bme - 2005 március - 20 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Algel pótgyak

©   Haszprus   |   bme
Picsábaaaaaa, elfelejtettem ottmaradni algel gyakra. Visszamenni meg nem sok kedvem van. Pedig szükséges lenne. Jövő héten algel zh, de nemcsak ezért, hanem mert el is vagyok maradva az anyag megértésével.
Haszprus

Sztármérő

©   Haszprus   |   bme life
Na én vagyok a sztár, úgy látszik. Ez van. Most hogy így elit gyerek lettem és a laborvezérünk még körbe is sztárolt (Látják, neki sikerült, úgyhogy uraim, nem olyan lehetetlen ez - és még ehhez hasonlók úgy kb. hatszor - roppant idegesítő volt), megeresztek erről egy bejegyzést. Szóval itthon szoptam kicsit a méréssel, az érdemi munka nem volt sok idő, olyan dolgon akadtam el amit végülis nem sikerült megoldanom. Odabent kiderült H.J-nek köszönhetően (mérésvezér) hogy a RESET jelet hiányolja az áramköröm, jobban mondva a szimulátor, mert hiába önkorrigáló az áramköröm, neki kell a RESET. Ez fasság, de ez van. Erre nem jöttem rá, noha benne volt állítólag a mérési útmutatóban, de úgy tűnik nem olvastam el elég alaposan vagy nemtom, mert megütköztem a dolgon eléggé.

Egy óra alatt már voltak működő ledjeim meg minden, utána még oszcilloszkóppal készítettünk róla pár képet, felvettem a jegyzőkönyvet, atomság. Sun is shining, hazafelé - a hosszú úton - napszemcsi.


Holnap FONY kisZH #2, überpara. Valszeg nem lenne az, ha nem N lenne a gyekvez, dehát. Asszem kisZH megírása után át is megyünk másvalakihez.

Jessz. I feel sometimes that good dayz are coming.

Ja és ma láttam egy értelmes alkalmazási lehetőségét a színes nagyfelbontású mobiloknak.

Benassi Bros - Turn me up

A levegő hőmérséklete kellemes.

Update 18:56: voltam burger kingben, elcsaptam a hasam mert sürgős esethez hívtak, távoznom kellett. Egyébként a whopper receptje szerintem változott és kurvára nem jól.

Haszprus

Mérés #@!!

©   Haszprus   |   bme life zene
Mérés hf - mert megérdemlem…

Visszahoztam a gépem a szobámba hogy az elmúlt 6 órában ezzel szophassak.

Update 18:13: oh yeah, így végre nemcsak fülhallgatón hallgathatok zenét. Micsoda öröm ez!

Hybrid - Finished Symphony
Haszprus

Szar zh, sztárok, gyros

©   Haszprus   |   élelmezés bme
Megvolt a szar zh1, nemtom hogy történik ennek az értékelése, adnak-e rá valami jegyet, pontszámot, vagy csak megfelelt/nem felelt kategóriák vannak. Minden esetre megíráskor jobbnak gondoltam, mint utána pár perccel, amikor is utána néztem, hogy vajon miket felejtettem ki és miket írtam másként

Szar után beruháztam egy gyrosba az Egry J u és a Karinthy F u metszéspontjánál lévő üzletben, ahol egyébként a fony sztárgyakvezérünket szolgálták ki éppen, szintén egy gyrossal és valami becsomagolt stuffal.

A gyrosról annyit, hogy kép nincs, maga az entitás eléggé kicsi volt, és szerintem a benne leledző uborka kifejezetten gusztustalanná tette a gyros végét, de összegezve nem volt rossz. A Bartók Béla úti viszont jobb. Persze nyilván szubjektív.

Most eldzsalok a Kaisersbe tortilláért.

Igazából valamikor be kéne térjek valami helyre egy kontakt lencse konzultációra is, de lusta vagyok. Talán a westendben meglátogatok valami ilyesmi üzletet ha elkészülnek a media marktos képeim. Eddig 1 tasak a 3-ból.

Ja, és kurvajó idő van, sunshine, napszemcsi, happyness.

