hwsw - 2006 január - 2 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

XHTML 2.0: target, welcome back

©   Haszprus   |   fejlesztés hwsw

Úgy látom, valamire a W3C-nél is rájöhettek, mert az XHTML 2.0 ajánlásban már ismét szerepel a target attribútum, sőt, immáron a Common Attribute Collection részeként, azaz bármely tag attribútumaként használható (mint az id, title, class). Durva, tökjó! Értelemszerűen a href is részét képezi most már eme becses gyűjteménynek. Ld. még: The Web's Future: XHTML 2.0

Haszprus

Outlook 12 RSS integráció

©   Haszprus   |   hwsw

Outlook 12. RSS. Két iszonyat király dolog. Eddig nem nagyon szerettem az RSS-t, mert csupa olyan readerrel találkoztam, amelyik feedenként csoportosította a tartalmakat, ha akartad, ha nem (Firefox live bookmarks, ill. Sage extension). Ráadásul nem lehetett belőlük törölni, nem őrizték meg a régi cuccokat, stb, kb. semmit se tudtak.

Tegnap megnéztem az Opera 8.5 RSS-kezelőjét - az egész jó, de itt most nem ez a téma, meg nem is Operát használok.

Eddig is volt mindenféle RSS kezelő plugin Outlookhoz (igaz, én csak a napokban értesültem erről), de ezek vagy fizetősek, vagy borzalmasan körülményesek, rondák, még ha netán sokat is tudnak (pl. Attensa). Az Outlook 12 az RSS feedeket pontosan ugyanúgy jeleníti meg, mint bármely szokványos emailünket. És ebbe beleértendő a remek realtime keresési lehetőség, ill. a lista megjelenítésének teljes testreszabhatósága. A filterek is működőképesek a feedekre, beleértve az asztali értesítővel kapcsolatos szabályokat. Szóval kánaán, mostantól keményen rss addikt leszek. Nagyon nem mindegy, hogy az ember milyen olvasót használ.

Egy nem elhanyagolható probléma van még az Outlook 12 első bétájával, éspedig hogy a feedek kb. felét valami oknál fogva visszautasítja, és nem hajlandó kapcsolatot létesíteni a kiszolgálókkal. Legalábbis a hibaüzenet szerint.