fotózás - 2005 - 45 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Rettenetes assembly-házi

©   Haszprus   |   350d bme fáradtság
Nem lenne olyan szar assemblyben programozni, ha lenne hozzá valami normális leírásunk.

Phase one, 1 óra körül. Kipihent arc, rendezett asztal, adsl modemet kilőttem a halálba, nincs net.

Phase two, kicsit később, zene be, kávé be, telefonkábel ki, maszat az asztalon. Reláció az nincs.

Phase three, reggel 6 körül, doksi megírva, szemem alatt 10 év öregedés nyomai.

Phase four, megyek 8-ra beadni, pedig kész sincs, noha ez a beugrója a mérésnek, de ez most mellékes. Megyek. Meglátjuk.

Haszprus

Sör @ pizza-pazza

©   Haszprus   |   12e 350d barátok buli fotózás

Na, egy kurvajó sörözésen vagyok túl. Kb. minden évben rendezünk valami összejövetelt a pizza-pazzában, legutóbb 2004. október 30-án, azaz pont egy évvel ezelőtt voltunk. Spooky. Node, szerintem mind közül ezen éreztem magam legjobban, istencsászár volt, talán azért is mert még abban sem voltam biztos hogy egyáltalán menjek-e, és kellemesen csalódtam, pláne annak ellenére, hogy valaki pont a parti előtt 2 órával mondta vissza a megjelenést.

Haszprus

SLR RuLeZ

©   Haszprus   |   fotózás
Hehe. Az (D)SLR gyors. Akárkinek adom oda sorozatfelvétel üzemmódban (erről az illető nem tud), gyakorta egy helyett két fotót süt el
Haszprus

Nagymaros-Zebegény

©   Haszprus   |   12e 350d barátok túra

Szóval a mai trip több szempontból sem hozta azt, amit vártam tőle. Nagyon rossz volt az idő (közel végig esett, általában gyéren, de a végén már erősen), és sajnos kevesen is voltunk, a fegyverekről, hadseregről és filmsorozatokról szóló kvázi egésznapos beszélgetési témához pedig outsiderként nem sokat tudtam hozzátenni. Ezzel együtt nem volt rossz, határozottan megismétlendő, nagyobb létszámmal, valami elfogadható időben.

Fenti képek közül 3 db nem az én gépemmel készült (próbáljátok kitalálni hogy vajon melyikek) és néhányat triviálisan nem én készítettem, bár az én gépemmel készült. A nap folyamán általánosan ISO400-1600 között mozgott a skála, sajnos.

Haszprus

Telek, jogsiavató

©   Haszprus   |   fotózás life történelem

A telek. Elég rég vettük. Egy darabig jól elvoltam rajta, aztán meguntam, először a körteformákat, aztán a vizes homokvárakat, végül azt hogy nincs vezetékes víz. Az utóbbi években nem sok időt töltöttem ott, volt pár év szerintem amikor ki se mentem. Idén nem először vagyok kint, és már múltkor is tetszett, ma meg főleg. Anyámmal és apámmal voltam, kellemes idő volt. Csend, és jólevegő - nagyon rég volt már e kettőben részem. Odafelé apám még nem akarta hogy vezessek, visszafelé simán benne volt. És senki se bánta meg. Különösen én.

Baumaxban vettünk előszobába végre valami akasztót.


Haszprus

Panasonic Lumix fotópályázat

©   Haszprus   |   350d art fotózás

Elhangzott a kérdés, hogy miket küldtem a Panasonic Lumix fotópályázatra. Ezeket.

Igen, az elsőt is. Az ember kategóriába. Simán.

A képekkel nem vagyok elégedett, tudok hibákat sorolni, de most ez van, nem szántam több időt az utómunkára (merthogy azzal van egyébként problémám), úgyse hiszem hogy bármelyiket is beválasztanák.

Haszprus

Fotós kiadvány? - Haszpra Olivér :)

©   Haszprus   |   fotózás történelem

Tisztelt Haszpra Olivér!

