barátok - 2005 július - 6 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Velencei-tó

©   Haszprus   |   12e barátok buli fáradtság strand túra

Mentem aludni.

Update 2005. júl. 31. 01:52: Sikerült két nap ébrenlét, azon belül egy elég intenzív testmozgással járó nap után aludnom nem kevesebb, mint 3,5 órát. Jessz. WTF? Igazán örültem volna ha legalább 8 órát sikerül aludni. Viszont az elalvás, nos, igen, az mindig így kéne menjen.

Nem tudom ráncolni a homlokom, pontosabban tudom, de olyan fájdalommal jár, hogy nem éri meg.


Az egész ott kezdődött hogy 18-án, hétfőn, felkerestem Norbyt hogy szerinte mit lehetne csinálni. Ugorjunk az időben 31-ére, szombatra. 7:50-re hirdettem meg a találkozót a Déli pu jegypénztárához. A sorokat nem fotóztam le, de lehet hogy érdemes lett volna. 31-ére ill. a környező napokra melegrekordot ígértek, valami ehhez hasonlót kaptunk is, marha jó idő volt, és a nép is kitódult a strandra. Annyian voltak hogy eszem-faszom megáll. A Velencei-tó strandját (Velence vasútállomás) durván alulméretezték ehhez a terheléshez képest. Nemtom máskor mi a helyzet, de egy nyomorult sörért, gyrosért, vagy éppen jégkásáért minden egyes alkalommal fél órát álltunk sorba.
30-an állnak a sorba,
mindegyiknek egyenként a kurva anyja
(Belga - Kalauz 2)
Überbrutál. Egyik ilyen alkalommal el is kezdtünk focizni a gumilabdánkkal, amivel a vízben szórakoztunk elég sokat. Nem kellett sok idő, bevontuk a környékünkön állókat is a játékba, lyukas lábainknak köszönhetően

Pénztárhoz érvén itt vettünk két sört, amihez ajándékba adtak egy adag sós mogyorót. Ha azt megeszed, garantáltan állhatsz is be a sorba újból, sweet lépés.

Ami azt illeti, elméletileg 9-en voltunk lenn, gyakorlatilag a társaság két csoportban ment le: 4 fő kocsival (Daneex + Marcsi, Giorgio19, Ben's), 5-en vonattal (Norby, Gandalf + Zsófi, Mike, Haszprus), és az eltérő érkezés és egyebek miatt két külön helyre táboroztunk le, aztán ez a két csoport nagyjából egész nap megmaradt. Nem mondom, hogy sajna, mert ennek, és kialvatlanságom ellenére atomjó volt az egész nap.

Még ilyet, sokat. Már el is kezdtünk dumálni a következőről.

Haszprus

Schönherz panoráma újra

©   Haszprus   |   350d fotózás


A nagy képek 700 KB-osak és 2048 pixel szélesek. Very special thx 2 VDavid aki a fotózásnál nem kicsit segédkezett Csekkoljátok a spéci állványunkat Nem volt egyszerű összerakni (A képen kevésbé látszik de az asztal egyik lába a levegőben van, és biztonság kedvéért egy tálcával van alátámasztva, amit pedig egy újabb szék egyensúlyoz, ami viszont megint egy székkel van alátámasztva mert az se fért az alsó asztalra )



Haszprus

Mostanság

©   Haszprus   |   barátok fotózás life
Elég sok elfoglaltságot generálok magamnak ezekben a napokban, úgyhogy se filmnézés, se blog nem nagyon fér be. Van mit írni, de majd még rágni kell magam ezen. Na jó, szóval vettem egy Canon 350D-t*, járom a várost, fotózgatok, vezetek, ma reggeltől újra beülök kresz elméletre, újra fotózgatok, majd vezetek is, ilyesmi. Meglátogattam Norbyt a melóhelyén, irl-kapcsolatok felelevenítése céljából (a gépen keresztüli kommunikáció már nem akkora fun mint anno). Kéne már valami összeröffenést szervezni (túlélőtábor, ilyesmi). Hamarosan.

