy a last.fm-nek van egy rádiós szoftvere, amire még nem igazán tudom, hogy miként tud felkerülni a tartalom, de az tuti, hogy ez nem valami hagyományos rádió, hanem először is megválogathatod hogy milyen csatornát akarsz hallgatni, mégpedig műfaj szerint. Van pl. trance, azon belül is vagy 50 alkategória, vagy pl. female vocalists, ami elég ígéretesen hangzik, mert szeretem az ilyen zenéket. De mi az atomtuti ebben? Az, hogy a rádiószoftverükben ott van egy next track gomb, és ha nem jön be ami megy, bármikor válthatsz. Szélesítheted az ismereteidet anélkül, hogy a szar zenéket is végig kellene hallgatnod, ráadásul ki van írva hogy mi az amit éppen hallgatsz, kattinthatóan, hogy eljuthass az adott zenéről vagy előadóról szóló oldalra, ahol meg is veheted, pl. Ha egy számot nemcsak átugrani akarsz hanem soha többé nem hallani, akkor van Ban this track gomb is.

Atom. Ajánlom.

Egy probléma van, a zenekategorizálást a felhasználók végzik, és a female vocalists 10 számából mondjuk 3-ban nincs egy női hang sem Ezzel együtt jó.

Haszprus

Benny Benassi - Phobia

©   Haszprus   |   zene
Benny Benassi - Light

Milyen régen hallgattam zenét…

Update 18:07:
Benny Benassi - Movin Up

Update 2005. júl. 02. 14:55: eszetlen jó ez a két szám.
Haszprus

Trance mp3

©   Haszprus   |   zene
Rákerestem mit mond a google arról, hogy trance mp3. Valami download.com-os oldalra jutottam ahol free stuffokat lehet letöltögetni, mégpedig nem is rosszakat. Akinek bejön a trance, annak simán megér egy próbát. Pl.

Trance Wave - Tomorrow Never Dies (semmi köze 007-hez v annak zenéjéhez, de baromi ütős). Amúgy a Firefox beépített leltőjével szedtem le a cumókat és…
Haszprus

Mérés #@!!

©   Haszprus   |   bme life zene
Mérés hf - mert megérdemlem…

Visszahoztam a gépem a szobámba hogy az elmúlt 6 órában ezzel szophassak.

Update 18:13: oh yeah, így végre nemcsak fülhallgatón hallgathatok zenét. Micsoda öröm ez!

Hybrid - Finished Symphony
Haszprus

Internetes muzik-keresés

©   Haszprus   |   hwsw zene
Oké. Valahonnan eszembe jutott egy dallam, aztán a szöveg is. Why the trees are brown. Rákerestem. Találat nuku. Trees are brown lyrics - néhány találat. A következő sor: And the sky is grey. Erre rákeresve kiderült, hogy All the leaves are brown a helyes megfejtés, a szám címe pedig California dreamin'. A szám előadója szabadon választott, akárcsak a mix, én konkrétan 11 féle verziót töltöttem le belőle. Megemlíthető nevek: The mamas and the papas, Royal gigolos, Beach boys, Benny Benassi. És van még egy Náksi féle mix amit ezidáig nem tudtam beszerezni.

Internet power.
All the leaves are brown (All the leaves are brown)
And the sky is grey (And the sky is grey)
I’ve been for a walk (I’ve been for a walk)
On a winter’s day (On a winter’s day)
I’d be safe and warm (I’d be safe and warm)
If I was in LA (If I was in LA)
California dreamin’ (California dreamin’)
On such a winter’s day
Csak azt nem tudom, melyik filmből ismerem ezt a zenét. A google szerint ismerhetem pl. a forrest gumpból, de nem hiszem, valamint a beautiful thingből, de azt még csak nem is láttam. Szóval egyelőre passz. De ha valaki tudja, ne tartsa magában