hwsw - 2005 február - 10 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Sulinet

©   Haszprus   |   hwsw

100 mbit für alles
Elmondom mi a baj. Mi a rákért kell 125e Ft-os csúcs videokártyát sulinettel megszponzorálni? Csórógyereket* tuti ez viszi előre az informatika elsajátítása felé?

*persze, nemcsak csórók élnek a sulinettel, hanem, sőt, de az ugye nem kérdés hogy hivatalosan a sulinet azoknak szól akik amúgy nem engedhetnék meg maguknak hogy gépük legyen meg ilyesmi. Nyilván nem arra találták ki hogy pistike 20 helyett 60 fps-sel tolja 1280-ban a doom3-mat.

a 20 és 60 fps a képzelet szüleményei, fogalmam sincs hány fps-t tol doom3-ban egy csúcskártya. lehet hogy már jóval többet 60-nál, mégiscsak eltelt némi idő a d3 megjelenése óta…

Azt gondolom hogy a hardverszponzoráció helyett sokkal inkább a nethozzáférést kéne szponzorálni, ha már valamiféle felzárkóztatást akarunk. Egy offline géppel úgyse sokra lehet menni. Vagy esetleg lehessen választani.
Haszprus

Backup for eternity

©   Haszprus   |   hwsw
Valaki megin letöltötte az egész blogomat. Az internet egy örök backupot biztosít az oda felkerülő anyagoknak a felhasználók állandó mirrorozása által.
Haszprus

Outlook 2003 überkontroll

©   Haszprus   |   hwsw
Hosszú listák, tökéletes szabályok, tökéletes irányítás. Először is eszetlen mennyiségű szabályt képeztem Outlook 2003-ban, hogy a félév során minél kevesebb időmet rabolja el a majdan levlistánkra ömlő eszetlen levél érdemi részének leválogatása.

Másodszor, pár napja felraktam a No Spam Today! nevű szoftvert, mely egy pop3 szerverként működik saját gépünkön megbújva, és a levelezőszoftver - legyen az akármi - rajta keresztül fér hozzá a leveleinkhez. A szoftver annyit csinál, hogy netről valamint helyben tárolt szabályok alapján belő egy spam-szintet minden egyes levelünkre, s ha ez egy megadott szám felett van (defaultból 4,8), akkor spamnek minősíti. Teszi ezt úgy, hogy a subjectbe beleír valami általunk kitaláltat, pl. azt hogy [spam], vagy bármi.

Mi a tuti a No Spam Today!-ben? Az, hogy nálam asszem 3 napja van fenn, és ezidáig nem hibázott. Értem ez alatt, hogy nem kategorizált spamnek valós levelet, és nem hagyott egyetlen spamet sem felismeretlenül.

Hibázni egy esetben tud, éspedig azon levlista-digesteknél, ahol a levelek közé beférkőzik néhány spam is. Ez alapvetően kellemetlen, ugyanakkor érthető probléma, melyet szerencsére megfelelő Outlook szabályokkal szintén helyre tudunk hozni.

Megjegyzések:
  • a No Spam Today! nem ingyenes szoftver, bár egy ideig teljes funkcionalitásában kipróbálható.
  • arra még ki kell dolgoznom valamit, hogy miként lehet zökkenőmentesen két windows accounthoz is beüzemelni a szoftvert. lehet hogy windows service-ként való futtatás lesz a helyes megoldás. igen. de hogy lehet ilyet csinálni? a google talált rá egy fizetős szoftvert, kösz, nincs valami beépített mód erre winben?
Haszprus

Axelero SUXX

©   Haszprus   |   hwsw
Botrányos. Megkérdeztem az Axelero üfsz-on emailben hogy a 2 éves hűségem lejárta után miként fizethetnék olcsóbb havidíjat úgy hogy a saját Otthon csomagomban maradjak (mert mára már olcsóbb a havidíj ugyanarra a csomagra mint ami nekem van, de én a régi szerződésem miatt még egy nagyobb díjat nyögök), erre volt képük az Otthon/L-t ajánlani (holott nem csomagváltásról érdeklődtem), és levelükben másra ki sem tértek. Micsoda egy szarházi banda. Kéne nekik az a több mint 1 milla pótdíj amit 3 év alatt fizettem volna nekik, ha Otthon/L-en lennék. Aham, jó vicc.
Haszprus