A digicam oldalon talalkoztam a fotoival, amik nagyon megtetszettek. Tervezek egy kis peldanyszamu, csak kulfoldon (USA) megjeleno kiadvanyt, amihez budapesti fotokat keresek. Kerdesem az lenne, hogy hozzajarulna-e ahhoz, hogy az On neve feltuntetesevel felhasznaljam a fotoit? Amennyiben igen, akkor az osszes Budapest temaju fotoja erdekelne, amiket a kovetkezo cimre kuldhet: [censored] Vagy egyeb esetben kerem mondja meg, hogy milyen feltetelekkel hasznalhatnam a fotokat.
Valaszat elore is koszonom!

Udvozlettel!

[censored]

Mi a véleményetek? Vajon milyen feltételeket lehetne szabni? Joghallgató kollégánk véleményére is kiváncsi vagyok

Haszprus

Rend és reluxa

©   Haszprus   |   art fotózás life történelem
Oh yeah, végre. Visszakerestem az archívumban, hogy mikor is csináltattuk az ablakot meg redőnyt. Május 31. Figyelem. Azóta ígérgették, hogy jönnek hamarosan a reluxával. Mi pedig vártunk rájuk, hiszen jobb ha egyazon fúrja meg az ablakokat, amelyik beszerelte őket, így esetleges szar munka esetén nincs cégek közti egymásra mutogatás. Végül kb. másfél hete bejelentették, hogy nem fogják megcsinálni a reluxát, ugyanis kiszálltak a bizniszből.

Szóval több mint 3 hónapja át van rendezve a szobám amiatt, hogy az ablakok hozzáférhetőek legyenek szerelési céllal. Ugyanennyi ideje hiányzik a függöny is. Királyság. Még fél óra és függönyöm is lesz, fél órája már reluxám is van. Rulz.

Minek reluxa amikor van redőny? Egyszerű. Délutánonként 3-4 órán keresztül pont a képembe és az asztalomra süt a nap. Akár fenn van a redőny, akár nem, nem látok. Vagy a fénytől, vagy a sötéttől. Megoldva.

Update 15:00: reluxa fenn, függöny fenn, szoba visszarendezve, az új szekrényem is elfoglalhatta a megcélzott helyét.

Update 2005. szep. 03. 22:58:


a reluxa résein besütő nap
Haszprus

Gellért-hegy, Erzsébet-híd

©   Haszprus   |   350d art fotózás

Meg kell mondjam hogy eszetlen egy pepecsmunka volt ez.

A következő két képen pedig valszeg nem találtam meg a megfelelő sharpen arányt, de a fenti kb. 1,5 órás selectálgatás után már a tököm tele volt az egésszel. További probléma, hogy tiszta vízpor lett a polárszűrőm lencséje, és emiatt a képminőség kicsit tré lett. (Zöldes-kékes folt a kép jobb felső részén, meg úgy alapvetően nyilván sokkal rosszabb az egész kép mint amilyen vízpor nélkül lehetne.)


Haszprus

Hogy csináljunk frankó fekete-fehér képeket

©   Haszprus   |   art fotózás howto
A képek nagyméretben is megtekinthetők:

Az így készült kép az első próbálkozásom, és nagyméretben látható, hogy problémák vannak az égen kívüli objektumok körbevágásával, mivel nem a publikumnak szántam eredetileg. Alaposabb szórakozással (eraser tool, magnetic lasso tool) ez a probléma láthatatlanra redukálható, a kapott felhő pedig elég látványos tud lenni.

Az egész eljárás lényege egyébként a levels.
A burn tool és dodge tool csak további sötét vagy világos foltokat helyezhet az égre igényeink szerint. A magnetic lasso és az eraser ahhoz kell, hogy körbevágjuk az eget, majd külön layerre helyezzük.

