bme - 2005 - 158 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Reklámszociológia rulz

©   Haszprus   |   bme reklám

Nah, már megin a szívinfarktus határán voltam, mire bejutottam Reklámszociológia szóbelire, hatalmas reklamálásra készültem, ehelyett az első kérdése az volt hogy a dolgozatot ki írta, mondtam hogy én, ő pedig eléggé meg volt elégedve

Pesszimizmus rulz again, mert így állandóan kellemes meglepetések érnek

Azt hallottam ugyanis, hogy az internetes reklámról szóló dolgozatokat nem igazán kedveli, sőt, és persze én erről a témáról írtam, ennek megfelelően arra készültem hogy nem fog tetszeni neki, hogy finoman fogalmazzak Erre csak rátett, hogy volt egy ilyen fejezetcímem, hogy A reklámipar vége, szóval volt mitől félnem

Most, hogy túl vagyok ezen a tárgyon, engedjétek meg, hogy bátran ajánljam bárkinek, az órák szórakoztatók, a házi pedig nem túl megerőltető (bár mondjuk én kurvanagy research-öt nyomtam a témakörben, de a hallomásaim alapján erre nem feltétlen van szükség).

Haszprus

6. félévi órarend preview

©   Haszprus   |   bme

Kb. 0.2-es verzió, 43 kredit. Istenverte adatb és töki ütközés, pedig állítólag mindkettőre érdemes bejárni, és mindkettő szakirányfeltétel. (Ez az utolsó két szakirányfeltétel-tárgyam, ha minden jól megy. Mondjuk igaz, idénre valszám buktával számolok, de azért majd megpróbálok tenni ellene, mert igazából nem lenne jó )

Mi az istent adjak le ebből az órarendből? Mondjuk nem muszáj leadni semmit államin, de akkor úgy kérdezem, vajon melyik tárgyat lenne érdemes csak úgy a spájzba felvenni, arra az esetre, ha marhára ráérnék a 6. vizsgaidőszak végén?

Ps. ott lesz még a Digitális rendszerek és a Számításelmélet szigorlat (a móka kedvéért).

Mi micsoda?

infelm
Információ-elmélet (5.)
beszéd
Beszéd információs rendszerek (6.)
beágy
Beágyazott információs rendszerek (6.)
töki
Tömegkiszolgálás (4.)
adatb
Adatbázisok (5.)
irf
Informatikai rendszerek fejlesztése (6.)
form
Formális módszerek (6.)
szglab6
Számítógép labor 6 (==szglab5) (6.)
kódelm
Kódelmélet (6.)
szabtech
Szabályozástechnika (5.)

Korábbi félévek órarendjei

Haszprus

Elvonás ezerrel

©   Haszprus   |   bme life

Egy hete ismét limitált júzerként tevékenykedek a saját gépemen, és a rendszergazdához nem tudom a jelszót. A hosts átírva, sok site kitiltva. (Ezért van az hogy mostanság más blogokon kevés a hozzászólásom A blog ftp-je szintén kitiltva, a blog.haszprus.hu viszont nem. Ellenben egy script gondoskodik róla, hogy egyrészt csak napközben írhassak blogbejegyzéseket, másrészt 8 naponta max 3-mat. Hogy ennek ellenére miért tudok mégis kommentálni, az igen egyszerű: a komment rendszerbe be lehet jelentkezni on the fly kommentküldéskor. Az adminba viszont értelemszerűen nem, szal az így nem kijátszható. A lényeg hogy az elvonó kitűnően működik, mert a saját blogom limitált látogatásán kívül mással nem igen tudom tölteni a neten az időt.

Mint élelmes NeoXon koma észrevette már, a splash screenen levő szám azt jelzi (for the record), hogy hány nap van hátra február 3-ig, ami a vizsgaidőszak vége. Igazából mást nem jelez, tehát nem a következményekig számolok vissza, csak szimplán a vizsgaidőszak utolsó napjáig. Persze reméljük, hogy kellemes következmények is lesznek a vizsgaidőszak végén. Szerencsére a kth-ban ahány embert megkérdezek, hogy hogy is megy az átiratkozási procedúra, annyiféle választ hallhatok. Sőt, még maga a dékánhelyettes, aki egyébként az ügynek a legfőbb illetékese, ő is csak találgat emailben, hogy vajon mi a határidő. Idézet az első leveléből: "Úgy emlékszem". És a másodikból: "Ez tűnik helyesnek." Mindez két egymásnak ellentmondó információval körítve. Rendkívül megnyugtató… Nembaj, legalább le van írva.

Jövő héten ha minden igaz, már csak egy talérd zh-t kell írnom (rossz esetben még egy mérés és szgkult zh-t is), aztán jönnek a vizsgák (nomeg valszám gyakiv). Úgyhogy szerintem ma el is megyek karácsonyi shopping spreere, és talán végre csinálok valamit a karórám szíjával, mert már több mint egy hónapja nem tom hordani.

LOL, Google-be ha az ember beírja, hogy "shopping spree", a suggest azt ajánlja fel, hogy "shopping spree tours", lololol konzumeridióták…

Ps. mér van az hogy egy cég kinti honlapján 22 dolcsis póló itthon 7200 Ft? (151%) Biztos azér mer Magyarországon ennyivel jobbak a keresetek mint US-ben. (Mindkét ár a netről származik a kinti illetve az itthoni hivatalos forgalmazótól.)

Haszprus

MI pzh donez!

©   Haszprus   |   bme

Megvan az MI-m, geccc!!!! ááááááááááháháááááááááááááááá

Érdekesség: 1 órát tanultam a zh után a pótzh-ra, és a pótzh-n háromszor annyi pontot értem el mint a zh-n. ÉÉÉÉrdekesss…

És én még azon gondolkodtam hogy ne menjek be pzh-ra… Örök pesszimizmus mondjon le.

Haszprus

Elvonó

©   Haszprus   |   bme life

Az elvonóból blogolok. Az elvonó a következőképpen néz ki. Beállítottam a hosts fájlban (tippért thx Cséfi & Balázs) hogy mely domaineket nem látogathatom. Javarészt blogok, index, origo, netvibes, ilyesmi. Rengeteg időt tudtam eltölteni ezekre kattintgatva, a sok közül valamelyik mindig frissült, vagy ha nem is, hát akkor is jó volt nézni akár éjjel 1-2-ig (függőség). A hosts fájlt már néhány napja alkalmazom, és azóta már képes voltam lefeküdni - és elaludni - sorban 20-kor, 23-kor, 1-kor, 23-kor. Ez elég jó eredmény. A probléma az volt, hogy a hostsot bármikor átírhattam, ha meg akartam nézni egy lapot.

Van a gépen két júzer (meg az administrator). A másik júzer rendszergazda, én a hosts átszerkeszthetetlenné tétele érdekében már nem vagyok az. A másik júzernek nem tudom a jelszavát. A hostshoz a továbbiakban nincs hozzáférésem.

A hosts nem tartalmazza a blogom valamint az osztályfórumom domainjeit. Ellenben írtam mindkettőbe még korábban egy scriptet, ami adott napszakra bekorlátozza a hozzáférésemet. Igaz, ez csak akkor működik, ha be vagyok jelentkezve, magyarán a cookie-k törlésével kijátszható a dolog. De nem játszom ki. A scriptet már át sem tudom írni, mert az ftp domainjét is letiltottam. Korábban napjában többször átírtam a scriptet, hogy feljöhessek a blogra

Szóval ez van, és én ennek nagyon örvendek, mert az idei hetente tanulásra fordított idő egyelőre a tavalyinak 40%-a, sajnos, ami elég súlyos visszaesés, és ez az adat már nem is nagyon fog változni, tekintve hogy a 11. héten járunk.

Haszprus

Rettenetes assembly-házi

©   Haszprus   |   bme fáradtság 350d
Nem lenne olyan szar assemblyben programozni, ha lenne hozzá valami normális leírásunk.

Phase one, 1 óra körül. Kipihent arc, rendezett asztal, adsl modemet kilőttem a halálba, nincs net.

Phase two, kicsit később, zene be, kávé be, telefonkábel ki, maszat az asztalon. Reláció az nincs.

Phase three, reggel 6 körül, doksi megírva, szemem alatt 10 év öregedés nyomai.

Phase four, megyek 8-ra beadni, pedig kész sincs, noha ez a beugrója a mérésnek, de ez most mellékes. Megyek. Meglátjuk.

Haszprus

ZH-k

©   Haszprus   |   bme

Na megérkezett a kijózanító szghálók zh eredmény, amihez nem ártott volna még egy pont… Tegnapi MI zh is elég tré lett, asszem. Mérésekről még nem számoltam be idén, azokkal okés a dolog, bár nem megy mint a karikacsapás. Szóval ellezserkedem a dolgokat, és ez nem jó, okés? Nemtom ménem tom rávenni magam hogy tanuljak má. Kéne.

Update 16:23: na leiratkoztam 1-2 levlistáról (duma2002 duma2003 info2001 info2002 poen) és kivettem a kedvencekből a websudokut, egy IE7 blogot és egy Office12 blogot.

Haszprus

net elvonó

©   Haszprus   |   life hwsw bme

remélem (elég valószínű, hogy) a mai szgh zh kicsit észhez térít a nettel kapcsolatban

Update 16:43: a várt észheztérítés elmaradt, illetve minimum 1 hetet csúszik

Haszprus

Átlagok

©   Haszprus   |   bme

Jó átlagra menni, és biztos átlagra menni, két teljesen eltérő stratégiát követel. Megpróbálok tavasszal jó átlagra menni. Kevesebb bejárás, több olvasgatás, nagyobb kipihentség.

Haszprus

Sörözzek-e?

©   Haszprus   |   bme barátok

A szituáció: még nem készültem rá szinte semmire semmit, és holnap után szghálók zh. (Tegyük hozzá hogy holnap 18 körül jövök haza) Vasárnap egy kérdéses sörözés a jedlik2002e-vel. Jövő csütörtökön algel zh (bár van aláírásom, de egyrészt for fun, másrészt átlagolják a vizsgával a zh-eredményt, ha jobb a zh), pénteken MI zh, szombaton tanítás, utána keddre assembly progi mérés2-ből pedig nem nagyon esett le hogy hogy is van ez az asm. Szóval a kérdés hogy befér-e az a sörözés. Komoly aggályaim vannak, nem tudom, és amúgy sem élek-halok az ilyen zárt, füstös helyiségben töltött sörözésekért, őszintén szólva.

Ma eddig 47 komment a blogon. Killer.

Hát megint nincs jó kedvem és fel is ment 120-ra a pulzusom egy-két dolog miatt.

Létrehoztam az osztálynak egy fórumot phpbb alapokon (részben NeoXon hatására), és első hozzászólásként becopyztam azt a levelemet, amiben részletek vannak a szombati kirándulással kapcsolatban. Az eredeti levélben szerepelt egy névlista arról hogy kik jönnek, kik nem tudják, kik nem jönnek. Ezt a listát a fórumban kiegészítettem még azzal, hogy ki miért nem jön.

Na lássuk, milyen érvelések hangzottak el.

  1. mostanság kevés a szabadidő
  2. suli
  3. éjjel 3-ig meló
  4. nem lesz itthon
  5. bnővel túra
  6. suli
  7. focibajnokság
  8. röpi kupa

Mint látható, kifogásokból kifogyhatatlan a lista, azt hiszem ékes bizonysága ez annak, hogy mi már sosem fogunk tudni nagylétszámú bármit is összeszervezni.

Ahogy VDavid fogalmazta egyik nap icq-n:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
én nem a szélességi barátkozás híve vagyok hanem a mélységié
VDavid
Szerintem először szélességileg érdemes barátkozni, h olyat találj, aki érdemes a mélységire.
VDavid
És akkor az mélyebb lesz, mintha nem megfelelő emberekre fecsérelsz csomó energiát

Ez csak egy összetevője a 120-as pulzusnak, úgy érzem a bme-s dolgaim is kezdenek szarul alakulni, de lehet hogy ezúttal is csak a pesszimizmus beszél belőlem.

Haszprus

Digitszig elnapolva II?

©   Haszprus   |   bme
Erősen azon gondolkodom, hogy nem ebben a félévben kéne a digit rendszerek szigót lenyomni. A következő félévem ha minden jól megy, úgy fog kinézni, hogy lesz egy adatbázisok és tömegkiszolgálás még a szakiránykövetelményekből, nomeg a digit és számelm szigó. Ezeket kell lenyomni, éspedig államin, tehát a többi tantárgy úgymond bukható.
Haszprus

Korszerű oprendszerek :)

©   Haszprus   |   bme

Korszerű operációs rendszerek, ib147-es labor, Active Directory, Windows Server 2003, második alkalom a félévben…

Tanár megmutatja hogy központilag be lehet állítani a felhasználóknak dolgokat, mint pl. control panel letiltása:

IRCQuote fight! In the ring:

Tanár (meglepődve)Hozzáférek a control panelhez?? Ez hogy lehet? Ez nem kéne hogy így legyen…
Valaki a hátsó sorból (viccelve)Véletlenül feltörtem…
Tanár (nem vágja)Igen? És hogy törted fel?
Hátsó sorból (rátesz egy lapáttal)Háát, múlt órán azér tanultunk dolgokat…

Másik párbeszéd

Haszprus

Osztálylista

©   Haszprus   |   barátok bme történelem 12e

Elkezdtem szervezni a régi osztályom levlistáját. Maybe megkönnyít majd egy-két dolgot, legrosszabb esetben pedig nem. Ahogy hallom, a nálunk fiatalabb osztályokban remekül üzemel a dolog.

Update 22:24: (Részben az első két kommentre válaszul) Igazából nekem lenne kedvem (az osztálytársaim voltak az utolsók akik képesek voltak programokat együtt megszervezni ill résztvenni dolgokban) de úgy tűnik a legtöbben az érettségi után 3+ évvel úgy vannak vele mint ti. Mindegy, a listát megcsinálni nem volt meló, és ha netán összejön általa valami, annak akkor lehet örülni.

Ami tuti, hogy hallottam már más helyekről hogy ez a dolog működőképes. Lehet hogy ott jobb közösség volt, nemtom.

Az a jó, hogy ha tök fölöslegesen hoztam létre a listát akkor sincs semmi.

Valójában azonban az a helyzet hogy legtöbbjükre nekem sincs semmi szükségem. Jól érzem velük magukat, de nem hiányoznak az életemből. A konkrét személyek. A programok, kirándulások, táborok, bulik viszont igen.

Nyilván itt a bme-n kéne valami társaságot összeszervezni, de nehéz ügy, az emberek nem ismerik egymást, és nem kötődnek egymáshoz olyan szinten, mint gimiben. És ha még vannak is barátságok, ezek akkor se fognak össze 2-3 embernél nagyobb csoportokat.

Arról már ne is beszéljünk, hogy aki esetleg vidékről jár be, az egy rövidebb hétvégi összeröffenésben valszeg igen kis eséllyel lenne benne.

Haszprus

Digitszig elnapolva

©   Haszprus   |   bme
Lemondtam a holnapi digit szigorlatot végül, mert még nem készültem rá semmit, és noha azt hiszem lenne esélyem egy gyenge jegyre (elég nagy valószínűségét látom), inkább valami jobb jegyre megyek majd legközelebb. Talán október 14-én, talán nem. Most van fontosabb dolgom is, nem mintha foglalkoznék vele, de azért mégiscsak tanulnom kéne az aktuális tárgyakat, nomeg bent lenni órákon.
Haszprus

Analszig & jogsi

©   Haszprus   |   történelem life bme

Analszig meglett, és meghökkentő gyorsasággal megérkezett a jogsim is.

Fáj a torkom és a fejem, hétfőn megfázhattam vagy ilyesmi. Reggel vettem strepsilst, ám a helyzet csak rosszabb lett. Ma kihagytam (éppen kihagyom) az szgkultot, vmint egész nap halálos fáradtság volt rajtam, noha tegnap 22.30 körül képes voltam elaludni.

Nem jó körülmények a pénteki digitszighez.

Haszprus

Korszop, fáradtság, kreditek

©   Haszprus   |   bme fáradtság

Volt Korszerű oprendszerek órám, illetve igazából csak valami eligazítás jellegű órát hallhattunk, amire a 30-ból 2-en meg is jelentünk mire a tanár megérkezett, pedig késett kicsit Na jó ez így ferdítés, mert nem ma volt az első óra, és a többiek tudták hogy ma nem kell jönni, mint később számunkra is kiderült. Egy marha kellemes teremben leszünk, I épület (már ez eleve jó), és egy olyan labor, ahol forgószékek vannak, optikai egér, meg tft. Talán 17 colosak, de nem esküszöm. Igaz, a fókuszt szarul állítják be automatán, úgyhogy azt manuálisan korrigáltam. (Acer márka egyébként, úgyhogy vigyázzatok.)

Egész nap a fáradtság vezérelte tetteimet, nem volt ez másként hazaérkezésemkor sem, átaludtam az egész délutánt, jól.

Tavaly év elején két ember mondta, hogy felvett eszetlen kreditmennyiséget, egyikőjük 49-et, másik 63-mat. (Mindkettő államis) Utóbbi 15 kreditet teljesített, előbbi nem tudom, csak azt a hosszú listát hallottam hogy mikből lett kereszt, kb. a feléből Ez itt a bme, itt a sok kredit felvételéből nem következik a sok kredit teljesítése. BME propagandaszöveget hallottak.

Haszprus

Fáradt vok + eü donez + valszám

©   Haszprus   |   life fáradtság bme történelem

Így csütörtök tájékára már totál hulla vagyok. A helyzet az, hogy szúnyog-invázió van, és amikor éjjel 1-3 körül lefekszem, kivétel nélkül mindig elalvásomat akadályozandó van egy szúnyog a szobában. Lámpa fel, várakozás, szúnyog nem látható, lámpa le. Majdnem elalvás, szúnyog megin megjelenés, csapkodás/leszarás, elaludni próbálás. Maszat egész éjjel falat/ajtót/dobozt kaparás, zajcsinálás, felébredés óránként. Reggel totál kómásnak levés, negyedik napon délután bealvás.

Elsősegélynyújtó vizsgát 15-kor letettem sikeresen, de az órarendem nem teszi lehetővé a petzvál ill. okmányiroda meglátogatását egészen keddig. Nem mintha számítana bármit is hogy mikortól vagyok egy fölösleges plasztikkártya tulajdonosa.

