bme - 2005 szeptember - 12 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Korszerű oprendszerek :)

©   Haszprus   |   bme

Korszerű operációs rendszerek, ib147-es labor, Active Directory, Windows Server 2003, második alkalom a félévben…

Tanár megmutatja hogy központilag be lehet állítani a felhasználóknak dolgokat, mint pl. control panel letiltása:

IRCQuote fight! In the ring:

Tanár (meglepődve)Hozzáférek a control panelhez?? Ez hogy lehet? Ez nem kéne hogy így legyen…
Valaki a hátsó sorból (viccelve)Véletlenül feltörtem…
Tanár (nem vágja)Igen? És hogy törted fel?
Hátsó sorból (rátesz egy lapáttal)Háát, múlt órán azér tanultunk dolgokat…

Másik párbeszéd

Haszprus

Osztálylista

©   Haszprus   |   12e barátok bme történelem

Elkezdtem szervezni a régi osztályom levlistáját. Maybe megkönnyít majd egy-két dolgot, legrosszabb esetben pedig nem. Ahogy hallom, a nálunk fiatalabb osztályokban remekül üzemel a dolog.

Update 22:24: (Részben az első két kommentre válaszul) Igazából nekem lenne kedvem (az osztálytársaim voltak az utolsók akik képesek voltak programokat együtt megszervezni ill résztvenni dolgokban) de úgy tűnik a legtöbben az érettségi után 3+ évvel úgy vannak vele mint ti. Mindegy, a listát megcsinálni nem volt meló, és ha netán összejön általa valami, annak akkor lehet örülni.

Ami tuti, hogy hallottam már más helyekről hogy ez a dolog működőképes. Lehet hogy ott jobb közösség volt, nemtom.

Az a jó, hogy ha tök fölöslegesen hoztam létre a listát akkor sincs semmi.

Valójában azonban az a helyzet hogy legtöbbjükre nekem sincs semmi szükségem. Jól érzem velük magukat, de nem hiányoznak az életemből. A konkrét személyek. A programok, kirándulások, táborok, bulik viszont igen.

Nyilván itt a bme-n kéne valami társaságot összeszervezni, de nehéz ügy, az emberek nem ismerik egymást, és nem kötődnek egymáshoz olyan szinten, mint gimiben. És ha még vannak is barátságok, ezek akkor se fognak össze 2-3 embernél nagyobb csoportokat.

Arról már ne is beszéljünk, hogy aki esetleg vidékről jár be, az egy rövidebb hétvégi összeröffenésben valszeg igen kis eséllyel lenne benne.

Haszprus

Digitszig elnapolva

©   Haszprus   |   bme
Lemondtam a holnapi digit szigorlatot végül, mert még nem készültem rá semmit, és noha azt hiszem lenne esélyem egy gyenge jegyre (elég nagy valószínűségét látom), inkább valami jobb jegyre megyek majd legközelebb. Talán október 14-én, talán nem. Most van fontosabb dolgom is, nem mintha foglalkoznék vele, de azért mégiscsak tanulnom kéne az aktuális tárgyakat, nomeg bent lenni órákon.
Haszprus

Analszig & jogsi

©   Haszprus   |   bme life történelem

Analszig meglett, és meghökkentő gyorsasággal megérkezett a jogsim is.

Fáj a torkom és a fejem, hétfőn megfázhattam vagy ilyesmi. Reggel vettem strepsilst, ám a helyzet csak rosszabb lett. Ma kihagytam (éppen kihagyom) az szgkultot, vmint egész nap halálos fáradtság volt rajtam, noha tegnap 22.30 körül képes voltam elaludni.

Nem jó körülmények a pénteki digitszighez.

Haszprus

Korszop, fáradtság, kreditek

©   Haszprus   |   bme fáradtság

Volt Korszerű oprendszerek órám, illetve igazából csak valami eligazítás jellegű órát hallhattunk, amire a 30-ból 2-en meg is jelentünk mire a tanár megérkezett, pedig késett kicsit Na jó ez így ferdítés, mert nem ma volt az első óra, és a többiek tudták hogy ma nem kell jönni, mint később számunkra is kiderült. Egy marha kellemes teremben leszünk, I épület (már ez eleve jó), és egy olyan labor, ahol forgószékek vannak, optikai egér, meg tft. Talán 17 colosak, de nem esküszöm. Igaz, a fókuszt szarul állítják be automatán, úgyhogy azt manuálisan korrigáltam. (Acer márka egyébként, úgyhogy vigyázzatok.)

Egész nap a fáradtság vezérelte tetteimet, nem volt ez másként hazaérkezésemkor sem, átaludtam az egész délutánt, jól.

Tavaly év elején két ember mondta, hogy felvett eszetlen kreditmennyiséget, egyikőjük 49-et, másik 63-mat. (Mindkettő államis) Utóbbi 15 kreditet teljesített, előbbi nem tudom, csak azt a hosszú listát hallottam hogy mikből lett kereszt, kb. a feléből Ez itt a bme, itt a sok kredit felvételéből nem következik a sok kredit teljesítése. BME propagandaszöveget hallottak.