Haszprus

Red Bull Air Race

©   Haszprus   |   fotózás történelem
Update 18:33: Hogy ne csak képek legyenek, elmondom hogy nagyszerű élmény és látványosság volt a red bull air race élőben. Biztos sokan kinn voltatok, a tv szerint 1,2 millióan nézték meg, ami akkor is sok ha a fele kamu 16 óra körül ennyire sokan messze nem voltak, de a második futam valamikor 19 körül volt, azt hiszem. Azt én már tv-ben néztem (illetve csak egy részét), ott is érdekes volt. Közelebbről mutatták a gépeket, viszont nem kapcsolódott hozzá a személyes ottlét varázsa, a gépek méretének és sebességének igazi érzete. Nem raktam fel ugyan ezekről képet, de az is nagyszerű volt élőben, amikor a gépek zuhantak alább az égből. Szóval érdemes volt kimenni, megnézni, ha lesz ilyen még, bátran ajánlom mindenkinek.

A képek tipikusan F5,6 - F10 között, 1/200 és 1/400 között, polárszűrővel készültek, ISO 100-zal, AI szervófókusszal. Legtöbbjük vágott. (Amire nagyobb obi esetén nem lenne szükség.)

Haszprus

Tűzijáték 2005

©   Haszprus   |   350d art fotózás haszpra olivér howto történelem tűzijáték

(A fenti kép eredeti verziója)

Tűzijátékot fotózni meglehetősen nagy kihívás. Technikailag, és egyébként is. Mi kell hozzá a technikai oldalon?

  • lehetőleg egy jobbminőségű fényképező
    • ez foglalja magában, hogy manuálisan be lehessen rajta állítani a rekeszt, záridőt, iso-t, vakut (letiltani), de ez egy jobb gépnél nyilvánvaló
    • lehetőleg manuális fókusz
    • minél gyorsabban lehet sütögetni a képeket gyors egymásutánban, annál jobb
    • minél nagyobb felbontás, annál jobb. a képeket meg kell vágni utólag, jól jön a sok pixel.
  • méretes memóriakártya
  • jófajta, embermagasságú állvány
  • távkioldó (időzítő nem jó)
Egyéb kellékek
  • júzer, aki kellően gyorsan ki tudja értékelni a lőtt képeket és gyorsan rájön, hogy mely beállításokon kell korrigálni
  • júzer, aki az állandóan változó fényviszonyokhoz gyorsan és precízen megtippeli az új rekesz/záridő/iso értékeket
  • júzer, aki jól tud manuálisan fókuszálni
  • júzer, aki odamegy órákkal előtte helyet foglalni az állványnak
Fenti listából nálam nem minden teljesül. 2003-ban és 2004-ben is fotóztam tűzijátékot. Némileg fejlődtek a képeim, de érezhetően kihívást jelentett a dolog. Most már nagyjából napi szintű problémát jelent és állandóan ezen bosszankodom, hogy nincs egy normális, embermagasságú állványom.

(Fenti képek ISO 100 és 1600 között, 1/60 és 3 sec között, F3,5 és F29 között készültek. Meg lettek vágva, mégpedig 4:3 ill 3:4 képarányokra. Így volt praktikus. Sharpen nincs rajtuk mert elszarja.)

Haszprus

Copacabana beach + Szexkorona 2005

©   Haszprus   |   350d adult fotózás

(ISO 1600, kézből - 1/13s, f3,5)

Update 05:06: ez is volt (a következő néhány pixelen 18+ content következik, tekinteted alább helyezésével elismered hogy 18 éves elmúltál. A képek felrakásával kapcsolatban pozitív és negatív véleményt egyaránt meghallgatok, mind a hozzászólásokban, mind privátban, mindpedig a szavazógépen):

(ISO 1600, kézből, általában 1/100s, f5,6, beépített vaku + helyi reflektorok, többnyire 70*1,6 - 125*1,6 mm. Mindegyik kép zajszűrt, vágatlan, kétszeresen unsharp maskolt.)

Meg ott voltak még ilyenek hogy győzike, rokkerzsolti, szigetiferenc, mayagold, kovi, meg mittomén, róluk lusta voltam képeket felrakni (meg minek). Nem maradt meg bennem a fenti hölgyek neve de tekintve hogy ismert p0ndrósok - állítólag - így ha valaki vágja a (művész)nevüket, bedobhatná az infót a közösbe.