Valszámot V@rga K@talinnál vettem fel, ill. nemcsak én, hanem Mf meg még jópár ember is, és marhára örülünk, mert úgy néz ki, nem tekint mindent trivialitásnak. Ez az első órán inkább nyűg volt mint előny, de reményeim szerint későbbre is megtartja ezt a jó szokását. A siránkózókat pedig tájékoztatom hogy mostantól nem átlagolják a sikertelen zh-t a pótzh-val és a gyakiv-vel, hanem a jobbik számít. Sikeres zh esetén továbbra is lehet javítani (meg rontani) a pzh időpontjában, átlagolós módszerrel.

Egyúttal döntöttem a csütörtöki hármas ütközésemről: webprg valszám és szghálók közül valszámra fogok bejárni. Szghálókból van valami jegyzet, webprogból felrakja a kivetített anyagot netre, a valszámra pedig mivel egy szakiránykövetelmény töki is épül, ezért egyértelműen a három közül a legnagyobb jelentőségű.

Haszprus

Jelek

©   Haszprus   |   bme
info2004-ről egy levélrészlet (nem én írtam)
Előtte volt Jelek és Rendszerek tantárgy...és hát mit ne mondjak...egy büdös szót nem értettünk az egészből. De tényleg, azt sem tudtuk, hogy miről próbál beszélni a csávó.
So true. Ez azért elég sokkoló így első hét szerdáján. Még annyit: fószer első órán aszondja "nem számítottam hogy ennyien lesznek, mert bár 593-man vették fel a tantárgyat, de ebből több mint 200-nak már van aláírása." Mindenki gondolkodjon el, hogy ez miből következhet egyenes féléven A könyvbe (illetve a két kötet közül az elsőbe) bele van írva hogy az első kötet a jelek1-hez a második a jelek2-höz van. A szopás csak az hogy pár éve összevonták a két félévet egybe, és nagyjából ugyanazt ledarálják. Atomdurva, de komolyan, nemtom mi lesz velem.
Haszprus

Analszig fél év múlva

©   Haszprus   |   bme

No hát nem lett meg az analszig. Számítottam erre, bár valójában egy gyenge kettesben reménykedtem. Ha lett volna még másfél pontom, fel is kerekítették volna. (Van 34 darab minimumpontos.)

Elég aggasztó hogy mi lesz az analízis-tudásommal fél év múlva, de ennél is aggasztóbb hogy fél év múlva a keresztes anal2 kurzus végződik, ami azt jelenti hogy nem lesz benne penge ember aki esetleg képben lehetne az anyaggal.

Haszprus

5. félév 1. nap

©   Haszprus   |   bme

A mai napom: algel ea, rexoc, webprg, netpol, talérd. 11 órás nap, és überlájt volt, csak annyit mondhatok. Még egy hazaugrásra is futotta. Írnék még többet de ma inkább nem. Ilyen tárgyakból nem kunszt a jó átlag. (csak pofára ne essek)

Találkoztam többek közt mainframe-mel (algel), Imóval (algel), ralesk-kel (webprg), Zsófival (talérd). Rexocon késtem (i-ből st 4. emeletre) és nemtom kik ültek hátul, netpolon megin késtem (i-ből r 5. emeletére) de ott se láttam ismerős arcot. Algel persze tele volt velük.

Algel és webprg borzalmas volt (bár később azért majd beindulnak), a többi bár különböző mértékekben, de meglehetősen tetszett, noha a rexoctól féltem a tárgy felvételekor. G#lántai totál kész, szerdán lesz vele szgkult, kiváncsi vagyok azon mit alkot

Haszprus

Sunshine az ötödik félévben

©   Haszprus   |   bme

Várom az ötödik félévet.

Izgalmasnak ígérkezik, sok érdekes órával (választhatók és közismeretik), és jónéhány olyannal, ami nem érdekes, viszont kihívás (jelek). Meglepő módon nem félek a jelektől sem a napokban. Azt hiszem, felfedeztem, hogy ha nagyon nagy gáz lenne, akkor lehet találni embereket korrepre, és kész. Van is egy jelölt, aki remélem majd jó lesz jelekből

Pénteken analízis szigorlat volt. Készültem rá 7,5 órát, ami elég kevés. Tekintve hogy anal1-et ugye nem is tanultam (anno). (Õshiba volt.) Teljesen kiestem a gyakorlatból. Alapvető dolgokból. Olyanokból, amit miután meghallottam a megoldást, bazzegoltam egy jót, hogy ez hogy nem jutott eszembe. Nem tudom, hogy átmentem-e. Ha igen, akkor erősen a ponthatár közelében, de igazából nem számítok rá. Viszont nincs sem anyagi vonzata, sem órarendi, és úgy különösebben nem is izgat.

A félév során háromszor lesz digitális rendszerek szigorlat. Megpróbálok az elsőre menni (szeptember 23, péntek). Nem hiszem, hogy különösebben gáz lenne, bár szinte a nulláról kell újra megtanulnom a dolgokat, de nem érzem nehéz feladatnak.

Az ötödik félév leggázabb anyagának jelen pillanatban a valszámot és a mérés2-t tartom, de a mérés2-ről majd biztos megváltozik a véleményem. Minden esetre ez teljesen no komment kategória, hogy már az első tanítási napra van leckénk, mégpedig neten kihirdetve.

Haszprus

Az internetmédia kérdései -> 48 kredit, má megin

©   Haszprus   |   bme történelem

Na kihirdették Az internetmédia kérdései c. tárgy időpontjait: k & cs 16.15-18.00, így a frissített órarend még szarabbul néz ki:

Titkon reménykedtem, hogy olyan időpontba tegyék, hogy ne tudjam felvenni, hát nem jött be. Most aztán igazán nagy kérdés állt elém: leadjak-e valamit. 48 kredit sok. Sok, mégpedig az ütközések miatt, és a lyukas-órák miatt. Kurvasok ütközés, kurvasok lyukas-óra, hasztalan délelőttök, estébe nyúló nappali tagozat, némely órák garantált átalvása.

Update 19:11: Ha a kép fölé viszed az egeret, láthatod álmaim órarendjét tökugyanezen órákból kirakva.

Update 2005. szep. 12. 21:21: az átalakítás nélküli órarendet frissítettem a remélhetőleg ultimate verzióra.

Haszprus

5. félévi órarend

©   Haszprus   |   bme

Jó? Nem. Kurva szar. Heti 2 nap fele useless (kedd és csütörtök, tudjátok mikor fogom kihasználni a déli órák előtti időt hasznosan). Webprog, valszám, és szghálók tárgyakból csak egyre fogok tudni normálisan bejárni. Néha a korszerű oprendszerek és mesterséges intelligencia óráimmal ütközni fognak a zh-im. Kellemetlen lyukak az órarendben (úgysincs pézzem meleg kajára). Kellemetlenül hosszú napok (hétfő, szerda 8-tól 19-ig, brrr).

Rengeteg időt eltöltöttem neptunban meg az excel tábláimban azzal, hogy valami jó órarendet rakjak össze, és egyszerűen ennél jobbat nem lehetett. Szarul vannak meghirdetve a tárgyak. Például az összes választható tárgy a webprog idejében van (kivéve a korszerű oprendszereket), így ezekből csak egyet tudtam felvenni (a webprogot).

Mire kéne bejárnom csütörtökön? Webprog, valszám, szghálók?

Elgondolkodtató hogy esetleg a találérdet leadjam, nem tudom. Elég szar helyen van, mert lyukas óra van előtte, és az ilyesmi rossz útra vezeti az embert. Ugyanakkor állítólag marha könnyű. Nemtom. Bejárás nélkül jó lehet, de bejárással heti 3 óra időveszteség nem kevés.

Frissen bekapcsolódó olvasóknak, eme pokoli és ráadásul idióta (közismereti tárgyak) órarend célja a 4,0-s ösztöndíjindex minél biztosabb megszerzése.

28 kötelező, 8 közismereti, 10 választható kredit. Konkrétan:

5 algel algoritmusok elmélete
5 jelek jelek és rendszerek
5 szgh számítógép-hálózatok
5 mi mesterséges intelligencia
5 valszám valószínűségszámítás
3 mérés mérés labor 2
5 korszop korszerű operációs rendszerek
5 webprog a web programozása
2 rexoc reklámszociológia
2 találérd találmányok és érdekességek
2 szgkult számítógépes kultúra
2 netpol internet-gazdaság, internet-politika

Sík ideg vok. Ráadásul pénteken analízis szigorlat, amire eddig egy betűt nem készültem, és nem úgy néz ki hogy könnyen rávenném magam.

(4. félévi órarend-tervezetem - pár dolog végül nem így volt)

Haszprus

5. félév könyvei

©   Haszprus   |   bme
Elmondom mit gondolok…



Na jó, inkább nem.

Puszta tényközlésként ez 15 kredit, azaz 3 db tárgynak a könyvei. Szintén tény hogy valszeg háromszor ennyi (kreditnyi) tárgyam lesz.

ASP.NET-be nem tanultam bele, problémásnak tartottam, nem voltak jó források, lehet hogy kellett volna venni egy könyvet, nem tudom, mindegy, 1-2 nap alatt feladtam és érdekesebb dolgokkal foglaltam le magam, így a webportálok fejlesztése nevű tárgyat valszeg nem merem felvenni (mivel bejárni nem tudnék rá és lesz még néhány órám amikre nem fogok tudni bejárni - konkrétan a számítógép-hálózatok, a valószínűségszámítás és a webprogramozás közül kettő).
Haszprus

Analkorrep

©   Haszprus   |   barátok bme life

Különben volt ma itt Mr.Happy Mainframe és nyomtam neki egy kis anal2 korrepetációt. Durva, mi? De azért éreztem, hogy van még hova fejlődni szigorlatig. Nem kötelező persze, de a lehetőség adott.

Utána toltam egy kis veszélyt az utakra, nem hagyom nyugton sem a gyalogos sem a motorizált lakosságot. Holnap is hasonló terrortámadás a terv. Kis város, kis terror.

Haszprus

41 óra ébrenlét mert vizsgaidőszak rulez

©   Haszprus   |   life bme
Úgy alakult, hogy tegnap végül 41 óra ébrenlét után lefeküdtem aludni. Először filmet akartam nézni, de öt perc ocean's twelve után kénytelen voltam beismerni hogy ha csak minden második percet látom, azzal nem sokra megyek

41 óra, mert szinte egy nap alatt kellett tanulnom depót a vizsgára, zh óta ugyanis nem sokat törődtem vele. Ennek megfelelően viszont marhára szét voltam csúszva a vizsgán (szóbeli). Az is biztos, hogy jobban jártam, mintha aludtam volna tanulás helyett, mert akkor most tényleg vehetném fel a depót kereszten (Gondolom.)
Haszprus

Miről ismered meg a bme-viket?

©   Haszprus   |   bme
Arról hogy nálunk a tantárgyak egy jórészének eredményei valami ilyesmik, mint pl. most az oprének:
vizsgázók: 177 -> 178 -> 132
átlag:        1.706 -> 1.71 -> 1.53
átment:     35.0% -> 42.7% -> 36.4%
(stats by kronik)

Nekem négyes thank god (ilyenből négy darab született az uccsó vizsgán, meg egy ötös). A tárgyat amúgy 517-en vették fel, mindenki számolgasson. Lusták helyett: nagyjából 190 ember ment át. (Nem pontos becslés mert leszarom.) Higgyétek el, nem hülyék járnak pedig a bme-vikre, akárhova is esik az oktatás színvonala. Minden relatív, tessék a többi helyhez viszonyítani. Csak kicsit erősek a számonkérések.

Persze nem mindenből, de azért tanulni kell mint állat, izmosan. Én oprére évközben 20, vizsgaidőszakban 36 órát tanultam, ami több mint az analízisre fordított időm, és mégis, a négyesért reklamációra voltam kényszerülve. Nem szoktam egyébként reklamálni de gondoltam ha már lúd legyen kövér (4,30). Összehasonlítás képpen depóra lényegében nem jártam be, a zh+pzh kombóra 20, a vizsgára 9 órát készültem, a prologot ma éjjel kezdtem el átismételni, alig fogott az agyam közel egynapos ébrenlét után, aztán négyes lett. Persze jófejek voltak a vizsgáztatók is.

Köszönöm minden tanárnak, aki emberszámba veszi a hallgatót.
Haszprus

Ösztöndíjindex 4,30

©   Haszprus   |   bme történelem haszpra olivér haszprus
Túl vagyok a negyedik féléven. Életem legborzalmasabb időszaka volt ez. Ennyit még sosem tanultam, s ami a legfőbb, ennyi tanórám sem volt sosem. Bejárós ember vagyok, és nehéz volt összeigazítani az itthoni tanulást azzal hogy majd' mindennap késő délutánig benn voltam a bme-n. Muszáj volt, mert nem bukhattam el semmit. Persze végül mégis megtettem, de a lényeg nem ez, hanem hogy összejött a 4,0.

Egészen az utolsó percig nem reménykedtem benne. Ma reggel még azt hittem, meg fognak vágni depóból, de négyes lett. Örök pesszimista vagyok.

Költségtérítésre járok a bme vik műinfóra, ez nyilván annak aki kicsit is figyelmesebben olvassa a blogot, már feltűnt. Szerencsére ez már nem sokáig lesz így. Az állami finanszírozásra való áttérés feltétele hogy két féléven keresztül 4,0-s ösztöndíjat érjen el a hallgató, valamint legyen elég megüresedett állami hallgatói hely. Ez utóbbi feltétel vicces, mert triviálisan teljesül. Igen nagy lemorzsolódás van a bme-viken. (Egyébként a többi karon 3,5 elég az átvételhez. Érdekes.)

A félévvel és a 48 kredittel eredetileg az volt a célom, hogy majdnem végleg behozzam az első félévben generált irdatlan lemaradásomat. Azonban demian javaslatára stratégiát váltottam, és a szimpla tárgyelvégzések helyett az átlagra kezdtem törekedni. (A kettő nem ugyanaz.) Ezúton köszönöm neki a tanácsot, remek ötlet volt.

A következő félévben a 4,0 elérését úgy teszem könnyebbé, hogy nem 48 alaptantárgyi kreditet veszek fel - melyek triviálisan jóval nehezebbek a legtöbb választható, de főleg közismereti tárgynál -, hanem ez utóbbiakból lesz a tárgyaim fele. Hogy ez nem tesz jót az előrehaladásomnak, az most egy teljesen mellékes szempont.

Állami finanszírozottként az ember nem kell azon filózzon, izzadjon, rémeket álmodjon másfél hónapon keresztül a tárgyfelvétel véglegesítése előtt, hogy jól megfontolta-e a félévi stratégiáját (nem minden költségtérítéses hallgatónak könnyű kipengetni az ittlétének tarifáját). Nem kell azon parázzon, hogy elbukik egy tárgyat, megteheti. Az állami finanszírozott ösztöndíjat is kap, és még egyebeket is, ha anyagi helyzete úgy hozza. Legtöbbjüket nem fenyegeti az sem, hogy kiürül a kassza és ott kell hagyniuk hőn szeretett intézményüket.

Az állami finanszírozott létnek egyetlen hátránya, hogy nem nehezednek az ember vállára az elbukott kreditek súlyos összegei, s így nincs az a szintű ösztönzés a tanulásra. Ha mégis, akkor is csak egy ejnye-bejnye kategóriájú összeg formájában, de ahhoz is már elég szarul kell teljesíteni.

Nagyon megnyugodtam. Idegeskedéstől mentes nyaram lesz.

Haszprus

Összeomlás

©   Haszprus   |   bme
Akármennyit is tanulom az oprét egyszerűen nem tudom megválaszolni a kérdéseket. Szememen be, fülemen ki, vagy valami ilyesmi módon áramolnak át rajtam az olvasott opre anyagok. Arról nem is beszélve hogy a kinyomtatott depo úúúúúúristen mennyi, marha sok anyag.

Voltam fodrásznál, megint szarul nyírták le a pajeszomat (fél centis eltérés a két oldal között), de mindegy, nem érdekel, egy év alatt megedződtem hogy miféle fodrászok vannak a környéken.

Algelből pedig betetováltattam az aláírásomat az indexbe.

Nem hiszem hogy meglesz a 4,0. Kb. jövő hét kedden kiderül.

Most pedig ülve elaludnék.
Haszprus

Elmaradás

©   Haszprus   |   bme
Tegnap 1,5, tegnapelőtt 1,8 órát tanultam. Bajok lesznek. Elkezdtem kinyomtatni a depo slide-okat mert tudom hogy bekapcsolt géppel, pdf-ből olvasva teljesen esélytelen hogy az ötödik oldalnál tovább jussak.

Update 04:22: na kész a nyomtatás, de kicsit elbizonytalanodtam a mennyiség láttán...
Haszprus

Opre-túladagolás

©   Haszprus   |   bme
Remélem nincs olyan hogy opre-túladagolás mert akkor megszívtam. Éjjel 2,46 + nappal 0,62+1,47+1,8 = total 6,35 óra.

Ezt egy all-time-low látogatottsággal háláltátok meg nekem. Hát. Nem szép. Íllandóan fenyegetőznöm kell? Annyi engedményt tehetek, hogy nem muszáj elolvassátok a dolgokat, elég ha jöttök az oldalra mondjuk óránként.
Haszprus

Analszig most?

©   Haszprus   |   bme
Megnéztem a múlt heti analszig feladatsort, így első ránézésre 58 pont környékét tudnék összekaparni belőle. Sok elméleti kérdés van, azokra nemtok mit írni, sose tanultam definíciókat meg tételeket szó szerint, csak alkalmazni tom őket. Persze ha leírom valami parasztias fogalmazással, valszeg úgy is adnak rá vhány pontot.

Naszal a nagy kérdés hogy menjek-e szigorlatozni próba szerencse alapon szerdán? Nem készülnék rá külön, mert nincs időm (csütörtökön opre, pénteken depo). Ami miatt kérdéses az egész, hogy ezzel felborítanám a bioritmusomat megint (éjszaka vagyok ébren mostanság és egy reggel 8-as szigorlat után átaludnám az egész napot, nem csak délig), és így jelentősen megnyirbálnám az opre/depo tanulásra fordítható időmet.