Update 13:05: Tortilla beszerezve, de nem volt hozzá öntet Frankó. Amúgy mondtam már hogy kurvajó idő van? Még mindig!
Tegnap 22 óta próbálunk ketten-hárman SzaMa cvs szerverére bekonnektálni. Most saccolok, 3 órán át a konnektálással próbálkoztunk tegnap meg ma, különféle hibaüzenetek, firewall kutatás, beállítás, tesztelgetés, I/O error, cannot connect to host, több programmal való kapcsolódási kísérlet, satöbbi hibaüzenetek után így végződött a sztori:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
wrong password, na egyre jobb
Haszprus
AHHHHHHHHHHH
Haszprus
JESSZ
Haszprus
látom a fájlokat
Haszprus
és a tűzfalam is jól be van lőve
Baba akkor mar nyert ugyed van
Haszprus
pezsgőt bontok
Haszprus
ez volt életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete
Baba mi volt a trükk?
Haszprus
szerintem az hogy átírtam Marcell ip-jére a geek.com-ot
SzaMa
[censored_for_blog].is-a-geek.com
SzaMa
pedig ez rám mutat
Haszprus
aha hát akkor a kötőjel helyett pontot írtam
SzaMa
lehet, hogy elcacheelte valamelyik geci program
Haszprus
sőt most nemtom te írtad-e el de eddig Geri meg én is ponttal próbáltuk
SzaMa
Geri hogy áll
SzaMa
BAZMEG!
SzaMa
én írtam el
SzaMa
1000 bocs
Haszprus
király
SzaMa
faszom, hogy 0 a hamming távolság
Gergo__ hmmm...
Haszprus

Este buli a Geronimoban

©   Haszprus   |   barátok bme buli
No time for such things, which is pretty sad, however I was the one who chose bme instead of life. Bizonyára van grammar error is mert ezer éve nem gyakorlom az angolt sem passzív, sem aktív formában.

65p lett az anal zh-m ami kellemes, ha azt vesszük alapul hogy mennyi időt fordítottam rá és hogy a készülés utolsó fázisa előtt meg is betegedtem szóval nem fejeztem be (abból az anyagrészből írtam is egy szép 1/18 pontos feladatot). Persze mondhatnánk hogy harmadjára ez elvárható, de igazából nem, és amúgy is egy extrém helyzet ez a harmadik menet… (ld. akkreditáció = legnagyobb fasság a földön, bizonyos helyzetekben) Mindenféle további mentegetőzést elhagyva azt mondom hogy 75 ponttal elégedett lettem volna, de ez is sokkal jobb mint az aláírás által defaultból nyújtott 40 pont. Kell a jó átlag, nagyon.

[16:35]<Haszprus> buli van ma a geronimoban (old schoolmatez). kedvem is lenne. következtetés => nem megyek mert bme rulez. [16:41]<Balage> következtetés => gáz Felhívtak a sofőriskolától, hogy be akarom-e fejezni a vezetői tanfolyamomat, és menjek be konzultálni a központjukba ha igen. "Sajnos" ugyanazt az oktatót már nem tudják adni akinél anno voltam. Hát, a probléma ott rejlik, hogy nem igazán érek rá erre se, pedig ebben mondjuk már benne van a teljes zseton szal nem kéne bebukni. Ugyanakkor ha mérlegeljük hogy a bme vagy ez, és mondjuk nem fér be mindkettő, akkor nyilván bme. De lehet hogy péntekenként vezetgetnem kéne. Hát meglátjuk. Így is hulla vagyok, lemaradásaim vannak mindenből, ott a probléma, és a hardcore zh-időszak még el se kezdődött…
Haszprus

Elektro

©   Haszprus   |   fáradtság bme
Szóval van itt nekünk egy Elektronika nevű tárgyunk. Ez két részből áll. Az különbözteti meg őket, hogy az egyik része baromi érdekes, gyártási technológiák meg mindenféle, a csávó szombaton pl. elmondta a fényképezőgépek CCD-jének működési elvét, amit eléggé tudtam értékelni, ma meg a tanárnő mutogatott pl. Intel gyárat meg ilyesmi. A másik része pedig fizika, nem kommentálnám.

Az opre jegyzetemet szerencsére leadta valaki a portán, thx.

Sunshine, happyness.

Az szglab4 probléma nemcsak engem érint, egyik laborkolléga ma újságolta hogy tegnap a szobatársai felbontották a csapatukat, és majd jövőre újra próbálkoznak

Update 19:06: aludtam 3 órát.

Picsábaaa, benn hagytam az opre jegyzetemet a padban (tudtam h ez egyszer be fog következni vmelyik jegyzetemmel). Reggel irány a porta és a terem, remélem senki sem ejtette tuszul az én dváágaszáágomat.

