történelem - 2006 január - 3 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

6. félévi órarend (38 kredit, 2 szigorlat)

©   Haszprus   |   bme történelem

Oh yeah, végre egy korrekt* órarend, egyedül kedden van lyukas órám, és ami még ennél is jobb, hogy nem nyúlik az éjszakába.

ZH-t asszem ötször írok a hétfő délutáni időpontban. Beágy házikkal a tárgyi adatlap szerint heti 4 órát kell szenvedni. Szglab6-ról nem szól a fáma, csak hogy két részből áll, egyiknél 5 beadandó (vagy beugró?) van, másiknál meg 3 alkalommal kell megjelenni. Úszást nemtom skippelem-e, végén tényleg emiatt nem lesz diplomám Kódelm problémás, jelekkel ütközik. Ennél talán nagyobb baj, hogy az adatb is ütközik a jelekkel. Nemgáz. Csak még nem tudom, melyikre kéne bejárnom. Naívan az adatbázisokról azt gondolnám, hogy nem fog gondot okozni, de ahogy az előző félévi eredményeket elnéztem, ez nem ilyen egyértelmű. (Ha van olvasóm aki túlvan ezen az adatbázisokon (márpedig van ), kérem próbálja megsaccolni hogy vajon a webhez kötődő adatbázis-manipulációs tevékenykedésem mennyiben segít hozzá ennek a tárgynak az elvégzéséhez.)

* Ezt korrektnek nevezni? Azt hiszem, lejjebb mentek az igényeim az évek során, hisz végülis 3 ütközésem van

Haszprus

2,50 - 4,00+

©   Haszprus   |   bme történelem

Megjött az email a mai szghálók eredményről. Hármas. Ami azért jó, mert a levlistán totál beparáztattak hogy megcsinálhatatlan meg mittomén. És itthon rájöttem hogy a 75 pontos vizsga első 20 pontos feladatát úgy ahogy van tök másról írtam, mint amit kérdeztek Így azon ment a para, hogy egyáltalán meglesz-e. Erősen kételkedtem. És hármas. Szóval örök pesszimizmus.

Mit jelent ez számunkra. Azt, hogy 2,50 a pillanatnyi ösztöndíjindexem. Jövő héten van 5 (ha úgy tetszik 4) vizsgám. Utána van még egy hét a vizsgaidőszakból, amin egy házileadás kivételével valamennyi még hátralevő vizsgát meg tudom ismételni ha jövő héten valami nem a terv szerint alakulna. Akárhogy is számolom az átlagomat, úgy néz ki, sétagalopp lesz a 4,0. Csak nehogy pont ezen bukjak el, egyszer már sikerült elbízni magam.

A következő forgatókönyvvel számolok, minimálisan.

hátralevő tárgyremélt minimáljegy
netpol5
webprog5
mi3
korszop1
jelek1
minimális ösztöndíjindex a fentiek alapján4,17

Szóval nagy veszély nem fenyeget, mert korszopból amúgy se hiszem hogy karót kapnék, bár nem sok kedvem van őszintén szólva 1000 angol oldal elolvasgatásához, lehet hogy ha már így alakult az átlagom akkor a korszopot dobni kéne, és jelekre ráfeküdni, még ha netán nem is jön össze.
Igazából ha tökéletesen biztos lehetnék abban, hogy a fenti három tárgyból meglesz az 5+5+3, akkor tökegyértelműen dobnám akár egy sikertelen jelekért is a korszopot.

Eljő egy szebb világ, hol a betonházak között nő majd virág.

Update 18:45: osztottam szoroztam és kibaszott idegesítő de nem merem eldobni a korszerű oprendszereket mert hátha beüt a ménkű és nem lesz meg az MI… Na ezen még filóznom kell, basszus. Korszop helyett mondjuk tanulhatnék MI-t pl és akkor MI meglenne… És ha mégse lesz meg? Faszkivan. Na ez a kurvanagy szopás ebben a 4,0-s minimumban, hogy az ember 20 évet öregszik mert akkora a stressz hogy mi van ha nem lesz meg… Nem ajánlom senkinek.