bme - 2005 június - 18 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Összeomlás

©   Haszprus   |   bme
Akármennyit is tanulom az oprét egyszerűen nem tudom megválaszolni a kérdéseket. Szememen be, fülemen ki, vagy valami ilyesmi módon áramolnak át rajtam az olvasott opre anyagok. Arról nem is beszélve hogy a kinyomtatott depo úúúúúúristen mennyi, marha sok anyag.

Voltam fodrásznál, megint szarul nyírták le a pajeszomat (fél centis eltérés a két oldal között), de mindegy, nem érdekel, egy év alatt megedződtem hogy miféle fodrászok vannak a környéken.

Algelből pedig betetováltattam az aláírásomat az indexbe.

Nem hiszem hogy meglesz a 4,0. Kb. jövő hét kedden kiderül.

Most pedig ülve elaludnék.
Haszprus

Elmaradás

©   Haszprus   |   bme
Tegnap 1,5, tegnapelőtt 1,8 órát tanultam. Bajok lesznek. Elkezdtem kinyomtatni a depo slide-okat mert tudom hogy bekapcsolt géppel, pdf-ből olvasva teljesen esélytelen hogy az ötödik oldalnál tovább jussak.

Update 04:22: na kész a nyomtatás, de kicsit elbizonytalanodtam a mennyiség láttán...
Haszprus

Opre-túladagolás

©   Haszprus   |   bme
Remélem nincs olyan hogy opre-túladagolás mert akkor megszívtam. Éjjel 2,46 + nappal 0,62+1,47+1,8 = total 6,35 óra.

Ezt egy all-time-low látogatottsággal háláltátok meg nekem. Hát. Nem szép. Íllandóan fenyegetőznöm kell? Annyi engedményt tehetek, hogy nem muszáj elolvassátok a dolgokat, elég ha jöttök az oldalra mondjuk óránként.
Haszprus

Analszig most?

©   Haszprus   |   bme
Megnéztem a múlt heti analszig feladatsort, így első ránézésre 58 pont környékét tudnék összekaparni belőle. Sok elméleti kérdés van, azokra nemtok mit írni, sose tanultam definíciókat meg tételeket szó szerint, csak alkalmazni tom őket. Persze ha leírom valami parasztias fogalmazással, valszeg úgy is adnak rá vhány pontot.

Naszal a nagy kérdés hogy menjek-e szigorlatozni próba szerencse alapon szerdán? Nem készülnék rá külön, mert nincs időm (csütörtökön opre, pénteken depo). Ami miatt kérdéses az egész, hogy ezzel felborítanám a bioritmusomat megint (éjszaka vagyok ébren mostanság és egy reggel 8-as szigorlat után átaludnám az egész napot, nem csak délig), és így jelentősen megnyirbálnám az opre/depo tanulásra fordítható időmet.

Azt hiszem, ezzel lényegében meg is válaszoltam a kérdést. Az analszigre ráérek, depo+opre viszont most kell kurvajól sikerüljön, nem máskor, meg nem rosszul. Ami miatt jó lenne most menni, hogy most alapból tudnám hozni azt a pontszámot ami elég egy ketteshez vagy akár hármashoz, szeptemberre meg tutira rá kéne készüljek megint egy csomót. Mondjuk állítólag nem baj ha jelek előtt felfrissítem az analízist…
Haszprus

Anal: 3

©   Haszprus   |   bme
na 62 pont lett az analízisem which means itz gooood. volt két feladat amihez hozzá se tudtam szagolni, ergo amihez igen, azt elég jól megoldottam. nekem 55-től hármas amúgy. ennyi pontot még sosem láttam analízis vizsgán. igazából ez életem második anal vizsgája a bme-n (anal1-et is beszámítva), de az előző csak 6 pontig lett értékelve (beugró rulez).
[17:04] szevasztok
[17:04] skacok
[17:04] egy korszak zárult le ma
[17:04] átmentem végre anal2-ből  ÍÍÍÍÍÍ
Haszprus

Algel "donez"

©   Haszprus   |   bme
voltam algelen. 14.00-kor lesz vége. nem, nem a vizsgateremből blogolok, ez nem az az intézmény. (mert olyan is van)

kicsit sajnálom, mert elég sok órát rászántam erre a tárgyra, csak sajna zh után nem nagyon tudtam/akartam bent lenni (egyéb pótzh-k miatt), és egyéb tárgyak miatt időm sem jutott rá. persze ráfoghatjuk hogy minek gépeztem annyit, ez is igaz, de. na mindegy. ez most ilyen lett. nem szép de ez van.