Más. Ma kipróbáltam egy másik algel gyakot azon okból kifolyólag, hogy ahova alapból járok, ott gondolkodni kell aztán körbemegy és megkérdezi mire jutottá. Ez teljesen jó olyankor, ha az ember vág mindent, de akkor szerintem otthon is elgondolkodhat a dolgokon, főleg hogy hátul van megoldókulcs. Na. Az új gyakon hátulról beszólt az egyik feladatnál egy srác, ránézésre lehet hogy sokkeresztes már az alábbi szöveggel:

Srác hátulról: Az összes csé tanszékes tárgy ilyen… hogy vagy van az embernek ötlete vagy agyalhat a feladaton 45 percet hogy jusson valamire…

Gyakvez, azt se tudja mit mondjon hirtelen: hmm mintha némi negatív felhangot éreznék ebben…

Srác lehet hogy most intézte el magának a következő keresztjét

Más. Voltam benn szaron (17-től 19-ig), ie220-ban. Sötétség, kivetítés, jegyzetelés nem szükséges, naná hogy átaludtam a kétharmadát.

Más. Már depón is elaludtam egyébként (10-től 12-ig), de olyan szinten, hogy a végén a tapsra ébredtem, vetítés után szintén félhomály volt, körülöttem nem ült senki, hirtelen azt se tudtam hol vagyok De télleg, ilyen se volt még.

Nagyon durván fáradt vagyok mostanság, reggelente bedagadt szemekkel ébredek, pedig egyáltalán nem éjszakázom (magamhoz mérten). (Ami annyit tesz, hogy 24 és 02 között fekszem, 6:50-kor kelek, és kb. minden délután elalszom itthon.) Nem feküdhetek korábban, mert a késői órákban szoktam tanulni. Na majd ebben a témakörben is próbálok gyúrni valamit. Kezdetként ma lefekszem 23:30 és 23:59 között, megígérem.

Más. Megkaptuk a depó első könyvet. Lapozhatatlan kötésmargómentes szar. Tépjem szét hogy el tudjam olvasni bazz?

Haszprus

Algel

©   Haszprus   |   bme
Gráfalgoritmusok eleje tájékán:
Megjegyzés: van olyan algoritmus (Dijkstra Fibonacci-kupaccal) ami minden gráfra Ordo(e+nlogn) lépésben lefut.
Előadó (F.K.) kommentárja:
"A Fibonacci-kupac az egy bonyolult dolog. A gyakorlatban szerintem senki nem használ ilyet… De… úgy egyébként… szép…"
Haszprus

McDonald is back

©   Haszprus   |   fáradtság élelmezés bme
Voltam mekiben Imoval. Rossz volt. Siettünk és nem is ízlett.

Most először eljöttem Depo előadásról. Egyrészt elaludtam rajta, másrészt ez is rossz volt. Kb. feleannyian voltunk, mint szombaton. Vicces. Vagy inkább nem.

A nyomorult depo jegyzetet csak tizesével összetársulva lehet átvenni. Gáz.

Algel ma a ch max-ban volt (asszem eddig semmilyen előadásunk nem volt ott tartva, csak zh-k), hátranéztem a székek sorszámozására, 540 férőhely bázel, nem gyenge. Pedig amikor beléptünk a terembe, tök picinek tűnt. Amikor zh-t írunk ott, valahogy nagyobbnak érződik. Furcsa.

Halálosan fáradt vagyok, akár el is aludhatnék.

Update 21:20: el is aludtam jól, nemrég keltem. Amúgy kurva szarul aludtam.
Haszprus

Sunshine

©   Haszprus   |   bme
Bárcsak minden nap olyan lenne mint a mai… Reggeli pizza, elég szépreményű és jó hangulatú stresszmentes anal zh, jó arcok, napszemüveg, várakozásnál némileg jobb fony kiszh, követhető (!) opre előadás, cipőavató, tavasz, sunshine, saját anal gyakvezér faképnél hagyása közvetlen óra kezdete előtt, mert HJ óráját értelmesebbnek tartjuk mint azt hogy táblánál szenvedve fél óránként megoldjon valaki egy feladatot*.