Azt hiszem, ezzel lényegében meg is válaszoltam a kérdést. Az analszigre ráérek, depo+opre viszont most kell kurvajól sikerüljön, nem máskor, meg nem rosszul. Ami miatt jó lenne most menni, hogy most alapból tudnám hozni azt a pontszámot ami elég egy ketteshez vagy akár hármashoz, szeptemberre meg tutira rá kéne készüljek megint egy csomót. Mondjuk állítólag nem baj ha jelek előtt felfrissítem az analízist…
Haszprus

Anal: 3

©   Haszprus   |   bme
na 62 pont lett az analízisem which means itz gooood. volt két feladat amihez hozzá se tudtam szagolni, ergo amihez igen, azt elég jól megoldottam. nekem 55-től hármas amúgy. ennyi pontot még sosem láttam analízis vizsgán. igazából ez életem második anal vizsgája a bme-n (anal1-et is beszámítva), de az előző csak 6 pontig lett értékelve (beugró rulez).
[17:04] szevasztok
[17:04] skacok
[17:04] egy korszak zárult le ma
[17:04] átmentem végre anal2-ből  ÍÍÍÍÍÍ
Haszprus

Algel "donez"

©   Haszprus   |   bme
voltam algelen. 14.00-kor lesz vége. nem, nem a vizsgateremből blogolok, ez nem az az intézmény. (mert olyan is van)

kicsit sajnálom, mert elég sok órát rászántam erre a tárgyra, csak sajna zh után nem nagyon tudtam/akartam bent lenni (egyéb pótzh-k miatt), és egyéb tárgyak miatt időm sem jutott rá. persze ráfoghatjuk hogy minek gépeztem annyit, ez is igaz, de. na mindegy. ez most ilyen lett. nem szép de ez van.

most már meg kell csinálnom 3,5-re az oprét meg depót. jövő csütörtök és péntek.

merem remélni hogy azért az analom meglesz hármas, mert különben opre+depo 4,0-ra kellene, az viszont egy kemény menet lenne. (a 3,5 is az lesz.)

vazz. világfájdalom. ötpercenként változik a véleményem, hogy vajon meg fogom-e tudni csinálni a 4,0-t vagy sem.

kicsit azért is levert vagyok mert igazából "éreztem" a vizsgát. egy kis hajrával akár teljesíthettem is volna.
Haszprus

Vizsga előtt bealvás

©   Haszprus   |   fáradtság bme
Reggel Hajnalban egy marha szar anal konzi volt. A tanár először rosszul írt fel 4 képletet a táblára az eleje felé, aztán a vége felé is kiderült hogy valami hülye teóriája van a körintegrál bizonyos eseteiről, azt hiszi róluk hogy ha többszörös szingularitási pont van bennük, akkor a körintegrál értéke nulla. Csakhát lófa#zt, ez nem így van. Hogy lehet ilyen embert küldeni analkonzit tartani?? (Meg bizonyára gyakot is tart.) Mikor elmagyarázták neki a helyes képletet (ez eltartott legalább 5 percig), utána azt mondta: "Még mindig nem értem hol hibázik az érvelésem." Jó, nem érted, de nem úgy van, ne is égesd magad ezzel.

Anal konzi után hazajöttem, kicsit neteztem, aztán bealudtam. Mostanáig.

Holnap anal, algel. Utóbbira a vizsgaidőszakban elnyomtam 8,5 órát (igaz ebből 5 óra tömegkonzi volt), de nemtok semmit. Ja, hát épp ezért, most jövök rá. Tömegkonziból nem lehet megtanulni az algelt, hiába nagy az áttanult órák száma. Elbukom, de lehet hogy bemegyek. A depó pedig max 4-es lehet (mert a vizsgából 15 pont a nagyházi lett volna, mint kiderült). Innentől kezdve valszeg nem lesz meg a 4,0-m. Persze megint pesszimista vagyok, de mint minden pesszimista, realistának tartom magam.

Hétfőn volt egy anal2 korrep by Carl0s [részt vett még MikZol + vmi negyedik gyerek], aminek tegnap átnéztem az anyagát. Hasznos volt, megtanultam körintegrálni. A tegnapi algel vizsgára nem mentem el, majd jövő héten az anallal egy napon. Húzós lesz. Ma reggel volt egy anal korrep többes integrálokból [ahol részt vett még Orca] de a srác aki azt bevállalta, elég pofátlan módon kb. lószart se értett az egészhez (nem baráti alapú korrep volt, mert úgy simán elmenne). Utána tartottam körintegrálból egy kis magánkorrepet, ha már egyszer megértettem

1 óra szünet, délután újabb 3 óra korrep [= gyorstalpaló] a hétfői csapattal. Nem volt rossz, bár a Laurent sor nem igazán esett még le, tekintve hogy magával a sorfejtéssel bajom van, és lusta is vagyok átnézni. Na mindegy így ma eddig 6,5 óra analnál járunk ami elég tekintélyes mennyiség

Még mindig hiányzik pár ismeret gimiből

Azt gondoltam, időnként vissza rakom az admin felületet és benyögök pár szót, hogy örüljetek, szóval a blog mostantól nyitva van, bár nem fogok túl gyakran postolni még így se.

Igazából frankó lenne teljes féléveket ilyen gyorstalpalókkal vagy ha úgy tetszik, szintfelhozókkal teletűzdelni, mert marha hasznosak, lényegében két nap alatt megtanulja az ember azt amit itthon három félév alatt se

Ja egyébként a szaromból következően szeptemberben mehetek digit szigorlatra és ha minden jól alakul akkor még a másik két szig is a nyakamba hullik.

Haszprus

Algel elnapolva, további vizsgakavarodás

©   Haszprus   |   bme
Kedden négyes lett a szarom, viszont a holnapi algel vizsgát most mondtam le.

Jövő csütörtökön eszerint anal iv 8-tól 10-ig és algel vizsga 12-től 14-ig, utóbbiból utolsó alkalom. Nem egyszerű. Depo vizsgám jövő pénteken lenne, lehet hogy azt emiatt egy héttel tolni kellene, sőt biztos.

De az is lehet hogy hagynom kéne az algelt a francba (mert jelenleg semmit se tudok a zh utáni anyagból), rámenni hogy analból hármas legyek, és opréből meg depóból 3,5-ös átlagot szerezni (pl. egyik 4-es másik 3-mas). Az már kiderült az eddigi vizsgaeredményekből, hogy az opre húzós e tekintetben.

Most egy darabig megint nem frissítek.
Haszprus

Don't open before 16/06/2005 01/07/2005

©   Haszprus   |   bme fejlesztés life
Tanulnom kell. Ideiglenesen letörlöm a szerverről az admin felületet. Terveim szerint kb. június 16-ig nem írok semmit, utána meglátjuk.

Eddig 2,5 hét alatt összesen 28 órát készültem, ami botrányosan kevés. Analízisem csütörtökön lesz, gyakorlatilag két napom van rá felkészülni, mert eddig egész nap a blog statisztikáját néztem, meg más blogokat. Ez utóbbival nem tudok mit kezdeni. Az admin felület eltávolítása egy olyan jelzés értékű dolog, amiből értenem kell.

Ne legyetek netfüggők, azt mondom.

A kommentelési lehetőségemet meghagyom, 24 óránként hét három kommentet írhatok. Az új bejegyzések hiányában ez feltehetően bőven sok lesz.

Szevasztok.

Ps. magamat ismerve nem kizárt ofkorsz hogy már néhány óra múlva újra felrakom az admin felületet de azért próbálom nem megtenni

update 2005.06.11. 00:20 a nyitási dátumot július 1-re módosítom.
Haszprus

Opre majd

©   Haszprus   |   bme
Na erre az Opréra még gyúrni kell, mert éjjel megin netfüggtem. A kettes nem cél, tehát inkább nem írtam annyit hogy meglegyen. Nincs semmi önkontroll. Persze mihez képest. Egy évvel ezelőtthöz képest a megtestesült önkontroll vagyok.

Mondjuk így hogy kétnaponta alszom összesen 6 órát, nem nehéz elveszteni az önkontrollt.

Csütörtökön Anal2 és valamikorra be kell iktatnom egy oprét. Nehéz ügy.

Update 16:09: az Oprét beteszem az utolsó hétre, így nem hagyok helyet dékáni iv-nek. Ami gáz, mert az opre beugrós (szóval elég csak szar kiskérdéseket kapni és kész), dehát ez van. Ha két hét múlva mennék, akkor felborulna az egész vizsgaelosztásom, lenne megint egy háromvizsgás hetem, mint amilyen ez volt, és azt beszopnám mint állat. (Igaz, a hét felében az ablakomat cserélték, ami sokmindenre elég rossz hatással volt.)
Haszprus

Opre 10-től

©   Haszprus   |   bme
Jóreggelt mindenkinek, tanuljuk át 4 óra alvás után az éjszakát című projektünket figyelhetik meg azon kedves olvasóim, akik velem együtt felébredtek az éjjel 1-re beállított csörgőórámra. A dolog valószínűleg abból fog állni, hogy majd csak délután írok bejegyzéseket. Ezen kívül. Az a 210+50 oldal még mindig hátra van.
Haszprus

Elektro donez, 15 kredit

©   Haszprus   |   bme
Akit érdekel visszakeresheti a blogban hogy mennyit készültem elektróra, illetve nem, úgyhogy inkább leírom: éjjel 3-tól kb. 3:45-ig átnéztem egy-két dolgot, a zh utáni anyagrészből semmit. Azon gondolkoztam hogy lemondom. De nem. Megírtam és megérte mert kettes lett (elektróból kettest akartam). Viszont ennek fényében ha javítóvizsgázok valamiből, akkor az lehet hogy inkább az elektró lesz, és nem a fony. De a fony hasznosabb lenne (ld. számelm szigorlat) Ja és nem ment át mindenki elektróból bár egyéni eredményét senkinek se néztem meg, csak a jegyek oszlopra pillantottam rá, most már sajnálom.

Íllapotjelentés: 15 kredit eddig (szglab4 mérés1 fony elektro). Maximum 43 lehet. 48-ból (valszám nem).

Holnap Opre, el kéne olvasni még 210 + 50 oldalt. Zűrös, mert hulla fáradt vagyok, 2-2,5 órát aludtam éjjel. Kéne belőle ötös de már érzem hogy nem fog összejönni. Kibaszott pesszimista vagyok.

Eddig 1,5 az ösztöndíjindexem. Ha az alábbi eredményeket el tudom érni akkor már jó vagyok kellően (4,0-hoz):
anal: 3
algel: 2
depo: 3
opre: 3
szar: 3

Ehhez képest szeretnék depóból és opréból mondjuk ötöst. Opréból valszeg kizárt mert rövid a határidő, ld. fentebb.
Haszprus

Órarend 2.0

©   Haszprus   |   bme
Nagy bajban vagyok. Az összes választható tárgyam ütközik kulcsfontosságú alaptantervi tárgyakkal, ezért leadtam őket (48 kreditnyi tárgy!!!). (A kibaszott jeleket jobb helyre nem is rakhatták volna, mert így egyszerre két időpontban lévő óracsomagot zár ki)

Alig maradt kreditem.

Az órarendből kivettem azokat a tárgyakat amiket idén várhatóan megcsinálok (szóval valszám kivételével minden idei tárgyamat).

Ilyen szar lett belőle:



Nemtom mitévő legyek. Ha nemtok felvenni legalább 45 kreditet, akkor kurvanagy bajban leszek, ugyanakkor nem akarom a 2-kreditesekhez tartozó esszéírásokkal tölteni az egész félévet és vizsgaidőszakomat... (Ezen tárgyak időpontjai nagyrészt még nincsenek meghirdetve, reménykedek.)

Ja, 28 alaptantervi kredit, ennyit tudok felvenni most. Így is ebből már 8 a szakirányhoz szükségtelen, azonban sajnos ez a 8 kredit (mérés2 & MI) nem ütközik semmivel, ígyhát jobbhíján ezeket veszem fel. A fenti órarendben összesen 28+13=38 kredit látható, azonban 5 kredit ütközik a jelekkel. Igaz, heti 4-ből csak 1 órában. Arra gondoltam annak az órának mondjuk csak a felére járnék be. Nemtom jól gondoltam-e... További 2 kredit ütközik hétfőn is. Szóval szar. Szar szar szar. 28+6=34 felvehető kredit mindössze. Szar. Szar szar. Hmm. Ráadásul nehéz tárgyak. Valszám, jelek, szghálók (állítólag nagyon seggelős, meg ezer képlet). MI-t és Adatb-t nemtom nehéz-e. Mérés2 nehezebb mint az 1, sajna, ráadásul egész évben készülni is kell rá ugye. Tökmindegy ehhez hozzá kell gyűjtenem még legalább 12-14 kreditet, és úgy tűnik, hogy választhatóból nem fogok tudni egy darabot se. És hát elég valószínűtlen hogy pont tele tudnám tömködni még további 14 kreditnyi közismeretivel a lyukakat, ráadásul befigyelne az egész vizsgaidőszakban esszéírás esete...

Update 2005. jún. 02. 01:02: Egyébként felvettem a következő közismereti tárgyakat, csak még legtöbbjének nem tudni az időpontját:
  1. A társas lény
  2. Adatvédelem és információszabadság
  3. A társadalomelemzés alapjai
  4. Az internetmédia kérdései
  5. Bevezetés az ergonómiába
  6. Dokumentumszerkesztés
  7. Etika
  8. Fogyasztás-szociológia
  9. Hulladékgazdálkodás
  10. Internet-gazdaság, Internet-politika
  11. Jövőképek, előrejelzések
  12. A tömegkommunikáció szociológiája
  13. Reklámszociológia
  14. Számítógépes kultúra
  15. Szoftver ergonómia
  16. Találmányok és érdekességek
  17. Tudomány és technika a XX. században
Haszprus

Valszám x

©   Haszprus   |   bme
Ez a három vizsgás hetem. Reggel 8-tól valszám gyakiv. Megyek x-elgetni. 0 percet készültem rá. X-elgetés rulez. Csütörtök elektro, péntek opre. Opréra gyúrok, kéne a jó jegy. Elektróból minimálkettesre hajtok, vagy még arra se nagyon. Talán átnézem. De lehet hogy átnézni se kéne hozzá. De az azért kockázatos. Na ennyi most. Kurva ablakcsere, 3-4 napig nem lehetek a szobámban, ráadásul a szövegelésüket kell hallgatnom (=nem lehet mellette tanulni), eszetlen szopás. Ja, és persze úgy ígérték, hogy egy nap alatt meglesz. Jómunkásemberek, szevasztok. Még szerencse hogy legalább ma nem volt olyan ge#i meleg, mert megpusztultam volna.

Update 11:26: Nem jött be. Emiatt késik fél évet a szakirányom. Nem bánom. Kérdés hogy ne rendezzem-e át a vizsgaidőszakom hátralevő részét, ami jelenleg eképp fest:

Lehetne pl. a SzAr-t átrakni utolsó hétre, vagy a depora 1 helyett 2 hetet hagyni.
Haszprus

Risztekpa

©   Haszprus   |   bme
Köszönöm mindazok respektációját akik szerint szép dolog volt olyankor átmenni fonyból amikor reklamálás előtt 67-ből 62 versenyzőt megvágtak. Minden esetre nem örülök az eredményemnek, javítón gondolkodom, dehát az időmbe nem nagyon fog beleférni. Remélem szerdán megrántanak valszám gyakiv-n és akkor depóból talán össze tudok kaparni egy ötöst (máskülönben interferálna a depó és a valszám vizsgám ). Na ezek most a tervek.
Elmondom mit találnék hasznosnak. Megszüntetni tárgyfelvételnél a hallgatók egyenjogúságát. Mondjuk most sincs egyenjogúság, mert van akinek szétb#sszák a seggét mondjuk egy 40e Ft-os büntivel, ha elbukik egyetlen tárgyat, míg mások...

Mint ahogy ösztöndíjat sem kap mindenki egyformán, azt gondolom, a tárgyfelvételnél be kéne vezetni egy olyat, hogy ha egy adott tárgy férőhelyei beteltek, de van még várólista, akkor a várólistából azok kerüljenek be először az esetlegesen megüresedő helyekre, akik a korábbi félév(ek)ben a legkevesebb tárgyat vették fel feleslegesen. Felesleges tárgyfelvétel alatt hogy mit értünk, az még további pontosításra szorul. Én azt értem alatta, hogy a gyerek mondjuk a 14. héten kérdezi meg levlistán hogy vót-e má zh és ha azt mondják neki hogy nem, de az óra helyén és időpontjában lesz, akkor is visszakérdez, hogy és az hol meg mikor van. Sajnos rengetegen vesznek fel így tárgyakat, látom a levlistán.

Szóval aki ilyen mentalitással nyomul, az engem roppantmód bosszant, hogy jogosult valaki más elől elvenni a férőhelyet.

Persze a problémára más megoldás is létezne, éspedig a hallgatók egyforma bírságolása tárgyelbukás esetén. Hah persze ki is törne a lázadás hiszen van akinek már a kreditenkénti 1000 Ft-os bírság is sok. Pedig nem azt kéne fizesse az állam, hogy valaki évekig hawaii-on tartózkodik és közben veszi fel a tárgyakat szépen, esetleg ráadásul kitúrva másokat az alacsony létszámú kurzusokról.

Igen, várólistán vagyok egy tárgynak azon kurzusára ami helyett ráadásul a másikat szívesebben választanám, de ott már a várólista is betelt, és ez bosszant. Mint ahogy az is bosszant, hogy azért kerültem ide, mert a neptun 2 óra folyamatos kattintgatás után volt csak hajlandó beengedni, de ez alapvetően elég gyenge összefüggésben van a fenti problémával.
Haszprus

Ütközéseim

©   Haszprus   |   bme
Következő napokon következő időpontokban következő tárgyaim ütköznek. Mondd, te kit választanál?
  • Hétfő
    • 12-14
      • InfElm (igaz hogy alaptantervi de valszeg nem veszem fel az 5. félévben, hacsak ki nem derül hogy könnyű)
      • Szoftvertesztelés
      • Összetett webrendszerek
    • 17-19
      • Találmányok és érdekességek
      • Jövőképek, előrejelzések
  • Kedd
    • 12-14, mindez 13-tól 14-ig ütközik a 13-15-ig tartó Jelekkel
      • Adatbázisok szerver-oldali programozása
      • Az internet elemei és hozzáférési technológiái 1.
      • Korszerű operációs rendszerek
  • Csütörtök
    • 12-14, mindez ütközik a Számítógép-hálózatokkal és a Valszámmal (ehh)
      • Adatbáziskezelő rendszerek
      • Dokumentumszerkesztés
      • Összetett webrendszerek
      • Szoftvertesztelés
  • Péntek
    • 12-14
      • Adatbázisok szerver-oldali programozása
      • Az internet elemei és hozzáférési technológiái 1.
      • Korszerű operációs rendszerek
A szempontok: minél kevesebb ütközés (az optimális tárgyfelvételben nincs ütközés), minél könnyebb és számomra minél érdekesebb tantárgyak, amiket lehetőség szerint az I épületben tartanak, vagy ha nem ott, akkor legalábbis egymástól nem túl messzi épületekben. Minél kevesebb lyukas óra. Egyelőre egyébként nincs még kihirdetve hogy mit hol tartanak.
Haszprus

Státuszszimbólum

©   Haszprus   |   bme úszás
Felvettem kb. 120 kreditet vaze, most akkor menő vagyok?

