barátok - 2005 - 32 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Éjszakai túra?

©   Haszprus   |   12e barátok éjszakai túra túra

Nyitottam egy topicot az osztályfórumon még rögtön a sörözés után hova kéne menni? címmel, mindenféle szervezési javaslatoknak, elsősorban 2006 nyárra, illetve a tavaszi félévre. És felvetődött az éjszakai túra, mint olyan Óriási ötlet! Tökre rápörögtem a témára, egyszer 2004-ben éjjel mentünk valami búzamezőre, az überpara volt, erdőben meg még durvább lesz. Ha más nem, akkor én feltétlen megszervezem!


Elindultunk a nagy semmi közepébe, de kezdett parássá válni, amikor tőlünk nem is oly' messze felcsillant egy szempár... Ideglelés

Voltál már éjszakai túrán? Mi a véleményed?

Update 2005. nov. 13. 00:20: 2006 február 4-12 között mindenképpen megszervezem (BME reghét) KIRÍLYSÍG (feltéve h nem lesz hó)

Haszprus

Tömegrendezvény vs zártkörű parti

©   Haszprus   |   barátok

Meg kell mondjam, lényegesen jobban bejönnek az alacsony létszámú partik, mint a tömegrendezvények. Csak hogy értsük miről beszélek, alacsony létszám: 3-5 fő, tömegrendezvény: 10 fő. Persze attól is függ, hogy mi a program. Bizonyos létszám fölött egy sörözés például nem lesz jobb. Egy sörözés az ugye dumálás, csak nem úgy hívják. 6 vagy annál több embernek már nem-igen lesz türelme sosem kivárni, megfigyelni hogy a másik mit mond (hisz mindenki túl kicsi időszeletet kap), elkezdenek maguk közt beszélgetni, és így automatikusan visszabomlik a parti tulajdonképpen 3-4 főre, még ha az est folyamán cserélődnek is a tagok. Van tehát értelme görcsösen ügyelni a nagy létszámra, illetve egyáltalán kitűzni célul? Tartok tőle, hogy nincs, csak az emberek ezt szokták meg.

Am I right?

Haszprus

Sör @ pizza-pazza

©   Haszprus   |   12e 350d barátok buli fotózás

Na, egy kurvajó sörözésen vagyok túl. Kb. minden évben rendezünk valami összejövetelt a pizza-pazzában, legutóbb 2004. október 30-án, azaz pont egy évvel ezelőtt voltunk. Spooky. Node, szerintem mind közül ezen éreztem magam legjobban, istencsászár volt, talán azért is mert még abban sem voltam biztos hogy egyáltalán menjek-e, és kellemesen csalódtam, pláne annak ellenére, hogy valaki pont a parti előtt 2 órával mondta vissza a megjelenést.

Haszprus

Sörözzek-e?

©   Haszprus   |   barátok bme

A szituáció: még nem készültem rá szinte semmire semmit, és holnap után szghálók zh. (Tegyük hozzá hogy holnap 18 körül jövök haza) Vasárnap egy kérdéses sörözés a jedlik2002e-vel. Jövő csütörtökön algel zh (bár van aláírásom, de egyrészt for fun, másrészt átlagolják a vizsgával a zh-eredményt, ha jobb a zh), pénteken MI zh, szombaton tanítás, utána keddre assembly progi mérés2-ből pedig nem nagyon esett le hogy hogy is van ez az asm. Szóval a kérdés hogy befér-e az a sörözés. Komoly aggályaim vannak, nem tudom, és amúgy sem élek-halok az ilyen zárt, füstös helyiségben töltött sörözésekért, őszintén szólva.

Ma eddig 47 komment a blogon. Killer.

Haszprus

Nagymaros-Zebegény

©   Haszprus   |   12e 350d barátok túra

Szóval a mai trip több szempontból sem hozta azt, amit vártam tőle. Nagyon rossz volt az idő (közel végig esett, általában gyéren, de a végén már erősen), és sajnos kevesen is voltunk, a fegyverekről, hadseregről és filmsorozatokról szóló kvázi egésznapos beszélgetési témához pedig outsiderként nem sokat tudtam hozzátenni. Ezzel együtt nem volt rossz, határozottan megismétlendő, nagyobb létszámmal, valami elfogadható időben.

