» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


25 megfelelő bejegyzés.

Elite

©   Haszprus   |   bme
Haszprushi
depón téged népszerűsít a Sz. Peti
demianengem? osztán mér'?
Haszprusmer jófej vagy, gondolom
demianennyi erővel minden előadáson népszerűsíthetnének, úgyhogy szerintem más van a dolog hátterében
Haszpruskét progidat mutatta, egyiknél nem figyeltem mer beszéltek hozzám, másik egy ilyen IZÉ volt ami a Sz-féle történelemfa 'bejárását' mutatta
demiantörténelemfa??? újabban ez a neve?
Haszprusvisszalépés meg redukció
Haszprusnem
de most így neveztem el
demianigen, azt tényleg én írtam, Prolog+Java kombináció, harmadévben azt adtam be TDK-nak
de nem hittem, hogy tényleg használja is az előadáson
Haszprusaszonta második letté vele
demianjaja
Haszpruspersze csak negatív példaként mutatta hogy ilyet azé ne csináljunk lehetőleg
demianaztán úgy volt, hogy továbbfejlesztem, de nem volt rá kapacitásom
demianhöhöhö lehetőleg ne csináljatok TDK második helyet, ne alacsonyítsátok már le magatokat ennyire
Haszprusmondta h az meg volt zsírozva
Haszprusés abban az évben két résztvevő votl
Haszprusláttunk már fuldokló úszót nyerni olimpián
demian nagyon pihent vagy ma este


Respektáció & demian fan club.

Update 22:44: persze demian utolsó válaszát mellébeszélésként is értelmezhetjük


Mai nap. 2005.02.23.

©   Haszprus   |   bme
Ma 8-tól 18-ig volt órám.
 1. Anal 2 K-nál. Kurvajó volt, vágom ezt a témát, vagy amit nem, azt majd megtanulom, its easy. Harmadjára Első capuccino. Megvolt az órának a maga feelingje, röhögés, jó stílus, iszonyat jó ez az előadó. K-t meg F-et szeretjük.
 2. Szglab4 első konzultáció. Jó volt. Szabados óra, tetszik. Feelingje van, hogy az embernek rendelkezésére áll egy tanár akinek olyan kérdéseket tehet fel, amilyet csak akar, mert ez az óra rendeltetése. És nem kell zavarba jönni, a téma is olyan, hogy a legtöbb kérdés igen jó. Labor után 1 óra semmittevés bakter Vettem egy bolyai integrál könyvet a v2-ben. Hasznos lesz pár tárgyhoz, ld. anal, valszám (ha minden igaz), jelek, egyelőre ennyit tudok.
 3. Elektro. Helyettesítés volt egy fiatal srác személyében, aki egész végig vigyorgott, láthatóan nagyon élvezte hogy ~350 embernek tarthat előadást. Láttam egy bonnie blogjúzert, akit eddig sosem. Asszem nem is bme-s. Mégis benn volt egész elektrón. Érdekes dolgok ezek. Második capuccino. Néhány ember már tanulmányi ügyekben fordul hozzám tudnivalókért. Érdekes fordulat.
 4. Az első mérés labor. 4 órás szenvedés, pedig szünetet sem tartottunk (elvileg lett volna 45 percnyi). Az első óra után ülve elaludtam a székemben. Iszonyat unalmas volt. És nem ment gördülékenyen. Négyen csoportosultunk egy monitor köré, az idő első felében én gépeltem, majd egy kolléga, majd egy labvez segéd vagy kicsoda, mindezzel együtt alig bírtunk végezni. Remélem, azért a többi mérés nem lesz ekkora nightmare.
 5. Itthon betoltam egy pizzát, a nap első táplálékfelvételeként. 19-kor ez azért elég nagy megkönnyebbülés.
 6. Ítfogalmaztam az szglab4 követelményrendszerünket.
Sok új arc, bár nem teljesen újak.

Szóval röviden egyébként a mai nap kurvajó volt, dumáltam 13 arccal irl, ami elég magas szám, hosszabban-rövidebben, ezek között voltak új arcok ami sosem hátrány, így év eleje felé mindig mindenki nyitottabb új kontaktok teremtésére. Este 2 órát szenvedtünk a csapattal messengeren a projektlabor feladat-specifikációján, noha már napok óta elég sokat foglalkozunk a dologgal. Fene gondolta hogy ennyi idő rámegy már ebben a stádiumban. Szaron megint bealudtam, viszont megkértem a tanárt hogy hozzuk előre 10 perccel az órakezdést, amit még ő köszönt meg Szóval ez pl. riszpektful dolog szerintem. (Azt köszönte meg hogy ilyen módon ő is 10 perccel előbb mehet haza, sőt mivel szünetet nem tartunk, így 25 perccel. Nyilván neki se mindegy este hétkor.)