Az a baj egyébként hogy az a 20-25 kreditnyi választható amit fel akartam venni, mind ugyanabban az időpontban van. F#########asza.



just for fun, az óráim 3/4-e még be sincs rajzolva ide

Na mi az értelme ennek. Hát csak annyi hogy össze tudjak majd válogatni egy olyan órarendet ami optimális lesz időbeosztás, kreditek, lájtosság, meg mindenféle szempontból, és ez nem megy anélkül hogy tudnám hogy melyik előadás mikor van. Szerencsére a KTH portálon megtekinthető 3-nál több óra is egy időpontban. Ofkorsz a legvégén majd ilyen 40-50 közötti kreditet veszek fel.

Ja figyelmes szemlélő megpillanthatja az idei tárgyaimat is a listában, ez azért van mert semmit se bízok a véletlenre

No még annyit hogy nemtom milyen tesit vegyek fel. Eddig 4 féléven át az úszást vettem, de csak első félévben teljesítettem. Most megin felvettem de igazából asszem ez nem egy bölcs dolog. Mondjuk valszeg szarni fogok rá nagy ívben, akármit is vennék fel, mert nem igazán high priority a dolog.

Haszprus

A nagy bukás?

©   Haszprus   |   bme life
Az utóbbi 1 héten összesen 2,27 órát tanultam. Besokalltam. Mi lesz így? Viszont elterveztem, mennyit kéne tanuljak ahhoz, hogy teljesíteni tudjam ezt a vizsgaidőszakot. Hát nemtom, mission impossible, főleg hogy nincs kedvem már hozzá. Egyszerűen ülök a gép előtt és "majd egy óra múlva", "na még ezt a site-ot megnézem", "na most megnézem a leveleimet, aztán utána", "hopp frissült egy blog, na majd utána", "na most már ha ennyit gépeztem akkor egy film is belefér, oszt majd utána", "hopp éjjfél van, mosmá nem"...
Haszprus

A 4. szorgalmi időszak vége

©   Haszprus   |   bme történelem
Vége a szorgalmi időszaknak (igazából holnapig tart, de egy órám lesz, amire amúgy se megyek be, de főleg most hogy rövidebb is lesz mer az elején pótzh-t írnak, akiknek kell). Sajnos eluralkodott rajtam egy olyan érzés, hogy vége az egész félévnek, noha a legnehezebb rész igazából hátra van. Be kell hoznom némely tárgyakból 1-2 nap alatt fél féléves lemaradást. Ejh. És a 8 darab vizsgám is növekedett 8 vizsga + 1 gyakiv-re

Szorgalmi időszakom értékeléseként annyit írok, hogy:

  • 48 kreditet vettem fel. Mind alaptantervi tárgy, ez baromi fontos (hisz sokkal nehezebbek mint a választhatók vagy közismeretik). 40 kreditet elsőre vettem fel.
  • 10 tantárgy + tesi. (9-et elsőre vettem fel)
  • 2 félévközi jegyre záródó tantárgyam valószínűleg 5-ös lett (egyik biztosan).
  • 8 vizsgatárgyam van.
  • 7 vizsgatárgyból aláírást megszereztem a szorgalmi időszakban. Analízisből már tavalyról volt, de idén újra megírtam sikeresen a zh-kat.
  • 1 vizsgatárgyból (Valszám) nem teljesítettem az évközi követelményeket se zh-n, se pótzh-n. Következmény: gyakiv. Meglepő módon tökéletes pontossággal prediktáltátok félév elején a szavazógépen, hogy így fog történni.
Haszprus

Mérés1

©   Haszprus   |   bme
Gyorsan adminisztráljuk, hogy tévedtünk, amikor mainframe-mel azt gondoltuk úgy egy hónapja, hogy mérésből mindenki jelest kap. Mert ha testközelből nem is tapasztaltam meg ezt az érzést, de az eredményeket tartalmazó íven láttam, hogy elég vegyesek a jegyek, van ott minden.
Haszprus

Gép kitiltva

©   Haszprus   |   life bme történelem
Az elmúlt 1-2 héten elhatalmasodott rajtam a gépfüggőség, úgyhogy meghoztam a döntést amit már egy hete (vagy egy hónapja?) meg kellett volna: kihoztam a gépem a szobámból.

Értékrendek, hmm. Erről most nem írok. Az enyémet a negyedik félév alapvetően megváltoztatta.

Haszprus

Valszám pzh

©   Haszprus   |   bme
Azt nem értem, hogy holnap 8-kor valszám pótzh van, miért nem készültem rá egész hétvégén, és miért fontosabb még most is az hogy pl. éppen brózert cseréljek és szétkonfiguráljam. Weirdo. Megütöm magam b+. (Igazából nem.)

Különben micsoda felhajtás van itt a blogomon a brózercserémmel kapcsolatban, lol (mer ugye látok logokat, akkora vizitormozgás van mint állat, a fél net azt figyeli hogy az IE-megszállott Haszprus hogy tér át Firefoxra ÍÍ ).
Haszprus

Ösztöndíjindex projekt

©   Haszprus   |   bme
Felmerül a kérdés, hogy ha valamikor vizsgaidőszak közben még az összes tárgy teljesítése előtt elérném a 4,0-s ösztöndíjindexet (ami egyébként könnyen megtörténhet), vajon nem lenne-e érdemes a maradék tárgyakat direkt bebukni, ilyenmódon bespájzolni őket a következő félévre, ahol szintén 4,0-t akarok majd?

Főleg olyan tárgyak esetén, ami nem gátol az előrehaladásban, és itt most egészen konkrétan a depóra gondolok, mert az nem előkövetelménye semminek, és ráadásul a vizsgaidőszak utolsó vizsgatárgyának terveztem.

Update 16:03: igazából valószínűleg presztízs-okokból nem tenném meg az ösztöndíjindexem szándékos lerontását, noha tudom, hogy az őszi félévben (télen, a depiben) sokkal nehezebb lesz újra 4,0-t összehozni. Más kérdés, hogy könnyebb tárgyakat veszek fel. Nem egyszerű stratégia kell ide.

Senki se tekintse ezt a kérdést megválaszoltnak
Haszprus

BME akadálypálya - 12-13. hét + vizsgaidőszak project plan

©   Haszprus   |   bme
Eltelt egy hét legutóbbi blogolásom óta. Szombaton lett volna lehetőségem írni, de valamiért kihagytam, aztán azóta egyfolytában le voltam tiltva az überscriptem által. Ugyanis le vagyok tiltva a zh-k napján, a zh-k előtti napon, és a zh-t 2-vel megelőző napon.

De mi is történt, suli vonatkozásában?

  1. Írtam egy Depo pótzh-t, 67%. Sajnos volt egy feladat, amiről kifejezetten azt hittem, hogy nem lesz. Aláírás.
  2. Írtam egy Opre zh-t, 57%, ami nem rossz, tekintve hogy úgy igazából csak március közepéig készültem opréből. Meg amúgy se számít sehova. Aláírás.
  3. Írtam egy Szar zh2-t, amiről nemtom hány pont lett, de tökmindegy, mert meglett az aláírásom. Ezt igazából már a zh1 garantálta.
  4. Írtam egy Valszám zh-t. Erre már két hónapja nem készülök, elolvastam belőle éjjel négy oldalt az összefoglalóból, másnap kilogikáztam halál nyugodtan 10-ből 5 feladatot (ilyen nyugodt még egyetlen zh-n sem voltam), abból 4-et jól, és még betippeltem további 3-mat jól. 7 pont lenne, ha a beugró is sikerült volna (thats a respectful thing). Így azonban az a véleményem, hogy a valszám zh igazából egy nagy rakás szar, ahol nem az érdekli a számonkérőt hogy tudok-e valószínűséget számolni, hanem hogy ismerem-e a tárgy anyagát, és jelölésrendszerét, eheh. Ja, igaz, ez utóbbira rá lehet kérdezni. De azt hiszem vicces lett volna végigkérdezgetni a betűket hogy melyik mit jelent, meg amúgy se mentem volna vele sokra, szerintem. Kedden pótzh, van rá 3 napom készülni. Remélem menni fog, ez a 7 pont felbátorított, hogy talán nem olyan reménytelen megcsinálni. Csak az a fránya beugró, meg betűk...
  5. Írtam egy Elektro pótzh-t, ahol 4,5-ről 13 pontra felküzdöttem magam (65%), ezzel pont nem elővizsgázhatok, de mindegy. Bár gondolkodtam rajta, hogy megkérjem a tanárt emailben hogy naa mégis hadd elővizsgázzak, hivatkozva eszetlen vizsgaidőszaki terheltségemre. De inkább nem. Lehet hogy mégis meg kéne? Nem tudom. Igazából egyetlen délutánom és egy délelőttöm lenne a készülésre. Az is igaz, hogy elég lenne a kettes is. És az is igaz, hogy tétje sincs (csak annyi hogy egyébként nem elektrót hanem fonyt tanulnék egy napig, a következő kiszh-ra). Most nemtom mi legyen. Asszem a legegyszerűbb a passzivitás, tehát nem írok elektro elővizsgát.
  6. Szerdán volt Ellenőrző mérés, ami ötös lett, igazából gyerekjáték volt.
  7. Írtam egy fony kisZH-t, olyan anyagrészből, ameddig egyszerűen nem tudtam eljutni a készülésben, az alatt az 52 perc alatt, amit szántam rá. Így lett 5-ből 1,5 pontom, ami kicsit kellemesen ért, mert inkább 0,5-re számítottam.
  8. Írtam egy-két órája egy Mérés ZH-t, hát meglátjuk, elég hogyha 3-mas lesz, ahhoz hogy ötös legyek mérésből, az remélem meglesz, bár volt egy feladat amit tökre nem vágtam.
Kemény, kemény, de jelenleg összesen valszámból nincs aláírásom a vizsgatárgyak közül. Úgy számolom, hogy ha netán nem is lesz, akkor is össze tud jönni a 4,0-s ösztöndíjindex. Amúgy néha derűlátó vagyok, néha borúlátó, ez változik naponta.

Update 18:16: ja a vizsgaidőszakomat ilyennek tervezem, jónak tűnik?

Sárga: vizsga. Szürke: pótvizsga. Remélhetőleg nem kerül rájuk sor. Zárójelben a napok, amennyit készülni tudok a vizsgákra.
Haszprus

Suli

©   Haszprus   |   bme
Eljutottam egy mélypontra amikor a tököm tele van az egésszel. Nembaj, napok-hetek kérdése aztán elmúlik, így megy ez.

Tulajdonképpen ez a bejegyzés már most sem aktuális, csak napok óta le akarom írni. Az anal zh2-m nem lett olyan fényes, mint ahogy vártam, épphogy csak megérte megírni. Na jó ez nem teljesen igaz, mert mások már tapasztalták helyettem, hogy ha az ember kihagy egy nehéz tárgyból fél évet és úgy próbálja meg összekapni magát vizsgaidőszakban, az nem biztos hogy mindig sikeres eredménnyel zárul. Így tehát már csak emiatt is megérte.

Ma viszont írtam egy opre zh-t ami reményeim szerint olyan szar csak nem lett Ja viszont reggel írtam szar zh-t, ami elég szar lett, és ez nem szóvicc, sajnos nem abból a témakörből jöttek a kérdések amikből vártam.

Azt nem tudom, hogy a vizsgaidőszakban milyen stratégiát válasszak. Cél ugye a 4,0-s ösztöndíjindex. Namost a stratégia háromféle fő irányelvet követhet:
  1. osszam el egyenletesen a vizsgákat (8 db vizsga 40 nap alatt, semmiből se hagyok ismétlési lehetőséget)
  2. osszam el a vizsgákat a vizsgaidőszak elejére (8 db vizsga 26 nap alatt, és marad 14 nap pótlásokra)
  3. osszam őket a vizsgaidőszak végére (8 db vizsga 19 nap alatt, de előtte lenne tiszta, relatíve nyugalmas 23 napom készülni rájuk)
Nyilván vannak köztes átmenetek, de nem tudom, melyik lenne a helyes stratégia. A vizsgatárgyak:
Algoritmusok elméleteNagyjából a 9-10. hét óta nem követem a tárgy alakulását, de borzasztó para a zh utáni rész.
ValószínűségszámításKét hónapja bele se néztem, überpara, nem biztos hogy vizsgáig eljutok. Nem sok reményt fűzök hozzá, bár fontos volna, előrehaladási szempontból is.
Formális nyelvekRelatíve képben vagyok, bár az utóbbi pár hétben hanyagoltam.
Analízis 2Az utóbbi pár hétben hanyagoltam, egyébként elég jó viszonyban vagyok vele. A komplex anyagrész továbbra is nagy ellenségem, de azt hiszem csak időt kell rászánjak, nem félek már tőle.
ElektronikaMa voltam egy kis konzultáción ahol pár alapelvet megismertem, elég hasznos volt, thx to (privacy power). Így kicsit derűsebbnek tűnik a jövőm ezt a tárgyat illetően.
Deklaratív programozásA ZH-ig levő anyaggal jó viszonyban vagyok, utána se kép, se hang, de a pótzh-ra viszonylag hamar fel tudtam készülni kb. nulláról, úgyhogy a vizsgától se félek annyira.
Operációs rendszerekA könyvet elolvastam, meg amúgy se egy rémes téma. Bár az anyag elég nagy amit tudni kell. A mai ZH elég barátságosnak festette le a számonkérési rendszert, de erről május 10 után többet tudok nyilatkozni illetve lehet hogy visszavonom ezt a megállapításomat
Számítógép-architektúrákTöbb mint hat hete semmilyen módon nem követem az eseményeket, sajnos szerencsétlen időpontba esnek az órák. A vizsga nem para, de örülnék ha a mai zh-t nem kéne pótolnom. Meglátjuk.
Haszprus

Deklapo b+

©   Haszprus   |   bme
Ki....ott k...a félreértések. Félreértettem egy zh-infót b....g. Oldal weblapján faq-ban az szerepel hogy a zh-ban nem lesznek adattípusok, amit én a datatype nevű sz..ságra értettem és jól kihagytam a tanulásból. Erre kiderült hogy van b....g, a 30-ból egy 8 pontos feladat a datatype-ra épült. (Az nem tűnt fel hogy már az előző általam megírt zh-ban is voltak datatype-ok mer ott még asse tudtam hogy mi van )

Ettől függetlenül elég tűrhető zh-eredményre számítok, persze bármi megtörténhet.

Jövő héten 5 darab zh, 1 darab nagyházi beadás, és kedden két zh is, vaz, egy pót [elektro], meg egy valszám. Ez utóbbi anyagba utoljára március 8-án néztem bele. Nem sok reményt fűzök hozzá. Nem tudom egyből pótzh-ra menjek-e, az egy héttel később lenne.

Update 2005. máj. 13. 18:05: kiderült hogy nem értettem félre a fenti infót, hanem hibásan szerepelt a honlapon. Hadd ne mondjak semmit.
Haszprus

ZH javítási sebesség @ HM

©   Haszprus   |   bme
Én komolyan nem értem, hogy a 21-én írt analízis zh-k miért nincsenek még mindig kijavítva ebben a csoportban (kb. 150 embert érint). Sőt, a gyakvezérem szerint már csütörtökön ki voltak javítva, csak nincsenek a pontszámok összegezve (mondta is nekem óra elején - persze nem lelkendezve -, hogy ha nagyon nagyon érdekel (hogy a f#szba ne érdekelne?!) akkor átmegy a zh-mért és megnézi. most erre mit mondhattam volna, küldjem át érte másik épületbe?). A másik két csoport már 25. óta tudja az eredményeit. Vérlázító. Mármint a különbség hozzájuk képest.
Haszprus

Blog postüberlimiter

©   Haszprus   |   fejlesztés bme történelem
A megszokottnál jelentősen ritkábban fogok jelentkezni. Egy meglehetősen kiterjedt szabályrendszert kreáltam arra vonatkozólag, hogy mikor publikálhatok új bejegyzéseket (ez volt az oka, hogy hétfő óta nem írtam), és mikor érhetem el a blog júzerfelületét. A hozzászólásokról értesítő emaileket a mai nappal kezdődően letiltottam. Mindezek célja, hogy több időt tudjak fordítani azon dolgokra, amikre szükséges.

Azon felül hogy a hétnek számos napján hazaérkezésem után egyszerűen bealszom és így csonkítom saját időmet, sajnos irdatlan időmennyiséget b#szok el mindenféle dolgokra a monitor túloldalán is, ezek egyike a blog, a többit pedig nem áll módomban szabályokkal kontrollálni, marad tehát a bloglimitáció.

Tegnap Anal2 ZH2 volt, szerintem nem sikerült olyan rosszul, mint ahogy a ZH előtt gondoltam (persze majd csak jövő héten derül ki ténylegesen). Volt fony kiszh is, ahol a feladatot sikeresen megint félreértelmeztem, mint a másik két kiszh esetén is, kib#szottul idegesítő hogy az összes kiszh alapján lamzor vagyok, a nagyzh alapján pedig nem. Végül most depo zh-ról jövök, amire kőkemény 3 órát készültem a keddi konzultációval együtt, ennek megfelelő lesz a zh-eredmény is. Bár szerintem a prolog rész nem lett rossz, de mivel mindkét témából 40% kell, ezért a prologgal kitörölhetem.

Haszprus

Fony ZH

©   Haszprus   |   bme
Az első fony zh feladatot mocskosul elszartam (3 pont a 7,5-ből), valszeg sajnáltam rá az időt, akárcsak a többi feladatra (szerencsére a másodiknál _ennyire_ nem sajnáltam, visszaellenőriztem, és így kibukott hogy útközben elszúrtam valahol, és kijavítottam), így csak három pontot kaptam rá. Pedig ez egy könnyű példa volt, típusfeladat, nem csoda hogy a ZH-t író 84 emberből így 75. lettem ezzel a feladattal (akinek a többi feladata csupa nulla lett, még az is simán megírt 7 pontot erre baze). Összpontszám tekintetében (mármint a nagyZH-kat nézve) így a 12. hely jutott nekem, amivel picit elégedett vagyok, ugyanakkor kurvára dühítő hogy pont a legkönnyebb típuspéldát szartam el

Az is dühítő, hogy a kisZH-im 3 pontosak, ami elég szar eredmény, és a nagyZH-ra ehhez képest nem készültem szinte semmi pluszt (nem volt rá időm), ebből mi következik? Nem írnám le. Csak annyit, hogy f#szkivan, de azt is csak így cenzúrázva.