A meghívásért & vip részlegért thx 2 WiZARD, akinek a fotóit majd a mellesleg programmagazinon csekkolhatjátok az eventről, ha vkit érdekel ilyesmi (a látogatottsági adatok alapján akadnak ilyen emberek).

Még gondolkodom kimenjek-e a mai légibemutatóra.

Haszprus

Vácrátóti arborétum

©   Haszprus   |   350d art fotózás történelem túra
Vácrátóti arborétumban jártam a minap, fotózási célokból.

Hogy örvendezzetek és helyreálljon a világbéke, a képeket most kivételesen nem a szokásos programommal automatizáltan állítottam elő leméretezve (valóban elég tré minőséget állít elő), hanem fullmanuálisan, illetve kombinálva 2 külön ezen alkalomra gyártott makróval. Miután erre ráment 50 percem, így elég valószínűnek látszik, hogy nem fogom ezt még egyszer eljátszani, marad az automatizált módszer.

Egynémely képet megvágtam, egynémely képet színkorrigáltam. Minden képre ráismerne az anyja. A vágásokra nem azért volt szükség, mert fölösleges részek vannak a képen (nem baj ha a téma levegőhöz jut), hanem azért mert igazából csak az eredeti méretben jön ki frankón hogy atyaég, milyen részletek vannak rajta. Eredeti méretet nem pakolok fel (sztem nem lenne rá érdeklődés, szóljatok, ha tévedek), így marad a vágás, azzal segíthetek egy kicsit a dolgon.

A 15-16. sorszámú kép a polárszűrő egyik alkalmazási lehetőségét mutatja be. Gyk: a 15-ös kép polárszűrt.

Haszprus

A méret a lényeg

©   Haszprus   |   fotózás
Igen, a fotóstatyóm sajna az, ami a vállamon lóg Én örülnék a legjobban, ha a jó minőséghez nem kellene slr-gép a maga brutális méretével és tömegével. Nem mondom, biztos jót tesz a nyakizmomnak, de a gerincemnek valszeg kevésbé, szóval inkább kihagynám.

Persze a dolognak megvan a maga bája is, mikor az ember az át nem látszó szemüvege mögül megfigyelheti az emberek gépméret iránt tanúsított elismerő tekintetét.

Leginkább az tetszett, mikor múltkor a Vidámparknál elhaladtam a géppel a kezemben két padon ücsörgő arc előtt, mire egyikük levonta a konklúziót: mennyi külföldi van erre!…

Nah viccet félretéve, a méret a legnagyobb probléma az slr-rel, de megéri az áldozatot. Nekem legalábbis. Szeretek fotózni, ha még valakinek nem tűnt fel
Haszprus

Kecskemét

©   Haszprus   |   350d art fotózás történelem túra
Ajánlom figyelmetekbe a kecskeméti, egymást etető verebeket a megszokottnál kicsit nagyobb felbontásban. Egyébként nemtom milyen felbontásban kéne így 2005 tájékán tolni a képeket.

(Várom a hasonló verebes, kompakt géppel lőtt fotókat azoktól, akik - véleményük szerint - kompakttal is jobb képeket lőnek )



Update 23:15: úgy döntöttem, egyik madaras képemet be is küldöm a fotózz.hu-ra, az alábbi formában.


Tartalmilag nem ez a legjobb kép, hanem a verebesek közül a második, de az sajnos be van mozdulva, ez viszont technikailag az én szememmel nézve nehezen kifogásolható. Jó, majd biztos jön valaki aki megemlíti hogy a bal veréb környéke beégett, nagyszerű Sőt, hogy még további tippeket adjak, jobb lett volna ha nincs az a rózsaszín folt a háttérben. Remek.

Update 23:25: bammeg a fotózz.hu-n máris kritizálják a rózsaszín lófaszt. persze oké, még én is észrevettem. nem időben :'(

Haszprus

Csobánka-túra

©   Haszprus   |   12e 350d barátok fotózás túra
Múlt hét kedden kezdtem szervezni egy túrát vagy strandot a mai napra. Akkor még nem lehetett tudni, hogy milyen idő lesz. Végül túraidő lett 9-25 fok között, elvileg záporral, gyakorlatilag anélkül

Sajna sokan nem értek rá előzetes egyeztetések ellenére, úgyhogy csökkentett létszámmal (Gabi, Zsófi, ScoobyZoli, Haszprus), de szerencsére megtartottuk a túrát Csobánkára. Vagy Csobánkáról, ahogy tetszik. Királyság.

