bme - 2006 január - 11 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

6. félévi órarend (38 kredit, 2 szigorlat)

©   Haszprus   |   bme történelem

Oh yeah, végre egy korrekt* órarend, egyedül kedden van lyukas órám, és ami még ennél is jobb, hogy nem nyúlik az éjszakába.

ZH-t asszem ötször írok a hétfő délutáni időpontban. Beágy házikkal a tárgyi adatlap szerint heti 4 órát kell szenvedni. Szglab6-ról nem szól a fáma, csak hogy két részből áll, egyiknél 5 beadandó (vagy beugró?) van, másiknál meg 3 alkalommal kell megjelenni. Úszást nemtom skippelem-e, végén tényleg emiatt nem lesz diplomám Kódelm problémás, jelekkel ütközik. Ennél talán nagyobb baj, hogy az adatb is ütközik a jelekkel. Nemgáz. Csak még nem tudom, melyikre kéne bejárnom. Naívan az adatbázisokról azt gondolnám, hogy nem fog gondot okozni, de ahogy az előző félévi eredményeket elnéztem, ez nem ilyen egyértelmű. (Ha van olvasóm aki túlvan ezen az adatbázisokon (márpedig van ), kérem próbálja megsaccolni hogy vajon a webhez kötődő adatbázis-manipulációs tevékenykedésem mennyiben segít hozzá ennek a tárgynak az elvégzéséhez.)

* Ezt korrektnek nevezni? Azt hiszem, lejjebb mentek az igényeim az évek során, hisz végülis 3 ütközésem van

Haszprus

Te miért tanulsz?

©   Haszprus   |   bme

Te miért tanulsz? Mivel motiválod magad?

Itt megvallhatod. A kérdés nem arra vonatkozik hogy miért veszel részt felsőoktatásban, hanem hogy az egyes konkrét tárgyakat miért tanulod. Hogy küzdöd le azt az akadályt, ha egy tárgy egyáltalán nem érdekel?

Ezt most jól megválaszolod.

Haszprus

Szívinfarktus

©   Haszprus   |   zene life bme

Minden másodperc egy órának tűnik.

  • Belga - Erős kép
  • Belga - Erős kép
  • Belga - Kalauz 2
  • Benny Benassi - Light
  • Benny Benassi - Movin Up
  • Dumonde - Just Feel Free (radio mix)
  • Belga - Mocskos
  • Belga - 100
  • Belga - Probléma
  • Belga - Mr. Márka
  • Belga - Új világ
  • stb.
Update 2006. jan. 27. 00:03: 79 kommenttel zártuk a napot (enyémeken kívül). Most pedig nyugovóra térek. It's a beautiful life. Kivéve ha nem.
Haszprus

Webprog 5

©   Haszprus   |   bme

A web programozása. 5. Mi más. (Javascript és Java beans volt vizsgán.)

GT (előadó): Gratulálok (kézfogás)

Korrekt.

Update 2006. jan. 25. 14:51: igen, GT a többi jelesnek is kézfogással gratulált. Ez egy olyan gesztus itt az egyetemen, ami a tömegoktatásból tökéletesen hiányzik. Nekem rendkívül szimpatikus. Aki pedig még ezen is csak a fikáznivalót tudja keresni, annak innen üzenem, hogy nem irigylem azt a szellemi nyomort, amiben leledzik. (A hozzászólását természetesen elvitte a cica.)

Haszprus

2,50 - 4,00+

©   Haszprus   |   bme történelem

Megjött az email a mai szghálók eredményről. Hármas. Ami azért jó, mert a levlistán totál beparáztattak hogy megcsinálhatatlan meg mittomén. És itthon rájöttem hogy a 75 pontos vizsga első 20 pontos feladatát úgy ahogy van tök másról írtam, mint amit kérdeztek Így azon ment a para, hogy egyáltalán meglesz-e. Erősen kételkedtem. És hármas. Szóval örök pesszimizmus.

Mit jelent ez számunkra. Azt, hogy 2,50 a pillanatnyi ösztöndíjindexem. Jövő héten van 5 (ha úgy tetszik 4) vizsgám. Utána van még egy hét a vizsgaidőszakból, amin egy házileadás kivételével valamennyi még hátralevő vizsgát meg tudom ismételni ha jövő héten valami nem a terv szerint alakulna. Akárhogy is számolom az átlagomat, úgy néz ki, sétagalopp lesz a 4,0. Csak nehogy pont ezen bukjak el, egyszer már sikerült elbízni magam.

