bme - 2005 december - 9 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Reklámszociológia rulz

©   Haszprus   |   bme reklám

Nah, már megin a szívinfarktus határán voltam, mire bejutottam Reklámszociológia szóbelire, hatalmas reklamálásra készültem, ehelyett az első kérdése az volt hogy a dolgozatot ki írta, mondtam hogy én, ő pedig eléggé meg volt elégedve

Pesszimizmus rulz again, mert így állandóan kellemes meglepetések érnek

Azt hallottam ugyanis, hogy az internetes reklámról szóló dolgozatokat nem igazán kedveli, sőt, és persze én erről a témáról írtam, ennek megfelelően arra készültem hogy nem fog tetszeni neki, hogy finoman fogalmazzak Erre csak rátett, hogy volt egy ilyen fejezetcímem, hogy A reklámipar vége, szóval volt mitől félnem

Most, hogy túl vagyok ezen a tárgyon, engedjétek meg, hogy bátran ajánljam bárkinek, az órák szórakoztatók, a házi pedig nem túl megerőltető (bár mondjuk én kurvanagy research-öt nyomtam a témakörben, de a hallomásaim alapján erre nem feltétlen van szükség).

Haszprus

6. félévi órarend preview

©   Haszprus   |   bme

Kb. 0.2-es verzió, 43 kredit. Istenverte adatb és töki ütközés, pedig állítólag mindkettőre érdemes bejárni, és mindkettő szakirányfeltétel. (Ez az utolsó két szakirányfeltétel-tárgyam, ha minden jól megy. Mondjuk igaz, idénre valszám buktával számolok, de azért majd megpróbálok tenni ellene, mert igazából nem lenne jó )

Mi az istent adjak le ebből az órarendből? Mondjuk nem muszáj leadni semmit államin, de akkor úgy kérdezem, vajon melyik tárgyat lenne érdemes csak úgy a spájzba felvenni, arra az esetre, ha marhára ráérnék a 6. vizsgaidőszak végén?

Ps. ott lesz még a Digitális rendszerek és a Számításelmélet szigorlat (a móka kedvéért).

Mi micsoda?

infelm
Információ-elmélet (5.)
beszéd
Beszéd információs rendszerek (6.)
beágy
Beágyazott információs rendszerek (6.)
töki
Tömegkiszolgálás (4.)
adatb
Adatbázisok (5.)
irf
Informatikai rendszerek fejlesztése (6.)
form
Formális módszerek (6.)
szglab6
Számítógép labor 6 (==szglab5) (6.)
kódelm
Kódelmélet (6.)
szabtech
Szabályozástechnika (5.)

Korábbi félévek órarendjei

Haszprus

Elvonás ezerrel

©   Haszprus   |   bme life

Egy hete ismét limitált júzerként tevékenykedek a saját gépemen, és a rendszergazdához nem tudom a jelszót. A hosts átírva, sok site kitiltva. (Ezért van az hogy mostanság más blogokon kevés a hozzászólásom A blog ftp-je szintén kitiltva, a blog.haszprus.hu viszont nem. Ellenben egy script gondoskodik róla, hogy egyrészt csak napközben írhassak blogbejegyzéseket, másrészt 8 naponta max 3-mat. Hogy ennek ellenére miért tudok mégis kommentálni, az igen egyszerű: a komment rendszerbe be lehet jelentkezni on the fly kommentküldéskor. Az adminba viszont értelemszerűen nem, szal az így nem kijátszható. A lényeg hogy az elvonó kitűnően működik, mert a saját blogom limitált látogatásán kívül mással nem igen tudom tölteni a neten az időt.

Mint élelmes NeoXon koma észrevette már, a splash screenen levő szám azt jelzi (for the record), hogy hány nap van hátra február 3-ig, ami a vizsgaidőszak vége. Igazából mást nem jelez, tehát nem a következményekig számolok vissza, csak szimplán a vizsgaidőszak utolsó napjáig. Persze reméljük, hogy kellemes következmények is lesznek a vizsgaidőszak végén. Szerencsére a kth-ban ahány embert megkérdezek, hogy hogy is megy az átiratkozási procedúra, annyiféle választ hallhatok. Sőt, még maga a dékánhelyettes, aki egyébként az ügynek a legfőbb illetékese, ő is csak találgat emailben, hogy vajon mi a határidő. Idézet az első leveléből: "Úgy emlékszem". És a másodikból: "Ez tűnik helyesnek." Mindez két egymásnak ellentmondó információval körítve. Rendkívül megnyugtató… Nembaj, legalább le van írva.

Jövő héten ha minden igaz, már csak egy talérd zh-t kell írnom (rossz esetben még egy mérés és szgkult zh-t is), aztán jönnek a vizsgák (nomeg valszám gyakiv). Úgyhogy szerintem ma el is megyek karácsonyi shopping spreere, és talán végre csinálok valamit a karórám szíjával, mert már több mint egy hónapja nem tom hordani.

LOL, Google-be ha az ember beírja, hogy "shopping spree", a suggest azt ajánlja fel, hogy "shopping spree tours", lololol konzumeridióták…

Ps. mér van az hogy egy cég kinti honlapján 22 dolcsis póló itthon 7200 Ft? (151%) Biztos azér mer Magyarországon ennyivel jobbak a keresetek mint US-ben. (Mindkét ár a netről származik a kinti illetve az itthoni hivatalos forgalmazótól.)