Haszprus

Halászbástya

©   Haszprus   |   350d art fotózás
(Zárójelek közt szombaton a Hősök tere előtt lenyomtam egy eü tanfolyamot végre.)

Ma pedig a Halászbástyát látogattam meg. Következőket sikerült rögzítenem:




Valamilyen szinten kiábrándító hogy az idióta hülyegyerekek pont a halászbástyát szúrták ki maguknak arra hogy görkorcsolyával meg deszkával ugrásokat gyakoroljanak. Bizonyára jót tesz a műemlékeinknek.
Haszprus

Hősök tere, Városliget

©   Haszprus   |   350d art fotózás történelem
Polárszűrő rulez, főleg mert rengeteg felhő volt, de az elmúlt három évben mióta fényképezőm van, még sosem csináltam ilyen szép felhőket. Atomkirályság, annak ellenére hogy már igencsak sötétedett. Az első itt látható kép 18:57-es, az utolsó 20:18-as. Sajna véletlenül csak 256MB cf-et vittem magammal, pedig a Vajda-Hunyad vára és környéke elég körrektül néz ki estefelé, de azt majd máskor. Most főleg a polárszűrőre voltam kiváncsi.

Haszprus

Kresz, polarizer

©   Haszprus   |   fotózás hwsw life történelem
Most idézek egy klasszikust, szevasztok!

Tegnap elkezdtem átnézni az 1342 kresz-kérdést, ma 5 óra körülre be is fejeztem, aztán alig bírtam elaludni igen sokáig, végül hót kómásan indultam neki a kreszvizsgának. Tudván hogy ez nem jó, segítettem magamon egy red bullal. Van valami olcsóbb termék is itt a pluszban, saját márkájuk, egyszer (tegnap) kipróbáltam azt, de miután végül késre lett szükségem ahhoz hogy felnyissam a dobozt, inkább nem kockáztattam meg az utcai szomjan maradást A vizsgaközpont előtt majdnem elüttettem magamat sikeresen (nemtom valahogy azt hittem hogy a villamos mellett két sáv megy balra, de amikor a járdára leléptem, kiderült hogy balról is jönnek kocsik Kicsit álmatag vótam.

A vizsgaközpont egy marhaszép, automatizált épület Budapest egy nem éppen központi helyén. A vizsgaeljárással maximálisan meg voltam elégedve, a touch screen nem volt gáz, sőt, marhára tetszett, pedig azt hittem, tré lesz. Nem kellett izmozni meg kezet össze-vissza huzogatni a nyomkodással mint ahogy annak idején a Mezőgazdasági Múzeumban tapasztaltam.

Szóval lenyomtam egy hibátlan kreszvizsgát, majd megdumáltam a folytatást az oktatómmal. Akartam volna fodrászhoz is menni, de elvertem az utolsó fillért is egy Sigma polárszűrőre, amivel most a következő képet prezentálom nektek:

A dolog érdekessége tehát, hogy mindkét képen be van kapcsolva a monitor, ugyanolyan fényerővel, stb. Zsírság. Nem mintha erre vettem volna a polárszűrőt, de azért érdekes

Ismét meg kell dícsérjem az extreme digitalt, ezúttal a Blaha Lujza téri üzletük egyik eladóját, akinél úgy kezdtem a dolgot hogy polárszűrő érdekelne és hogy egyáltalán mi a különbség a cirkuláris meg lineáris között, stb, mondta hogy van számomra 3 fajtájuk, és magától felajánlotta hogy menjünk ki a boltból az utcára és nézzem meg őket. Megnéztem egy Hamát meg egy Sigmát, magyarázott egy kicsit a különbségről, végül Sigma mellett döntöttem, mert a Hama a technikai cuccok trabantja, amennyire tudom, és a Sigmán volt egy külön csillogásmentesítő bevonat. Na mindegy.