most már meg kell csinálnom 3,5-re az oprét meg depót. jövő csütörtök és péntek.

merem remélni hogy azért az analom meglesz hármas, mert különben opre+depo 4,0-ra kellene, az viszont egy kemény menet lenne. (a 3,5 is az lesz.)

vazz. világfájdalom. ötpercenként változik a véleményem, hogy vajon meg fogom-e tudni csinálni a 4,0-t vagy sem.

kicsit azért is levert vagyok mert igazából "éreztem" a vizsgát. egy kis hajrával akár teljesíthettem is volna.
Haszprus

Vizsga előtt bealvás

©   Haszprus   |   fáradtság bme
Reggel Hajnalban egy marha szar anal konzi volt. A tanár először rosszul írt fel 4 képletet a táblára az eleje felé, aztán a vége felé is kiderült hogy valami hülye teóriája van a körintegrál bizonyos eseteiről, azt hiszi róluk hogy ha többszörös szingularitási pont van bennük, akkor a körintegrál értéke nulla. Csakhát lófa#zt, ez nem így van. Hogy lehet ilyen embert küldeni analkonzit tartani?? (Meg bizonyára gyakot is tart.) Mikor elmagyarázták neki a helyes képletet (ez eltartott legalább 5 percig), utána azt mondta: "Még mindig nem értem hol hibázik az érvelésem." Jó, nem érted, de nem úgy van, ne is égesd magad ezzel.

Anal konzi után hazajöttem, kicsit neteztem, aztán bealudtam. Mostanáig.

Holnap anal, algel. Utóbbira a vizsgaidőszakban elnyomtam 8,5 órát (igaz ebből 5 óra tömegkonzi volt), de nemtok semmit. Ja, hát épp ezért, most jövök rá. Tömegkonziból nem lehet megtanulni az algelt, hiába nagy az áttanult órák száma. Elbukom, de lehet hogy bemegyek. A depó pedig max 4-es lehet (mert a vizsgából 15 pont a nagyházi lett volna, mint kiderült). Innentől kezdve valszeg nem lesz meg a 4,0-m. Persze megint pesszimista vagyok, de mint minden pesszimista, realistának tartom magam.

Hétfőn volt egy anal2 korrep by Carl0s [részt vett még MikZol + vmi negyedik gyerek], aminek tegnap átnéztem az anyagát. Hasznos volt, megtanultam körintegrálni. A tegnapi algel vizsgára nem mentem el, majd jövő héten az anallal egy napon. Húzós lesz. Ma reggel volt egy anal korrep többes integrálokból [ahol részt vett még Orca] de a srác aki azt bevállalta, elég pofátlan módon kb. lószart se értett az egészhez (nem baráti alapú korrep volt, mert úgy simán elmenne). Utána tartottam körintegrálból egy kis magánkorrepet, ha már egyszer megértettem

1 óra szünet, délután újabb 3 óra korrep [= gyorstalpaló] a hétfői csapattal. Nem volt rossz, bár a Laurent sor nem igazán esett még le, tekintve hogy magával a sorfejtéssel bajom van, és lusta is vagyok átnézni. Na mindegy így ma eddig 6,5 óra analnál járunk ami elég tekintélyes mennyiség

Még mindig hiányzik pár ismeret gimiből

Azt gondoltam, időnként vissza rakom az admin felületet és benyögök pár szót, hogy örüljetek, szóval a blog mostantól nyitva van, bár nem fogok túl gyakran postolni még így se.

Igazából frankó lenne teljes féléveket ilyen gyorstalpalókkal vagy ha úgy tetszik, szintfelhozókkal teletűzdelni, mert marha hasznosak, lényegében két nap alatt megtanulja az ember azt amit itthon három félév alatt se

Ja egyébként a szaromból következően szeptemberben mehetek digit szigorlatra és ha minden jól alakul akkor még a másik két szig is a nyakamba hullik.

Haszprus

Algel elnapolva, további vizsgakavarodás

©   Haszprus   |   bme
Kedden négyes lett a szarom, viszont a holnapi algel vizsgát most mondtam le.

Jövő csütörtökön eszerint anal iv 8-tól 10-ig és algel vizsga 12-től 14-ig, utóbbiból utolsó alkalom. Nem egyszerű. Depo vizsgám jövő pénteken lenne, lehet hogy azt emiatt egy héttel tolni kellene, sőt biztos.

