» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


28 megfelelő bejegyzés.
A hatásvadászat érdekében iderakok még egy 48 kredites órarendet is, amely talán lájtosabb mint az eredeti 45-ös. Tekintve hogy nincs benne jelek, van viszont anal.


Persze lehet hogy csak szimplán elment az eszem.
"Neked nem szóltak hogy nem két félévet kell egyszerre elvégezni?"

© Imo

Ugyanakkor sokaktól hallom hogy 40 és 50 között vesznek fel krediteket. Igaz, ez nekik nem jelent alaposan megfontolandó döntést.

A kreditrendszerben 1 kredit 30 munkaórát jelent. Ezt figyelembe véve a hét összes munkanapján 8-tól 22-ig remek elfoglaltságot nyújt egy 48 kredites órarend 20 héten keresztül, valamint hétvégeken további 10 órát. De szerintem ez az ajánlás az ötös elérésére vonatkozik.

Ítnéztem pár napja az összes tantárgy adatlapját. Szerintem számomra könnyen tanulható tárgy lesz a depo, opre, szar, fony, szglab, algel (ez utóbbit arra támasztom hogy átnéztem az egész éves pdf tananyagot és az első felében olyan dolgokról van szó, amiket nagyjából ismerek - persze ehhez hasonló pofáraeséssel már szembesültem 1-2 tárgyból). Ezek közül állítólag nehéz tárgyak az algel és a fony. Számomra és úgy általánosan is nehéznek vélt tárgy a valszám. Könnyűnek vélt tárgy az elektro de nem biztos hogy ez nekem is így lesz. A szarról különféle infók keringenek, egyesek szerint könnyű, mások szerint nehéz. Reméljük, könnyű. A tesi akarat kérdése (tehát nehéz ).


Nagy király hogy van nekünk ez a new_elotanulmanyi.jpg. A következő a helyzet: jövő héten lenne két vizsgám, egy analízis és egy bsz. Namost ilyet már nem először csinálok: felteszek mindent a bsz-re. Ha az analízissel csúszok az csak annyit jelent hogy csúszok az analízissel két félévet (egy helyett), és a jelekkel szintén 2-t, egy helyett. De ez még szakirány szempontjából nem érdekes. Sokkal jobb viszont, hogy ha bsz-szel nem csúszok megint, mert az mindenképpen szakirány-csúszást idézne elő.

Kidolgoztam hát egy tervet, mely arra épít, hogy a bsz-t megcsinálom, az analízist pedig nem (vizsgaidőszakban eddig össz 1,4 órát készültem analízisre, úgyhogy úgy döntöttem, ezt most nem erőltetném bsz-szel párhuzamban szerdáig). Eképp néz ki:


A kép kattintható. A külön színsávok a féléveket jelentik (zöld -> sárga -> piros -> kék -> narancs). A kék és a narancs még csak tervezett, a piros pedig folyamatban van.

A dolog lényege, hogy 4. félévre 38 kredittel számol, 5. félévre pedig 30-cal. A tárgyak nagyrészét nem bukhatom (szakirány szempontjából). A 38 és 30 kredites félévek némi odafigyeléssel valószínűleg teljesíthetőek.

38 helyett vehetnék fel 43-mat, 48-at, vagy akár 53-mat is (elektro, depo, számítógép-hálózatok - igaz, ez utóbbi tárgy órarendi ütközésben van a valszámmal). Itt jegyezzük meg hogy az analízis hétfői előadása szintén ütközésben van az algelével, viszont ki nem sz#rja le. Vagy 38 helyett vehetek 33-mat, ha az oprét leadom és szghálókkal együtt végzem, de ezt nem volna célszerű.

További lehetőség, hogy követem egy kollégámat a 'lájtos félévek' c. projektben és nem veszem fel az algelt sem, ezáltal egy félévvel több időt hagyva a szakirányosodásra. Ez sem igazán cél.

A 38 kredites órarend bizonyos szempontból rohadt szar, de mindegy.


Sötétzölddel jelöltem azokat a hányadék órákat, amiket nem az I-ben tartanak.

És igen, lehet hogy majd a jelek nem lesz meg elsőre. Akkor ez van, nem nagyon lehet mit tenni.