A következő forgatókönyvvel számolok, minimálisan.

hátralevő tárgyremélt minimáljegy
netpol5
webprog5
mi3
korszop1
jelek1
minimális ösztöndíjindex a fentiek alapján4,17

Szóval nagy veszély nem fenyeget, mert korszopból amúgy se hiszem hogy karót kapnék, bár nem sok kedvem van őszintén szólva 1000 angol oldal elolvasgatásához, lehet hogy ha már így alakult az átlagom akkor a korszopot dobni kéne, és jelekre ráfeküdni, még ha netán nem is jön össze.
Igazából ha tökéletesen biztos lehetnék abban, hogy a fenti három tárgyból meglesz az 5+5+3, akkor tökegyértelműen dobnám akár egy sikertelen jelekért is a korszopot.

Eljő egy szebb világ, hol a betonházak között nő majd virág.

Update 18:45: osztottam szoroztam és kibaszott idegesítő de nem merem eldobni a korszerű oprendszereket mert hátha beüt a ménkű és nem lesz meg az MI… Na ezen még filóznom kell, basszus. Korszop helyett mondjuk tanulhatnék MI-t pl és akkor MI meglenne… És ha mégse lesz meg? Faszkivan. Na ez a kurvanagy szopás ebben a 4,0-s minimumban, hogy az ember 20 évet öregszik mert akkora a stressz hogy mi van ha nem lesz meg… Nem ajánlom senkinek.

Haszprus

A blog dumagépei

©   Haszprus   |   fejlesztés bme

A mai tanulás helyett. Egyébként meglett az algelem, holnap netmédia, holnapután szghálók. A héten egyeztetnem kell egy netpol házitémát (blog alapú zsurnalisztika vagy valami ilyesmi lesz), hétfőre le kell adnom, kedden webprog vizsga, szerdán netpol vizsga, csütörtökön mi vizsga, pénteken korszop vizsga, és ha ez mind megfelelően sikerül (azaz összejön belőle egy 4,0), akkor utána kedden megpróbálok egy jelek vizsgát.

A lista a megfigyelőközpontban található egyébként.

Haszprus

Probléma

©   Haszprus   |   bme

Most vettem észre, hogy az utolsó héten a jelek és az szghálók vizsga nemcsak egy napon, de egy időben is van.

Update 2006. jan. 12. 17:12: 99%-os valséggel dobtam a jeleket és ráfexem az szghálókra.

Haszprus

A helyzet egyre fokozódik

©   Haszprus   |   bme

Most vagy elkezdek egész nap tanulni, vagy nagyon csúnya időknek nézünk elébe.

Update 15:08: Kaptok még egy táblázatot mert jók voltatok. Akit untat, az azért kapja, mert rossz volt. Magyarázat gyanánt a vastag nagybetűk jelentenek olyan vizsgát amire megyek, vagy mentem. Az apróbb betűkkel írtak csak a vizsgaalkalmak (amikre nem megyek).

Haszprus

Tanulási para

©   Haszprus   |   bme

Kezd ez a vizsgaidőszak elég parássá válni. Még mindig semmi kedvem tanulni, a napi tanulási átlagom az elmúlt 20 napban 0,92 óra, pedig némely tárgyakra eszméletlen mennyiséget kellene gyúrni (MI, Szghálók, Jelek). Korszerű oprendszerekből is egy ezer oldalas angol doksit kéne elolvasnom. Gondok adódhatnak.

Update 10:41: Na átviszem a perifériákat a szerverterembe és megpróbálok rágyúrni az offline tartalmakra. Sajnos egy csomó segédanyag csak gépen van meg, és olyan mennyiségben, hogy nem igazán akarom kinyomtatni őket. Ez elég komoly probléma.

Update 10:55: A szerverteremből jelentkezünk. Vége.

Haszprus

Semirandom feltételek

©   Haszprus   |   fejlesztés bme

Összetett önkorlátozó rendszert vezettem be megint a blogon, ennek keretében vagyok kénytelen bejelentkezéshez kötni az olvasást. Ez sajnos a látogatottság csökkenésével jár. Valamit valamiért. A legtutibb az lenne, ha letilthatnám a regisztrációt is januárban, de ezt túl durvának találom. Noha hatásos is egyúttal.

8-tól MI vizsga. Nem értem az anyag végéig, neptunon is látom hogy a társaság harmada lemondta az ünnepek utáni vizsgázgatást Nos én teszek egy próbát, mert időm az van rá.