Fenti képek közül 3 db nem az én gépemmel készült (próbáljátok kitalálni hogy vajon melyikek) és néhányat triviálisan nem én készítettem, bár az én gépemmel készült. A nap folyamán általánosan ISO400-1600 között mozgott a skála, sajnos.

Haszprus

Kifogások végeláthatatlan listája

©   Haszprus   |   barátok bme éjjel első haszprus idézet

Hát megint nincs jó kedvem és fel is ment 120-ra a pulzusom egy-két dolog miatt.

Létrehoztam az osztálynak egy fórumot phpbb alapokon (részben NeoXon hatására), és első hozzászólásként becopyztam azt a levelemet, amiben részletek vannak a szombati kirándulással kapcsolatban. Az eredeti levélben szerepelt egy névlista arról hogy kik jönnek, kik nem tudják, kik nem jönnek. Ezt a listát a fórumban kiegészítettem még azzal, hogy ki miért nem jön.

Na lássuk, milyen érvelések hangzottak el.

  1. mostanság kevés a szabadidő
  2. suli
  3. éjjel 3-ig meló
  4. nem lesz itthon
  5. bnővel túra
  6. suli
  7. focibajnokság
  8. röpi kupa

Mint látható, kifogásokból kifogyhatatlan a lista, azt hiszem ékes bizonysága ez annak, hogy mi már sosem fogunk tudni nagylétszámú bármit is összeszervezni.

Ahogy VDavid fogalmazta egyik nap icq-n:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
én nem a szélességi barátkozás híve vagyok hanem a mélységié
VDavid
Szerintem először szélességileg érdemes barátkozni, h olyat találj, aki érdemes a mélységire.
VDavid
És akkor az mélyebb lesz, mintha nem megfelelő emberekre fecsérelsz csomó energiát

Ez csak egy összetevője a 120-as pulzusnak, úgy érzem a bme-s dolgaim is kezdenek szarul alakulni, de lehet hogy ezúttal is csak a pesszimizmus beszél belőlem.

Haszprus

Levlista vs fórum

©   Haszprus   |   12e barátok

Szerintetek egy osztálynak a levlista vagy a fórum az ideális kommunikációs csatorna? Valami indoklással.

Nekem nyilván megvan a véleményem de nem akarom befolyásolni a válaszaitokat.

Haszprus

Sok a duma!

©   Haszprus   |   barátok

Két nap egymás után 37-37 kimoderálatlan komment a blogon, whow.

Létrehoztam az osztálynak egy külön chatlistát, mert van aki számára elszabadult a pokol, a századik üzenetnél járunk már szeptember 28 óta, igaz ennek nagyrészét egy ~6 fős társaság termeli ki.

Haszprus

Túraszervezés never ever

©   Haszprus   |   12e barátok

A tököm tele van a túraszervezéssel. De komolyan. Hálátlan egy célközönséggel van dolgom, az a baj.

Régen miből állt egy túraszervezés? Én nem szerveztem semmit, de tudom nagyjából. A gimit ne is említsük, ott triviálisan egyszerű volt. Gimi utáni első évben? Na ott a következőképp: emberünk meghirdet egy tetszőleges napot nyáron hogy strand, a legtöbben nem dolgoztak még, és nem voltak más baráti köreik. A meghirdetés ingyentelóról 40 sms kiküldését jelenti. Emberünktől hallottam a panaszkodást, hogy a ráta az, hogy 40-ből 20-an nem reagálnak egyáltalán semmit, és csak 10-en jönnek.

Rizikó, fejfájás? Nincs, hiszen 10 emberrel garantáltan megvalósítható a strand.