Update 15:13: no még itt van egy öngyilok verzió is:


Update 16:34: Hogy miért figyel be még egy 48 kredites verzió amikor eddig minden félévben elbuktam valamit? Egyszerű. Azért mert eddig szartam bele, és a gépemet még sosem vittem ki a szobámból. Az első félévről ne is beszéljünk (ott egyéb, blogban nem megemlített problémák is akadtak). A harmadik félévben is csak nov 25 környékén kezdtem neki a tanulásnak, és bejárni megint csak nem nagyon jártam be (konkrétan 13 órából 10-re hébe-hóba jártam). Szóval ha megerőltetném magam, akkor többet tudok produkálni mint az eddigiek. Csak az elhatározás kell hozzá és a megfelelő technikák (ld. gépeltávolítás, lejelszavazás ). Ééés, a 48-ból 8 kredit megincsak az analízis lenne ami végső soron egy fokkal könnyebben teljesíthető mint az eredeti 45 kredites terv-beli Jelek. A célja ennek a mókának az lenne hogy az ötödik félévre maradó három (!) szigorlatom mellé csak 20 kreditnyi (heti 4*2 előadás) tárgyat kelljen felvennem. Ha jól megy. Meglátjuk etc.
Tanulási grafikon

©   Haszprus   |   bme
Majd lesz egy frankó vizsgaidőszaki tanulási grafikonom amit február 3 környékén fogok publikálni nagyobb méretben, akkortájt lesz az utolsó vizsgám. Rajta a halálpontos készülési időkkel.


Csillapszik a lelkesedés

©   Haszprus   |   bme
Négy tökéletesen haszontalan napot tudhatok magam mögött. Bár hajnalban megnéztem a legutóbbi analízis vizsgát és felkerestem hogy milyen anyagok is kellenek hozzá. Komplex függvénytan, sajnos. Van egy Bolyai könyvem ebben a témakörben, de a maga 400 oldalával elég rémisztő. Igaz abból "csak" 150 oldalra van szükség, de az is elég horror. Nem nagyon szeretem az analízist, és akkor még csak félig mondtam el az igazat

Nosztalgia: prog1 pontok :)

©   Haszprus   |   bme
Muhahaha, most jövök PT jegybeírásról, hallottam magam körül két mókás sztorit melyek közül az egyik talán így leírva is érdekes lehet. Én ugyan nem emléxem de állítólag prog 1-ből amikor szebi zh után mutogatott egy grafikont arról, hogy a zh-kon milyen eredményt értünk el, volt egy olyan csík, hogy 3 pont alatti zh-k, és az volt a zh-k 71%-a. A kettes alsó ponthatára pedig 15 pont volt ÍÍ

Mellesleg kurvajó hogy a jegybeírás két teremben zajlott, nekem a weben az első terem volt megadva, s mire sorra kerültem (kb. 10 percnyi sorbanállás kabátban megfőve), közölte a csákó, hogy bocs de itt L-Z nevű embereknek írják a jegyeit, menjek a másik terembe, és különben is ki van írva az ajtóra. Hát füstölögtem egyet, hogy miért nem láttam a kiírást (meg hogy neten miért adnak meg másik termet), aztán kiérve láttam amin mindenki röhög (ill. méltatlankodik), hogy kurvajó hogy ki van írva a teremre, csak éppen az ajtó külső oldalára, ami momentán nyitva volt, így a külső oldal a fal felé álltÂ… No komment.

Nem is annyira a szorgalmi időszak aggasztó egy 45 kredites órarendben, hanem inkább a vizsgák. 42 nap áll rendelkezésre vizsgaidőszakban köv. félévben 9 darab vizsgára (beleszámítva a vizsgaidőszakot megelőző két hétvégi napot). Azt idén megtapasztaltam, hogy egy adott vizsga napjának hátralevő részében képtelen vagyok érdemi munkára, ennek a miértjét nem tudom pontosan. Szóval van 33 napunk amiben 9 vizsgára kell készülni minimum, és akkor egyetlen gyakiv sincs, és egyetlen iv sem. Ez azt jelenti hogy átlag 3,6 nap van két vizsga között készülésre. Most itt lesznek ilyen tárgyak, mint fony, valszám, jelek (amiből kb. 200-an lesznek kereszten a neptun "előrejelzése" szerint, ez biztos utalhat valamire), algelÂ…

45 kreditet felvenni vajon egyenlő-e az öngyilkossággal?