Haszprus

Fáradt vok + eü donez + valszám

©   Haszprus   |   bme fáradtság life történelem

Így csütörtök tájékára már totál hulla vagyok. A helyzet az, hogy szúnyog-invázió van, és amikor éjjel 1-3 körül lefekszem, kivétel nélkül mindig elalvásomat akadályozandó van egy szúnyog a szobában. Lámpa fel, várakozás, szúnyog nem látható, lámpa le. Majdnem elalvás, szúnyog megin megjelenés, csapkodás/leszarás, elaludni próbálás. Maszat egész éjjel falat/ajtót/dobozt kaparás, zajcsinálás, felébredés óránként. Reggel totál kómásnak levés, negyedik napon délután bealvás.

Elsősegélynyújtó vizsgát 15-kor letettem sikeresen, de az órarendem nem teszi lehetővé a petzvál ill. okmányiroda meglátogatását egészen keddig. Nem mintha számítana bármit is hogy mikortól vagyok egy fölösleges plasztikkártya tulajdonosa.

Valszámot V@rga K@talinnál vettem fel, ill. nemcsak én, hanem Mf meg még jópár ember is, és marhára örülünk, mert úgy néz ki, nem tekint mindent trivialitásnak. Ez az első órán inkább nyűg volt mint előny, de reményeim szerint későbbre is megtartja ezt a jó szokását. A siránkózókat pedig tájékoztatom hogy mostantól nem átlagolják a sikertelen zh-t a pótzh-val és a gyakiv-vel, hanem a jobbik számít. Sikeres zh esetén továbbra is lehet javítani (meg rontani) a pzh időpontjában, átlagolós módszerrel.

Egyúttal döntöttem a csütörtöki hármas ütközésemről: webprg valszám és szghálók közül valszámra fogok bejárni. Szghálókból van valami jegyzet, webprogból felrakja a kivetített anyagot netre, a valszámra pedig mivel egy szakiránykövetelmény töki is épül, ezért egyértelműen a három közül a legnagyobb jelentőségű.

Haszprus

Jelek

©   Haszprus   |   bme
info2004-ről egy levélrészlet (nem én írtam)
Előtte volt Jelek és Rendszerek tantárgy...és hát mit ne mondjak...egy büdös szót nem értettünk az egészből. De tényleg, azt sem tudtuk, hogy miről próbál beszélni a csávó.
So true. Ez azért elég sokkoló így első hét szerdáján. Még annyit: fószer első órán aszondja "nem számítottam hogy ennyien lesznek, mert bár 593-man vették fel a tantárgyat, de ebből több mint 200-nak már van aláírása." Mindenki gondolkodjon el, hogy ez miből következhet egyenes féléven A könyvbe (illetve a két kötet közül az elsőbe) bele van írva hogy az első kötet a jelek1-hez a második a jelek2-höz van. A szopás csak az hogy pár éve összevonták a két félévet egybe, és nagyjából ugyanazt ledarálják. Atomdurva, de komolyan, nemtom mi lesz velem.
Haszprus

Analszig fél év múlva

©   Haszprus   |   bme

No hát nem lett meg az analszig. Számítottam erre, bár valójában egy gyenge kettesben reménykedtem. Ha lett volna még másfél pontom, fel is kerekítették volna. (Van 34 darab minimumpontos.)

Elég aggasztó hogy mi lesz az analízis-tudásommal fél év múlva, de ennél is aggasztóbb hogy fél év múlva a keresztes anal2 kurzus végződik, ami azt jelenti hogy nem lesz benne penge ember aki esetleg képben lehetne az anyaggal.

Haszprus

5. félév 1. nap

©   Haszprus   |   bme

A mai napom: algel ea, rexoc, webprg, netpol, talérd. 11 órás nap, és überlájt volt, csak annyit mondhatok. Még egy hazaugrásra is futotta. Írnék még többet de ma inkább nem. Ilyen tárgyakból nem kunszt a jó átlag. (csak pofára ne essek)

Találkoztam többek közt mainframe-mel (algel), Imóval (algel), ralesk-kel (webprg), Zsófival (talérd). Rexocon késtem (i-ből st 4. emeletre) és nemtom kik ültek hátul, netpolon megin késtem (i-ből r 5. emeletére) de ott se láttam ismerős arcot. Algel persze tele volt velük.

Algel és webprg borzalmas volt (bár később azért majd beindulnak), a többi bár különböző mértékekben, de meglehetősen tetszett, noha a rexoctól féltem a tárgy felvételekor. G#lántai totál kész, szerdán lesz vele szgkult, kiváncsi vagyok azon mit alkot

Haszprus

Sunshine az ötödik félévben

©   Haszprus   |   bme

Várom az ötödik félévet.