Bezzeg a Megapixelnél amikor jártam, náluk abból állt a vevő kiszolgálása hogy közölték hogy nincs 350d és ha lenne se adnák a redvás kezembe mert ez itt nem a játszótér meg kölcsönző. Nah náluk se vettem még semmit és valszeg nem is fogok, az ilyen üzletek dögöljenek éhen.

Ja és az újdonsült polárszűrőm birtokában megint majdnem elüttettem magam és leordították a fejemet is, kb. jogosan, szóval ma kómanap van, vigyázzatok velem, szevasztok.

Haszprus

Művészetek Palotája, Nemzeti színház

©   Haszprus   |   350d art fotózás színház
Ma este a furcsamód hosszúra nyúlt kreszóra után a nemzetihez vettem az irányt, nomeg a művészetek házához. Asszem megérte. Enjoy.

A nagy képek 500-800 KB közöttiek, 2048 pixel szélesek, kivéve az utolsót, ami 3565 pixel széles és 1,1 MB.


És néhány kisebb cucc:

Haszprus

Schönherz panoráma újra

©   Haszprus   |   350d fotózás


A nagy képek 700 KB-osak és 2048 pixel szélesek. Very special thx 2 VDavid aki a fotózásnál nem kicsit segédkezett Csekkoljátok a spéci állványunkat Nem volt egyszerű összerakni (A képen kevésbé látszik de az asztal egyik lába a levegőben van, és biztonság kedvéért egy tálcával van alátámasztva, amit pedig egy újabb szék egyensúlyoz, ami viszont megint egy székkel van alátámasztva mert az se fért az alsó asztalra )



Haszprus

Mentalitás

©   Haszprus   |   fotózás
Mikor készítettem ezt a képet (nem pont ezt a példányt), keresztülment a gépem előtt egy srác, a haverja meg nem ment keresztül, mert ő jóarc volt, hanem megállt, és várta hogy elkészüljön a kép. Aki meg keresztülment, még vissza is szólt, felelősségre vonva a havert:
"MOST MEG FOGOD VÁRNI?!"
Bekaphatja mindenki aki cselekedetének tudatában átmegy a fotózás alatt álló objektumok előtt. Marha idegesítő amikor az ember már nemtomhanyadik 30 mp-es expót kell ellője valami ojjektumról leállíthatatlanul, azért, mert átment valaki a képen.

Persze vannak jófej emberek is, az elmúlt 3 napban 2 ilyennel is találkoztam. Ők nem mentek át a készülő képen. Nekik köszönhető egyébként a Lánchíd, most így utólag risztekp.
Haszprus

Mostanság

©   Haszprus   |   barátok fotózás life
Elég sok elfoglaltságot generálok magamnak ezekben a napokban, úgyhogy se filmnézés, se blog nem nagyon fér be. Van mit írni, de majd még rágni kell magam ezen. Na jó, szóval vettem egy Canon 350D-t*, járom a várost, fotózgatok, vezetek, ma reggeltől újra beülök kresz elméletre, újra fotózgatok, majd vezetek is, ilyesmi. Meglátogattam Norbyt a melóhelyén, irl-kapcsolatok felelevenítése céljából (a gépen keresztüli kommunikáció már nem akkora fun mint anno). Kéne már valami összeröffenést szervezni (túlélőtábor, ilyesmi). Hamarosan.

(* egy dolog hogy a nikon coolpix 885-öm már 3,5 éves volt, másik viszont hogy élete során egyre szarabbá vált a működése, volt rajta obicsere (garanciálisan), attól még szarabb lett, stb, már olyan fakó és homályos képeket csinált hogy fél éve semmit se volt kedvem fotózni vele azon kívül hogy egyébként is elavult.)

Német és angol tanulásról anyagi okokból letettem.

