bme - 2005 július - 8 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Analkorrep

©   Haszprus   |   barátok bme life

Különben volt ma itt Mr.Happy Mainframe és nyomtam neki egy kis anal2 korrepetációt. Durva, mi? De azért éreztem, hogy van még hova fejlődni szigorlatig. Nem kötelező persze, de a lehetőség adott.

Utána toltam egy kis veszélyt az utakra, nem hagyom nyugton sem a gyalogos sem a motorizált lakosságot. Holnap is hasonló terrortámadás a terv. Kis város, kis terror.

Haszprus

41 óra ébrenlét mert vizsgaidőszak rulez

©   Haszprus   |   life bme
Úgy alakult, hogy tegnap végül 41 óra ébrenlét után lefeküdtem aludni. Először filmet akartam nézni, de öt perc ocean's twelve után kénytelen voltam beismerni hogy ha csak minden második percet látom, azzal nem sokra megyek

41 óra, mert szinte egy nap alatt kellett tanulnom depót a vizsgára, zh óta ugyanis nem sokat törődtem vele. Ennek megfelelően viszont marhára szét voltam csúszva a vizsgán (szóbeli). Az is biztos, hogy jobban jártam, mintha aludtam volna tanulás helyett, mert akkor most tényleg vehetném fel a depót kereszten (Gondolom.)
Haszprus

Miről ismered meg a bme-viket?

©   Haszprus   |   bme
Arról hogy nálunk a tantárgyak egy jórészének eredményei valami ilyesmik, mint pl. most az oprének:
vizsgázók: 177 -> 178 -> 132
átlag:        1.706 -> 1.71 -> 1.53
átment:     35.0% -> 42.7% -> 36.4%
(stats by kronik)

Nekem négyes thank god (ilyenből négy darab született az uccsó vizsgán, meg egy ötös). A tárgyat amúgy 517-en vették fel, mindenki számolgasson. Lusták helyett: nagyjából 190 ember ment át. (Nem pontos becslés mert leszarom.) Higgyétek el, nem hülyék járnak pedig a bme-vikre, akárhova is esik az oktatás színvonala. Minden relatív, tessék a többi helyhez viszonyítani. Csak kicsit erősek a számonkérések.

Persze nem mindenből, de azért tanulni kell mint állat, izmosan. Én oprére évközben 20, vizsgaidőszakban 36 órát tanultam, ami több mint az analízisre fordított időm, és mégis, a négyesért reklamációra voltam kényszerülve. Nem szoktam egyébként reklamálni de gondoltam ha már lúd legyen kövér (4,30). Összehasonlítás képpen depóra lényegében nem jártam be, a zh+pzh kombóra 20, a vizsgára 9 órát készültem, a prologot ma éjjel kezdtem el átismételni, alig fogott az agyam közel egynapos ébrenlét után, aztán négyes lett. Persze jófejek voltak a vizsgáztatók is.

Köszönöm minden tanárnak, aki emberszámba veszi a hallgatót.
Haszprus

Ösztöndíjindex 4,30

©   Haszprus   |   bme történelem haszpra olivér haszprus
Túl vagyok a negyedik féléven. Életem legborzalmasabb időszaka volt ez. Ennyit még sosem tanultam, s ami a legfőbb, ennyi tanórám sem volt sosem. Bejárós ember vagyok, és nehéz volt összeigazítani az itthoni tanulást azzal hogy majd' mindennap késő délutánig benn voltam a bme-n. Muszáj volt, mert nem bukhattam el semmit. Persze végül mégis megtettem, de a lényeg nem ez, hanem hogy összejött a 4,0.

Egészen az utolsó percig nem reménykedtem benne. Ma reggel még azt hittem, meg fognak vágni depóból, de négyes lett. Örök pesszimista vagyok.

Költségtérítésre járok a bme vik műinfóra, ez nyilván annak aki kicsit is figyelmesebben olvassa a blogot, már feltűnt. Szerencsére ez már nem sokáig lesz így. Az állami finanszírozásra való áttérés feltétele hogy két féléven keresztül 4,0-s ösztöndíjat érjen el a hallgató, valamint legyen elég megüresedett állami hallgatói hely. Ez utóbbi feltétel vicces, mert triviálisan teljesül. Igen nagy lemorzsolódás van a bme-viken. (Egyébként a többi karon 3,5 elég az átvételhez. Érdekes.)

A félévvel és a 48 kredittel eredetileg az volt a célom, hogy majdnem végleg behozzam az első félévben generált irdatlan lemaradásomat. Azonban demian javaslatára stratégiát váltottam, és a szimpla tárgyelvégzések helyett az átlagra kezdtem törekedni. (A kettő nem ugyanaz.) Ezúton köszönöm neki a tanácsot, remek ötlet volt.

A következő félévben a 4,0 elérését úgy teszem könnyebbé, hogy nem 48 alaptantárgyi kreditet veszek fel - melyek triviálisan jóval nehezebbek a legtöbb választható, de főleg közismereti tárgynál -, hanem ez utóbbiakból lesz a tárgyaim fele. Hogy ez nem tesz jót az előrehaladásomnak, az most egy teljesen mellékes szempont.

Állami finanszírozottként az ember nem kell azon filózzon, izzadjon, rémeket álmodjon másfél hónapon keresztül a tárgyfelvétel véglegesítése előtt, hogy jól megfontolta-e a félévi stratégiáját (nem minden költségtérítéses hallgatónak könnyű kipengetni az ittlétének tarifáját). Nem kell azon parázzon, hogy elbukik egy tárgyat, megteheti. Az állami finanszírozott ösztöndíjat is kap, és még egyebeket is, ha anyagi helyzete úgy hozza. Legtöbbjüket nem fenyegeti az sem, hogy kiürül a kassza és ott kell hagyniuk hőn szeretett intézményüket.

Az állami finanszírozott létnek egyetlen hátránya, hogy nem nehezednek az ember vállára az elbukott kreditek súlyos összegei, s így nincs az a szintű ösztönzés a tanulásra. Ha mégis, akkor is csak egy ejnye-bejnye kategóriájú összeg formájában, de ahhoz is már elég szarul kell teljesíteni.

Nagyon megnyugodtam. Idegeskedéstől mentes nyaram lesz.