Ehhez képest hogy néz ki manapság egy bármi szervezése? Először is küldök kb. 20 embernek mailt, hogy ekkor meg akkor túra. Azonnali reakció nincs, de nem hagyom ennyiben, msn-en és icq-n még aznap megszondázom akik feljönnek netre, és hosszas csetek árán megtudakolom rendre a következő infókat:
- még nem tudom
- lehet hogy jövök
- attól függ nem kell-e otthon segítenem (wtf??? egy évben egyszer van túra bazze)
- jövök, ha leszünk elegen
- én is jövök, ha leszünk elegen, és hozok még vkit, de nem veletek megyünk és csak ott találkozunk veletek. már ha egyáltalán jövünk.

Van ember, aki fontos lenne a túrán, de lehet hogy nem kapja meg a mailt. Ez egy darab ember. Küldök hát sms-t neki. Válasz? Nuku. Zéró.

Tehát: van kb. 2-3 ember aki biztosra ígéri magát. 2-3 emberrel nem szervezünk túrát, ez nyilvánvaló, tehát kapásból a 2-3 ember se biztos. És akkor az utolsó napig remeghet az ember gyomra, hogy vajon mi a fasz lesz, jönnek-e a többiek vagy sem, lesz-e túra vagy sem, utólag beolvasnak-e neki azért amiért túrát szervezett és végül nem lett semmi az egészből.

Én csak azt nem értem miért esik olyan kibaszottul nehezére mindenkinek hogy leírja 2 sorban hogy mitől függ az hogy jön-e. Ez nem privát ügy, mivel nagyjából elég jól meghatározza, hogy milyen eséllyel lesz jelen az illető.

Haszprus

jedlik2002

©   Haszprus   |   barátok első haszprus idézet strand

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
eddig 13 levél a jedlik2002-n
Haszprus
má mindenki irl meetinget akar. reméltem h ez lesz, ezér hoztam létre a listát egyébként, újra közel hozni azokat akik a távolság miatt nincsenek beszélőviszonyban sem, noha régen marha jóban voltak
Haszprus
mer azér mi nagyon jóban voltunk, az első 2 évben érettségi után volt egy csomó kirándulás strand diszkó tábor..
A blogon ennek csak egy csekély része van dokumentálva, részben mert 2002 és 2003 nyarán még nem blogoltam, részben pedig mert ezek legtöbbje nem volt dokumentálható (strand, diszkó). A private galleryn több archívumra lelhetnek a kiváltságosok. 2004-re, sőt 2005-re is jutott egy-két program, de ez már elég szegényes volt a korábbi évekhez képest. — a szerk.
Haszprus

Osztálylista

©   Haszprus   |   12e barátok bme történelem

Elkezdtem szervezni a régi osztályom levlistáját. Maybe megkönnyít majd egy-két dolgot, legrosszabb esetben pedig nem. Ahogy hallom, a nálunk fiatalabb osztályokban remekül üzemel a dolog.

Update 22:24: (Részben az első két kommentre válaszul) Igazából nekem lenne kedvem (az osztálytársaim voltak az utolsók akik képesek voltak programokat együtt megszervezni ill résztvenni dolgokban) de úgy tűnik a legtöbben az érettségi után 3+ évvel úgy vannak vele mint ti. Mindegy, a listát megcsinálni nem volt meló, és ha netán összejön általa valami, annak akkor lehet örülni.

Ami tuti, hogy hallottam már más helyekről hogy ez a dolog működőképes. Lehet hogy ott jobb közösség volt, nemtom.

Az a jó, hogy ha tök fölöslegesen hoztam létre a listát akkor sincs semmi.

Valójában azonban az a helyzet hogy legtöbbjükre nekem sincs semmi szükségem. Jól érzem velük magukat, de nem hiányoznak az életemből. A konkrét személyek. A programok, kirándulások, táborok, bulik viszont igen.

Nyilván itt a bme-n kéne valami társaságot összeszervezni, de nehéz ügy, az emberek nem ismerik egymást, és nem kötődnek egymáshoz olyan szinten, mint gimiben. És ha még vannak is barátságok, ezek akkor se fognak össze 2-3 embernél nagyobb csoportokat.