Kellene venni állványt (a mostani álló helyzetben egyszerűen nem bírja megtartani a 350D-t), meg compact flasht, az 512 MB nagyon szűkös. Gondoltam elsőre. Aztán annyira nem is, ha ilyen egynapos valamiről van szó. Legalábbis éjszakai fotózáshoz nem. Egy óra alatt ellövök kb. 15-20 képet, barangolok éjjel max 2-3 órát, szóval belefér a keretbe. Egy objektumról nem kell általában több képet lőjek, mert elsőre sikerülnek. Kellemes. Jó gép, bejött, bár első nap visszavittem hogy hibás az autofókusz, de kiderült hogy az A-DEP mód nem az igazi, vagy csak én nemtom használni. Nemtom mi a szitu, az A-DEP még mindig nem az igazi, cserébe nem használom.

És kéne vennem egy kondibérletet is (2500 Ft!) 18 óra körül valamelyik nap, csak ilyentájt nem vagyok a sch környékén.

Ja akarok majd onnan csinálni egy panorámafotót is, csak problémás a dolog mert kéne valaki (VDavid) akitől lehetne lövöldözni nyitott ablakon keresztül Voltam fenn pénteken, de csak a publikus, nyithatatlan ablakon át tudtam lőni, hadd ne mondjam milyen redvás volt, szóval az alábbi képek csak úgy zárójelek közt értelmezendők…

Haszprus

Jómunkásemberek 3

©   Haszprus   |   fotózás life történelem
Eszembe jutott hogy ideszerkeszthettem volna még néhány képet, pl. a tapétáról, de most már mindegy, nincs meg veszteségmentes formátumban a kollekció.

Jómunkásemberek 3
A jobb felső képen egy tökéletesen fölösleges lyukat láthatunk (a közelében sincs szükség lyukra). A másik két felső képen két rossz helyen megfúrt lyukat láthatunk (lett volna harmadik de ezek a lyukak hamar unalmas témává válnak ). Az alsó képeken azt látjuk, hogy a rossz helyre fúrt lyukak felsértették a szúnyoghálót körbeölelő szerkezetet. Ez nyilván jó hatással lesz a rozsda elleni harc folyamán.

Valószínűleg a fenti dolgokról beszélgethettek Jómunkásék a telefonban amikor elhangzott, hogy "Te figyelj, ennek a vasnak hogy kell állnia?".

Haszprus

Ingyen galériák

©   Haszprus   |   fotózás
Az alábbi nagyforgalmú galériáim esetén megszűnt a regisztráció feltétele a képek megtekintéséhez. Oka, hogy fölösleges júzermennyiség keletkezett a blogomon akik nem váltak visszatérő látogatóvá. Eddig amúgy valami 520 regisztrált felhasználó van.


2004. augusztus 19.
Ausztria

2004. augusztus 02.
La Défense 2004 július

2004. augusztus 01.
Párizs 2004 július

2004. július 24.
Monaco 2003 szeptember

2004. július 24.
Franciaország 2003 szeptember

2004. július 11.
Svájc, 2002 augusztus
Haszprus

Fodrászos, pólós, szemüveg-egyenesítős, iskolakerülős

©   Haszprus   |   bme fotózás life
  • Nem voltam valszámon
  • Nem voltam depón
  • Voltam fodrásznál
  • Voltam kiegyenesíttetni a szemüvegem szárát
  • Voltam pólót venni (ezzel célszerű lesz leállni)
  • Voltam a deák téri Megapixelben
Utóbbi helyen össze akartam komparálni a 20D-t és a 350D-t, már ami a keresőjüket illeti, tekintve hogy állítólag a 350D-nek kisebb, kevésbé látható. Két boltossal beszéltem. Az első hozzáállása a témához az volt, hogy ők nem egy tesztbolt hanem vevős bolt, a második viszont némileg készségesebb volt, hozott is egy 20D-t, 350D nem volt a boltban. De ha lett volna se bontják ki, és különben is lemerülve szállítják az akksikat. Ígyhát fogtam egy obi- és akksimentes 20D vázat a kezemben. Nem sokra mentem vele. Remek kis gép egyébként, művészi kivitelű.
Haszprus