Volt algel gyak amitől nagyon paráztam de nem volt gázos. Persze lehet hogy csak eleinte ilyen. Ugyanakkor arra gondoltam hogy hát hoppá ez nekünk egy tárgy heti két órával, ami mellé lényegében becsempésznek egy harmadikat, gyakorlat formájában, de ez nem szerepel se a neptunban, se a követelményeknél, sőt, örülünk ha egyáltalán ki bírják tűzni olyan időpontra hogy be tudjunk rá járni*. Következmény? Nyilvánvaló hogy a tárgy több mint 5 kreditet érne, ha ennyire szükségesnek látják hogy heti 2 helyett 3 órát tartsanak. Mit gondolok erről? Azt hogy volt már ilyen óránk, úgy hívták, hogy analízis, és 8 kreditet adtak érte. Ezt gondolom.

Azt gondolom továbbá hogy féltem kicsit algeltől, mondván hogy szit tanszék meg minden, bsz2 fölött van a tárgyak sorában, konkrétan épül is rá, szerencsére eddig semennyire. Hát igen, mondjuk az anyag elejére még mondják is hogy könnyű. Amúgy tanulok rá ezerrel, és próbálok előre is olvasgatni a könyvből. Király hogy most mindenből van könyvem és használom is őket, zsírul haladok. Nem tudom mi lesz majd x hét múlva amikor elkezdődnek a zh-k, lehet hogy addigra felnyomom magam olyan szintre hogy meg se kottyanjon egyik sem. Hát meglátjuk. Azért a valszám és az elektro egész biztosan problémát fog okozni. Utóbbi azért, mert olyan anyagot tekint triviális alapismeretnek, amivel nem rendelkezem.

* ez egy komoly probléma, mindenki körbebástyázta magát kreditekkel és ilyenmódon nem igazán vannak olyan időpontok ami megfelelne mindenkinek. Minden valószínűség szerint szerda 8-ra fogják kitűzni a pótgyak időpontját, ami nekem üti az Anal előadást, márpedig heti 2-ből legalább 1-re szeretnék bejárniÂ… Igazából az anyag vége felé az összesre be kéne járnom, de ütközések miatt ez nem megoldható.

Ezen a héten tanulásilag eddig elég szarul állok, és mivel jóval több órám lesz mint előző héten, így lehet hogy jóól beszopom ezt a hetet. Amúgy eddig 48 órát készültem erre a félévre, nem lehet azt mondani hogy lazán veszem, optimizmusom nem alaptalan. Van tárgy amit már teljesen átvettem, van kettő aminek kb. a harmadánál járok, van olyan is ahol minimum 1-2 héttel magunk előtt vagyok. És hát van olyan is amiből gázos a helyzet, ilyen a depo és elektro. Muszáj tekernem mert 8 vizsgára nehéz lenne ~40 nap alatt felkészülni (különösen ha a vizsganapokon és előtte képtelen vagyok tanulni az idegességtől/kimerültségtől).

A mai nap egyenlege: két capuccino után szaron bealvás.

Jegyezzük meg azt is hogy utálom a rakott krumplit de ilyen finom kaját ami a mai rakott krumpli volt, rég nem ettemÂ… Kellett már némi változatosság, még ha ez a sült helyett főtt krumpliban merül is ki


IB028

©   Haszprus   |   bme
demianaz ib028 sem lehet nagyobb 450-nél, mert "a mi időnkben" 450 volt a kezdő létszám, és az első digit előadáson én pl a földön ültem
Haszprus"igaz, azért mert punk voltam, valójában rengeteg hely volt"

Bejárás

©   Haszprus   |   bme
Ok. Arra jutottam így év elején, hogy eléggé meg lehet szívni bizonyos tárgyakat, ha korábbi félévekben egyéb tantárgyakból nem járt be az ember fia, csak esetleg vizsgára készült erősen vizsgapélda-orientáltan, ahol gyakran teljes fejezetek maradnak ki a számonkérésből. Roppant kellemetlen tud lenni, úgyhogy ne csináljatok ilyet.