De az is lehet hogy hagynom kéne az algelt a francba (mert jelenleg semmit se tudok a zh utáni anyagból), rámenni hogy analból hármas legyek, és opréből meg depóból 3,5-ös átlagot szerezni (pl. egyik 4-es másik 3-mas). Az már kiderült az eddigi vizsgaeredményekből, hogy az opre húzós e tekintetben.

Most egy darabig megint nem frissítek.
Haszprus

Don't open before 16/06/2005 01/07/2005

©   Haszprus   |   bme fejlesztés life
Tanulnom kell. Ideiglenesen letörlöm a szerverről az admin felületet. Terveim szerint kb. június 16-ig nem írok semmit, utána meglátjuk.

Eddig 2,5 hét alatt összesen 28 órát készültem, ami botrányosan kevés. Analízisem csütörtökön lesz, gyakorlatilag két napom van rá felkészülni, mert eddig egész nap a blog statisztikáját néztem, meg más blogokat. Ez utóbbival nem tudok mit kezdeni. Az admin felület eltávolítása egy olyan jelzés értékű dolog, amiből értenem kell.

Ne legyetek netfüggők, azt mondom.

A kommentelési lehetőségemet meghagyom, 24 óránként hét három kommentet írhatok. Az új bejegyzések hiányában ez feltehetően bőven sok lesz.

Szevasztok.

Ps. magamat ismerve nem kizárt ofkorsz hogy már néhány óra múlva újra felrakom az admin felületet de azért próbálom nem megtenni

update 2005.06.11. 00:20 a nyitási dátumot július 1-re módosítom.
Haszprus

Opre majd

©   Haszprus   |   bme
Na erre az Opréra még gyúrni kell, mert éjjel megin netfüggtem. A kettes nem cél, tehát inkább nem írtam annyit hogy meglegyen. Nincs semmi önkontroll. Persze mihez képest. Egy évvel ezelőtthöz képest a megtestesült önkontroll vagyok.

Mondjuk így hogy kétnaponta alszom összesen 6 órát, nem nehéz elveszteni az önkontrollt.

Csütörtökön Anal2 és valamikorra be kell iktatnom egy oprét. Nehéz ügy.

Update 16:09: az Oprét beteszem az utolsó hétre, így nem hagyok helyet dékáni iv-nek. Ami gáz, mert az opre beugrós (szóval elég csak szar kiskérdéseket kapni és kész), dehát ez van. Ha két hét múlva mennék, akkor felborulna az egész vizsgaelosztásom, lenne megint egy háromvizsgás hetem, mint amilyen ez volt, és azt beszopnám mint állat. (Igaz, a hét felében az ablakomat cserélték, ami sokmindenre elég rossz hatással volt.)
Haszprus

Opre 10-től

©   Haszprus   |   bme
Jóreggelt mindenkinek, tanuljuk át 4 óra alvás után az éjszakát című projektünket figyelhetik meg azon kedves olvasóim, akik velem együtt felébredtek az éjjel 1-re beállított csörgőórámra. A dolog valószínűleg abból fog állni, hogy majd csak délután írok bejegyzéseket. Ezen kívül. Az a 210+50 oldal még mindig hátra van.
Haszprus

Elektro donez, 15 kredit

©   Haszprus   |   bme
Akit érdekel visszakeresheti a blogban hogy mennyit készültem elektróra, illetve nem, úgyhogy inkább leírom: éjjel 3-tól kb. 3:45-ig átnéztem egy-két dolgot, a zh utáni anyagrészből semmit. Azon gondolkoztam hogy lemondom. De nem. Megírtam és megérte mert kettes lett (elektróból kettest akartam). Viszont ennek fényében ha javítóvizsgázok valamiből, akkor az lehet hogy inkább az elektró lesz, és nem a fony. De a fony hasznosabb lenne (ld. számelm szigorlat) Ja és nem ment át mindenki elektróból bár egyéni eredményét senkinek se néztem meg, csak a jegyek oszlopra pillantottam rá, most már sajnálom.

Íllapotjelentés: 15 kredit eddig (szglab4 mérés1 fony elektro). Maximum 43 lehet. 48-ból (valszám nem).

Holnap Opre, el kéne olvasni még 210 + 50 oldalt. Zűrös, mert hulla fáradt vagyok, 2-2,5 órát aludtam éjjel. Kéne belőle ötös de már érzem hogy nem fog összejönni. Kibaszott pesszimista vagyok.