Most mi jött le ebből a bejegyzésből? Nemtom, tökmind1, viszont 12. lettem fony nagyzh-n és az jó baze, akármi is van. Ja és ezzel megvan az aláírásom, viszont ötös már csak akkor lehetek, ha innentől 3 kisZH-n és a vizsgán össz-vissz egy pontot vesztek Ez roppant szomorkás, tekintve hogy a vizsgát senki se írja maxpontra, ebből következően nyilván megközelíteni is csak távolról szokás. Istenverte kisZH-k, istenverte típusfeladat. Ilyeneket elcseszni.

Kurvára nem vagyok boldog, rohadt élet.

Update 16:15: felmerült bennem a javítózh gondolata, de 18 pontot nem akarom megkockáztatni hogy lerontom, mert ugye benne van a pakliban. Ez az egyik. A másik, hogy elég dolgom van enélkül is. Ígyhát gyaníthatóan nem írok javítót. Pedig az átlagomnak kéne nagyon. Hát... {nagy sóhajok}
Haszprus

Fony, algel, mérés, szemcsi

©   Haszprus   |   life bme történelem
10-kor elővettem zsebemből a telómat és aszonta, kell neki a puk kódom. Ami egy ~5 éves papírra van felírva. Fogalmam sincs, hogy hol van, és hogy egyáltalán megvan-e. Ami egészen biztos, hogy nem a kurrens lakhelyemen tartózkodik a papír. Nemtom most mi lesz.

A FONY ZH javítása folyamatban van. Négy feladat ugye. Tegnap a harmadikat javították ki, így 144 júzerből a 13. voltam a ranglétrán (5 of 7,5 pointz). Mára a negyediket is kijavították, így most 8. vagyok (9 of 15 pointz). A jelenlegi listavezető pontszáma 14, a második helyezetté pedig 11,5. Ha 144 júzerre nézzük, az átlag-összpontszám a két feladatra 1,93. Ha 85 júzerre nézzük (ennyien írták meg a zh-t), akkor 3,26, de tessék hozzászámolni hogy a 30. júzer után mindenki 3 pontot vagy annál kevesebbet kapott . Jövő hétre meglesz az első két feladat is. Nézek elébe.

Algel ZH-t is kijavították. 26 pointz. Ezzel a versenyzők létszámának pontosan egyharmadánál vagyok a pont szerinti rendezésben. Lehetne jobb is, de nem rossz ez se.

Szerdán megvolt a kettes mérésem. Érdemjegy: 5, és másfél órával hamarabb végeztünk. Pedig a hármas mérés anyagából készültem. Szerencsére a 2-esét már egy hónapja elolvastam, igaz, csak kevéssé rémlett. Nah legalább a hármas mérést illetően előre dolgoztam.

Sűrű a program és közeleg a depo, valszám, elektro. Ezektől félek, nem kicsit. PótZH, gyakiv, kereszt, mindezek elképzelhetők.

Szerdán pedig szert tettem egy überállat szemüvegre. Jessz.

Diszkópatkányok soundtrack rulez.

Vizsgaidőszakban 3 kurva tárgyból kizárólag csütörtökönként tartanak vizsgát, bakker

Haszprus

Depo prolog könyv

©   Haszprus   |   bme
Megvettem. Ocsmány kötése volt. Ha az ember leszorította a két oldalát addig oké volt, de ha elengedte, irdatlan erővel csapódott össze. Kisebb állatokat simán meg lehetett volna ölni az összecsapódás erejével, a könyvbe szoruló végtagok is veszélyben érezhették magukat. Döntöttem tehát. Megcsonkoltam. Ilyen lett.

Inkább megvettem volna kétszer annyiért, ha normális formában kirakhatom a polcomra. Mert azért mégiscsak.
Haszprus

Ráng

©   Haszprus   |   life bme történelem
Szerda óta folyamatosan ráng a bal szemem. Alatt, fölött. Pedig most már túl vagyok az algel zh-n. Igaz ez nem jelent semmit, kedden fony, szerdán mérés, és ez akkor az utolsó "lájtosnak" tekinthető hét. Hát, überbrutál időszak áll előttem.

Update 13:11:


A dolgok heti bontásban. Napi sorrendezés nincs, csak heti, hetin belül oszlopokba szedve a számonkérések típusuk szerint. Az utolsó 3 fony kiszh dátuma csak tipp, hasraütősen.
Haszprus

BME insider :)

©   Haszprus   |   bme
- Elromlott a PenDrive-om… Az ötös mérés laborra azon vittem a programomat, és azóta rossz.

- Lehet, hogy az iMPACT az FPGA helyett a PenDrive-odat programozta át…
  • Nem voltam valszámon
  • Nem voltam depón
  • Voltam fodrásznál
  • Voltam kiegyenesíttetni a szemüvegem szárát
  • Voltam pólót venni (ezzel célszerű lesz leállni)
  • Voltam a deák téri Megapixelben
Utóbbi helyen össze akartam komparálni a 20D-t és a 350D-t, már ami a keresőjüket illeti, tekintve hogy állítólag a 350D-nek kisebb, kevésbé látható. Két boltossal beszéltem. Az első hozzáállása a témához az volt, hogy ők nem egy tesztbolt hanem vevős bolt, a második viszont némileg készségesebb volt, hozott is egy 20D-t, 350D nem volt a boltban. De ha lett volna se bontják ki, és különben is lemerülve szállítják az akksikat. Ígyhát fogtam egy obi- és akksimentes 20D vázat a kezemben. Nem sokra mentem vele. Remek kis gép egyébként, művészi kivitelű.
Haszprus

Algel pótgyak

©   Haszprus   |   bme
Picsábaaaaaa, elfelejtettem ottmaradni algel gyakra. Visszamenni meg nem sok kedvem van. Pedig szükséges lenne. Jövő héten algel zh, de nemcsak ezért, hanem mert el is vagyok maradva az anyag megértésével.
Haszprus

Sztármérő

©   Haszprus   |   bme life
Na én vagyok a sztár, úgy látszik. Ez van. Most hogy így elit gyerek lettem és a laborvezérünk még körbe is sztárolt (Látják, neki sikerült, úgyhogy uraim, nem olyan lehetetlen ez - és még ehhez hasonlók úgy kb. hatszor - roppant idegesítő volt), megeresztek erről egy bejegyzést. Szóval itthon szoptam kicsit a méréssel, az érdemi munka nem volt sok idő, olyan dolgon akadtam el amit végülis nem sikerült megoldanom. Odabent kiderült H.J-nek köszönhetően (mérésvezér) hogy a RESET jelet hiányolja az áramköröm, jobban mondva a szimulátor, mert hiába önkorrigáló az áramköröm, neki kell a RESET. Ez fasság, de ez van. Erre nem jöttem rá, noha benne volt állítólag a mérési útmutatóban, de úgy tűnik nem olvastam el elég alaposan vagy nemtom, mert megütköztem a dolgon eléggé.

Egy óra alatt már voltak működő ledjeim meg minden, utána még oszcilloszkóppal készítettünk róla pár képet, felvettem a jegyzőkönyvet, atomság. Sun is shining, hazafelé - a hosszú úton - napszemcsi.


Holnap FONY kisZH #2, überpara. Valszeg nem lenne az, ha nem N lenne a gyekvez, dehát. Asszem kisZH megírása után át is megyünk másvalakihez.

Jessz. I feel sometimes that good dayz are coming.

Ja és ma láttam egy értelmes alkalmazási lehetőségét a színes nagyfelbontású mobiloknak.

Benassi Bros - Turn me up

A levegő hőmérséklete kellemes.

Update 18:56: voltam burger kingben, elcsaptam a hasam mert sürgős esethez hívtak, távoznom kellett. Egyébként a whopper receptje szerintem változott és kurvára nem jól.

Haszprus

Mérés #@!!

©   Haszprus   |   bme life zene
Mérés hf - mert megérdemlem…

Visszahoztam a gépem a szobámba hogy az elmúlt 6 órában ezzel szophassak.

Update 18:13: oh yeah, így végre nemcsak fülhallgatón hallgathatok zenét. Micsoda öröm ez!

Hybrid - Finished Symphony
Haszprus

Szar zh, sztárok, gyros

©   Haszprus   |   élelmezés bme
Megvolt a szar zh1, nemtom hogy történik ennek az értékelése, adnak-e rá valami jegyet, pontszámot, vagy csak megfelelt/nem felelt kategóriák vannak. Minden esetre megíráskor jobbnak gondoltam, mint utána pár perccel, amikor is utána néztem, hogy vajon miket felejtettem ki és miket írtam másként

Szar után beruháztam egy gyrosba az Egry J u és a Karinthy F u metszéspontjánál lévő üzletben, ahol egyébként a fony sztárgyakvezérünket szolgálták ki éppen, szintén egy gyrossal és valami becsomagolt stuffal.

A gyrosról annyit, hogy kép nincs, maga az entitás eléggé kicsi volt, és szerintem a benne leledző uborka kifejezetten gusztustalanná tette a gyros végét, de összegezve nem volt rossz. A Bartók Béla úti viszont jobb. Persze nyilván szubjektív.

Most eldzsalok a Kaisersbe tortilláért.

Igazából valamikor be kéne térjek valami helyre egy kontakt lencse konzultációra is, de lusta vagyok. Talán a westendben meglátogatok valami ilyesmi üzletet ha elkészülnek a media marktos képeim. Eddig 1 tasak a 3-ból.

Ja, és kurvajó idő van, sunshine, napszemcsi, happyness.

Update 13:05: Tortilla beszerezve, de nem volt hozzá öntet Frankó. Amúgy mondtam már hogy kurvajó idő van? Még mindig!
Tegnap 22 óta próbálunk ketten-hárman SzaMa cvs szerverére bekonnektálni. Most saccolok, 3 órán át a konnektálással próbálkoztunk tegnap meg ma, különféle hibaüzenetek, firewall kutatás, beállítás, tesztelgetés, I/O error, cannot connect to host, több programmal való kapcsolódási kísérlet, satöbbi hibaüzenetek után így végződött a sztori:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
wrong password, na egyre jobb
Haszprus
AHHHHHHHHHHH
Haszprus
JESSZ
Haszprus
látom a fájlokat
Haszprus
és a tűzfalam is jól be van lőve
Baba akkor mar nyert ugyed van
Haszprus
pezsgőt bontok
Haszprus
ez volt életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete
Baba mi volt a trükk?
Haszprus
szerintem az hogy átírtam Marcell ip-jére a geek.com-ot
SzaMa
[censored_for_blog].is-a-geek.com
SzaMa
pedig ez rám mutat
Haszprus
aha hát akkor a kötőjel helyett pontot írtam
SzaMa
lehet, hogy elcacheelte valamelyik geci program
Haszprus
sőt most nemtom te írtad-e el de eddig Geri meg én is ponttal próbáltuk
SzaMa
Geri hogy áll
SzaMa
BAZMEG!
SzaMa
én írtam el
SzaMa
1000 bocs
Haszprus
király
SzaMa
faszom, hogy 0 a hamming távolság
Gergo__ hmmm...
Haszprus

Este buli a Geronimoban

©   Haszprus   |   barátok bme buli
No time for such things, which is pretty sad, however I was the one who chose bme instead of life. Bizonyára van grammar error is mert ezer éve nem gyakorlom az angolt sem passzív, sem aktív formában.

65p lett az anal zh-m ami kellemes, ha azt vesszük alapul hogy mennyi időt fordítottam rá és hogy a készülés utolsó fázisa előtt meg is betegedtem szóval nem fejeztem be (abból az anyagrészből írtam is egy szép 1/18 pontos feladatot). Persze mondhatnánk hogy harmadjára ez elvárható, de igazából nem, és amúgy is egy extrém helyzet ez a harmadik menet… (ld. akkreditáció = legnagyobb fasság a földön, bizonyos helyzetekben) Mindenféle további mentegetőzést elhagyva azt mondom hogy 75 ponttal elégedett lettem volna, de ez is sokkal jobb mint az aláírás által defaultból nyújtott 40 pont. Kell a jó átlag, nagyon.

[16:35]<Haszprus> buli van ma a geronimoban (old schoolmatez). kedvem is lenne. következtetés => nem megyek mert bme rulez. [16:41]<Balage> következtetés => gáz Felhívtak a sofőriskolától, hogy be akarom-e fejezni a vezetői tanfolyamomat, és menjek be konzultálni a központjukba ha igen. "Sajnos" ugyanazt az oktatót már nem tudják adni akinél anno voltam. Hát, a probléma ott rejlik, hogy nem igazán érek rá erre se, pedig ebben mondjuk már benne van a teljes zseton szal nem kéne bebukni. Ugyanakkor ha mérlegeljük hogy a bme vagy ez, és mondjuk nem fér be mindkettő, akkor nyilván bme. De lehet hogy péntekenként vezetgetnem kéne. Hát meglátjuk. Így is hulla vagyok, lemaradásaim vannak mindenből, ott a probléma, és a hardcore zh-időszak még el se kezdődött…
Haszprus

Elektro

©   Haszprus   |   fáradtság bme
Szóval van itt nekünk egy Elektronika nevű tárgyunk. Ez két részből áll. Az különbözteti meg őket, hogy az egyik része baromi érdekes, gyártási technológiák meg mindenféle, a csávó szombaton pl. elmondta a fényképezőgépek CCD-jének működési elvét, amit eléggé tudtam értékelni, ma meg a tanárnő mutogatott pl. Intel gyárat meg ilyesmi. A másik része pedig fizika, nem kommentálnám.

Az opre jegyzetemet szerencsére leadta valaki a portán, thx.

Sunshine, happyness.

Az szglab4 probléma nemcsak engem érint, egyik laborkolléga ma újságolta hogy tegnap a szobatársai felbontották a csapatukat, és majd jövőre újra próbálkoznak

Update 19:06: aludtam 3 órát.

Picsábaaa, benn hagytam az opre jegyzetemet a padban (tudtam h ez egyszer be fog következni vmelyik jegyzetemmel). Reggel irány a porta és a terem, remélem senki sem ejtette tuszul az én dváágaszáágomat.

Más. Ma kipróbáltam egy másik algel gyakot azon okból kifolyólag, hogy ahova alapból járok, ott gondolkodni kell aztán körbemegy és megkérdezi mire jutottá. Ez teljesen jó olyankor, ha az ember vág mindent, de akkor szerintem otthon is elgondolkodhat a dolgokon, főleg hogy hátul van megoldókulcs. Na. Az új gyakon hátulról beszólt az egyik feladatnál egy srác, ránézésre lehet hogy sokkeresztes már az alábbi szöveggel:

Srác hátulról: Az összes csé tanszékes tárgy ilyen… hogy vagy van az embernek ötlete vagy agyalhat a feladaton 45 percet hogy jusson valamire…

Gyakvez, azt se tudja mit mondjon hirtelen: hmm mintha némi negatív felhangot éreznék ebben…

Srác lehet hogy most intézte el magának a következő keresztjét

Más. Voltam benn szaron (17-től 19-ig), ie220-ban. Sötétség, kivetítés, jegyzetelés nem szükséges, naná hogy átaludtam a kétharmadát.

Más. Már depón is elaludtam egyébként (10-től 12-ig), de olyan szinten, hogy a végén a tapsra ébredtem, vetítés után szintén félhomály volt, körülöttem nem ült senki, hirtelen azt se tudtam hol vagyok De télleg, ilyen se volt még.

Nagyon durván fáradt vagyok mostanság, reggelente bedagadt szemekkel ébredek, pedig egyáltalán nem éjszakázom (magamhoz mérten). (Ami annyit tesz, hogy 24 és 02 között fekszem, 6:50-kor kelek, és kb. minden délután elalszom itthon.) Nem feküdhetek korábban, mert a késői órákban szoktam tanulni. Na majd ebben a témakörben is próbálok gyúrni valamit. Kezdetként ma lefekszem 23:30 és 23:59 között, megígérem.

Más. Megkaptuk a depó első könyvet. Lapozhatatlan kötésmargómentes szar. Tépjem szét hogy el tudjam olvasni bazz?

Haszprus

Algel

©   Haszprus   |   bme
Gráfalgoritmusok eleje tájékán:
Megjegyzés: van olyan algoritmus (Dijkstra Fibonacci-kupaccal) ami minden gráfra Ordo(e+nlogn) lépésben lefut.
Előadó (F.K.) kommentárja:
"A Fibonacci-kupac az egy bonyolult dolog. A gyakorlatban szerintem senki nem használ ilyet… De… úgy egyébként… szép…"
Haszprus

McDonald is back

©   Haszprus   |   fáradtság élelmezés bme
Voltam mekiben Imoval. Rossz volt. Siettünk és nem is ízlett.

Most először eljöttem Depo előadásról. Egyrészt elaludtam rajta, másrészt ez is rossz volt. Kb. feleannyian voltunk, mint szombaton. Vicces. Vagy inkább nem.

A nyomorult depo jegyzetet csak tizesével összetársulva lehet átvenni. Gáz.

Algel ma a ch max-ban volt (asszem eddig semmilyen előadásunk nem volt ott tartva, csak zh-k), hátranéztem a székek sorszámozására, 540 férőhely bázel, nem gyenge. Pedig amikor beléptünk a terembe, tök picinek tűnt. Amikor zh-t írunk ott, valahogy nagyobbnak érződik. Furcsa.

Halálosan fáradt vagyok, akár el is aludhatnék.

Update 21:20: el is aludtam jól, nemrég keltem. Amúgy kurva szarul aludtam.
Haszprus

Sunshine

©   Haszprus   |   bme
Bárcsak minden nap olyan lenne mint a mai… Reggeli pizza, elég szépreményű és jó hangulatú stresszmentes anal zh, jó arcok, napszemüveg, várakozásnál némileg jobb fony kiszh, követhető (!) opre előadás, cipőavató, tavasz, sunshine, saját anal gyakvezér faképnél hagyása közvetlen óra kezdete előtt, mert HJ óráját értelmesebbnek tartjuk mint azt hogy táblánál szenvedve fél óránként megoldjon valaki egy feladatot*.

Diffegyenletekből még egy korrepet is megpróbáltam rátukmálni (privacy power)-re mert most eléggé érzem ezt az anyagrészt, dehát sajna üti a digit szigó előtti napokat a felajánlásom. Esküszöm, bánom

* bár ebben (privacy power) végülis megváltoztatta a véleményét

Jártunk a tök sötét E1B-ben (ablak nélküli terem, egyetlen lámpa se égett), huhogtam egy sort, aztán a másik ajtón is bementünk és kiderült hogy benn volt egy tanár, nembaj

Haszprus

A dolgok állása

©   Haszprus   |   bme
Újra megfáztam, folyik az orrom, fáj a hátam, és reggel anal zh, igaz nem nagy a tét, de azért mégiscsak. Minden esetre a fentiek és a lentiek miatt nem tudtam készülni rá kellően, szóval.