Arról már ne is beszéljünk, hogy aki esetleg vidékről jár be, az egy rövidebb hétvégi összeröffenésben valszeg igen kis eséllyel lenne benne.

Haszprus

Szépségverseny és borosta

©   Haszprus   |   barátok life

[Haszprus] WiZARD most írt sms-t hogy menjek rióba mer szépségverseny van
[Haszprus] felhívom mikor. mondja má megy. mondom meddig. nem tudja. FAKK
[Haszprus] itthon ülök borostásan fürdetlenül, szal ez így is marad mosmá
[Balage] rió suxx
[Haszprus] szépségverseny rulz, rió rulz
[Haszprus] rióban még alapból is szép csajok vannak!
[Balage] jah persze
[Balage] kurvák
[Balage]
[Haszprus] so what
[Haszprus] gondolkodtam h fél óra alatt odaérek ha kibaszottul kapkodok de lehet h addigra vége is van, mer ntom milyen verseny ez, lehet h csak a helyi csajokat versenyeztetik a diszkó közönségéből nem derült ki
[Balage]
[Haszprus] ha ezek után WiZARD hajnal 5-kor jön fel irc-re h "na végre vége a szépségversenynek", akkó kibelezem
[Haszprus] fáradt a szemem órák óta
[Haszprus] el is tépek aludni

Haszprus

Copacabana beach + Szexkorona 2005

©   Haszprus   |   350d adult fotózás

(ISO 1600, kézből - 1/13s, f3,5)

Update 05:06: ez is volt (a következő néhány pixelen 18+ content következik, tekinteted alább helyezésével elismered hogy 18 éves elmúltál. A képek felrakásával kapcsolatban pozitív és negatív véleményt egyaránt meghallgatok, mind a hozzászólásokban, mind privátban, mindpedig a szavazógépen):

(ISO 1600, kézből, általában 1/100s, f5,6, beépített vaku + helyi reflektorok, többnyire 70*1,6 - 125*1,6 mm. Mindegyik kép zajszűrt, vágatlan, kétszeresen unsharp maskolt.)

Meg ott voltak még ilyenek hogy győzike, rokkerzsolti, szigetiferenc, mayagold, kovi, meg mittomén, róluk lusta voltam képeket felrakni (meg minek). Nem maradt meg bennem a fenti hölgyek neve de tekintve hogy ismert p0ndrósok - állítólag - így ha valaki vágja a (művész)nevüket, bedobhatná az infót a közösbe.

A meghívásért & vip részlegért thx 2 WiZARD, akinek a fotóit majd a mellesleg programmagazinon csekkolhatjátok az eventről, ha vkit érdekel ilyesmi (a látogatottsági adatok alapján akadnak ilyen emberek).

Még gondolkodom kimenjek-e a mai légibemutatóra.

Haszprus

Csobánka-túra

©   Haszprus   |   12e 350d barátok fotózás túra
Múlt hét kedden kezdtem szervezni egy túrát vagy strandot a mai napra. Akkor még nem lehetett tudni, hogy milyen idő lesz. Végül túraidő lett 9-25 fok között, elvileg záporral, gyakorlatilag anélkül

Sajna sokan nem értek rá előzetes egyeztetések ellenére, úgyhogy csökkentett létszámmal (Gabi, Zsófi, ScoobyZoli, Haszprus), de szerencsére megtartottuk a túrát Csobánkára. Vagy Csobánkáról, ahogy tetszik. Királyság.

Haszprus

Sh*t

©   Haszprus   |   barátok life
Egészen örülnék az ausztriai 3 napos rafting-meghívásomnak ha nem pont akkor lenne kreszvizsgám, amit nem halasztok, meg egy eü tanfolyam is. Argh.
Haszprus

Velencei-tó

©   Haszprus   |   12e barátok buli fáradtság strand túra

Mentem aludni.