Ja, tesin nem voltam pénteken, majd jövőre vagy mittomén mikor.

ó“rai érdekességek :)

©   Haszprus   |   bme
A tegnapi fony gyakorlat beszólása:
- Elég tré ez a gyak, menjünk a másik gyakvezérhez, az állítólag nagyon penge!
- Az télleg pengeÂ… Megvág mint állat!
A szar előadónknak az a szokása, hogy rátámaszkodik az asztallap felhajtható részére, ami alatt egy monitor és billentyűzet bújik meg (amiről a kivetítés megy), és így tartja az előadást. Két előadásból kettőn történt is valami érdekesség ezzel kapcsolatban.
 1. kedden miután már 10 perce támaszkodott így a cuccra, az egyszercsak összecsuklott alatta, csávó meg majdnem átesett az asztal túloldalára arra nem is merek gondolni hogy a monitor vajon túlélte-e a fél méteres zuhanást valszeg igen mert zavartalanul folytatta az előadást, érdekes.
 2. ma szintén támaszkodott a cuccra, és valahogy nekidőlt a billentyűzetnek, minek következtében szónoklata alatt a háttérben szépen elkezdtek lapozódni a slide-ok, eleinte egy-két ember halk kuncogása, egymásra nézegetés, aztán már hatalmas rofl volt a teremben zsír élmény lehet úgy tartani előadást hogy nem tudod mi van, csak mindenki szakad a röhögéstől miközben beszélsz aztán persze szólt neki valaki hogy a kivetítőn érdekes dolgok történnek
Május 13-ra eddig 1 nagyzh és 2 elővizsga van kitűzve, gyaníthatóan egyidőbe Írtam nekik ezügybenÂ…

Félév 4 negyedik nap

©   Haszprus   |   bme, történelem
Na felébredtem egy negyed órája, egyszerűen fogalmam sincs hogy mikor aludtam el, na jó, talán 18 körül már szunyáltam de ez csak egy durva tipp amit hosszas gondolkodás után szültem meg. Ma sikerült eddig 12 kemény percet tanulni. És egyúttal ma voltak az utolsó új tárgyaink, úgy mint:
 1. FONY előadás. B.I. tartja, és szerintem erősen kérdéses hogy vajon el lehet-e mondani ezt az anyagot ennél lassabban Nagyon kellemetlen, hogy van 1-2 homályos folt a könyvből tanulás után, mert így kénytelen vagyok bejárni rá.
 2. Anal gyak. Ítmentünk H.J-hez annak nagy örömére, erre kiderült pár perc alatt, hogy ez egy emelt szintű csoport. Na remek. Viszont közös feladatsort oldottunk az összes többi gyakkal, úgyhogy nem volt gáz. A jövőt meg majd meglátjuk.
 3. Opre ea, ez ugyan nem új tárgy de ma meglehetősen nagy számosságú ismerettség települt körém which was fat.
 4. FONY gyak. Egy arc tartja a Morphologictól, ami nem gyenge dolog, ugyanakkor sikerült a kiosztott lapokról egy darab példát sem megoldania, jövő héten meglátogatunk valami más gyakvezt aki le tudja írni azt hogy alef-null. Ha jól értettem és a csávó nem tévedett akkor egy ratyi zh + pótzh kombó helyett érdemesebb inkább egy zsíros gyakiv-t írni. Érdekes megoldás. Merthogy a zh és pótzh-nak mindenképpen az átlaga számít, ha megírja a pótzh-t az ember. Ergo ha nem voltál zh-n (0 pont), akkor a 100%-os pótzh-ddal együtt is csak 50%-os eredményt érsz el, amit viszel a vizsgajegybe. A gyakiv-t viszont nem, hanem a vizsgapontszámot duplázod. Nem részletezem ezt most jobban, szerintem nem teljesen következetes a pontszámítás.

  Update 2005. feb. 18. 22:10: a hivatalos honlap szerint nem úgy számolják a pontokat ahogy a csávó órán elmondta.

