történelem - 2005 július - 8 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Zombi rutinvizsga donez

©   Haszprus   |   fáradtság kocsi life történelem
Erős szemváladékozás közepette azért nem volt különösebb para, eltekintve hogy rossz helyen szálltam le a buszról ami ráadásul késett a menetrendhez képest, és utána egy olyan felüljárón jöttem át ahol kiderült hogy a túloldalon a járda egyszerűen egy kertesházba torkollik tehát szépen vissza, nagy futás, aztán végül azt választottam hogy átjövök hat sávnyi autópályán, which was a nice trick de otthon ne próbálja ki senki.

Oktatómnak minden esetre volt képe elkérni 30 percért 2500 Ft-ot (előre), és hiába mondtam hogy hát én azé még gyakorolnék egy kicsit (50 perces órát fizettem mivel annyi egy óra), ezt elintézte annyival hogy ő most elmegy a vizsgáztatóért. Miközben a vizsgáig volt még a hátralevő 20 perc és ott ültem először abban a kocsiban és életembe' először voltam oktatóval rutinpályán.

Látom már nagyon szépen ki fogunk jönni egymással. (Nem kell mindent szó szerint venni, vigyetek bele egy kis fantáziát.)

Haszprus

Kondi #2

©   Haszprus   |   kondi történelem
Szétkondiztam az agyam. Egyre brutálabb állapotban jövök haza. Amúgy jó, tetszik. (Nem célom kigyúrt állattá válni, tképpen semmi célom az egésszel. Egyszerűen just for fun csinálom.)

Elgondolkodtató hogy ne vegyek-e az őszi félévre kondibérletet. Az ára nem gáz (5000 Ft 5 hónapra). A probléma annyi, hogy jelen pillanatban itthon átöltözöm, átmegyek, visszajövök, nincs semmi macera az egésszel. Az őszi félév viszont nagyrészt megakadályozza ezt a rossz időjárással (esetleg elviselhetetlen lenne rövidgatyában meg pólóban az a rövid séta is, vagy koszos lenne a cipőm, és akkó azt már cserélni illene -> macera). És egész biztos vagyok benne hogy durván terheltebb a terem, mint most, amikor halál se lakik a sch-ben, csak turisták, akiknek bizonyára van jobb dolguk is mint hogy kondizzanak, főleg hogy szerintem ők nem is használhatják a termet. Természetesen további probléma az is, hogy ősszel nem lesz annyi időm, mint amennyi most van.

Ma este én nyitottam a termet és később is csak egy csávó jött le. Határozottan jobb érzés volt mint egymás hegyén-hátán kondizni. Persze más amikor az ember már olyan szinten van hogy ő a konditerem királya, de esetemben ehhez még gyúrni kell

Haszprus

Kresz, kondi, Velencei-tó, Sch

©   Haszprus   |   kondi life történelem túra
Kondiztam egy minimálisat a sch-ben (teljes mozgáselvonáson vagyok egy éve), remegés a karokban megvan. Hazafelé rájöttem hogy maradhattam volna még egy kicsit, csak szünetet kellett volna tartsak, de jobb ez így, legalább meg bírok holnap mozdulni. Bár megvan a karjaimban ez a merevség, remélem hamar elmúlik. (Különben gáz lesz a fotózás.) A sch konditerme elég gáz amúgy, konkrétan nagyon kicsi és nem jár benne a levegő. Az a néhány ember aki benne van, már kapásból tömegérzetet kelt.

Voltam kétszer kreszórán is (tegnap és ma délután), hihetetlen, mennyit lecsíp belőle az oktató, de mindegy, nem nagyon izgat, tudom hogy átmegyek majd és kész.

Megyünk majd Velencei-tóra július végén. Fényképezőt nem merem vinni.

Holnap viszont megmászom a Sch-et és lövök egy panorámafotót, vagy ha azt nem, hát valamit biztosan.

Haszprus

Kommentszerkesztés mostantól, blog 2.2

©   Haszprus   |   blog fejlesztés történelem version history
Ez egy marhanagy horderejű változás a blog életében, mostantól át lehet szerkeszteni a kommenteket két órán át a beküldésüktől számítva, azzal a feltétellel, hogy tiéd az utolsó komment. Ez a látszatfeltétel. A belső feltétel valójában az, hogy max 3 órás legyen a komment, annak nem kell teljesülnie, hogy tiéd legyen az utolsó, máskülönben problémás lenne az ügy.

Egyébként legkevésbé sem hasonlít a rendszer erre, mivel nincs külön kommentszerkesztő oldal, nincs editing státusz, egyszerűen ha beküldesz egy hozzászólást, akkor 2 órán át a komment formban ott lesz még a hozzászólásod és bármikor kattinthatsz az átszerkesztem gombra, a változások rögtön iktatva lesznek.