Megvan az első mérés eredmény, 4/5, hát, ez elvileg így megy, de azért kellően örültem neki, mikor kiderült hogy nem karót kapok

Csodásan sütött ma a nap úgyhogy egy órát olvastam mérés labor anyagot az I épület előtti padokon, napszemcsiben (anélkül nem menő).

Asszem lefekszem, nem strapálom magam a zh-n.
Haszprus

Depi néhány havonta…

©   Haszprus   |   bme történelem
Az ütemtervtől való elmaradásom miatt mély depi lett úrrá rajtam hétfőn és kedden. Nem sok kedvem volt tanulni. A mai mérésnek eléggé bizonytalanul vágok neki, noha szántam rá időt, de nem volt elég. Megbántam már eléggé, hogy nem tanultam fizikát.
Haszprus

Tanulmányi hírek

©   Haszprus   |   bme
Igazából nem kerülne most már nagy energiámba az, hogy megálljam a postolást még x napig. Mégis úgy döntöttem, írok egy tanulmányi összefoglalót.

Regisztrációs hét környékén elterveztem, hogy hetente mennyit fogok tanulni. Nos ez nem jött be. A minimálmennyiség sem, és az optimális sem. Eddig a minimál 5/7-e a heti maximum amit elértem. Próbálok majd javítani rajta, természetesen. Mostanra már kialakult, hogy melyek azok a tárgyak, amiket szeretek tanulni, vagy legalábbis fekszenek, és melyek amik igen távol állnak tőlem (valszám, elektro).

A héten megvolt az első FONY kisZH. Elszartam. Nem azért, mert nem tudtam volna megoldani. Azért, mert stresszhelyzetben nem vagyok jó, és a 10 perces kisZH alatt végig úgy éreztem, hogy kevés az idő. Ez roppantmód idegesített. Blokkoltam. Egy darabig. Aztán megoldottam, de a végén kiderült, hogy elcsesztem (rosszul értelmeztem magát a feladatot). Ráadásul a tanárnak körbejárás közben volt egy olyan megjegyzése, amiből azt hittem, hogy jó a példamegoldásom, és elégedetten felül se bíráltam amit kiötöltem. Dühítő. Na ez nem olyan lényeges, bár igazából egész tegnap délután ezen anyáztam magamban.

Szintén tegnap volt az az Anal gyakorlat is, amin sorokkal és sorozatokkal foglalkoztunk. Nagyon-nagyon sajnálatos módon a gyakvezér, akit látogatunk, táblához kihívásos rendszert alkalmaz. Ez egészen odáig jó is, amíg az emberek vágják a témát (bár olyanra még nem volt példa, hogy mindenki vágta volna). Amint nehéz anyagrészhez érünk, előállhat olyan óra, mint a tegnapi, különösen ha a tanár nem ismeri fel a helyzetet. Mert mi történt? Megoldottunk a kitűzött ~húsz feladatból összesen ~ötöt, azt is olyan színvonalon, hogy abból sok tapasztalat nem volt szerezhető.

Ezért úgy döntöttem, hogy bemegyek a mai Anal gyakra, aminek ugyanaz a témája, csak reméltem, hogy másvalaki tartja (amire igen nagy az esély). Megérte.

Elgondolkodtam az ötödik féléves tárgyaimon, a hátralevő esetleges választható tárgyakon, találtam szép számmal olyanokat amik igen közel állnak a szívemhez, ide is biggyesztek egy kis listát
  1. A WEB programozása (5)
  2. Korszerű operációs rendszerek (5)
  3. Adatbázis-kezelő rendszerek (5)
  4. Adatbányászati algoritmusok (3)
  5. Az Internet elemei és hozzáférési technológiái II. (5)
  6. Dokumentumszerkesztés LATEX és Word használatával (3)
  7. Számítógépes grafika alapjai (5)
  8. Grafikai és animációs eszközök (5)
  9. Válogatott fejezetek az algoritmusok köréből II. (3)
  10. Java programozás (5)
  11. Korszerű programozási eszközök (5)
49 kreditnyi tárgy, ezekből az első 5 (23 kredit) lehet hogy már jövőre a látóterembe kerül, de ez még 6 hónapnyi mérlegelés tárgya. Nyilván ha nem az lesz a szempontom hogy szétszopassam magam, akkor egyéb szempontok alapján fogom összeállítani a listát, ami viszont nem az első öt tárgyat fogja jelenteni, és lehet hogy nem is a listán levő tárgyakat.
Haszprus

Mai nap 2005.03.03.

©   Haszprus   |   bme
A csütörtök egy jó nap. Fony ea, anal gyak (újabb zsíros táblánál szereplés), opre ea, 1 capuccino, fony gyak. Mindegyik lájt. És ma el se aludtam fonyon. Ellenben megvártam volna a F.K. féle algel pótgyakot, ha nem én lettem volna ezzel az egyetlen. De így inkább eljöttem. Olyan kellemetlen amikor egy ember kedvéért tart órát egy tanár (kisebbségi komplexus). Itthon aztán negyed óra Opre könyvtől be is aludtam.

Fony? Megarulz. Analízis? Megarulz (egyelőre). Opre? Háát. Könnyű, de sux. Mindennapos bealvás? MEGASUX.
Haszprus

Szglab egy az egyben :)

©   Haszprus   |   bme
(Ez egy insider bejegyzés) Valaki érdekes információkat akart kideríteni a blogomon

recent_searches()
szglab 
szglab egy az egyben 
szglab koppintották 
szglab koppintás 
szglab nyúlták 
szglab4 
szglab4 link 
szglab4 innen
Az illető egyébként ezt kereshette… A dolgot a blogomon sosem kommentáltam.
Haszprus

Keresztelődés :)

©   Haszprus   |   bme
- Figyi, nem csinálnál nekünk ilyen fotorealisztikus ábrákat a labor projectünkhöz?
- És akkor ez nekem ilyen nonprofit lenne?
- Hát, igen, de majd segítünk neked a kódban amikor eljutsz az szglab4-ig… Ha még itt leszünk a BME-n…
Haszprus

Tanárkomparátor

©   Haszprus   |   fotózás élelmezés bme
Opre két fele közti szünetben belekezdtem egy olyan mondatba, hogy "Tisztára olyan mint", és be sem kellett fejezzem, (privacy power) magától vágta rá, hogy mint S.E! Itt a nagy tanárkomparátor leleplező képsorozat:


Természetesen ebben semmi negatívum nincs.


Ez itt ilyen tiszteletadós game (amivel a harmadik héten nyilván már semmi gondom nincs, ki ne tudna beleszokni egy ilyen helyzetbe? mindenbe bele lehet szokni)
Vegyük észre hogy a terem felső (jóval nagyobb kapacitású) részében alig vannak már emberek, szvsz az 517 tárgy-hallgatóból 200-nál többen már nem voltunk jelen, bár ezt csak így tippre mondom a terem teltsége alapján. Az is látszik hogy akik benn vannak azok alapvetően minél előrébb koncentrálódnak (kihangosítás hiánya ugye). Egyébként kihangosítás hiányának ellenére kurvanagy alapzaj volt ma. Ja, és annak ellenére, hogy csak a hallgatók harmada volt benn.

Az első sorban ülők szünetről hotdogokkal és hasonló stuffokkal tértek vissza, amit az előadó ofkorsz nem díjazott, és ezen véleményét igen hosszan kifejtette. Hát első sorban mondjuk én egyetlen órán sem ennék, szóval ez ilyen dolog, a tanárnak igaza volt, meg kell hagyni. Minden esetre az egyik csaj azért 45 perc kemény, kitartó munkával megette a hotdog kb. kétharmadát.

Azt javasoltam hogy flashmob gyanánt meg kéne játszani hogy egyik órán kezdjen mindenki enni


Depón ilyen dolgok voltak…


Tegnap ilyet kajáltam, iszonyat jó volt.


Találkoztam ma MDanival is (volt oszt.társam) az E épületben depo előtt, alig ismertem meg, igaz, ez inkább a remek látásomnak köszönhető. Természetesen ő sem hisz a 48 kreditben Na majd meglássuk.

Betolok én is egy hotdogot aztán goto algel, szaron nem hiszem hogy maradok, de majd meglássuk. Holnap tanítási szünet, halleluja, egész nap tanulhatok, végre!
Haszprus

Elite

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
hi
depón téged népszerűsít a Sz. Peti
Tamás
engem? osztán mér'?
Haszprus
mer jófej vagy, gondolom
Tamás
ennyi erővel minden előadáson népszerűsíthetnének, úgyhogy szerintem más van a dolog hátterében
Haszprus
két progidat mutatta, egyiknél nem figyeltem mer beszéltek hozzám, másik egy ilyen IZÉ volt ami a Sz-féle történelemfa 'bejárását' mutatta
Tamás
történelemfa??? újabban ez a neve?
Haszprus
visszalépés meg redukció
Haszprus
nem
de most így neveztem el
Tamás
igen, azt tényleg én írtam, Prolog+Java kombináció, harmadévben azt adtam be TDK-nak
de nem hittem, hogy tényleg használja is az előadáson
Haszprus
aszonta második letté vele
Tamás
jaja
Haszprus
persze csak negatív példaként mutatta hogy ilyet azé ne csináljunk lehetőleg
Tamás
aztán úgy volt, hogy továbbfejlesztem, de nem volt rá kapacitásom
Tamás
höhöhö lehetőleg ne csináljatok TDK második helyet, ne alacsonyítsátok már le magatokat ennyire
Haszprus
mondta h az meg volt zsírozva
Haszprus
és abban az évben két résztvevő votl
Haszprus
láttunk már fuldokló úszót nyerni olimpián
Tamás
nagyon pihent vagy ma este


Respektáció & demian fan club.

Update 22:44: persze demian utolsó válaszát mellébeszélésként is értelmezhetjük
Haszprus

Mai nap. 2005.02.23.

©   Haszprus   |   bme
Ma 8-tól 18-ig volt órám.
  1. Anal 2 K-nál. Kurvajó volt, vágom ezt a témát, vagy amit nem, azt majd megtanulom, its easy. Harmadjára Első capuccino. Megvolt az órának a maga feelingje, röhögés, jó stílus, iszonyat jó ez az előadó. K-t meg F-et szeretjük.
  2. Szglab4 első konzultáció. Jó volt. Szabados óra, tetszik. Feelingje van, hogy az embernek rendelkezésére áll egy tanár akinek olyan kérdéseket tehet fel, amilyet csak akar, mert ez az óra rendeltetése. És nem kell zavarba jönni, a téma is olyan, hogy a legtöbb kérdés igen jó. Labor után 1 óra semmittevés bakter Vettem egy bolyai integrál könyvet a v2-ben. Hasznos lesz pár tárgyhoz, ld. anal, valszám (ha minden igaz), jelek, egyelőre ennyit tudok.
  3. Elektro. Helyettesítés volt egy fiatal srác személyében, aki egész végig vigyorgott, láthatóan nagyon élvezte hogy ~350 embernek tarthat előadást. Láttam egy bonnie blogjúzert, akit eddig sosem. Asszem nem is bme-s. Mégis benn volt egész elektrón. Érdekes dolgok ezek. Második capuccino. Néhány ember már tanulmányi ügyekben fordul hozzám tudnivalókért. Érdekes fordulat.
  4. Az első mérés labor. 4 órás szenvedés, pedig szünetet sem tartottunk (elvileg lett volna 45 percnyi). Az első óra után ülve elaludtam a székemben. Iszonyat unalmas volt. És nem ment gördülékenyen. Négyen csoportosultunk egy monitor köré, az idő első felében én gépeltem, majd egy kolléga, majd egy labvez segéd vagy kicsoda, mindezzel együtt alig bírtunk végezni. Remélem, azért a többi mérés nem lesz ekkora nightmare.
  5. Itthon betoltam egy pizzát, a nap első táplálékfelvételeként. 19-kor ez azért elég nagy megkönnyebbülés.
  6. Ítfogalmaztam az szglab4 követelményrendszerünket.
Sok új arc, bár nem teljesen újak.
Haszprus

Mai nap + helyzetértékelés

©   Haszprus   |   bme történelem
Szóval röviden egyébként a mai nap kurvajó volt, dumáltam 13 arccal irl, ami elég magas szám, hosszabban-rövidebben, ezek között voltak új arcok ami sosem hátrány, így év eleje felé mindig mindenki nyitottabb új kontaktok teremtésére. Este 2 órát szenvedtünk a csapattal messengeren a projektlabor feladat-specifikációján, noha már napok óta elég sokat foglalkozunk a dologgal. Fene gondolta hogy ennyi idő rámegy már ebben a stádiumban. Szaron megint bealudtam, viszont megkértem a tanárt hogy hozzuk előre 10 perccel az órakezdést, amit még ő köszönt meg Szóval ez pl. riszpektful dolog szerintem. (Azt köszönte meg hogy ilyen módon ő is 10 perccel előbb mehet haza, sőt mivel szünetet nem tartunk, így 25 perccel. Nyilván neki se mindegy este hétkor.)

Volt algel gyak amitől nagyon paráztam de nem volt gázos. Persze lehet hogy csak eleinte ilyen. Ugyanakkor arra gondoltam hogy hát hoppá ez nekünk egy tárgy heti két órával, ami mellé lényegében becsempésznek egy harmadikat, gyakorlat formájában, de ez nem szerepel se a neptunban, se a követelményeknél, sőt, örülünk ha egyáltalán ki bírják tűzni olyan időpontra hogy be tudjunk rá járni*. Következmény? Nyilvánvaló hogy a tárgy több mint 5 kreditet érne, ha ennyire szükségesnek látják hogy heti 2 helyett 3 órát tartsanak. Mit gondolok erről? Azt hogy volt már ilyen óránk, úgy hívták, hogy analízis, és 8 kreditet adtak érte. Ezt gondolom.

Azt gondolom továbbá hogy féltem kicsit algeltől, mondván hogy szit tanszék meg minden, bsz2 fölött van a tárgyak sorában, konkrétan épül is rá, szerencsére eddig semennyire. Hát igen, mondjuk az anyag elejére még mondják is hogy könnyű. Amúgy tanulok rá ezerrel, és próbálok előre is olvasgatni a könyvből. Király hogy most mindenből van könyvem és használom is őket, zsírul haladok. Nem tudom mi lesz majd x hét múlva amikor elkezdődnek a zh-k, lehet hogy addigra felnyomom magam olyan szintre hogy meg se kottyanjon egyik sem. Hát meglátjuk. Azért a valszám és az elektro egész biztosan problémát fog okozni. Utóbbi azért, mert olyan anyagot tekint triviális alapismeretnek, amivel nem rendelkezem.

* ez egy komoly probléma, mindenki körbebástyázta magát kreditekkel és ilyenmódon nem igazán vannak olyan időpontok ami megfelelne mindenkinek. Minden valószínűség szerint szerda 8-ra fogják kitűzni a pótgyak időpontját, ami nekem üti az Anal előadást, márpedig heti 2-ből legalább 1-re szeretnék bejárni… Igazából az anyag vége felé az összesre be kéne járnom, de ütközések miatt ez nem megoldható.

Ezen a héten tanulásilag eddig elég szarul állok, és mivel jóval több órám lesz mint előző héten, így lehet hogy jóól beszopom ezt a hetet. Amúgy eddig 48 órát készültem erre a félévre, nem lehet azt mondani hogy lazán veszem, optimizmusom nem alaptalan. Van tárgy amit már teljesen átvettem, van kettő aminek kb. a harmadánál járok, van olyan is ahol minimum 1-2 héttel magunk előtt vagyok. És hát van olyan is amiből gázos a helyzet, ilyen a depo és elektro. Muszáj tekernem mert 8 vizsgára nehéz lenne ~40 nap alatt felkészülni (különösen ha a vizsganapokon és előtte képtelen vagyok tanulni az idegességtől/kimerültségtől).

A mai nap egyenlege: két capuccino után szaron bealvás.

Jegyezzük meg azt is hogy utálom a rakott krumplit de ilyen finom kaját ami a mai rakott krumpli volt, rég nem ettem… Kellett már némi változatosság, még ha ez a sült helyett főtt krumpliban merül is ki

Haszprus

Bejárás

©   Haszprus   |   bme
Ok. Arra jutottam így év elején, hogy eléggé meg lehet szívni bizonyos tárgyakat, ha korábbi félévekben egyéb tantárgyakból nem járt be az ember fia, csak esetleg vizsgára készült erősen vizsgapélda-orientáltan, ahol gyakran teljes fejezetek maradnak ki a számonkérésből. Roppant kellemetlen tud lenni, úgyhogy ne csináljatok ilyet.

Ja, tesin nem voltam pénteken, majd jövőre vagy mittomén mikor.
Haszprus

ó“rai érdekességek :)

©   Haszprus   |   bme
A tegnapi fony gyakorlat beszólása:
- Elég tré ez a gyak, menjünk a másik gyakvezérhez, az állítólag nagyon penge!
- Az télleg penge… Megvág mint állat!
A szar előadónknak az a szokása, hogy rátámaszkodik az asztallap felhajtható részére, ami alatt egy monitor és billentyűzet bújik meg (amiről a kivetítés megy), és így tartja az előadást. Két előadásból kettőn történt is valami érdekesség ezzel kapcsolatban.
  1. kedden miután már 10 perce támaszkodott így a cuccra, az egyszercsak összecsuklott alatta, csávó meg majdnem átesett az asztal túloldalára arra nem is merek gondolni hogy a monitor vajon túlélte-e a fél méteres zuhanást valszeg igen mert zavartalanul folytatta az előadást, érdekes.
  2. ma szintén támaszkodott a cuccra, és valahogy nekidőlt a billentyűzetnek, minek következtében szónoklata alatt a háttérben szépen elkezdtek lapozódni a slide-ok, eleinte egy-két ember halk kuncogása, egymásra nézegetés, aztán már hatalmas rofl volt a teremben zsír élmény lehet úgy tartani előadást hogy nem tudod mi van, csak mindenki szakad a röhögéstől miközben beszélsz aztán persze szólt neki valaki hogy a kivetítőn érdekes dolgok történnek
Május 13-ra eddig 1 nagyzh és 2 elővizsga van kitűzve, gyaníthatóan egyidőbe Írtam nekik ezügyben…
Haszprus

Félév 4 negyedik nap

©   Haszprus   |   bme történelem
Na felébredtem egy negyed órája, egyszerűen fogalmam sincs hogy mikor aludtam el, na jó, talán 18 körül már szunyáltam de ez csak egy durva tipp amit hosszas gondolkodás után szültem meg. Ma sikerült eddig 12 kemény percet tanulni. És egyúttal ma voltak az utolsó új tárgyaink, úgy mint:
  1. FONY előadás. B.I. tartja, és szerintem erősen kérdéses hogy vajon el lehet-e mondani ezt az anyagot ennél lassabban Nagyon kellemetlen, hogy van 1-2 homályos folt a könyvből tanulás után, mert így kénytelen vagyok bejárni rá.
  2. Anal gyak. Ítmentünk H.J-hez annak nagy örömére, erre kiderült pár perc alatt, hogy ez egy emelt szintű csoport. Na remek. Viszont közös feladatsort oldottunk az összes többi gyakkal, úgyhogy nem volt gáz. A jövőt meg majd meglátjuk.
  3. Opre ea, ez ugyan nem új tárgy de ma meglehetősen nagy számosságú ismerettség települt körém which was fat.
  4. FONY gyak. Egy arc tartja a Morphologictól, ami nem gyenge dolog, ugyanakkor sikerült a kiosztott lapokról egy darab példát sem megoldania, jövő héten meglátogatunk valami más gyakvezt aki le tudja írni azt hogy alef-null. Ha jól értettem és a csávó nem tévedett akkor egy ratyi zh + pótzh kombó helyett érdemesebb inkább egy zsíros gyakiv-t írni. Érdekes megoldás. Merthogy a zh és pótzh-nak mindenképpen az átlaga számít, ha megírja a pótzh-t az ember. Ergo ha nem voltál zh-n (0 pont), akkor a 100%-os pótzh-ddal együtt is csak 50%-os eredményt érsz el, amit viszel a vizsgajegybe. A gyakiv-t viszont nem, hanem a vizsgapontszámot duplázod. Nem részletezem ezt most jobban, szerintem nem teljesen következetes a pontszámítás.