(* egy dolog hogy a nikon coolpix 885-öm már 3,5 éves volt, másik viszont hogy élete során egyre szarabbá vált a működése, volt rajta obicsere (garanciálisan), attól még szarabb lett, stb, már olyan fakó és homályos képeket csinált hogy fél éve semmit se volt kedvem fotózni vele azon kívül hogy egyébként is elavult.)

Német és angol tanulásról anyagi okokból letettem.

Kellene venni állványt (a mostani álló helyzetben egyszerűen nem bírja megtartani a 350D-t), meg compact flasht, az 512 MB nagyon szűkös. Gondoltam elsőre. Aztán annyira nem is, ha ilyen egynapos valamiről van szó. Legalábbis éjszakai fotózáshoz nem. Egy óra alatt ellövök kb. 15-20 képet, barangolok éjjel max 2-3 órát, szóval belefér a keretbe. Egy objektumról nem kell általában több képet lőjek, mert elsőre sikerülnek. Kellemes. Jó gép, bejött, bár első nap visszavittem hogy hibás az autofókusz, de kiderült hogy az A-DEP mód nem az igazi, vagy csak én nemtom használni. Nemtom mi a szitu, az A-DEP még mindig nem az igazi, cserébe nem használom.

És kéne vennem egy kondibérletet is (2500 Ft!) 18 óra körül valamelyik nap, csak ilyentájt nem vagyok a sch környékén.

Ja akarok majd onnan csinálni egy panorámafotót is, csak problémás a dolog mert kéne valaki (VDavid) akitől lehetne lövöldözni nyitott ablakon keresztül Voltam fenn pénteken, de csak a publikus, nyithatatlan ablakon át tudtam lőni, hadd ne mondjam milyen redvás volt, szóval az alábbi képek csak úgy zárójelek közt értelmezendők…

Haszprus

Új oktató + plázaboykodás

©   Haszprus   |   kocsi life
[13:18] [Haszprus] voltam ma gépkocsi-ellenőrzés-oktatáson találkoztam az új oktatómmal, voltam a sofőriskola központjában, kértem új tananyagot, voltam a mammutban, extreme digitalben, fogdostam bekapcsolt 350d-t, meg ipod minit, voltam saturnban, meg valami sony boltban (mammut1), elbeszélgettem egy sony-s eladóval a plazmák meg lcd-k felbontásáról, a technológia irányáról, bluray, stb, tök király, a csákó tökyól képben volt a
[13:18] [Haszprus] dolgokkal. ja meg az extreme digitalben egy csajt kérdezgettem a 350d-ről és az is tökre képben volt, szeretem az ilyet. voltam dockyard islandsben, felpróbáltam 4 inget, de nem jöttek be magamon, aztán hazajöttem légkondis busszal
[13:31] [Balage] én aludtam: )
[13:31] [Balage] milyen légkondis busz?
[13:31] [Balage] nincs is olyan
[13:31] [Balage]
[13:40] [Haszprus] van, 86os meg a metrópótlók is olyanok (voltak?)
[13:45] [Balage] csak a buszvezető fükle az, nem?
[13:47] [Haszprus] nem
[13:47] [Haszprus] légkondis az egész
[13:47] [Haszprus] vagy marha szar a vezetőfülke szigetelése ÍÍÍÍ
Haszprus

Analkorrep

©   Haszprus   |   barátok bme life

Különben volt ma itt Mr.Happy Mainframe és nyomtam neki egy kis anal2 korrepetációt. Durva, mi? De azért éreztem, hogy van még hova fejlődni szigorlatig. Nem kötelező persze, de a lehetőség adott.

Utána toltam egy kis veszélyt az utakra, nem hagyom nyugton sem a gyalogos sem a motorizált lakosságot. Holnap is hasonló terrortámadás a terv. Kis város, kis terror.

Haszprus

Hullámvonal Photoshopban

©   Haszprus   |   barátok

[23:49] [fiR3sTrtR] haszprus nemtod hogy kellene ps-ben hullamvonalszeru dolgokat csinalni?
[23:51] [Haszprus] a következő módszert javaslom
[23:51] [Haszprus] bepiálsz seggrészegre és megpróbálsz egyenest húzni. kész
[23:51] [fiR3sTrtR] megfontolando
[23:51] [Balage]