SzaMa szerint a jeleket kellene hanyagolni. Akkor 40 kreditet tudnék lenyomni (vagyis sokat), sokkal könnyebben, mintha bármely egyéb tárgyat hagynám el (ugyanis a jelek a legbrutálabb - ill. lehet hogy az algel, ezt nem tudjuk egyelőre). De akkor jelekből duplakereszt lenne, ami ugye nem jó, mert jóeséllyel ütközne majd jövőre valamivel.

Mielőtt valaki még beszólna hogy mit rágódom ezen ennyit: hát azért ez kurvanagy dilemma, nem kis dolog a tét. (a szakirányosodás féléve, nomeg az hogy tudjam ismerős arcokkal együtt végezni a tárgyakat)

PT vizsgaeredmény

©   Haszprus   |   bme
Királyság. Micsoda egy pesszimista vagyok bazzer. 4-es lett a PT-m pedig már a kettesre is gondoltam (Attól is féltem hogy megbuktam de ezt azért racionálisan igyekeztem kizárni ) Ezek szerint PTzoli nem ragaszkodik annyira erősen a hivatalos megoldókulcshoz, azt gyanítom. Na, örömködés.

Minden tárgyból sokkal rosszabbra számítok általában, mint amit elérek, egyetlen kivétel van, éspedig az analízis, ahol rendszeresen rosszabbat kapok mint amit sejtek

PT vizsga után

©   Haszprus   |   hwsw, bme
Hát, meglett a vizsgám az tuti, de JSD-ben persze hogy nem találtam ki hogy mire gondolt PTZoli vazeeeeeeeeeee'. Lehagytam egy entitást. Szóval szar lett. Tökmindegy. Majd pénteken kiderül hogy nagyon gáz vagy csak kicsit, bár a megoldókulcs alapján én már tippelek egy hármas alsó ponthatárára. Esetleg négyes de az nem túl valószínű. (Nem tudom, mennyire osztja a mintamegoldástól eltérő megoldásokra a pontot)

Istenverte UML osztálydiagramos igaz-hamis feladat sajnos belekerült, ez a legnagyobb ellenségem.

Viszont vettem egy nyomtatópatront (mert a pt-re kb. ráment egy ) és felpótoltam az 512 mega ramomat 1 gigára.

Az a baj hogy a JSD feladatot az első gyakorlópélda után is megcsináltam volna ugyanolyanra mint a mittomén 10. utánÂ…

PT összegzés

©   Haszprus   |   bme
Éjjel 5,5 órát PT-ztem (ez a hasznos időráfordítás, tehát ha kimentem kajálni/inni/etc akkor a stoppert leállítottam). Remélhetőleg elég lesz valamire. Igazából ötösig bármit el tudok képzelni Annyit PT-ztem vizsgaidőszakban mint állat. 30,5 órát konkrétan (szintén levonva az egyéb időelcseszéseket). A JSD ennek ellenére olyan mint a lottó (no azért annyira nem esélytelen). PTZoli hol részletesebben vázolja a diagramot, hol szűkebbre veszi, találd ki hogy az adott feladatban hogy gondolta. Remélhetőleg a megfelelő anyagokat tanultam, mert hogy mindenre nem jutott idő, az elég egyértelmű (évközben ugyanis nem igazán jártam be). Minden esetre talán eddig ez a legnagyobb vizsgaidőszak-beli időráfordítás bármiféle tárgyamra itt a bme-n.

Éjjel ráéreztem az osztálydiagramokra és az ojjektumok algebrai axiómákkal való jellemzésére. Osztálydiagramoknál (igaz-hamis) viszont baromi gyakran nem gondolom át eléggé a dolgot és beírok valami szart, véletlenül. Roppant idegesítő. Próbálok majd figyelni. Ezzel együtt most már az összes létező feladattípus zsírul megy, az elméleti kérdéseknél meg majd meglátjuk beszopok-e valami kellemetlent (ha a kérdések között nem lesz új az elmúlt 2 év vizsgáihoz képest, akkor ez kevéssé valószínű).

Most kicsit álmos vagyok. 14-től PT vizsga.


