fejlesztés - 2005 április - 5 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

XML, XSLT

©   Haszprus   |   fejlesztés történelem
Ítraktam az offline naplómat xml/xslt-be. Mekkora atom ez a technológia, de komolyan, tökyó. Eddig nem ismerkedtem vele, de valószínűleg nyáron belevetem magam. Mert gondolom nemcsak annyit tud, mint amennyit most megismertem belőle. Kliens-oldali sorting meg mindenféle. Egyelőre azt nem találtam meg, és időhiányban most nem is tudok ezzel pöcsölni, hogy az xslt-ben pl. két html tag között miért nem hagyja meg a szóközt (pl. két egymást követő link között... elég tré). Ha tudod, írd meg nekem, plz, thx.

Ja a másik tré dolog amire nem találtam megoldást és gyanítom hogy nem is lesz: ha az xml alapú weblapon kattintok egy linkre, majd nyomok egy vissza gombot (tehát visszamegyek az xml-re), akkor sajna a lap tetején találom magam, akárhol is volt a link

A harmadik tré dolog, hogy 5 perces research-öm alatt nem találtam megfelelő xml->html konverter progit, amivel egy megbízható, talán kellően időtálló formátumba tudnám zúzni a stuffos szigorkát. Ha ilyet ajánlanátok akkor plíz ne a google által elsőnek kidobott akármit, hanem olyat, amit ti magatok is kipróbáltatok és működőképes

Haszprus

Blog postüberlimiter

©   Haszprus   |   bme fejlesztés történelem
A megszokottnál jelentősen ritkábban fogok jelentkezni. Egy meglehetősen kiterjedt szabályrendszert kreáltam arra vonatkozólag, hogy mikor publikálhatok új bejegyzéseket (ez volt az oka, hogy hétfő óta nem írtam), és mikor érhetem el a blog júzerfelületét. A hozzászólásokról értesítő emaileket a mai nappal kezdődően letiltottam. Mindezek célja, hogy több időt tudjak fordítani azon dolgokra, amikre szükséges.

Azon felül hogy a hétnek számos napján hazaérkezésem után egyszerűen bealszom és így csonkítom saját időmet, sajnos irdatlan időmennyiséget b#szok el mindenféle dolgokra a monitor túloldalán is, ezek egyike a blog, a többit pedig nem áll módomban szabályokkal kontrollálni, marad tehát a bloglimitáció.

Tegnap Anal2 ZH2 volt, szerintem nem sikerült olyan rosszul, mint ahogy a ZH előtt gondoltam (persze majd csak jövő héten derül ki ténylegesen). Volt fony kiszh is, ahol a feladatot sikeresen megint félreértelmeztem, mint a másik két kiszh esetén is, kib#szottul idegesítő hogy az összes kiszh alapján lamzor vagyok, a nagyzh alapján pedig nem. Végül most depo zh-ról jövök, amire kőkemény 3 órát készültem a keddi konzultációval együtt, ennek megfelelő lesz a zh-eredmény is. Bár szerintem a prolog rész nem lett rossz, de mivel mindkét témából 40% kell, ezért a prologgal kitörölhetem.

Haszprus

Mire való ez az oldal?

©   Haszprus   |   fejlesztés
Ilyen privmsg-et kaptam a blogomon, a blogommal kapcsolatban:
Helló!most ne nézz hülyének, de fogalmam sincs, miért jöttem erre az oldalra, és bár lelkesen figyelek, nem tudok rájönni, h mégis mire való ez az oldal!?
Most így hirtelen nem tudnám kellően jól körülírni a dolgot, de valami alkotói (ld. saját blogmotor) és publicitásvággyal lehet összefüggésben.
Haszprus

Blog postlimiter

©   Haszprus   |   fejlesztés
Tudjátok limitálom a saját posztolási lehetőségeimet a blogon, most annyira berandomizáltam hogy melyik nap hányat posztolhatok hogy fogalmam sincs hogy is működik már a limitálás Random időközönkénti postolás várható

Update 00:34: úgy néz ki ma írhatok még egy másik postot is.

Update 00:39: ja és kivettem a blogomat meg az adminfelületet a Kedvencekből is hogy legalább ne b#sszon az ideg egész nap amikor a Kedvenceket 'legördítem', hogy váá blogolni kéne de nem lehet.
Haszprus

Blog

©   Haszprus   |   fejlesztés
Egy időben én is foglalkoztam azzal a gondolattal, hogy több személyessé tegyem - írói oldalról - a blogomat. De az onnantól kezdve valami merőben más volna. Közszolgálathoz nincs kedvem, egy ideje.