    Update 2005. feb. 18. 22:10: a hivatalos honlap szerint nem úgy számolják a pontokat ahogy a csávó órán elmondta.

Holnap 7-től tesi. Hát asszem ezt idén is hanyagolom. Lehet hogy a tesi veszélyezteti legjobban a diplomámat? Ez akár még vicces is lehetne de kurvára nem az
Haszprus

Flame :)

©   Haszprus   |   bme
Na azért röviden mégis összefoglalom ezt a flame dolgot mert baromira tetszik

Ott kezdődik a sztori hogy a mérés laborok terembeosztása csak akkor hozzáférhető, ha valaki regisztrál a Méréstechnika Tanszék portálján. Következmény: a sok lusta ember egyesével megkérdezi a levlistán hogy ő hova lett beosztva, mer plíz nézze meg neki valaki.

Ma voltam mérésen ahol közölték hogy a portálon található meg a tárgyhoz kötődő segédlet és az egyéni, személyre szóló házi feladat. És akkor most következik pár levélidézet, melyek most oly' nagyon tetszenek
első idézet
-----Original Message-----
From: Haszprus
To: info2003
Subject: [info2003] Meres weblap

Mindazoknak akik nem tudják hogy hova vannak beosztva meg ilyenek...

A portál elérése szükséges a segédanyagok letöltéséhez is, és az _egyéni_ házi feladatodat is csak ott fogod látni.

Szóval a hozzáférés megoldása megkerülhetetlen, regisztrálni kell.

Udv: Haszprus [ https://blog.haszprus.hu | https://www.haszprus.hu ]
Valaki megválaszolta egy valakinek hogy hova lett beosztva, erre az illető így reagált:
második idézet
-----Original Message-----
Subject: Re: [info2003] Meres

Köszi szépen a választ, Te legalább nem vagy 'olyan', mint egyesek!

Akik csak azért is válaszolnak és meg akarják mutatni, hogy milyen okosak, de ennyi idő alatt leirhatta volna azt a csekélyke kis infót amit más kér, vagy inkább ne irt volna semmit.
Szóval köszi még egyszer!!
harmadik idézet
-----Original Message-----
Subject: Re[2]: [info2003] Meres ([flame-ecske])

Mindazonáltal hogy tényleg nem sokból állt volna megnéznie nektek az infót, Haszprusnak igaza van. Nem kellene másokat leszólni azért, mert nem tesznek meg SZÍVESSÉGBÕL valamit, főleg ha előbb-utóbb ígyis-úgyis be kell regisztráltatnod magad. És mielőtt mégegyszer hangoztatnád, hogy "vagy inkább ne írt volna semmit", a mondandójának volt információtartalma, mintpéldául hogy a segédanyagok és az egyéni házifeladat is ott van, amihez regisztrálni meg belépni kell, szóval egyszer muszáj lesz belépned, és neked se jelentene nagy fáradtságot beregisztrálni/belépni.

FLAME ON
Ha valaha is mérnök szeretnél lenni, mint ahogy nyilván szeretnél mert különben nem lennél itt, egy kicsit önállóbbnak kéne lenni. Mérnökök nem lógnak más nyakán információkért, amit maguk is meg tudnak szerezni - mindegy, tegyük fel nem tudják megszerezni, kérik mások segítségét, nem ez a lényeg. De ha már egyszer veszi valaki a fáradtságot, hogy ír némi infót, ami ráadásul még hasznos is, az a legutolsó, legaljasabb és legtaplóbb dolog hogy leszólod. Szerintem.
FLAME OFF
negyedik idézet
-----Original Message-----
Subject: RE: [info2003] Meres

Khm, azért tegyük hozzá, hogy Haszprus ugyan úgy nem kolis, mint te, semmivel nem nehezebb neked sem megnézned, mint neki. Neked is kb annyi lett volna, mint amennyi ideig az tartott, hogy megkérdezted a listán.

És én kérek elnézést

(De tényleg, iszonyúan sok levél érkezik feleslegesen a listára(igen, tudom, ez is az), amit kb 2 kattintás lenne megnézni valahol. Ne vegyétek ezt sértésnek, de nem ártana gondolkozni először, ha fel akartok tenni egy kérdést. Egyébként az ilyenekből lesz a flame, és emiatt megy el nagyonsok ember kedve az egésztől.)
Privacy policynk értelmében egyetlen név sincs a sztorihoz feltűntetve, a sajátomon kívül.
Haszprus

Félév 4 harmadik nap

©   Haszprus   |   fáradtság élelmezés bme történelem
Bahh, egyre elviselhetetlenebb a fáradtságszint. Ezúttal elektrón aludtam olyan 10-15 percet (13:00-kor!), de végig hulla voltam. Előtte itthon akartam volna egy capuccinót főzni de gyaníthatóan valami megsavanyodott tejet használtam alapanyagnak, ami fogta magát és "felrobbant" a mikróban Persze ez élőben nem volt ilyen mókás mert tiszta dzsuva lett minden. Úgy képzeljétek az eseményt mintha valami gránát robbant volna a tej közepében

Benn voltam anal előadáson H-nál, szerintem inkább átmegyek K-ékhoz jövő héten, vagy majd meglátom. Kár hogy F emelt szintet tart idén, szerintem ő a legzsírabb anal előadó, jó tempóban tartja, jó stílusban, és egy szimpatikus ember alapvetően. Egyébként egy esetből kiindulva K is az, de nekem az órái nem jönnek be, iszonyat tempóban nyomja a rizsát meg a táblára írást. Kezdőbetűket meg azért használok rájuk mert nagyon szép hogy a google kidobja mindenre az oldalamat első találatnak, de nem akarom hogy az ő nevükre is így történjen. Itt jegyezzük meg hogy nem használok egyetlen kivételtől eltekintve olyan eljárásokat amiket direkt azért tennék hogy a page rankem feljebb menjen.

A mérés labor pedig a legszarabb. Egyrészt fasság (nem érdekel), másrészt nem voltam device közelében, oszt 2 méterről sasoltam hogy mit csinálnak a mellettem ülők, megin nem láttam sz#rt se, legalábbis a gombok feliratait ugye nem. Az info2003 levlistán volt egy kis méréshez kapcsolódó flame amin jót röhögtem, de annyit nem ér, hogy ide kipublikáljam, meg amúgy is gáz lenne és főleg csak belsősök értenék

Iszonyat fáj a fejem, fáradt vagyok, álmos vagyok, remélem hamarosan hozzászokok a szorgalmi időszak terhelési szintjéhez.

Ja és esett a hó. Reggel még szép volt, le is fotóztam.

Még a bejegyzés szerkesztése alatt beérkezett a fent említett flame-hez a második levél Királyság, kurvajól szórakozom rajta.

Haszprus

Félév 4 második nap

©   Haszprus   |   élelmezés bme történelem
Ó bázeg, második nap.

  1. A valszám terem (ka26) egy szauna, kishíján gőzt nyomatnak ránk… Nagyon brutál, csodálom hogy az előadó bírja zakóban.

  2. Depo e1b a tanár késett fél órát, utána olyat játszottunk hogy egy előadás meghallgatása után a hallgatóság tegyen fel kérdéseket mert ő nem érzi át hogy nekünk milyen problémáink vannak ezzel a tárggyal. Nos egyetlen előadás után még olyan nagyon mi sem érezzük át. Lehet hogy célravezetőbb lenne előbb tanítani valamit egy megadott szál mentén és utána felszámolni az esetleges homályokat.

  3. Opre ib028. A nő közölte hogy ő óra elején azt akarja hogy a szünettől az előadást elválasszuk olymódon hogy mindenki feláll. Ilyet én utoljára 3 éve. Nem kommentálnám. Második bejelentése, bár ezt magunktól is észleltük, hogy ő kihangosítást nem használ mert csöndet akar. Ez nagyon nemes dolog tőle de 520-an vettük fel a tárgyat, a teremben a plafonról fürtökben csüngenek az emberek, te hiába vagy csöndben ha melletted dumálnak. És 520 emberből "néhányan" mindig dumálni fognak. Kihangosítás nélkül nem lehet nagylétszámú előadást tartani anélkül hogy ne csesszünk ki bizonyos emberekkel.

  4. Algel ib028. Nem volt rossz.

  5. Szar ib025. Szar volt Csávó óra elején közölte hogy valszeg legtöbbünket nem fogja látni évközben úgyhogy gyorsan elmondja hogy mikor lesznek a zh-k Az óra felét átaludtam, szó szerint Hiába no, sok ez egy napra. Főleg hogy nem bírok 2-3 óránál többet aludni éjjel mostanság

Most totál hulla vagyok, annyit még, hogy itt lent az Il Treno Kéksziget nevű pizzája van ami ugyanaz mint a Don Pepe féle songoku, csak jóval drágább. Amúgy nem rossz ez sem, de anyagi megfontolásokból marad a donpepe ha songokut akarok.


Ja és az istenverte V2-be osztottak be mérés laborra, hogy szakadna le, megint rohanhatok az i-ből elektro után, pedig a legtöbb mérésterem az i-ben lenne
Haszprus

Félév 4 első nap

©   Haszprus   |   bme történelem
Első tanítási nap a 4. félévben, be szép is volt!

Valszám: az előadás pocsék. Nincs kihangosítás mert gerjed a hangtechnika. Cserébe főleg a körbenlevőket hallani.
Algel: VDavid beült mellém a lépcsőre és kicsit nézegette hogy mi ez a dolog, aszondja nem rossz. Szerintem se akkora halál mint gondoltam, viszont csak félig figyeltem.
Elektro: nagyon gáz. Nem tudok figyelni rá, egyszerűen nem áll ezekre a dolgokra az érdeklődésem.
Depo: hátulról kb. harmadik sorban ülve lóf#szt se láttam, előrébb nem nagyon volt hely. Két óra elvesztegetett idő. Iszonyatosan idegesít. Biztos hogy helyben megértettem volna és bazze semmit se tudtam elolvasni.

Az utóbbi három tárgy mindegyike gólya-feelinges volt, azaz ültek a népek még a lépcsőkön is (algel ib028, elektro & depo e1b). Remélem ennek legalább a fele hamarosan nem fog bejárni mert ez így nagyon gáz. Főleg mert sikerült az órákat úgy rakosgatniuk egymás után, hogy a negyed órás szünetben át se lehessen érni az épületek között Az elektrót tíz perces késéssel kezdték a helyezkedésekre való tekintettel.

Ami mégis jó volt, az a sok jóarc, és hogy nincs halálfélelmem a 48 kredittel kapcsolatban. A biztonság kedvéért itthon egy 3,5 órás alvással koronáztam a napot. Ami több mint amennyit éjjel aludtam.

Haszprus

Tanulás a gép előtt

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Előbb gondolom nem ártana tanulnom vmit a nyelvről de azért thx
Tamás
ott a konyv
Haszprus
Nincs belőle még nyomtatott verzió... Ntom mikor lesz vajon, a jegyzetboltban a nő nem is értette, aszitte dekoratív programozást keresek... A gép előtt ülve való tanulásnak meg ugye megvannak a maga veszélyei
Tamás
hja nekem nem kell ilyen trukkokhoz folyamodni, hogy kizarom magam a sajat blogom admin feluleterol, igy is szokoevente irok bele.
Haszprus

Ösztöndíjindex 4,0 fölött?

©   Haszprus   |   bme történelem
Igazából a 48 kredit elég nagy lehetőséget ad egy 4,0-s ösztöndíjindex felé, s ha ez összejön akkor valszeg 5. félévben is rámegyek egy 4,0-ra, ahelyett hogy a szigorlatokkal szórakoznék. Ez jelenteni fog egy féléves csúszást, ugyanakkor az általa nyújtott készpénzben is kifejezhető, sőt igen jelentős.
Haszprus

Valszám

©   Haszprus   |   bme
Bizony megvan az igen nagy esélye hogy jól tippeljen az aki szerint a valszámot fogom bukni Belenéztem a valszám könyvbe Ez egy killer tárgy
Haszprus

Barátaim a vitaminok - mennyit mesélhetnék A-ról B-ről C-ről

©   Haszprus   |   life bme történelem
Noh tettem egy 65 perces körsétát a met.hu szerint -10 fokban. Mindig az első 30 perc a kritikus, olyankor még fázik az ember, ám a hátralevő időben már nem érez semmit, gondfeledten sétálgat. Azon töprengtem még tegnap, hogy esetleg a Margit szigetig elmegyek, de áá, az azért elég húzós túra lenne. Viszont jó kérdés hogy vajon a Móriczon reggel 10 előtt lehet-e a mekiben normális kajákat kapni, nemcsak ilyen reggeli ratyikat. Ma ez sem derült ki. Az útvonal egyébként:
  1. Starting point
  2. Kosztolányi Dezső tér
  3. Móricz Zsigmond krt
  4. Szent Gellért tér
  5. Goldmann tér
  6. Starting point
A Műegyetem rakparton két fazon is kocogott velem szemben, lehet hogy ezt is ki kéne egyszer próbálni. A napfelkelte gyönyörű volt, mint egy teljes égboltot beterítő szivárvány.

Tegnap 3,3 órán át tanulmányoztam a SzAr slide-okat. Egyelőre nem értem a végére. Viszont kurvajól nyomom. Érzem, jó lesz ez a 48 kredit (Egyébként két hangulat között ingázok: az egyik mikor úgy gondolom hogy iszonyat szopás lesz, a másik mikor úgy gondolom hogy egy jó tanulmányi átlagot is megcélzok a 48 kredit dacára.)

A szavazógépről ("Szerinted melyik tárgyat bukom a 4. félévben?") levettem a Tesi lehetőséget, tessék "normális" szavazatokat leadni

Vegyük észre, hogy eddigi életformám gyökeres átalakuláson megy keresztül. Persze nem biztos hogy ez a blogon nyomon követhető.

Reggel kiírtam egy audiocd-t hogy majd hallgassak zenét útközben, és feltöltöttem volna a discmanem akksiját (legutóbb nyáron használtam), ám kiderült hogy újra megadta magát. Mármint ez az akksi is. Nem rosszul nyomja a Sony az akksi témát, a két darab ami való bele, együtt 10e Ft, és átlagosan 1-1,5 évente tönkremennek. Elgondolkodtató viszont, hogy vegyek-e újat, tekintve hogy némi zsét hozzárakva már egy komplett mp3 lejátszó is kijön, igaz, lowend szektorban, fogalmam sincs milyen hangminőséggel.

A bejegyzés címe pedig egy Alvin szám ("Fő az óvatosság") egy sora. Ezzel együtt nem szeretem sem az Alvint, sem a punk zenét.

Haszprus

SzAr könyv precached :)

©   Haszprus   |   bme
Ma 12:45-kor írtam a fórumba:
Amúgy negyed órája elkezdtem a SzAr könyvet becache-elni a 4. félévre Úgy is mondhatnám hogy ha nem érek a végére reghét végéig akkor leadok valamit és hagyom a picsába az egészet.
Hát, be is fejeztem 5:20 alatt, igaz, a vége felé már nem nagyon voltam képben azt illetően amit olvasok (türelmetlen voltam már hozzá), de nem is a tökéletes megértés volt a cél, arra van fél évem. Amúgy nyilván félek ezerrel a 48 kredittől, azért tanulok már a szorgalmi időszak előtt is.

Update 22:51: további intézkedésként megvonom magamtól a jogot a mirc könyvtárakra. Persze mivel rendszergazda jogosultságaim vannak ez nem biztos hogy sokat fog érni, de felhívja valamire a figyelmem, és tulajdonképpen ez a lényeg.
Haszprus

Új bloglimiter policy

©   Haszprus   |   bme
Na majd lesz olyan policy hogy amíg nem teljesítettem a napi tanulmányaimat addig nem blogolok. Legyen ennek a policynek a kezdete ezen post kivételével ma. A mai napra 5 óra SzAr-könyvet írok elő.

Ez a policy sajnos nem szkriptesíthető, ez visszaélésekre adhat alkalmat, mint amilyen igazából ez a post is
Haszprus

48+20 kredit és 0+3 szigorlat két félév alatt

©   Haszprus   |   bme
Kicsit aggasztó hogy minden bme-s ismerősöm szerint túlontúl sok a 48 kredit. Nyilván igazuk is van. Sőt ha az eddigi féléveimet nézzük akkor tényleg megvesztem. Viszont fejlődött a tanulási technikám és a szorgalmam. Ezek miatt reménykedek mégis. Aztán maximum nem jön be, iszonyat nagyot nem bukhatok a dologgal. Amiatt erőltetem ennyire ezt a tervet, mert 68 kreditem van szakirányig hátra. Ezt eloszthatom két vagy három félévre. Két félév esetén 34/félév, három esetén 22-23. Nem kérdés, hogy ezek közül a 34 normálisabbnak tekinthető, tehát van értelme a két féléves teljesítést megcélozni. A szigorlatok (3 db) miatt viszont nem oszthatom el két egyenlő 34 kredites félévre a tárgyakat. (Privacy power) szerint hótziher hogy nem lesz meg mindhárom szigorlat az ötödik félév végéig. Hát meglátjuk. Ennek valóban elég jó esélye van amúgy de per pillanat több érvet látok a kétféléves terv mellett.