Anal halasztás

©   Haszprus   |   bme
Oké lemondtam a szerdai anal vizsgát. Rájöttem hogy 12 óra alatt nem lehet felkészülni pont ebből a tárgyból vizsgáraÂ… Sajnos a kéthetes halasztás után már több vizsgalehetőség nincs. Akárcsak a holnapi PT esetén. Kellemetlen.

Update 21:48: lehet viszont hogy így a csütörtöki bsz-szel be kéne próbálkozni, nemtom. Egyszerre két húzós tárgyra készülni mindig rohadt gáz.


PT vs Anal vs pw

©   Haszprus   |   bme
Tegnap délután megin lepw-ztettem magam elől a gépet. Az eredmény: 5,5 óra PT. A JSD feladatokat továbbra is mire gondolt ptZoli-nak tartom, legalábbis részben biztosan. Kedden PT. Szerdán anal. Asszem ez utóbbira nem tudok készülni, de majd lesz belőle egy másik lehetőség két hét múlva. A 45 kreditben meglehetősen elbizonytalanodtam. Igaz, idén november 25-én még full komolyan azt írtam a priv naplómba hogy analon kívül idén mindenből meghúznak, úgy álltam

A BME továbbra sem könnyű

©   Haszprus   |   bme
Ma találkoztam egy-két arccal bme-n, bsz vizsga előtt és után. Köztük az egyik, (privacy power), aki eddig színötös (!) volt a másfél év során, közölte, hogy Jelek és rendszerekből megvágták az előző vizsgán. Hát. Kemény menet lesz ez a 45 kredites félév, olyan ütős tárgyakkal mint jelek, valszám, fony, algel. "Kicsit" félek. Még nincs késő redukálni a vállalásokat.Fizika vizsga

©   Haszprus   |   bme
Fizika vizsga donez. (4) (15 kredit eddig)

Hátra van: holnap bsz vizsga, jövő hét szerdán Analízis vizsga, csütörtökön kedden PT. Ha minden ilyen frankón menne akkor ennyi is volna, de a holnapi bsz-en kizárt hogy átmenjek. Csak azért megyek hogy kicsit edződjek a szóbelire. Vagy nem is tom mér, mer még szart se tudok belőle. Mindegy.

Amúgy meg teljesen magam alatt vagyok.


Mire gondolt ptZoli? #2

©   Haszprus   |   bme
Ez itt egy teremfoglaló programnak a data flow diagramja pt-ből, hivatalos megoldás. Részlet.

Azt mondja meg nekem valaki, hogy ezen a megoldáson miért nem megy egy nyíl a foglalás processz felé a foglalások adattár felől? Nem érdekli a foglaló processzt, hogy vajon az adott terem már foglalt-e?


Mire gondolt ptZoli?

©   Haszprus   |   bme
Éjjel tanultam 2,5 óra PT-t. Hát, a Jackson Development System tényleg lehetne 'mire gondolt ptZoli' nevű móka is, a feladatok megoldásait egész másként is el tudnám képzelni, sőt, asszem volt ahol nem is értettem egyet a megadott megoldással. Ennek ellenére a vizsgajavítási útmutató csak konkrétan egy darab megoldást és annak részleteit pontozza. Hmm.


Konzumer

©   Haszprus   |   bme, barátok, élelmezés, life
Voltam ma westendben hogy nézzek valami karácsonyi ajándékot (elsősorban magamnak), de nem volt semmi konkrét célom egyrészt, másrészt meg rohadtul antipatikus volt a westend belseje. Rég jártam ott és már viszolygok az üzletektől meg mindentől. Váh. Kezdek én is antiszoc lenni.

Utána belakmároztam mekiben, rég voltam már, de megtapasztaltam hogy a mekihez edzés kell, nem lehet ám csak úgy betolni egy menüt. Súlyos gyomorfájással torolta meg magát a mcroyal menü.

BSZ gyakiv után eldumálgattunk Imoval a bme-s dolgokról, hát, kemény az élet, kemény lesz a köv. félév, ez a félév is kemény volt - legalábbis a harmadik féléves tárgyak egynémelyike, bár én azokból még nem vettem túl nagy kóstolót. A FONY-ról továbbra is azt remélem hogy lájtos lesz, vagy legalábbis szeretni fogom (automaták, reguláris kifejezések, már eleve jól hangzik), de majd meglássuk, sokan másként vélekednek.

» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.