Update 2005. júl. 31. 01:52: Sikerült két nap ébrenlét, azon belül egy elég intenzív testmozgással járó nap után aludnom nem kevesebb, mint 3,5 órát. Jessz. WTF? Igazán örültem volna ha legalább 8 órát sikerül aludni. Viszont az elalvás, nos, igen, az mindig így kéne menjen.

Nem tudom ráncolni a homlokom, pontosabban tudom, de olyan fájdalommal jár, hogy nem éri meg.


Az egész ott kezdődött hogy 18-án, hétfőn, felkerestem Norbyt hogy szerinte mit lehetne csinálni. Ugorjunk az időben 31-ére, szombatra. 7:50-re hirdettem meg a találkozót a Déli pu jegypénztárához. A sorokat nem fotóztam le, de lehet hogy érdemes lett volna. 31-ére ill. a környező napokra melegrekordot ígértek, valami ehhez hasonlót kaptunk is, marha jó idő volt, és a nép is kitódult a strandra. Annyian voltak hogy eszem-faszom megáll. A Velencei-tó strandját (Velence vasútállomás) durván alulméretezték ehhez a terheléshez képest. Nemtom máskor mi a helyzet, de egy nyomorult sörért, gyrosért, vagy éppen jégkásáért minden egyes alkalommal fél órát álltunk sorba.
30-an állnak a sorba,
mindegyiknek egyenként a kurva anyja
(Belga - Kalauz 2)
Überbrutál. Egyik ilyen alkalommal el is kezdtünk focizni a gumilabdánkkal, amivel a vízben szórakoztunk elég sokat. Nem kellett sok idő, bevontuk a környékünkön állókat is a játékba, lyukas lábainknak köszönhetően

Pénztárhoz érvén itt vettünk két sört, amihez ajándékba adtak egy adag sós mogyorót. Ha azt megeszed, garantáltan állhatsz is be a sorba újból, sweet lépés.

Ami azt illeti, elméletileg 9-en voltunk lenn, gyakorlatilag a társaság két csoportban ment le: 4 fő kocsival (Daneex + Marcsi, Giorgio19, Ben's), 5-en vonattal (Norby, Gandalf + Zsófi, Mike, Haszprus), és az eltérő érkezés és egyebek miatt két külön helyre táboroztunk le, aztán ez a két csoport nagyjából egész nap megmaradt. Nem mondom, hogy sajna, mert ennek, és kialvatlanságom ellenére atomjó volt az egész nap.

Még ilyet, sokat. Már el is kezdtünk dumálni a következőről.

Haszprus

Schönherz panoráma újra

©   Haszprus   |   350d fotózás


A nagy képek 700 KB-osak és 2048 pixel szélesek. Very special thx 2 VDavid aki a fotózásnál nem kicsit segédkezett Csekkoljátok a spéci állványunkat Nem volt egyszerű összerakni (A képen kevésbé látszik de az asztal egyik lába a levegőben van, és biztonság kedvéért egy tálcával van alátámasztva, amit pedig egy újabb szék egyensúlyoz, ami viszont megint egy székkel van alátámasztva mert az se fért az alsó asztalra )



Haszprus

Mostanság

©   Haszprus   |   barátok fotózás life
Elég sok elfoglaltságot generálok magamnak ezekben a napokban, úgyhogy se filmnézés, se blog nem nagyon fér be. Van mit írni, de majd még rágni kell magam ezen. Na jó, szóval vettem egy Canon 350D-t*, járom a várost, fotózgatok, vezetek, ma reggeltől újra beülök kresz elméletre, újra fotózgatok, majd vezetek is, ilyesmi. Meglátogattam Norbyt a melóhelyén, irl-kapcsolatok felelevenítése céljából (a gépen keresztüli kommunikáció már nem akkora fun mint anno). Kéne már valami összeröffenést szervezni (túlélőtábor, ilyesmi). Hamarosan.

(* egy dolog hogy a nikon coolpix 885-öm már 3,5 éves volt, másik viszont hogy élete során egyre szarabbá vált a működése, volt rajta obicsere (garanciálisan), attól még szarabb lett, stb, már olyan fakó és homályos képeket csinált hogy fél éve semmit se volt kedvem fotózni vele azon kívül hogy egyébként is elavult.)