Holnap 7-től tesi. Hát asszem ezt idén is hanyagolom. Lehet hogy a tesi veszélyezteti legjobban a diplomámat? Ez akár még vicces is lehetne de kurvára nem az

Flame :)

©   Haszprus   |   bme
Na azért röviden mégis összefoglalom ezt a flame dolgot mert baromira tetszik

Ott kezdődik a sztori hogy a mérés laborok terembeosztása csak akkor hozzáférhető, ha valaki regisztrál a Méréstechnika Tanszék portálján. Következmény: a sok lusta ember egyesével megkérdezi a levlistán hogy ő hova lett beosztva, mer plíz nézze meg neki valaki.

Ma voltam mérésen ahol közölték hogy a portálon található meg a tárgyhoz kötődő segédlet és az egyéni, személyre szóló házi feladat. És akkor most következik pár levélidézet, melyek most oly' nagyon tetszenek
első idézet
-----Original Message-----
From: Haszprus
To: info2003
Subject: [info2003] Meres weblap

Mindazoknak akik nem tudják hogy hova vannak beosztva meg ilyenek...

A portál elérése szükséges a segédanyagok letöltéséhez is, és az _egyéni_ házi feladatodat is csak ott fogod látni.

Szóval a hozzáférés megoldása megkerülhetetlen, regisztrálni kell.

Udv: Haszprus [ http://blog.haszprus.hu | http://www.haszprus.hu ]
Valaki megválaszolta egy valakinek hogy hova lett beosztva, erre az illető így reagált:
második idézet
-----Original Message-----
Subject: Re: [info2003] Meres

Köszi szépen a választ, Te legalább nem vagy 'olyan', mint egyesek!

Akik csak azért is válaszolnak és meg akarják mutatni, hogy milyen okosak, de ennyi idő alatt leirhatta volna azt a csekélyke kis infót amit más kér, vagy inkább ne irt volna semmit.
Szóval köszi még egyszer!!
harmadik idézet
-----Original Message-----
Subject: Re[2]: [info2003] Meres ([flame-ecske])

Mindazonáltal hogy tényleg nem sokból állt volna megnéznie nektek az infót, Haszprusnak igaza van. Nem kellene másokat leszólni azért, mert nem tesznek meg SZÍVESSÉGBÕL valamit, főleg ha előbb-utóbb ígyis-úgyis be kell regisztráltatnod magad. És mielőtt mégegyszer hangoztatnád, hogy "vagy inkább ne írt volna semmit", a mondandójának volt információtartalma, mintpéldául hogy a segédanyagok és az egyéni házifeladat is ott van, amihez regisztrálni meg belépni kell, szóval egyszer muszáj lesz belépned, és neked se jelentene nagy fáradtságot beregisztrálni/belépni.

FLAME ON
Ha valaha is mérnök szeretnél lenni, mint ahogy nyilván szeretnél mert különben nem lennél itt, egy kicsit önállóbbnak kéne lenni. Mérnökök nem lógnak más nyakán információkért, amit maguk is meg tudnak szerezni - mindegy, tegyük fel nem tudják megszerezni, kérik mások segítségét, nem ez a lényeg. De ha már egyszer veszi valaki a fáradtságot, hogy ír némi infót, ami ráadásul még hasznos is, az a legutolsó, legaljasabb és legtaplóbb dolog hogy leszólod. Szerintem.
FLAME OFF
negyedik idézet
-----Original Message-----
Subject: RE: [info2003] Meres

Khm, azért tegyük hozzá, hogy Haszprus ugyan úgy nem kolis, mint te, semmivel nem nehezebb neked sem megnézned, mint neki. Neked is kb annyi lett volna, mint amennyi ideig az tartott, hogy megkérdezted a listán.

És én kérek elnézést

(De tényleg, iszonyúan sok levél érkezik feleslegesen a listára(igen, tudom, ez is az), amit kb 2 kattintás lenne megnézni valahol. Ne vegyétek ezt sértésnek, de nem ártana gondolkozni először, ha fel akartok tenni egy kérdést. Egyébként az ilyenekből lesz a flame, és emiatt megy el nagyonsok ember kedve az egésztől.)
Privacy policynk értelmében egyetlen név sincs a sztorihoz feltűntetve, a sajátomon kívül.

