fejlesztés - 2005 október - 10 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Komment: waiting (3)

©   Haszprus   |   fejlesztés

Ez a script maga az isten, de komolyan, szobrot kéne emeljek magamnak a megírásáért. Jessz. Aktívan működött, amíg békésen sörözgettem

Magát a kommentet nem közlöm le, de szemlézek belőle pár szót, íme:
(parental advisory explicit content)

  • gyökér
  • anarhista
  • köcsög
  • fosom le
  • hülyíthetsz
  • baromság
  • fasz
  • rohadtúl
  • faszt
  • kurva
  • alkoholista
  • geci
  • pusztúlnál

Szóval ilyen emberek járnak szabadlábon, netközelben Nem rossz szókincs az első bemutatkozó kommentben Figyeljük meg némely szavak helyesírását is. Az illető regisztrált egy felhasználói nevet is (ami akár a fenti listába is kerülhetne) de legnagyobb sajnálatomra elvitte a cica, kezicsókolom.

Haszprus

Komment: waiting (2)

©   Haszprus   |   fejlesztés

Na, van már mindenféle script az idióta kommentek publikumtól való távoltartására, igazán elégedett vagyok most, szevasztok Ezzel remélhetőleg a kommentek alapvetően minőségileg feljavulnak, mivel ha nincs hülye nyitókomment akkor nincs rá érkező válasz sem, aminek nálam általában az volt a következménye, hogy mivel az értelmes választ nem akartam kimoderálni, így a hülye komment is bennmaradt. Jessz. És ircbot rulez. Jeah. Tetszikérteni, csókolom? Sunshine, happyness, végül alvás. Mert rendnek kell lennie blablaföldön, szevasztok.

Update 02:32: na még akinek nincs 3 jóváhagyott hozzászólása a kommentjét megelőző napig bezárólag, annak is waitingbe megy a kommentje, akármennyi ideje is regisztrált, ezzel kizárom az előre regisztrált aztán 1 hét múlva majd jól odaszóló júzereket is. Bár ilyenből nem sok van.

Ha bármi problémát (bugot) észleltek a kommentálással kapcsolatban, szóljatok.

Haszprus

Komment: waiting

©   Haszprus   |   fejlesztés
Úgy alakult hogy végülis megoldottam, hogy a regisztrálatlan, ill. egy hétnél frissebben regisztrált júzerek kommentjei először waiting státuszba kerülnek, aztán vagy jóváhagyom a kommentet, vagy nem. Köszönhetően az "értelmiség" elszánt jelenlétének.
Haszprus

Sok az offtopikoló és a hülye

©   Haszprus   |   fejlesztés

Kezd komoly teher lenni hogy a google-ön keresztül minden hülye idetalál. Természetesen nem teszek a google ellen semmit, miután nyilván értelmes emberek is azon keresztül jutnak ide. De megfordult a fejemben valami olyan hogy mondjuk csak egy hétnél régebbi regisztrációval lehessen kommentelni, stb. Sajna ez visszavetné a site forgalmát. So what? Hát nemtom, így is hozzáállhatnék.

Az ember ha egy fórumban fasságokat olvas, akkor nem jár oda vissza. De ha a saját írásai alatt kénytelen állandóan marhaságokba ütközni, az nem emeli a kedvét.

Ps. ne vedd magadra, úgyse rád gondolok

Update 2005. okt. 28. 01:06: első lépésként az oldalnak csökkentem az olah actionre vonatkozó rankingjét, ezzel a keresőszóval javarészt valszeg nem az értelmiség talál ide

Haszprus

Kommentértesítő

©   Haszprus   |   fejlesztés
Eddig minden kommentről értesítést kaptam emailben. Ma eddig 37 komment érkezett a blogra, legalábbis ennyi a kimoderálatlan kommentek száma Namost ez sok, viszont moderációs okokból továbbra is rajta akarom tartani a mailkliensem a blogon, úgyhogy a továbbiakban emailt kapok azon kommentekről melyek feladói 14 naposnál újabbak, vagy nem is regisztráltak.
Haszprus

RSS for infosite

©   Haszprus   |   fejlesztés

Egyébként meg javasoltam, hogy az új infosite-hoz legyen rss feed. Kétféle megoldási variációt tartok elképzelhetőnek. A legtutibb az lenne, ha a személyre szabott tantárgylistának megfelelően egy darab, személyre szóló rss-re fizethetnék elő. Ehhez kell egy kis programozás, bár szerintem marha egyszerű, és egy apró fokkal jobban terheli a szervert. (Íllítólag terhelési problémáik vannak.) A második verzió, hogy egyszerűen minden tárgyhoz külön rss. Ezt leprogramozni alig áll valamiből.

Persze tény, hogy mindez jelentősen megnövelné az infosite terhelését.

Haszprus

Apróbb változtatások

©   Haszprus   |   fejlesztés

Friss témáknak és üzenőfalnak csökkentettem az alsó limitjét 4-ről 3 napra. A menüben a 13 hónapnál régebbi elemek alapból nem jelennek meg, csak ha az archívumlista fölé viszitek a kurzort. Csökkentettem az üzenőfal limitjét 30-ról 25 kommentre a főoldalon.

Megnéztem az utolsó 7 nap látogatóinál, hogy általában hány napokat állítanak be a különböző UI részekhez, és azt tapasztaltam, hogy először is örvendetesen sokan használják ezeket a testreszabási lehetőségeket, másodszor számomra egészen perverznek tűnő módon sokan 60 napot állítanak be az üzenőfalnak, vagy a friss témáknak, vagy magának a főoldalnak. Fura, mert 60 nap az kurvasok (főleg hogy a dolog {60, bejegyzéssel rendelkező} napot, nem pedig {aktuális dátum - 60} napot választ ki), és ezek az olvasóim eléggé visszatérő látogatók ráadásul (pár naponta olvasnak).

Miért hát a 60 nap? Nekem momentán nem fáj, csak nem értem. Ha gondoljátok, írjátok meg. Egyébként sokszor gondolkodtam rajta hogy a 60 napot kiveszem a menüből, mert minek, meg amúgy is csak fölösleges szerverterhelés, de most hogy látom, hogy ennyien használjátok, nyilván bennehagyom.

Haszprus

Üzenőfal archívum

©   Haszprus   |   fejlesztés

Nesztek most már van üzenőfal archívum. Befektetett meló: kb. 20 karakter legépelése

Valamint megemeltem a falon a limitet 320-ról 640 karakterre.

A menü-táblák címeit linkké tettem az archívumokra. Komment-archívum, szavazás-archívum, linkbár archívum, üzenőfal archívum.