fejlesztés - 2005 július - 7 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Film és színésztársítási irányelvek

©   Haszprus   |   fejlesztés film
Hogy a blogomon mi alapján társítok színészhez megemlítendő filmet, arra vonatkozólag még nincs szabályzatom vagy irányelvem. Mindjárt lesz. Asszem két bejegyzésben csináltam ilyet, egyelőre, de lehet hogy mostantól gyakrabban fogom ezt alkalmazni. Meglátjuk. Attól függ, jó színésznek tartom-e őket és szerepeltek-e olyan filmben, amit megemlítendőnek tartok. Legutóbb most Christopher Walken kapcsán kerültem azonban gondolkodóba, mert számos általam jónak vélt filmben tűnt fel, vagy ha nem, hát mindig elég jó szerepeket játszott, szintén jól. Lehet hogy olyan filmeket írok, amikben én megismertem az adott szereplőt, vagy amitől fogva jó színésznek tartom, vagy az első olyan filmjét ami szerintem jó volt, még ha nem is feltétlen neki köszönhető a siker. De az is lehet, hogy valami recent kasszasikert biggyesztek hozzá. Nem tudom előre, nem ígérek semmit. Ha valaki nem ért egyet a színészhez megemlített filmmel, egész nyugodtan jelezheti, bár erős a valószínűsége, hogy a döntésemet nem véletlenül hoztam meg úgy, ahogy. Ha nem említek színészt, vagy kapcsolódó filmet, annak nem feltétlen van különösebb oka.

Update 05:20: az imdb ahogy elnézem, pl. azt a filmet említi meg a színész repertoárjából, amelyik a legjobb ratinget kapta. Rákerestem egy-két névre és általában én nem azt a filmet társítanám hozzájuk, amit ezzel a módszerrel kapunk.
Haszprus

Kereső tuning

©   Haszprus   |   fejlesztés
Végre a kereső keres a címekben is és az ékezet-bugot is javítottam.

Csinálhatnék egy egyszerűen ratingelt keresőt ahol pl. előrébb lennének azok a találatok, melyek a címben találták a megadott szót. De asszem nem csinálok ilyet, bár megvalósítani elég egyszerű lenne.
Haszprus

Kommentszerkesztés mostantól, blog 2.2

©   Haszprus   |   blog fejlesztés történelem version history
Ez egy marhanagy horderejű változás a blog életében, mostantól át lehet szerkeszteni a kommenteket két órán át a beküldésüktől számítva, azzal a feltétellel, hogy tiéd az utolsó komment. Ez a látszatfeltétel. A belső feltétel valójában az, hogy max 3 órás legyen a komment, annak nem kell teljesülnie, hogy tiéd legyen az utolsó, máskülönben problémás lenne az ügy.

Egyébként legkevésbé sem hasonlít a rendszer erre, mivel nincs külön kommentszerkesztő oldal, nincs editing státusz, egyszerűen ha beküldesz egy hozzászólást, akkor 2 órán át a komment formban ott lesz még a hozzászólásod és bármikor kattinthatsz az átszerkesztem gombra, a változások rögtön iktatva lesznek.

Update 02:05: blog 2.1 -> 2.2

Nem gondoltam ebbe eddig bele de mellékhatásként most már nem lesz olyan hogy egy user több kommentet ír közvetlen egymás alá, mert nem tud Legalábbis 2 órán belül. Ez is jó, számos okból.

Természetesen csak bejelentkezett userek tudják a kommentjeiket átszerkeszteni.

Haszprus

Kommentszerkesztés nemsoká

©   Haszprus   |   fejlesztés
Valami ilyesmi lesz majd a kommentszerkesztő stuff. Az ábrán nincs minden rajta, pár változó stb lekezelése triviális (számomra).


Sosem szoktam saját fejlesztéseimhez ábrákat kreálni stb, viszont tény hogy egy ilyen lerögzítésekor az ember jobban átgondolja hogy mi hogy lesz. Eredetileg egy doksiba kezdtem rögzíteni a gondolataimat, de rájöttem hogy a mondatok helyett áttekinthetőbb lesz egy állapotdiagram.
Haszprus

Blogkomment-kereső

©   Haszprus   |   fejlesztés
Küldtem 9 embernek emailt azzal a kérdéssel, hogy szerinte milyen legyen a kommentekben való keresés.

Ami a válaszokban elhangzott
  • A találati oldalon a komment-beli találat szövegkörnyezete szerepeljen, plusz a bejegyzés címe, esetleg annak is néhány első mondata.
  • A felhasználók szerinti szűkítés helyett lehet hogy elég lenne az az opció is, hogy "keresés csak saját kommentjeimben". Ez programozásilag nem jelentene könnyebbséget, az UI lenne áttekinthetőbb tőle. Vagy még az se. Lehet hogy opcióként kellene felkínálni ezt hogy ne kelljen beírjuk a saját nevünket.
  • Van aki szerint a felhasználó ill. kategóriák szerinti szűkítés túl bonyolulttá tenné a dolgot.
  • Dátumintervallum szerinti keresés. Ezt szerintem úgy kéne, ahogy a gmail teszi.
  • "Szerintem olyan kéne, hogy user és téma szerint is lehessen ne csak szűkíteni, hanem és/vagy típusú feltételeket megadni. Ugyanez vonatkozhatna időbeli paraméterekre, valamint a maximális találati számra. Mint az advanced keresés a google-ban." Hát igen ez lenne az optimális Lehet hogy még azt is megcsinálom talán hogy a szűkítések ugyanúgy paraméterként is megadhatóak legyenek mint pl. google-ben az hogy site:hu, stb.