Diffegyenletekből még egy korrepet is megpróbáltam rátukmálni (privacy power)-re mert most eléggé érzem ezt az anyagrészt, dehát sajna üti a digit szigó előtti napokat a felajánlásom. Esküszöm, bánom

* bár ebben (privacy power) végülis megváltoztatta a véleményét

Jártunk a tök sötét E1B-ben (ablak nélküli terem, egyetlen lámpa se égett), huhogtam egy sort, aztán a másik ajtón is bementünk és kiderült hogy benn volt egy tanár, nembaj

Haszprus

A dolgok állása

©   Haszprus   |   bme
Újra megfáztam, folyik az orrom, fáj a hátam, és reggel anal zh, igaz nem nagy a tét, de azért mégiscsak. Minden esetre a fentiek és a lentiek miatt nem tudtam készülni rá kellően, szóval.

Megvan az első mérés eredmény, 4/5, hát, ez elvileg így megy, de azért kellően örültem neki, mikor kiderült hogy nem karót kapok

Csodásan sütött ma a nap úgyhogy egy órát olvastam mérés labor anyagot az I épület előtti padokon, napszemcsiben (anélkül nem menő).

Asszem lefekszem, nem strapálom magam a zh-n.
Haszprus

Depi néhány havonta…

©   Haszprus   |   bme történelem
Az ütemtervtől való elmaradásom miatt mély depi lett úrrá rajtam hétfőn és kedden. Nem sok kedvem volt tanulni. A mai mérésnek eléggé bizonytalanul vágok neki, noha szántam rá időt, de nem volt elég. Megbántam már eléggé, hogy nem tanultam fizikát.
Haszprus

Tanulmányi hírek

©   Haszprus   |   bme
Igazából nem kerülne most már nagy energiámba az, hogy megálljam a postolást még x napig. Mégis úgy döntöttem, írok egy tanulmányi összefoglalót.

Regisztrációs hét környékén elterveztem, hogy hetente mennyit fogok tanulni. Nos ez nem jött be. A minimálmennyiség sem, és az optimális sem. Eddig a minimál 5/7-e a heti maximum amit elértem. Próbálok majd javítani rajta, természetesen. Mostanra már kialakult, hogy melyek azok a tárgyak, amiket szeretek tanulni, vagy legalábbis fekszenek, és melyek amik igen távol állnak tőlem (valszám, elektro).

A héten megvolt az első FONY kisZH. Elszartam. Nem azért, mert nem tudtam volna megoldani. Azért, mert stresszhelyzetben nem vagyok jó, és a 10 perces kisZH alatt végig úgy éreztem, hogy kevés az idő. Ez roppantmód idegesített. Blokkoltam. Egy darabig. Aztán megoldottam, de a végén kiderült, hogy elcsesztem (rosszul értelmeztem magát a feladatot). Ráadásul a tanárnak körbejárás közben volt egy olyan megjegyzése, amiből azt hittem, hogy jó a példamegoldásom, és elégedetten felül se bíráltam amit kiötöltem. Dühítő. Na ez nem olyan lényeges, bár igazából egész tegnap délután ezen anyáztam magamban.

Szintén tegnap volt az az Anal gyakorlat is, amin sorokkal és sorozatokkal foglalkoztunk. Nagyon-nagyon sajnálatos módon a gyakvezér, akit látogatunk, táblához kihívásos rendszert alkalmaz. Ez egészen odáig jó is, amíg az emberek vágják a témát (bár olyanra még nem volt példa, hogy mindenki vágta volna). Amint nehéz anyagrészhez érünk, előállhat olyan óra, mint a tegnapi, különösen ha a tanár nem ismeri fel a helyzetet. Mert mi történt? Megoldottunk a kitűzött ~húsz feladatból összesen ~ötöt, azt is olyan színvonalon, hogy abból sok tapasztalat nem volt szerezhető.

Ezért úgy döntöttem, hogy bemegyek a mai Anal gyakra, aminek ugyanaz a témája, csak reméltem, hogy másvalaki tartja (amire igen nagy az esély). Megérte.

Elgondolkodtam az ötödik féléves tárgyaimon, a hátralevő esetleges választható tárgyakon, találtam szép számmal olyanokat amik igen közel állnak a szívemhez, ide is biggyesztek egy kis listát
  1. A WEB programozása (5)
  2. Korszerű operációs rendszerek (5)
  3. Adatbázis-kezelő rendszerek (5)
  4. Adatbányászati algoritmusok (3)
  5. Az Internet elemei és hozzáférési technológiái II. (5)
  6. Dokumentumszerkesztés LATEX és Word használatával (3)
  7. Számítógépes grafika alapjai (5)
  8. Grafikai és animációs eszközök (5)
  9. Válogatott fejezetek az algoritmusok köréből II. (3)
  10. Java programozás (5)
  11. Korszerű programozási eszközök (5)
49 kreditnyi tárgy, ezekből az első 5 (23 kredit) lehet hogy már jövőre a látóterembe kerül, de ez még 6 hónapnyi mérlegelés tárgya. Nyilván ha nem az lesz a szempontom hogy szétszopassam magam, akkor egyéb szempontok alapján fogom összeállítani a listát, ami viszont nem az első öt tárgyat fogja jelenteni, és lehet hogy nem is a listán levő tárgyakat.
Haszprus

Mai nap 2005.03.03.