Német és angol tanulásról anyagi okokból letettem.

Kellene venni állványt (a mostani álló helyzetben egyszerűen nem bírja megtartani a 350D-t), meg compact flasht, az 512 MB nagyon szűkös. Gondoltam elsőre. Aztán annyira nem is, ha ilyen egynapos valamiről van szó. Legalábbis éjszakai fotózáshoz nem. Egy óra alatt ellövök kb. 15-20 képet, barangolok éjjel max 2-3 órát, szóval belefér a keretbe. Egy objektumról nem kell általában több képet lőjek, mert elsőre sikerülnek. Kellemes. Jó gép, bejött, bár első nap visszavittem hogy hibás az autofókusz, de kiderült hogy az A-DEP mód nem az igazi, vagy csak én nemtom használni. Nemtom mi a szitu, az A-DEP még mindig nem az igazi, cserébe nem használom.

És kéne vennem egy kondibérletet is (2500 Ft!) 18 óra körül valamelyik nap, csak ilyentájt nem vagyok a sch környékén.

Ja akarok majd onnan csinálni egy panorámafotót is, csak problémás a dolog mert kéne valaki (VDavid) akitől lehetne lövöldözni nyitott ablakon keresztül Voltam fenn pénteken, de csak a publikus, nyithatatlan ablakon át tudtam lőni, hadd ne mondjam milyen redvás volt, szóval az alábbi képek csak úgy zárójelek közt értelmezendők…

Haszprus

Új oktató + plázaboykodás

©   Haszprus   |   kocsi life
[13:18] [Haszprus] voltam ma gépkocsi-ellenőrzés-oktatáson találkoztam az új oktatómmal, voltam a sofőriskola központjában, kértem új tananyagot, voltam a mammutban, extreme digitalben, fogdostam bekapcsolt 350d-t, meg ipod minit, voltam saturnban, meg valami sony boltban (mammut1), elbeszélgettem egy sony-s eladóval a plazmák meg lcd-k felbontásáról, a technológia irányáról, bluray, stb, tök király, a csákó tökyól képben volt a
[13:18] [Haszprus] dolgokkal. ja meg az extreme digitalben egy csajt kérdezgettem a 350d-ről és az is tökre képben volt, szeretem az ilyet. voltam dockyard islandsben, felpróbáltam 4 inget, de nem jöttek be magamon, aztán hazajöttem légkondis busszal
[13:31] [Balage] én aludtam: )
[13:31] [Balage] milyen légkondis busz?
[13:31] [Balage] nincs is olyan
[13:31] [Balage]
[13:40] [Haszprus] van, 86os meg a metrópótlók is olyanok (voltak?)
[13:45] [Balage] csak a buszvezető fükle az, nem?
[13:47] [Haszprus] nem
[13:47] [Haszprus] légkondis az egész
[13:47] [Haszprus] vagy marha szar a vezetőfülke szigetelése ÍÍÍÍ
Haszprus

Analkorrep

©   Haszprus   |   barátok bme life

Különben volt ma itt Mr.Happy Mainframe és nyomtam neki egy kis anal2 korrepetációt. Durva, mi? De azért éreztem, hogy van még hova fejlődni szigorlatig. Nem kötelező persze, de a lehetőség adott.

Utána toltam egy kis veszélyt az utakra, nem hagyom nyugton sem a gyalogos sem a motorizált lakosságot. Holnap is hasonló terrortámadás a terv. Kis város, kis terror.