Update 02:05: blog 2.1 -> 2.2

Nem gondoltam ebbe eddig bele de mellékhatásként most már nem lesz olyan hogy egy user több kommentet ír közvetlen egymás alá, mert nem tud Legalábbis 2 órán belül. Ez is jó, számos okból.

Természetesen csak bejelentkezett userek tudják a kommentjeiket átszerkeszteni.

Haszprus

Kormány

©   Haszprus   |   kocsi life történelem
Nemcsak ültem kocsiban 3/4 év kihagyás után, de még a kormányát is tekergettem huzamosan, és jártam arra, amerre már egy éve nem, kiderült hogy pl. épül a t-mobile székház mellett valami új épület, láttam a savoya parkot (tök állat utat építettek bele), stb.

A holnapi program ennek valamiféle reprodukciója.

[21:33] Haszprus: ja és láttam ma a campona előtti felhúzott izéket, tökyó, meg a bringás pálya is állat

Haszprus

Szekrény

©   Haszprus   |   life történelem
Oh yeah kaptam egy új szekrényt. Vége a földön levő hifinek, nyomtatónak, szkennernek, és Maszatnak is egy plusz tereptárgy amit hazavághat.
Haszprus

Ösztöndíjindex 4,30

©   Haszprus   |   bme haszpra olivér történelem
Túl vagyok a negyedik féléven. Életem legborzalmasabb időszaka volt ez. Ennyit még sosem tanultam, s ami a legfőbb, ennyi tanórám sem volt sosem. Bejárós ember vagyok, és nehéz volt összeigazítani az itthoni tanulást azzal hogy majd' mindennap késő délutánig benn voltam a bme-n. Muszáj volt, mert nem bukhattam el semmit. Persze végül mégis megtettem, de a lényeg nem ez, hanem hogy összejött a 4,0.

Egészen az utolsó percig nem reménykedtem benne. Ma reggel még azt hittem, meg fognak vágni depóból, de négyes lett. Örök pesszimista vagyok.

Költségtérítésre járok a bme vik műinfóra, ez nyilván annak aki kicsit is figyelmesebben olvassa a blogot, már feltűnt. Szerencsére ez már nem sokáig lesz így. Az állami finanszírozásra való áttérés feltétele hogy két féléven keresztül 4,0-s ösztöndíjat érjen el a hallgató, valamint legyen elég megüresedett állami hallgatói hely. Ez utóbbi feltétel vicces, mert triviálisan teljesül. Igen nagy lemorzsolódás van a bme-viken. (Egyébként a többi karon 3,5 elég az átvételhez. Érdekes.)

A félévvel és a 48 kredittel eredetileg az volt a célom, hogy majdnem végleg behozzam az első félévben generált irdatlan lemaradásomat. Azonban demian javaslatára stratégiát váltottam, és a szimpla tárgyelvégzések helyett az átlagra kezdtem törekedni. (A kettő nem ugyanaz.) Ezúton köszönöm neki a tanácsot, remek ötlet volt.

A következő félévben a 4,0 elérését úgy teszem könnyebbé, hogy nem 48 alaptantárgyi kreditet veszek fel - melyek triviálisan jóval nehezebbek a legtöbb választható, de főleg közismereti tárgynál -, hanem ez utóbbiakból lesz a tárgyaim fele. Hogy ez nem tesz jót az előrehaladásomnak, az most egy teljesen mellékes szempont.

Állami finanszírozottként az ember nem kell azon filózzon, izzadjon, rémeket álmodjon másfél hónapon keresztül a tárgyfelvétel véglegesítése előtt, hogy jól megfontolta-e a félévi stratégiáját (nem minden költségtérítéses hallgatónak könnyű kipengetni az ittlétének tarifáját). Nem kell azon parázzon, hogy elbukik egy tárgyat, megteheti. Az állami finanszírozott ösztöndíjat is kap, és még egyebeket is, ha anyagi helyzete úgy hozza. Legtöbbjüket nem fenyegeti az sem, hogy kiürül a kassza és ott kell hagyniuk hőn szeretett intézményüket.

Az állami finanszírozott létnek egyetlen hátránya, hogy nem nehezednek az ember vállára az elbukott kreditek súlyos összegei, s így nincs az a szintű ösztönzés a tanulásra. Ha mégis, akkor is csak egy ejnye-bejnye kategóriájú összeg formájában, de ahhoz is már elég szarul kell teljesíteni.

Nagyon megnyugodtam. Idegeskedéstől mentes nyaram lesz.