Izgalmasnak ígérkezik, sok érdekes órával (választhatók és közismeretik), és jónéhány olyannal, ami nem érdekes, viszont kihívás (jelek). Meglepő módon nem félek a jelektől sem a napokban. Azt hiszem, felfedeztem, hogy ha nagyon nagy gáz lenne, akkor lehet találni embereket korrepre, és kész. Van is egy jelölt, aki remélem majd jó lesz jelekből

Pénteken analízis szigorlat volt. Készültem rá 7,5 órát, ami elég kevés. Tekintve hogy anal1-et ugye nem is tanultam (anno). (Õshiba volt.) Teljesen kiestem a gyakorlatból. Alapvető dolgokból. Olyanokból, amit miután meghallottam a megoldást, bazzegoltam egy jót, hogy ez hogy nem jutott eszembe. Nem tudom, hogy átmentem-e. Ha igen, akkor erősen a ponthatár közelében, de igazából nem számítok rá. Viszont nincs sem anyagi vonzata, sem órarendi, és úgy különösebben nem is izgat.

A félév során háromszor lesz digitális rendszerek szigorlat. Megpróbálok az elsőre menni (szeptember 23, péntek). Nem hiszem, hogy különösebben gáz lenne, bár szinte a nulláról kell újra megtanulnom a dolgokat, de nem érzem nehéz feladatnak.

Az ötödik félév leggázabb anyagának jelen pillanatban a valszámot és a mérés2-t tartom, de a mérés2-ről majd biztos megváltozik a véleményem. Minden esetre ez teljesen no komment kategória, hogy már az első tanítási napra van leckénk, mégpedig neten kihirdetve.

Haszprus

Az internetmédia kérdései -> 48 kredit, má megin

©   Haszprus   |   bme történelem

Na kihirdették Az internetmédia kérdései c. tárgy időpontjait: k & cs 16.15-18.00, így a frissített órarend még szarabbul néz ki:

Titkon reménykedtem, hogy olyan időpontba tegyék, hogy ne tudjam felvenni, hát nem jött be. Most aztán igazán nagy kérdés állt elém: leadjak-e valamit. 48 kredit sok. Sok, mégpedig az ütközések miatt, és a lyukas-órák miatt. Kurvasok ütközés, kurvasok lyukas-óra, hasztalan délelőttök, estébe nyúló nappali tagozat, némely órák garantált átalvása.

Update 19:11: Ha a kép fölé viszed az egeret, láthatod álmaim órarendjét tökugyanezen órákból kirakva.

Update 2005. szep. 12. 21:21: az átalakítás nélküli órarendet frissítettem a remélhetőleg ultimate verzióra.

Haszprus

5. félévi órarend

©   Haszprus   |   bme

Jó? Nem. Kurva szar. Heti 2 nap fele useless (kedd és csütörtök, tudjátok mikor fogom kihasználni a déli órák előtti időt hasznosan). Webprog, valszám, és szghálók tárgyakból csak egyre fogok tudni normálisan bejárni. Néha a korszerű oprendszerek és mesterséges intelligencia óráimmal ütközni fognak a zh-im. Kellemetlen lyukak az órarendben (úgysincs pézzem meleg kajára). Kellemetlenül hosszú napok (hétfő, szerda 8-tól 19-ig, brrr).

Rengeteg időt eltöltöttem neptunban meg az excel tábláimban azzal, hogy valami jó órarendet rakjak össze, és egyszerűen ennél jobbat nem lehetett. Szarul vannak meghirdetve a tárgyak. Például az összes választható tárgy a webprog idejében van (kivéve a korszerű oprendszereket), így ezekből csak egyet tudtam felvenni (a webprogot).

Mire kéne bejárnom csütörtökön? Webprog, valszám, szghálók?

Elgondolkodtató hogy esetleg a találérdet leadjam, nem tudom. Elég szar helyen van, mert lyukas óra van előtte, és az ilyesmi rossz útra vezeti az embert. Ugyanakkor állítólag marha könnyű. Nemtom. Bejárás nélkül jó lehet, de bejárással heti 3 óra időveszteség nem kevés.

Frissen bekapcsolódó olvasóknak, eme pokoli és ráadásul idióta (közismereti tárgyak) órarend célja a 4,0-s ösztöndíjindex minél biztosabb megszerzése.

28 kötelező, 8 közismereti, 10 választható kredit. Konkrétan:

5 algel algoritmusok elmélete
5 jelek jelek és rendszerek
5 szgh számítógép-hálózatok
5 mi mesterséges intelligencia
5 valszám valószínűségszámítás
3 mérés mérés labor 2
5 korszop korszerű operációs rendszerek
5 webprog a web programozása
2 rexoc reklámszociológia
2 találérd találmányok és érdekességek
2 szgkult számítógépes kultúra
2 netpol internet-gazdaság, internet-politika

Sík ideg vok. Ráadásul pénteken analízis szigorlat, amire eddig egy betűt nem készültem, és nem úgy néz ki hogy könnyen rávenném magam.

(4. félévi órarend-tervezetem - pár dolog végül nem így volt)