Tiéd a lányom keze és a fele birodalmam

©   Haszprus   |   hwsw
Éjjel 3 körül felkeltem mert pokoli szarul voltam (szerintem annak a minimálmennyiségű bornak a következménye de nem biztos) aztán azóta fenn vagyok. Ezzel szórakoztam aztán félbehagytam mer meguntam:


original stuff


digitally remastered stuff special edition

Nektek is van egy könyvtáratok ahol a netről szedett marhaságok gyülekeznek? (Én mondjuk főleg régebben gyűjtöttem ezeket.)
Haszprus

300 MHz

©   Haszprus   |   hwsw
Egy 800*600-as felbontással bíró, 64 MB RAM-ot, 3,2 GB vinyót tartalmazó, 300 MHz-es Pentium II által hajtott, LAN-nal nem ellátott notebookra telepítek Windows 98 alá NAV2005-öt ami eléggé úgy tűnik hogy végtelen ciklusba került a telepítés egy pontján. A műveletet otthon ne próbáljátok utánozni.

Update 18:46: A rendszerkövetelmények szekcióban 128 MB RAM-ot írnak Érződik

Update 20:20: mostanáig telepítettem azt a k..va navot b+
Haszprus

Új, limitált forgalmú adsl csomagok

©   Haszprus   |   hwsw
Axelero új adsl csomagjai (lehet h többi szolgáltatónál is, nemtom) eképp néznek ki…
havi előfizetési díjuk az ADSL Hobbi esetében 3 gigabájt, az ADSL Otthon és az ADSL Play csomag esetében 6 gigabájt letöltési adatforgalmat foglal magában. Ezt az adatmennyiséget átlépve az Axelero gigabájtonként bruttó 500 forintos plusz díjat számít fel előfizetőinek (a tényleges forgalom alapján).
A Hobbi/L ára 7900 Ft, Otthon/L-é 9900, Play/L-é 11900.

Kurvára megéri, mit ne mondjak. Most komolyan ekkora átbaszást még nem láttam. Ki a f#szom nem lép át egy havi 3 gigás limitet?! Február első 5 napjában szinte semmit se töltöttem és már 950 MB a forgalmam így is. (nem, nem zombi a gépem, lol.)

Aki meg a 6 gigát nem lépi át az mi a ráknak rendelne 512 kbites vonal helyett 1 vagy 1,5 megabiteset? Ezt a konstrukciót tuti hogy zsírkreténeknek dolgozták ki. Kedves ügyfél meg majd néz nagyot a két éves hűségnyilatkozata után, hogy a gatyája is rámegy ezidő alatt a forgalmi pótdíjra. Mert ne gondolja azt senki, hogy ha valakinek ott van a seggébe kötve a fél megabit vagy bármi hasonló kapacitás, akkor majd nem fog kipróbálni soha letölteni valami frankó stuffot, még akkor is ha azt legálisan teszi mondjuk az origo újonnan nyílt online videotékájából. De ezer más helyről is be lehet szerezni pl. jogtiszta zenéket.
Haszprus

No resume

©   Haszprus   |   hwsw
Bazz, a SzAr slide-okat (40 megás zip fájlban) egy olyan ftp szerverről kell letölteni ami nem támogatja a félbeszakadt letöltések folytatását, beSzArás. És kifogyott a színes tintapatronom is pedig állítólag 60%-on volt tegnap a hp tintaszintjelző progija szerint, és azóta nem nyomtattam egyebet, mint... Hmm, lehet hogy egy negyed oldalas halványsárga sáv fogyasztotta ki? Az kizárt dolog, mert nem tudom.
Haszprus

Technology power

©   Haszprus   |   hwsw
Egyik haverom síelni van egy hétig. Írtam neki egy emailt és legnagyobb meglepetésemre szokásához hűen két perc múlva már jött is a válasz, mintha csak otthon lenne. Technology power.