bme - 2005 november - 6 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Google világuralom

©   Haszprus   |   amazon bme fejlesztés google hwsw idézet reklám történelem

Az elmúlt 1-2 hétben rexoc házi dolgozatom, ill. egy netmédia órán ajánlott cikk, a szgkulton ajánlott epic 2015 flash, vmint saját utánaolvasásaim kapcsán elég érdekes dolgokat tudtam meg a Google-ről. Sajnos nincs időm jobban kifejteni, mert ebben a percben már a bme-n kéne legyek. Nem kispályázik a cég, érdekes ami a terveiben szerepel. Mi pedig csak használjuk a szolgáltatásaikat, egyre többet, mint a birkák/zombik, kinek hogy tetszik.

Ők egyre többet tudnak rólunk, és egyre jobban beleavatkozhatnak abba, hogy mit látunk a neten, mire költjük a pénzünket. A Google kb. összes létező szolgáltatása (google, web accelerator, toolbar, gmail, history, analytics, orkut) a személyes adataink birtoklását eredményezi számukra, és gőzerővel fejlesztik azokat a technológiákat, amivel ezeket az adatainkat fel is tudják dolgozni. Mesterséges intelligencia iszonyat keményen befigyel. Tartalomosztályozás. Google newst ha látta már valaki, vagy pl. a Google movie reviewst. Ez utóbbi mintapéldája: rákeresel google-ben arra, hogy movie: jim carrey, és megkapod jim carrey szereplésével készült filmeket, osztályozva egy ötös skálán, amit a google az alapján készít, hogy a weben talált mondjuk 100 reviewban mégis miket írnak róla. Tehát nem számok átlagolása, hanem emberi nyelven írt értékelések számszerű adattá átalakítása történik. Párosítsátok ezt az imént felsorolt privacy-érzékeny szolgáltatásokkal.

A Gmailnél azután is megmaradnak a leveleid, miután letörlöd őket, vagy megszűnteted a Google Accountodat.

Haszprus

MI pzh donez!

©   Haszprus   |   bme

Megvan az MI-m, geccc!!!! ááááááááááháháááááááááááááááá

Érdekesség: 1 órát tanultam a zh után a pótzh-ra, és a pótzh-n háromszor annyi pontot értem el mint a zh-n. ÉÉÉÉrdekesss…

És én még azon gondolkodtam hogy ne menjek be pzh-ra… Örök pesszimizmus mondjon le.

Haszprus

Elvonó

©   Haszprus   |   bme life

Az elvonóból blogolok. Az elvonó a következőképpen néz ki. Beállítottam a hosts fájlban (tippért thx Cséfi & Balázs) hogy mely domaineket nem látogathatom. Javarészt blogok, index, origo, netvibes, ilyesmi. Rengeteg időt tudtam eltölteni ezekre kattintgatva, a sok közül valamelyik mindig frissült, vagy ha nem is, hát akkor is jó volt nézni akár éjjel 1-2-ig (függőség). A hosts fájlt már néhány napja alkalmazom, és azóta már képes voltam lefeküdni - és elaludni - sorban 20-kor, 23-kor, 1-kor, 23-kor. Ez elég jó eredmény. A probléma az volt, hogy a hostsot bármikor átírhattam, ha meg akartam nézni egy lapot.

Van a gépen két júzer (meg az administrator). A másik júzer rendszergazda, én a hosts átszerkeszthetetlenné tétele érdekében már nem vagyok az. A másik júzernek nem tudom a jelszavát. A hostshoz a továbbiakban nincs hozzáférésem.

A hosts nem tartalmazza a blogom valamint az osztályfórumom domainjeit. Ellenben írtam mindkettőbe még korábban egy scriptet, ami adott napszakra bekorlátozza a hozzáférésemet. Igaz, ez csak akkor működik, ha be vagyok jelentkezve, magyarán a cookie-k törlésével kijátszható a dolog. De nem játszom ki. A scriptet már át sem tudom írni, mert az ftp domainjét is letiltottam. Korábban napjában többször átírtam a scriptet, hogy feljöhessek a blogra

Szóval ez van, és én ennek nagyon örvendek, mert az idei hetente tanulásra fordított idő egyelőre a tavalyinak 40%-a, sajnos, ami elég súlyos visszaesés, és ez az adat már nem is nagyon fog változni, tekintve hogy a 11. héten járunk.

Haszprus

Rettenetes assembly-házi

©   Haszprus   |   350d bme fáradtság
Nem lenne olyan szar assemblyben programozni, ha lenne hozzá valami normális leírásunk.

Phase one, 1 óra körül. Kipihent arc, rendezett asztal, adsl modemet kilőttem a halálba, nincs net.

Phase two, kicsit később, zene be, kávé be, telefonkábel ki, maszat az asztalon. Reláció az nincs.

Phase three, reggel 6 körül, doksi megírva, szemem alatt 10 év öregedés nyomai.

Phase four, megyek 8-ra beadni, pedig kész sincs, noha ez a beugrója a mérésnek, de ez most mellékes. Megyek. Meglátjuk.

Haszprus

ZH-k

©   Haszprus   |   bme

Na megérkezett a kijózanító szghálók zh eredmény, amihez nem ártott volna még egy pont… Tegnapi MI zh is elég tré lett, asszem. Mérésekről még nem számoltam be idén, azokkal okés a dolog, bár nem megy mint a karikacsapás. Szóval ellezserkedem a dolgokat, és ez nem jó, okés? Nemtom ménem tom rávenni magam hogy tanuljak má. Kéne.

Update 16:23: na leiratkoztam 1-2 levlistáról (duma2002 duma2003 info2001 info2002 poen) és kivettem a kedvencekből a websudokut, egy IE7 blogot és egy Office12 blogot.