Bahh, egyre elviselhetetlenebb a fáradtságszint. Ezúttal elektrón aludtam olyan 10-15 percet (13:00-kor!), de végig hulla voltam. Előtte itthon akartam volna egy capuccinót főzni de gyaníthatóan valami megsavanyodott tejet használtam alapanyagnak, ami fogta magát és "felrobbant" a mikróban Persze ez élőben nem volt ilyen mókás mert tiszta dzsuva lett minden. Úgy képzeljétek az eseményt mintha valami gránát robbant volna a tej közepében

Benn voltam anal előadáson H-nál, szerintem inkább átmegyek K-ékhoz jövő héten, vagy majd meglátom. Kár hogy F emelt szintet tart idén, szerintem ő a legzsírabb anal előadó, jó tempóban tartja, jó stílusban, és egy szimpatikus ember alapvetően. Egyébként egy esetből kiindulva K is az, de nekem az órái nem jönnek be, iszonyat tempóban nyomja a rizsát meg a táblára írást. Kezdőbetűket meg azért használok rájuk mert nagyon szép hogy a google kidobja mindenre az oldalamat első találatnak, de nem akarom hogy az ő nevükre is így történjen. Itt jegyezzük meg hogy nem használok egyetlen kivételtől eltekintve olyan eljárásokat amiket direkt azért tennék hogy a page rankem feljebb menjen.

A mérés labor pedig a legszarabb. Egyrészt fasság (nem érdekel), másrészt nem voltam device közelében, oszt 2 méterről sasoltam hogy mit csinálnak a mellettem ülők, megin nem láttam sz#rt se, legalábbis a gombok feliratait ugye nem. Az info2003 levlistán volt egy kis méréshez kapcsolódó flame amin jót röhögtem, de annyit nem ér, hogy ide kipublikáljam, meg amúgy is gáz lenne és főleg csak belsősök értenék

Iszonyat fáj a fejem, fáradt vagyok, álmos vagyok, remélem hamarosan hozzászokok a szorgalmi időszak terhelési szintjéhez.

Ja és esett a hó. Reggel még szép volt, le is fotóztam.

Még a bejegyzés szerkesztése alatt beérkezett a fent említett flame-hez a második levél Királyság, kurvajól szórakozom rajta.


Ó bázeg, második nap.

 1. A valszám terem (ka26) egy szauna, kishíján gőzt nyomatnak ránkÂ… Nagyon brutál, csodálom hogy az előadó bírja zakóban.

 2. Depo e1b a tanár késett fél órát, utána olyat játszottunk hogy egy előadás meghallgatása után a hallgatóság tegyen fel kérdéseket mert ő nem érzi át hogy nekünk milyen problémáink vannak ezzel a tárggyal. Nos egyetlen előadás után még olyan nagyon mi sem érezzük át. Lehet hogy célravezetőbb lenne előbb tanítani valamit egy megadott szál mentén és utána felszámolni az esetleges homályokat.

 3. Opre ib028. A nő közölte hogy ő óra elején azt akarja hogy a szünettől az előadást elválasszuk olymódon hogy mindenki feláll. Ilyet én utoljára 3 éve. Nem kommentálnám. Második bejelentése, bár ezt magunktól is észleltük, hogy ő kihangosítást nem használ mert csöndet akar. Ez nagyon nemes dolog tőle de 520-an vettük fel a tárgyat, a teremben a plafonról fürtökben csüngenek az emberek, te hiába vagy csöndben ha melletted dumálnak. És 520 emberből "néhányan" mindig dumálni fognak. Kihangosítás nélkül nem lehet nagylétszámú előadást tartani anélkül hogy ne csesszünk ki bizonyos emberekkel.

 4. Algel ib028. Nem volt rossz.

 5. Szar ib025. Szar volt Csávó óra elején közölte hogy valszeg legtöbbünket nem fogja látni évközben úgyhogy gyorsan elmondja hogy mikor lesznek a zh-k Az óra felét átaludtam, szó szerint Hiába no, sok ez egy napra. Főleg hogy nem bírok 2-3 óránál többet aludni éjjel mostanság

Most totál hulla vagyok, annyit még, hogy itt lent az Il Treno Kéksziget nevű pizzája van ami ugyanaz mint a Don Pepe féle songoku, csak jóval drágább. Amúgy nem rossz ez sem, de anyagi megfontolásokból marad a donpepe ha songokut akarok.


Ja és az istenverte V2-be osztottak be mérés laborra, hogy szakadna le, megint rohanhatok az i-ből elektro után, pedig a legtöbb mérésterem az i-ben lenne

Félév 4 első nap

©   Haszprus   |   bme, történelem
Első tanítási nap a 4. félévben, be szép is volt!