Eddig 1,5 az ösztöndíjindexem. Ha az alábbi eredményeket el tudom érni akkor már jó vagyok kellően (4,0-hoz):
anal: 3
algel: 2
depo: 3
opre: 3
szar: 3

Ehhez képest szeretnék depóból és opréból mondjuk ötöst. Opréból valszeg kizárt mert rövid a határidő, ld. fentebb.
Haszprus

Órarend 2.0

©   Haszprus   |   bme
Nagy bajban vagyok. Az összes választható tárgyam ütközik kulcsfontosságú alaptantervi tárgyakkal, ezért leadtam őket (48 kreditnyi tárgy!!!). (A kibaszott jeleket jobb helyre nem is rakhatták volna, mert így egyszerre két időpontban lévő óracsomagot zár ki)

Alig maradt kreditem.

Az órarendből kivettem azokat a tárgyakat amiket idén várhatóan megcsinálok (szóval valszám kivételével minden idei tárgyamat).

Ilyen szar lett belőle:



Nemtom mitévő legyek. Ha nemtok felvenni legalább 45 kreditet, akkor kurvanagy bajban leszek, ugyanakkor nem akarom a 2-kreditesekhez tartozó esszéírásokkal tölteni az egész félévet és vizsgaidőszakomat... (Ezen tárgyak időpontjai nagyrészt még nincsenek meghirdetve, reménykedek.)

Ja, 28 alaptantervi kredit, ennyit tudok felvenni most. Így is ebből már 8 a szakirányhoz szükségtelen, azonban sajnos ez a 8 kredit (mérés2 & MI) nem ütközik semmivel, ígyhát jobbhíján ezeket veszem fel. A fenti órarendben összesen 28+13=38 kredit látható, azonban 5 kredit ütközik a jelekkel. Igaz, heti 4-ből csak 1 órában. Arra gondoltam annak az órának mondjuk csak a felére járnék be. Nemtom jól gondoltam-e... További 2 kredit ütközik hétfőn is. Szóval szar. Szar szar szar. 28+6=34 felvehető kredit mindössze. Szar. Szar szar. Hmm. Ráadásul nehéz tárgyak. Valszám, jelek, szghálók (állítólag nagyon seggelős, meg ezer képlet). MI-t és Adatb-t nemtom nehéz-e. Mérés2 nehezebb mint az 1, sajna, ráadásul egész évben készülni is kell rá ugye. Tökmindegy ehhez hozzá kell gyűjtenem még legalább 12-14 kreditet, és úgy tűnik, hogy választhatóból nem fogok tudni egy darabot se. És hát elég valószínűtlen hogy pont tele tudnám tömködni még további 14 kreditnyi közismeretivel a lyukakat, ráadásul befigyelne az egész vizsgaidőszakban esszéírás esete...

Update 2005. jún. 02. 01:02: Egyébként felvettem a következő közismereti tárgyakat, csak még legtöbbjének nem tudni az időpontját:
  1. A társas lény
  2. Adatvédelem és információszabadság
  3. A társadalomelemzés alapjai
  4. Az internetmédia kérdései
  5. Bevezetés az ergonómiába
  6. Dokumentumszerkesztés
  7. Etika
  8. Fogyasztás-szociológia
  9. Hulladékgazdálkodás
  10. Internet-gazdaság, Internet-politika
  11. Jövőképek, előrejelzések
  12. A tömegkommunikáció szociológiája
  13. Reklámszociológia
  14. Számítógépes kultúra
  15. Szoftver ergonómia
  16. Találmányok és érdekességek
  17. Tudomány és technika a XX. században
Haszprus

Valszám x

©   Haszprus   |   bme
Ez a három vizsgás hetem. Reggel 8-tól valszám gyakiv. Megyek x-elgetni. 0 percet készültem rá. X-elgetés rulez. Csütörtök elektro, péntek opre. Opréra gyúrok, kéne a jó jegy. Elektróból minimálkettesre hajtok, vagy még arra se nagyon. Talán átnézem. De lehet hogy átnézni se kéne hozzá. De az azért kockázatos. Na ennyi most. Kurva ablakcsere, 3-4 napig nem lehetek a szobámban, ráadásul a szövegelésüket kell hallgatnom (=nem lehet mellette tanulni), eszetlen szopás. Ja, és persze úgy ígérték, hogy egy nap alatt meglesz. Jómunkásemberek, szevasztok. Még szerencse hogy legalább ma nem volt olyan ge#i meleg, mert megpusztultam volna.

Update 11:26: Nem jött be. Emiatt késik fél évet a szakirányom. Nem bánom. Kérdés hogy ne rendezzem-e át a vizsgaidőszakom hátralevő részét, ami jelenleg eképp fest:

Lehetne pl. a SzAr-t átrakni utolsó hétre, vagy a depora 1 helyett 2 hetet hagyni.