Haszprus

Hullámvonal Photoshopban

©   Haszprus   |   barátok

[23:49] [fiR3sTrtR] haszprus nemtod hogy kellene ps-ben hullamvonalszeru dolgokat csinalni?
[23:51] [Haszprus] a következő módszert javaslom
[23:51] [Haszprus] bepiálsz seggrészegre és megpróbálsz egyenest húzni. kész
[23:51] [fiR3sTrtR] megfontolando
[23:51] [Balage]

Haszprus

Anal korrep helyzetjelentés + the überblog is back

©   Haszprus   |   bme fejlesztés

Hétfőn volt egy anal2 korrep by Carl0s [részt vett még MikZol + vmi negyedik gyerek], aminek tegnap átnéztem az anyagát. Hasznos volt, megtanultam körintegrálni. A tegnapi algel vizsgára nem mentem el, majd jövő héten az anallal egy napon. Húzós lesz. Ma reggel volt egy anal korrep többes integrálokból [ahol részt vett még Orca] de a srác aki azt bevállalta, elég pofátlan módon kb. lószart se értett az egészhez (nem baráti alapú korrep volt, mert úgy simán elmenne). Utána tartottam körintegrálból egy kis magánkorrepet, ha már egyszer megértettem

1 óra szünet, délután újabb 3 óra korrep [= gyorstalpaló] a hétfői csapattal. Nem volt rossz, bár a Laurent sor nem igazán esett még le, tekintve hogy magával a sorfejtéssel bajom van, és lusta is vagyok átnézni. Na mindegy így ma eddig 6,5 óra analnál járunk ami elég tekintélyes mennyiség

Még mindig hiányzik pár ismeret gimiből

Azt gondoltam, időnként vissza rakom az admin felületet és benyögök pár szót, hogy örüljetek, szóval a blog mostantól nyitva van, bár nem fogok túl gyakran postolni még így se.

Igazából frankó lenne teljes féléveket ilyen gyorstalpalókkal vagy ha úgy tetszik, szintfelhozókkal teletűzdelni, mert marha hasznosak, lényegében két nap alatt megtanulja az ember azt amit itthon három félév alatt se

Ja egyébként a szaromból következően szeptemberben mehetek digit szigorlatra és ha minden jól alakul akkor még a másik két szig is a nyakamba hullik.

Haszprus

Kirándulás jövő hétvégén

©   Haszprus   |   barátok túra
Ex-kirándulós csapatomról helyzetjelentés:
Sziasztok!

Az a helyzet, hogy jövő hét szombaton, ami asszem 16-ára esik, KIRÍNDULNI megyünk

Hová? Mennyi időre?

Én vagy a Börzsönyre gondoltam...de a Bakonyban is vannak szép helyek. Sima, egynapos, fullos parti lesz, új túraútvonallal

Remélem ráértek jövő hét szombaton, és ha kinéztek az ablakotokon, látjátok, hogy jobban nem is tudnátok eltölteni a jövő szombatot, mint a természet lágy ölén

Na erre se megyek bazze. :'( Félév 4 überroxx. Remélem a következő félévi kreditstratégiámat sikerül úgy alakítanom hogy ne adjam alább és mégis lájtosabb legyen az egész.
Haszprus

Életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete

©   Haszprus   |   barátok bme haszprus hwsw idézet
Tegnap 22 óta próbálunk ketten-hárman SzaMa cvs szerverére bekonnektálni. Most saccolok, 3 órán át a konnektálással próbálkoztunk tegnap meg ma, különféle hibaüzenetek, firewall kutatás, beállítás, tesztelgetés, I/O error, cannot connect to host, több programmal való kapcsolódási kísérlet, satöbbi hibaüzenetek után így végződött a sztori:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
wrong password, na egyre jobb
Haszprus
AHHHHHHHHHHH
Haszprus
JESSZ
Haszprus
látom a fájlokat
Haszprus
és a tűzfalam is jól be van lőve
Baba akkor mar nyert ugyed van
Haszprus
pezsgőt bontok
Haszprus
ez volt életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete
Baba mi volt a trükk?
Haszprus
szerintem az hogy átírtam Marcell ip-jére a geek.com-ot
SzaMa
[censored_for_blog].is-a-geek.com
SzaMa
pedig ez rám mutat
Haszprus
aha hát akkor a kötőjel helyett pontot írtam
SzaMa
lehet, hogy elcacheelte valamelyik geci program
Haszprus
sőt most nemtom te írtad-e el de eddig Geri meg én is ponttal próbáltuk
SzaMa
Geri hogy áll
SzaMa
BAZMEG!
SzaMa
én írtam el
SzaMa
1000 bocs
Haszprus
király
SzaMa
faszom, hogy 0 a hamming távolság
Gergo__ hmmm...
Haszprus