Nosztalgiablog

©   Haszprus   |   fotózás
Azt hiszem, nosztalgiablogolni fogok azon életszakaszomról, ahonnan származnak olyan képek, amik valamilyen formában publikálhatóak. Ez javarészt 2002. április és 2003. augusztus közötti képeket jelent – bár lesznek korábbiak is –, tekintve hogy előtte csak analóg fényképező volt a családban, amivel nem sok kép készült részint anyagi, részint móka-faktor okokra visszavezethetően. 2003. szeptemberétől már blogoltam, és a publikálást érdemlő képek egy jórésze felkerült ide, másrészük pedig még nem elég idős ahhoz, hogy publikáljam.

A képgyűjteményem jelenleg 20 GB fölött van, úgyhogy ennek csak egy kis részét fogom leközölni, mindazonáltal így is kérdéses hogy vajon milyen szintű szűrést alkalmazzak rájuk. Pl. vajon legyenek-e tárgyfotók, amik számomra valamilyen formában érdekesek, vagy maradjak inkább a látványosabb és/vagy embereket (is) ábrázoló képeknél.

Tekintve hogy ez itt az én blogom, azt hiszem, kevéssé fogok rámenni a tömegkiszolgálásra. Ez már egy ideje nem célom, és nem is igazán érdekel hogy hányan olvassák, vagy hányan tartják érdekesnek azt, ami itt folyik.
Haszprus

Tanárkomparátor

©   Haszprus   |   bme élelmezés fotózás
Opre két fele közti szünetben belekezdtem egy olyan mondatba, hogy "Tisztára olyan mint", és be sem kellett fejezzem, (privacy power) magától vágta rá, hogy mint S.E! Itt a nagy tanárkomparátor leleplező képsorozat:


Természetesen ebben semmi negatívum nincs.


Ez itt ilyen tiszteletadós game (amivel a harmadik héten nyilván már semmi gondom nincs, ki ne tudna beleszokni egy ilyen helyzetbe? mindenbe bele lehet szokni)
Vegyük észre hogy a terem felső (jóval nagyobb kapacitású) részében alig vannak már emberek, szvsz az 517 tárgy-hallgatóból 200-nál többen már nem voltunk jelen, bár ezt csak így tippre mondom a terem teltsége alapján. Az is látszik hogy akik benn vannak azok alapvetően minél előrébb koncentrálódnak (kihangosítás hiánya ugye). Egyébként kihangosítás hiányának ellenére kurvanagy alapzaj volt ma. Ja, és annak ellenére, hogy csak a hallgatók harmada volt benn.

Az első sorban ülők szünetről hotdogokkal és hasonló stuffokkal tértek vissza, amit az előadó ofkorsz nem díjazott, és ezen véleményét igen hosszan kifejtette. Hát első sorban mondjuk én egyetlen órán sem ennék, szóval ez ilyen dolog, a tanárnak igaza volt, meg kell hagyni. Minden esetre az egyik csaj azért 45 perc kemény, kitartó munkával megette a hotdog kb. kétharmadát.

Azt javasoltam hogy flashmob gyanánt meg kéne játszani hogy egyik órán kezdjen mindenki enni


Depón ilyen dolgok voltak…


Tegnap ilyet kajáltam, iszonyat jó volt.


Találkoztam ma MDanival is (volt oszt.társam) az E épületben depo előtt, alig ismertem meg, igaz, ez inkább a remek látásomnak köszönhető. Természetesen ő sem hisz a 48 kreditben Na majd meglássuk.

Betolok én is egy hotdogot aztán goto algel, szaron nem hiszem hogy maradok, de majd meglássuk. Holnap tanítási szünet, halleluja, egész nap tanulhatok, végre!
Haszprus

Légifotó

©   Haszprus   |   fotózás
Kaptam egy frankó képet a www.civertan.hu-tól jól. Akit érdekel, talál ott még mindenféle egyéb légifotót Magyarország összes részéről, azon belül Budapest legtöbb helyéről. Az alábbi kép a BME I épületét és környezetét, valamint a Sch-et ábrázolja, további néhány dolog mellett