zene - 2006 - ScoobyZoli bejegyzései - 1 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére. ScoobyZoli ezekben a témákban írt:


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ScoobyZoli

Apple Kreatív Nap

©   ScoobyZoli   |   apple hwsw zene

A Belvárosi Színházban került megrendezésre a Apple termékbemutatója, délelőtt digitális fotózással kapcsolatos előadás volt, utána pedig zeneszerkesztésről, elsősorban a Logic szoftverről esett szó és kép. Én csak az utóbbin vettem részt, egyszerű regisztráció után megkaptam a head-setet(angol anyanyelvű az előadó), útban a ruhatár felé volt néhány jellegtelen termékkiállítás, az előtérbe bezsúfolt pár hangszer, és egy tucat fotósállvány egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet.

A bemutató összesen 2 órás volt,hangban és képben elég korrektül megismertették a GarageBandet és a Logic-ot. Nekem főként az hiányzott, hogy 90%-ban előre rögzített sávokkal demonstrálták a lehetőségeket, semmilyen hangszer hangját nem rögzítették a helyszinen. Túl sok újdonsgágot nem tanultam, érdekes volt a Logic párhuzamos audió- és videoszerkesztési szolgáltatása. Számomra csalódást okozott, hogy a nagyobb hardverigényű folyamatoknál(pl. mastering, komolyabb VSTi futtatása)a MacBook Pro-ról az előadó mindig átkapcsolt a Mac Pro Quad-Core Intel Xeon-ra(aminek ára 800e forint körül mozog). Vajon, ha egy felsőkategóriás notebook is nehezen bírkozik meg ilyen feladattal, akkor a MacMiniről miért állítják,hogy teljesértékű zeneszerkesztési szolgáltatást nyújt?

Összességében érdekfeszítőbb prezentációra számítottam, a zeneszerkesztés felszínét kapargatták, lehetett volna még több tartalommal is megtölteni a Workshop-ot. Több információhoz jutottam a bemutató előtt néhány széksorral odébb ülő 2 férfi beszélgetéséből, melynek egyik tagja Frei Tamás volt. Tudom, nem szép dolog hallgatózni, de baromira unatkozatm, így megtettem:-))