Update 2005. feb. 04. 12:57: nem kérek több lebeszélő javaslatot, elment az eszem, tudomásul kell venni, nem lehet tárgyalni velem
Haszprus

Tárgyakra fordított idő

©   Haszprus   |   bme


Megjegyzés. Az itt szereplő adatok a digit kivételével stopperes mérésen alapulnak, ami csak akkor számlált, ha ténylegesen tanultam. Tehát nem számít bele ha kimentem vízért vagy leálltam beszélgetni vagy akármi.

Szumma 87,4 óra.
Haszprus

Vége a harmadik vizsgaidőszaknak

©   Haszprus   |   life bme
Na meglett a BSZ, és vége a vizsgaidőszaknak. Azon gondolkodtam hogy a köv. héten megtanulnám az opre anyagát előre, vagy nemtom mit csináljak. Az tuti hogy párszor elmegyek éjjeli sétára. Igazából hajnali bringázáshoz lenne még kurvanagy kedvem, de ebben a pudvás házban nincs hol tárolni a bringát ergo elérhetetlen messziségben van az ügy.
A hatásvadászat érdekében iderakok még egy 48 kredites órarendet is, amely talán lájtosabb mint az eredeti 45-ös. Tekintve hogy nincs benne jelek, van viszont anal.


Persze lehet hogy csak szimplán elment az eszem.
"Neked nem szóltak hogy nem két félévet kell egyszerre elvégezni?"

© Imo

Ugyanakkor sokaktól hallom hogy 40 és 50 között vesznek fel krediteket. Igaz, ez nekik nem jelent alaposan megfontolandó döntést.

A kreditrendszerben 1 kredit 30 munkaórát jelent. Ezt figyelembe véve a hét összes munkanapján 8-tól 22-ig remek elfoglaltságot nyújt egy 48 kredites órarend 20 héten keresztül, valamint hétvégeken további 10 órát. De szerintem ez az ajánlás az ötös elérésére vonatkozik.

Ítnéztem pár napja az összes tantárgy adatlapját. Szerintem számomra könnyen tanulható tárgy lesz a depo, opre, szar, fony, szglab, algel (ez utóbbit arra támasztom hogy átnéztem az egész éves pdf tananyagot és az első felében olyan dolgokról van szó, amiket nagyjából ismerek - persze ehhez hasonló pofáraeséssel már szembesültem 1-2 tárgyból). Ezek közül állítólag nehéz tárgyak az algel és a fony. Számomra és úgy általánosan is nehéznek vélt tárgy a valszám. Könnyűnek vélt tárgy az elektro de nem biztos hogy ez nekem is így lesz. A szarról különféle infók keringenek, egyesek szerint könnyű, mások szerint nehéz. Reméljük, könnyű. A tesi akarat kérdése (tehát nehéz ).

Haszprus

Szakirányosodási terv

©   Haszprus   |   bme történelem
Nagy király hogy van nekünk ez a new_elotanulmanyi.jpg. A következő a helyzet: jövő héten lenne két vizsgám, egy analízis és egy bsz. Namost ilyet már nem először csinálok: felteszek mindent a bsz-re. Ha az analízissel csúszok az csak annyit jelent hogy csúszok az analízissel két félévet (egy helyett), és a jelekkel szintén 2-t, egy helyett. De ez még szakirány szempontjából nem érdekes. Sokkal jobb viszont, hogy ha bsz-szel nem csúszok megint, mert az mindenképpen szakirány-csúszást idézne elő.

Kidolgoztam hát egy tervet, mely arra épít, hogy a bsz-t megcsinálom, az analízist pedig nem (vizsgaidőszakban eddig össz 1,4 órát készültem analízisre, úgyhogy úgy döntöttem, ezt most nem erőltetném bsz-szel párhuzamban szerdáig). Eképp néz ki:


A kép kattintható. A külön színsávok a féléveket jelentik (zöld -> sárga -> piros -> kék -> narancs). A kék és a narancs még csak tervezett, a piros pedig folyamatban van.

A dolog lényege, hogy 4. félévre 38 kredittel számol, 5. félévre pedig 30-cal. A tárgyak nagyrészét nem bukhatom (szakirány szempontjából). A 38 és 30 kredites félévek némi odafigyeléssel valószínűleg teljesíthetőek.

38 helyett vehetnék fel 43-mat, 48-at, vagy akár 53-mat is (elektro, depo, számítógép-hálózatok - igaz, ez utóbbi tárgy órarendi ütközésben van a valszámmal). Itt jegyezzük meg hogy az analízis hétfői előadása szintén ütközésben van az algelével, viszont ki nem sz#rja le. Vagy 38 helyett vehetek 33-mat, ha az oprét leadom és szghálókkal együtt végzem, de ezt nem volna célszerű.

További lehetőség, hogy követem egy kollégámat a 'lájtos félévek' c. projektben és nem veszem fel az algelt sem, ezáltal egy félévvel több időt hagyva a szakirányosodásra. Ez sem igazán cél.

A 38 kredites órarend bizonyos szempontból rohadt szar, de mindegy.


Sötétzölddel jelöltem azokat a hányadék órákat, amiket nem az I-ben tartanak.

És igen, lehet hogy majd a jelek nem lesz meg elsőre. Akkor ez van, nem nagyon lehet mit tenni.

Update 15:13: no még itt van egy öngyilok verzió is:


Update 16:34: Hogy miért figyel be még egy 48 kredites verzió amikor eddig minden félévben elbuktam valamit? Egyszerű. Azért mert eddig szartam bele, és a gépemet még sosem vittem ki a szobámból. Az első félévről ne is beszéljünk (ott egyéb, blogban nem megemlített problémák is akadtak). A harmadik félévben is csak nov 25 környékén kezdtem neki a tanulásnak, és bejárni megint csak nem nagyon jártam be (konkrétan 13 órából 10-re hébe-hóba jártam). Szóval ha megerőltetném magam, akkor többet tudok produkálni mint az eddigiek. Csak az elhatározás kell hozzá és a megfelelő technikák (ld. gépeltávolítás, lejelszavazás ). Ééés, a 48-ból 8 kredit megincsak az analízis lenne ami végső soron egy fokkal könnyebben teljesíthető mint az eredeti 45 kredites terv-beli Jelek. A célja ennek a mókának az lenne hogy az ötödik félévre maradó három (!) szigorlatom mellé csak 20 kreditnyi (heti 4*2 előadás) tárgyat kelljen felvennem. Ha jól megy. Meglátjuk etc.
Haszprus

Tanulási grafikon

©   Haszprus   |   bme
Majd lesz egy frankó vizsgaidőszaki tanulási grafikonom amit február 3 környékén fogok publikálni nagyobb méretben, akkortájt lesz az utolsó vizsgám. Rajta a halálpontos készülési időkkel.

Haszprus

Csillapszik a lelkesedés

©   Haszprus   |   bme
Négy tökéletesen haszontalan napot tudhatok magam mögött. Bár hajnalban megnéztem a legutóbbi analízis vizsgát és felkerestem hogy milyen anyagok is kellenek hozzá. Komplex függvénytan, sajnos. Van egy Bolyai könyvem ebben a témakörben, de a maga 400 oldalával elég rémisztő. Igaz abból "csak" 150 oldalra van szükség, de az is elég horror. Nem nagyon szeretem az analízist, és akkor még csak félig mondtam el az igazat
Haszprus

Nosztalgia: prog1 pontok :)

©   Haszprus   |   bme
Muhahaha, most jövök PT jegybeírásról, hallottam magam körül két mókás sztorit melyek közül az egyik talán így leírva is érdekes lehet. Én ugyan nem emléxem de állítólag prog 1-ből amikor szebi zh után mutogatott egy grafikont arról, hogy a zh-kon milyen eredményt értünk el, volt egy olyan csík, hogy 3 pont alatti zh-k, és az volt a zh-k 71%-a. A kettes alsó ponthatára pedig 15 pont volt ÍÍ

Mellesleg kurvajó hogy a jegybeírás két teremben zajlott, nekem a weben az első terem volt megadva, s mire sorra kerültem (kb. 10 percnyi sorbanállás kabátban megfőve), közölte a csákó, hogy bocs de itt L-Z nevű embereknek írják a jegyeit, menjek a másik terembe, és különben is ki van írva az ajtóra. Hát füstölögtem egyet, hogy miért nem láttam a kiírást (meg hogy neten miért adnak meg másik termet), aztán kiérve láttam amin mindenki röhög (ill. méltatlankodik), hogy kurvajó hogy ki van írva a teremre, csak éppen az ajtó külső oldalára, ami momentán nyitva volt, így a külső oldal a fal felé állt… No komment.
Haszprus

A 45 kredites vizsgaidőszak vajon mi?

©   Haszprus   |   bme
Nem is annyira a szorgalmi időszak aggasztó egy 45 kredites órarendben, hanem inkább a vizsgák. 42 nap áll rendelkezésre vizsgaidőszakban köv. félévben 9 darab vizsgára (beleszámítva a vizsgaidőszakot megelőző két hétvégi napot). Azt idén megtapasztaltam, hogy egy adott vizsga napjának hátralevő részében képtelen vagyok érdemi munkára, ennek a miértjét nem tudom pontosan. Szóval van 33 napunk amiben 9 vizsgára kell készülni minimum, és akkor egyetlen gyakiv sincs, és egyetlen iv sem. Ez azt jelenti hogy átlag 3,6 nap van két vizsga között készülésre. Most itt lesznek ilyen tárgyak, mint fony, valszám, jelek (amiből kb. 200-an lesznek kereszten a neptun "előrejelzése" szerint, ez biztos utalhat valamire), algel

45 kreditet felvenni vajon egyenlő-e az öngyilkossággal?

SzaMa szerint a jeleket kellene hanyagolni. Akkor 40 kreditet tudnék lenyomni (vagyis sokat), sokkal könnyebben, mintha bármely egyéb tárgyat hagynám el (ugyanis a jelek a legbrutálabb - ill. lehet hogy az algel, ezt nem tudjuk egyelőre). De akkor jelekből duplakereszt lenne, ami ugye nem jó, mert jóeséllyel ütközne majd jövőre valamivel.

Mielőtt valaki még beszólna hogy mit rágódom ezen ennyit: hát azért ez kurvanagy dilemma, nem kis dolog a tét. (a szakirányosodás féléve, nomeg az hogy tudjam ismerős arcokkal együtt végezni a tárgyakat)
Haszprus

PT vizsgaeredmény

©   Haszprus   |   bme
Királyság. Micsoda egy pesszimista vagyok bazzer. 4-es lett a PT-m pedig már a kettesre is gondoltam (Attól is féltem hogy megbuktam de ezt azért racionálisan igyekeztem kizárni ) Ezek szerint PTzoli nem ragaszkodik annyira erősen a hivatalos megoldókulcshoz, azt gyanítom. Na, örömködés.

Minden tárgyból sokkal rosszabbra számítok általában, mint amit elérek, egyetlen kivétel van, éspedig az analízis, ahol rendszeresen rosszabbat kapok mint amit sejtek
Haszprus

PT vizsga után

©   Haszprus   |   hwsw bme
Hát, meglett a vizsgám az tuti, de JSD-ben persze hogy nem találtam ki hogy mire gondolt PTZoli vazeeeeeeeeeee'. Lehagytam egy entitást. Szóval szar lett. Tökmindegy. Majd pénteken kiderül hogy nagyon gáz vagy csak kicsit, bár a megoldókulcs alapján én már tippelek egy hármas alsó ponthatárára. Esetleg négyes de az nem túl valószínű. (Nem tudom, mennyire osztja a mintamegoldástól eltérő megoldásokra a pontot)

Istenverte UML osztálydiagramos igaz-hamis feladat sajnos belekerült, ez a legnagyobb ellenségem.

Viszont vettem egy nyomtatópatront (mert a pt-re kb. ráment egy ) és felpótoltam az 512 mega ramomat 1 gigára.

Az a baj hogy a JSD feladatot az első gyakorlópélda után is megcsináltam volna ugyanolyanra mint a mittomén 10. után…
Haszprus

PT összegzés

©   Haszprus   |   bme
Éjjel 5,5 órát PT-ztem (ez a hasznos időráfordítás, tehát ha kimentem kajálni/inni/etc akkor a stoppert leállítottam). Remélhetőleg elég lesz valamire. Igazából ötösig bármit el tudok képzelni Annyit PT-ztem vizsgaidőszakban mint állat. 30,5 órát konkrétan (szintén levonva az egyéb időelcseszéseket). A JSD ennek ellenére olyan mint a lottó (no azért annyira nem esélytelen). PTZoli hol részletesebben vázolja a diagramot, hol szűkebbre veszi, találd ki hogy az adott feladatban hogy gondolta. Remélhetőleg a megfelelő anyagokat tanultam, mert hogy mindenre nem jutott idő, az elég egyértelmű (évközben ugyanis nem igazán jártam be). Minden esetre talán eddig ez a legnagyobb vizsgaidőszak-beli időráfordítás bármiféle tárgyamra itt a bme-n.

Éjjel ráéreztem az osztálydiagramokra és az ojjektumok algebrai axiómákkal való jellemzésére. Osztálydiagramoknál (igaz-hamis) viszont baromi gyakran nem gondolom át eléggé a dolgot és beírok valami szart, véletlenül. Roppant idegesítő. Próbálok majd figyelni. Ezzel együtt most már az összes létező feladattípus zsírul megy, az elméleti kérdéseknél meg majd meglátjuk beszopok-e valami kellemetlent (ha a kérdések között nem lesz új az elmúlt 2 év vizsgáihoz képest, akkor ez kevéssé valószínű).

Most kicsit álmos vagyok. 14-től PT vizsga.
Haszprus

45 kredit vs jogsi

©   Haszprus   |   bme
Most jövök rá hogy a 45 kredites terv ütközik a jogsiszerzéssel. Hm. Vagy legalábbis elég körülményessé teszi. Bár a szerda reggelem szabad, a szerda délutánom pedig kéthetente
Haszprus

Anal halasztás

©   Haszprus   |   bme
Oké lemondtam a szerdai anal vizsgát. Rájöttem hogy 12 óra alatt nem lehet felkészülni pont ebből a tárgyból vizsgára… Sajnos a kéthetes halasztás után már több vizsgalehetőség nincs. Akárcsak a holnapi PT esetén. Kellemetlen.

Update 21:48: lehet viszont hogy így a csütörtöki bsz-szel be kéne próbálkozni, nemtom. Egyszerre két húzós tárgyra készülni mindig rohadt gáz.
Haszprus

PT vs Anal vs pw

©   Haszprus   |   bme
Tegnap délután megin lepw-ztettem magam elől a gépet. Az eredmény: 5,5 óra PT. A JSD feladatokat továbbra is mire gondolt ptZoli-nak tartom, legalábbis részben biztosan. Kedden PT. Szerdán anal. Asszem ez utóbbira nem tudok készülni, de majd lesz belőle egy másik lehetőség két hét múlva. A 45 kreditben meglehetősen elbizonytalanodtam. Igaz, idén november 25-én még full komolyan azt írtam a priv naplómba hogy analon kívül idén mindenből meghúznak, úgy álltam
Haszprus

A BME továbbra sem könnyű

©   Haszprus   |   bme
Ma találkoztam egy-két arccal bme-n, bsz vizsga előtt és után. Köztük az egyik, (privacy power), aki eddig színötös (!) volt a másfél év során, közölte, hogy Jelek és rendszerekből megvágták az előző vizsgán. Hát. Kemény menet lesz ez a 45 kredites félév, olyan ütős tárgyakkal mint jelek, valszám, fony, algel. "Kicsit" félek. Még nincs késő redukálni a vállalásokat.
Haszprus

Fizika vizsga

©   Haszprus   |   bme
Fizika vizsga donez. (4) (15 kredit eddig)

Hátra van: holnap bsz vizsga, jövő hét szerdán Analízis vizsga, csütörtökön kedden PT. Ha minden ilyen frankón menne akkor ennyi is volna, de a holnapi bsz-en kizárt hogy átmenjek. Csak azért megyek hogy kicsit edződjek a szóbelire. Vagy nem is tom mér, mer még szart se tudok belőle. Mindegy.

Amúgy meg teljesen magam alatt vagyok.
Haszprus

Mire gondolt ptZoli? #2

©   Haszprus   |   bme
Ez itt egy teremfoglaló programnak a data flow diagramja pt-ből, hivatalos megoldás. Részlet.

Azt mondja meg nekem valaki, hogy ezen a megoldáson miért nem megy egy nyíl a foglalás processz felé a foglalások adattár felől? Nem érdekli a foglaló processzt, hogy vajon az adott terem már foglalt-e?

Haszprus

Mire gondolt ptZoli?

©   Haszprus   |   bme
Éjjel tanultam 2,5 óra PT-t. Hát, a Jackson Development System tényleg lehetne 'mire gondolt ptZoli' nevű móka is, a feladatok megoldásait egész másként is el tudnám képzelni, sőt, asszem volt ahol nem is értettem egyet a megadott megoldással. Ennek ellenére a vizsgajavítási útmutató csak konkrétan egy darab megoldást és annak részleteit pontozza. Hmm.
Haszprus

Konzumer

©   Haszprus   |   bme barátok élelmezés life
Voltam ma westendben hogy nézzek valami karácsonyi ajándékot (elsősorban magamnak), de nem volt semmi konkrét célom egyrészt, másrészt meg rohadtul antipatikus volt a westend belseje. Rég jártam ott és már viszolygok az üzletektől meg mindentől. Váh. Kezdek én is antiszoc lenni.

Utána belakmároztam mekiben, rég voltam már, de megtapasztaltam hogy a mekihez edzés kell, nem lehet ám csak úgy betolni egy menüt. Súlyos gyomorfájással torolta meg magát a mcroyal menü.

BSZ gyakiv után eldumálgattunk Imoval a bme-s dolgokról, hát, kemény az élet, kemény lesz a köv. félév, ez a félév is kemény volt - legalábbis a harmadik féléves tárgyak egynémelyike, bár én azokból még nem vettem túl nagy kóstolót. A FONY-ról továbbra is azt remélem hogy lájtos lesz, vagy legalábbis szeretni fogom (automaták, reguláris kifejezések, már eleve jól hangzik), de majd meglássuk, sokan másként vélekednek.