Valszám: az előadás pocsék. Nincs kihangosítás mert gerjed a hangtechnika. Cserébe főleg a körbenlevőket hallani.
Algel: VDavid beült mellém a lépcsőre és kicsit nézegette hogy mi ez a dolog, aszondja nem rossz. Szerintem se akkora halál mint gondoltam, viszont csak félig figyeltem.
Elektro: nagyon gáz. Nem tudok figyelni rá, egyszerűen nem áll ezekre a dolgokra az érdeklődésem.
Depo: hátulról kb. harmadik sorban ülve lóf#szt se láttam, előrébb nem nagyon volt hely. Két óra elvesztegetett idő. Iszonyatosan idegesít. Biztos hogy helyben megértettem volna és bazze semmit se tudtam elolvasni.

Az utóbbi három tárgy mindegyike gólya-feelinges volt, azaz ültek a népek még a lépcsőkön is (algel ib028, elektro & depo e1b). Remélem ennek legalább a fele hamarosan nem fog bejárni mert ez így nagyon gáz. Főleg mert sikerült az órákat úgy rakosgatniuk egymás után, hogy a negyed órás szünetben át se lehessen érni az épületek között Az elektrót tíz perces késéssel kezdték a helyezkedésekre való tekintettel.

Ami mégis jó volt, az a sok jóarc, és hogy nincs halálfélelmem a 48 kredittel kapcsolatban. A biztonság kedvéért itthon egy 3,5 órás alvással koronáztam a napot. Ami több mint amennyit éjjel aludtam.


Tanulás a gép előtt

©   Haszprus   |   bme
HaszprusElőbb gondolom nem ártana tanulnom vmit a nyelvről de azért thx
demianott a konyv
HaszprusNincs belőle még nyomtatott verzió... Ntom mikor lesz vajon, a jegyzetboltban a nő nem is értette, aszitte dekoratív programozást keresek... A gép előtt ülve való tanulásnak meg ugye megvannak a maga veszélyei
demianhja nekem nem kell ilyen trukkokhoz folyamodni, hogy kizarom magam a sajat blogom admin feluleterol, igy is szokoevente irok bele.

Igazából a 48 kredit elég nagy lehetőséget ad egy 4,0-s ösztöndíjindex felé, s ha ez összejön akkor valszeg 5. félévben is rámegyek egy 4,0-ra, ahelyett hogy a szigorlatokkal szórakoznék. Ez jelenteni fog egy féléves csúszást, ugyanakkor az általa nyújtott készpénzben is kifejezhető, sőt igen jelentős.Noh tettem egy 65 perces körsétát a met.hu szerint -10 fokban. Mindig az első 30 perc a kritikus, olyankor még fázik az ember, ám a hátralevő időben már nem érez semmit, gondfeledten sétálgat. Azon töprengtem még tegnap, hogy esetleg a Margit szigetig elmegyek, de áá, az azért elég húzós túra lenne. Viszont jó kérdés hogy vajon a Móriczon reggel 10 előtt lehet-e a mekiben normális kajákat kapni, nemcsak ilyen reggeli ratyikat. Ma ez sem derült ki. Az útvonal egyébként:
 1. Starting point
 2. Kosztolányi Dezső tér
 3. Móricz Zsigmond krt
 4. Szent Gellért tér
 5. Goldmann tér
 6. Starting point
A Műegyetem rakparton két fazon is kocogott velem szemben, lehet hogy ezt is ki kéne egyszer próbálni. A napfelkelte gyönyörű volt, mint egy teljes égboltot beterítő szivárvány.

Tegnap 3,3 órán át tanulmányoztam a SzAr slide-okat. Egyelőre nem értem a végére. Viszont kurvajól nyomom. Érzem, jó lesz ez a 48 kredit (Egyébként két hangulat között ingázok: az egyik mikor úgy gondolom hogy iszonyat szopás lesz, a másik mikor úgy gondolom hogy egy jó tanulmányi átlagot is megcélzok a 48 kredit dacára.)

A szavazógépről ("Szerinted melyik tárgyat bukom a 4. félévben?") levettem a Tesi lehetőséget, tessék "normális" szavazatokat leadni

Vegyük észre, hogy eddigi életformám gyökeres átalakuláson megy keresztül. Persze nem biztos hogy ez a blogon nyomon követhető.