Este buli a Geronimoban

©   Haszprus   |   barátok bme buli
No time for such things, which is pretty sad, however I was the one who chose bme instead of life. Bizonyára van grammar error is mert ezer éve nem gyakorlom az angolt sem passzív, sem aktív formában.

65p lett az anal zh-m ami kellemes, ha azt vesszük alapul hogy mennyi időt fordítottam rá és hogy a készülés utolsó fázisa előtt meg is betegedtem szóval nem fejeztem be (abból az anyagrészből írtam is egy szép 1/18 pontos feladatot). Persze mondhatnánk hogy harmadjára ez elvárható, de igazából nem, és amúgy is egy extrém helyzet ez a harmadik menet… (ld. akkreditáció = legnagyobb fasság a földön, bizonyos helyzetekben) Mindenféle további mentegetőzést elhagyva azt mondom hogy 75 ponttal elégedett lettem volna, de ez is sokkal jobb mint az aláírás által defaultból nyújtott 40 pont. Kell a jó átlag, nagyon.

[16:35]<Haszprus> buli van ma a geronimoban (old schoolmatez). kedvem is lenne. következtetés => nem megyek mert bme rulez. [16:41]<Balage> következtetés => gáz Felhívtak a sofőriskolától, hogy be akarom-e fejezni a vezetői tanfolyamomat, és menjek be konzultálni a központjukba ha igen. "Sajnos" ugyanazt az oktatót már nem tudják adni akinél anno voltam. Hát, a probléma ott rejlik, hogy nem igazán érek rá erre se, pedig ebben mondjuk már benne van a teljes zseton szal nem kéne bebukni. Ugyanakkor ha mérlegeljük hogy a bme vagy ez, és mondjuk nem fér be mindkettő, akkor nyilván bme. De lehet hogy péntekenként vezetgetnem kéne. Hát meglátjuk. Így is hulla vagyok, lemaradásaim vannak mindenből, ott a probléma, és a hardcore zh-időszak még el se kezdődött…
Haszprus

Sweetness

©   Haszprus   |   barátok idézet life
Múltkor az R-T-H-E épületeket összekötő folyosón ballagtunk mainframe-mel, előttünk pedig két sweeet csajszi művelte ugyanezt, míg el nem jutottak egy ajtóig, amit ki akart nyitni az egyikőjük, ám rossz irányba próbálkozott, szóval ilyen tipikus szőkenős sztori zajlott le előttünk.

Mainframe helyzetértékelése:

Sweetness comes with a price…
Haszprus

Konzumer

©   Haszprus   |   barátok bme élelmezés life
Voltam ma westendben hogy nézzek valami karácsonyi ajándékot (elsősorban magamnak), de nem volt semmi konkrét célom egyrészt, másrészt meg rohadtul antipatikus volt a westend belseje. Rég jártam ott és már viszolygok az üzletektől meg mindentől. Váh. Kezdek én is antiszoc lenni.

Utána belakmároztam mekiben, rég voltam már, de megtapasztaltam hogy a mekihez edzés kell, nem lehet ám csak úgy betolni egy menüt. Súlyos gyomorfájással torolta meg magát a mcroyal menü.

BSZ gyakiv után eldumálgattunk Imoval a bme-s dolgokról, hát, kemény az élet, kemény lesz a köv. félév, ez a félév is kemény volt - legalábbis a harmadik féléves tárgyak egynémelyike, bár én azokból még nem vettem túl nagy kóstolót. A FONY-ról továbbra is azt remélem hogy lájtos lesz, vagy legalábbis szeretni fogom (automaták, reguláris kifejezések, már eleve jól hangzik), de majd meglássuk, sokan másként vélekednek.