©   Haszprus   |   bme
A csütörtök egy jó nap. Fony ea, anal gyak (újabb zsíros táblánál szereplés), opre ea, 1 capuccino, fony gyak. Mindegyik lájt. És ma el se aludtam fonyon. Ellenben megvártam volna a F.K. féle algel pótgyakot, ha nem én lettem volna ezzel az egyetlen. De így inkább eljöttem. Olyan kellemetlen amikor egy ember kedvéért tart órát egy tanár (kisebbségi komplexus). Itthon aztán negyed óra Opre könyvtől be is aludtam.

Fony? Megarulz. Analízis? Megarulz (egyelőre). Opre? Háát. Könnyű, de sux. Mindennapos bealvás? MEGASUX.
Haszprus

Szglab egy az egyben :)

©   Haszprus   |   bme
(Ez egy insider bejegyzés) Valaki érdekes információkat akart kideríteni a blogomon

recent_searches()
szglab 
szglab egy az egyben 
szglab koppintották 
szglab koppintás 
szglab nyúlták 
szglab4 
szglab4 link 
szglab4 innen
Az illető egyébként ezt kereshette… A dolgot a blogomon sosem kommentáltam.
Haszprus

Keresztelődés :)

©   Haszprus   |   bme
- Figyi, nem csinálnál nekünk ilyen fotorealisztikus ábrákat a labor projectünkhöz?
- És akkor ez nekem ilyen nonprofit lenne?
- Hát, igen, de majd segítünk neked a kódban amikor eljutsz az szglab4-ig… Ha még itt leszünk a BME-n…
Haszprus

Tanárkomparátor

©   Haszprus   |   fotózás élelmezés bme
Opre két fele közti szünetben belekezdtem egy olyan mondatba, hogy "Tisztára olyan mint", és be sem kellett fejezzem, (privacy power) magától vágta rá, hogy mint S.E! Itt a nagy tanárkomparátor leleplező képsorozat:


Természetesen ebben semmi negatívum nincs.


Ez itt ilyen tiszteletadós game (amivel a harmadik héten nyilván már semmi gondom nincs, ki ne tudna beleszokni egy ilyen helyzetbe? mindenbe bele lehet szokni)
Vegyük észre hogy a terem felső (jóval nagyobb kapacitású) részében alig vannak már emberek, szvsz az 517 tárgy-hallgatóból 200-nál többen már nem voltunk jelen, bár ezt csak így tippre mondom a terem teltsége alapján. Az is látszik hogy akik benn vannak azok alapvetően minél előrébb koncentrálódnak (kihangosítás hiánya ugye). Egyébként kihangosítás hiányának ellenére kurvanagy alapzaj volt ma. Ja, és annak ellenére, hogy csak a hallgatók harmada volt benn.

Az első sorban ülők szünetről hotdogokkal és hasonló stuffokkal tértek vissza, amit az előadó ofkorsz nem díjazott, és ezen véleményét igen hosszan kifejtette. Hát első sorban mondjuk én egyetlen órán sem ennék, szóval ez ilyen dolog, a tanárnak igaza volt, meg kell hagyni. Minden esetre az egyik csaj azért 45 perc kemény, kitartó munkával megette a hotdog kb. kétharmadát.

Azt javasoltam hogy flashmob gyanánt meg kéne játszani hogy egyik órán kezdjen mindenki enni


Depón ilyen dolgok voltak…


Tegnap ilyet kajáltam, iszonyat jó volt.


Találkoztam ma MDanival is (volt oszt.társam) az E épületben depo előtt, alig ismertem meg, igaz, ez inkább a remek látásomnak köszönhető. Természetesen ő sem hisz a 48 kreditben Na majd meglássuk.

Betolok én is egy hotdogot aztán goto algel, szaron nem hiszem hogy maradok, de majd meglássuk. Holnap tanítási szünet, halleluja, egész nap tanulhatok, végre!