Reggel kiírtam egy audiocd-t hogy majd hallgassak zenét útközben, és feltöltöttem volna a discmanem akksiját (legutóbb nyáron használtam), ám kiderült hogy újra megadta magát. Mármint ez az akksi is. Nem rosszul nyomja a Sony az akksi témát, a két darab ami való bele, együtt 10e Ft, és átlagosan 1-1,5 évente tönkremennek. Elgondolkodtató viszont, hogy vegyek-e újat, tekintve hogy némi zsét hozzárakva már egy komplett mp3 lejátszó is kijön, igaz, lowend szektorban, fogalmam sincs milyen hangminőséggel.

A bejegyzés címe pedig egy Alvin szám ("Fő az óvatosság") egy sora. Ezzel együtt nem szeretem sem az Alvint, sem a punk zenét.
SzAr könyv precached :)

©   Haszprus   |   bme
Ma 12:45-kor írtam a fórumba:
Amúgy negyed órája elkezdtem a SzAr könyvet becache-elni a 4. félévre Úgy is mondhatnám hogy ha nem érek a végére reghét végéig akkor leadok valamit és hagyom a picsába az egészet.
Hát, be is fejeztem 5:20 alatt, igaz, a vége felé már nem nagyon voltam képben azt illetően amit olvasok (türelmetlen voltam már hozzá), de nem is a tökéletes megértés volt a cél, arra van fél évem. Amúgy nyilván félek ezerrel a 48 kredittől, azért tanulok már a szorgalmi időszak előtt is.

Update 22:51: további intézkedésként megvonom magamtól a jogot a mirc könyvtárakra. Persze mivel rendszergazda jogosultságaim vannak ez nem biztos hogy sokat fog érni, de felhívja valamire a figyelmem, és tulajdonképpen ez a lényeg.

Új bloglimiter policy

©   Haszprus   |   bme
Na majd lesz olyan policy hogy amíg nem teljesítettem a napi tanulmányaimat addig nem blogolok. Legyen ennek a policynek a kezdete ezen post kivételével ma. A mai napra 5 óra SzAr-könyvet írok elő.

Ez a policy sajnos nem szkriptesíthető, ez visszaélésekre adhat alkalmat, mint amilyen igazából ez a post is

Kicsit aggasztó hogy minden bme-s ismerősöm szerint túlontúl sok a 48 kredit. Nyilván igazuk is van. Sőt ha az eddigi féléveimet nézzük akkor tényleg megvesztem. Viszont fejlődött a tanulási technikám és a szorgalmam. Ezek miatt reménykedek mégis. Aztán maximum nem jön be, iszonyat nagyot nem bukhatok a dologgal. Amiatt erőltetem ennyire ezt a tervet, mert 68 kreditem van szakirányig hátra. Ezt eloszthatom két vagy három félévre. Két félév esetén 34/félév, három esetén 22-23. Nem kérdés, hogy ezek közül a 34 normálisabbnak tekinthető, tehát van értelme a két féléves teljesítést megcélozni. A szigorlatok (3 db) miatt viszont nem oszthatom el két egyenlő 34 kredites félévre a tárgyakat. (Privacy power) szerint hótziher hogy nem lesz meg mindhárom szigorlat az ötödik félév végéig. Hát meglátjuk. Ennek valóban elég jó esélye van amúgy de per pillanat több érvet látok a kétféléves terv mellett.

Update 2005. feb. 04. 12:57: nem kérek több lebeszélő javaslatot, elment az eszem, tudomásul kell venni, nem lehet tárgyalni velem

Tárgyakra fordított idő

©   Haszprus   |   bme


Megjegyzés. Az itt szereplő adatok a digit kivételével stopperes mérésen alapulnak, ami csak akkor számlált, ha ténylegesen tanultam. Tehát nem számít bele ha kimentem vízért vagy leálltam beszélgetni vagy akármi.

Szumma 87,4 óra.

Na meglett a BSZ, és vége a vizsgaidőszaknak. Azon gondolkodtam hogy a köv. héten megtanulnám az opre anyagát előre, vagy nemtom mit csináljak. Az tuti hogy párszor elmegyek éjjeli sétára. Igazából hajnali bringázáshoz lenne még kurvanagy kedvem, de ebben a pudvás házban nincs hol tárolni a bringát ergo elérhetetlen messziségben van az ügy.» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.